|
«پورعلیگنجی» سرخپوش شد
بازیکن تیم ملی فوتبال ایران که چند ماهی را به دلیل مصدومیت از فوتبال دور بود، به تیم فوتبال پرسپولیس پیوست. مرتضی پورعلیگنجی پس از مذاکره با رضا درویش قرارداد خود را با باشگاه پرسپولیس امضا کرد تا سال آینده در جمع شاگردان یحیی گلمحمدی حاضر شود. پورعلیگنجی با حضور در ساختمان باشگاه پرسپولیس با پیراهن این تیم عکس یادگاری انداخت.
ارسال به دوستان
کانادا به خاطر مسائل واهی سیاسی دیدار تدارکاتی با تیم ملی فوتبال ایران را لغو کرد
فوتبال به سیاست باخت
فدراسیون فوتبال کانادا در اقدامی کاملا سیاسی با وجود آمادگی کامل تیم ملی فوتبال ایران برای سفر به ونکوور برای دیدار دوستانه با تیم ملی این کشور، این دیدار را لغو کرد؛ سناریویی که از ۲ هفته پیش علیه فوتبال ایران توسط رسانههای فارسیزبان معاند و ضد انقلاب کلید خورد. بهانه بیاساس این رسانهها حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی بود. همیشه فدراسیون جهانی فوتبال(فیفا) و نهادهای بینالمللی ورزش مدعی بوده و هستند نباید سیاست را وارد ورزش کرد اما در ماجرای دیدار دوستانه تیم ملی فوتبال ایران با کانادا عکس آن ثابت شد. رسانههای ضد جمهوری اسلامی ایران از هفته گذشته سمپاشیهای خود را علیه تیم ملی فوتبال آغاز کردند و با گزارشهای متعدد بیپایه و اساس خواهان لغو این دیدار دوستانه شدند. فدراسیون فوتبال کانادا روز جمعه با انتشار بیانیهای عجیب اعتراف کرد دلایل سیاسی باعث شده این دیدار دوستانه با ایران لغو شود. در بیانیه فدراسیون کانادا آمده است: «فدراسیون کانادا بهترین نیت را در تلاش برای اطمینان از کسب تجربه مهم تیم ملی مردان در برابر تیمهای جامجهانی در آمادگی برای قطر 2022 دارد. در هفته گذشته، وضعیت غیرقابل دفاع ژئوپلیتیک (سیاست جغرافیایی) میزبانی ایران به میزان قابل توجهی دچار تفرقه شد و در واکنش به آن، این مسابقه لغو شد. در حالی که ما عوامل بیرونی را در انتخاب حریف مناسب در فرآیند تصمیمگیری اولیه خود در نظر گرفتیم، تلاش خواهیم کرد حرکت رو به جلو را بهتر انجام دهیم. ما سخت در تلاشیم یک حریف جایگزین پیدا کنیم و به همه خریداران بلیت اطلاع داده شده است که بازپرداخت در راه است».
