|
شمخانی به ازبکستان رفت
علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی به دعوت رسمی «ویکتور محمود اف» دبیر شورای امنیت ملی جمهوری ازبکستان، عصر روز گذشته عازم تاشکند پایتخت این کشور شد. ارتقای سطح مناسبات دوجانبه و تبادل نظر درباره مسائل منطقهای و بینالمللی از جمله اهداف سفر شمخانی به ازبکستان است. وی در این سفر ۲ روزه علاوه بر مذاکره با همتای ازبک خود با مقامات بلندپایه این کشور نیز دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
ارسال به دوستان
تأکید رئیسجمهور بر حفظ خطوط قرمز ایران در مذاکرات هستهای با 1+4
رئیسی: عقبنشینی نمیکنیم
گروه سیاسی: رئیسجمهور با بیان اینکه دولت مذاکرات هستهای را کاملا بر اساس اصول و چارچوب تعیینشده از سوی مقام معظم رهبری دنبال میکند، اظهار داشت: از هیچ یک از خطوط قرمز اعلام شده عقبنشینی نکرده و نخواهیم کرد.
نهمین اجلاسیه رسمی ۲ روزه مجلس خبرگان رهبری دوره پنجم با تاخیری یکساله صبح روز گذشته آغاز شد. تحلیف ۶ نفر از اعضای جدید خبرگان شامل آیتالله اعرافی، آیتالله پیشنمازی، آیتالله دانشزاده، حجتالاسلام سعدی، حجتالاسلام سعیدی گلپایگانی و آیتالله مدرسییزدی، با توجه به اینکه از زمان انتخاب این منتخبان میاندورهای، اجلاسی برگزار نشده بود، نخستین دستور کار اعلام شد.
در ادامه رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امیدواریم در این اجلاسیه نتایج بسیار خوبی داشته باشیم، اظهار کرد: باید هم در مواردی که مربوط به خبرگان است و هم در سایر موارد مورد بررسی موفق عمل کنیم. الان آخر سال است و ما باید هر کاری میتوانیم برای افراد فقیر و کسانی که وضعیت مالی خوبی ندارند انجام دهیم.
آیتالله احمد جنتی با تاکید بر اینکه «من نگران اقشار ضعیف جامعه و محرومان هستم»، اظهار کرد: شرایط اقشار ضعیف جامعه مناسب نیست و باید فکری برای آنان کرد. مبادا در پایان سال کسانی پیدا شوند که غذای مناسب نداشته باشند. خدا کمیته امداد را خیر دهد که به این اقشار کمک میکند اما این خیلی کم است. وی تصریح کرد: حکومت علوی که دنبال آن هستیم باید نشانههای آن را هم داشته باشد. علی(ع) طاقت نداشت در حکومت او یک شکم گرسنه باشد یا کسی باشد که آب برای نوشیدن نداشته باشد یا سرپناهی به او متعلق نباشد. این معنای حکومت علوی است. امیدوارم ما هم بتوانیم راه علی(ع) را طی کنیم که راه سختی است و ریاضت میخواهد. این آرزوی ما است که در این مسیر حرکت کنیم. من خجالت میکشم از این حرفی که میزنم. گوینده باید خودش در این مسیر حرکت کند ولی در هر صورت این آرزو است و نمیتوان جلوی آن را گرفت.
آیتالله جنتی با بیان اینکه «ما اگر بتوانیم شکم گرسنه را سیر کنیم معجزه کردهایم»، ادامه داد: این جزو وظایف ما است که آنان را سیر کنیم و این حداقل کار است. ما باید پوشاک، درمان و بهداشت آنان را هم تامین کنیم اما لااقل در پایان سال که همه شادی میکنند و سفرههای رنگین میاندازند ما یا شکم گرسنهای نداشته باشیم یا آن را به حداقل برسانیم. رئیس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: مسؤولان در این زمینه تلاش و کوشش و پیگیری جدی داشته باشند و اولویتها را در نظر داشته باشیم که در این زمینه اولویت با ایتام، سادات و خانوادههای عائلهمند است. وی در پایان اظهار کرد: امکانات ما خیلی محدود است اما خدا در حد امکانات به ما تکلیف کرده است. هرکار میتوانیم انجام دهیم و از خدا هم مدد بخواهیم تا در این زمینه موفق باشیم.
