|
سهشنبه دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر انقلاب
دیدار رمضانی دانشجویان و تشکلهای دانشجویی با رهبر حکیم انقلاب، به رسم هر ساله امسال نیز در ایام ماه مبارک رمضان برگزار میشود و دانشجویان سهشنبه ۶ اردیبهشتماه همزمان با ۲۴ رمضان، با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با رهبر انقلاب دیدار میکنند. این دیدار، پس از ۲ سال وقفه که به دلیل شیوع کرونا به صورت غیرحضوری برگزار میشد، امسال به صورت حضوری انجام میشود و نمایندگان تشکلهای دانشجویی محضر معظمله سخنرانی خواهند کرد.
ارسال به دوستان
اقتضائات و موانع دولت سیزدهم برای احیای برجام که با جنگ روانی دولت آمریکا پیگیری میشود کدام است
مذاکرات هستهای در راند آخر
عبدالباسط انصاری: پس از بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار مسؤولان نظام و حمایت از جهتگیری کلی دستگاه دیپلماسی در مذاکرات، دور تازهای از اعمال فشار و فضاسازی با هدف تغییر رویکرد تیم مذاکرهکننده ایرانی شکل گرفت. اخیرا تعدادی از سیاسیون و چهرههای رسانهای جریان اصلاحطلب مدعی شدند خروج سپاه پاسداران از لیست FTO در آخرین دور مذاکرات عراقچی در دولت قبل پذیرفته شده بود و تعلل و بیبرنامگی تیم مذاکرهکننده جدید سبب شد آمریکا در این زمینه دچار تردید و عقبگرد شود. این گزاره تا جایی تکرار شد که حتی فردی مانند علی جنتی، وزیر مستعفی ارشاد دولت یازدهم که مدتها در رسانهها خبری از وی نبود، به تکرار آن پرداخت. حدود یک ماه قبل بود که والاستریت ژورنال به نقل از منابع غربی حاضر در مذاکرات، از خروج نام سپاه از لیست تروریستی به ازای هدف قرار ندادن مقامات آمریکایی بر سر انتقام ماجرای شهادت سردار سلیمانی خبر داده بود که ظاهرا مورد موافقت تیم مذاکرهکننده قرار نگرفته بود. چند روز قبل دور جدید فضاسازیها توسط علی واعظ، مدیر میز ایران در گروه بینالمللی بحران رقم خورد که با تایید خبر والاستریت ژورنال مدعی شد در پیشنهادی که به عراقچی شده بود نیز تاکید بر مذاکرات منطقهای برای دوران پس از احیای برجام در دستور کار بوده است. واعظ همچنین گفته است تیم جدید به علت سرسختی در مذاکرات امتیازات بیشتری در حوزه رفع تحریمها و راستیآزمایی به دست آورده است.
* هماهنگی مثلث قدیمی!
