|
خطیب جمعه تهران: غرب در ماجرای اوکراین یکی از برگهای نژادپرستیاش را رو کرد
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی گفت: غربیها در جنگ یمن و سوریه به نفع مظلوم واکنش نشان ندادند اما در جنگ اوکراین تبعیض قائل شدند و یکی از برگهای نژادپرستیشان را نشان دادند. حجتالاسلام کاظم صدیقی اظهار داشت: ایران اسلامی با کشتار و جنگ و تخریب زیرساختها مخالف است. امام جمعه موقت تهران گفت: در جنگ اوکراین آبروی نرفته غرب بر باد رفت و آنها افتضاح به بار آوردند؛ در یمن، فلسطین و سوریه جنگ وجود دارد که باعث کشتار زیاد کودکان شده است ولی غربیها به نفع مظلوم واکنش نشان ندادند اما در جنگ اوکراین تبعیض قائل شدند و یکی از برگهای رنگین نژادپرستیشان را نشان دادند.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان عناصر و مؤلفههای قدرت ملی را تبیین کردند
هستهایآینده ماست
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح روز پنجشنبه در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان، با بیان عناصر مجموعه به هم پیوسته قدرت و قوت ملی، مساله معیشت و روان بودن مسائل مرتبط با مردم را مهم خواندند و با اشاره به جنگ نرم سخت و سنگین دشمنان برای اغوا و اثرگذاری بر مردم و خواص افزودند: علاج این جنگ پیچیده، جهاد تبیین با «روشهای نوین نرمافزاری و متکی بر معارف و مفاهیم عمیق و عالیه اسلام» است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان با تبریک اعیاد شعبانیه بویژه نیمهشعبان، این عید سعید را روز شکوفایی آرزوهای تاریخی بشر برشمردند و با اشاره به عظمت معنوی ماه شعبان و مضامین عالی مناجات شعبانیه افزودند: امام خمینی(رض) به دعای کمیل و مناجات شعبانیه علاقه و انس بیشتری داشتند و امیدواریم خداوند، به همه ظرفیت روحی استفاده هر چه بیشتر از برکات این ماه را عنایت فرماید.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای مجلس خبرگان را دارای نقشآفرینی مهم در استحکام نظام اسلامی خواندند و افزودند: شرط تأثیرگذاری همه نهادهای قانونی از جمله مجلس خبرگان، عمل بر اساس وظایف و حدودی است که قانون اساسی برای آنها مشخص کرده است.
ایشان در همین زمینه افزودند: مجلس خبرگان باید ضوابط دقیق قانونی را در قبال کسی که اکنون در جایگاه رهبری است و کسی که بعدها با رأی نمایندگان همین مجلس به رهبری انتخاب میشود، اعمال کند. رهبر انقلاب سایر دستگاهها از جمله دولت و مجلس را نیز موظف به عمل به ضوابط قانونی دانستند و گفتند: دولت باید از قوانین مجلس تبعیت کند و مجلس نیز مطلقا در کار اجرا وارد نشود.
حضرت آیتالله خامنهای استحکام نظام را منجر به قدرت و قوت ملی دانستند و گفتند: قدرت ملی برای هر کشوری حیاتی است و هر ملتی اگر استقلال، سرافرازی، استفاده از منابع حیاتی بر مبنای اراده خود و ایستادگی در مقابل خواستهای دیگران را میخواهد، باید قوی باشد، اگرنه در حال ضعف و ذلت و ترس، مدام نگران طمعورزی بیگانگان خواهد بود.
رهبر انقلاب قدرت ملی را امری مرکب و مجموعهای به هم پیوسته خواندند و در بیان ارکان آن افزودند: «علم و فناوری» و «تفکر و اندیشهورزی و آزادفکری» جزو ارکان قوت ملی است و اگر آزادفکری و پیشرفت فکری نباشد، علم و فناوری، راهگشا نیست.
ایشان «امنیت و قدرت دفاعی»، «اقتصاد و رفاه عمومی و آسودگی معیشتی مردم»، «قدرت سیاستورزی و چانهزنی برای تأمین منافع ملی در عرصه منطقه و جهان»، «فرهنگ و سبک زندگی» و «منطق جذاب و تأثیرگذار بر دیگر ملتها» را از دیگر بازوهای قدرت ملی خواندند و گفتند: جذب ملتها برای هر کشور عمق راهبردی ایجاد میکند که بسیار مهم است.