این اقدام متناقض فدراسیون کانادا در حالی است که هفته گذشته «نیک بونتیس» رئیس فدراسیون فوتبال کانادا گفت: ما یک نهاد ورزشی هستیم و به موضوعات سیاسی کاری نداریم. اما با گذشت چند روز از این اظهارات رئیس فدراسیون فوتبال کانادا، بیانیهای کاملا سیاسی از این نهاد منتشر شد. لغو دیدار تیم ملی ایران با کانادا را از چند بعد میتوان بررسی کرد؛ نکته اول و حائز اهمیت ادعای پوچ سازمانهای بینالمللی بویژه فیفا به دخالت ندادن سیاست در ورزش است. اقدام فدراسیون کانادا نقض آشکار شعار اصلی فیفاست. فدراسیون فوتبال ایران برای تدارک این بازی دوستانه تلاش زیادی کرد و همه چیز برای برگزاری یک بازی دوستانه قبل از مسابقات جامجهانی 2022 قطر فراهم بود. اما نکته جالب این است که آمریکا یکی از رقبای ایران در جامجهانی است و برای همه آشکار است که این کشور برای ضربه زدن به ایران در ورزش یا هر مساله دیگر دریغ نمیکند. دولت آمریکا بعد از تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران در چند دهه گذشته حالا وارد ورزش شده تا این بار از طریق فوتبال به رقیب مستقیمش ضربه بزند. اظهارات مسؤولان فدراسیون کانادا در هفته گذشته نشان میداد این بازی دوستانه برگزار خواهد شد و این فدراسیون تاکید کرده اجازه دخالت سیاست در ورزش را نمیدهد ولی چه اتفاقی رخ میدهد که ورق برمیگردد و تصمیمی کاملا سیاسی گرفته میشود؟ بدون شک دولت آمریکا کانادا را زیرفشار گذاشته تا تصمیمی کاملا سیاسی بگیرد و از این طریق هم بتواند به ملت ایران ضربه بزند. اقدام سیاسی کانادا در ورزش کاملا با رهبری آمریکا بوده تا در آمادهسازی تیم ملی فوتبال ایران در مسیر جامجهانی اختلال ایجاد کند. نکته مهمتر در این شرایط این است که وقتی خود فدراسیون فوتبال کانادا تحت فشار آمریکا و رسانههای معاند کاملا اعتراف کرده این تصمیم سیاسی بوده، فیفا نباید سکوت کند اما مثل همیشه فیفا و دیگر سازمانهای بینالمللی ورزش نشان دادهاند تنها در مسیر نظام سرمایهداری حرکت میکنند. لغو دیدار دوستانه ایران با کانادا ۲ نکته مهم را برای همگان روشن کرد؛ نکته اول اینکه قانون فیفا مبنی بر عدم دخالت سیاست در فوتبال شعاری پوچ و بیاساس است. نکته دوم و مهمتر این است که تیم ملی فوتبال ایران با انتخاب اشتباه برای بازی دوستانه با کانادا که تحت سلطه آمریکا دشمن دیرینه ملت ایران است، فرصت ضربه زدن این دولت متخاصم به فوتبال ایران را داد و این اشتباه بزرگی بود.
* پیشنهادهای یک کارشناس حقوقی به فدراسیون
کارشناس حقوقی فوتبال پیشنهاداتی به فدراسیون فوتبال درباره لغو بازی با کانادا ارائه کرد. امیر ساعد درباره لغو دیدار تیم ملی فوتبال کشورمان مقابل کانادا به دلایل سیاسی اظهار داشت: باید یک کمیته مستقل حقوقی از ۳ عضو حقوقدان مورد تایید وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال تشکیل شود تا برای احقاق حقوق حداکثری فوتبال کشورمان با نهایت فوریت، قرارداد این بازی را بررسی کرده و اقدامات حقوقی را که باید در جهت دفاع از منافع فدراسیون و فوتبال ایران انجام شود، در دستور کار قرار دهند. وی افزود: اگر یک نفر مسؤول پیگیری حقوقی ابعاد این قرارداد شود، امکان دارد تحت تاثیر جریانسازیها و برنامهها، کارهایی را انجام دهد یا ندهد یا در حالت کلی به کارهایی که لازم است انجام شود، سوادش نرسد. این حالت بعد محرمانگی قرارداد را هم مخدوش نخواهد کرد، زیرا این کمیته مشاوران حقوقی هستند که به اطلاعات قرارداد دسترسی پیدا خواهند کرد. کارشناس حقوقی فوتبال درباره تبعات افشای این قرارداد محرمانه هم پاسخ داد: اگر قرارداد از طرف ما منتشر شود، کانادا میتواند به دلیل محرمانگی قرارداد طرح دعوی کرده و از لحاظ اعتباری و حیثیتی ادعای خسارت کند. در این حالت آنها میتوانند بگویند فدراسیون فوتبال برای محرمانه نگه داشتن قرارداد، متعهد شده است و باید خسارت ما را جبران کنید. اکنون هم سر کانادا برای پیدا کردن بهانه علیه فوتبال ایران درد میکند. به همین دلیل باید اصل محرمانگی قرارداد را حفظ کرد. وی ادامه داد: در قرارداد قانون حاکم و مرجع حل اختلاف باید قید شده باشد. فیفا میگوید در امور سیاسی دخالت نمیکنیم اما یک طرف این قرارداد با استناد به مسائل سیاسی تعهدات خود را نقض کرده است. به همین دلیل فیفا باید در کلیت کار ورود کند. اگر فدراسیونهای ایران و کانادا مرجع حل اختلاف را تعیین نکرده باشند، امکان مراجعه به فیفا و در ادامه دادگاه CAS وجود دارد.