حامیان دولت سابق و سیاسیون و رسانههای اصلاحات در پس احیای برجام به دنبال اثبات ایده نهچندان موفق خود در زمینه تعامل با دنیا و طلبکار شدن در فضای داخلی هستند. تیم گروه بحران نیز که متهم به روابط نزدیک با صهیونیستها و تصمیمسازی برای تیم قبلی در زمان امضای برجام است، به دنبال نشان دادن شرایط مساعد برای ایران است و اهداف دیگری در پس صحنه دنبال میکند؛ اهدافی که شامل مقصرنمایی از سپاه پاسداران در زمینه عدم احیای برجام و شکست مذاکرات، بیبرنامگی و توقعات نابجای تیم مذاکرهکننده و سختگیری رهبری و عدم اهمیت ایشان به مشکلات اقتصادی مردم و در عین حال حسن نیت(!) آمریکاییها در احیای برجام است. در همین حال پایگاههای فارسیزبان اپوزیسیون در چند هفته اخیر با برجسته کردن مخالفت جمهوریخواهان و اسرائیلیها با احیای توافق، در یک بازی تکراری هم سعی بر مثبتنمایی از وضع احیای مذاکرات به علت اینگونه مخالفتها داشتند و هم سعی بر مقصرنمایی از رهبر انقلاب و سپاه پاسداران در مساله به نتیجه نرسیدن مذاکرات. این خط تحلیلی به گونه برجستهای در شبکهها و پایگاههای اپوزیسیون همچون بیبیسی فارسی، ایران اینترنشنال، رادیو فردا، صدای آمریکا و... پیگیری و القا شد. در شرایطی که با افزایش قیمت نفت و افزایش فروش نفت به یکونیم میلیون بشکه در روز و بازگشت بیش از ٨٠ درصد وجه حاصل از آن، تنگنای ارزی و درآمدی خزانه کمتر شده و ایران به موقعیت بهتری دست یافته است، آمریکا نیز هیچ تعهد قطعی به رعایت حقوق ایران در برجام نداده است و هیچ تضمین قابل اتکایی مبنی بر عدم خروج مجدد از برجام یا کارشکنی در اجرای عملی آن نداده است، هماهنگی مثلث فوق در اصرار بر احیای سریع و شتابزده برجام، جای تامل دارد.
* مانع اصلی چیست؟
مانع اصلی عدم احیای برجام، آمریکاست. دولت آمریکا مادام که دست از مذاکره بر مبنای منطق زمان گریز (زمان لازم برای ساخت بمب اتم بر مبنای مقدار اورانیوم غنیشده در دسترس)، پروندهسازی برای ایران و گره زدن برنامه هستهای ایران به مسائل منطقهای برندارد، خبری از احیای برجام نخواهد بود. افزون بر آن باید گفت در عمل حتی با وجود تضمین دادن آمریکا نیز امکان عدم کارشکنی آمریکا در انتفاع ایران از منافع اندک برجام و عدم خروج مجدد از توافق، قطعی نیست. در اوج اجرای برجام در سالهای ٩6-٩4 نیز آمریکا هم در روابط بانکی ایران اخلال ایجاد کرد و هم در سرمایهگذاری خارجی در ایران به طوری که رقم سرمایهگذاری خارجی با وجود اجرای برجام در سال ٩۵، حتی به میزان سال ٩١ در دولت دهم هم نرسید.
* راهکار نهایی در راند آخر
راند آخر مچاندازی آمریکا و ایران در مذاکرات هستهای، اقتضائات خود را میطلبد. رویکرد منطقی دولت فعلی در گره نزدن تمام امور به مذاکرات و کوتاه نیامدن از حقوق قطعی ملت ایران، نقطه قوت آن بوده است اما برای ادامه موفق این سیاست، دولت با موانعی مواجه است.
عدم مشاهده تغییرات معیشتی محسوس در جامعه و کارشکنی مثلث اصلاحات- اپوزیسیون- آمریکا، خاصه با جنگ شدید روانی و رسانهای، از موانع دولت در این مسیر است. از طرف دیگر برای عادی شدن پرونده هستهای، ایران تا مرداد ١۴٠۴ باید قطعنامه ٢٢٣١ سازمان ملل را که برجام ضمیمه آن است اجرا کند و متاسفانه با توجه به تعهدات بلندمدت تیم ظریف در دولت قبل، برای عادی شدن پرونده هستهای، ایران ناگزیر از احیای برجام است، که البته با فرض احیای برجام و اجرای آن، باز هم هیچگونه تضمینی مبنی بر پروندهسازی جدید علیه برنامه هستهای ایران وجود ندارد. در بلندمدت راهکار و افق روشنی نمیتوان متصور شد اما در کوتاهمدت برای احیای برجام و استفاده ایران از منافع مالی اندک آن، اهرم برگشتپذیری سریع برنامههای غنیسازی سطح بالای کشور میتواند تا حدی موثر باشد. هر توافقی برای احیای برجام، باید شامل راستیآزمایی، امکان برگشتپذیری سریع و عدم پیوند با مسائل نظامی و منطقهای باشد، تا انتفاع از اندک منافع موجود در برجام و تداوم اجرای آن تا اتمام مهلت زمانی، تعهدات را تضمین کند.