حضرت آیتالله خامنهای با بیان نکتهای مهم افزودند: هیچیک از این بازوهای قدرت ملی نباید به نفع یک رکن و بازوی دیگر قطع شود.
ایشان با ذکر چند مصداق در این زمینه، پیشنهادهایی نظیر صرفنظر کردن از حضور منطقهای برای ندادن بهانه به دست دشمن یا انصراف از پیشرفت علمی در زمینه هستهای را ضربه به قدرت ملی خواندند و افزودند: حضور منطقهای به ما عمق راهبردی و قوت بیشتر ملی میدهد؛ چرا از آن صرفنظر کنیم؟ پیشرفت علمی هستهای هم به تأمین نیازهای کشور در آینده نزدیک مربوط میشود و اگر صرفنظر کنیم، چند سال بعد پیش چه کسی و به کجا دست دراز کنیم؟
رهبر انقلاب کوتاه آمدن مقابل آمریکا یا هر قدرت دیگر را برای مصون ماندن از تحریم، خطایی بزرگ و ضربه به قدرت سیاسی دانستند و در بیان مصداقی دیگر افزودند: سادهلوحانهتر و ناشیانهتر از پیشنهاد کسی که میگوید قدرت دفاعی را برای حساس نشدن دشمن کاهش دهیم، وجود ندارد.
ایشان تأکید کردند: در طول زمان، از این پیشنهادهای سست و پر ایراد مطرح شده که همه آنها ابطالپذیر بود و ابطال هم شد و اگر به کسانی که میخواستند برخی بازوهای قدرت ملی را قطع کنند، اجازه این کار داده میشد، ایران امروز با خطرات بزرگی مواجه بود که با اراده و عنایت خداوند، امکان عملی شدن این پیشنهادها به وجود نیامد.
رهبر انقلاب در پرداخت بیشتر به ارکان اقتدار ملی افزودند: مسائلی که به طور مستقیم به تودههای مردم باز میگردد مانند «اتحاد ملی، اعتماد ملی، امید عمومی، اعتماد به نفس ملی، حفظ ایمان ملی، مساله معیشت عمومی و روان بودن و آسان بودن مسائل اجتماعی مرتبط با مردم» در افزایش قدرت ملی بسیار مهم است.
ایشان تأمین اینگونه مسائل را منجر به حضور صددرصدی مردم در صحنه خواندند و افزودند: البته با وجود مشکلات مختلف، مردم همیشه در صحنه بودهاند اما اگر این مسائل تأمین شود، ملت یکپارچه در صحنه خواهد بود و دیگر هیچ غم و هراسی برای کشور وجود نخواهد داشت.
حضرت آیتالله خامنهای تأثیر بیبدیل حضور مردم در صحنه را علت تلاش شیاطین برای اغوای مردم دانستند و گفتند: شیاطین با ابزار رسانه دائما در حال ترویج دروغ و تزئین حرفهای بیمبنا هستند تا با کاهش ایمان و اعتماد به نفس عمومی، ملت را مأیوس و ناامید کنند.
ایشان اغوای خواص را با هدف نهایی اغوای مردم، دستور کار مهم دشمنان برشمردند و گفتند: مستکبران جهان در سنگینترین جنگ نرم تاریخ با ملت ایران، درصددند کسانی را که عنوان، امکان و احیانا سوادی دارند، اغوا کنند تا آنها تودههای مردم را بفریبند و از حقیقت و واقعیت دور کنند.
رهبر انقلاب «مزدورپروری، حرامخوارسازی، تهدید و تطمیع» را جزو روشهای مختلف دشمن خواندند و افزودند: این جنگ نرم سنگین البته نشاندهنده قوی شدن زیرساختها و امکانات جبهه حق است که چالش با جبهه حق را دشوار کرده و دشمن را به جنگ نرم برای تخریب ذهنیات مردم کشانده است. ایشان شمار زیادی از خواص و پرورشیافتگان بابصیرت، پرانگیزه و مؤمن حوزه و دانشگاه بویژه مجموعههای متعدد جوانان را استوانههای واقعی در مقابل تقلاهای دشمن دانستند و تأکید کردند: راه مقابله با جنگ نرم پیچیده دشمن همچنان که بارها گفتهایم، جهاد تبیین است، یعنی همان چیزی که امیرالمؤمنین در نامه به حسنین علیهمالسلام از آن به «جهاد با زبانها» یاد کردهاند.