* معرفی حریف احتمالی تیم ملی پس از لغو بازی کانادا
حریف احتمالی تیم ملی فوتبال کشورمان پس از لغو بازی با کانادا مشخص شد. مدیر رسانهای تیم ملی فوتبال کشورمان در گفتوگو با برنامه ورزش و مردم اعلام کرد در مذاکرات ابتدایی ۲ فدراسیون قرار بود تیم ملی پس از برگزاری با کانادا، در دیدار دوم خود در این کشور به مصاف اکوادور برود. حتی تیم ملی برای سومین بازی دوستانه هم مذاکراتی با فدراسیونهای کلمبیا و ونزوئلا که برای برگزاری اردوی خود قرار است به اسپانیا بروند هم انجام داده و قرار بود یکی از این ۲ کشور پس از فراهم شدن شرایط، برای دیدار با ایران به کانادا بیاید که با توجه به مخالفت کشور میزبان، برگزاری دیدار دوم و سوم تیم ملی فراهم نشد و در نهایت هم فدراسیون کانادا به صورت یکطرفه، بازی تیم خودش با ایران را لغو کرد. همچنین پس از لغو بازی با کانادا، مسؤولان فدراسیون فوتبال طبق مشورت با کادر فنی تیم ملی اردوی پیش روی خود را یا در تهران یا در قطر برگزار میکنند. برای بازی دوستانه هم مذاکراتی با برخی کشورها مثل پاراگوئه انجام دادهاند اما به دلیل محدودیت زمانی یا برنامهریزی این کشورها مشخص نیست این مذاکرات به نتیجهای برسد.
***
اسکوچیچ: آمادهسازی تیم ملی اولویت مسؤولان نیست
سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان نسبت به لغو دیدار با کانادا واکنش نشان داد و مسؤولان را عامل این اتفاق دانست. به دنبال لغو یک طرفه دیدار دوستانه تیم ملی فوتبال کشورمان مقابل کانادا از سوی کاناداییها، دراگان اسکوچیچ نسبت به این اتفاق واکنش نشان داد.
سرمربی تیم ملی که از اتفاقات پیش آمده عصبانی به نظر میرسد، فدراسیون را در این زمینه مقصر دانسته و مساله برگزاری مجمع فدراسیون فوتبال را اولویت مسؤولان این فدراسیون عنوان کرده است. در متن اعتراضی سرمربی تیم ملی به این اتفاق که در صفحه شخصیاش منتشر شده، آمده است: «به نظر میرسد رتق و فتق امور «مهمتری» چون برگزاری مجمع فدراسیون فوتبال موجب شده آمادهسازی تیم ملی و برآورده کردن نیازهای فنی و تدارکاتی این تیم اولویت اول مسؤولان مربوط نباشد. در وضعیت سوررئالگونه فعلی، وظیفه حرفهای و اخلاقی کادر مربیان و بازیکنان این است آنچه را در توان دارند با تمام وجود برای حفظ بزرگترین سرمایه تیم ملی که عشق و امید هواداران این تیم در سراسر دنیاست به کار گیرند. حق مسلم هر ایرانی است که درباره تیم ملی بویژه آنچه از آغاز مسابقات انتخابی جامجهانی تا به امروز بر این امانت ارزنده گذشته و میگذرد بیشتر بدانند. به همین منظور طی چند روز آینده در یک کنفرانس خبری در این باره به تفصیل صحبت خواهم کرد».
