|
منصور هادی در تلآویو چه میکرد؟
«اسرائیل کاتص» وزیر پیشین خارجه رژیم صهیونیستی فاش کرد رئیسجمهور دولت مستعفی یمن دستکم ۲ سفر به تلآویو داشته است. کاتص به روزنامه هاآرتص گفته است: «(عبد ربه منصور) هادی روابط محکمی با ما دارد اما این شخص قدرت فرماندهی جنگ علیه حوثیها را ندارد. در ابتدای جنگ یمن، هادی به واسطه اردن و عبدالفتاح السیسی (رئیسجمهور مصر) به تلآویو سفر کرد و توافقهای خوبی در این سفر انجام شد». ارسال به دوستان
وزیر خارجه چین با انتقاد از دخالتهای آمریکا و اروپا:
امنیت خاورمیانه در دست مردم خاورمیانه باشد
گروه بینالملل: حدود یک ماه پس از بیانیه مشترک و تاریخی روسایجمهور چین و روسیه علیه سلطه آمریکا بر نظم جهانی و ۱۲ روز پس از حمله روسیه به اوکراین که عملا هژمونی غربی را به چالش کشید، حال اژدهای زرد اقدام به یک موضعگیری قاطع درباره خاورمیانه بدون آمریکا میکند.
وزیر خارجه چین دیروز در جمع خبرنگاران به انتقاد از مداخلات مکرر قدرتهای خارجی در امور داخلی کشورهای خاورمیانه پرداخت و اعلام کرد وقت آن رسیده قدرت لازم برای حفظ امنیت این منطقه به طور کامل به مردم منطقه بازگردانده شود.
«وانگ یی» 69 ساله که به عنوان بالاترین دیپلمات عضو هیات اجرایی حزب کمونیست و شورای دولتی جمهوری خلق چین شناخته میشود، در نخستین کنفرانس خبری وزارت خارجه این کشور در سال نوی چینی به مرور مسائل بینالمللی پرداخت.
تحمیل فضای جنگ سرد بر جهان توسط غربیها، بحران اوکراین، مساله اختلاف چین و تایوان، گسترش ناتو به اقیانوسهای هند و آرام، رابطه راهبردی پکن و مسکو، ترمیم روابط چین با هند و تاکید بر چندجانبهگرایی در نظام بینالمللی از مهمترین مسائلی بود که وزیر خارجه چین درباره آنها اظهار نظر کرد.
* اوکراین، بزرگترین بحران جهانی پس از کرونا
وانگ یی در ابتدای این نشست خبری گفت: «جهان هنوز از بحران «کووید-۱۹» خارج نشده و اکنون با بحران اوکراین مواجه شده است. وضعیت بینالمللی همچنان رو به پیچیده شدن است و در این برهه حیاتی کشورها باید به جای تفرقه با یکدیگر همبستگی داشته باشند و به جای درگیری و تقابل، گفتوگو کنند».
او ضمن معرفی چین به عنوان یک کشور بزرگ و دارای مسؤولیت که قصد ترغیب کشورها به چندجانبهگرایی را دارد، در پاسخ به خبرنگار رویترز که «چرا پکن حمله روسیه به اوکراین را حمله کشوری به کشور دیگر تلقی نکرده و آن را محکوم نمیکند؟» گفت: «ما همواره قضاوتی مستقل از وضعیت داریم. آنچه امروز برای حل بحران اوکراین واجب است، آرامش و عقلانیت است و نه تشدید تنش و اقدام در جهت وخامت بیشتر اوضاع. چین معتقد است حل این بحران مستلزم رعایت منشور ملل متحد و احترام و محافظت از تمامیت ارضی و استقلال تمام کشورهاست».
