|
سرلشکر باقری به تاجیکستان سفر میکند
در راستای تحقق و عملیاتی کردن توافقات حاصله در نخستین کمیسیون مشترک همکاریهای نظامی دوجانبه ایران و تاجیکستان، سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح امروز عازم دوشنبه پایتخت این کشور خواهد شد. دیدار با مقامات بلندپایه سیاسی و دفاعی و مذاکره پیرامون همکاریهای دوجانبه و منطقهای و همچنین بازدید از مراکز نظامی و پروژههای دفاعی نیروهای مسلح جمهوری تاجیکستان از برنامههای مهم رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در این سفر خواهد بود.
ارسال به دوستان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب ماده یک طرح شفافیت قوای سهگانه، فرآیند تبدیل این طرح به قانون را آغاز کردند
شروع شفافیت از مجلس
گروه سیاسی: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با شفافسازی قوه مقننه شامل مجلس شورای اسلامی، دیوان محاسبات کشور و تمام سازمانها و موسسات وابسته به آن موافقت کردند.
به گزارش «وطنامروز»، مطالبه شفافیت از مجلس یازدهم، پیش از هر چیز با درخواست «شفافیت آرای نمایندگان» آغاز شد؛ طرحی که بهمن سال99 بهرغم رای اکثریت مجلس به تایید دوسوم نمایندگان نرسید. پس از آن رئیس مجلس شورای اسلامی بارها از تعهدش برای به سرانجام رساندن این طرح گفت تا کماکان امیدها برای شفافیت در خانه ملت زنده بماند؛ امیدی که البته با طرحی جدید و گستردهتر زنده ماند تا نمایندگان مجلس با طرح دوفوریتی شفافیت قوای سهگانه، این مطالبه را فراتر از آرای نمایندگان در سطح تمام قوا پی بگیرند. عدم اشاره به شفافیت آرا در متن اولیه این طرح با اعتراض بخش قابل توجهی از نمایندگان مواجه شد اما سرانجام در نسخهای که برای تصویب در صحن بهارستان مورد بررسی قرار گرفت به مساله شفافیت آرای نمایندگان نیز در ماده 3 اشاره شد تا این طرح تبدیل به یک طرح مادر در حوزه شفافیت قوای سهگانه شود.
2 هفته پیش نمایندگان مردم در خانه ملت با ۱۸۳ رای موافق، ۳۰ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۲۰ نماینده حاضر، با کلیات این طرح موافقت کردند تا بحث و بررسی جزئیات آن به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها برسد. در همین زمینه نمایندگان در جلسه علنی روز گذشته، گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح دوفوریتی شفافیت قوای سهگانه و دستگاههای اجرایی و سایر نهادها را بررسی کرده و در نهایت ماده یک این طرح را به تصویب رساندند. بر اساس ماده یک این طرح؛ دستگاهها، نهادها، سازمانها و موسسات مشمول این قانون عبارتند از:
۱- ۱- قوه مقننه شامل مجلس شورای اسلامی، دیوان محاسبات کشور و تمام سازمانها و موسسات وابسته به آن
۱-۲- هیاتوزیران و کلیه کمیسیونها و کارگروههای متشکل از وزرا یا نمایندگان دستگاههای دولتی، کلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، کلیه وزارتخانهها، سازمانها، موسسات، شرکتهای دولتی، موسسات انتفاعی وابسته به دولت، بانکها و موسسات اعتباری دولتی و همچنین دستگاههایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است، اعم از اینکه قانون خاص خود را داشته یا از قوانین و مقررات عام تبعیت نمایند از جمله شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، سازمان بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و تمامی موسسات و شرکتهای تابع یا وابسته به آنها، سازمان هدفمندی یارانهها، دانشگاهها و موسسات آموزشی و پژوهشی اعم از دولتی و غیردولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی از جمله شهرداریها، هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران و تمامی سازمانها، موسسات و شرکتهای تابع یا وابسته به آنها، صندوقهای بازنشستگی از جمله صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بازنشستگی فولاد، صندوق بازنشستگی نفت، صندوق بازنشستگی کارکنان صداوسیما، صندوق ذخیره فرهنگیان، شرکتهای دولتی، سازمان هدفمندی یارانهها و سازمان تعاون روستایی، صندوق عشایری بیمه سلامت، شرکتها و بانکهایی که دولت در آنها سهام دارد، شرکتهای غیردولتی که هیاتمدیره آنها توسط دولت مشخص میشود.
