|
اقتدار اقتصادی کشور برگ برنده امنیت کشور است
وزیر اطلاعات گفت: افزایش توانمندی و اقتدار اقتصادی کشور، برگ برنده امنیت پایدار کشور است. حجتالاسلام والمسلمین سیداسماعیل خطیب با اشاره به اینکه کشورهای غربی نیازمند توافق با ما هستند، گفت: ایران توانمندیها و پیشرفتهای هستهای خود را در زمینه صلحآمیز استفاده میکند و مذاکره با ایران نشان از قدرت نظام ما دارد و این اقتدار را مرهون رهبریهای حکیمانه مقام معظم رهبری هستیم.
ارسال به دوستان
نگاهی به مسیر طیشده سیاست ایران در سال 1400 و اولویتهایی که دولت باید در سال جدید به آنها توجه کند
نوروز سیاست ایران
گروه سیاسی: دفتر سال 1400 نیز با تمام فراز و فرودهایش بالاخره به آخرین برگهای خود رسید؛ سالی که همانند سال 99 با عارضه بیرونی کرونا درگیر بود. با این حال برخلاف نوروز سالهای 99 و 1400، مردم ایران در نوروز جدید با آرامش و آسودگی بیشتر و محدودیتهای کمتری -که مرهون واکسیناسیون گسترده است- خود را برای آغاز سال، فصل و البته قرن جدید آماده میکنند. بیشک نقطه عطف سال 1400 را باید در برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری پیدا کرد. پایان 8 سال دولت حسن روحانی و تجربه سختترین روزهایی که مردم ایران در چند دهه اخیر شاهد آن بودند کافی است تا به حق سال 1400 را «نوروز سیاست ایران» بخوانیم؛ نوروزی که از پس زمستانی سرد و خاموش فرا رسید و خبر از پایان ایامی داشت که مردم کمترین جایگاهی در سیاستگذاری و اقدامات مدیریتی دولتمردان نداشتند. «نوروز سیاست ایران» و تشکیل سیزدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران، آن هم در شرایطی که جامعه بیش از هر زمان دیگری با انباشت سرخوردگیها و نارضایتیها مواجه بود، میتواند مژدهای برای تغییر ایام و برانداختن طرحی جدید برای اعتلای جایگاه ایران در جهان و ساخته شدن روزگاری آرامتر برای مردمانی باشد که در سالهای گذشته با 2 جبهه توطئههای خارجی و ناکارآمدیهای داخلی مبارزه کرده بودند.
انتخاب حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی به ریاست جمهوری اسلامی ایران خواهناخواه روایت معاصر ایران را از مرحله «انتخاب» به مرحله «اقدام» رساند تا زین پس بیش از هر چیز انظار عمومی مترصد تغییرات و حرکت به سمت شرایط مطلوب و سازنده باشد. از همین رو تکالیف هفتگانه رهبر حکیم انقلاب برای دولت سیزدهم را که عبارت از «عدالتورزی»، «مردمی بودن»، «مقابله دقیق و جدی با فساد»، «جوانسازی دولت»، «حل موضوع تعارض منافع شخصی و عمومی»، «احیای اعتماد و امید مردم» و «انسجام و اقتدار دولت» بود، میتوان منشوری کامل برای ارزیابی، تایید یا انتقاد و در نهایت مطالبهگری دولت تازهنفسی دانست که مسؤولیت اداره کشور را در آغاز قرن جدید بر عهده دارد. بدونشک مسیر رئیسی در سال آینده بهمراتب سنگینتر از 7 ماه گذشته خواهد بود. او حالا بتدریج باید دستاوردهای دولت خود را به مردمی نشان دهد که او را گزینه مناسب برای عبور از سختسالی موجود دانستهاند. او در «نوروز سیاست ایران» این فرصت کمنظیر را دارد تا بار دیگر اثبات کند از گذر روزگار تلخ و ایام سخت میتوان فردایی جدید ساخت. او که منتخب این نوروز بوده است، حالا باید زمینهساز بهاری جدید برای سیاست ایران باشد. هرچند حجم انکارناپذیر ویرانیهایی که میراث او و دولتش شد صبر را شرط انصاف برای مشاهده تغییرات میکند اما نمیتوان چشم بر فقدان زمان نیز بست. با این حال و بهرغم تعدد موضوعاتی که در «نوروز سیاست ایران» باید مورد توجه قرار گیرند، میتوان چند مورد را بنا به ضرورت و اهمیت واجد اولویت خواند.
