|
ارسال به دوستان
نگاهی به فیلم سینمایی «روز صفر» ساخته سعید ملکان که این روزها در حال اکران است
قهرمان علیه تکفیر
عباس اسماعیلگل: متاسفانه گیشه سینماها این روزها همانند اکران نوروز از حال و هوای چندان مساعدی برخوردار نیست. این مساله دلایل متعددی دارد که از این میان میتوان به مواردی چون گرانی بلیت سینماها و کیفیت پایین برخی فیلمهای اکران نوروزی اشاره کرد که پرداختن مفصل به این موضوع در این مبحث نمیگنجد. اما نکتهای که در این میان باید به آن پرداخت این مساله است که در میان فیلمهای اکران نوروزی ۲ فیلم یک سر و گردن نسبت به سایر آثار به محاظ فنی و محتوایی در سطح بالاتری قرار دارند. به واقع فیلمهای «موقعیت مهدی» و «روز صفر» جزو آثاری هستند که مخاطبان سینما براحتی نمیتوانند قید تماشای این آثار را بزنند چون هر کدام حرفهای جدی و جدیدی را برای مخاطبان سینما به ارمغان آورده است.
از سوی دیگر باید گفت به رغم تعداد بالای تولید فیلمهای سطحی و کمدی سینمای ایران در سالهای اخیر، خوشبختانه به سبب جسارت برخی فیلمسازان خاص و البته کاربلد که تعدادشان هم خیلی نیست، این فیلمسازان توانستهاند در همین سالهای اخیر فیلمهایی بسازند که از قضا حسابی جاندار هستند. این فیلمسازان روی موضوعاتی مانور دادهاند و همچنان هم میدهند که هم به درد مخاطب سینما میخورد و هم باری از دوش سوژههای ملی و میهنی برمیدارد. مصداق عینیاش نیز فیلم سعید ملکان است یعنی «روز صفر»؛ فیلمی که حاصل تجربه چندین ساله سعید ملکان در پشت دوربین است که نمونههای جدیاش را در همکاری با بهرام توکلی نیز تهیه کرده است. سعید ملکان با فیلم «روز صفر» در مقام کارگردان، قدمی بزرگ در تصویرسازی و بازنمایی موضوعات خاص برداشته است.
«روز صفر» به ماجرای عبدالمالک ریگی میپردازد، البته این تنها گوشهای از اقدامات تروریستی او در منطقه سیستان و علیه کشورمان است که در نهایت هم مروری دارد موجز بر دستگیری او که در همین خلاصهگویی اما سنگ تمام میگذارد.
قرار نیست هیچ فیلمی منتهی به نقطه ضعف نشود؛ همچنان که مثلا از سکانسهای ضبط شده فیلم ملکان در لوکیشنهای خارجی در برلین هم میتوان انتقاد کرد؛ از این بابت که ترکیبی از سکانسهایی است با رنگ و لعاب خارجی اما با قاببندی کاملا ایرانی. این قسمت از ماجرا واقعا به فرم این فیلم باکیفیت نمیخورد.
با این حال جسارت فیلمساز در طراحی قصه و صحنهپردازی پلانهای فیلمش بخوبی دیده میشود. «روز صفر» با هر نقدی باز هم جذابیت دارد و بیننده را درگیر میکند و چه بهتر از این برای سینمای ایران. حتی سوژه فیلم از آن دست موضوعاتی است که عمده فیلمسازان ما در بیان و روایتش الکن میمانند و ماجرا را عقیم میگذارند؛ مگر اینکه بتوانند دست به روایت قصهای بزنند که همه جوره به ماجرا ابراز ارادت کند.
«روز صفر» فیلمی پر از پلان است؛ با صحنههای باکشش و پرتعلیق؛ پس خوب نوشته شده و در عین حال یک کارگردانی فکر شده را پشت آن میتوان دید؛ کافی است نگاهی دوباره به قاببندی فیلم از بازارچه محلی پاکستان بیندازید. کارگردان بازیهای خوبی از بازیگرانش گرفته که این موضوع را هم درباره امیر جدیدی و هم ساعد سهیلی که ۲ کارکتر اصلی فیلم هستند به عینه میتوان تایید کرد.