رهبر انقلاب قبل از بیان چند نکته درباره الزامات جهاد تبیین، تصویب بودجهای سنگین در مجلس شورای اسلامی برای جهاد تبیین را غلط و بینتیجه خواندند و گفتند: من با این شیوه برخورد با مسائل موافق نیستم و تجربه گذشته نیز نشان میدهد این بودجهها غالبا هدر میرود.
ایشان افزودند: البته مسؤولانی که این بودجهها در وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات به دست آنها میرسد افراد مؤمن، سالم و قابل اعتمادی هستند ولی طبیعت این کار غلط است و امیدواریم مسؤولان به این موضوع توجه کنند.
حضرت آیتالله خامنهای سپس لازمه موفقیت در جهاد تبیین را «بهروزرسانی ابزارها در جنگ نرم» دانستند و خاطرنشان کردند: همچنان که دیگر نمیتوان در جنگهای سخت از ابزارهای قدیمی استفاده کرد، در جنگ نرم نیز باید ابزارهای خود را به روز کنیم، البته بعضی شیوههای قدیمی مانند منبر و مداحی همچنان اثرگذار و بدون جایگزین هستند.
رهبر انقلاب وضعیت کشور در بخش سختافزاری جنگ نرم و فضای مجازی را نسبتا خوب و البته نیازمند بهبود و همت رئیسجمهور و همکاران برشمردند و گفتند: اما بخش نرمافزاری یعنی بیان سخن نو با شیوههای جذاب نیازمند تقویت و نوآوری است. ایشان بهترین و مؤثرترین سلاح در جنگ نرم را «تبیین مفاهیم عالی اسلامی» دانستند و افزودند: در زمینه مسائل معرفتی، سبک زندگی اسلامی و بیان آیینهای حکمرانی اسلامی همچون مردمی بودن، دینی و اعتقادی بودن، اشرافی و مسرف نبودن و ظالم نبودن و مورد ظلم واقع نشدن، حرفهای ناگفته، جذاب و شیرینی برای دنیا وجود دارد که باید بخوبی تبیین شود. حضرت آیتالله خامنهای وجه دیگری از جهاد تبیین را «جدا کردن راه پیشرفت و تعالی مادی ملت از بیراههها و کجراههها» خواندند و گفتند: این تفکیک به معنی جداسازی بر مبنای منافع خویشاوندی و حزبی نیست، بلکه باید بر اساس اعتقاد به اسلام و قرآن و حرکت عظیم نظام اسلامی، راه صحیح از بیراههها جدا و روشن شود. حضرت آیتالله خامنهای در پایان، کوتاهی در جهاد تبیین را موجب سوءاستفاده دنیاطلبان حتی از ابزار دین دانستند و تأکید کردند: اگر جهاد تبیین بدرستی صورت نگیرد، دنیامداران، دین را نیز وسیله هوسرانی و شهوترانی خود قرار میدهند، همچنان که حتی در صدر اسلام، گروههایی مانند بنیامیه اینگونه عمل میکردند.
در ابتدای این دیدار، آیتالله جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری و حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، نایبرئیس این مجلس، گزارشی از نطقها و نظرات نمایندگان در این اجلاسیه بویژه دغدغههای فرهنگی و اقتصادی آنان بیان کردند.
***
از مهمترین کارها در انقلاب ترسیم چشمانداز است
همزمان با برگزاری همایش «گام دوم از نگاه قرآن و حدیث»، بیانات رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران این همایش منتشر شد. متن بیانات حضرت آیتالله العظمی خامنهای در دیدار اعضای همایش گام دوم از نگاه قرآن و حدیث بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
و الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاه و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدائهم اجمعین.