وانگ به تاکید «شی جین پینگ» رئیسجمهور چین در تماس با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود برای حل درگیریها از طریق مذاکره در اسرع وقت اشاره کرد و اینکه پکن برای جلوگیری از بحران انسانی در اوکراین، تمایل دارد یک طرح ۶ بندی را بدین شرح پیشنهاد کند: اول اینکه کمکهای بشردوستانه به طور بیطرفانه انجام شود، دوم توجه کامل به آوارگان، سوم محافظت از غیرنظامیان و ممانعت از بحران انسانی ثانویه، چهارم فراهم شدن کمکهای بشردوستانه مداوم، پنجم فراهم کردن امنیت برای افراد خارجی در اوکراین و کمک به خروج ایمن آنها از این کشور و ششم اینکه از نقش هماهنگکننده سازمان ملل برای رساندن کمکهای بشردوستانه حمایت شود.
* نفی امنیت انحصاری در عرصه بینالملل
وزیر خارجه چین از برخی کشورهای بزرگ (غربی) انتقاد کرد که به ذهنیت جنگ سرد بازگشتهاند که این موجب افزایش بیثباتی و تفرقه و مشکلات در جهان شده است. او راه چاره برونرفت از این وضعیت را همبستگی و همکاری زیر لوای چندجانبهگرایی دانست و تاکید کرد: «پیش از هر چیز باید صلح تضمین شود، زیرا صلح زیربنای هر شکلی از توسعه است. کشورهای مختلف باید امنیت مطلق یا امنیت انحصاری را رد کنند».
او سپس روابط مسکو و پکن را یکی از حیاتیترین روابط در سطح جهان به سود صلح و ثبات و توسعه جهانی خواند؛ رابطهای که به زعم او بر اساس هدف قرار دادن هیچ طرف ثالثی شکل نگرفته است.
* راهبرد مزورانه آمریکا
سکاندار دیپلماسی چین، دولت آمریکا را متهم کرد در حرف خواستار تعامل با این کشور بوده ولی در عمل به دنبال سرکوب رشد آن است. او گفت: «آمریکاییها میگویند به دنبال جنگ سرد جدید نبوده و اتحادهای آمریکامحور به دنبال تقابل با چین نیستند و واشنگتن از استقلال تایوان حمایت نمیکند اما این اظهارات در حد حرف بوده و هنوز عملی نشده است. این موجب بدتر شدن روابط دوجانبه و تضعیف صلح و ثبات بینالمللی شده است».
او تحرکات آمریکا و اتحاد کوآد یا چهارگانه (شامل آمریکا، استرالیا، هند و ژاپن) علیه چین در حوزه اقیانوس هند-آرام را «راهبردی مزورانه» خواند و گفت: «آمریکا به صورت کلامی حامی برقراری قوانین بینالمللی بوده و در عمل قوانین مورد نظر خود را تحمیل میکند». وانگ همچنین آزمایشهای اتمی کرهشمالی را ناشی از نادیده انگاشتن نگرانیهای امنیتی مشروع پیونگیانگ دانست. از نظر او علت ریشهای بحران شبهجزیره کره، تهدیدات امنیتی خارجی است.
وانگ یی دموکراسی آمریکایی و اتهامزنی آن مبنی بر غیردموکراتیک بودن نظام چین را زیر سوال برد.
او همچنین آمریکا را به فرار از مسؤولیت در افغانستان و سوق دادن مردم افغان به بحران جدی انسانی متهم کرد.
* استاندارد دوگانه غرب درباره اوکراین و تایوان
وزیر خارجه چین در پاسخ به سوالی درباره افزایش تحرکات نظامی پیرامون تنگه تایوان و احتمال تلاش چین برای اقدام مشابه روسیه در اوکراین و تصاحب تایوان گفت: «مساله تایوان و مساله اوکراین در ماهیت خود تفاوت دارند و به هیچوجه قابل مقایسه نیستند. تایوان بخشی جداییناپذیر از چین است و مسائل تایوان، تماما جزو مسائل داخلی چین است. مساله اوکراین از اختلاف میان این کشور با روسیه نشأت میگیرد. برخی از حق حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین دفاع میکنند اما همین حق را به چین نمیدهند. درباره مساله تایوان این مواضع، استاندارد دوگانه کاملا آشکاری است. علت ریشهای تنشی که در تنگه تایوان وجود دارد، این است که حزب حاکم «دیپیپی» اصل چین واحد را به رسمیت نمیشناسد و مقامات این حزب با حمایت از جداییطلبان به دنبال از بین بردن آینده تایوان هستند».