به هرحال همین که برخی فیلمسازان کاربلد و با تجربه حاضرند به جای ساخت یک مشت فیلم بیخاصیت، دم از قصهپردازی درست از سوژههایی حساس بزنند و این جسارت را در روایت درست دخیل کنند تا شاهد اثری قابل قبول از حافظه تاریخی این کشور باشند، جای تامل دارد. مخصوصا اگر فیلمی همچون «روز صفر» باشد که سعی دارد این سوژهها را به دور از هر شعار روایت کند که در این صورت اثر هیجانانگیزتر خواهد بود. روز صفر، فیلمی قهرمانمحور است که جلوههای ویژه، صحنههای جذاب و قصه پرکشش دارد و میتواند مخاطب را با خود همراه کند. شاید اگر ضعف در فیلمنامه کمتر به چشم میآمد و نکاتی مثل «خباثت ریگی» و مواردی از این دست پیشفرض مخاطب تصور نمیشد، با فیلمی ماندگارتر مواجه بودیم که تاریخ انقضا ندارد.
فیلم سعید ملکان با همه ریزهکاریهای غلطی که ممکن است در تجهیزات سینمایی آن دیده شود اما فیلمی است که حساسیتهای سینمایی را برطرف کرده و خروجیاش نیز یک بازنمایی معقول از شرارتهای عبدالمالک ریگی معدوم است. تا همین جا هم باید به تیم تولید این فیلم احترام گذاشت که در خروجی، محصولی را تقدیم مخاطب این سینما میکند که لااقل قصهای واقعی دارد و قصه را نیز به دور از تملق، تصویرسازی میکند بویژه اینکه فیلم خود سینماست.
یکی از مشکلات آثار قبلی زوج ملکان/ توکلی نداشتن پلات و در برخی آثار مانند «تنگه ابوقریب»، نادیده گرفتن قصهگویی بود. در «روز صفر» نیز شاید در 40-30 دقیقه ابتدایی فیلم با خلأ قصهگویی مواجه باشیم که میتوان دلیل آن را کاشتهای پرتعداد دانست که به جهت واقعی بودن سوژه، اجتنابناپذیر مینماید.
در ادامه اما جدال سیاوش (رضا، علی و...) با کاراکتر عبدالمالک تبدیل به یک تعقیب و گریز میان ۲ عنصر جسور خیر و شر میشود و در الگوی ژانر قصه مسیر درستی را طی میکند. از طرفی روایت یک قصه تقریبا دراماتیک (ماجرای سورج، انتحاری و خواهرش) به موازات ماجرای پلیسی موجب میشود فهم مساله امنیت برای مخاطب عام هم ملموستر شود. اگر چه شاید این انتظار هم میرفت که در سکانس بازداشت، جزئیات بیشتری میدیدیم با همه اینها حتما مسیر داستانگویی در «روز صفر» از همه آثاری که زوج ملکان/ توکلی نوشتهاند، درستتر است.