۱-۳- قوه قضائیه شامل دادگستری، دیوان عالی کشور، دادستانی کل و نیز تمامی سازمانها، موسسات و شرکتهای تابع یا وابسته به آنها از جمله سازمان بازرسی کل کشور، دیوان عدالت اداری، سازمان قضایی نیروهای مسلح، سازمان ثبت اسناد و املاک و همچنین شوراهای حل اختلاف، سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی، مراکز قضایی مانند دادگاه و دادسرای انقلاب مگر در مواردی که سری بودن لازم است.
همچنین نمایندگان، جزء ۴ و ۵ ماده یک را به منظور بررسی بیشتر و رفع ابهامات به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارجاع دادند. بر این اساس با تصویب جزء 1، 2 و 3 ماده یک طرح دوفوریتی شفافیت قوای سهگانه و دستگاههای اجرایی و سایر نهادها، این قانون یک قدم دیگر به اجرا نزدیک شد.
* دستگاهها مردم را از جزئیات اجرای طرح کالابرگ الکترونیک مطلع سازند
رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور مجلس با بیان اینکه مردم مطمئن باشند این روزها مدیران اجرایی کشور برای رساندن کالاهای ضروری معیشتی به مردم به صورت شبانهروزی در حال تلاش هستند، افزود: ضمن تشکر از اقدامات مخلصانه صورتگرفته توسط دولت محترم، امیدوارم دستگاههای اجرایی فرآیند اجرای قانون استفاده از کالابرگ الکترونیک برای تامین کالاهای ضروری معیشتی را که میتواند نگرانیها را برطرف کند، تسریع کنند.
محمدباقر قالیباف ادامه داد: در همین راستا ضروری است دستگاههای مسؤول، مردم را از فرآیند راهاندازی زیرساختهای طرح کالابرگ الکترونیک و جزئیات اجرایی آن مطلع سازند و زمانبندی مشخصی درباره نهایی شدن این فرآیند اعلام کنند تا مردم از اجرایی شدن آن مطمئن شوند. رئیس مجلس بیان کرد: همچنین استمرار تامین بهموقع کالاها و اقلام مورد نیاز مردم در بازارهای هدف امری ضروری است که باعث آرامش خاطر مردم و جلوگیری از تقاضای بیمورد میشود.
وی اظهار داشت: نکته مهم دیگر رسیدگی فوری و دقیق به شکایتهای مردم در پرداخت مبلغ کمک معیشتی است که ممکن است به دلایل مختلف نسبت به تعیین دهک خود معترض باشند که البته دولت محترم اقدامات خوبی را در این زمینه در دستور کار دارد. رئیس مجلس در ادامه تاکید کرد: تلاشهای شبانهروزی مسؤولان اجرایی در اجرای مطلوب این طرح، انشاءالله ضامن رفع نگرانیهای ملت شریف ایران خواهد بود و به سیاستهای غلط اقتصادی پیادهسازی شده در دولتهای قبل که باعث هدررفت منابع ملی، توزیع غیرعادلانه یارانهها و منتفع شدن دلالان شده بود، پایان خواهد داد.