***
بایدن باید برجام را احیا کند!
روزنامه آمریکایی «شیکاگو تریبون» طی گزارشی تحلیلی با عنوان «بایدن باید توافق هستهای ایران را احیا کند» با اشاره به اقدام رئیسجمهور سابق آمریکا در خروج از برجام، نوشت: دونالد ترامپ از منتقدان سرسخت توافق هستهای سال ۲۰۱۵ ایران بود که در زمان باراک اوباما، رئیسجمهور وقت آمریکا مذاکره شد.
در ادامه این گزارش به نوشته «استیو چپمن» با اشاره به لفاظیهای ترامپ برای توجیه خروجش از توافق و اتهامزنیها علیه برنامه هستهای صلحآمیز ایران، آمده است: به همین دلیل، او سال ۲۰۱۸ گفت «در مدت کوتاهی، دولت پیشرو حامی تروریسم در آستانه دستیابی به خطرناکترین سلاحهای جهان خواهد بود». او به عنوان رئیسجمهور دوشاخه را کشید و چه تفاوتی ایجاد کرد. روز پنجشنبه، گروهی متشکل از ۴۰ کارشناس تسلیحات هستهای بیانیهای صادر کردند که در آن تخمین زدند امروز تهران تنها به یک یا ۲ هفته نیاز دارد تا اورانیوم با درجه تسلیحاتی کافی برای ساخت بمب اتم تولید کند. (در حالی که) طبق این توافق (برجام)، این مساله یک سال زمان میبرد.
شیکاگو تریبون با اذعان به پایبندی ایران به مفاد برجام مینویسد: «منتقدان اوباما پیشبینی کرده بودند که ایران به تعهدات خود عمل نخواهد کرد اما آژانس بینالمللی انرژی اتمی بارها تأیید کرد ایران آنچه را که توافق ضروری میکرد انجام داده است. حتی زمانی که ترامپ از توافق کنار کشید، نتوانست هیچ نقضی را شناسایی کند. دولت (آمریکا) خودش پایبندی ایران را تایید کرده بود».
به نوشته این رسانه آمریکایی: «با این حال، پس از اینکه ایالاتمتحده تعهد خود را زیر پا گذاشت، ایران نیز به همین ترتیب عمل کرد. از زمان خروج ترامپ، این کشور غنیسازی اورانیوم خود را افزایش داده، بازرسان بینالمللی را از دسترسی به فیلمهای نظارتی محروم کرده و سانتریفیوژهای پیشرفته نصب کرده که همه اینها نقض برجام است. این چیزی نبود که ترامپ وعده داده بود. او به آمریکاییها اطمینان داد «ما با متحدان خود برای یافتن راهحلی واقعی، جامع و پایدار برای تهدید هستهای ایران کار خواهیم کرد و ایران بزودی در برابر تحریمهای جدید تسلیم خواهد شد». نباید برای کسی از فهمیدن اینکه او مزخرف میگفت، جای تعجبی باقی بماند».