***
انتصاب دبیر چهلویکمین جشنواره فیلم فجر
با حکم رئیس سازمان سینمایی مجتبی امینی دبیر چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر شد. به گزارش «وطنامروز»، محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی کشور طی حکمی مجتبی امینی را به سمت دبیر چهلویکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر منصوب کرد. در بخشی از متن حکم دبیر چهلویکمین جشنواره فیلم فجر آمده است: انتظار میرود چهلویکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر که با ساختاری منسجم و یکپارچه در گستره ملی و بینالمللی برگزار میشود با اهتمام به مقوله دیپلماسی فرهنگی، درک الزامات و ضرورتهای منطقهای و بینالمللی و جلب مشارکت گسترده کشورهایی که دارای مشترکات دینی، فرهنگی و گفتمانی هستند فرصتی مضاعف برای سینمای ایران در عرصه ملی و بینالمللی فراهم آورد. هماهنگی، همکاری و همراهی مؤسسات و معاونتهای سازمان، در برگزاری هرچه باشکوهتر جشنواره بینالمللی فیلم فجر انقلاب اسلامی، مورد نظر و حائز اهمیت است. شایسته میدانم از تلاشها و کمکهای آقای مسعود نقاشزاده که به رغم مشغلههای حرفهای برای یک دوره دبیری این رویداد سینمایی را پذیرفته بودند قدردانی و تشکر نمایم». مجتبی امینی پیش از این مشاور رئیس و معاون فرهنگی سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران، مدیر عامل موسسه فرهنگی- هنری شهید آوینی، دبیر ۳ دوره جشنواره فیلم کوتاه سما، دبیر ۲ دوره جشنواره چهلچراغ، عضو اتحادیه تهیهکنندگان سینما و تهیهکننده، مجری طرح و مدیر تولید بیش از ۲۰ فیلم سینمایی بوده است.
ارسال به دوستان
تشریح برنامههای «هفته هنر انقلاب»
۲۰ سالن سینما به چرخه اکران اضافه میشود
مجدالدین معلمی در نشست خبری هفته هنر انقلاب از اکران نیمبهای سینماهای حوزه به مدت یک شب و اضافه شدن ۲۰ سالن سینمایی در کشور خبر داد.
به گزارش «وطنامروز»، نشست خبری هفته هنر انقلاب با حضور مجدالدین معلمی، دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی و سید مسعود شجاعیطباطبایی، مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری برگزار شد.
معلمی در ابتدای سخنان خود گفت: کرونا غیر از اینکه سلامت مردم را تهدید کرد، به صاحبان فرهنگ و هنر نیز لطمات زیادی وارد کرد. همانطور که میدانید فرهنگ و هنر در تعامل با مردم شکل میگیرد و زمانی که تجمعات از دست میرود، این تعاملات نیز سختتر میشود. به عبارت دیگر، زمانی که سینماها، تئاترها و گالریها تعطیل میشود، بخش بزرگی از زمینهها برای عرضه فرهنگ و هنر دچار خدشه میشود. بر این اساس سال گذشته را سال سختی برای اهالی فرهنگ و هنر میدانم، چرا که فعالیتها کمتر بود. از این رو باید برای عرصه جدیدی که پیش روی ما قرار دارد و در آن تعداد کمتری از مخاطبان حضور دارند، فکر کنیم.
وی اضافه کرد: بر اساس همین توضیحات، برای انتخاب چهره سال هم دچار مشکلات زیادی شدیم. همانطور که میدانید یکی از مهمترین شاخصهها برای انتخاب چهره سال اقبال عمومی و تاثیرگذاری آن اثر هنری بر فضای عمومی است که به صورت خلاصه آن را «استقبال مردم» میگوییم.
معلمی با اشاره به برنامههای امسال حوزه هنری در هفته هنر انقلاب گفت: امسال 3 برنامه و رویداد را به صورت جدی دنبال میکنیم. یکی از برنامهها تکریم و تجلیل از فعالان عرصه فرهنگ و هنر است، بویژه کسانی که در سال گذشته برخلاف همه سختیهای موجود کار کردند و کارشان مورد استقبال مردم قرار گرفت. بر همین اساس از یکشنبه تا پنجشنبه هفته آینده هر شب هنرمندان یک رشته تخصصی را به حوزه هنری دعوت میکنیم. این برنامه با افطار شروع خواهد شد و در هر شب گزارشی از آن رشته تخصصی ارائه میشود. یکشنبه 21 فروردینماه دورهمی اهالی تئاتر و سینما انقلاب برگزار میشود، دوشنبه 22 فروردین شب نویسندگان و پژوهشگران انقلاب، سهشنبه 23 فروردین دورهمی محققان و راویان انقلاب و دفاعمقدس، چهارشنبه دورهمی اهالی موسیقی و شعر و پنجشنبه 25 فروردین شب هنرهای تجسمی، عکس و معماری انقلاب برگزار میشود. وی ادامه داد: بنا داریم در هر رشته 3 نفر از هنرمندان را به صورت برگزیده انتخاب کنیم. در حقیقت امسال 30 نفر را به عنوان برگزیدگان همه رشتههای هنری معرفی و تجلیل میکنیم. در مراسم اختتامیه نیز که جمعه 26 فروردین برگزار میشود، چهره هنر سال انقلاب معرفی میشود. مانند سنوات گذشته چهره هنر سال انقلاب بر اساس نظرخواهی از هنرمندان، مدیران و فعالان عرصه فرهنگ و هنر خواهد بود. اتفاق مهم امسال این بود که در هر رشته هنری یک هیات علمی داشتیم. از آنان نظرخواهی شد تا به لیست برترین افراد برسیم. 30 برگزیدهای که امسال معرفی میشوند از دل همین هیات علمی خواهد بود.
