|
احتمالا اتفاقات گلستان و مشهد از یک اتاق فرمان واحد هدایت شده است
حسن رحیمپورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در صفحه توئیتر خود با اشاره به حوادث تلخ مشهد نوشت: طرح قتل طلبه سنی در گلستان و طلبه شیعه در مشهد، به احتمال قوی از اتاق فرمان واحد هدایت شده، حتی اگر با واسطه به دست عواملی دیگر.
ارسال به دوستان
در گامهای پایانی مذاکرات وین، آمریکا با زیادهخواهی تلاش میکند مانع انتفاع اقتصادی ایران از احیای توافق احتمالی شود
پافشاری بر خطوط قرمز
گروه سیاسی: تعلل در تصمیمگیری سیاسی ایالات متحده آمریکا دور هشتم مذاکرات و دستیابی به توافق در وین را بار دیگر با اخلال و وقفه مواجه کرده است. اگرچه مقامات آمریکایی تلاش میکنند همه چیز را خاتمه یافته بدانند و با بهانهجوییهای خود روزی خواستهای مسکو و روز دیگر خطوط قرمز تهران را مانع احیای برجام عنوان کنند اما این واشنگتن است که در داخل خاک خود با موانعی روبهرو است که اتخاذ تصمیم سیاسی را برای دولت بایدن دشوار کرده است.
به گزارش «وطنامروز»، در این میان البته کانالهای واسطهای فعالتر از هر زمانی در حال تبادل پیامهای تهران و واشنگتن هستند و مقامات کشورمان درخواستهای شفاف ایران را هم در سفر انریکه مورا به تهران و هم به واسطه کانال عمان به طرف آمریکایی منتقل کردهاند. بر این اساس تهران اعلام کرده بدون رعایت خطوط قرمز ایران، توافق انتفاع اقتصادی مدنظر را برای کشورمان نخواهد داشت و به همین منظور حاضر به عقبنشینی از آنها نیست.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه درباره دلایل توقف مذاکرات در شرایط فعلی تاکید کرد: «کل توافق معطل تصمیم سیاسی واشنگتن است، الان هفتههاست وضعیت اینگونه است، موضوع اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که باید بر اساس برجام از لیست تحریمی خارج شوند به اضافه انتفاع اقتصادی ایران در چرخه کامل انتفاع ایران از برجام. اینها موضوعاتی است که معطل تصمیم سیاسی واشنگتن است». وی اضافه کرد: اکنون در گامهای پایانی، آمریکا تلاش میکند مانع انتفاع چرخه اقتصادی ایران و انتفاع ما از ابعاد مختلف برجام شود. ما در نقطهای قرار داریم که ایالاتمتحده باید تصمیم بگیرد آیا میخواهد میراث ترامپ را حفظ کند یا به عنوان دولت نیمهمسؤول عمل کند و توافقی انجام شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین تصریح کرد: آمریکا تلاش میکند موضوعات باقیمانده در این مذاکرات را گروگان مسائل سیاست داخلی خود کند. وی افزود: آنچه در ۲ هفته گذشته بیش از پیش برای ما روشن شده این است که بایدن و کاخ سفید هنوز تصمیم خود را نگرفتهاند و متاسفانه کل یک توافق را گروگان مسائل حزبی و داخلی آمریکا کردهاند. خطیبزاده تاکید کرد: آمریکا باید به خواستههای معقول ایران که مورد تایید اعضای 1+4 است پاسخ منطقی بدهد تا ما آماده شویم به وین بازگردیم. دیپلمات ارشد کشورمان گفت: آمریکا بداند و یقین داشته باشد که ما از خطوط قرمز خود رد نمیشویم و از خواستههای خود کوتاه نخواهیم آمد.
