|
ارسال به دوستان
مؤلفههای برجستهای که موجب ماندگاری فیلم سیفالله داد شد
آیهالکرسی بازمانده را حفظ کرد
گروه فرهنگ و هنر: یکی از ارجاعات مهم در یکی از مهمترین فیلمهای سینمایی که درباره فلسطین ساخته شده است، «آیهالکرسی» است؛ آیهای که در عرف و طبق آموزههای دینی برای محافظت از هرگونه بلا و موفقیت در موقعیتهای مختلف به زبان مسلمان جاری میشود. این آیه در «بازمانده» جایگاه ویژهای هم دارد و در پایانبندی میآید؛ مهمترین بخش از یک فیلم سینمایی خوب که متاسفانه در سینمای ایران بیش از سبکهای سینمایی دیگر مورد غفلت واقع میشود. سکانس فینال و قرائت آیهالکرسی و سپس پریدن او از قطار از شاهکارترین پایانبندیهای سینمای ایران است که علاوه بر بخشیدن مضمونی دینی به فیلم، باعث میشود مخاطب این خاطره قدیمی حفظ شدن تحت توجه آیهالکرسی را که از توصیههای مادرانه است، به یاد آورد. پایانبندی با آیهالکرسی یکی از ابتکاریترین اتفاقهایی بود که تیم بازمانده میتوانست رقم بزند چرا که در عین حال که از گزارهای آشنا برای جمعیت زیادی از مخاطبان استفاده کردهاند، به معانی و مفاهیمی که در بطن این نشانهگذاری وجود دارد نیز واقف بودهاند؛ مفاهیم و معانیای که در جان مخاطب مینشیند. «سلمی المصری» بازیگر نقش «(خاله) صفیه» در فیلم سینمایی «بازمانده» است. وی چند سال پیش که برای شرکت در جشنواره فیلم مقاومت به تهران سفر کرده بود درباره این پایانبندی گفته بود: «ما آیهالکرسی را برای حفظ خودمان و بچههایمان میخوانیم، بنابراین من این پیشنهاد را به «سیفالله داد» دادم و گفتم میشود من در این سکانس (پایانی) برای بچه آیهالکرسی بخوانم؟ و او هم موافقت کرد و اینطور شد که آیهالکرسی را برای او خواندم و بعد قطار را منفجر کردم. در این هنگام وقتی صدای بچه شنیده میشود یعنی مقاومت ادامه دارد و پایان نیافته است».
استفاده از آیهای که برای همه جهان عرب و همه مسلمانان یک معنا و مفهوم از آن مستفاد میشود، یکی از مواردی است که باید درباره آن بیشتر صحبت کرد. در طرح مسائل تقریبی میان مذاهب مسلمان تاکید بر گزارههای اشتراکی میان امت اسلام برجسته و معنادار است. وقتی هم قرار است یک فیلم برای مخاطبانی از همه طیفها، مذاهب و جریانهای اسلامی تولید شود، این دقت لازم است که اثری باشد که برای همه جهان اسلام قابل استفاده باشد.