* اقامه عدل، محور اصلی فعالیتهای دولت
سخنرانی رئیسجمهور مهمترین برنامه روز گذشته اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری بود. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی مهمترین نتیجه «جهاد تبیین» را همگام شدن مردم با نظام اداری، افزایش سرمایه اجتماعی و ارتقای اعتماد عمومی به نظام و کارگزاران کشور دانست و افزود: قدرت جمهوری اسلامی بر همراهی مردم و حضور آنان در صحنههای مختلف استوار بوده و سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی از مهمترین مؤلفههای قدرت، اقتدار و امنیت ملی کشور است.
وی با بیان اینکه دولت مردمی اعلام کرده که حسب انتظار مردم وظیفه اصلی خود را ایجاد تحول در کشور میداند، اظهار داشت: برای اجرای تحول ابتدا باید وضع موجود را دقیقاً شناخت و وضع مطلوب را ترسیم کرد و در مرحله بعد، فاصله بین وضع موجود و وضع مطلوب را کمتر کرد.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی سند و مبنای تحول در دولت است، تصریح کرد: محور اصلی فعالیتهای دولت مردمی اقامه عدالت و رفع عقبماندگیها در این زمینه است. امام راحل پرچم عدالت را در کشور برافراشتند و رهبر معظم انقلاب پس از ایشان پرچمدار عدالت بودند و این دولت نیز به پیروی از امام و رهبری تحت لوای پرچم عدالت فعالیت خواهد کرد.
رئیسی در ادامه با تشریح اقدامات دولت در کاهش قابل توجه آمار مرگومیر کرونایی، نگرانی از وضعیت ذخایر کالاهای اساسی را دیگر دغدغه دولت در آغاز فعالیت خود عنوان کرد و گفت: دولت پس از برطرف کردن نگرانی ذخایر کالاهای اساسی، بر رفع کسری بودجه و کنترل نقدینگی تمرکز کرد و در این زمینه نیز موفقیتهایی به دست آورد. وی افزود: لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ بدون کسری بودجه و با در نظر گرفتن تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی تنظیم شد، در حالی که در سالهای گذشته متوسط رشد اقتصادی کشور کمتر از یک و ۴ دهم درصد بوده است.
رئیسجمهور با طرح این سوال که آیا امکان تحقق هدف رشد ۸ درصدی اقتصادی وجود دارد، اظهار داشت: بر اساس سند بودجه ۱۴۰۱ اگر هزینهها کنترل، درآمدها افزایش و جریان نقدینگی به سمت تولید هدایت شود، تحقق این هدف دور از دسترس نیست.
رئیسی در تشریح چگونگی تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی، گفت: با ۲ گام افزایش سرمایهگذاری و افزایش بهرهوری قدم در مسیر تحقق این هدف گذاشتهایم. دولت توانسته شرکتهای بزرگ را برای اجرای ۴۸ پروژه بزرگ با بیش از ۱۷ میلیارد دلار اعتبار پای کار بیاورد و از سوی دیگر مقرر شده بانکها نیز به جای فعالیت در عرصههایی مثل خرید ملک، طلا و ارز و فعالیتهای غیرمولد مشابه سرمایههایشان را به طرف تولید هدایت کنند.
رئیسجمهور تصریح کرد: به طور طبیعی وقتی شرکتهای بزرگ و بانکها در اقتصاد و تولید مولد فعال شوند، بخش خصوصی نیز به افزایش حضور در این عرصه ترغیب میشود.
* خنثیسازی تحریمها در دستور کار است
رئیسجمهور با بیان اینکه تعداد پروژههای نیمهکاره کشور به قدری زیاد است که اگر تا سالها پروژه جدید کلید نزنیم باز هم پروژه برای تکمیل وجود دارد، خاطرنشان کرد: بودجه مصوبات تمام سفرهایی که انجام شده، تصویب و فعالیتها با سرعت در حال انجام است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال کارگاههای عمرانی در خوزستان نسبت به قبل از سفر دولت چندین برابر شده است یا عملیات احیای خلیج گرگان در طول همین چند روزی که از سفر اخیر دولت به استان گلستان میگذرد، آغاز شده است. یکی دیگر از برنامههای دولت در سفرهای استانی، فعال کردن واحدهای تولیدی نیمهتعطیل است که ستادی به همین منظور تشکیل شده و به طور جدی پیگیر رفع مشکلات این واحدهاست.