* بازگشت اعتماد و امید اجتماعی
احتمالا اگر در سیاههای بنا بر نوشتن میراث خسرانآور روحانی در دوره 8 ساله 92 تا 1400 باشد، باید بیش از هر ضربه اقتصادی و سیاسی، به مشت محکمی که آن دولت بر شقیقه اعتماد و امید مردم کوفت اشاره کنیم. مدیریت ضدمردمی دولت سابق در کنار بیعملی خاص روحانی پس از خروج آمریکا از برجام، جامعه ایران را عصبانی و بیاعتماد کرد تا در سایه این بیاعتمادی جامعه جوان ایران شاهد سقوط امیدش نسبت به امکان تغییر شرایط باشد. کاهش محسوس مشارکت مردم در 2 انتخابات اسفند 98 و خرداد 1400 بخوبی نشاندهنده سقوط آزاد اعتماد و امید در یک جامعه بود. در این میان رای قابل قبول رئیسی بهرغم افت مشارکت انتخاباتی نشاندهنده این بود که منتخب مردم در خرداد 1400 پایگاه اجتماعی قابل قبولی در میان مردم دارد و حتی نگاه بخشی از جامعه که در انتخابات شرکت نکرده نیز درباره وی نسبتا مثبت است. در همین زمینه نتایج نظرسنجی مراکز معتبر افکارسنجی نیز بخوبی موید این واقعیت است که امید به تغییر در سال1400 جوانه زده است. مهرماه سال جاری و مدت کوتاهی پس از تشکیل دولت سیزدهم بود که موسسه گالوپ با انتشار نتایج آخرین نظرسنجیاش خبر از رضایت 72 درصدی مردم ایران از عملکرد رئیسی داد و نوشت روحانی هرگز در دوران ریاستجمهوریاش موفق به کسب رضایت اکثریت در نظرسنجیهای این مرکز نشد. همچنین بر اساس یافتههای نظرسنجی دانشگاه مریلند درباره میزان محبوبیت چهرههای سیاسی در ایران، سیدابراهیم رئیسی با ۴۵ درصد «زیاد» و ۳۳ درصد «تا حدودی» محبوبترین سیاستمدار ایران است. البته پس از انتشار این آمار، «وطنامروز» در سلسله یادداشتهایی با اشاره به اینکه گذر زمان و شناختهشدن دولت جدید به عنوان مسؤول وضعیت موجود میتواند همه چیز را به ضرر رئیسی کند، نوشت با این حال بهرهگیری از پایگاه اجتماعی قابل قبول رئیسی و حرکت برای احیای اعتماد و امید اجتماعی مهمترین پیششرط «نوروز سیاست ایران» است که باید در سال جدید پی گرفته شود. عیار کارآمدی در عرصه مدیریت و سیاستگذاری معطوف به عدالت در عرصه تصمیمگیری مهمترین ابزارهایی است که میتواند زمینهساز بازگشت و افزایش اعتماد و امید اجتماعی در ایران باشد.