ارسال به دوستان
انقلابی بودن و انقلابی ماندن، الزامات و راهکارها
ابراهیم رضایی*: برخی جامعهشناسان حوزه انقلاب با تعابیری مانند ترمیدور (Thermidor) معتقدند انقلابها پس از مدتی از شعارها و آرمانهای اولیه خود فاصله گرفته و به ضد خودشان تبدیل میشوند. از طرفی انقلابیون که در رأس حاکمیت قرار گرفتهاند، از شعارهای قبلی خودشان عدول کرده و به نوعی مورد استحاله قرار میگیرند.
اما یکی از ویژگیهای انقلاب اسلامی و مدیریت امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب به عنوان امامین انقلاب اسلامی این بود که نگذاشتند نهضت مردمی سال ۵۷ از شعارها و آرمانهای اولیه خودش عدول کند.
مواضع 3 دهه اخیر رهبر معظم انقلاب و بیانات ایشان در دیدار اخیر با نمایندگان مجلس شورای اسلامی اثباتی بر این مدعاست. اینکه رهبری در این دیدار به صراحت فرمودند «شعارهای انقلاب به نفع کشور است. بر خلاف کسانی که میخواهند وانمود کنند که آقا انقلاب برای کشور دردسر است، نه برعکس، انقلاب و شعارهای انقلابی و آرمانهای انقلابی -که البته هنوز به آرمانها نرسیدیم- و توجه به این آرمانها و رفتن به سمت این آرمانها دوای درمان دردهای کشور است؛ دردسر نیست، رفع دردسر است»، دقیقا ردی بر این ادعا بود.
با آنکه معتقدیم ترمیدور در انقلاب اسلامی جایگاهی نداشته ولی در میانه راه انقلاب برخی افراد به هر دلیلی از قطار انقلاب پیاده شدند، چرا که به فرموده ایشان «مشکلتر از انقلابی بودن و گرایش انقلابی داشتن، انقلابی ماندن است؛ چه فرد، چه جمع و چه کل مجلس باشد». اما سوالی که ممکن است به وجود بیاید این است که با وجود اینکه انقلاب از آرمانهای خود عدول نکرده است، چرا ما نتوانستیم به موفقیت مطلوب و مناسب دست پیدا کنیم. به نظر میرسد یکی از علتهای این عدم پیشرفت در امورات، نبود ساختارهای همافزا یا integrative institution است که رهبری بر تعامل مسؤولان و ساختار ۳ قوه از صدر تا ذیل تاکید داشتند. این یک واقعیت است که برخی وقتها قوانینی وضع میشود که به علت نبود همافزایی و همگرایی بین ساختارها یا توسط دیگر قوانین ساختارهای دیگر به مرحله اجرا نمیرسد و عقیم میماند یا به ضد خودش تبدیل میشود.
از نکات محل اعتنای رهبر معظم انقلاب این بود که فرمودند باید در وضع قوانین لوایح را بر طرحها مقدم داشت، چون مجری قوانین وضع شده دولت است و دست دولت باید در اجرا باز باشد.
برخی وقتها اصرار مجلس بر یک موضوع در حالی است که دولت به عنوان مجری مخالف این قضیه است و به جای اینکه مشکلات را رفع کند، خود به یک چالش تبدیل میشود.
بیان رهبر معظم انقلاب در دفاع از انقلابی بودن مجلس، خط بطلانی بر نظریه کسانی بود که در تریبونهای حقیقی و مجازی مجلس را غیرانقلابی و غیرمردمی تعریف میکردند. بر خلاف برخی که میخواهند مجلس را یک مجلس غیرانقلابی تعریف کنند، باید گفت مجلس فعلی با وجود اشکالات احتمالی، به خاطر وضع قوانین خوبی مانند طرح راهبردی لغو تحریمها، طرح دریافت مالیات از خانههای خالی، طرح تامین امنیت غذایی کشور، طرح جهش تولید دانشبنیان و... یک مجلس انقلابی است و سعی کرده قوانینی وضع کند که به نفع کشور و انقلاب باشد.