کاری که [شما] دوستان در مورد گام دوم و نگاه به برنامهریزی چهلساله دوم انقلاب کردید، کار باارزشی است، کار بسیار مهمی است. از اساس هم هدف همین بود که ما بتوانیم یک چشمانداز ترسیم کنیم. یکی از مهمترین کارها در انقلاب اسلامی و نظام اسلامی ترسیم چشمانداز است، تا معلوم بشود که ما کجا میخواهیم برویم. یک وقت است که در مقام فکر و تئوری و این قبیل چیزها حرف میزنیم، خب انسان خیلی حرفها دارد و دستمان پر است الحمدلله، اما ما الان در وسط میدانیم؛ بحث ما از بحث تئوری و بیان ذهنی و فکری گذشته؛ عبور کردهایم. ما الان داریم وسط میدان حرکت میکنیم؛ باید مشخص کنیم که چه کار داریم میکنیم، کجا داریم میرویم، هدفمان چیست؛ این یک مساله مهمی است.شماها دارید به این کمک میکنید؛ این بسیار خوب است. یعنی یکی از فواید مهم این گردهمایی و این کاری که شما انجام میدهید، همین است که چشمانداز را تثبیت میکنید، تصویر میکنید، روشن میکنید که ما کجا داریم میرویم و استنادمان چیست.یک نکته دیگری که در باب نگاه به 40 ساله دوم مطرح است، این است که ما اگر در اول انقلاب - البته در واقع فرض نشدنی است- این فرصت را می داشتیم که بنشینیم یک نگاه گام اول برای 40 سال ترسیم بکنیم، قطعا وضعمان از وضع فعلی بهتر بود، علیالظاهر جلوتر بود. البته اراده الهی و کمک الهی و مانند اینها مسائلی است که همیشه وجود دارد، لکن به حسب موازین، از حالا جلوتر بودیم. اگر میتوانستیم فکر کنیم و مثلا فرض کنید که تهاجم نظامی یک همسایه ناباب [مثلا] صدام را، پیشبینی کنیم ـ [چون] پیشبینی نمیکردیم؛ یعنی آن وقت، گاهی بعضیها میگفتند که ممکن است حملهای، تهاجمی [بشود، اما] غالب دستاندرکارها که خود ماها آنجا آن زمان فعال بودیم، استبعاد میکردیم، میگفتیم چنین چیزی نمیشود؛ اصلا این به ذهنمان نمیرسید، یا مساله تحریم که از همان روزهای اول شروع شد، یا مساله تجزیهطلبی که از همان روزهای اول شروع شد، چنانچه [پیشبینی] اینها انجام میگرفت، میتوانست بر اساس آن برنامهریزی بشود؛ و اگر برنامهریزی میشد، آن وقت کارها بهتر پیش میرفت. بنابراین خود این نگاه به یک فرصت 40 ساله، نگاه به این آینده 40 ساله، در واقع میتواند یک پایهای بشود برای برنامهریزی، برای پیشآگهی، تا بدانیم چه اتفاقاتی ممکن است برای ما بیفتد؛ پیشبینیها و آمادهسازیها؛ هم پیشآگهی است برای اینکه بدانیم چه اتفاق میافتد، هم آمادهسازی است برای اینکه بتوانیم برنامهریزی کنیم و کار را انجام بدهیم؛ که البته این کار را امروز حتما باید انجام بدهیم و این حرکت شما کمک بزرگی میکند به مسؤولان کشور که در این زمینه فعال بشوند. البته این نگاه حتما بایستی علمی باشد، حتما بایستی مستند به معارف اسلامی باشد یعنی دینی باشد، و حتما بایستی دلسوزانه باشد یعنی از طرف کسانی باشد که دلسوز باشند، و حتما بایستی از طرف کسانی باشد که به هدف انقلاب و هدف نظام اسلامی ایمان کامل داشته باشند؛ والا الان شما در مطبوعات و در نوشتهها و در این قبیل چیزها میبینید که گاهی اوقات کسانی که مثلا از بعضی از منابع نامطمئن و غیردلسوز الهام میگیرند و به آن منابع تکیه میکنند، آینده را جور دیگری تصویر میکنند؛ در حالی که شما چنانچه یک جمع دانای عاقل علاقهمند مؤمن اهلفکر متکی به مبانی دینی را بگمارید به اینکه آینده را تصویر کنند، آینده روشن و خوبی را تصویر خواهند کرد؛ مشکلاتش را فکر خواهند کرد، پیشبینی خواهند کرد، و پیشآگهی خواهند داد به مسؤولان و کارگزاران کشور.