* ایران قوی، نقشه راه دیپلماسی فعال
تبدیل دیپلماسی از «وسیله» به «هدف» و بهرهبرداری سیاسی و انتخاباتی از این ابزار یکی دیگر از بدعتهایی بود که روحانی با مدیریت 8 ساله خود برای ایران به ارث گذاشت؛ میراثی که رد آن را میتوان در تجربه عبرتآموز دولت یازدهم و دوازدهم مشاهده کرد. روحانی که روزی خود را مصداق اتم و اکمل دیپلماسی میخواند با وعده رفع تحریمها وارد پاستور شد و در زمان خروج آنچنان که خود اذعان کرد کشور را از مرحله تحریم اقتصادی به مرحله جنگ اقتصادی رسانده بود. او که دیپلماسی را «هدف» کرده بود و باقی اهرمهای قدرت ایران همچون توانمندیهای نظامی را مزاحم میدید و تکیه بر ظرفیتهای داخلی را به سخره میگرفت در نهایت کشور را در شرایط آشفته سیاست خارجی به دولت بعدی تحویل داد. حال در چنین وضعیتی یکی از ماموریتهای رئیسی و تیم دیپلماسی او را باید حرکت به سمت دیپلماسی فعالی دید که بیش از نگاه «کدخدا / رعیتی» به دنبال فرصت و ابتکارهای جدید برای افزایش بازدارندگی ایران و تقویت اقتصاد کشور باشد. عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای، ابتکار گازی در انتقال گاز ترکمنستان به آذربایجان، بازگرداندن موضع اقتدار به ایران در مذاکرات وین و گسترش همکاریها و تعاملات با کشورهای همسایه، شاهد مثالهایی هستند که نشان از عزم دولت جدید برای تغییر ریل سیاست خارجی کشور در «نوروز سیاست ایران» دارد. با این حال نمیتوان با این موارد قانع بود و باید گذار از دیپلماسی روحانی به دیپلماسی فعال را در چشماندازهای بلندمدت مشاهده کرد. در این مسیر ایران بیش از آنکه به عنوان بازیگری ضعیف با امید پذیرفته شدن در نظم جهانی، تحت لوای تنشزدایی به دنبال خلع دومینووار اهرمهای قدرت خود باشد، باید به سمت افزایش اهرمهای قدرت و بهرهگیری از این اهرمها در سیاست خارجی باشد. دیپلماسی هدف نیست اما باید به عنوان ابزاری برای تقویت اهرمهای قدرت ایران به کار گرفته شود. دیپلماسی رقیب میدان نیست اما میتواند از میدان برای به کرسی نشاندن حرف خود سود ببرد. دیپلماسی زبانی آرام دارد اما میتواند به جای بلهقربانگویی به نظم موجود، قواعد را بر هم بزند. با چنین نگاهی چشمانداز دیپلماسی در «نوروز سیاست ایران» باید حرکت به سمت «ایران قوی» برای کاستن از تهدیدها و تقویت فرصتها باشد؛ امری که در 8 سال گذشته کمتر نمودی از آن را میشد پیدا کرد.
* انقلاب مدیریتی و توانمندسازی ساختار اجرایی
کارآمدی سیستم بیش و پیش از نیروی انسانی خود وابسته به الگوی مدیریتی کشور است. تجربه مدیریت کند، غیرمردمی و بیبهره جریان غربگرا در 8 سال گذشته باعث شد در بسیاری از موارد شاهد تحریم داخلی کشور باشیم. آغاز دولت سیزدهم در «نوروز سیاست ایران» نیازمند یک انقلاب مدیریتی و عبور از شیوه پرهزینه و الکنی است که صرفا به تقویت فشارهای خارجی به اقتصاد کشور منتهی میشود. رئیسی و دولتمردانش در ماههای گذشته نشان دادهاند برخلاف دولت روحانی نهتنها مردمگریز نیستند که حضور در میان مردم را رسالت خود میدانند، با این حال حضور میدانی و ارتباط مردمی دولتمردان تا زمانی که رویه مدیریتی کشور اصلاح نشود و به سمت توانمندسازی ساختار اجرایی حرکتی صورت نگیرد نمیتواند چندان منشأ اثر باشد. به همین خاطر سومین موردی که باید در سال جدید به عنوان یکی از اولویتها مورد توجه دولت قرار گیرد اصلاحات اداری و تغییر رویه مدیریتی کشور است. تاکید رهبر انقلاب بر «مدیریت جهادی» به عنوان یکی از بایستههای مقابله با فشارهای خارجی به نیکی یادآور این اولویت در «نوروز سیاست ایران» است.
