|
سوءقصد ناکام به رئیسجمهور قزاقستان
کمیته امنیت ملی قزاقستان طی اطلاعیهای از بازداشت یک مأمور اطلاعاتی خبر داد که برنامهای برای سوءقصد به جان رئیسجمهور این کشور داشت. بر این اساس بخش ضداطلاعات کمیته امنیت ملی قزاقستان در شهر نورسلطان (آستانه سابق)، یک شهروند قزاق را که مامور یک سازمان اطلاعاتی بیگانه (احتمالا امآی 6 انگلیس ) بوده و قصد سوءقصد به جان قاسم ژومارت توکایف و کارمندان عالیرتبه را داشته، بازداشت کرده است.
ارسال به دوستان
مجلس پاکستان منحل شد
خان مچ آمریکا را خواباند
به نظر میرسد سفر اخیر عمرانخان به مسکو و انتقادهای قبلی او از آنچه «جنگ آمریکا علیه تروریسم» خوانده میشود خشم آمریکاییها را برانگیخته است
گروه بینالملل: با آشکار شدن شکاف میان دولت با احزاب مخالف و ارتش بر سر فتنه غرب در سیاست پاکستان، اسلامآباد تبدیل به یک پادگان نظامی شده و بیم کودتایی دیگر در این کشور میرود.
با این حال عمران خان، نخستوزیر پاکستان که روز شنبه به طور آشکار جریان بانفوذ داخلی تحت حمایت یک دولت قدرتمند غربی را متهم به براندازی دولت خود کرده بود، دیروز یکشنبه با کسب یک دستاورد سیاسی مهم موفق شد مجلس اسمبلی یا سفلی (بخش پاییندستی مجلس شورای ملی) را منحل کند؛ مجلسی که ائتلاف قدرتمند ۲ حزب سنتی مردم و مسلم لیگ به همراه برخی احزاب قومگرا در آن قصد استیضاح او را داشتند. بدین ترتیب پاکستان برای انتخابات زودهنگام آماده میشود.
دیروز عارف علوی، رئیسجمهوری اسلامی پاکستان با درخواست نخستوزیر برای انحلال پارلمان موافقت کرد.
عمران خان این پیشنهاد را تنها دقایقی پس از مردود اعلام شدن طرح رایگیری عدم اعتماد به دولت خود، به علوی پیشنهاد کرد.
سردار ایاز صدیق، رئیس مجلس سفلی پاکستان دیروز با محکومیت مداخله خارجی در امور داخلی این کشور رسما هرگونه رای عدم اعتماد علیه نخستوزیر پاکستان را مردود اعلام کرد. او پس از پایان جلسه پارلمان از مردم خواست خود را برای انتخابات زودهنگام پارلمانی آماده کنند.
حمایت رئیس مجلس اسمبلی از عمران خان در غائله جبههگیری علیه آمریکا و غرب توسط دولت، دستاورد بسیار مهمی برای عمران خان به عنوان رهبر حزب تحریک (جنبش) انصاف و ائتلاف حاکم محسوب میشود، چرا که این ائتلاف خواهان اصلاحات که خود را به عنوان جریان سوم و جدید برای شکستن تابوی نظام دو حزبی معرفی کرده بود حالا ثابت کرده میتواند با ۲ جریان سیاسی باسابقهتر یعنی مسلم لیگ و مردم (چپگرایان میانه) وارد تعامل سازنده شود تا جلوی دخالت نظامیان را در امور سیاسی بگیرد.
عمران خان که ابتدا در افشاگریهایش درباره طرح توطئه خارجی برای براندازی دولت پاکستان به طور مستقیم نامی از دولت آمریکا نمیبرد، روز شنبه به صراحت اعلام کرد: «اقدام برای براندازی من دخالت آشکار آمریکا در سیاست داخلی پاکستان است».