مساله دیگری که توجه به آن ضروری است و باز از مسائل مورد غفلت قرار گرفته در سینمای ایران است، «زن به مثابه قهرمان» است. زن با همه ویژگیهایش، کنشهایی که میتواند داشته باشد، فعالیتهایی که با روحیات و توانمندیهایش سازگار است و بهرهمندی از آنها میتواند از او یک «شخصیت» بسازد. به تعبیر پال وودراف، نظریهپرداز حوزه سینما و تئاتر، تبدیل شدن یک انسان در موقعیت زمانی و مکانی مشخص به یک «شخصیت» زمانی محقق شده است که او «تماشایی» شود. در این تعبیر البته بر «کنش تماشایی» تکیه دارد. در سینمای ایران، زنها عموما منفعل، خنثی و ضعیف هستند. درگیر شدن ایشان با چالشهای جامعه مردانه، نهایت ایدهپردازی فیلمسازان برای خلق درام است. شمایل درست زن در سینمای ایران حتی به تعداد انگشتان دست هم وجود ندارد. عمده فیلمهایی که «زن» نقش اول یا محوری آن است، در ژانرهایی تولید میشوند که همان محدودیت ژانر نیز موجب نمایش ضعف بیشتر و انفعال بیشتر زن میشوند. به همین جهت است که بیشتر فیلمهایی که با مضامین اجتماعی پیرامون «زن» در سینمای ایران تولید شدهاند، در مقام و ادعای دفاع از زنان و علیه تبعیض جنسیتی تبلیغ شدهاند اما در نهایت آنچه از آنها به خاطر میآوریم نمایش یک تصویر غیرواقعی از «زن» بوده است، چه رسد به اینکه بخواهیم انتظار تصویری قهرمان از زن داشته باشیم. «بازمانده» مرحوم سیفالله داد از این جهت یک استثنای کمنظیر است. دقت این فیلم در شخصیتپردازی و شمایلسازی از یک «زن قهرمان» در سینما کمتر مورد توجه و تحلیل قرار گرفته است. در عین حال بازیگر نقش صفیه نیز این نقش را بسیار عالی ایفا کرده است. در حالی که زمان ایفای نقش، به جهت سنی فاصله زیادی با «صفیه» داشته است.
درباره بازی سلمی المصری ۲ نکته برجسته است. اول اینکه این نقش در شخصیتپردازی در فیلمنامه درست نوشته و در عین حال خوب اجرا شده است. از منظر فیلمنامه، صفیه باید برای نجات نوهاش، ابتدا دایه او شود، به خانواده اسرائیلی او نزدیک شود و با جلب اعتماد آنها، هم نوهاش را نجات دهد و هم خود در عملیاتی انتحاری و عملی قهرمانانه قطار غاصبان فلسطین را به قعر جهنم بفرستد. از منظر قصهای، این شخصیت در اوج است. از منظر اجرا نیز بازی خانم سلمی المصری دارای مشخصههای مهمی است. او توانسته خشم و نفرت همه زنان عرب و مسلمان از رژیم اشغالگر قدس را در تکتک رفتارها و جزئیات بازی خود دخیل کند. سلمی مصری چند سال پیش در گفتوگویی با ایسنا درباره نقشی که ایفا کرد، اینطور توضیح داده است: من این شخصیت را دوست داشتم اما از نظر سنی از من بزرگتر بود با این حال آقای «داد» پذیرفت من این نقش را بازی کنم به شرطی که حتی در خارج از فیلم هم با همان شخصیت صفیه با او صحبت کنم و قالب شخصیت را در خودم حفظ کنم و این یکی از ویژگیهای جالب کار کردن با سیفالله داد بود. وقتی آقای داد آمدند و سناریو را به من دادند، من نقش صفیه را انتخاب کردم اما این کاراکتر سنش بزرگتر از من بود ولی برای مناسب بودن این نقش، باید از نظر بدنی و چهره بزرگتر میبودم، بنابراین او به من گفت باید حتی در خارج از صحنههای فیلمبرداری هم آرایش و گریم خودم را داشته باشم و به همان شکل رفتار کنم. خوشبختانه وقتی سکانسهای فیلمبرداری انجام میشد به من میگفتند «خیلی خوب بود» اما وقتی بیرون از نقش مرا میدیدند، باور نمیکردند من بازیگر این فیلم بودم زیرا نقشی که بازی کردم از سنم بسیار بزرگتر بود.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان سینمایی:
نیازمند توسعه صنعت نمایش در جهان اسلام هستیم
رئیس سازمان سینمایی در آستانه فرا رسیدن آخرین جمعه ماه مبارک رمضان و روز قدس، با اشاره به اهمیت گرامیداشت این روز در جهان اسلام گفت: «روز قدس» یادگار امام راحل(ره) است، روزی که منحصر به ایرانیان و شیعیان نیست و باید گفت از اعتباری ویژه در جهان اسلام برخوردار است. هیچ انسان آزادهای نمیتواند از آنچه در قدس شریف میگذرد و همچنان با حمایت غرب ادامه دارد، چشمپوشی کند. در تمام این سالها، روز قدس، محلی برای وحدت مسلمانان و آزادگان جهان بوده و اجازه نداده است خون پاک مردم مبارز فلسطین لگدمال جوسازی رسانههای غربی شود. رسانههایی که اخبار تجاوز رژیم اشغالگر فلسطین را وارونه جلوه داده و اجازه نمیدهند تعدی و بیاحترامی مداوم صهیونیستها به قبله نخستین مسلمانان، به گوش آزادگان جهان برسد».
محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی در ادامه افزود: سینمای ایران، در همه این سالها همراه مردم فلسطین بوده است. همراه و همصدا با همه مبارزان علیه ظلم و بیعدالتی و توسعهطلبی بیگانگان در کشورهای اسلامی. جشنوارهای همچون جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت»، عرصهای برای تجلی هنر هنرمندانی بوده که مقاومت را در هر جای جهان که باشد، به تصویر کشیده است و سیمای روشن قهرمانان عدالتخواه و جسوری را که سر به ظلم خم نکردند، ترسیم کرده است. بسیار از آثار فاخر تصویری درباره مقاومت در فلسطین، سوریه، عراق، یمن و کشورهای اسلامی در جشنوارههای مختلف سینمایی عرضه و دیده شده است. خزاعی افزود: در آستانه برگزاری روز قدس با احترام به روح پرفتوح امام راحل(ره) و به تاسی از رهبر معظم انقلاب اسلامی که همواره نماد ظلمستیزی و در کنار فلسطین مظلوم بودهاند، به سینماگران اعلام میکنیم که از آثار مربوط به فلسطین شریف و محور مقاومت در سازمان سینمایی حمایت خواهد شد. رئیس سازمان سینمایی گفت: امروز در جهان سینما، تصویر و رسانه، سازنده افکار و ایجادکننده امواج هستند. پیروز میدانهای جنگ، آنانی هستند که صاحب رسانهاند و با زبان تصویر سخن میگویند. در جهان اسلام، نیازمند توسعه صنعت نمایش هستیم. ایران به عنوان مهمترین سینما در جهان اسلام، باید پرچمدار تولید و نمایش آثاری باشد که واقعیت آنچه بر مسلمانان میگذرد را نشان دهد. خزاعی در بخش دیگری از سخنانش افزود: زیرمجموعههای سازمان سینمایی (بنیاد سینمایی فارابی، انجمن سینمای جوان و مرکز گسترش) میزبان و پذیرای ایدهها، طرحها و فیلمنامههای سینماگرانی است که درباره فلسطین و محور مقاومت باشند. وی ادامه داد: امیدوارم در کنار سینمای بلند و کوتاه، در حوزه مستند (به واسطه واقعنماییاش) شاهد رشد تولید آثار درباره فلسطین و محور مقاومت باشیم. سینماگران این حوزه و سایر حوزهها، به طور قطع علاقهمند به ثبت حقیقت هستند و سازمان سینمایی با حمایت آنها، شعله حقیقتجویی را در جان این هنرمندان روشن نگاه میدارد.
ارسال به دوستان
در جلسه شورای برنامهریزی نمایشگاه کتاب اعلام شد
اوایل هفته آینده ثبتنام بن دانشجویی فعال میشود
جلسه شورای برنامهریزی سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سهشنبه ۶ اردیبهشتماه با حضور مدیران کمیتههای دستاندرکار سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در محل مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، در ابتدای جلسه علی رمضانی، قائممقام سیوسومین نمایشگاه کتاب، با اشاره به بحث جانمایی ناشران گفت: همه ناشران امسال در فضای مسقف جانمایی خواهند شد. با توجه به استقبالی که از نمایشگاه صورت گرفته است احتمالا ناشران جامانده در بخش مجازی بتوانند حضور پیدا کنند، چرا که ظرفیت پذیرش در بخش فیزیکی به اتمام رسیده است.