در همین حال، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی هم با تاکید بر اینکه هنوز پیشنویسی برای توافق هستهای تدوین نشده، گفت: تیم مذاکرهکننده ایران به خطوط قرمز نظام پایبند است. یعقوب رضازاده در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مذاکرات را به دقت رصد کرده و در صورت لزوم مسؤولان مربوط را به کمیسیون دعوت میکند. اما بر خلاف گمانهزنیهای مطرح شده، هنوز پیشنویسی برای مذاکرات تهیه نشده است. دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: تیم مذاکرهکننده و آقای باقری بدون عبور از خطوط قرمز نظام، بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب و تاکیدات رئیسجمهور مذاکرات هستهای را پیش برده و مذاکرات با طرفین اروپایی و غربی ادامه پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: هر توافقی که حاصل شود باید گزارش آن به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس داده شود. رضازاده با اشاره به توقف مذاکرات در شرایط فعلی، اظهار داشت: در حال حاضر طرفین مطالبات خود را برای رسیدن به توافق مطرح کردهاند و ایران نیز خواستههایی نظیر رفع همه تحریمهای ظالمانه، بازگشت اموال و داراییهای ملت ایران و... داشته است. وی با بیان اینکه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، دست برتر ایران در مذاکرات است، یادآور شد: طرف مقابل مطلع است که تیم مذاکرهکننده پایبند به این قانون و دیگر قوانینی است که در مجلس به تصویب رسیده است.
* اسناد لازم ۲۹ اسفند به آژانس داده شد
در شرایطی که خاتمه یافتن موضوع PMD (ابعاد نظامی احتمالی) در رابطه با ادعاها درباره برخی اماکن ایران یکی از خطوط قرمز کشورمان برای توافق در وین است، رئیس سازمان انرژی اتمی درباره توافق ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اماکن ادعایی مطرح شده و خوشبینی به حل مسائل بین ایران و آژانس اظهار داشت: مادامی که رژیم صهیونیستی اقدام به تولید اسناد جعلی، خرابکاری، عملیات تروریستی و خرابکاری صنعتی میکند و این جریانی است که نه محکوم و سرکوب میشود و نه کسی با آن مقابله میکند و برعکس از آن استقبال میکنند، طبیعی است یک نبرد بین ۲ جریان است که یکی جریان حق و دیگری جریان باطل است. این یک نبرد پابرجاست. ما هم در این راستا اهدافی را که داریم طی میکنیم و اسیر این نوع غوغاسالاریها نخواهیم شد. مدارک ادعایی که مطرح شده را خودشان آمدند و دیدند. در یکی از سایتها به اورانیومی اشاره شده که اصلا در ایران وجود ندارد. رژیم صهیونیستی که این اقدامات را صورت میدهد و حرکات تروریستی را انجام میدهد، هر کار ایذایی را میتواند انجام دهد. محمد اسلامی ادامه داد: با توافقی که صورت گرفت، مراحلی برای حلوفصل 4 مکان اعلام شد که اعلام کردند ابهامشان درباره یک مکان رفع شده و ۳ مکان را طبق زمانبندی باید تا پایان خرداد پایان دهند و موضوع آن بسته شود. چون ادعایی است و باید بسته شود و خودشان میدانند حقیقت آن چیزی نیست که رژیم صهیونیستی دنبال میکند. وی خاطرنشان کرد: اسنادی که ۲۹ اسفند باید میفرستادیم، در اختیار آژانس قرار گرفته است و احتمالا نمایندگان آژانس برای مرور پاسخها باید به ایران بیایند و بعد گزارش نهایی را تهیه کنند و امیدوارم بدون نفوذپذیری از دشمنان ما، کار خود را در چارچوب کارشناسی و منطقی رسیدگی کرده و جمعبندی نهایی و گزارش آن را ارسال کنند.
معاون رئیسجمهور درباره توقف ایجاد شده در مذاکرات وین نیز اظهار داشت: مذاکرات توسط تیم مذاکرهکننده ایران انجام شده و مراحل خودش را طی میکند. موضوع حائز اهمیت، اراده جمهوری اسلامی ایران است که همواره پیشگام بوده برای اینکه اعتمادسازی کرده و ابهامات را برطرف کند ولی هیچ زمان ملت ایران حرف غیرقانونی و زور را نپذیرفته و نمیپذیرد. برای حسن نیت خود در زمانی که برجام تصویب شده بود، سازمان انرژی اتمی عینا براساس برجام عمل کرد و هیچکدام از طرفهای توافق به تعهداتشان به بهانههایی عمل نکردند ولی الان که اراده کردند که بازگردند و تعهداتشان را انجام دهند، اقدامات و تعهدات همانطور که در مذاکرات صورت گرفته، متناظر است. یعنی هر گامی که برداشته میشود یک گام متناظر است که هم از جنس راستیآزمایی است و هم پشتوانهای است که بتواند وارد گام بعدی شود.
* ابراز نگرانی دموکراتهای کنگره درباره توافق!