قالیباف بیان کرد: قوای سهگانه در تمام دستگاهها با اراده قوی و به طور هماهنگ برای حل مشکلات و جراحی اقتصادی مردم یکدل و یکصدا شدهاند و مردم مطمئن باشند تمام مسؤولان کشور در همه دستگاهها بر حفظ قدرت خرید مردم و ایجاد آرامش معیشتی تاکید ویژه دارند و به لطف خداوند متعال تمام اقدامات با همین هدف انشاءالله به سرانجام خواهد رسید. وی گفت: در این راه مجلس همکاری با دولت در پیادهسازی دقیق قانون را وظیفه خود میداند، بویژه نمایندگان محترم در حوزههای انتخابیه خود میتوانند با رصد و نظارت دقیق در انتقال نارساییهای احتمالی به مدیران اجرایی کمک کنند. بهبود وضعیت معیشتی مردم و ایجاد آرامش معیشتی با عادلانه کردن نظام پرداخت یارانهها در صورت اجرای دقیق مصوبات مجلس در دسترس خواهد بود. قالیباف در بخش دیگری از نطق خود بیان کرد: نکته دیگر اینکه یومالنکبه و اعلام موجودیت نامشروع رژیم غاصب صهیونیستی یادآور بیش از 7 دهه اشغالگری، قتلعام، نسلکشی، بیرحمی و جنایت صهیونیستها و آواره کردن فلسطینیان و اشغال سرزمینهای آنهاست.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در دیدار جمعی از علمای اهل تسنن:
شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی دو روی سکه هستند
گروه سیاسی: رئیسجمهور جایگاه هموطنان و علمای اهل سنت را در تاریخ کشور بااهمیت توصیف کرد و اظهار داشت: علما و اندیشمندان اهل سنت در بلاد خود منشأ خدمات بسیاری هستند و سالهاست شیعه و سنی در ایران اسلامی با یکدیگر زندگی میکنند.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در دیدار جمعی از علما و روحانیون اهل سنت با اشاره به تلاشهای جدی دولت برای رفع مشکلات معیشتی مردم تصریح کرد: دولت به دغدغههای مردم که به روحانیون منتقل میشود، توجه و برای رفع این مشکلات تلاش میکند. وی با تشریح وضعیت کشور در زمان آغاز بهکار دولت سیزدهم، گفت: کسری بودجه نزدیک به ۵۰۰ هزار میلیاردی، باقی ماندن بدهی ماهانه ۱۰ هزار میلیاردی، فوت قریب به ۷۰۰ نفر در روز با ویروس منحوس کرونا، وجود تورم بیسابقه، تزریق رانتی ارز ۴۲۰۰ تومانی به بازار و وضعیت نامطلوب ذخایر کالای اساسی در کشور از موضوعاتی بود که دولت در روزهای آغاز به کار خود با آنها درگیر بود.
رئیسی یکی از مشکلات کشور را نحوه پرداخت ارز ۴۲۰۰ دانست و اظهار داشت: عملا بخش عمدهای از آنچه تحت عنوان ارز ترجیحی پرداخت میشد، در خدمت جریان فساد و رانت بود. در واقع هم هدررفت منابع کشور را داشتیم و هم یارانهها به مردم نمیرسید، لذا به منظور جلوگیری از ادامه این وضعیت تصمیم گرفته شد این مبلغ به جای پرداخت به حلقه اول تامین کالا یعنی واردکنندهها، به حلقه آخر و ذینفع اصلی یعنی خود مردم و مصرفکنندگان داده شود.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه پرداخت ۴۰۰ هزار تومان به صورت ماهانه به هر فرد کار سختی است اما کارشناسان این روش را گامی برای نزدیک شدن به عدالت و رفع فقر مطلق میدانند، گفت: این اقدام همه عدالت نیست، بلکه یک گام برای عادلانهتر شدن وضعیت اقتصاد است.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جایگاه مهم هموطنان و علمای اهل سنت در تاریخ کشور، گفت: شما علما و اندیشمندان در بلاد خود منشأ خدمات بسیاری هستید و سالهاست که شیعه و سنی در ایران اسلامی با یکدیگر زندگی میکنند. رئیسی به درخواست برخی از علمای اهل تسنن برای استفاده بیشتر از آنها در سمتهای مدیریتی اشاره کرد و گفت: استفاده از شایستگان امری مهم و ضروری است و ملاک برای دولت، کارآمدی است و در هر استان که میروم بر استفاده از نیروی بومی در آن استان تاکید دارم.