ارسال به دوستان
نازنین زاغری با پایان دوره محکومیت 5 ساله خود با یک هواپیمای عمانی به سمت انگلستان پرواز کرد
بازگشت جاسوس به سرزمین ملکه
امیرعبداللهیان: چند روز پیش طلب ایران از انگلیس را دریافت کردیم
گروه سیاسی: «نازنین زاغری» جاسوس انگلیس با پایان دوره محکومیت 5 ساله خود و در ازای آزادی یک ایرانی، به تیم انگلیسی تحویل شد و با یک هواپیمای عمانی به سمت انگلستان پرواز کرد. به گزارش «وطنامروز»، بر اساس اعلام منابع رسمی، تبادل زاغری هیچ ربطی به مذاکرات برجام ندارد و تنها در ازای آزادسازی ۵۳۰ میلیون دلار اموال بلوکه ایران و آزادی یک ایرانی مبادله شده و اساسا در مذاکرات برجامی هیچ بحثی درباره تبادل زندانیان صورت نگرفته است. انوشه آشوری هم یکی دیگر از جاسوسانی بود که به همراه زاغری آزاد شد. آشوری دوتابعیتی و دارای تابعیت انگلیس است که به سرویس جاسوسی موساد متصل شده بود. وی امکانات فراوانی از موساد گرفته بود و اطلاعات زیادی را از اشخاص کشور به این سرویس منتقل میکرد. این فرد به ۱۰ سال حبس بابت جاسوسی، ۲ سال حبس بابت تحصیل نامشروع و استرداد ۳۳ هزار یورو که از وی کشف شد به جمهوری اسلامی محکوم شده بود.
* طلب ایران از انگلیس دریافت شد
وزیر امور خارجه کشورمان گفت ایران چند روز پیش بدهیای را که دولت انگلیس به ایران داشته دریافت کرده است. حسین امیرعبداللهیان در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره آزادی «نازنین زاغری» و «انوشه آشوری» تاکید کرد: آزادی این ۲ فرد با نگاه انسانی انجام شده است. وی ادامه داد: ارتباط دادن دریافت طلب ایران از انگلیس و آزاد شدن این افراد نادرست است. وی در این باره تاکید کرد: به صراحت اعلام میکنم هیچ ارتباطی بین آزادی این مبلغ و آزادی افرادی که به جرم جاسوسی و اتهامات امنیتی در ایران بازداشت و محاکمه شدند و جرائم و مسائل مرتبط با آنها در قوه قضائیه بررسی شده و درباره آنها تصمیمگیری شده، وجود ندارد. وی تصریح کرد: ما چند روز پیش مبلغ را دریافت کرده بودیم.
* واکنش جانسون
«بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس در توئیتی به آزادی «نازنین زاغری راتکلیف» و «انوشه آشوری»، ۲ جاسوس زندانی در ایران واکنش نشان داد و مدعی شد بازداشت آنها ناعادلانه بوده است. او در این توئیت نوشت: بسیار خوشحالم که تأیید کنم بازداشت ناعادلانه نازنین زاغری راتکلیف و انوشه آشوری در ایران امروز به پایان رسید و آنها اکنون به بریتانیا بازخواهند گشت. جانسون پیشتر گفته بود مذاکره بر سر سایر افراد دوتابعیتی در ایران ادامه دارد.