معلمی در این نشست همچنین از نیمبها بودن سینماها از افطار تا سحر در 21 فروردین خبر داد و گفت: محور سوم برنامهها برای هفته هنر انقلاب برنامههای میدانی است. با همکاری سازمان زیباسازی قصد داریم طرح «یک شهر، یک گالری» را در تهران برگزار کنیم. هدفمان این است که محصولات گرافیکی را در سطح شهر تهران به نمایش بگذاریم. همچنین روز یکشنبه 21 فروردین از افطار تا سحر سینماهای حوزه هنری نیمبها خواهد بود. تأکید میکنم این اتفاق ویژه سینماهای حوزه هنری خواهد بود و بقیه سینماها از سحر تا افطار نیمبها هستند. علاوه بر این، روز سهشنبه 23 فروردینماه کتابفروشی سوره مهر کتابهای خود را با 25 درصد تخفیف ارائه میکند.
وی در ادامه از نمایش برنامه تلویزیونی «عطف» که در هفته هنر انقلاب از تلویزیون پخش میشود خبر داد و گفت: برنامه تلویزیونی «عطف» از 21 تا 27 فروردین ماه از شبکه افق سیما پخش میشود. در 7 قسمت این برنامه ۷ موضوع مختلف هنری با حضور اساتیدی نظیر قدیریان، نفر، بحرانی، فیض، توکلی و... روی آنتن میرود.
ارسال به دوستان
اچبیاو مکس دنیای تلویزیونی شرلو هولمز را میسازد
سرویس استریمینگ اچبیاو در ادامه نبرد خود با رقبا قصد دارد یک دنیای تلویزیونی جدید خلق کند.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از هالیوود ریپورتر، سرویس استریمینگ اچبیاو مکس با حمایت شرکت وارنر مدیا قصد دارد نهتنها یک بلکه ۲ سریال بر پایه شخصیت شرلوک هولمز از روی داستانهای سر آرتور کانن دویل بسازد.
رابرت داونی جونیور که در فیلم سال ۲۰۰۹ گای ریچی و دنباله آن در سال ۲۰۱۱ نقش این شخصیت را ایفا کرده بود، قراردادی امضا کرده تا مسؤولیت تهیهکنندگی اجرایی هر ۲ سریال را از طریق شرکت خودش یعنی تیم داونی بر عهده بگیرد.