وی همچنین بر ضرورت ساماندهی به وضعیت کولهبران و سوختبران تاکید کرد و اظهار داشت: اگر در گذشته درآمدهای مرزی به مرزنشینان داده میشد و بازارچههای مرزی فعال میشدند شاهد مشکلات فعلی مرزنشینان نبودیم و به وزیر کشور دستور دادهام نسبت به فعال شدن بازارچههای مرزی تعطیل شده اقدام کند.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع رشد جریانهای تکفیری در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: باید مراقب نفوذ تفکرات تکفیری و سلفی در کشور باشیم؛ شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی دو روی یک سکه هستند و هر دو ضد وحدت جهان اسلام هستند، حال آنکه وحدت برای جمهوری اسلامی ایران یک راهبرد است نه یک امر تاکتیکی. در این مراسم همچنین تعدادی از علما و روحانیون اهل سنت نیز به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
ارسال به دوستان
اخبار
امیرعبداللهیان:
روابط تهران - پکن راهبردی است
نشست هماندیشی گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و چین با حضور رئیس و اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و چین، همچنین وزیر امور خارجه و معاونان اقتصادی و کنسولی و مسؤولان ارشد وزارت امور خارجه در محل این وزارتخانه برگزار شد.
حسین امیرعبداللهیان پس از شنیدن نظرات نمایندگان، روابط تهران و پکن را راهبردی خواند و با تأکید بر نقش دیپلماسی پارلمانی در چارچوب گروه دوستی پارلمانی ایران و چین، آخرین وضعیت روابط تهران - پکن و رویکرد ایران در اجرای نقشه راه روابط با چین را توضیح داد.
احمد امیرآبادیفراهانی، رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و چین نیز در این نشست با قدردانی از توجه وزیر امور خارجه به نقش مجلس و نمایندگان مردم در نظارت بر جریان اصلی روابط سیاسی بویژه روابط جمهوری اسلامی ایران با چین، بر حمایت گروه دوستی پارلمانی ایران و چین از روند رو به رشد روابط همهجانبه با چین تأکید کرد.
***
خطیبزاده:
حقوق بشر بازیچه دست آمریکا شده است
سخنگوی وزارت امور خارجه در اظهاراتی موضوع حقوق بشر را یکی از مهمترین قربانیان روابط بینالملل عصر حاضر عنوان و بیان کرد: مقوله حقوق بشر به دلیل رویکرد کانونهای قدرت بینالمللی به ابزاری سیاسی برای پیشبرد اهداف آن کانونها مبدل شده است.
سعید خطیبزاده ایالات متحده را به عنوان دولتی برشمرد که در جعبه ابزار سیاست خارجی خود از حقوق بشر به عنوان یکی از ابزارهای معمول در پیشبرد اهدافش بهره میبرد که نتیجه آن متاسفانه بازیچه گرفته شدن مفهوم متعالی حقوق بشر بوده است.
***
دادستان کل کشور:
امنیت مردم خط قرمز قوه قضائیه است
دادستان کل کشور در واکنش به برخورد با کسانی که در جامعه مرتکب جرائم خشن میشوند، بیان کرد: بحث امنیت مردم خط قرمز قوه قضائیه، نیروهای انتظامی و امنیتی است، قوه قضائیه وظیفه و تکلیف دارد با مرتکبان جرائم خشن در جامعه، قاطعانه برخورد کند.
حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری تصریح کرد: از نیروهای انتظامی و مسؤولان برقراری امنیت در جامعه انتظار داریم به صورت کلی با کسانی که موجب خدشهدار شدن امنیت مردم در هر منصب و جایگاه و مکانی میشوند، برخورد قاطع داشته باشند و قطعا قوه قضائیه از آنها در این رابطه حمایت خواهد کرد.
***
ایران از دستاورد جدید هوانوردی چین بهرهمند میشود
محمد کشاورززاده، سفیر کشورمان در چین در توئیتی نوشت: پس از سقوط یک فروند هواپیمای مسافری بوئینگ در چین در ماه گذشته و قطع پروازهای این نوع هواپیما در این کشور، موفقیت چین در ساخت هواپیمای مسافری سی919 را باید گامی مهم در صنعت هوانوردی و پایان انحصار بوئینگ و ایرباس دانست. بدون شک ایران از این دستاورد بهرهمند خواهد شد.
***
برگزاری نشستهای مشترک اقتصادی با دیگر کشورها
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه اعلام کرد در نیمه اول سال جاری برای برگزاری ۱۵ نشست کمیسیون مشترک اقتصادی با دیگر کشورها برنامهریزی شده است.