او پنجشنبهشب هفته گذشته طی سخنرانی زنده تلویزیونی خطاب به مردم پاکستان گفته بود طرح رای عدم اعتماد به نخستوزیر در پارلمان نتیجه دخالت عوامل خارجی است و از نامهای پرده برداشت که اوایل ماه مارس از سوی سفیر پاکستان به نیابت از دولت جو بایدن برای او ارسال شده بود که در آن برنامه ائتلاف اپوزیسیون برای رأی عدم اعتماد به دولت اسلامآباد مطرح شده بود. به گفته او در این نامه آمریکاییها به سیاست خارجی مستقل پاکستان اعتراض و تهدید کرده بودند حتی در صورت رأی اعتماد پارلمان به عمران خان، پاکستان را وارد بحران خواهند کرد.
بیشترین حساسیت آمریکاییها به سفر اخیر او به مسکو برای دیدار با پوتین و انتقادهای قبلیاش از آنچه «جنگ آمریکا علیه تروریسم» خوانده میشود، در کنار نزدیکی روزافزون دولت اسلامآباد به چین و جمهوری اسلامی ایران بوده است.
اگرچه کیت بدینگفیلد، مدیر ارتباطات کاخ سفید و سپس جن ساکی، سخنگوی ریاستجمهوری آمریکا هر گونه دخالت در امور پاکستان را تکذیب کردند اما وزارت خارجه دولت عمرانخان روز جمعه کاردار موقت آمریکا را احضار کرد تا مراتب اعتراض شدید اسلامآباد نسبت به مداخله واشنگتن در امور داخلی این کشور را به وی ابلاغ کند.
جالب اینکه کمیته امنیت ملی پاکستان که شامل رهبران ارشد سیاسی و نظامی بوده و به طور سنتی تحت کنترل آیاسآی (سازمان اطلاعات پاکستان) با منافعی نزدیک به انگلیس و آمریکاست، ادعای نخستوزیر این کشور را غیرقابل قبول توصیف کرده است.
فؤاد چودری، وزیر اطلاعات پاکستان در سخنانی گفت عمران خان نامهای را به عنوان شاهدی بر توطئه خارجی علیه دولت خود به شورای امنیت ملی پاکستان ارائه کرده است. به گفته او، نواز شریف نخستوزیر پیشین و رهبر تبعیدشده شاخه نوازی حزب مسلم لیگ که بسیار به آمریکا و سعودیها نزدیک است، در صدد توطئه علیه دولت عمرانخان از طریق رأی عدم اعتماد به وی با همکاری طرفهای خارجی است.
همزمان رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان، ژنرال عمر جاوید باجوا نیز با اتخاذ مواضعی هماهنگ با آمریکا، شکاف میان دولت و نظامیان و امنیتیها را آشکار کرد. او در مخالفت با مواضع عمران خان اعلام کرد کشورش روابطی عالی با ایالات متحده دارد و میخواهد آن را بدون آسیب رساندن به روابط راهبردی مهم با چین، گسترش دهد. اشاره ژنرال باجوا به کمکهای مالی و نظامی آمریکاییها به ارتش این کشور طی دهههای اخیر است.
وی روز شنبه در یک مجمع امنیتی در اسلامآباد گفت: «ما سابقه روابط راهبردی طولانی و عالی با آمریکا داریم که بزرگترین بازار صادراتی ما باقی مانده است. پاکستان از روابط راهبردی نزدیک با چین برخوردار است که با تعهد ما نسبت به کریدور اقتصادی پاکستان و چین نشان داده شده است».
وی سپس آشکارا از موضع بیطرفی عمران خان، نخستوزیر پاکستان درباره مناقشه روسیه و اوکراین تبری جست و ضمن اذعان به «نگرانیهای امنیتی مشروع روسیه» اما تجاوز مسکو به یک کشور کوچکتر را غیرقابل چشمپوشی دانست و خواهان توقف عملیات روسیه در اوکراین شد. همزمان در حالی که موضع هماهنگ ارتش پاکستان با غربیها درباره غائله اوکراین و همچنین ظن جدی دخالت آمریکا برای براندازی دولت مشروع عمران خان، احتمال وقوع یک کودتای دیگر توسط نظامیان علیه دولت مستقر را افزایش داده است، نخستوزیر به مردم متوسل شده است. وی در سخنانی از مردم پاکستان خواست در همه شهرها در اعتراض به دخالتهای آمریکا دست به تظاهرات گسترده بزنند.