رئیسی گفت: در مدت سپری شده از آغاز فعالیت دولت تلاش کردیم خلق پول و افزایش نقدینگی مهار شود و از بانک مرکزی استقراض نشود. در نتیجه همین اقدامات نرخ تورم که بهشدت صعودی و در حال شکستن رکوردهای ۷۰ ساله بود، امروز متوقف شده و در حال حرکت به سمت سیر نزولی است.
رئیسجمهور با ارائه برخی آمارها از جمله کاهش رشد پایه پولی از ۴۲ درصد به ۳۳ درصد، کاهش ۱۲ درصدی خالص بدهی دولت به بانک مرکزی و افزایش قابل توجه صادرات نفتی و غیرنفتی و وصول درآمدهای آن، افزود: همه اینها در شرایطی است که همچنان تحریمها و تهدیدهایی که برخی میگفتند مانع فروش نفت و صادرات غیرنفتی است، وجود دارد. رئیسی با اشاره به افزایش چشمگیر تجارت با کشورهای همسایه، اظهار داشت: عدهای ما را متهم به نگاه تکبعدی به شرق میکنند و میگویند همانگونه که در گذشته نگاهها متوجه غرب بود، امروز دولت چشم به شرق دوخته است. این سخن صحیحی نیست و دولت به دنبال توسعه روابط با همه کشورها و ایجاد توازن در سیاست خارجی کشور است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه رفع فقر مطلق یکی دیگر از دغدغههای جدی دولت بوده و هست، گفت: اگر چه شاخصهای متفاوتی برای تعیین فقر مطلق در جهان وجود دارد اما ما بر اساس تعریف عرفی خودمان از فقر مطلق در تلاش هستیم آن را در جامعه اسلامی به طور کامل ریشهکن کنیم.
رئیسی ادامه داد: گام بعدی سامان دادن وضعیت خانوادههایی است که با خط فقر درگیر هستند. دولت برای بهبود معیشت این بخش از جامعه تصمیم دارد با حذف نظام چانهزنی در تعیین حقوق کارگران و کارمندان و متناسبسازی دریافتیها، نظام پرداخت را عادلانه کند. رئیسجمهور با اشاره به موضوع مذاکرات هستهای در تشریح راهبرد دولت در این زمینه، تصریح کرد: دولت در گام اول خنثیسازی تحریمها را با جدیت پیگیری کرد و در گام دوم در مذاکراتی کاملا عزتمندانه به دنبال رفع تحریمهاست. رئیسی تأکید کرد: دولت مردمی مذاکرات هستهای را کاملا بر اساس اصول و چارچوب تعیینشده از سوی مقام معظم رهبری دنبال میکند و از هیچ یک از خطوط قرمز اعلام شده عقبنشینی نکرده و نخواهد کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
در قرارداد و حقوق کارکنان دولت بیعدالتی وجود دارد
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طرحی با بیش از ۱۸۰ امضا به منظور ساماندهی وضعیت استخدامی و برقراری عدالت در دریافتیهای کارکنان آماده شده و با اولویت نیز این موضوع دنبال خواهد شد. محمدباقر قالیباف در جریان بررسی پیشنهادات نمایندگان در بخش هزینهای لایحه بودجه ۱۴۰۱ بیان کرد: در حوزه قراردادهای کارکنان و میزان دریافتی آنان در سطح کشور بیعدالتیهایی وجود دارد و همه به آن واقف هستیم. این موضوع تنها مربوط به کارکنان یک وزارتخانه نیست، بلکه در تمام وزارتخانهها و دستگاهها این موضوع دیده میشود. یک کارمند که از لحاظ تخصص، تحصیلات و اثرگذاری نقش بیشتری دارد حقوق کمتری دریافت میکند. وی در ادامه اظهار کرد: بارها دیدهایم که یک کارمند رسمی به مراتب حقوق بیشتری از یک کارمند شرکتی دریافت میکند، در حالی که هر ۲ در یک اتاق هستند و کار مشابهی دارند. ساماندهی وضعیت قراردادی و دریافتی کارکنان یک موضوع جدی است و هم در اولویت دولت و هم در اولویت مجلس قرار دارد. رئیسجمهور به سازمان امور استخدامی دستور داد به این موضوع ورود کند. مجلس نیز طرحی با بیش از ۱۸۰ امضا برای ساماندهی این حوزه دارد. رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ساماندهی وضعیت قراردادی و دریافتی کارکنان نیازمند یک قانون محکم است و مجلس نیز این موضوع را با اولویت دنبال میکند اما جای آن در لایحه بودجه که یک قانون یکساله است، نیست.