هنوز مشخص نیست وی دوباره نقش شرلوک را هم ایفا خواهد کرد یا خیر، چون هر ۲ پروژه در مراحل اولیه تهیه هستند. لایونل ویگرام که در فیلم اول شرلوک هولمز نویسنده بود و در میان تهیهکنندگان هر ۲ فیلم قرار داشت هم به عنوان تهیهکننده اجرایی در ۲ سریال حضور دارد. فیلم سومی هم قرار بود ساخته شود اما هرگز از مراحل اولیه تهیه جلوتر نرفت. علاوه بر ویگرام، سوزان داونی و آماندا بورل از شرکت تیم داونی هم به عنوان تهیهکننده در سریالهای جدید حضور خواهند داشت. جزئیات بیشتر از جمله خطوط داستانی و اینکه ۲ سریال تا چه حد ممکن است به هم مرتبط باشند هنوز مشخص نیست. هر ۲ پروژه محصول بخش تلویزیونی شرکت برادران وارنر هستند. بخش سینمایی این شرکت فیلمهای شرلوک هولمز را تهیه کرده بود. شرکت تیم داونی هم قراردادی کلی با اچبیاو دارد و در حال حاضر مشغول تهیه ادامه «پری میسون» برای این شبکه معروف است. با توجه به وضعیت فعلی جنگ میان استریمرها، اعلام خبر ساخت یک دنیای تلویزیونی برای شرلوک هولمز تعجبی ندارد. شرکتها دارند نهایت استفاده را از املاک معنوی خود میکنند تا فرنچایزهایی بسازند که میتوانند در بلندمدت مخاطبان را به خود جذب کنند. اچبیاو مکس از همین حالا در حال ساخت یک دنیای مرتبط با سریالهایی بر پایه کمیکهای دیسی با تهیهکنندگی جیجی آبرامز است. جیمز گان دارد اسپینآفی بر پایه «جوخه خودکشی» میسازد و مت ریوز دارد اسپینآف «بتمن» خود را بر پایه شخصیت پنگوئن با بازی کالین فارل خلق میکند. از سوی دیگر، چند سریال حول محور «بازی تاج و تخت» در راه است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
دهکده جهانی در بستر نمایشگاه بینالمللی کتاب
جلسه هماهنگی برای ورود کتابهای خارجی به منظور عرضه در «سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران» با حضور یاسر احمدوند (رئیس سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران)، علیرضا مقدسی (رئیس کل گمرک)، اسماعیل جانعلیپور (مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه) و حسین صفری (مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی نمایشگاه) برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، تسهیل ورود کتابهای خارجی به کشور، امکان راهاندازی گمرک موقت در محل برگزاری نمایشگاه واقع در مصلای امام خمینی(ره)، کاهش هزینهها و تعرفههای گمرکی، تسهیل حضور ناشران خارجی، کاهش مراحل اداری در گمرک و... از جمله موضوعاتی بود که در این جلسه درباره آنها بحث و تصمیمگیری شد تا بخش خارجی با قدرت بیشتری در «سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران» حضور فعالی داشته باشد. در این جلسه احمدوند درباره فعالیتها، برنامهها، روند اجرایی و شرایط جدید برگزاری «سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران» توضیحاتی ارائه و نیازها و خواستههای گمرکی این دوره از نمایشگاه را مطرح کرد. همچنین در این جلسه علیرضا مقدسی (معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران) برای همکاری با «سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران» اعلام آمادگی کرد و گفت: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یک کار ملی است و گمرک به صورت ویژه در خدمت نمایشگاه و کنار ناشران خواهد بود. «سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران» از بیستویکم تا سیویکم اردیبهشت به صورت فیزیکی در مصلای امام خمینی(ره) و به صورت مجازی در سامانه ketab.ir برگزار خواهد شد.
***
«آرامش» روانه بازار نشر شد
کتاب «آرامش» داستانی از درون سازمان مجاهدین خلق تا گره خوردن زندگیهای امروز ما در فضای مجازی است که مرتضی احمر آن را به رشته تحریر درآورده و توسط انتشارات شهیدکاظمی روانه بازار نشر شده است. به گزارش «وطنامروز»، احمر در کتاب جدید خود از شبکههای اجتماعی به عنوان عاملی دیگری برای برهم خوردن آرامش حرف به میان آورده که زندگی زوج جوانی به نام مهرداد و ستاره را مورد هدف قرار داده است. این نویسنده جوان با راهکارهای روانشناسی سراغ حل مشکل این زوج جوان رفته است. «آرامش» قصه مهرداد و ستاره، محسن و نازنین، مریم و صادق و سایر شخصیتهایی است که اگر کمی به اطراف خود دقت کنیم در اطراف خود مثل یا شبیه آنها را پیدا میکنیم.