او در ادامه هشدار داد: «حمایت آمریکاییها از جداییطلبان تایوانی موجب افزایش تنش در تنگه تایوان شده و صلح و ثبات منطقه را به خطر انداخته است که عواقب زیادی برای طرف آمریکایی خواهد داشت. ۲ سوی تنگه تایوان تاریخ مشترکی دارند و آینده تایوان در گرو روابط دوستانه با سوی دیگر تنگه خواهد بود و نه وعدههای نیروهای خارجی و آنها باید بدانند مسیر استقلال تایوان به بنبست میرسد».
* امنیت خاورمیانه باید به مردم منطقه بازگردد
شاید مهمترین بخش سخنان دیروز وانگ یی، موضعگیری صریح او درباره امنیت خاورمیانه بود. او در پاسخ به سوالی درباره نقش چین در غرب آسیا و گفتوگوهای اخیر پکن و شورای همکاری خلیجفارس گفت: «امنیت و توسعه از دیرباز چالشی برای کشورهای خاورمیانه بوده است. چین به عنوان شریک راهبردی کشورهای منطقه، رویکرد حمایت ۲ برابری از حل مشکلات امنیتی و اتحاد و هماهنگی میان کشورهای منطقه و توسعه مستقل مردمان این کشورها را در دستور کار دارد».
او ادامه داد: «چین در یک سال گذشته یک طرح ابتکاری ۵ بندی را برای حصول امنیت و ثبات در خاورمیانه در دستورکار قرار داده و یک طرح ۴ بندی را برای حلوفصل سیاسی مسائل سوریه و یک دورنمای ۳ بندی را برای راهحل ۲ دولتی بین فلسطین و اسرائیل ارائه کرده است».
وزیر خارجه چین همچنین از همکاری با کشورهای منطقه برای تولید واکسن «کووید-۱۹» سخن گفت و به شتاب تجارت میان چین و کشورهای حاشیه خلیجفارس و نیز برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله چین و ایران اشاره کرد.
او در توضیح راهبرد پکن در غرب آسیا گفت: «چین همواره نقش سازندهای در خاورمیانه داشته است و به دنبال کسب منفعت ژئوپلیتیک نبوده تا خلأ قدرت در منطقه را پر کند. طی چند دهه گذشته، مداخلات مکرر قدرتهای خارجی در امور داخلی کشورهای خاورمیانه به آنها لطمه وارد کرده است. این اتفاقات نباید در قرن بیستویکم ادامه یابد. قدرت لازم برای حفظ امنیت خاورمیانه باید به طور کامل به مردم منطقه بازگردد. باید از آنها حمایت شود تا از طریق وحدت در ترویج صلح گام بردارند و بتوانند از طریق خوداتکایی به ثبات برسند و از طریق همکاری به توسعه دست یابند».
***
تایوان: چین پاسخ ضعیف غرب به بحران اوکراین را رصد میکند
وزیر خارجه تایوان به طور ضمنی ادعای دونالد ترامپ درباره الگو گرفتن چین از حمله روسیه به اوکراین را تایید کرد. «جوزف وو» دیروز گفت پکن به طور دقیق در حال رصد کردن پاسخ ضعیف غرب به بحران اوکراین بوده و ممکن است از آن درسهای مثبتی بگیرد. به گزارش سیانان، این مقام تایوانی گفت: «همزمان که شاهد تحولات در اوکراین هستیم، اقدامات احتمالی چین را نیز به دقت ملاحظه میکنیم. اطمینان دارم رهبران چین نیز در حال پایش بوده و تلاش میکنند جمعبندی خود را داشته باشند. خطر اینجاست که رهبران چین فکر میکنند واکنش غرب به تهاجم روسیه ضعیف است و همبستگی وجود ندارد و به همین دلیل فاقد تأثیرگذاری است. ممکن است چینیها از این مساله درس مثبتی بگیرند».
