|
وزیر خارجه جمهوری آذربایجان به ایران سفر میکند
حسین امیرعبداللهیان و جیحون بایراموف وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان روز گذشته در یک گفتوگوی تلفنی رایزنی و تبادل نظر کردند. آخرین تحولات روابط دوجانبه بویژه در حوزههای سیاسی، اقتصادی، تجاری، کنسولی، پارلمانی و اجرای توافقات کمیسیون مشترک اقتصادی ۲ کشور از محورهای این گفتوگو بود. وزیر خارجه جمهوری آذربایجان در این گفتوگو اعلام کرد بزودی به ایران سفر میکند.
ارسال به دوستان
یک منبع در اتحادیه اروپایی گفت پلیس علیرغم درخواستهای مکرر مورا از ارائه توضیح درباره دلایل بازداشت خودداری کرده است
ماجرای مرموز
گروه سیاسی: روایتهای متفاوت و ضد و نقیض از اتفاق روز جمعه در فرودگاه فرانکفورت به دنبال دستگیری انریکه مورا، دیپلمات ارشد اروپایی و هماهنگکننده مذاکرات در وین به همراه همراهانش، این موضوع را به داستانی ابهامآلود تبدیل کرده است. به گزارش «وطنامروز»، دستگیری و بازداشت عجیب و مرموز «انریکه مورا» مقام ارشد اتحادیه اروپایی و معاون بورل که وظیفه هماهنگی مذاکرات وین را بر عهده دارد در فرودگاه فرانکفورت توسط پلیس آلمان مورد توجه ناظران جهانی قرار گرفته است. پلیس آلمان علاوه بر مورا، «استفان کلمنت» سفیر اتحادیه اروپایی در سازمان ملل و «برونو شول» رئیس کارگروه ایران در اتحادیه اروپایی را نیز بازداشت کرد اما هر سه آنها پس از مدت کوتاهی آزاد شدند. پلیس آلمان اندکی بعدتر اعلام کرد این سه دیپلمات را به مدت ۴۰ دقیقه بازداشت کرده است. به گفته پلیس، این بازداشت بر اساس شاخصهای رایانهای صورت گرفته و ارتباطی به خود این اشخاص نداشته است. طبق توضیحات پلیس آلمان، یکی از دلایل بازداشت آنها به مسیر پروازیشان مربوط بوده است. حالا پایگاه خبری- تحلیلی پولیتیکو با اشاره به توقیف مورا و همراهانش گزارش داده: یک دلیل که در میان مقامهای اتحادیه اروپایی مطرح میشود این است که این سه دیپلمات به دلیل تغییر برنامههایشان در تهران مجبور شدهاند چندین بار بلیت سفرشان به اروپا را عوض کنند و همین موضوع احتمالا باعث ارسال اتوماتیک هشدار برای پلیس مرزی شده و پلیس هم توجهی به هویت مسافران نکرده است. یک منبع در اتحادیه اروپایی به پایگاه پولیتیکو گفت انریکه مورا و ۲ دیپلمات دیگر هنگام ایستادن در صف کنترل گذرنامهها بازداشت شده و در مرکز پلیس فرودگاه فرانکفورت از یکدیگر جدا شدند. این منبع میگوید پلیس به رغم درخواستهای مکرر مورا از ارائه توضیح درباره دلایل بازداشت خودداری کرده اما پلیس آلمان مدعی است دلایل بازداشت برای ۳ مسافر شرح داده شده است. گفتنی است بر خلاف توضیحات مختصر و ناکافی پلیس آلمان، انریکه مورا رسما اعلام کرده بود هیچ توضیحی به آنان داده نشده است. او در توئیتی نوشت: پلیس آلمان در فرودگاه فرانکفورت در مسیر بروکسل در حالی که از تهران برمیگشتم، مانع ادامه سفر من شد. هیچ توضیحی داده نشد. [متوقف کردن] یک مقام اتحادیه اروپایی در یک ماموریت رسمی با گذرنامه دیپلماتیک اسپانیایی. گذرنامه و گوشیهایم را گرفتند. او در ادامه در توئیتی دیگر نوشت: اکنون به همراه ۲ همکارم، سفیر اتحادیه اروپایی در سازمان ملل در وین و رئیس گروه ویژه ایران در سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپایی آزاد شدهایم. ما را جدا از هم نگه داشتند. از ارائه هر گونه توضیح درباره آنچه به نظر نقض کنوانسیون وین است، خودداری کردند.