از سویی از حیث رفتاری هم مجلس سعی کرده انقلابی رفتار کند که نمونه آن استکبارستیزی و تکیه بر داشتههای داخلی در این مجلس است. اما از نکاتی که باید مدنظر همه ما نمایندگان مجلس قرار گیرد، شاخصهایی است که رهبر معظم انقلاب برای یک نماینده تراز انقلاب معرفی کردند. سادهزیستی و اسیر تجملات و اعیاننشینی نشدن، مسؤولیتپذیری، مردمی بودن، اصلی- فرعی کردن مسائل کشور و مقدم داشتن حل مسائل اصلی، همکاری صمیمانه با قوا و دستگاههای دیگر و همچنین بدنه آنها و اجتناب جدی از تبعیض و فساد از جمله شاخصهایی است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید جدی داشتند.
اما از مواردی که در بیانات رهبری باید مورد ملاحظه جدی نمایندگان مجلس قرار گیرد، عدم دخالت در انتصابات است. رهبر معظم انقلاب بدرستی فرمودند این توصیه به مصلحت خود نمایندگان است، چرا که به فرموده ایشان «اگر در یک منطقه با پیشنهاد یا فشار یک نماینده، مسؤولی منصوب شود اما عملکرد او مطلوب نباشد، مشخص نیست باید از چه کسی بازخواست شود».
اصلاح ساختار بودجه، تقویت بنیه کارشناسی مجلس چه در مرکز پژوهشها و چه در کمیسیونهای تخصصی، توجه به ابعاد رسانهای مصوبات و اقدامات مجلس و توضیح آنها برای مردم و... از جمله منویات و بیانات مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بود که مجلس قطعا این موارد را در اولویت خود قرار خواهد داد. امروز ما نیمی از دوره نمایندگی خود را گذراندهایم و این دوره باید دوره گذار از هیجانزدگی باشد. دوری از هیجانزدگی یعنی اینکه ما در نگاههایمان به دنبال کار کارشناسی باشیم و از هیجانزدگیهای موجود هم در وضع قوانین و هم در اظهارات و نطقهایمان دوری کنیم. قطعا نگاه کارشناسی به دوری از هیجانزدگی میتواند علاوه بر روحیه انقلابی، یک عقلانیت و اعتبار به مجلس ببخشد.
* عضو کمیسیون امنیت ملی
ارسال به دوستان
آرمانهای انقلاب، درمان دردهای کشور است
گروه سیاسی: رهبر معظم انقلاب اسلامی چهارشنبه 4خرداد در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فتح خرمشهر را نماد تغییر یک معادله تلخ به یک معادله شیرین و تحقق نجات ملی دانستند و با اشاره به عوامل این تغییر معادله گفتند: قاعده عبور از شرایط سخت، پیچیده و تلخ و رسیدن به پیروزی و موفقیت، عملکرد جهادی، عزم راسخ، ابتکار عمل، ازخودگذشتگی، نگاه بلندمدت و در رأس همه آنها اخلاص و توکل به خداوند متعال است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان مجلس شورای اسلامی را از ارکان اصلی مدیریت کشور برشمردند و با اشاره به دشواریها و پیچیدگیهای مدیریت کشورها در شرایط خطیر کنونی بینالمللی، همه قوا و دستگاهها را به درک اهمیت جایگاه خود و همکاری صمیمانه با یکدیگر فراخواندند و تأکید کردند: شناخت صحیح تواناییها و آسیبپذیریها یکی از مسائل بسیار ضروری است، زیرا دشمن بیش از آنکه به تواناییهای خود امیدوار باشد به خطا و اشتباههای ما چشم دوخته است. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ایام سالروز فتح خرمشهر، این حادثه عظیم را فراتر از بازپسگیری یک شهر دانستند و گفتند: فتح خرمشهر در واقع تغییر یک معادله تلخ و حیاتی به سود رزمندگان اسلامی و تبدیل آن به یک معادله شیرین بود.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین علت این تغییر معادله افزودند: عوامل نجات ملی که با فتح خرمشهر محقق شد عبارتند از: عملکرد جهادی، از خودگذشتگی، عزم راسخ، ابتکار عمل، نگاه بلند به اهداف و آرمانها و بالاتر از همه اخلاص و توکل بر خداوند. ایشان این عوامل و قاعده کلی را نسخه نجاتبخش در همه امور و در همه زمانها دانستند و تأکید کردند: مبنای این قاعده نجاتبخش، وعده تخلفناپذیر خداوند در قرآن مبنی بر پیروز گرداندن افراد و جامعهای است که به این عوامل پایبند باشند و خداوند عمل و مجاهدتهای افراد چنین جامعهای را ضایع نخواهد کرد.