اظهارات جوزف متعاقب سخنان همتای چینیاش «وانگ یی» بود که دیروز مساله تایوان و مساله اوکراین را دارای ماهیت متفاوت و غیرقابل مقایسه خواند. وانگ تایوان را بخش جداییناپذیر چین و مسائل تایوان را تماما جزو مسائل داخلی چین دانست، در حالی که به زعم او مساله اوکراین از اختلاف میان این کشور با روسیه نشأت میگیرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
هرتزوگ فردا در آنکارا
رئیس رژیم صهیونیستی فردا راهی آنکارا، پایتخت ترکیه میشود. این نخستین سفر یک مقام اسرائیلی در این سطح به ترکیه از سال 2003 به این طرف است.
«اسحاق هرتزوگ» به دعوت رئیسجمهور ترکیه به این کشور سفر خواهد کرد و قرار است علاوه بر رجب طیب اردوغان با نمایندگان اقلیت یهودی مقیم ترکیه هم دیدار کند.
***
حمله رژیم صهیونیستی به حومه دمشق؛ 2 شهروند سوری شهید شدند
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) دیروز از حمله موشکی رژیم صهیونیستی از سمت جنوب بیروت به برخی مناطق در حومه دمشق خبر داد. سانا با انتشار تصاویری از مقابله پدافند هوایی سوریه با این حمله نوشت: «حوالی ساعت 5 صبح امروز (دیروز)، رژیم صهیونیستی از سمت جنوب بیروت، برخی مناطق در اطراف شهر دمشق را هدف قرار داد. پدافند هوایی سوریه موشکهای شلیک شده را رهگیری و با اکثر موشکها مقابله کرد اما به گفته یک منبع آگاه امنیتی، این حمله موجب شهادت 2 شهروند سوری و وارد آمدن خسارت مادی شد». 24 فوریه گذشته نیز حمله مشابه رژیم صهیونیستی به اطراف دمشق موجب شد 3 نظامی سوری جان خود را از دست بدهند.
***
جنایت جنگی اسرائیلیها با شهادت نوجوان فلسطینی
«حازم قاسم» سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) شهادت «یامن نافز جفال» نوجوان 16 ساله فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان اسرائیلی را یک جنایت جنگی تمام عیار خواند که چهره تروریست رژیم اشغالگر و سران آن را نشان میدهد. به گزارش العهد به نقل از وزارت بهداشت فلسطین، یامن نافز جفال شامگاه یکشنبه در شهرک ابودیس در قدس شرقی در حال اعتراض به دژخیمان صهیونیست بود که مورد اصابت گلوله جنگی قرار گرفت و مجروح شد. سپس ماموران اشغالگر به صورت گسترده به سمت آمبولانسی که برای نجات این نوجوان مجروح آمده بود، گاز اشکآور پرتاب کردند و مانع رسیدن آن شدند. در نهایت او بر اثر شدت خونریزی و جراحات وارده به شهادت رسید. در این بین تعدادی از فلسطینیها نیز دچار حالت خفگی ناشی از استنشاق گازهای سمی شدند.
***
اکثر اردنیها مخالف عادیسازی روابط اعراب و اسرائیل هستند
یک نظرسنجی که توسط مرکز مطالعات استراتژیک دانشگاه اردن برای سنجش دانش شهروندان اردن از سیاست خارجی این کشور انجام شد، نشان داد رژیم صهیونیستی بیشترین تهدید برای امنیت ملی اردن است.