گروهی متشکل از ۱۵ عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا قرار است با برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی، نگرانیهای خود را درباره توافق هستهای احتمالی با ایران، مطرح کنند. به گزارش پایگاه اینترنتی «اسرائیل نشنال نیوز»، در بحبوحه گزارشها از پیشرفت در مذاکرات غیرمستقیم بین آمریکا و ایران، قانونگذاران در واشنگتن نسبت به این توافق ابراز نگرانی کردهاند. ماه گذشته هم یک گروه ۲ حزبی متشکل از ۲۱ عضو کنگره تحت هدایت «جاش گاتهایمر» و «الین لوریا» ۲ نفر از قانونگذارانی که در برگزاری این کنفرانس پیشقدم هستند به همراه «تام رید»، از دولت بایدن خواستند به نگرانیهای مربوط به توافق در شرف وقوع با ایران رسیدگی کند. قانونگذاران آمریکایی گفتند با توجه به گزارشهایی که نشان میدهد مذاکرات وین در حال نزدیک شدن به پایان است، چند موضوع «نگرانکننده» وجود دارد که روی میز باقی مانده است، از جمله حذف احتمالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از «فهرست تروریستی» آمریکا. طبق این گزارش، یک ماه پیش از آن هم حدود ۲۰۰ جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، در نامهای به بایدن هشدار دادند هرگونه توافق بدون تأیید کنگره با ایران به سرنوشت توافق ۲۰۱۵ دچار خواهد شد. قانونگذاران جمهوریخواه گفتند: ما هر توافقی در وین را که برای تصویب به سنای آمریکا به عنوان یک معاهده ارائه نشود - از جمله هر توافق محرمانهای که مستقیما یا در حاشیه مذاکرات رسمی با ایران انجام شود - غیرالزامآور تلقی میکنیم.
***
درخواست گانتس برای اجرای «طرح ب» علیه ایران
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در نشستی با سفرای برخی کشورها، آنچه به زعم صهیونیستها «توافق خوب» با ایران است را تشریح کرد و خواستار افزایش فشار بر ایران شد.
«بنی گانتس» روز چهارشنبه در نشستی با سفرای ۸۰ کشور گفت که جهان باید ایران را تحت فشار بگذارد تا در غیاب توافق، از پیشبرد برنامه هستهای خود دست بردارد.
وی در ادامه مدعی شد: ما در یک مسابقه با زمان هستیم. از اوت، ایران اورانیوم ۶۰ درصدی خود را از ۱۰ کیلوگرم به ۵۰ کیلوگرم افزایش داده است. به دفن وسایل [هستهای] خود در مخفیگاههای زیرزمینی ادامه میدهد و آبشار دیگری در فردو نصب کرد. به گزارش روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست»، وی با اشاره به توافقی که در وین در حال مذاکره بوده، ادعا کرد که برخلاف آن، یک توافق هستهای خوب «توافقی است که تاریخ انقضا نداشته باشد که به ایران مشروعیت بدهد تا برنامه هستهای خود را پس از پایان آن پیش ببرد و همچنین با نظارت گسترده در همه جا و در هر زمان و نظارت بر موشکهای بالستیک که ایران در حال توسعه آن است، همراه باشد».
این مقام صهیونیست سپس مدعی شد که اگر توافقی وجود نداشته باشد، جهان باید «طرح ب» را اجرایی کند که به گفته او، «استفاده از زور، استفاده از فشار اقتصادی و استفاده از فشار دیپلماتیک» است.