خیلی ممنونیم از اینکه شما برادران عزیز به این فکر افتادید، و خدا را شکر میکنیم که الحمدلله این مایههای قوی در حوزه علمیه قم وجود دارد و شماها حقیقتا فعالید، کار میکنید، تلاش میکنید. آرزوی ما در مورد قم همیشه این بود که بتواند کارهای عمقی و کارهای بهروز و متناسب با نیازهای روز انجام بدهد، که امروز بحمدالله انسان تا حدود زیادی این را مشاهده میکند.
والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته
ارسال به دوستان
مذاکرات وین به دلیل آنچه طرفهای غربی عوامل خارجی خواندند، بار دیگر به وقفه افتاد
همچنان معطل آمریکا
گروه سیاسی: مذاکرات وین با عدم تصمیمگیری آمریکا بار دیگر با وقفه روبهرو شد و رئیس تیم مذاکرهکننده ایران هم به کشور بازگشت. به گزارش «وطنامروز»، «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی روز جمعه در توئیتی از نیاز به وقفه در مذاکرات وین به دلیل آنچه عوامل خارجی خواند، خبر داد.
وی در این باره اعلام کرد: به دلیل عوامل خارجی به وقفه در گفتوگوهای وین نیاز است. متن نهایی اساسا آماده و روی میز است. به عنوان هماهنگکننده، من به همراه تیمم به ارتباط با همه اعضای برجام و ایالات متحده برای غلبه بر وضعیت فعلی و نهایی کردن توافق ادامه خواهم داد. سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه اما در واکنش به بورل درباره اعلام تنفس در مذاکرات وین در صفحه توئیتر خود نوشت: وقفه اعلام شده در مذاکرات وین میتواند زمینهساز حل موضوعات باقیمانده و بازگشت نهایی باشد. وی تاکید کرد: دستیابی به موفقیت در گفتوگوها تمرکز اصلی همه طرفها خواهد بود. خطیبزاده افزود: هیچ عامل خارجیای بر اراده مشترک ما برای حرکت به سمت یک توافق جمعی اثر نخواهد گذاشت. در همین حال یک منبع مطلع به خبرگزاری تسنیم گفت که اصلیترین مساله در مذاکرات وین مربوط به تحریم افراد و شرکتها و نهادهایی است که در انتفاع اقتصادی ایران از هرگونه توافقی نقش مؤثری ایفا میکنند. وی افزود: از ابتدای مذاکرات ایران خواستار حذف این افراد، نهادها و شرکتها از لیست موسوم به قرمز بوده و طرف آمریکایی با استفاده از حربههای مختلف مرتبا این کار را یا به تعویق انداخته یا دبه کرده و رفع آنها را به مسائل فرابرجامی گره زده است. این منبع آگاه خاطرنشان کرد: هم در مواضع رسمی علنی و هم در مذاکره با طرفهای 1+4 به غربیها و آمریکاییها اعلام شده است که بدون لغو این تحریمها توافق در کار نخواهد بود. وی همچنین با بیان اینکه ظاهرا آمریکا به جای تمرکز بر اتخاذ تصمیم سیاسی لازم در جهت توافق، فرصتش را مصروف عملیات روانی کرده است، اظهار داشت: آمریکا میداند که بیش از هرکدام از طرفهای دیگر برجام به توافق نیاز دارد؛ لذا این کارشکنیها و عملیات روانی بیشتر به ضرر آنها خواهد بود.
در همین اثنا علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز پنجشنبه در توئیتی درباره مذاکرات جاری در وین نوشت: شیوه مواجهه آمریکا با پیشنهادات اصولی ایران، طرح پیشنهادات غیرقابل قبول و اصرار بر توافق سریع با طرح بهانههای واهی، نشان میدهد آمریکا ارادهای برای توافق قوی و قابل دفاع برای طرفین ندارد. مذاکرات وین بدون اتخاذ تصمیم سیاسی توسط آمریکا هر ساعت پیچیدهتر از قبل میشود.