* توافق میان بیم و امید
تلاشهای دیپلماتیک برای ازسرگیری مذاکرات وین که از 21 اسفندماه سال گذشته راکد مانده شتاب بیشتری به خود گرفته است و اظهارات روز جمعه «جوزپ بورل» مبنی بر ادامه مذاکرات و اینکه توافق همچنان در دسترس است کورسویی از امید را همچنان زنده نگه داشت اما ساعتی بعد کاخ سفید با تمدید یک قانون تحریمی علیه ایران که ارتباط مستقیمی با صادرات و واردات نفت کشورمان دارد، امیدها پیرامون احیای برجام را در هالهای از ابهام و تردید باقی گذاشت.
مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی از ادامه مذاکرات وین در آینده نزدیک خبر داد. بورل گفت سفر «انریکه مورا» به تهران مثبت بود و مذاکرات با ایران بزودی از سر گرفته میشود. به نوشته خبرگزاری فرانسه، وی در این باره توضیح داد: «مذاکرات هستهای با ایران تعلیق شده بود اما سفر هماهنگکننده اتحادیه اروپایی به ایران اجازه ازسرگیری مذاکرات را داد». این مقام ارشد اروپایی با ابراز امیدواری نسبت به در دسترس بودن حصول توافق بین ایران و طرفهای غربی در وین، اظهار داشت: «چشمانداز رسیدن به یک توافق نهایی وجود دارد». بورل تصریح کرد: «پاسخ ایران، پس از آنکه انریکه مورا این پیام را منتقل کرد که اوضاع نمیتواند به همین شکلی که هست ادامه یابد، به اندازه کافی مثبت بود. این مسائل یکشبه حل نمیشود. فرض کنیم مذاکرات متوقف شده و بعد اوضاع حل میشود و این یعنی احتمال دستیابی به توافق نهایی وجود دارد».
به فاصله اندکی بعد از مواضع بورل، رئیسجمهور آمریکا اما در اطلاعیهای به وزیران خارجه، خزانهداری و انرژی آمریکا اعلام کرد عرضه نفت و محصولات نفتی از کشورهای غیر از ایران به اندازهای هست که بتوان خریداری نفت و محصولات نفتی از ایران را به طرز محسوسی کاهش داد. این اقدامات آمریکا در حالی رخ میدهد که این کشور تلاش میکند ایران را مقصر وقفه فعلی در مذاکرات معرفی کند. در این زمینه جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید که بهتازگی از مقام خود کنار رفته در نشست خبری خود گفت: دیدگاه ما درباره توافق این است که ایران باید تصمیم بگیرد که آیا همچنان میخواهد بر شرایط خارج [از برجام] خود پافشاری کند یا آماده امضای یک توافق است. او بدون اشاره به زیادهخواهیهای واشنگتن در مذاکرات مدعی شد: ما همچنین بر این باوریم که امضای یک توافق منافع تمام طرفها را تامین خواهد کرد. اگرچه ما اقدامات روسیه در اوکراین و جنگ و تجاوز علیه اوکراین را محکوم کردهایم اما بزرگترین مانع بر سر راه پیشرفت در توافق، ایران است. علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران اما روز جمعه در توئیتی نوشت: مذاکرات وین به مرحلهای رسیده که گره آن تنها با پایبندی طرف خاطی به راهکارهای منطقی و اصولی ایران باز میشود. آمریکا با بدعهدی و اروپا با بیعملی، فرصت بهرهمندی از حسننیت اثبات شده ایران را به نابودی کشاندند. اگر ارادهای برای بازگشت دارند، ما آمادهایم و توافق در دسترس است.
* دوحه وارد میشود!