به نوشته الجزیره، عمران خان گفت: «در مقابل مردم میگویم که نامه تهدیدآمیز از آمریکا دریافت کردهام. آمریکا مرا تهدید کرده است دولتم را ساقط میکند، چون با درخواست ایجاد پایگاه نظامی در خاکمان مخالفت کردهام».
وی با بیان اینکه هرگز استعفا نمیکند، گفت این بازی را تا آخر ادامه خواهد داد و هرگز در مقابل کسی سر خم نخواهد کرد و اجازه نمیدهد مردم پاکستان مقابل احدی تسلیم شوند.
در پی این سخنان، روز گذشته جمعیت بسیاری در شهرهای مختلف پاکستان بنا به دعوت حزب «شورای وحدت مسلمین» به خیابانها آمدند و علیه آمریکا و در حمایت از عمران خان شعار دادند. آنها همچنین پرچم آمریکا را به آتش کشیدند. سازمان طلاب امامیه پاکستان نیز از هواداران خود خواست به خیابانها آمده و علیه آمریکا و دخالتهایش در امور داخلی پاکستان شعار دهند. مجموعه این تحولات نشان میدهد جمهوری اسلامی پاکستان که نخستین دولت مدرن در جهان بود که به اسم اسلام تشکیل شد، سرانجام 7 دهه پس از استقرار، به شناختی همانند همسایهاش جمهوری اسلامی ایران درباره دشمن بزرگ اسلام یعنی آمریکا دست یافته است.
***
توئیت عمران خان درباره کربلا و امام حسین(ع)
عمران خان روز شنبه در آستانه رأیگیری پارلمان به منظور استیضاح او -که در نهایت برگزار نشد - توئیتی تاریخی درباره قیام کربلا و امام حسین(ع) منتشر کرد؛ پیامی که به روشنی منظومه موضعگیریهای پررنگ ضدآمریکایی اخیر نخستوزیر پاکستان را کامل میکند. او در توئیتی نوشت: «در کربلا، در مواجهه با دشمنانی که تعدادشان بسیار بیشتر بود، امام حسین(ع) و اهل بیت و پیروانش جان خود را فدا کردند تا تفاوت حق (حق) و باطل (باطل) را به مردم نشان دهند. امروز ما برای حقیقت و میهنپرستی علیه باطل و خیانت مبارزه میکنیم». عمران خان که دنبالهرو مکتب اسلام سیاسی لاهور به رهبری معنوی طاهر القادری، روحانی و متولی مؤسسه «منهاجالقرآن» است، از همان آغاز ورود به سیاست همواره الگوهای خود را اقبال لاهوری، شاعر و فیلسوف برجسته لاهوری حامی خیزش تمدن اسلامی در مقابل استعمار غربی و همچنین علی شریعتی، جامعهشناس ایرانی معرفی کرده است. او در چندین مصاحبه گفته که از جوانی با این شخصیتها آشنا شده و تحت تاثیر افکار آنها قرار گرفته است.
ارسال به دوستان
پاسخ بیرحمانه کرهشمالی به حمله احتمالی سئول
«پارک چونگ چئون» دبیر کمیته مرکزی حزب کارگران کره (WPK) و یکی از رهبران ارشد نظامی کرهشمالی در واکنش به جدیدترین تهدید نظامی کرهجنوبی هشدار داد اگر سئول به عنوان یک حمله پیشدستانه علیه کرهشمالی اقدام نظامی انجام دهد، کرهشمالی «بیرحمانه» مواضع اصلی و مهم کرهجنوبی را نابود خواهد کرد.