در ادامه این گزارش با اشاره به استدلالهای ادعایی در مخالفت با برجام، آمده است: مخالفان این توافق گفتند چون مفاد مختلف آن فقط ۱۰ یا ۱۵ سال دوام داشت، ایران در نهایت قادر به دستیابی به بمب اتم خواهد بود اما ترامپ فقط به این روند سرعت بخشید. انتقاد دیگر از این توافق این بود که ایران را از حمایت از گروههای تروریستی یا آزمایش موشکهای جدید بازنمیدارد. حل یک مشکل بخوبی حل چند مشکل نیست اما از حل هیچیک بهتر است. به نوشته شیکاگو تریبون، ترامپ فقط سیاستی را اتخاذ نکرد که شکست میخورد، او همچنین مانع هرگونه اصلاح توسط جانشین خود شد. در وهله اول، تصمیم ترامپ باعث دلسردی ایران از دستیابی به هرگونه توافقی با واشنگتن شد و آنها از خود پرسیدند «چرا با شرایط یک رئیسجمهور موافقت کنیم، اگر این احتمال وجود دارد که رئیسجمهور بعدی آن را پاره کند؟» ترامپ همچنین راه دیگری برای جلوگیری از احیای توافق ابداع کرد. یک سال پس از خروج او، دولت وی انتخاب کرد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی قرار دهد که تحریمهای خاصی را ایجاد میکند که قبلا مختص گروههای غیردولتی بود.
طبق این گزارش، «این در حال حاضر مانع اصلی توافق جدید است، زیرا تهران اصرار دارد این نامگذاری لغو شود در غیر این صورت، ایران بیشتر از زمان پس از خروج ترامپ تحت تحریمها قرار خواهد داشت. دولت بایدن تاکنون تمایلی به لغو این نامگذاری نشان نداده است. ظاهرا نمیخواهد به جمهوریخواهان فرصتی بدهد تا ادعا کنند نسبت به تروریسم نرم است اما جورج دابلیو بوش که هرگز متهم به نرمش در قبال تروریسم نشد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان یک گروه تروریستی ثبت نکرد، زیرا دلیل قانعکنندهای برای این کار وجود نداشت». در انتهای این گزارش ذکر شده که «بایدن نباید اجازه دهد این اختلاف جلوی احیای توافقی را بگیرد که مانع تبدیل شدن یک دشمن دیرینه به یک قدرت هستهای شد».
ارسال به دوستان
اخبار
سرلشکر باقری خواستار شد
کشف علل و عوامل حوادث تروریستی اخیر افغانستان
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی حوادث تروریستی اخیر در افغانستان را محکوم و عوامل آن را تروریسم تکفیری و مزدوران اجیر شده رژیم تروریست آمریکا و سرویسهای امنیتی وابسته به نظام سلطه و صهیونیسم جهانی معرفی کرد. متن پیام سرلشکر پاسدار محمد باقری به این شرح است: تکرار حوادث تروریستی خونین توسط تروریسم تکفیری و مزدوران اجیر شده رژیم تروریست و جنایتکار آمریکا و سرویسهای امنیتی وابسته به نظام سلطه و صهیونیسم جهانی در کشور برادر و دوست افغانستان که هر روز منجر به شهادت و مجروحیت شمار زیادی از مردم مظلوم و بیدفاع این کشور بویژه زنان و کودکان میشود، نیازمند اتخاذ تدابیر عاجل و تمهیدات مناسب، جدی و عملی حاکمیت برای بررسی و کشف علل و عوامل وقوع اینگونه فجایع و نیز شناسایی و مجازات قاطع جریانها و عناصری است که امنیت این سرزمین اسلامی از جمله مدارس، مساجد و اماکن مذهبی را همسو با راهبرد شیطانی کاخ سفید و دشمنان پیامبر اعظم(ص) هدف قرار دادهاند. شهادت مظلومانه تعدادی از دانشآموزان افغانستانی در مرکز آموزشی «ممتاز» و دبیرستان «عبدالرحیم شهید» شهر کابل را به ملت شریف و مسلمان افغانستان تبریک و تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند کریم و نعیم برای مجروحان حادثه طلب سلامتی و شفای عاجل دارم.