***
ویژهبرنامههای رادیو قرآن در ماه رمضان
نشست خبری تشریح برنامههای سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران ویژه ماه مبارک رمضان با حضور سیدعلیرضا فاطمیانپور معاون فرهنگی سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران، منصور قصریزاده مدیر رادیو قرآن و امیرحسین سمیعی مدیر هنری این سازمان برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، سیدعلیرضا فاطمیانپور در این برنامه گفت: برنامههای امسال به صورت مشارکتی با رادیو قرآن و با عنوان بر آستان جانان و با شعار جشن بندگی و صبر با اجرای ۴۶۰ برنامه برگزار میشود. وی در ادامه افزود: ۳۶ فرهنگسرای تهران در فعالیتهای ماه رمضان مشارکت دارند. همچنین چاپ کتاب همراه برای توزیع در مترو با موضوع صبر و برگزاری وبینار بینالمللی فلسطین آزاد به مناسبت روز قدس از دیگر برنامههای این سازمان است.
منصور قصریزاده، مدیر رادیو قرآن نیز در ادامه این نشست افزود: پخش ۳۰۰ دقیقه برنامه زنده در کنار فعالیتهای ماه رمضان با اجرای ۹ آیتم زنده، میهمان هنری، طعم عسل و اجرای برنامه تصویری از سردار دلها از جمله برنامههای این شبکه رادیویی است.
***
17 اردیبهشت زمان برگزاری مجمع خانه تئاتر و جشن بازیگر
ایرج راد، رئیس هیأتمدیره خانه تئاتر درباره تصمیمگیری برای برگزاری مجمع عمومی خانه تئاتر گفت: طی جلسه اخیر هیأتمدیره خانه تئاتر درباره زمان برگزاری مجمع عمومی خانه تصمیمگیری و قرار شد این مجمع شنبه ۱۷ اردیبهشت برگزار شود. به گزارش «وطنامروز»، وی درباره محل برگزاری مجمع عمومی خانه تئاتر افزود: چند مکان برای برگزاری مجمع مدنظر است که به زودی درباره آن تصمیمگیری و به اعضای خانه تئاتر اعلام میشود. راد درباره تصمیمگیری هیأتمدیره خانه تئاتر برای برگزاری جشنهای انجمنهای خانه به مناسبت روز جهانی تئاتر در اردیبهشت، طبق روالی که در سالهای گذشته به غیر از ۲ سال کرونایی اخیر داشته، یادآور شد: در جلسه اخیر هیأتمدیره خانه تئاتر درباره برگزاری جشنهای انجمنها نیز صحبت شد. هر کدام از انجمنهای خانه تئاتر که تمایل به برگزاری جشن داشته باشند، با پایان ماه رمضان و در اواخر اردیبهشت میتوانند مراسم خود را برگزار کنند.
ارسال به دوستان
انتشار «سرباز روز نهم»
شهیدی که حاجقاسم تحسینش میکرد
کتاب «سرباز روز نهم»؛ روایتی از زندگی و زمانه شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده، به قلم نعیمه منتظری و توسط انتشارات «راه یار» چاپ و راهی بازار نشر شد. به گزارش «وطنامروز»، نعیمه منتظری درباره این اثر که نگارش آن ۶ سال طول کشیده است، چنین میگوید: «کتاب پیش رو حاصل زندگی مجاهدانه و خستگیناپذیر شخصی است که میتواند در دوره حاضر، بیشک الگویی دستیافتنی باشد. او که از سال1392 با دهها ترفند پایش را به سوریه باز میکند، ظرف ۲ سال از چهرههای محبوب و مؤثر مدافعان حرم میشود تا جایی که سردار شهید سلیمانی را به تمجید وامیدارد.