در میان تحولات جاری، میانجیها هم دست به کار شدهاند تا میز مذاکرات دوباره در هتل کوبورگ چیده شود. قطر که به طور سنتی همواره به عنوان یکی از میانجیها میان تهران و واشنگتن شناخته میشود رایزنیهای خود را پیرامون روند گفتوگوهای ایران، ۱+۴ و ایالات متحده افزایش داده است. پس از سفر اخیر امیر قطر به ایران، وزیر خارجه این کشور فعالیتهای دیپلماتیک برجامی دوحه را ادامه میدهد. بر این اساس وزیر خارجه قطر و نماینده ویژه آمریکا در امور ایران درباره آخرین تحولات مذاکرات هستهای تبادل نظر کردند. بنا بر گزارش وزارت خارجه قطر، محمد بن عبدالرحمن آلثانی، وزیر خارجه قطر با رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران تلفنی گفتوگو کرد. آنها در این تماس تلفنی درباره آخرین تحولات مذاکرات هستهای ایران و برخی مسائل دیگر رایزنی کردند. وزیر خارجه قطر درباره تحولات مذاکرات هستهای با مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی نیز رایزنی کرد. شیخ محمد بنعبدالرحمن آلثانی با جوزپ بورل، تلفنی گفتوگو کرد. در این تماس درباره تحولات مذاکرات هستهای و مسائل دیگر رایزنی شد. شیخ تمیم هم قرار است به برخی کشورهای اروپایی از جمله آلمان و انگلیس نیز برود.
* موانع قابل رفع است؟
پایگاه تحلیلی «دیپلماتیک» در گزارشی درباره سفر اخیر نماینده اتحادیه اروپایی در مذاکرات وین به تهران برای رفع موانع موجود بر سر راه رسیدن به یک توافق از طریق این مذاکرات، مطرح کرد موانع موجود در مذاکرات وین قابل حل است. در این گزارش درباره سفر برجامی اخیر انریکه مورا به تهران آمده است: مقامات آمریکایی روز جمعه گفتند هنوز منتظر توضیحات مفصلتری از سوی انریکه مورا و تیم او درباره رایزنیهای این هفتهشان در ایران هستند اما در عین حال هم این سیگنال را فرستادهاند که چندان درباره وقوع گشایشی عمده در این زمینه خوشبین نیستند. دیپلماتیک در این گزارش آورده است: ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری گفت که «در موقعیت فعلی، توافق فاصله زیادی با قطعی بودن دارد». او همچنین گفت: «به خود ایران بستگی دارد که آیا بزودی میخواهد به یک توافق دست یابد یا نه. ما و شرکایمان آمادهایم. مدتی است آمادهایم اما الان واقعا به ایران بستگی دارد». در این گزارش همچنین مطرح شد: یک مقام ارشد اتحادیه اروپایی روز جمعه گفته که هنوز موانعی در زمینه رسیدن به یک توافق بر سر احیای توافق هستهای ایران وجود دارد اما از نظر او هنوز راههایی برای غلبه بر این موانع وجود دارد. این مقام ارشد اروپایی گفت: «ما هنوز موانع سختی بر سر راه یک توافق داریم اما گفتوگوی خوب، صریح و طولانی با ایران نشان داده است آنها روی این موضوع کار میکنند. مسلما آمریکاییها هم همین طورند، بنابراین هنوز راهی برای غلبه بر مشکلات وجود دارد. این چیزی است که قرار است روی آن کار کنیم».
ارسال به دوستان
رابرت مک فارلین، مشاور امنیت ملی رونالد ریگان در 84 سالگی مُرد
رسوایی بی پایان
گروه سیاسی: بامداد روز گذشته رابرت مک فارلین، دستیار ارشد ریگان در 84 سالگی مرد.
مک فارلین، افسر بازنشسته تفنگداران دریایی آمریکا بود که از سال 1362 تا آذرماه 1364 به عنوان مشاور امنیت ملی رونالد ریگان، رئیسجمهور وقت ایالاتمتحده در کاخ سفید حضور داشت و در همین ایام بود که نام او با یک رسوایی آمریکایی پیوند خورد. شاید روزی که دستیار ارشد ریگان به همراه کیک و انجیل به تهران آمد، فکرش را هم نمیکرد که شرایط آنطور که انتظار دارد پیش نرفته و سفرش به ایران به استعفا و حتی یک خودکشی ناکام برای وی منتهی شود.