***
۷۳ درصد ارز صادراتی در این 6 ماه به کشور بازگشته است
سخنگوی دولت با اشاره به مذاکرات هستهای، بیان داشت: دولت سیزدهم هیچگاه مذاکرات را به معیشت مردم گره نخواهد زد و تاکنون حدود ۹۰ میلیارد دلار صادرات به خارج از کشور داشتهایم که بیش از ۴۰ درصد ارزش صادرات ما سقف ۴۵ میلیارد دلار را رد کرده است. مطابق برنامهریزی سازمان تجارت جهانی ۷۳ درصد ارز صادرات به کشور بازگشته است. علی بهادریجهرمی در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره موضعگیری رئیسجمهور در تماس تلفنی با پوتین درباره جنگ اوکراین، گفت: بارها مخالفت با جنگ از سوی مقامات ایران اعلام شده است. تماس تلفنی روسایجمهور ۲ کشور قبل از شروع جنگ در دستور کار بود و هماهنگیهای لازم برای انجام آن قبل از آغاز جنگ صورت گرفته بود و مربوط به موضوعات سفر روسیه، مذاکرات رفع تحریم و همکاریهای فیمابین بود. وی افزود: در این تماس رئیسجمهور از صدمه دیدن مردم و تخریب شهرها و خانهها و آسیبهای ناشی از جنگ و از گسترش ناتو به شرق اظهار نگرانی کردند. البته این تماس در اخبار بهدرستی پوشش داده نشده است. بهادریجهرمی تصریح کرد: بارها هم معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری و هم وزارت امور خارجه مخالفت خود با جنگ و اقدامات تحریکآمیز آمریکا و ناتو را اعلام کردهاند. سخنگوی دولت با بیان اینکه جنگ باید متوقف شود، بیان داشت: ریشه این بحران باید خشک شود و ریشه تمام این موارد سیاستهای بحرانساز مافیایی آمریکاست. با توجه به آغاز جنگ در زمان انجام مکالمه تلفنی، مواضع ایران نیز منعکس شد که مواضعی متوازن، منطقی و مبتنی بر اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و نباید به معنی طرفداری از یکی از طرفها تعبیر شود.
***
سخنگوی قوه قضائیه:
خواهان مدیریت فضای مجازی هستیم نه محدودیت
سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره نظارت دستگاه قضایی بر تخلفات فضای مجازی گفت: بحث فضای مجازی امروز در کنار فضای حقیقی است یعنی مردم در فضای مجازی زندگی میکنند و کار و کاسبی دارند و همانطور که فضای حقیقی نیاز به نظارت دارد و جرمی رخ دهد قابل پیگیری است، اگر این جرائم در فضای مجازی هم رخ دهد باید پیگیری شود. ذبیحالله خداییان با بیان اینکه پروندههای متعددی در رابطه با کلاهبرداری و افترا تشکیل شده است، گفت: در ماههای اخیر پروندههای زیادی در رابطه با کلاهبرداری از طریق رمزارزها تشکیل شده است، لذا بحث برخورد با این جرائم در دستور کار قوه قضائیه است و از دستاندرکاران میخواهیم این فضا را مدیریت کنند، البته مدیریت به معنای محدودیت نیست و اگر در فضای مجازی خشونت و هتک حرمتی آموزش داده میشود باید امکان شناسایی آن فراهم شود.
***
کنایه کاخ سفید به خروج ترامپ از توافق هستهای ایران
سخنگوی کاخ سفید با رد هر گونه تأثیر تحریم روسیه بر مذاکرات وین، به تصمیم رئیسجمهور پیشین آمریکا برای خروج از توافق هستهای ایران کنایه زد. به گزارش فارس، «جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید بامداد سهشنبه هر گونه ارتباط بین تحریمهای اعمالی بر روسیه و تأثیر آن بر مذاکرات وین و ایران را رد کرد. ساکی طی نشست خبری در کاخ سفید گفت: اعمال تحریمها بر روسیه به دلیل عملیات در اوکراین، هیچ ارتباطی به حضور روسیه در مذاکرات وین درباره توافق هستهای ایران ندارد. به نوشته رسانههای آمریکایی، وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا درخواست از عربستان سعودی یا ونزوئلا یا ایران برای تأمین نفت به جای روسیه، میتواند وابستگی به نفت روسیه را کم کند، گفت: «بهترین کاری که میتوان انجام داد، کاهش وابستگی ما به نفت خارجیهاست». سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به این سوال که آیا کسی طرفدار دستیابی ایران به سلاح اتمی است، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا را به تشویق ایران برای ساخت سلاح اتمی متهم کرد. ساکی در این باره با کنایه اظهار داشت: «گمان نمیکنم هیچ کس حامی [حرکت] ایران برای دستیابی به سلاح اتمی باشد، البته شاید جز رئیسجمهور قبلی [ترامپ] که از توافق [هستهای] خارج شد!»
ارسال به دوستان
ماهواره «نور2» توسط ماهوارهبر 3 مرحلهای قاصد در مدار 500 کیلومتری زمین قرار گرفت
نور علی نور
گروه سیاسی: نیروی هوافضای سپاه صبح روز گذشته ماهواره نور ۲ را با موفقیت در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار داد.
همزمان با اعیاد شعبانیه، نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با استفاده از ماهوارهبر ۳ مرحلهای قاصد، از کویر شاهرود ماهواره «نور ۲» را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار داد. بنا بر این گزارش، ماموریت این ماهواره سنجشی و شناسایی است؛ ماهواره نور ۲ با سرعت ۷/۶ کیلومتر بر ثانیه، ۴۸۰ ثانیه پس از پرتاب در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار گرفت.
در همین زمینه سردار علی جعفرآبادی، فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز گذشته در ارتباط مستقیم با شبکه خبر سیما و در توضیح عملیات پرتاپ ماهواره «نور 2» به مدار 500 کیلومتری زمین اظهار داشت: ماهوارهای که امروز پرتاب شد، تمام ایرانی است و اگر چه ساخت و تجمیع آن در بخشهای تحقیقاتی سپاه پاسداران انجام شده است اما همه شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها و مجموعههای تحقیقاتی - دفاعی کشور به نحوی در این پروژه دخیل بودهاند و باید از آنها تشکر کنیم. وی ادامه داد: ماهواره نور 2 ارتقایافته ماهواره «نور یک» است و فناوری بهروز و پیچیدهای دارد و با مأموریت سنجشی و شناسایی به فضا پرتاب شده است.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: اطلاعات به دست آمده از این ماهواره در حوزههای عمومی و دفاعی کاربرد دارد و امکان شناسایی و رصد پدیدههای محیطی و بلایای طبیعی از ارتفاع 500 کیلومتری زمین با این ماهواره فراهم میشود. سردار جعفرآبادی همچنین با اشاره به وضعیت فعلی ماهواره «نور یک» که اردیبهشت 99 با موفقیت به فضا پرتاب شد، عنوان کرد: با وجود اینکه ماهواره «نور یک» نخستین تلاش سپاه در حوزه پرتاب ماهواره بود اما با گذشت ۲ سال از پرتاب، همچنان فعال است و تاکنون 10 هزار بار دور زمین چرخیده است و پیشبینی میکنیم تا یک سال دیگر در فضا میماند.
وی خاطرنشان کرد: آن پروژه، یک آزمایشگاه عالی فضایی برای متخصصان ما بود که از تجربیات آن در پروژه ماهواره نور 2 استفاده شد.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه همچنین با اشاره به ویژگیهای ماهوارهبر «قاصد» که مأموریت انتقال ماهواره نور 2 را به عهده دارد، گفت: این ماهوارهبر نیز دارای فناوریهای پیچیدهای است و موتورهای فضایی آن دارای فناوریهای بسیار جدیدی است که در مقالات روز دنیا به آنها پرداخته میشود و دانش هدایت و کنترل آن نیز مبتنی بر دانش روز دنیاست.
سردار جعفرآبادی در پایان با اشاره به برنامههای آینده سپاه در حوزه تحقیقات فضایی اظهار داشت: سلسلهای از ماهوارههای نور را در سالهای آینده پرتاب خواهیم کرد و برنامه فضایی کل کشور که ما هم جزئی از آن هستیم، این است که در مدار لئو تثبیت شویم و ماهوارههای مختلف علمی، تحقیقاتی و دفاعی را در این مدار قرار دهیم و سپس در مدار 36 هزار کیلومتری زمین که مورد تأکید مسؤولان عالی نظام است، قرار بگیریم.