محمد خلج، مدیر کمیته اداری و مالی نمایشگاه هم در بخش دیگری از این جلسه با اشاره به شروع ثبتنام یارانه خرید کتاب برای سازمانها و نهادها از روز سهشنبه، مشخص شدن وضعیت یارانه دانشجویان و اعضای هیأت علمی را منوط به دریافت لیست از وزارت علوم دانست و بیان کرد: سعیمان این است که در نهایت اوایل هفته آینده ثبتنام بن دانشجویی را هم فعال کنیم. اسماعیل جانعلیپور، مدیر کمیته ناشران خارجی سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز با اشاره به محمولههای بار ناشران خارجی اظهار داشت: با گمرک مرتبا در حال مذاکره هستیم که برای ترخیص محمولههای کتاب ناشران خارجی همکاری بیشتری صورت بگیرد. همچنین برای سهولت اعطای ویزای ناشران خارجی در تلاش هستیم و تا امروز حضور ۱۳ کشور در بخش بینالملل نمایشگاه قطعی شده است. سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از بیستویکم تا سیویکم اردیبهشتماه ۱۴۰۱ در ۲ بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir برگزار میشود.
ارسال به دوستان
مستندی تحقیقاتی درباره ایلان ماسک ساخته میشود
مرگآفرینی خلبان خودکار «تسلا»
پس از انتشار اخباری مبنی بر اینکه ایلان ماسک در حال نزدیک شدن به معامله برای خرید توئیتر است، ساخت یک مستند تلویزیونی درباره این تاجر و صاحب رسانه اعلام شد.
به گزارش «وطنامروز»، این فیلم با عنوان «کورس تصادف ایلان ماسک» جدیدترین فیلم از مجموعه مستند مشترک فاکس و نیویورکتایمز به نام «نیویورکتایمز تقدیم میکند» است که نگاهی عمیق به افراد و رویدادهای برجسته، تا فاجعه آتشسوزی ۲۰۲۰ استرالیا داشته است. این مجموعه بیشتر به خاطر ۲ فیلم شاخص خود درباره بریتنی اسپیرز، «فریمینگ بریتنی اسپیرز» و «کنترل بریتنی اسپیرز» شناخته شده و ماجرای جنجالی این سلبریتی که به پایان حضانت پدر بریتنی بر وی کمک کرد.
«کورس تصادف ایلان ماسک» به کارگردانی اما شوارتز، نمایشی از شرکت تسلای ایلان ماسک و کار بر روی خودروهای خودران است. این فیلم که گزارشهای «کِید متز» و «نیل بودت» از نیویورکتایمز را به نمایش میگذارد، نشان میدهد که چگونه برنامه خلبان خودکار تسلا منجر به مرگ چند نفر شد که ماسک و شرکت هنوز علنا آن را تایید نکردهاند، و جزئیات تلاشهای ماسک برای لاپوشانی تحقیقات دولت درباره مرگ پرسنل تسلا در آزمایشات را به تصویر خواهد کشید.
همچنین چندین کارمند سابق تسلا در این مستند حضور خواهند داشت و برای نخستینبار علیه ماسک صحبت خواهند کرد. شوارتز تهیهکننده این فیلم است و کن دراکرمن، بنکس تارور، مری رابرتسون، جیسون استالمن، سام دولنیک، استفانی پریس و استر دره، مجری برنامه «نیویورک تایمز تقدیم میکند» مدیران اجرایی این پروژه جنجالی هستند. این مستند ماه مه امسال نمایش داده میشود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
«سنگ صبور» نمایشگاهی از نقاشیهای هنرمندان فلسطینی
نمایشگاهی از آثار نقاشی هنرمندان فلسطینی با عنوان «سنگ صبور» در موزه هنرهای معاصر فلسطین برپا شد. به گزارش «وطنامروز»، در این نمایشگاه ۲۸ اثر نقاشی هنرمندان فلسطینی از گنجینه آثار فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است. آیین گشایش نمایشگاه چهارشنبه ۷ اردیبهشت از ساعت ۱۶ برگزار شد. علاقهمندان جهت بازدید از این نمایشگاه میتوانند تا ۱۱ اردیبهشت، همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۸ به موزه فلسطین واقع در خیابان ولیعصر، خیابان بزرگمهر، خیابان برادران شهید مظفر، شماره ۷۴ مراجعه کنند.