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: از خودگذشتگی به معنای اسیر نشدن در پنجه خواستههای حقیر است و بسیاری از مشکلات افراد و جوامع از تن دادن به خواستههای حقیر آغاز میشود. حضرت آیتالله خامنهای سپس وارد موضوع مجلس شدند و با تأکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی یکی از ارکان و اضلاع اصلی مدیریت کشور و دارای جایگاه مهمی است، خاطرنشان کردند: نمایندگان مجلس از شهرهای مختلف و حتی از شهرهای کمجمعیت نیز باید به جایگاه مجلس چنین دیدگاهی داشته باشند و متوجه سختی و پیچیدگی مدیریت کشور باشند. ایشان با اشاره به وسعت، جمعیت، جغرافیا، تاریخ و اقلیم متنوع ایران تأکید کردند: مدیریت کشوری با موقعیت ایران عزیز، کاری مهم و با توجه به شرایط ویژه کنونی دنیا، طبیعتا دشوار و پیچیده است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: البته در شرایط امروز دنیا، مدیریت برای همه کشورها سخت شده است. حضرت آیتالله خامنهای در تبیین دلایل شرایط خاص حاکم بر دنیا گفتند: رقابتهای خصمانه قدرتها و تهدیدهای قدرتهای اتمی علیه یکدیگر، تحرکات و تهدیدهای فزاینده نظامی و جنگ در نزدیکی اروپا به عنوان یکی از جنگخیزترین مناطق جهان، فراگیری کمسابقه یک بیماری و تهدیدهای غذایی در سطح جهان، همه عواملی هستند که شرایط کنونی دنیا را ویژه کردهاند و در چنین شرایطی مدیریت کشورها، سختتر و پیچیدهتر شده است. ایشان خاطرنشان کردند: ایران، علاوه بر شرایطی که بر همه کشورها حاکم است، به دلیل ارائه الگویی نو که عبارت از مردمسالاری دینی است و موجب برهم خوردن جدول تنظیمی نظام سلطه شده است، با قدرتهای جهانی درگیر چالش مستمر در ابعاد مختلف است. رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی در برابر همه خصومتها و دشمنیها سینه سپر کرده و در حال پیشرفت و موفقیت است، افزودند: نمایندگان مجلس، دولت و قوه قضائیه و دستگاههای دیگر همه باید بدانند در چه مدیریت بزرگ و مهمی دخیل هستند و به تناسب این جایگاه، مراقبت از خود را افزایش دهند. حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: باید هم تواناییها و هم آسیبپذیریها را بدرستی شناخت و مراقب بود خطا و اشتباهی رخ ندهد، زیرا دشمن بیش از آنکه به تواناییهای خود امیدوار باشد، به اشتباههای ما امید بسته است. رهبر انقلاب با اشاره به تعبیر سابق خود از مجلس یازدهم به عنوان مجلس انقلابی افزودند: بعضیها از این تعبیر خوششان نیامد اما این یک تعبیر حقیقی بود، چرا که مردم نمایندگانی را برای این مجلس انتخاب کردند که شعارها و جهتگیریهای آنها انقلابی بود. ایشان اظهارات برخی افراد که شعارهای انقلاب را دردسر برای کشور میدانند، مردود دانستند و گفتند: حرکت به سمت آرمانهای انقلاب به نفع کشور و موجب درمان دردهای آن است. حضرت آیتالله خامنهای انقلابی ماندن را مهمتر از انقلابی بودن خواندند و خاطرنشان کردند: بعضی افراد در سالهای اول انقلاب بسیار پرشور و حرارت و به تعبیری سوپرانقلابی بودند اما استقامت و طاقت ماندن در این راه را نداشتند و نتوانستند در مسیر بمانند، بنابراین مشکلتر از انقلابی بودن، انقلابی ماندن فردی و جمعی مجلس است. ایشان با تحسین اقدامات خوب انجام شده در ۲ سال گذشته مجلس یازدهم، در ادامه به بیان شاخصهای «نماینده انقلابی» پرداختند و گفتند: اولین شاخص، «سادهزیستی و اسیر تجملات و اعیاننشینی نشدن» است و نباید زندگی نمایندگان با قبل از دوره نمایندگی تفاوت کند.