***
انتشار جزئیات جدید از نشست ایران و عربستان در بغداد
یک منبع عراقی با اشاره به حضور نخستوزیر این کشور در مذاکرات ایران و عربستان در بغداد، جزئیات جدیدی را درباره این نشست اعلام کرد. به گزارش ایسنا، یک منبع عراقی در گفتوگو با بخش عربی شبکه آرتی اعلام کرد در نشست ۲ هیات امنیتی ایران و عربستان در بغداد مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق و معاون مشاور امنیت ملی ایران و رئیس سرویس اطلاعات عربستان حضور داشتند. وی گفت: ۲ طرف در این نشست توافق کردند به نشستهای امنیتی پایان دهند و به مذاکرات دیپلماتیک منتقل شوند. این منبع تاکید کرد: انتظار میرود دور ششم مذاکرات نیز در خاک عراق برگزار شود. این منبع عراقی همچنین خاطرنشان کرد فضای نشست مثبت بود و ۲ طرف درباره برخی نقاط برای ایجاد فضای آرام میان تهران و ریاض به توافق رسیدند. وی همچنین گفت نشست ایرانی - سعودی چند ساعت به طول انجامید و هیات ایرانی زیارت مذهبی نیز داشت اما هیات سعودی دیرتر از آنها بغداد را ترک کرد. همچنین پایگاه خبری نورنیوز نوشت مسؤولان عالی عراق و سلطنت عمان نقش موثری در شکلگیری جلسات مشترک میان نمایندگان تهران و ریاض داشتهاند. در جریان 5 دور گفتوگوهای صریح انجام شده، درباره چالشهای اصلی در مسیر از سرگیری روابط ۲ کشور تبادل نظر شده است. مقامات ارشد دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ایران و رئیس سرویس اطلاعاتی عربستان به عنوان نمایندگان تامالاختیار ۲ کشور در جلسات شرکت کردهاند. اگرچه هنوز اخبار رسمی درباره محتوای آخرین دور گفتوگوها و توافقات احتمالی منتشر نشده اما اطلاعات رسیده به نورنیوز حاکی است فضای مثبت نشست اخیر امیدواریها برای گام نهادن ۲ کشور در مسیر از سرگیری روابط را افزایش داده است. با توجه به شکلگیری فضای مفاهمه و گفتوگوهای سازنده میان نمایندگان ۲ کشور، پیشبینی میشود در آینده نزدیک زمینه برگزاری جلسه مشترک میان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی فراهم شود.
***
تقدیم رونوشت استوارنامه سفیران جدید ۵ کشور به امیرعبداللهیان
سفیران جدید جمهوری استونی، مونتهنگرو، جمهوری بوروندی، جمهوری فدرال دموکراتیک نپال و جمهوری لتونی دیروز یکشنبه در دیدار با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، رونوشت استوارنامه خود را تقدیم کردند. به گزارش تسنیم، «آنللی کوک» سفیر جدید جمهوری استونی در کشورمان بعد از ظهر یکشنبه در آغاز ماموریت خود در جمهوری اسلامی ایران در دیدار با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان، رونوشت استوارنامه خود را تقدیم کرد. «پریشا کاستراتوویچ» سفیر جدید مونتهنگرو در کشورمان نیز در دیدار با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و در آغاز ماموریت خود در کشورمان رونوشت استوارنامه خود را تسلیم امیرعبداللهیان کرد. همچنین «ژرار نتائوروارویه بیکهباکو» سفیر جدید جمهوری بوروندی در کشورمان در آغاز ماموریت خود در دیدار با حسین امیرعبداللهیان رونوشت استوارنامه خود را تسلیم کرد. در ادامه دیدارهای دیروز وزیر امور خارجه کشورمان با سفرای جدید کشورهای خارجی در ایران، «تاپاس آدیکاری» سفیر جدید جمهوری فدرال دموکراتیک نپال در آغاز ماموریت خود در جمهوری اسلامی ایران رونوشت استوارنامه خود را به امیرعبداللهیان تقدیم کرد. همچنین «پتریس وایوارس» سفیر جدید جمهوری لتونی در جمهوری اسلامی ایران در آغاز ماموریت خود در کشورمان با وزیر امور خارجه دیدار و رونوشت استوارنامه خود را تقدیم کرد.