***
نیمه دوم اردیبهشت مدیرعامل جدید خانه هنرمندان معرفی میشود
یکشنبه ۴ اردیبهشت اعضای شورای عالی خانه هنرمندان ایران جلسهای را درباره معرفی کاندیداهای مدنظر خود برای انتخاب مدیرعامل جدید خانه هنرمندان ایران برگزار کردند.
به گزارش «وطنامروز»، در این جلسه اعضا کاندیداهای مدنظر را معرفی کردند. به گفته ایرج راد، رئیس شورای عالی خانه هنرمندان ایران قرار است یکشنبه ۱۸ اردیبهشت جلسهای با حضور کاندیداهای مدنظر برگزار شود. طبق تأکید راد، مدیرعامل جدید خانه هنرمندان نیمه دوم اردیبهشت انتخاب و معرفی میشود.
***
جزئیاتی از برنامههای شبکههای استانی در روز قدس
۳۳ ویژهبرنامه در ۳۳ مرکز استانی با عناوین مختلف همچون «قدس گینه»، «از نهر تا بحر»، «جمعه همدلی»، «سلام بر قدس»، «جمعه رهایی»، «زیتون سرخ»، «قبله اول»، «قدس لنان»، «وعده قرن» و... به صورت زنده و از نخستین ساعات برگزاری راهپیمایی در مراکز و شهرهای مختلف روی آنتن میرود. بخشی از این برنامهها در فضای استودیویی و شامل گفتوگو با چهرههای ورزشی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی استانها، پخش سرودها و نماهنگهایی با محوریت قدس و آزادی قبله اول مسلمین و ولههای مختلف تصویری است و بخش دیگر، حضور گزارشگران و تصویربرداران مراکز در مسیرهای از پیش تعیینشده راهپیمایی و گفتوگو با اقشار مختلف مردم که در این روز برای حمایت از قدس شریف به خیابانها آمدهاند، خواهد بود.
با برنامهریزی صورتگرفته، ۱۱۲ استودیو و فضای بیرونی؛ شامل حسینیهها، خیابانها، میادین و دیگر مکانهای اجتماع مردم برای شرکت در راهپیمایی روز قدس، برای برقراری ارتباط زنده سیمای استانها با شبکههای سراسری در نظر گرفته شده است. این ارتباطها در فواصل گوناگون و با شبکههای مختلف سراسری انجام میشود و شبکه «شما» نیز در قابهای مشترک، اقدام به پخش آنها میکند.
***
استقبال از «چهار فصل تئاتر ایران»
ایوب آقاخانی از رسیدن ۴۷ اثر به هشتمین دور از پروژه نوین «چهارفصل تئاتر ایران» خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، ایوب آقاخانی طراح و مدیر پروژه جامع آموزش نمایشنامهنویسی به خارج از پایتخت، درباره استقبال از فراخوان هشتم پروژه «چهارفصل تئاتر ایران» با عنوان «مناسبات انسانی در جهان پس از کرونا» اعلام کرد: ۴۷ اثر در قالب ایده اولیه از ۲۱ استان کشور تا پایان فروردینماه به دبیرخانه پروژه رسید که به محض انتصاب اعضای هیات علمی این فصل، بررسی ایدهها آغاز و برگزیدگانشان اعلام خواهند شد.
وی این پروژه آموزشی را که به آموزش زیرساختی نمایشنامهنویسی اختصاص دارد از سال ۱۳۸۷ راهاندازی کرد که با حمایت اداره کل هنرهای نمایشی تا سال ۱۳۹۱ ادامه یافت. آقاخانی از سال ۱۳۹۶ بهعنوان مسؤول دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری دوره نوین این پروژه را تحت نظر و حمایت این مجموعه آغاز کرده که تاکنون 8 دوره از آن را برگزار کرده است.
***
انتشارات سوره مهر «سد نصرالدین» را منتشر کرد
کتاب «سد نصرالدین تهران؛ نوشتههای یک بچهطهرون» نوشته امیر خیام بتازگی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و راهی بازار نشر شده است. به گزارش «وطنامروز»، این کتاب روایت نویسنده از محل زندگی خود است. خیام در این کتاب طنز، خاطرات کودکی و نوجوانی خود در محله سید نصرالدین بازار تهران را روایت کرده است.