* تراس: بدهی خود به ایران را پرداخت کردیم
«لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس دیروز در بیانیهای اعلام کرد این کشور بدهی خود در رابطه با تجهیزات نظامی را به ایران پرداخت کرده و همچنین آزادی «نازنین زاغری» را مورد تایید قرار داد. وی اعلام کرد: «به موازات آن (آزادی ۲ جاسوس زندانی در ایران)، همانطور که گفته بودیم، بدهیIMS (خدمات نظامی بینالمللی) را نیز تسویه کردیم». تراس افزود: «این بدهی در انطباق کامل با تحریمهای بریتانیا و بینالمللی و تمام تعهدات قانونی تسویه شده است. این وجوه صرفا برای خرید کالاهای بشردوستانه استفاده خواهد شد».
* نازنین زاغری کیست؟
زاغری ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ توسط سازمان اطلاعات سپاه در فرودگاه امام خمینی(ره) دستگیر و به کرمان منتقل شد. سپاه ثارالله کرمان ۲۶ خرداد سال ۹۵ طی اطلاعیهای از این دستگیری به عنوان «یکی از سرشبکههای اصلی وابسته به بیگانگان که مأموریتهای مختلفی در راستای تحقق اهداف شوم دشمنان نظام» انجام داده بود، یاد کرد و در این باره توضیح داد: «وی با عضویت در شرکتها و مؤسسات بیگانه در طراحی و اجرای پروژههای رسانهای و سایبری با موضوع براندازی نرم نظام مقدس جمهوری اسلامی مشارکت داشته است. نامبرده یکی از سرشبکههای اصلی مؤسسات معاند بوده که تحت هدایت و حمایت سرویسهای رسانهای و جاسوسی دولتهای بیگانه فعالیتهای مجرمانه خود را طی سالیان گذشته انجام داده است». پرونده زاغری برای ادامه رسیدگیها به دادستانی تهران انتقال یافت و پس از انجام تحقیقات با صدور کیفرخواست به دادگاه انقلاب ارسال شد و شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، زاغری را به ۵ سال حبس محکوم کرد که این محکومیت در دادگاه تجدیدنظر تأیید شد. دستگیری این تبعه ایرانی- انگلیسی در سال ۹۵ موجب دستگیری ۵۰ نفر از عوامل جاسوس انگلیس در ایران شده بود. کار این سرشبکه، آموزش جاسوسی بود، لذا در پی دستگیری این فرد چندین شبکه جاسوسی متلاشی شد و اسناد بسیار مهمی از نقش انگلیس در جاسوسی در دیگر کشورها در اختیار ایران قرار گرفت. نازنین زاغری، مسؤول شبکهسازی MI6 و وزارت خارجه انگلیس در جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا بود که در شبکهسازیهای جاسوسی تحت پوشش خبرنگار و شکلدهی به انقلابهای رنگی در برخی کشورها نقش فعالی داشته است.
یکی از نقاط عطف زاغری این است که در روزهای نخست دستگیری او با آنکه انگلیسیها مدعی شدند زاغری در جریان سفر برای بازدید خانوادگی در تهران بازداشت شده اما بوریس جانسون، وزیر خارجه اسبق و نخستوزیر فعلی در همان مقطع در یک جلسه استماع در کمیته امور خارجی پارلمان انگلیس گفت او مشغول آموزش روزنامهنگاران در تهران بوده است!
جانسون در این رابطه گفت: «وقتی بررسی میکنم ببینم نازنین زاغری در حال انجام چه کاری بوده میبینم که او، آنطور که من میفهمم فقط در حال آموزش روزنامهنگاری بوده است». این اظهارات جانسون یا به عبارت دقیقتر گاف او با انتقاد شدید رسانههای انگلیسی و نیز بنیاد «تامسون رویترز» که زاغری در آن کار میکرد، روبهرو شد. مدیرعامل بنیاد تامسون رویترز در بیانیهای نوشت: «من یک بار دیگر از بوریس جانسون میخواهم فورا اشتباه خودش در کمیته امور خارجی پارلمان را تصحیح کند».