***
درخواست بلینکن از ایران برای آزادی یک شهروند دوتابعیتی
وزیر خارجه آمریکا با طرح ادعاهایی ضد ایرانی، در اظهاراتی مداخلهجویانه، خواستار آزادی یک شهروند دوتابعیتی ایرانی - آمریکایی شد. به گزارش ایسنا، آنتونی بلینکن در پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر ادعاهایی را درباره بازداشت افراد دوتابعیتی در ایران مطرح کرد و مدعی شد با آنها همچون گروگانهای سیاسی برخورد میشود. بلینکن در ادامه از ایران خواست «عماد شرقی» شهروند ایرانی - آمریکایی را هرچه زودتر آزاد کند. عماد شرقی که به عنوان مدیر ارشد شرکت سرآوا مشغول فعالیت بود، نخستینبار سال ۱۳۹۷ بازداشت و سپس با قرار وثیقه آزاد شد. وی ۲ سال بعد به جرم جاسوسی به ۱۰ سال حبس محکوم شد. عماد شرقی هنگامی که قصد داشت از مرز ایران با کردستان عراق به صورت غیرقانونی خارج شود، بازداشت شد.
ارسال به دوستان
قالیباف در نشست با معاونتهای پارلمانی دولت:
مجلس و دولت باید در کنار هم مشکلات را حل کنند
گروه سیاسی: رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه هیچ زمانی ضرورت هماهنگی میان مجلس و دولت به اندازه امروز نبوده است، بیان کرد: امروز جبهه انقلاب در شرایطی قرار دارد که محکوم به موفقیت است؛ موفقیتی که انقلاب، کشور و مردم به آن نیاز دارند، البته بارها بر این موضوع تأکید کردهام که هماهنگی میان مجلس و دولت به تنهایی کفایت نمیکند یعنی لازم است اما کافی نیست.
محمدباقر قالیباف در نشست خود با معاونتهای پارلمانی دولت با بیان اینکه هماهنگی بسیار قابل اهمیت است اما آن هماهنگی ارزشمند است که منجر به همافزایی شود، افزود: هر همافزایی دارای یک ذینفع است و در اینجا بدون شک مردم باید از تصمیمات مجلس و دولت ذینفع باشند. رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ذینفع بودن مردم بسیار مهم است، بنابراین هر کار مهم و یک فرصت بزرگ میتواند یک تهدید بزرگ هم باشد. هر کجا بایستید مخالفان سفت و سختی وجود دارد که منافع آنها در تضاد با این راهبرد است. بر این اساس آنها به صورت مرتب تلاش خواهند کرد تا این موضوع مهم یعنی منتفع شدن مردم اتفاق نیفتد. قالیباف با اشاره به برنامهریزی مجلس برای توجه جدی به حوزه نظارت و تعیین جلسات روزهای سهشنبه صحن علنی به دستورکارهای نظارتی، تأکید کرد: اگر در جایی نیاز به نظارت باشد این وظیفه مجلس است که در نظارت بر اجرا و پیگیری قانون وظایف خود را انجام دهد، البته این کار هم منصفانه و اخلاقمدارانه در جای خود انجام خواهد شد. رئیس نهاد قانونگذاری کشور با تأکید بر اینکه مردم در شرایط سختی به سر میبرند و اکثر آنها کاری به مجلس یا دولت به تنهایی ندارند، گفت: در شرایط فعلی در صورت هر موفقیتی، آن را به پای مجلس و دولت مینویسند و در صورت شکست نیز باز اینگونه خواهد بود. به تمام معنا به جهت کارکردی، رویکردی و باورها در یک قایق نشستهایم و باید همه به یک سمت پارو بزنیم و در صورت هدفگذاری درست، انرژی به بیراهه نخواهد رفت.