* گفتوگوی بورل و امیرعبداللهیان
همچنین در میانه تحولات پرشتاب پیرامون مذاکرات، جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و هماهنگکننده ارشد مذاکرات وین با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران تماس گرفت. بورل در این گفتوگوی تلفنی اظهار داشت: مذاکرات وین در نقطه حساسی قرار دارد و اکنون آمریکا و ایران در تبادل پیامها باید انعطافپذیری بیشتری از خود نشان دهند و تلاش کنند بر محدودیت زمانی غلبه کنند. بورل افزود: موضوع تضمین اقتصادی برای شما مهم است و ما از تحقق آن حمایت میکنیم. ما و شما به تلاشهای خود برای رسیدن به توافق ادامه خواهیم داد، زیرا مسیر طولانیای را طی کردهایم. وی اضافه کرد: شما ایرانیها مذاکرهکنندههای سخت و توانمندی هستید.
* درخواستهای جدید آمریکا هیچ توجیه منطقی ندارد
وزیر امور خارجه نیز در این گفتوگوی تلفنی از اهتمام و تلاش هماهنگکننده سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در مذاکرات وین و پیشرفتهای حاصله قدردانی و تصریح کرد: اگر واقعبینی بر رفتار همه طرفها حاکم باشد، همچنان به نقطه وصول توافق خوب و قوی نزدیک هستیم. رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: طرح برخی درخواستهای جدید از سوی آمریکا هیچگونه توجیه منطقی نداشته و با مواضع این کشور درباره دستیابی سریع به توافق در تناقض است. امیرعبداللهیان افزود: موضوعات اصلی و لغو موثر تحریمها نباید تحت تاثیر زیادهخواهی طرف آمریکایی قرار گیرد. وزیر امور خارجه همچنین در گفتوگو با بورل عنوان کرد: آمریکا نمیتواند به بهانه فشار افکار عمومی کشورش، هر روز حرف جدید و متفاوتی را از طریق هماهنگکننده به ما منتقل کند. اگر طرف آمریکایی مشکل افکار عمومی را دارد، باید بگویم ما هم مشکل افکار عمومی را در ایران داریم. آنها با حساسیت و دقت بالایی تحولات را رصد میکنند و از دولت پاسخگویی و رفع موثر تحریمها و حفظ توان بالای هستهای صلحآمیز را مطالبه میکنند. امیرعبداللهیان همچنین تصریح کرد: برخی مباحث که مرتبط با قهرمانان ملی ماست، قابل مذاکره نیست.
* آمریکا: مسائل دشوار کمی در مذاکرات وین باقی مانده است
دولت بایدن هم در این میان اظهار کرد چیزی تا توافق باقی نمانده است. مقامات آمریکایی که تا پیش از این با تعیین ضربالاجل ایران را تهدید به ترک مذاکرات میکردند حالا پس از تحولات جدید جهانی میگویند طرفها تمرکزشان را روی حل موضوعات نهایی قرار دهند. البته آمریکاییها تلاش میکنند با این نوع موضعگیریها هرگونه شکست در گفتوگوها را متوجه ایران کنند. با این حال سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از مشارکتکنندگان در مذاکرات وین خواست بر روی حلوفصل مشکلات نهایی جهت حصول توافق تمرکز کنند. به گزارش رویترز، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران تاکید کرد واشنگتن قصد ندارد پیشنهاد جدید یا خاصی در مذاکرات به روسیه بر سر مساله تحریمها جهت حصول توافق ارائه کند. وی در ادامه تصریح کرد که مشکلات کم اما برجستهای در مذاکرات وین باقی مانده است. پرایس همچنین از تمام مشارکتکنندگان در مذاکرات وین از جمله روسیه خواست تمرکزشان را بر حلوفصل مشکلات نهایی جهت احیای برجام قرار دهند.