مهدی صفری با بیان اینکه خوشبختانه در سایه تحرکات و اقدامات خوب انجام شده، برگزاری نشستهای کمیسیون مشترک اقتصادی با دیگر کشورها از رونق خوبی برخوردار شده است، اضافه کرد: این امر لازم است اما کافی نبوده و ضرورت دارد همه وزارتخانهها و دستگاههای ذیربط با کمک بخش خصوصی تلاش کنند توافقات و تفاهمات این کمیسیونها را به اجرا درآورند.
وی با اشاره به اینکه در نیمه دوم سال گذشته بیش از ۶ کمیسیون مشترک اقتصادی برگزار شد و قرار است در نیمه اول سال جاری نیز ۱۵ کمیسیون مشترک اقتصادی برگزار شود، افزود: نشست کمیسیون مشترک با ارمنستان هفته گذشته برگزار شد و نشست کمیسیون با کوبا و اسلواکی نیز هماکنون در تهران در حال برگزاری است.
صفری گفت: در راستای توسعه روابط اقتصادی موجود بین جمهوری اسلامی ایران و غنا نیز هفتمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی قرار است روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشتماه در تهران برگزار شود و در این کمیسیون مقرر است در حوزههای مختلفی همچون تجارت، سرمایهگذاری، ترانزیت و حملونقل، برق و انرژی، نفت و گاز، گمرک، بانکی و مالی، استاندارد و بهداشت رایزنی و تفاهماتی انجام شود. شایان ذکر است از طرف کشورمان وزارت جهاد کشاورزی و از طرف غنا وزارت امور خارجه مسؤولیت برگزاری کمیسیون مشترک را بر عهده خواهند داشت. ششمین اجلاس کمیسیون مشترک ۲ کشور آبانماه ۱۳۹۶ در آکرا برگزار شده و سند نهایی به امضای طرفین رسیده بود.
***
سلیمی:
محاکمه دیپلمات ایرانی در اروپا پذیرفتنی نیست
حجتالاسلام علیرضا سلیمی، عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته (یکشنبه) در تذکری گفت: محاکمه دیپلمات ایرانی در کشورهای اروپایی به هیچ وجه پذیرفتنی نیست. آنهایی که امروز دم از قانون و کنوانسیونهای بینالمللی میزنند، یک بار دیگر این قوانین را بخوانند و اینگونه با دیپلماتهای ما رفتار نکنند.
ارسال به دوستان
علی باقری:
در مذاکرات جدی هستیم و در عدم اعتماد به دشمن مصمم
گروه سیاسی: معاون سیاسی وزارت امور خارجه روز گذشته 25 اردیبهشتماه به همراه تعدادی از مدیران کل این وزارتخانه از نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز و پتروشیمی بازدید کرد. علی باقری در حاشیه این بازدید با اشاره به اینکه راهبرد خنثیسازی تحریمها اثربخش بوده است، اظهار داشت: سیاست راهبردی خنثیسازی تحریم در کنار ابتکار هوشمندانه رفع تحریم، ترفند دشمن در متوقفسازی قطار توسعه همهجانبه کشور را ناکام گذاشته است. باقری در ادامه در تشریح مسیر رسیدن به دانش خنثیسازی تحریم در حوزه انرژی گفت: اراده راسخ و توانمندی شگرف کارگزاران و متخصصان صنعت انرژی کشور، هنر دور زدن تحریم را که زمانی تنها ابزار این صنعت در مقابله با تحریم هوشمند بوش بود به فناوری مقابله با تحریم فلجکننده اوباما و سپس به دانشی برای خنثیسازی تحریم ناشی از کارزار فشار حداکثری ترامپ تبدیل کرد و اکنون دیگر کشورهای تحت تحریم نیز به دنبال دریافت دانش خنثیسازی تحریم از ایران هستند. وی توان خنثیسازی تحریم را ایجادکننده قدرت بازدارندگی در برابر تحریمهای ظالمانه عنوان کرد و افزود: توانمندی دانشمندان و صنعتگران در خنثیسازی تحریم، افزون بر آنکه ظرفیت دیپلماسی برای رفع تحریمها را بشدت افزایش میدهد، قدرت بازدارندگی کشور در قبال تحریمهای ظالمانه را نیز بهطور قابل ملاحظهای ارتقا میبخشد. معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه تصریح کرد: پایداری رفع تحریمها در گرو حفظ و ارتقای ظرفیتهای سخت و نرم در خنثیسازی تحریمهاست. باقری که به عنوان مذاکرهکننده ارشد کشورمان در مذاکرات رفع تحریم حضور دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران به همان اندازه که در فرآیند مذاکرات و انجام تعهدات بینالمللی از جمله در موضوع توافق برای رفع تحریمها جدی است، در عدم اعتماد به دشمن و عدم اتکا به بیگانگان برای مصونیت از تحریم هم راسخ و مصمم است. عقلانیت انقلابی اقتضا میکند با عدم اعتماد به دشمن و عدم اتکا به بیگانگان، از همه ظرفیتهای میدان دیپلماسی برای تامین منافع ملی استفاده کنیم. معاون سیاسی وزارت امور خارجه در پایان اظهارات خود گفت: وزارت امور خارجه افزون بر آنکه یکتنه در میدان دیپلماسی با همه توان در پی رفع حداکثری تحریمهاست، در کنار دانشمندان و فناوران و صنعتگران بخش انرژی کشور از همه ظرفیتهای بینالمللی برای ارتقای توان کشور در خنثیسازی تحریمها استفاده خواهد کرد.