ارسال به دوستان
اخبار
معاون اول قوه قضائیه:
مردم انتظار مبارزه جدی با مفسدان اقتصادی را دارند
حجتالاسلام والمسلمین محمد مصدق در نشست با قضات دادگاه مجتمع ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی با بیان اینکه مردم درباره رسیدگی به این پروندهها از ما انتظار دارند، اظهار داشت: در رسیدگیهای خود باید انتظار جامعه یعنی مقابله جدی با فساد و مفسدان اقتصادی را برآورده کنیم و معاون اول قوه قضائیه حق و اختیار نظارتی خود را باید به شکل کامل اعمال کند، زیرا نظارت تکلیف قانونی و مطالبه رئیس قوه قضائیه است. وی خطاب به قضات اظهار کرد: جامعه از ما انتظار رسیدگی متقن و سریع به پروندههای اقتصادی را دارد. پس هر جا مانع و مشکلی است بیان کنید تا بررسی شود. معاون اول قوه قضائیه با انتقاد از کند بودن روند کارشناسی برخی پروندهها، گفت: این امر موجب رفع مسؤولیت از قاضی نمیشود، وقتی پروندهای به کارشناسی ارجاع میشود، طولانی شدن به هیچ وجه پذیرفتنی نیست. ارجاع کارشناس زمان مشخصی دارد و نیازمند پیگیری قاضی است. وی افزود: باید یک برنامه عملیاتی با زمانبندی مشخص درباره پروندههای اقتصادی وجود داشته باشد و مسؤولان شعب استجازه و غیراستجازه این موارد را مد نظر قرار دهند. مصدق با تاکید بر آموزش مستمر قضات این مجتمع گفت: آموزش بویژه در دادسرا باید با جدیت پیگیری شود و از ظرفیت قضات عالم و پیشکسوت برای آموزش قضات جوان استفاده شود.
***
تصویب لایحه موافقتنامه خدمات هوایی دوجانبه ایران و عراق
نمایندگان در نشست علنی روز گذشته مجلس با اصل و جزئیات لایحه موافقتنامه خدمات (سرویسهای) هوایی دوجانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری عراق موافقت کردند. متن این مادهواحده به شرح ذیل است:
موافقتنامه خدمات (سرویسهای) هوایی دوجانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری عراق مشتمل بر یک مقدمه و 19 ماده و یک ضمیمه به شرح پیوست تصویب و به دولت اجازه مبادله اسناد آن داده میشود. بر اساس تبصره این ماده؛ در اجرای این موافقتنامه و اصلاحات بعدی آن رعایت اصول هفتادوهفتم (77)، یکصدوبیستوپنجم (125) و یکصدوسیونهم (139) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران الزامی است.
***
دستگاههای امنیتی به حادثه مشهد ورود کنند
نماینده مردم مشهد در مجلس با اشاره به حادثه روز سهشنبه مشهد، گفت: این حرکت قطعا صهیونیستی است که وحدت مذاهب و ۲ ملت ایران و افغانستان را هدف قرار داده است. نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس با اشاره به جنایت اخیر در حرم رضوی بیان کرد: این حرکت قطعا صهیونیستی است که وحدت مذاهب و ۲ ملت ایران و افغانستان را هدف قرار داده است؛ دو ملتی که در سختیها و آسانیها کنار هم بودند و این جنایت قطعا نهتنها به وحدت آسیب نمیزند، بلکه آن را مستحکم خواهد کرد. عضو هیاترئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دستگاههای امنیتی با جدیت به این جنایت وارد شوند.
***
تأکید ایران بر توقف تسلیحاتی کردن فضای ماورای جو توسط آمریکا
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل سیاست آمریکا برای تسلیحاتی کردن فضای ماورای جو را مانعی برای ارتقای رویکرد خلع سلاح و امنیت بینالمللی خواند و بر توقف چنین روندی تاکید کرد.
در سومین جلسه عمومی کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل با حضور رئیس و نمایندگان کشورهای عضو، زهرا ارشادی، سفیر و معاون نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل، بیانیه ایران را در رابطه با هر دو موضوع دستورکار سال جاری کمیسیون ارائه کرد. سفیر کشورمان با اشاره به بحرانهای ژئوپلیتیک جاری در جهان و خطر استفاده از سلاحهای هستهای تاکید کرد که بویژه خطر اخیر با توجه به مسابقه تسلیحاتی و نوسازی زرادخانههای هستهای کشورهای هستهای در بستر تکنولوژیهای جدید در حال شدت گرفتن است.
دیپلمات ارشد کشورمان با انتقاد از افزایش بودجه تسلیحاتی کشورهای هستهای و پایین آوردن سطح آستانه کاربرد سلاح هستهای، هر گونه تهدید به کاربرد این سلاحهای غیرانسانی را رد کرد. وی با انتقاد از سیاستهای مربوط آمریکا و انگلیس، چنین روندی را غیرقابل قبول و بر خلاف تعهدات کشورهای هستهای طبق ماده ۶ منع اشاعه سلاحهای هستهای عنوان کرد.