به گزارش «وطنامروز»، مرور تاریخ بویژه اتفاقاتی مثل ماجرای مک فارلین که از درجه اهمیت بالایی برخوردار است، هیچ زمانی خالی از فایده نبوده و امروز نیز به بهانه مرگ رابرت مک فارلین، بیهوده نخواهد بود اگر نگاهی گذرا به «ایران گیت» که در ایران به «رسوایی کاخ سفید» معروف است داشته باشیم.
ماجرای مک فارلین که از تابستان سال 64 شروع شد تا اسفندماه سال 65 در سالهای ریاستجمهوری رونالد ریگان طول کشید. موضوع از جایی شروع شد که آمریکا تصمیم گرفت در برابر آزادی گروگانهایی که در اختیار نیروهای مقاومت لبنان بودند، بخشی از سلاحهایی را که ایران در جنگ تحمیلی نیاز داشت به ایران بفروشد.
ریگان تجربه تلخ کارتر در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی را پیش روی خود داشت و میدانست وقتی تسخیر لانه جاسوسی در ایران میتواند به پایان زودهنگام کارتر ختم شود، گروگان بودن مأموران سیا در اختیار مقاومت لبنان نیز میتواند نقطه پایانی بر عمر سیاسی خودش باشد. از همین رو بود که ریگان پس از ناامید شدن از دولت سوریه، برای آزادی گروگانها دست به دامان ایران شد و این تصمیم را داشت که در ازای آزادی گروگانها -که قرار بود با وساطت جمهوری اسلامی ایران انجام شود- آمریکا نیز سلاح به ایران بفروشد.
البته همه این تصمیمها صرفا در کاخ سفید مطرح و گرفته شده بود و کنگره آمریکا از این موضوع اطلاعی نداشت.
نهایتاً رابرت مک فارلین به عنوان مشاور امنیت ملی رئیسجمهور ایالاتمتحده با پاسپورت ایرلندی به تهران آمد. مرحوم هاشمیرفسنجانی در خاطرات خود در رابطه با سفر مک فارلین نوشته است: «یکچهارم قطعات موشک هاگ درخواستی و برای سران ایران کلت و کیک هدیه آوردند». به نوشته هاشمی: «قرار شد هدیه را نپذیریم و ملاقات ندهیم و مذاکره را در سطح دکتر هادی و دکتر روحانی و مهدینژاد [وردینژاد] مخفی نگه داریم و [مذاکرات] محدود به مسأله گروگانهای آمریکایی در لبنان و دادن قطعات هاگ و چند قلم دیگر اسلحه [باشد]. آنها بیشتر خواهان مذاکره در مسائل کلی و سیاسیاند».
مک فارلین به مدت 3 تا 5 روز، با این امید که با مقامات عالیرتبه ایران دیدار و گفتوگو کند در ایران ماند اما این امر حاصل نشد و وی بدون هیچ دستاوردی تهران را ترک کرد.