* اولیانوف: سرنوشت توافق تنها به روسیه بستگی ندارد
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین عنوان کرد نتیجه مذاکرات وین تنها به روسیه وابسته نیست و دیگر مشارکتکنندگان نگرانیهای دیگری دارند. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین روز جمعه پس از دیدار با انریکه مورا، هماهنگکننده اتحادیه اروپایی در مذاکرات وین در جمع خبرنگاران گفت: فرجام توافق تنها به روسیه بستگی ندارد. دیگر بازیگران نیز به زمان بیشتری نیاز داشته و نگرانیهای بیشتری دارند. درباره این مسائل گفتوگوهایی در حال انجام است.
***
آسوشیتدپرس: آمریکا محموله نفت ایران را توقیف کرد
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی نوشت: ایالات متحده محموله ۲ نفتکش مظنون به حمل نفت ایران را در سکوت خبری توقیف کرده است. در این گزارش ادعا شده که این نفتکشها بخشی از طرح پیچیده مقابله با تحریمها شامل اسناد جعلی و رنگآمیزی مجدد عرشه کشتی برای پوشاندن محمولههای غیرقانونی بوده است. طبق این گزارش، جزئیات توقیف که قبلا گزارش نشده بود در یک پرونده مدنی فدرال وجود داشت که ماه گذشته بعد از آنکه کشتیهای تحت مدیریت شرکتهای یونانی به دستور نهادهای مجری قانون آمریکا، محموله باارزش خود را به ارزش بیش از ۳۸ میلیون دلار در هیوستون و باهاما تخلیه کردند، از مهر و موم خارج شد. آسوشیتدپرس با بیان جزئیاتی ادعایی افزود: توقیف این محمولهها توسط آمریکا به پاییز ۲۰۲۰ بازمیگردد.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در هفدهمین سفر استانی خود به مازندران رفت
دستورات اجرایی برای دیار طبرستان
گروه سیاسی: رئیسجمهور در هفدهمین سفر استانی خود روز گذشته به مازندران رفت.
به گزارش «وطنامروز»، حجتالاسلام والمسلمین رئیسی صبح جمعه در بدو ورود به استان مازندران در فرودگاه ساری با اشاره به اهداف هفدهمین سفر استانی دولت سیزدهم گفت: استان مازندران بهرغم برخورداری از ظرفیتها و امکانات گسترده و متنوع کشاورزی و معدنی، از مشکلات و کمبودهای جدی برخوردار است که این مشکلات پیش از انجام این سفر در جلسات مختلف مورد بررسی قرار گرفته و در جریان این سفر قرار است برای رفع مشکلات استان تصمیمگیری شود.
رئیسجمهور در بازدید از امکانات، تاسیسات و تجهیزات شرکت روماکگستر پارس بر لزوم راهاندازی مراکز پیشرفته بستهبندی و نگهداری محصولات باغی در مناطق مختلف کشور بویژه استانهایی که قطب کشاورزی هستند تاکید کرد. رئیسجمهور همچنین خواستار تلاش برای بومیسازی دانش فرآوری، آزمایش و بستهبندی پیشرفته محصولات کشاورزی شد. خطوط تولید این واحد مطابق بهروزترین استانداردهای بینالمللی طراحی و ساخته شده است. این مرکز مجهز به آزمایشگاههای تخصصی بوده و از امکان اسکن و عکسبرداری سهبعدی برای سنجش کیفیت داخلی محصول، شناسایی و ردیابی محصولات بستهبندی شده، تشخیص صدمات محیطی میوهجات، توزیع میوه به صورت دقیق و با سرعت بالا و اندازهگیری ابعاد انواع محصولات برای عرضه به بازارهای جهانی برخوردار است.
بازدید از منطقه ویژه اقتصادی و اسکله امیرآباد استان مازندران از دیگر برنامههای سیدابراهیم رئیسی در استان مازندران بود. رئیسجمهور در گفتوگو با مسؤولان این منطقه از نزدیک در جریان ظرفیتها و مشکلات این بندر در مسیر رسیدن به سطح مطلوب و تکمیل تمام ظرفیتهای آن قرار گرفت. رئیسجمهور در این بازدید با اشاره به اهمیت راهاندازی کارخانجات صنعتی و تولیدی در حاشیه این بندر، اظهار داشت: بندر امیرآباد از ظرفیتها و زمینههای فراوانی برای توسعه برخوردار است و نباید این ظرفیتها معطل بماند. رئیسی افزود: در مسیر توسعهیافتگی و احداث کارخانههای تولیدی و صنعتی، لازم است سازمان محیطزیست ضمن توجه به مسائل زیستمحیطی، مسیر توسعهیافتگی بندر را تسهیل کند. رئیسجمهور در جریان بازدید از بندر امیرآباد و اسکله در حال ساخت «رو رو ریلی» این بندر، دستور تسریع در انجام این پروژه را صادر کرد.