ارسال به دوستان
دستنوشته جدید از دیپلمات اسیر ایرانی
20 روز بدون هواخوری زندانی بودم
اسدالله اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین اتریش است که سال ۲۰۱۸ در حال بازگشت به محل سکونت خود به اتهام واهی دست داشتن در عملیات بمبگذاری علیه گردهمایی سازمان تروریستی منافقین در پاریس بازداشت شد و اخیراً نیز حکم حبس 20 سالهاش در دادگاه تجدیدنظر آنتورپ بلژیک به تأیید رسید.
روز گذشته همسر اسدالله اسدی با انتشار ۲ دستنوشته از همسرش، خبر از رفتار غیرانسانی مدعیان حقوق بشر با این دیپلمات کشورمان داد.
اسدی در این ۲ دستنوشته آورده است: هیچ زندانیای باور نمیکرد که من ۲۰ روز در بونکر نگهداری شدهام. بدترین افراد، چند شب در بونکر نگهداری میشدند و مجددا به سلول خود بازمیگشتند. در تمام ۲۰ روز اجازه هواخوری جمعی به من داده نشد.
همچنین در دستنوشته دیپلمات اسیر ایرانی آمده است: در بونکر تمام وسایلم را پشت در گذاشتند. به جز یک عدد تشک پلاستیکی، یک پتو و یک توالت فرنگی هیچ چیز نبود و کف و سقف با کاشی و سرامیک بدرنگ پوشیده شده بود به نحوی که آن را به یک غسالخانه شبیه کرده بود.
بهمنماه سال ۱۳۹۹ بود که دادگاه کیفری آنتورپ (بلژیک)، با رد مصونیت دیپلماتیک اسدالله اسدی، وی را به 20 سال زندان محکوم کرد. اردیبهشتماه سال گذشته این حکم تأیید شد و 20 اردیبهشت سال جاری نیز حکم حبس 20 ساله او به تأیید دادگاه تجدیدنظر رسید.
عملیات دستگیری این دیپلمات ایرانی توسط پلیس امنیت اتریش، بلژیک، فرانسه، آلمان و لوکزامبورگ، بر مبنای اطلاعات دروغین عوامل رژیم صهیونیستی و همچنین گروهک تروریستی منافقین انجام شد.
بنا به گزارش مهر، از آنجا که این دیپلمات ایرانی دارای مصونیت دیپلماتیک است، این اقدام از سوی کشورهای اروپایی بیسابقه است و رویه جدیدی را در روابط بینالملل بنیان گذاشت، زیرا بر اساس «کنوانسیون وین راجع به روابط دیپلماتیک» ماموران سیاسی و فرستاده یک کشور در کشور دیگر، نباید مورد تعرض و تعقیب قضایی قرار گیرند. به عبارتی، ۲ کشور در قبال یکدیگر متعهد میشوند دیپلماتها و مقامات ارشد دولتی یکدیگر را تحت تعقیب قانونی قرار ندهند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|