ارسال به دوستان
وداع باشکوه مردم گرگان با پیکر آیتالله العظمی علویگرگانی
پیکر آیتاللهالعظمی علویگرگانی صبح روز گذشته با حضور مردم و مسؤولان از میدان شهرداری به سمت امامزاده عبدالله گرگان تشییع شد. در این مراسم علاقهمندان این عالم وارسته، مردم شهرهای مختلف استان، علما و مسؤولان استانی و کشور و خانوادههای شهدا و ایثارگران حضور داشتند. در پایان این مراسم پیکر آیتاللهالعظمی علوی گرگانی پس از طواف دور مزار شهدای مدفون در امامزاده عبدالله گرگان برای برگزاری مراسم تشییع و تدفین به قم منتقل شد. مراسم تدفین این مرجع تقلید امروز در شهر مقدس قم در جوار بارگاه مطهر حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها انجام میشود. آیتاللهالعظمی سیدمحمدعلی علویگرگانی عصر سهشنبه در بیمارستان شهید مطهری قم در ۸۲ سالگی بر اثر بیماری داخلی دعوت حق را لبیک گفت. ارسال به دوستان
اخبار
در جلسه هیأت دولت به ریاست رئیسی انجام شد
اختصاص اعتبار به صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی
هیات وزیران با توجه به تورم سنوات اخیر و افزایش قیمت مصالح ساختمانی و تلاطم بازار مسکن و به منظور حمایت از جامعه هدف موضوع آییننامه تسهیلات مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، با اصلاح آییننامه مذکور و افزایش سقف تسهیلات یاد شده موافقت کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، در جلسه صبح دیروز چهارشنبه هیات وزیران که به ریاست سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور برگزار شد، مصوب شد تسهیلات مندرج در آییننامه تسهیلات مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا با رعایت مفاد مقرر در آییننامه و با رعایت سرجمع اعتبارات مصوب در قوانین موضوعه برای یک بار در پروژههای در حال ساخت، قبل از اتمام پروژه و فروش اقساطی تا سقف تسهیلات ساخت مسکن همان سال از سوی بانکهای عامل قابل افزایش خواهد بود.
دولت در اجرای حکم مندرج در ماده ۴ قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی و با هدف تسریع در کمکرسانی به آسیبدیدگان ناشی از حوادث طبیعی، با اختصاص اعتبار به صندوق یاد شده موافقت کرد. بر این اساس، مبلغ ۲۷ هزار و ۲۳۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال به صورت هزینهای بابت ۹۰ درصد حق بیمه پایه سهم دولت برای واحدهای مسکونی در سال ۱۴۰۰، در اختیار صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی قرار میگیرد تا برابر قوانین و مقررات مربوط هزینه شود.
***
وزیر خارجه چین:
از ایران در دفاع از حقوق و منافعش حمایت میکنیم
وزیر خارجه چین در گفتوگو با همتای ایرانی خود، گفت چین از دفاع ایران از حقوق و منافعش و رسیدن به یک توافق در اسرع وقت در مذاکرات وین حمایت میکند. به گزارش شبکه خبری سیجیتیان، وانگ یی وزیر خارجه چین روز سهشنبه گفت، چین نگرانیهای معقول ایران را درباره مساله توافق هستهای درک کرده و از تلاشهای آن برای دفاع از حقوق و منافع برحقش دفاع میکند. وانگ این اظهارات را در گفتوگویی تلفنی با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان مطرح و تاکید کرد، چین با تحریمهای یکجانبه که هیچ مبنایی در قوانین بینالمللی ندارند، مخالف است. او بر حمایت چین از رسیدن به یک توافق جهت احیای برجام در اسرع وقت تاکید کرد. وزیر خارجه چین با اشاره به وضعیت بیثبات بینالمللی و منطقهای، گفت، چین آماده ارتقای هماهنگی و همکاری با ایران برای پیشبرد راهحلی سازنده برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه است. همچنین در بیانیه وزارت امور خارجه کشورمان درباره این گفتوگو آمده است، وزیر خارجه چین با اشاره به روند رو به پیشرفت و توسعه مناسبات مشترک ۲ کشور اظهار داشت، پکن توسعه مناسبات مشترک با جمهوری اسلامی ایران را بسیار مهم دانسته و سقفی برای گسترش روابط ندارد.