در این کتاب سعی کردیم شهید و زندگیاش را آنطور که میتواند در میدان زندگی اجتماعی مردم الگو شود، نشان دهیم، نه اینکه صرفا روایتی ماورایی، معنوی و احساسی از شهید ترسیم کنیم. شاید گشتی در زندگینامهها و خاطرات شهدا آنطور که نشر شدهاند، ما را به این رهنمون کرد که ملموس و واقعی تصویر کنیم، نه دستنیافتنی! آنچه شهدا را الگو میکند، همه زندگی ایشان است. مصطفای شهید، زندگی فردی و خانوادگی شیرینی دارد که همین برای مخاطب خواندنی و لذتبخش خواهد بود. اما شقوق فرهنگی اجتماعی، اندیشهای و حتی سیاسی زندگی ایشان، افقی را پیش رویمان باز میکند.
ما در این کتاب سعی کردیم جامعه را آنطور که هست نشان دهیم؛ با همه خوبیها و بدیهایش، با زیاد و کمش. به همین دلیل، کمی بیشتر از زندگی مصطفی گفتیم؛ کمی نزدیک شدیم به محلهاش، به ریشههایش و به زمانهاش. حتما خاطرات سال 88 برای مردم تلخ است ولی نباید فراموش شود که مایه عبرت است.
از آن جهت که مصطفای شهید در همین جامعه زیسته و با همین مشکلات یا بیشترش جنگیده و بر بنبستهایش فائق آمده است، برای مخاطب شیرین و افقگشاست. در واقع، اساسا ما با روایت شهید و زمانهاش، هم نقد کردهایم و هم راه نشان دادهایم؛ چه اینکه شهدا مسیر امنی هستند برای صلاح و اصلاح.
کتاب حاضر از این جهت مدعی است که خواسته لایههای پنهان معضلات و مشکلات را بگوید؛ چه اینکه زندگی مصطفی و زمانهاش ظرفیت این را دارد که بگوید کار فرهنگی وقفی، شدنی است و استوارتر از شبهکارهای نفتی و دولتی. زندگیاش این ظرفیت را دارد که معطل دستورالعملهای خشک و بیروح نماند که این نوع زندگیاش حیات دارد و حیاتبخش است. روش مبارزهاش نشان میدهد که در عین قبول کردن ساختار و نظام، میتواند منتقد باشد و مؤدب و البته به مقصود رسیده. در روزگاری به سر میبریم که وجود عناصر پیشرو و امیدآفرین، از ضروریات لوازم اطراف ما است؛ کسانی که از مساله نهراسند، منفعل نشوند و ابتکار عمل داشته باشند. بنابراین موضع ما در این روایات در قبال جامعه اینطور است: منتقد، امیدوار و صادق. استفاده از صوتهای متعدد شهید که در موقعیتهای مختلف ثبت شده نیز از ویژگیهای این کتاب به شمار میرود؛ از سخنرانی شهید قبل از عملیاتها گرفته تا زمانی که برای دوستانش خاطره میگفته است. همچنین مصاحبه با برخی فرماندهان ایرانی جبهه مقاومت که شاید برای نخستین و آخرین بار فرصت گفتوگو با ایشان فراهم شد نیز از جمله مطالب خاص این کتاب است».
بر اساس این گزارش، در بخشهای مختلف این کتاب، علاوه بر استفاده از تصاویر آرشیوی درباره فعالیتهای مختلف شهید مصطفی صدرزاده، قسمتی از فیلمهای موجود نیز به صورت QR کد درج شده است. کتاب «سرباز روز نهم»، روایتی از زندگی و زمانه شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده که پژوهش و مصاحبه آن بر عهده محمدمهدی رحیمی، پریسا وزیرلو و فرزانه مردی و تدوین آن بر عهده نوید نوروزی و پریسا وزیرلو بوده و بازنویسی کتاب توسط نعیمه منتظری صورت گرفته است، در 632 صفحه، جلد گالینگور، شمارگان 1000 نسخه و با قیمت 120 هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|