ارشادی در ادامه تصریح کرد آنچه جامعه بینالملل بدان نیازمند است، اراده سیاسی قدرتهای هستهای برای توافق درباره یک برنامه اقدام برای انهدام سلاحهای هستهای در چارچوب زمانی مشخص است و در این راستا، هر گونه تحقیق و توسعه، آزمایش، تولید سلاحهای هستهای و سیستمهای پرتاب آنها باید متوقف شده، کشورهای هستهای از تلاش برای نوسازی زرادخانههای هستهای خود دست برداشته و سیاستها و دکترینهای خود را نیز در این راستا اصلاح کنند.
***
ورود کمیسیون امنیت ملی به حادثه حرم رضوی
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از ورود این کمیسیون به حادثه حرم امام رضا(ع) خبر داد. فداحسین مالکی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به حادثه روز سهشنبه در حرم مطهر امام رضا(ع) گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هفته آینده در جلسهای با حضور مسؤولانی از وزارت کشور و دستگاههای امنیتی ابعاد حادثه حرم امام رضا(ع) را بررسی میکند. وی افزود: همچنین شنبه هفته آینده جلسهای با وزیر امور خارجه درباره مذاکرات برجام تشکیل میشود.
ارسال به دوستان
حمله به طلاب مشهدی زنگ خطر را نسبت به گسترش دسیسهآفرینیهای جریانات تکفیری برای ناامنسازی کشورمان به صدا درآورد
توطئه جنگ مذهبی
رئیسجمهور: نباید اجازه داد استعمارگران با سوءاستفاده از موضوعات قومی - مذهبی بین مردم کشورمان با همسایگان اختلاف بیندازند
گروه سیاسی: انتشار جزئیات و اخبار جدید درباره اقدام تروریستی در سوءقصد به جان 3 طلبه مشهدی حکایت از یک سناریو برای جرقه زدن نزاع مذهبی و قومیتی در ایران دارد.
به گزارش «وطنامروز» افکار عمومی هنوز در شوک حادثه تروریستی ظهر روز سهشنبه در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر رضوی است؛ حمله جنایتکارانه یک تبعه خارجی تکفیری که منجر به شهادت یک طلبه و مجروحیت 2 طلبه دیگر شد. در همین زمینه مدیر بیمارستان سوانح و حوادث شهید کامیاب مشهد با بیان اینکه عمل جراحی اولیه روی این 2 طلبه انجام شده و مجروحان در وضعیت ثابتی به سر میبرند، اظهار داشت: حال عمومی 2 روحانی بستری در این بیمارستان که طی حادثه تروریستی سهشنبه بر اثر ضربات چاقو در حرم مطهر رضوی مجروح شدند مساعد است. خبرگزاری تسنیم نیز در گزارشی در بیان جزئیات این حادثه نوشت: ضارب، فردی 21 ساله، به نام عبداللطیف مرادی، ازبکتبار است که یک سال پیش به صورت غیرقانونی از مرز پاکستان وارد ایران شده و سپس در مشهد مقدس اقامت گزیده است. وی به همراه برادرش در یک باربری در مشهد کار میکردند و در منطقه مهرآباد مشهد سکونت داشتهاند. عبداللطیف مرادی بر خلاف مسلمانان اهلسنت، دارای تفکرات تکفیری است که شیعیان را رافضی و مجوس میداند و معتقد است باید خون آنان ریخته شود. براساس این گزارش، وی فقط به یکی از این روحانیان 20 ضربه چاقو زده است که احتمالا همان طلبهای است که به شهادت نائل شد. شنیده شده است او در برخی شبکههای اجتماعی با عناوین متعددی مانند عبداللطیف السلفی، حسن مرادی و ابوالعاقب الموحد نیز فعالیت داشته و به دنبال نشر تفکرات تکفیری و مقابله با شیعیان بوده است. 6 متهم به همکاری با او، از جمله ۲ برادر عبداللطیف مرادی نیز توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدهاند و تحقیقات از آنها ادامه دارد.