***
مک کنزی:
موشکهای ایران به تلآویو میرسند
فرمانده تروریستهای سنتکام با اشاره به قدرت موشکی ایران گفت برخی از موشکهای بالستیک ایران ممکن است به تلآویو برسند. به گزارش شفق نیوز، کنت مک کنزی، فرمانده تروریستهای سنتکام در یک سخنرانی در نشست کمیته نیروهای مسلح در مجلس سنای آمریکا گفت: ایران 300 موشک بالستیک از انواع مختلف دارد و برخی از آنها ممکن است به شهر تلآویو در وسط اسرائیل برسند. وی که قرار است طی چند روز آتی ماموریتش به پایان برسد، گفت: موشکهای ایران به اروپا نمیرسند اما این کشور طی 5 تا 7 سال گذشته منابع زیادی را در راستای افزایش برد و دقت موشکهای خود به کار گرفت. ما این مساله را در حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی عینالاسد در عراق در ژانویه 2020 در پی ترور ژنرال قاسم سلیمانی مشاهده کردیم و موشکها با دقت بالایی به اهداف خود اصابت کردند. مک کنزی در ادامه اظهارات خود مدعی شد ایران به تهدیدات خود علیه منافع آمریکا و امنیت خاورمیانه ادامه میدهد و قدرت بالستیکی این کشور تهدیدی وجودی برای تمام کشورهای منطقه است. فرمانده تروریستهای سنتکام عدد و توانایی موشکهای بالستیک و پهپادهای هجومی ایران را بسیار نگرانکننده خواند.
***
نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی:
ایرانیها بسیار توانمند هستند
نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی با بیان اینکه ایرانیها بسیار توانمند هستند، گفت ایران کشوری عقبمانده نیست. به گزارش فارس، «ایهود اولمرت» در مصاحبهای مفصل با روزنامه واشنگتنپست از توانمندیهای ایران ابراز نگرانی کرد. اولمرت در این مصاحبه با اشاره به حمله روز دوشنبه به وبسایتهای رژیم صهیونیستی گفت: «ایرانیها بسیار توانمند هستند و دقیقا به همین دلیل است که ما فکر میکنیم وقتی میگویند میخواهند قدرت هستهای داشته باشند و میخواهند اسرائیل را محو کنند، ما باید خیلی مراقب باشیم». اولمرت در ادامه تصریح کرد: «آنها توانمند هستند. ریاضیدانهای خوبی دارند. آنها کشور عقبماندهای نیستند». وی در بخش دیگری از این مصاحبه تصریح کرد اکثر مقامهای امنیتی رژیم صهیونیستی در زمان حصول برجام در سال ۲۰۱۵ حامی این توافق بودند.
او گفت: «میتوانم بر اساس دانستههای مستقیم خودم بگویم که اکثر مسؤولان دستگاه امنیتی اسرائیل حامی توافقی بودند که رئیسجمهور اوباما آن را امضا کرد. اکثر مقامهای بلندپایه اسرائیلی در ان زمان که اوباما توافق را امضا کرد توسط خود من منصوب شده بودند. من تکتکشان را فراخواندم و از آنها پرسیدم نظرشان درباره توافق چیست. حتی یک نفر نبود که بگوید توافق بدی است. البته اکثرشان میگفتند این توافق ایدهآل نیست، خود من هم فکر میکردم که ایدهآل نیست و میتوانست بهتر باشد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|