خبرگزاری ریانووستی کرهجنوبی گزارش کرد هشدار پیونگیانگ در حالی مطرح شده است که «سئو ووک» وزیر دفاع کرهجنوبی در مراسم تأسیس فرماندهی پیاده نظام موشکی راهبردی کرهجنوبی که اول آوریل (۱۲ فروردینماه) برگزار شد، تصریح کرد کرهجنوبی دارای انواع مختلفی از موشکهای با قابلیت «هدف قرار دادن دقیق و سریع مواضع» در کرهشمالی است. این وزیر کرهای بر توانمندی ارتش کرهجنوبی برای حمله به «منشأ هرگونه حمله و فرماندهی آن و تأسیسات پشتیبانی آن» در صورت حمله کرهشمالی به کرهجنوبی تأکید کرد و متعهد شد سئول به تولید موشکهای دقیقتر با برد بیشتر از کرهشمالی ادامه خواهد داد. طبق این گزارش، پارک چونگ چئون از جانب ارتش کرهشمالی در واکنش به این تهدیدات نظامی کرهجنوبی گفت: «صحبت از «یک حمله پیشدستانه» علیه کشوری با تسلیحات هستهای نشان میدهد آن فرد یا دیوانه و یا یک احمق و نادان است... . اگر ارتش کرهجنوبی با هدایت برخی قضاوتهای اشتباه، گامهای خطرناک نظامی علیه کرهشمالی بردارد، ارتش ما بیرحمانه تمام تمرکز نظامی خود را بر تخریب اهداف اصلی در سئول و ارتش کرهجنوبی به کار خواهد گرفت».
بر اساس این گزارش، این مقام کرهشمالی ادامه داد ۲کره همچنان از نظر فنی در جنگ هستند. جنگ ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ کره به آتشبس ختم شد، بنابراین با تنشهای نظامی فعلی، هر گونه قضاوت اشتباه یا بیانیه نامناسب که به تحریک طرف مقابل مواجه شود میتواند به یک جنگ «تمامعیار و درگیری» منجر شود. پارک چونگ چئون ادامه داد که سئول نباید با «اظهارات بیاساس و بلوف» که هدفی جز خشنودسازی شهروندان کرهجنوبی ندارد، به تنش دامن بزند.
در عین حال، ۲۴ ماه مارس کرهشمالی یک موشک بالستیک بینقارهای جدید «هواسئونگ ۱۷» به دریای ژاپن شلیک کرد و گزارش شد که پیونگ یانگ بهزودی یک آزمایش هستهای انجام خواهد داد. پیش از این نیز «کیم یو جونگ» خواهر رهبر کره شمالی، اظهارات وزیر دفاع کرهجنوبی را محکوم کرد و گفت: «این اظهارات، روابط بین ۲ کره و تنش نظامی در شبهجزیره کره را بدتر کرده است». او که معاون مدیر کمیته مرکزی حزب کارگران کرهشمالی نیز هست، اظهار داشت: «[پیونگیانگ] در بسیاری از مسائل تجدیدنظر خواهد کرد و کرهجنوبی ممکن است به دلیل چنین اظهاراتی با یک تهدید جدی روبهرو شود».
ارسال به دوستان
نزدیکی دیدگاههای گروههای شیعه درباره تشکیل دولت
عضو ائتلاف «دولت قانون» به ریاست نوری المالکی دیروز (یکشنبه) همزمان با تعیین تاریخ انتخاب رئیس جمهور، از نزدیک شدن دیدگاههای چارچوب هماهنگی شیعیان عراق و جریان صدر درباره تشکیل دولت خبر داد. به گزارش وبگاه المرکز الخبری، «محمد الزیادی» یکی از اعضای ائتلاف دولت قانون در بیانیهای گفت: «مقتدا صدر، رهبر جریان صدر اکنون فرصتی برای یک راهحل سیاسی فراهم کرده است که با ائتلاف توافقی و دولت اکثریت متفاوت است». وی افزود: «همه به سمت تشکیل دولتی خواهیم رفت که مشارکت همه احزاب و جریانها را در این دولت از طریق مذاکراتی که اکنون در جریان است، تضمین کند». عضو ائتلاف دولت قانون عراق تأکید کرد: «همه احزاب و جریانهای سیاسی عراق در حال انتخاب رئیسجمهور هستند، نه نخستوزیر و گام دیگر تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمان خواهد بود». سید مقتدا صدر، رهبر جریان صدر عراق اخیرا در توئیتی نوشت جریان تحت زعامتش در تشکیل دولت دخالت نخواهد کرد اما به یکسوم ضامن (چارچوب هماهنگی و همپیمانان آن) از ابتدای ماه مبارک رمضان تا نهم شوال فرصت میدهد تا دولت اکثریت را تشکیل دهند. چهارشنبه گذشته، یک بار دیگر با غیبت بیش از ۱۴۰ نماینده پارلمان از شرکت در جلسه، نشست پارلمان برای انتخاب رئیسجمهور از حد نصاب افتاد و به زمان دیگری موکول شد.