وی ادامه داد: وضع گرانیها در کشور غیر قابل دفاع شده است. آیا میتوانیم به مردم بگوییم این موضوع مربوط به دولت بوده و به مجلس ربط ندارد؟ منهای اینکه گفتن چنین صحبتی را وجدان ما اجازه نمیدهد، در صورت بیان آن نیز مردم این سخنان را قبول نخواهند کرد. رئیس قوه مقننه کشورمان بیان کرد: مجلس و دولت در کنار هم باید مسائل را پیش ببرند و با این نگاه باید مشکلات مردم را حل کرد.
ارسال به دوستان
فرمانده نیروی دریایی سپاه:
عمق عملیاتیمان در آبهای دوردست گسترش مییابد
گروه سیاسی: فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به برنامه گسترش حوزه ماموریتی ندسا به آبهای دوردست گفت: تلاش میکنیم حضورمان در آبهای بینالمللی در سراسر دنیا استمرار یابد. سردار علیرضا تنگسیری درباره ورود سپاه به حوزه ساخت شناورهای اقیانوسپیما، اظهار داشت: در ارتباطات، تعاملات و تبادلات بینالمللی نظام جمهوری اسلامی در سطح کلانتر انقلاب اسلامی منافعی دارد. اگر ما نتوانیم از منافعمان در سراسر دنیا دفاع کنیم قطعا سرمایههای ما طعمه دزدان و راهزنان سازمانیافته خواهد شد. ما هم در این مسیر اقدام به تجهیز و بهکارگیری ناو شهید رودکی کردیم تا در مواقع لزوم بتواند در آبهای دوردست به دفاع و اجرای ماموریت بپردازد و تلاش میکنیم این حضور در آبهای بینالمللی در سراسر دنیا استمرار یابد. امروز قانون حاکم بر این دنیا قانون جنگل است و ما موظفیم از منافعمان در مقابل دشمنان محافظت کنیم و از طرف دیگر این ناوها میتوانند عمق عملیاتی ما را در آبهای دوردست گسترش دهند. وی در ادامه با اشاره به فعالیتهای نیروی دریایی سپاه در حوزه مقابله با قاچاق کالا و سوخت، عنوان کرد: در این حوزه تنها خط قرمز نیروی دریایی سپاه حفظ منافع ملت ایران است. البته ما با قاچاقهای سازمانیافته و بیقانونیها که موجب تضییع حقوق مردم میشود شدیدا مقابله میکنیم و نخواهیم گذاشت عدهای برای سودجوییهای مادی، حق این مردم را پایمال کنند. نقش نیروی دریایی سپاه به عنوان ضابط قضایی در قانون مشخص شده و مطابق قانون هر زمان نیاز باشد مقتدرانه وارد عمل میشویم و برای مقابله با قاچاق مواد مخدر، سوخت، کالا و حتی صید غیرقانونی ترال و امثالهم با احدالناسی مماشات نخواهیم کرد. دریادار تنگسیری تشکیل بسیج دریایی را یکی دیگر از دستاوردهای نیروی دریایی سپاه عنوان و تصریح کرد: بسیج دریایی در واقع یک پدیده نو است که توان و ظرفیت مضاعفی برای نیروی دریایی سپاه در سراسر سواحل جنوبی و شمالی کشور ایجاد کرده است. امروز سازمان بسیج دریایی بالغ بر 48 هزار صیاد و مردم ساحلنشین را در این قالب سازماندهی و بعضا بنا بر نیاز بهکارگیری کرده است. فرمانده نیروی دریایی سپاه ادامه داد: تشکیل بسیج دریایی به معنی تشکیل نیروی دریایی دوم است. بسیج دریایی یک قدرت دفاعی مردمی، با فراهم کردن بستر مشارکت مردم در تامین امنیت جمعی است. بسیج دریایی از زمان شکلگیری تاکنون برکات بیشماری از جمله کمک به اشراف اطلاعاتی، همیاری و کمک به سیلزدگان، توسعه اقتصاد دریا پایه، اشتغالآفرینی و امدادرسانی دریایی به همراه داشته است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|