* دشمنان نتوانستند ما را عقب برانند
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در جمع فرماندهان، مسؤولان، دانشمندان و تلاشگران عرصه جهاد علم و فناوری با تبریک اعیاد و ایام فرخنده ماه شعبان اظهار کرد: خداوند متعال را شاکریم که یک هدیه عظیم و دستاورد بزرگ را به ملت ایران ارزانی کرد و صمیمانه اعلام میکنم این چیزی جز امداد و نصرت الهی نیست که در چنین موقعیتی شما یک هدیه بزرگ، یک خبر بسیار دلانگیز و یک افتخار بزرگ را به ملت هدیه میکنید.
وی با تاکید بر اینکه قرار گرفتن در فضا یکی از معیارها و شاخصهای کشورهای پیشرفته جهان است، گفت: اینکه ما میتوانیم مجددا چشمانمان را در آسمان قرار بدهیم و از فضا به زمین نگاه کنیم، یک پیشرفت بزرگ است. فرمانده کل سپاه افزود: اینکه به نام یک ملت مسلمان و یک نظام اسلامی، در فضای تحریم گسترده بینالمللی، فرزندان ملت ایران در سپاه با ایمان و اراده و تکیه به ذهنهای پویا و خلاق، سینه آسمان را شکافته و توانستند ماهواره در مدار قرار دهند، افتخار و جهادی بزرگ است.
سلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران نخستین کشور مسلمانی است که ماهواره در فضا قرار میدهد، گفت: به برادر عزیزم سردار حاجیزاده، فرمانده محترم نیروی هوافضای سپاه و عزیزانمان در سازمان جهاد و تحقیقات خودکفایی سپاه که شاهد تلاشهای شبانهروزی آنان بودهایم و طی سالهای گذشته توانستند در این فضای تحریم این قدم را بردارند، تبریک عرض میکنم.
وی در ادامه با بیان اینکه این اتفاق و دستاورد مهم تنها یک عمل فنی نیست، بلکه غلبه بر ارادههایی است که میخواستند ما را در زمین قفل کنند، عنوان کرد: امروز توانستیم بر دشمن غلبه کنیم و این فناوریهای پیچیده و دانشهای نوین را به دست آوریم و آن را به یک محصول موفق تبدیل کنیم.
فرمانده کل سپاه تصریح کرد: این دستاورد به معنای پیروزی ما در نبرد فناوری بر دشمنانی است که اراده کرده بودند ما را عقبمانده نگه دارند و این یعنی پیروزی آشکار و فتح مبین که آن را به رهبر عزیز و عظیمالشأن انقلاب اسلامی، ملت عزیز و شریف ایران و همه مسلمانان تبریک و تهنیت عرض میکنم. سردار سلامی در پایان تاکید کرد: امیدوارم سلسله پرتابهایی که ما در راهبرد قرار گرفتن در فضا طراحی کردهایم، همه با موفقیت در زمان خود مانند این موفقیت اجرا شوند.
* نور ممتد ایران
اردیبهشت سال گذشته بود که نخستین ماهواره نظامی ایران با نام «نور» از ماهوارهبر ۲ مرحلهای قاصد با موفقیت پرتاب شد و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت. پرتاب موفقیتآمیز این ماهواره نظامی با واکنشهای گستردهای در رسانههای جهانی روبهرو شد.
برای نمونه خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی در پوشش این خبر نوشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با این «پرتاب غافلگیرانه» از آنچه کارشناسان آن را برنامه فضایی محرمانه میدانند رونمایی کرد. سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه نیز درباره ماهواره نظامی «نور یک» گفته بود: این ماهوارهبر تفاوتی با کارهای گذشته دارد و آن هم این است که پیشران آن از نوع ترکیبی سوخت مایع و جامد است. این پیشران همان پیشران با بدنه غیرفلزی و کامپوزیتی (موتور فضایی سلمان) است که چندی قبل رونمایی شده بود.
با این اوصاف پرتاب موفقیتآمیز ماهواره «نور2» در فاصله زمانی کمتر از 2 سال را میتوان گامی برای تقویت قدرت سپاه پاسداران در عرصه فضایی دانست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|