* العامری در دیدار سفیر انگلیس: در امور سیاسی عراق دخالت میکنید
«هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح عراق در دیدار «مارک بریسون ریچاردسون» سفیر انگلیس در بغداد گفت: فرآیند سیاسی عراق از سال ۲۰۰۳ تا به امروز بر ۳ ستون اصلی توافق، مشارکت و توازن استوار شده است. به گزارش الفرات نیوز، العامری خطاب به سفیر انگلیس گفت: ما اطلاعاتی از سازمانهای اطلاعاتی خارجی داریم که مداخله مستمر شما در اوضاع سیاسی را تایید میکند و معتقدیم ثبات عراق، ثبات منطقه است و همه باید به خاطر ثبات در منطقه، انسداد سیاسی را برطرف کنند. العامری افزود: ما خواهان دستیابی به تفاهم شیعیان با یکدیگر هستیم و مطمئنا این امر منجر به ایجاد تفاهم بین کُردها میشود و به اختلاف در بیت کُردی هم پایان میدهد. چارچوب هماهنگی هرگز از تشکیل فراکسیون بزرگتر که حق طائفه شیعی را در کابینه مصون میدارد و همچنین از توافق بر سر نامزدی نخستوزیری کوتاه نخواهد آمد. سفیر انگلیس هم در این دیدار گفت تلاش انگلیس برای توسعه روابط دوجانبه با بغداد مستلزم ایجاد دولتی مستقر در عراق است و این موضوع در مرحله کنونی برای لندن اهمیت دارد. العامری در پایان گفت: بیثباتی سیاسی بیثباتی امنیتی ایجاد میکند، بنابراین من از بازگشت به دورههایی که عراق را تحت تاثیر قرار داد میترسم.
ارسال به دوستان
تازهترین نظرسنجی انتخابات فرانسه
لوپن سایه به سایه در تعقیب مکرون
تازهترین نظرسنجی درباره انتخابات ریاستجمهوری فرانسه از کاهش فاصله «امانول مکرون» رئیسجمهور فعلی با اصلیترین رقیب خود یعنی خانم «مارین لوپن» حکایت دارد. به گزارش روزنامه فرانسوی «لو فیگارو»، تازهترین نظرسنجی که نتیجه آن دیروز (یکشنبه) یک هفته مانده به انتخابات ریاستجمهوری فرانسه منتشر شد، بخت پیروزی مکرون و لوپن را در دور نخست، به ترتیب ۲۷ و ۲۲ درصد نشان میدهد. بر پایه این گزارش، به نظر میرسد افزایش ۵ پلهای محبوبیت مکرون در ماه مارس بهدلیل تاثر ثانویه بروز جنگ در اوکراین، دیگر از بین رفته است. محبوبیت مکرون در ۲ هفته اخیر 2.5درصد کاهش یافته و محبوبیت رقیب او در این مدت تغییر چندانی نداشته است. در روزهای گذشته، «ژان لوک ملانشون» از حزب «فرانسه تسخیرناپذیر» جایگاه سومی خود را در فهرست نامزدها تثبیت کرده است. ملانشون با جذب آرای هواداران محیطزیست، سوسیالیستها و دیگر هواداران چپ ۱۵ درصد شانس پیروزی در انتخابات دارد. «والری پکرس» و «اریک زمور» ۲ نامزد راستگرای دیگر انتخابات برای جایگاههای چهارم و پنجم با یکدیگر مبارزه میکنند؛ تا این لحظه زمور از حزب «تسخیر مجدد» با 10.5 درصد از پکرس جمهوریخواه با ۹ درصد، پیشی گرفته است. «یانیک ژادو» از حزب «اروپ اکولوژی سبزها» با ۵ درصد، «فابین روسل» با 3.5 درصد، «ژان لاسال» 2.5 درصد، «نیکلا دوژن انیان»، «آن ایدالگو» و « فیلیپ پوتو» هر کدام با ۲ درصد و «ناتالی