به گزارش روسیا الیوم، این نظرسنجی درباره سیاست خارجی و روابط بینالملل اردن در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ فوریه ۲۰۲۲ و از یک نمونه ملی که نماینده و دربرگیرنده تمام استانها، مناطق، گروههای سنی و آموزشی بود، انجام شد. بر این اساس اکثریت قریب به اتفاق مردم اردن (۷۷ درصد) مساله فلسطین را مهمترین مشکل سیاسی پیش روی خاورمیانه و نیازمند راهحل میدانند و تنها ۱۲ درصد معتقدند بحران سوریه مهمترین مشکل سیاسی است که نیاز به راهحل دارد. این نظرسنجی نشان میدهد ۴۶ درصد مردم اردن، اسرائیل و ۳۲ درصد آنها نیز آمریکا را بزرگترین تهدید برای جهان عرب میدانند. بیش از یکسوم اردنیها (۳۹ درصد) موضع اردن را در قبال جنگ یمن، حملات مکرر حوثیها به عربستان سعودی و امارات و وضعیت ایران «بیطرف» توصیف میکنند، در حالی که ۸۱ درصد اردنیها مخالف عادیسازی روابط بین کشورهای عربی و اسرائیل هستند. تقریبا نیمی از اردنیها (۴۴ درصد) از راهحل ۲ دولتی برای مناقشه فلسطین و اسرائیل حمایت میکنند، در حالی که ۱3 درصد معتقدند هرگز راهحلی برای مناقشه فلسطین و اسرائیل وجود نخواهد داشت.
***
تظاهرات گسترده در صعده در محکومیت تحریم سوختی یمن
استان صعده دیروز مانند بسیاری از استانهای دیگر یمن شاهد تظاهرات گسترده مردمی در اعتراض به تداوم محاصره خفهکننده این کشور بود. به نوشته پایگاه خبری شبکه «المسیره»، شمار زیادی از مردم استان صعده در این تظاهرات که با شعار «تحریم مشتقات نفتی یک تصمیم آمریکایی است و گزینه ما «اعصار الیمن» است» برگزار شد، شرکت کردند و طی بیانیهای جامعه جهانی و سازمان ملل را مسؤول سکوت در قبال جنایت بستن بندر الحدیده دانستند. در این بیانیه آمده است: «ما آمریکا را مسؤول کامل محاصره میدانیم و بر مقابله با آن با بسیج عمومی و جهاد مقدس تاکید میکنیم. تحریم مشتقات نفتی و محروم کردن یمنیها از آن، یک تجاوز آمریکایی و مقابله با این تجاوز، یک وظیفه شرعی است. بستن بندر الحدیده، یک جنایت جنگی آشکار است و ما جامعه جهانی و سازمان ملل را مسؤول سکوت در قبال این جنایت میدانیم». در ادامه این بیانیه ضد آمریکایی آمده است: «ما از تمام اقدامات نظامی رهبری یمن در قبال این تجاوز برای شکستن محاصره مردم صبور خود حمایت میکنیم. انتخاب ما در مقابل این محاصره متجاوز، عملیات «اعصار الیمن» (توفان یمن) با بسیج عمومی برای اعزام نیرو به جبههها و جمعآوری پول برای این نبرد است. رنجی که شهروندان یمنی در مناطق تحت اشغال تجربه کردهاند، نشان میدهد برنامههای تجاوز همه مردم یمن را بدون استثنا هدف قرار میدهد».