همزمان با این اتفاقات، در داخل کشور نیز جمهوری اسلامی درگیر اتهامات و اقدامات ضد انقلابی مهدی هاشمی، برادر داماد منتظری بود که به پشتوانه این ارتباطی که با قائممقام رهبری داشت، دست به جنایتها و فعالیتهای ضدانقلابی متعددی زده بود. سفر مخفیانه مک فارلین به تهران باعث شد جریان مهدی هاشمی برای دور کردن اذهان از بیت منتظری، این سفر را دستاویز قرار داده و با افشای سفر مک فارلین به ایران در یک نشریه لبنانی به اسم «الشراع»، اصطلاحا ورق را به نفع خود برگردانند. آبانماه سال 65 بود که این هفتهنامه لبنانی ضمن افشای این موضوع، نوشت: «رابرت مک فارلین یکی از فرستادگان آمریکایی به طور محرمانه از تهران دیدار کرد و گفتوگوهای بسیار مهمی با دکتر محمد لواسانی به نمایندگی از وزارت امور خارجه و محمدعلی هادی، نایبرئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی و یکی از افسران عالیرتبه ارتش انجام داد. ایران از واشنگتن خواست کمکهای نظامی، مادی و سیاسی خود را به عراق متوقف کند و به ایران لوازم یدکی سلاحهای آمریکایی بفروشد، ضمنا آمریکا از تهران خواست پشتیبانی و کمکهای خود را به سازمانهای آزادیبخش در جهان به بهانه اینکه این سازمانها تروریست هستند متوقف نماید و امنیت خلیج فارس را برای آمریکا حفظ کند». درحالی که جریان مهدی هاشمی به زعم خود، با اتهامی که به جمهوری اسلامی زده بود، نظام را در موضع ضعف قرار داده بود، یک روز پس از این به اصطلاح افشاگری هفتهنامه لبنانی، مرحوم رفسنجانی بنا به دستور امام خمینی(ره) به مناسبت مراسم 13 آبان در جمع تجمعکنندگان حاضر شد و به تشریح جزئیات سفر مک فارلین و هیات همراهش به ایران پرداخت: «یکی از هواپیماهایی که برای ما اسلحه میآورد از یکی از کشورهای اروپایی، اجازه عبور گرفت که وارد شود و اسلحهاش را در فرودگاه مهرآباد پیاده کند که البته اسلحه آن قطعات بعضی نیازهای پیچیده ما بود و کسانی که به عنوان خدمه هواپیما اجازه ورود گرفته بودند ۵ نفر بودند همراه هواپیما، خلبان و کمکخلبان و همینهایی که معمولا در هواپیما هستند. اسامی ایرلندی هم به ما داده بودند. وقتی که هواپیما وارد فرودگاه مهرآباد شد به ما اطلاع دادند که این آقایانی که از هواپیما پیاده شدند میگویند ما آمریکایی هستیم و برای مسؤولان کشور شما از آقای ریگان و مسؤولان آمریکا پیام آوردهایم».
هاشمی در ادامه تصریح میکند: «ما فوری جلسه تشکیل دادیم و گفتیم این آقایان را در فرودگاه توقیف کنید تا ببینیم مساله اینها چیست. هواپیماهایشان را به پایگاه شکاری منتقل کردیم و آنها را هم نگه داشتیم. ۳ ساعت و نیم در فرودگاه معطل شدند تا ما توانستیم تصمیم بگیریم و خدمت امام این مساله را عرض کردیم، امام فرمودند با اینها صحبت نشود، پیامشان را هم نگیرید و ببینید که اینها چه میگویند و برای چه کاری به ایران آمدهاند. آنها را به هتل منتقل کردیم و در هتل گفتند که پیام آوردهاند برای مقامات ایران و هدیهای را آقای ریگان برای مسؤولان کشور شما فرستادهاند».
هاشمی ادامه میدهد: «هدیه برای هر یک از ما یک قبضه اسلحه کمری آورده بودند و گفتند پیاممان را هم در ملاقات حضوری به شما میگوییم و یک عدد کیک صلیبیشکل آوردند که این کلید فتح روابط است. ما گفتیم اصلا کسی را قبول نمیکنیم و حرفی هم با کسی نداریم. پیام کسی را هم قبول نمیکنیم. شما باید جواب بدهید که چطور قاچاقی وارد ایران شدید».
این سخنان مرحوم هاشمی مانند یک بمب خبری در دنیا پیچید و یک رسوایی تمامعیار برای آمریکاییها به بار آورد و در نهایت منجر به این شد که مک فارلین سال 1988 میلادی به جرم پنهان نگه داشتن اطلاعات از کنگره ایالاتمتحده، به ۲ سال ممنوعیت کار دولتی محکوم شد.
البته مک فارلین پیشتر در سال ۱۹۸۵ استعفا کرد و کارش به جایی رسید که سال 1987(فروردینماه 66) تصمیم به خودکشی گرفت که البته ناموفق بود و دست تقدیر بر این بود 35 سال بعد در میشیگان بمیرد.