* بازدید از میانکاله
رئیسجمهور همچنین در بازدید از شبهجزیره میانکاله ضمن آگاهی از مشکلاتی که این منطقه را تهدید میکند، اظهار داشت: احیا و نگهداری این منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است و سرمایه ارزشمندی است که باید برای نسلهای آینده حفظ شود. رئیسجمهور گفت: هر اقدامی که برای احیا و نگهداری منطقه میانکاله لازم است انجام شود. حجتالاسلام رئیسی همچنین بر لزوم توجه جدی به حفظ حیات وحش و زیستگاه پرندگان در این منطقه تاکید کرد. رئیسجمهور با اشاره به جاذبههای طبیعی منطقه میانکاله اظهار داشت: لازم است زمینههای طبیعتگردی در این منطقه فراهم شود تا مردم هم بتوانند در چارچوب مقررات زیستمحیطی از این طبیعت استفاده کنند. حجتالاسلام رئیسی با تاکید بر اینکه هرگونه اقدامی در این منطقه باید با رعایت اصول زیستمحیطی و حفظ طبیعت باشد، افزود: ایجاد طبیعتگردی در منطقه میانکاله میتواند برای مردم محلی، درآمد و اشتغال به همراه داشته باشد. رئیسجمهور همچنین دستور داد با توجه به اینکه در این منطقه آتشسوزیهای فصلی اتفاق میافتد یک ایستگاه آتشنشانی ایجاد شود.
* بازدید رئیسجمهور از سواحل آزادسازی شده استان مازندران
سیدابراهیم رئیسی روز جمعه در ادامه برنامههای سفر خود به استان مازندران در جریان روند آزادسازی سواحل این استان قرار گرفت. رئیسجمهور در این بازدید با تاکید بر ضرورت سالمسازی سواحل و ایجاد امکانات ایمنی، رفاهی و بهداشتی، از استاندار خواست تمهیدات لازم را برای استفاده عمومی مردم از دریا فراهم کند. در بازدید رئیسجمهور از سواحل آزاد شده، شماری از مردم و گردشگران با رئیسجمهور گفتوگو کردند. رئیسی در این بازدید همچنین در گفتوگو با صیادان از استاندار خواست مشکلات و مطالبات آنان را با اولویت مورد رسیدگی قرار دهد. رئیسجمهور همچنین تاکید کرد مطالبات و حقوق همه کارگران پیمانی شرکتهای طرف قرارداد دولت باید قبل از پایان سال پرداخت شود.
* دستور برای راهاندازی نیروگاه زبالهسوز ساری
رئیسجمهور در بازدید از نیروگاه نیمهکاره زبالهسوز ۴۵۰ تنی ساری بر راهاندازی آن در 6 ماه آینده تأکید کرد. سیدابراهیم رئیسی در جریان این بازدید با ابراز تأسف از تأخیر چند ساله در تکمیل و راهاندازی این مجموعه نیروگاهی مهم که از ظرفیت تولید سالانه ۳۰هزار مگاوات برق برخوردار است، اظهار داشت: مردم نباید گرفتار و معطل طرحها و پروژههایی باشند که اعتبار و راهکار تکمیل آنها وجود دارد و لازم است با همت و اراده مضاعف نسبت به تکمیل اینگونه طرحها اقدام شود. رئیسجمهور پسماند را از مشکلات استانهای مختلف بویژه استان مازندران دانست و گفت: راهاندازی و تکمیل طرحها و پروژههای مربوط به پسماند که با زندگی روزمره مردم ارتباط دارد نباید دچار تأخیر شود، چرا که موجب مشقت و اذیت مردم میشود. رئیسی همچنین معاوناول را مامور کرد قبل از پایان سال موضوعات مربوط به زبالهسوزها را سروسامان دهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|