ارسال به دوستان
مسکو تحریمهایی علیه آمریکا اعضای اتحادیه اروپایی، انگلیس و ژاپن تصویب کرد
روسیه هم تحریم کرد
گروه بینالملل: دوازدهمین روز حمله نظامی روسیه به اوکراین در حالی سپری شد که به گفته مقامهای نظامی اوکراین، ارتش روسیه به پیشروی از ۳ طرف برای محاصره کییف ادامه داد. آنها همچنین از تلاش روسیه برای محاصره شهرهای شرق اوکراین از جمله سومی، خارکف، چرنیهیف و میکولائیف خبر دادهاند. تداوم حملات همچنین باعث کشته، زخمی و آواره شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان در این کشور شده و تلاشها برای میانجیگری و توقف جنگ عملا بینتیجه مانده است. امیدواری به برقراری آتشبس روز یکشنبه بویژه پس از مکالمه تلفنی امانوئل مکرون با ولادیمیر پوتین نیز کمرنگتر شده است. رئیسجمهوری فرانسه میگوید ولادیمیر پوتین برای دستیابی به اهداف تعیین شده در اوکراین مصمم است. در حال حاضر شمار پناهجویانی که اوکراین را به مقصد کشورهای همسایه ترک کردهاند، از مرز یک میلیون و 500 هزار نفر فراتر رفته است. در همین رابطه صلیب سرخ نوشت: «مردم ماریوپل در وحشت زندگی میکنند و نیاز مبرمی به جای امن دارند. تلاش برای تخلیه حدود ۲۰۰ هزار نفر از این شهر به دلیل نبود توافقی مشخص و عملی بین طرفین درگیری ناکام ماند». در همین حال، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل روز یکشنبه اعلام کرد از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، بیش از ۳۶۰ غیرنظامی کشته و ۱۱۲۳ نفر هم زخمی شدهاند. این نهاد سازمان ملل گفت ارقام واقعی احتمالا بسیار بیشتر است. همزمان با این تحولات دیروز رسانههای ترکیه در خبری فوری به نقل از وزیر خارجه این کشور نوشتند: با وساطت ترکیه وزرای خارجه روسیه و اوکراین روز پنجشنبه هفته جاری (۱۰ مارس/ ۱۹ اسفند) در آنتالیا با یکدیگر دیدار خواهند کرد. در این راستا، مسکو روز دوشنبه تایید کرد برگزاری دیدار بین وزرای خارجه روسیه و اوکراین با حضور همتایان ترکیهای آنها در حاشیه نشست دیپلماتیک «آنتالیا» را که اواخر هفته جاری برگزار میشود، در برنامه دارد. به گزارش شبکه روسیه الیوم، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه در بیانیهای اعلام کرد: بر اساس توافقی که طی تماس تلفنی روسایجمهور روسیه و ترکیه به ابتکار طرف ترکیهای شکل گرفته، قرار است دیداری بین «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه و «دیمیتری کولیبا» وزیر خارجه اوکراین با حضور «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه برگزار شود. با این حال با توجه به وضعیت میدانی اوکراین به نظر نمیرسد این مذاکرات منجر به آتشبس فوری شود.
* ارزیابی پنتاگون از آرایش نظامی ارتش روسیه در اوکراین
یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا مدعی شد ارتش روسیه از آغاز عملیات خود بیش از 600 موشک به سمت اهدافش در اوکراین شلیک کرده است. خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا گزارش داد ارتش روسیه 95 درصد نیروهای خود را که در مرز مستقر کرده بود، به داخل اوکراین برده است. این مقام ارشد نظامی آمریکا که به شرط ناشناس ماندن صحبت کرده، در ادامه گفته است: ما معتقد نیستیم یک حمله آبی- خاکی به اودسا در سواحل دریای آزوف قریبالوقوع باشد. «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین روز یکشنبه گفته بود نیروهای روس در حال آمادهشدن برای بمباران شهر