ارسال به دوستان
وزیر دفاع:
تولید قدرت بازدارنده را با شتاب بیشتر ادامه میدهیم
گروه سیاسی: وزیر دفاع در همایش مدیران ارشد وزارت دفاع گفت: ماموریت اصلی این وزارتخانه پشتیبانی تجهیزاتی و تسلیحاتی از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و تولید اقتدار ملی است که با شتاب هرچه بیشتر در دولت مردمی و انقلابی انجام خواهد شد. به گزارش «وطنامروز» به نقل از وزارت دفاع، امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه مدیران باید به ماموریت اصلی، اهداف و سیاستهای سازمانی شناخت و اشراف کامل داشته باشند، افزود: پشتیبانی از سازمانهای نیروهای مسلح در ابعاد مختلف بنیه دفاعی و ارتقای توانمندیهای فنی و تجهیزاتی، رصد تهدیدات و تحولات بینالمللی و دستیابی به علم و فناوریهای پیشرفته روز دنیا از جمله وظایف اساسی است که همواره باید مدنظر مدیران و کارکنان باشد. وی با اشاره به شعار سال که با هوشمندی و آیندهنگری حکیمانه و لحاظ کردن وضعیت کشور از سوی فرماندهی معظم کل قوا انتخاب شده است، تمام طرحها، برنامهها و فعالیتهای اجرایی تدوینی وزارت دفاع را با اهتمام به تحقق کامل آن اعلام کرد و همافزایی، وحدت و یکپارچگی در صف و ستاد، همچنین شایستهگزینی، تعاملات درون و برونسازمانی و اولویتبخشی به تحقیق و پژوهش را عامل موفقیت در اجرای برنامهها دانست و در این رابطه بر نظم و انضباط و تبعیتپذیری به عنوان پیشران همه فعالیتها تاکید کرد. وزیر دفاع در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توانمندیها و ظرفیتهای وزارت دفاع بویژه در زمینه فناوریهای مشترک با بخشهای غیرنظامی گفت: همسو و همراستا با سیاستها و اقدامات دولت برای تحقق شعار سال، وزارت دفاع آمادگی دارد سایر مجموعههای کشوری را در حوزه تولید و انتقال دانش فنی کمک و یاری کند. وی در ادامه افزود: آمریکا در رأس نظام سلطه و ایادی ظالم و جنایتکارش از جمله رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان دشمنان قسمخورده جمهوری اسلامی ایران در مناقشات اخیر منطقه نشان دادند به دنبال یکجانبهگرایی، تحمیل اراده خود به ملتها، اختلافافکنی و دامن زدن به جنگ بین کشورها بوده و از کشتار مردم بیگناه هیچ ابایی ندارند، لذا برای مقابله با تهدیدات، تولید قدرت و افزایش توان بازدارندگی کشور از جمله اهداف اصلی است که به همت سلحشوران نیروهای مسلح و وزارت دفاع با جدیت پیگیری خواهد شد و بر این اساس توسعه روابط هدفمند با همسایگان، تعامل و چندجانبهگرایی، توجه به سیاست خارجی اقتصادمحور و همچنین حفظ و تقویت جبهه مقاومت در دستور کار قرار دارد. ارسال به دوستان
معاون هماهنگکننده ارتش:
دشمنان جرأت تجاوز به آب و ایران را ندارند
گروه سیاسی: معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در نخستین یادواره 565 شهید ارتش اظهار داشت: امنیت مقوله بسیار ارزشمندی است که نهتنها تمام افراد جامعه که همه جوامع و کشورها بهدنبال این مهم برای تأمین منافع مملکت خود هستند. به گزارش «وطنامروز»، امیر دریادار حبیبالله سیاری تصریح کرد: نخستین هدف دشمنان با تحمیل جنگ 8 ساله به کشور، نابودی انقلاب بود اما غیرت، دینداری، انقلابی بودن و ولایتمداری کارکنان ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح بود که با دلاورمردی مقابل دشمن کاملا مجهز ایستادند و حماسه خرمشهر و دیگر حماسهها رخ داد. معاون هماهنگکننده ارتش افزود: دشمن به هیچ وجه از اهداف خود دست نخواهد کشید، اگرچه در جنگ سخت متوجه توان دفاعی و نظامی نیروهای مسلح ما شده است اما در جنگ نرم و صحنههای دیگر سعی در ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران دارد که با توکل بر خداوند و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و پشتوانه مردم در این زمینه نیز مأیوس شده است. وی اضافه کرد: در دوران جنگ تحمیلی و دفاعمقدس، صدام نیز با فرض توان دفاعی- نظامی برتر خود به کشورمان حمله کرد اما وجود عامل برترساز ایمان، اعتقاد، ایثارگری، شهادتطلبی و ولایتمداری بین رزمندگان اسلام موجب شد ما پیروز میدان شویم. امیر دریادار سیاری در ادامه ابراز کرد: دستاوردهای دفاعمقدس برای کشور گنجینه و سرمایهای ارزشمند است که بهره گرفتن از ظرفیتهای یادگاران 8 سال جنگ و نیروهای باتجربه میتواند به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در بین نسل جوان امروز کمک کند. وی با اشاره به ترفندهای نظام سلطه در مواجهه با نظام جمهوری اسلامی خاطرنشان کرد: استکبار جهانی امروز با ترفند نفوذ در پی تضعیف مقوله امنیت در این نظام الهی و تضعیف توان دفاعی و نیروهای مقتدر نظامی کشور است و ما بهعنوان ادامهدهندگان راه شهدا باید با هوشیاری تمام نقشههای شوم دشمن را نقش بر آب کنیم. معاون هماهنگکننده ارتش تصریح کرد: راه مقابله با دشمن همانا پیروی محض از خط ولایت، داشتن بصیرت و گام برداشتن در مسیر کسب علم و دانش به منظور توانمندی هرچه بیشتر نظام مقدس اسلامی است. معاون هماهنگکننده ارتش، شهادتطلبی، ایثار و ازخودگذشتگی شهدا و رزمندگان را یکی از مهمترین عوامل پیروزی در جنگ تحمیلی خواند و گفت: قطعا فرهنگ حاکم بر جوانان و ثمره خون شهدا موجب شده است دشمنان جرأت تجاوز به آبوخاک این کشور را نداشته باشند و در صورت لزوم جوانان حاضر در میدان با تأسی از آرمانهای شهدا پیروز میدان خواهند شد. ارسال به دوستان
اخبار
تسلیت «رئیسی» برای درگذشت رئیس امارات
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان در پیامی در پی درگذشت شیخ خلیفه بنزاید، رئیس کشور امارات عربی متحده را به ولیعهد این کشور تسلیت گفت.
متن پیام به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
جناب آقای شیخ محمد بنزاید
ولیعهد محترم ابوظبی و جانشین فرماندهی نیروهای مسلح دولت امارات عربی متحده
السلام علیکم و رحمهالله و برکاته
خبر درگذشت عالیجناب شیخ خلیفه بنزاید آلنهیان رئیس کشور امارات عربی متحده موجب تأسف و تاثر گردید.
اینجانب درگذشت آن مرحوم را به جنابعالی، دولت و ملت دوست امارات عربی متحده تسلیت گفته و از خداوند متعال برای آن مرحوم غفران و رضوان الهی و برای شما و خاندان محترم صبر و اجر مسالت مینمایم.
سیدابراهیم رئیسی
رئیس جمهوری اسلامی ایران
***
سفارت ایران در دمشق حمله تروریستی به سوریه را محکوم کرد
سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق در صفحه توئیتر خود نوشت: دستهای تروریسم بار دیگر ثابت کرد آنها ابزاری در راستای اجرای طرحهای بیگانگان هستند و از بمباران مراسم تشییع شهدا هیچ ابایی ندارند و کودکان بیگناه را به قتل میرسانند. ما اقدام این دستان تروریست در حومه حلب و 2 منطقه نبل و الزهرا را محکوم میکنیم و از خداوند میخواهیم به خانواده شهدای این حادثه صبر عطا فرماید.