او متولد آبان سال ۱۳۴۱ در تهران، خیابان خیام، محله سید نصرالدین است و از کودکی به دلیل جدایی پدر و مادرش، در کنار عمو و عمههایش زندگی میکرد. پدرش، اصغر خیام، در قهوهخانهای واقع در محله سید اسماعیل غزلخوانی میکرد و در ماه مبارک رمضان در زورخانهها شعر و غزل میخواند. عموهای خیام هم در زمان خود شخصیتهای بنامی بودند به همین دلیل افراد سرشناس و مشهوری در خانهشان رفت و آمد داشتند. یکی از دلایلی که باعث شد خیام خاطراتش را مکتوب کند همین نشست و برخاستها بود. خیام در کودکی با مرحوم محمدرضا آقاسی (شاعر) و پدرش استاد محمدحسن آقاسی همنشین بوده است.
ارسال به دوستان
فانوس دریایی «فلسطین؛ از اسطوره سرزمین موعود تا سرزمین مقاومت» را منتشر کرد
اهدای کتاب نویسنده برزیلی به رهبر انقلاب
نویسنده برزیلی ضمن ارسال نامهای به مقام معظم رهبری، کتاب خود را با عنوان «فلسطین؛ از اسطوره سرزمین موعود تا سرزمین مقاومت» به ایشان اهدا کرد.
به گزارش «وطنامروز»، در آستانه روز جهانی قدس، کتاب «فلسطین» به قلم سعید مارکوس تنوریو، نویسنده برزیلی توسط انتشارات بینالمللی فانوس دریایی به زبان اسپانیایی منتشر شد.
نویسنده این اثر طی نگارش نامهای و ارسال آن به حضرت آیتالله خامنهای این اثر را به ایشان اهدا کرد. مشروح متن نامه این نویسنده برزیلی که به زبان اسپانیایی برای مخاطب آمریکای لاتین کتابش را منتشر کرده است، به رهبر معظم انقلاب به این شرح است:
به نام خداوند بخشنده و مهربان
تقدیم به رهبر عزیز جمهوری اسلامی ایران، آیتالله سیدعلی حسینی خامنهای؛ این نسخه از کتابم را به شما تقدیم میکنم. «فلسطین؛ از اسطوره سرزمین موعود تا سرزمین مقاومت». کار حضرتعالی و آیتالله سیدروحالله موسویخمینی، منبع و منشأ الهامبخش بزرگی است، زیرا ۲ رهبر جهانی هستید که زندگی خود را وقف عدالت و احترام به حقوق بینالمللی فلسطین میکنید. این اثر که در دستان شماست به دنبال ابهامزدایی از تعلق داشتن فلسطین تاریخی به اشغالگران اسرائیلی است و با نگاه به گذشته تاریخ و در مخالفت با نظریه «سرزمین موعود» و «مردم برگزیده» میباشد که غاصبان صهیونیست آنها را برای توجیه جنایات خود علیه مردم فلسطین استفاده میکنند که نشان میدهد این درگیری یک مناقشه سیاسی مذهبی بین یهودیان و فلسطینیها (مسیحیان و مسلمانان) نیست اما شرایط زمانی بدتر شد که سازمان ملل، فلسطین سکولار را به ۲ بخش تقسیم کرد و اجازه داد اسرائیل بدون مرزهای مشخص و معین ایجاد گردد، در حالی که مانع از مقاومت دولت فلسطینی شد.
از خداوند متعال میخواهم که برکات الهی شامل همه شهدای اسلام و شهدای مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و مبارزان آرمان فلسطین گردد.
گفتنی است که کتاب «فلسطین؛ از اسطوره سرزمین موعود تا سرزمین مقاومت» سال 2019 برای مخاطبان آمریکای لاتین به زبان پرتغالی در روزهای اخیر نیز برای مخاطبان اسپانیاییزبان منطقه آمریکای لاتین به زبان اسپانیایی چاپ شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|