ارتو» با 0.5 درصد در جایگاههای بعدی فهرست نامزدهای انتخابات فرانسه قرار دارند. این نظرسنجی نشان میدهد در صورتی که رویارویی نهایی سال ۲۰۱۷ میان مکرون و لوپن تکرار شود، ۷۹ درصد از هواداران زمور به لوپن رأی خواهند داد. این رقم در میان هواداران ملانشون ۲۰ درصد است. به این ترتیب رویارویی مکرون و لوپن با اختلاف کمتر نسبت به سال ۲۰۱۷، ۵۳ به ۴۷ درصد به نفع مکرون خواهد بود. این گزارش نرخ غایبان انتخابات را مهم ارزیابی کرده و نشان میدهد که ۳۱ درصد واجدان شرایط در انتخابات شرکت نخواهند کرد. این در حالی است که نرخ عدم مشارکت در سال ۲۰۱۷ میلادی در دورهای اول و دوم به ترتیب 22.23 و 25.44 درصد بوده است. مردم فرانسه در روزهای ۱۰ و ۲۴ آوریل (۲۱ فروردین و ۴ اردیبهشت) امسال برای انتخاب رئیسجمهوری برای یک دوره 5 ساله پای صندوقهای رای میروند. ارسال به دوستان
دور دنیا
وقوع انفجار در بازار صرافان کابل
بر اساس گزارشهای رسانههای افغانستان، روز گذشته انفجاری در سرای شهزاده - مرکز تبادلات ارزی افغانستان- روی داد که تاکنون از تلفات این حادثه خبری در دست نیست. خبرگزاری الجزیره گفته است در این انفجار تعدادی کشته و زخمی شدند اما مقامات طالبان در این باره اظهارنظری نکردهاند. عبدالرحمان زیرک، سخنگوی سرای شهزاده درباره تلفات این حادثه گفت: در نتیجه این انفجار ۵ صراف زخمی شدند. وزارت کشور طالبان درباره جزئیات این حادثه گفت: یک سارق به منظور سرقت پول شماری از صرافان، بمب دستی را داخل سرای شهزاده انداخته که در نتیجه این اقدام 10 نفر زخمی شدند. وزارت کشور طالبان تاکید کرده تحقیقات برای بازداشت عامل این حادثه ادامه دارد.
***
مسکو: مذاکرات صلح پیشرفتی نکرده تا پوتین و زلنسکی دیدار کنند
روسیه دیروز اعلام کرد مذاکرات صلح با اوکراین به اندازه کافی برای نشست بین رهبران ۲ کشور پیشرفت نکرده و موضع مسکو درباره وضعیت کریمه و دونباس «بدون تغییر» باقی میماند. به گزارش رویترز، «ولادیمیر مدینسکی» رئیس هیات مذاکرهکننده روس در تلگرام عنوان داشت: پیشنویس این توافق هنوز آماده نیست. من بارها و مجدد تکرار میکنم موضع روسیه درباره کریمه و دونباس تغییری نمیکند. پس از حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، ۲ طرف مذاکراتی را برگزار کردهاند اما تاکنون هیچ پیشرفت و توافقی حاصل نشده است. مدینسکی گفت: اوکراین «رویکرد واقعبینانهتری» را در مذاکرات صلح از خود نشان داده است. وی افزود: اوکراین آماده است تا «بیطرفی» خود را در رابطه با نداشتن تسلیحات هستهای اعلام کند. رئیس هیات مذاکرهکننده روس اشاره کرد تاکنون «هیچ پیشرفتی» حاصل نشده است اما افزود: سوالاتی درباره کریمه و همچنین دونباس مطرح میشود؛ منطقهای که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در ماه فوریه استقلال آن را به رسمیت شناخت. در این رابطه موضع مسکو تغییری نمیکند.