***
۴ خرداد؛ انتخابات هیأترئیسه مجلس
علیرضا سلیمی، عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی درباره زمان انتخابات هیأترئیسه مجلس برای اجلاسیه سوم، گفت: طبق برنامهریزیای که در هیأترئیسه داشتهایم روز چهارشنبه 4 خرداد این انتخابات برگزار خواهد شد. وی افزود: قرار است در انتخابات هیأترئیسه مجلس، رئیس، ۲ نایبرئیس، ۶ دبیر و ۳ ناظر در روز چهارم خرداد در صحن پارلمان انتخاب شوند.
عضو هیأترئیسه مجلس با بیان اینکه رأیگیری در صحن پارلمان به صورت گلدانی انجام میشود و گلدانها از سوی منشیهای صحن در بین نمایندگان توزیع میشود و نمایندگان اسامی کاندیداهای مورد نظر خود را روی برگهها نوشته و در گلدان میاندازند، اظهار کرد: سال گذشته به دلیل شرایط کرونایی انتخابات به صورت الکترونیک برگزار شد که در سال جاری اینگونه نخواهد بود.
طبق آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، اعضای هیأترئیسه مجلس که متشکل از 12 نفر هستند، با رأی اکثریت نمایندگان برای یک سال آینده انتخاب میشوند. هفتم خرداد، سالروز تشکیل مجلس شورای اسلامی است که هر ساله اعضای هیأترئیسه مجلس، کمیسیونها و فراکسیونها برای یک سال آینده در این روز تعیین میشوند.
***
9 وزیر دولت به کمیسیونهای تخصصی مجلس میروند
کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی هفته جاری وضعیت تنظیم بازار کالاهای اساسی، قیمت مواد غذایی، درآمدهای ارزی و جاماندگان یارانه را بررسی خواهند کرد. در همین رابطه وزرای صمت، اقتصاد، نفت، کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد کشاورزی، کار و رفاه اجتماعی، آموزشوپرورش و بهداشت برای گفتوگو در ارتباط با موضوعات یادشده به مجلس میروند.
***
مدیرکل ایرانیان خارج از کشور تعیین شد
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در حکمی رضا عامری را به عنوان مدیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور منصوب کرد.
عامری تاکنون عهدهدار مسؤولیتهای مختلفی از جمله سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشورهای سودان و الجزایر بوده است. وی همچنین مدیر کل خاورمیانه وزارت امور خارجه بوده است.
***
توقیف محموله سوخت قاچاق توسط نیروی دریایی سپاه
رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: یک فروند شناور حامل ۴۲ هزار لیتر سوخت قاچاق توسط نیروی دریایی سپاه در آبهای خلیجفارس توقیف شد.
مجتبی قهرمانی افزود: با هماهنگی دادستان عمومی و انقلاب بندرلنگه، رزمندگان منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از شناسایی یک فروند شناور لنج حامل سوخت قاچاق در آبهای خلیجفارس، نسبت به توقیف آن اقدام کردند.
وی خاطرنشان کرد: در بازرسی از این شناور بیش از ۴۲ هزار لیتر سوخت قاچاق کشف و ضبط شد و 4 خدمه آن نیز پس از دستگیری، جهت تکمیل روند تحقیقات و سیر مراحل قانونی در بازداشت به سر میبرند.
رئیس کل دادگستری هرمزگان همچنین با بیان اینکه مرتکبان قاچاق سازمانیافته سوخت علاوه بر جریمه نقدی و مجازات حبس به ضبط اموال ناشی از جرم نیز محکوم میشوند، اظهار داشت: در راستای اجرای ماده ۲۰ قانون مبارزه با قاچاق کالا، شناورهای دخیل در امر قاچاق نیز به نفع دولت ضبط خواهند شد.
قهرمانی تصریح کرد: اقدامهای مجرمانه قاچاقچیان سوخت از زیر چتر امنیتی دستگاه قضا و ضابطان مخفی نخواهد ماند و مجازات مرتکبان چنین جرائمی قاطع و بدون اغماض خواهد بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|