جنوبی اودسا هستند. رویترز به نقل از این مقام پنتاگون مدعی شد ارتش روسیه از آغاز عملیات نظامی خود تاکنون 600 موشک به اهدافش در اوکراین شلیک کرده است. وی همچنین ادعا کرده است ستون نظامی ارتش روسیه در شمال کییف همچنان معلق باقی مانده است. این مقام پنتاگون که رویترز اسمی از وی نیاورده است در ادامه گفته، نیروهای پیشتاز ارتش روسیه همچنان در خارج از مرکز کییف، خارکف و چرنیهیف هستند و در تلاش برای تکمیل محاصره این مناطق هستند اما با مقاومت اوکراین مواجه شدهاند. وی همچنین گفته پنتاگون اوضاع در ماریوپل و درگیریها در این منطقه را زیر نظر دارد و آن را رصد میکند. این مقام پنتاگون با بیان اینکه سامانههای دفاع هوایی و موشکی اوکراین همچنان موثرند، افزود: ما نمیتوانیم استفاده ارتش روسیه از بمبهای خوشهای را تایید کنیم. رویترز همچنین گزارش داده است پنتاگون معتقد است اوکراینیها همچنان به اینترنت دسترسی دارند. از سوی دیگر نشریه تایمز در گزارشی به موضوع حقوق روزانه 2 هزار دلاری برای جنگجویان خارجی در اوکراین اشاره کرده که برای جنگ با ارتش روسیه اعلام آمادگی کردهاند. به گزارش این نشریه، هر چند حضور در چنین جنگی بدون ریسک نیست اما حقوق 60 هزار دلاری در ماه بسیار اغواکننده به نظر میرسد. متقاضیان باید دستکم 5 سال تجربه نظامی در شرق اروپا را داشته و در حوزه شناسایی مهارت داشته باشند، همچنین قادر به انجام عملیات نجات بدون کمک دیگران بوده و با تسلیحات ساخت شوروی آشنایی داشته باشند. تایمز گزارش داده پیمانکاران در حال استخدام نیروهای نظامی سابق برای انجام عملیاتهای مخفیانه در داخل اوکراین و جنگ با نیروهای روس حاضر در این کشور هستند. آگهیهای استخدام که به صورت آنلاین در فضای مجازی منتشر شده به دنبال به کارگیری و استخدام سربازان سابق از بریتانیا، اروپا و آمریکا برای انجام عملیاتهای خروج و حفاظت در عمق خاک اوکراین هستند.
* روسیه فهرست کشورهای غیردوست را تصویب کرد
خبرگزاری تاس روز دوشنبه گزارش داد: روسیه فهرست کشورهای غیر دوست را که آمریکا، اعضای اتحادیه اروپایی، انگلیس و ژاپن را نیز شامل میشود، تصویب کرد. تاس افزود: کشورها و سرزمینهای ذکر شده در این فهرست پس از آغاز عملیات نظامی ویژه نیروهای مسلح روسیه در اوکراین، تحریمهایی را علیه روسیه اعمال کرده یا به آنها ملحق شدهاند. خبرگزاری تاس نوشت: دولت فدراسیون روسیه روز دوشنبه فهرستی از کشورها و سرزمینهای خارجی را که اقدامات غیردوستانه علیه روسیه، شرکتها و شهروندان آن انجام میدهند، تصویب کرد. این فهرست شامل ایالات متحده و کانادا، کشورهای اتحادیه اروپایی، بریتانیا (شامل مناطق جرسی، آنگویلا، جزایر ویرجین بریتانیا و جبلالطارق)، اوکراین، مونتهنگرو، سوییس، آلبانی، آندورا، ایسلند، لیختناشتاین، موناکو، نروژ، سنمارینو، مقدونیه شمالی و همچنین ژاپن، کرهجنوبی، استرالیا، میکرونزی، نیوزیلند، سنگاپور و تایوان است که قلمرو چین محسوب اما از سال ۱۹۴۹ توسط دولت خود اداره میشود. دولت روسیه خاطرنشان کرد بر اساس این دستور جدید، شهروندان و شرکتهای روسیه، خود دولت و مناطق و شهرداریهای آن که تعهدات ارزی در قبال طلبکاران خارجی از فهرست کشورهای غیردوست دارند، میتوانند آنها را به روبل پرداخت کنند. این روش موقت جدید برای پرداختهای بیش از ۱۰ میلیون روبل در ماه (یا مقدار مشابه به ارز خارجی) اعمال میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|