* نباید به استعمارگران و منافقان اجازه اختلافافکنی داد
رئیسجمهور در جلسه روز گذشته هیات دولت با اشاره به حادثه مشهد اظهار داشت: کسانی که دشمنی کردند از جریان تکفیری بودند و نباید اجازه داد استعمارگران و منافقان با سوءاستفاده از موضوعات قومی و مذهبی بین مسلمانان و مردم کشورمان با همسایگان اختلاف بیندازند زیرا اختلافافکنی از روشهای قدیمی استعمارگران است.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی همچنین در پیامی جداگانه ضمن تسلیت شهادت طلبه جهادی حجتالاسلام اصلانی نوشت: قطعا این حادثه ناگوار که به دست یکی از عناصر منحرف و تحت تأثیر گروههای تکفیری آمریکایی صورت گرفته است باعث وحدت و انسجام بیشتر از پیش علاقهمندان به اسلام و ایران اسلامی شده و رسوایی جریانهای انحرافی را به همراه خواهد داشت. وزارت اطلاعات با همکاری همه نهادهای ذیصلاح موظفند به سرعت تمام عوامل مؤثر این حادثه را شناسایی و تحت تعقیب قرار داده و نتیجه را به اطلاع عموم مردم برسانند.
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در نطق پیش از دستور جلسه مجلس گفت: مسؤولان مربوط باید سریعا این اتفاق را رسیدگی کرده و ضروری است پیگیریها و ریشهیابیهای سریعی درباره عوامل داخلی و خارجی این حادثه صورت گیرد؛ پیگیری جدی آغاز شده و امیدوارم با جدیت بیشتری پیش رود.
محمدباقر قالیباف خطاب به مردم ایران گفت: همه ما باید هوشیار باشیم، چرا که فرصتطلبان نباید بتوانند از چنین اتفاقاتی برای بر هم زدن برادری بین ملتها استفاده کنند. بسیاری از برادران افغان ما در راه دفاع از ایران در میدانهای جنگ حضور داشتند و به شهادت رسیدند. ملت ما هوشیار بوده و هوشیار خواهد بود و چنین شیطنتهایی هرگز به وحدت و یکپارچگی امت اسلامی خدشه وارد نخواهد کرد.
وی ادامه داد: در بسیاری از موضوعات دیگر مشاهده کردیم که برادران افغان ما در جبهه مقاومت دفاع و سینه سپر کردند و حضور داشتند، از این رو ملت ما هوشیار بوده و هوشیارتر خواهد بود که اینگونه اقدامات شیطنتآمیز، هرگز اثری در وحدت و یکپارچگی امت اسلامی و همچنین عزت مسلمین و عظمت و زنده بودن بیش از گذشته اسلام نداشته باشد.
* آمادهباش برای توطئه جنگ مذهبی و قومیتی
از نخستین ساعات پس از جنایت حمله به طلاب مشهدی نشانههایی موید اینکه این حادثه سناریویی از پیش طراحی شده برای دمیدن به اختلافات مذهبی و قومی بوده افزایش پیدا کرده است. اطلاعات جدید منتشر شده و تاکید رئیسجمهور بر نقشآفرینی جریان تکفیری برای توطئهآفرینی در حکم تایید این فرض بود. در چنین شرایطی یقینا مدیریت فضای روانی جامعه را باید کارویژه همه نهادها و ارگانها دانست. در این میان آگاهی و اجماع نظر درباره برخی ملاحظات امری ضروری است.
آنچنان که بارها گفته شده و دلایل عدیدهای در تایید آن وجود دارد، نقشه جنگ شیعه- سنی را باید نقشهای قدیمی از سوی دشمنان کشورمان به حساب آورد که با توجه به جغرافیای خاص ایران که عمدتا هموطنان اهل سنت در استانهای مرزی ساکن هستند میتوان پی به ملاحظات عمیق امنیتی آن برد. خونخواهی از طلبه شهید و لزوم برخورد با جریانات تکفیری نباید ذرهای به تشدید و تقویت اختلافات مذهبی منتهی شود.
میزبانی از میلیونها تبعه افغانستانی در دهههای گذشته در کنار مذهب، زبان و نژاد مشترک به تقویت پیوندهای مردم 2 کشور کمک فراوانی کرده است. ملیت تبعه نباید بهانهای برای پیگیری ادبیات ستیزهجویانه و خشونتآفرین علیه دیگر تبعههای مقیم ایران شود.
حادثه تلخ مشهد بار دیگر این واقعیت را یادآور شد که دوگانه مسلمان- تکفیری باید جایگزین دوگانه شیعه- سنی در تقسیمبندیهای مرسوم از اختلافات مذهبی شود. آنچنان که این طلاب جهادگر بنای فعالیتهایشان را در مناطق حاشیه شهر محروم مشهد گذاشته بودند که میزبان اتباع دیگر ملل و اقلیتهای مذهبی زیادی بوده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|