***
نقض آتشبس یمن از سوی ائتلاف سعودی
ائتلاف سعودی بامداد یکشنبه با شلیک 3 راکت کاتیوشا، مواضع ارتش یمن و کمیتههای مردمی در محور الاجاشر در استان الجوف را هدف قرار داد، این در حالی است که آتشبس در یمن که سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد، از ساعت 19 روز شنبه اجرایی شده بود. این آتشبس قرار است به مدت 2 ماه ادامه داشته باشد. «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن هم در پیامی در توئیتر از آغاز آتشبس انسانی در این کشور خبر داد و اعلام کرد توقف عملیات نظامی ارتش یمن، بستگی به پایبندی طرف مقابل دارد.
***
مشاور زلنسکی: «ماریوپل» تعیینکننده نتیجه جنگ است
بر اساس یک گزارش، مشاور «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در یک جلسه توجیهی روز یکشنبه گفت «یک یا ۲ هفته» آینده میتواند نتیجه جنگ روسیه و اوکراین را تعیین کند. به گزارش «فاکسنیوز» به نقل از یک خبرگزاری اوکراینی، «اولکسی آرستویچ» مشاور رئیسجمهور اوکراین، اهمیت مبارزه جاری بر سر شهر بندری ماریوپل را توصیف کرد و گفت نجات یا سقوط آن میتواند نتیجه نهایی جنگ را تعیین کند. وی گمانهزنی کرد اگر نیروهای اوکراینی ارتش روسیه را از شرق اوکراین عقب برانند و با موفقیت از ماریوپل دفاع کنند، این میتواند در مذاکره مزیتی ایجاد کند یا اوکراین میتواند از این شهر استراتژیک استفاده کند تا در نهایت در جنگ پیروز شود. بر اساس این گزارش، آرستویچ گفت اگر روسیه ماریوپل را محاصره کند و بتواند به کار آن پایان دهد، آنها یک خط مستقیم از سرزمین اصلی روسیه به شبهجزیره کریمه خواهند داشت که در آن نیروهای روسیه میتوانند سریعتر تجهیز و تقویت شوند.
***
گانتس: اسرائیل در وضعیت امنیتی سختی است
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از دوره سخت امنیتی اسرائیل در ماههای پیش رو سخن گفت. بنی گانتس در پی افزایش عملیاتهای مقاومتی مردم فلسطین در ماه رمضان علیه نظامیان و شهرکنشینان صهیونیست، به ناامنی و احتمال درگیری در سرزمینهای اشغالی اذعان کرد. به گزارش روسیا الیوم، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی شنبهشب گذشته در پیامی به صهیونیستها گفت: «دوره سختی از درگیریها را شاهد هستیم و این واقعیتی است که نمیتوانیم تسلیم آن شویم؛ ما با قدرت و جدیت به مواجهه با آن میرویم. اسرائیل قبول نمیکند که حملاتی علیهاش انجام شود. هماکنون دستگاههای امنیتی مربوط، علاوه بر تشدیدات امنیتی در حال بررسی اقدامات ممکن در مقابل فلسطینیان در ماه رمضان هستند». اظهارات او در حالی مطرح میشود که نظامیان تلآویو طی چند روز گذشته بارها به مناطق مختلف فلسطین اشغالی یورش برده و با اقداماتی نظیر تیراندازی مستقیم و شلیک گاز اشکآور دهها فلسطینی را شهید و زخمی کردهاند. او در ادامه با گره زدن وضعیت اقتصادی فلسطینیان به عملیاتهای اخیر، اذعان کرد: «در سایه ناامنی، ممکن نیست گامهای مربوط به ارتقای وضعیت زندگی و اقتصاد مردم غزه و نوار غربی را در هماهنگی با دولت خودگردان فلسطین اجرا کنیم». گانتس در پایان، تداوم هماهنگیها با دولت خودگردان را مشروط به بازگشت آرامش و ثبات امنیت به سرزمینهای اشغالی کرد و مدعی شد: «اخیرا با مقامات فلسطینی سلسله اقداماتی را با هدف ارتقای سطح زندگی و وضعیت اقتصادی در نوار غربی و غزه هماهنگ کردیم اما در وضعیت ناامنی کنونی قادر به اجرای آنها نیستیم، مگر آنکه آرامش و ثبات امنیتی بازگردد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|