«مسؤولیتپذیری» دومین شاخص یک نماینده انقلابی بود که رهبر انقلاب با تأکید بر آن گفتند: پای قانون خوبی که تصویب میکنید محکم بایستید و از طرف دیگر اینگونه نباشد که با آگاهی از رد شدن آن در شورای نگهبان یا ناتوانی دولت در اجرای آن، قانونی تصویب کنید تا فقط مسؤولیت آن را از دوش خود بردارید. ایشان «مردمی بودن» را شاخص دیگری از انقلابیگری یک نماینده برشمردند و افزودند: مردمی بودن یعنی علاوه بر نشست و برخاست با مردم، گوش شنوا برای شنیدن حرف آنها داشته باشید اما در جایی که امکان اجرای خواسته مردم ممکن نیست با زبان گویا دلایل آن را توضیح دهید که این کار از مصادیق جهاد تبیین است. حضرت آیتالله خامنهای «اصلی- فرعی کردن مسائل کشور و مقدم داشتن حل مسائل اصلی» را از دیگر شاخصهای نماینده انقلابی دانستند و گفتند: شاخص دیگر، «اجتناب جدی از تبعیض و فساد» چه در قبال فساد دیگران و چه مراقبت از خود در مقابل فساد است. ایشان «همکاری صمیمانه با قوا و دستگاههای دیگر و همچنین بدنه آنها» و پرهیز از گروکشی و معارضه را از جمله الزامات مجلس انقلابی دانستند و خاطرنشان کردند: نماینده انقلابی با عموم مردم همراه است اما عوام زده و جو زده نیست، بنابراین در قوانین و اقدامات مجلس چنانچه مخالفتها منطقی بود، آنها را بپذیرید اما در غیر این صورت، جنجال و فضاسازی علیه مجلس و قانون نباید شما را از انجام وظیفه باز بدارد.
رهبر انقلاب «پایبندی کامل به قانون اساسی و تکالیف آن» را شاخصه دیگر نماینده انقلابی دانستند و در جمعبندی این بخش از سخنان خود گفتند: البته یکی از چیزهایی که نشانه انقلابی بودن نیست، نطقهای میاندستور پرشور همراه با اعتراض و عصبانیت است.
حضرت آیتالله خامنهای سپس به بیان چند توصیه درباره مسائل قانونگذاری پرداختند. ایشان با تأکید بر «وضع قوانین با نگاه جامع و بلندمدت و پرهیز از قانونگذاری برای هر امر جزئی»، توجه به سیاستهای کلی ابلاغی در قوانین را با اهمیت خواندند و افزودند: وظیفه مجلس، قانونگذاری بر اساس این سیاستهاست نه در تعارض با آنها، البته بعضی سیاستهای کلی مانند سیاستهای کلی انتخابات یا سیاستهای کلی قانونگذاری نیاز به قانون دارند که با وجود گذشت چند سال از ابلاغ آنها هنوز قوانین مربوطه تصویب نشده است.
رهبر انقلاب پیشنهاد طرح از طرف نمایندگان را بخصوص در مواردی که خلأ و نیاز کشور است اما دولت درباره آنها لایحه نداده است، جزو حقوق و وظایف مجلس خواندند و گفتند: البته شنیدم که در این مجلس تعداد طرحها بیش از مجالس قبلی است که این کار چندان مناسب نیست و کار کارشناسی و اجرای آنها دچار مشکل میشود و با اجرا نشدن قانون، مسؤولیتها لوث میشود. ایشان در این زمینه افزودند: با تشکیل مجالس جدید، طرحهای در جریان بررسی مجلس قبل که وقت و زحمت زیادی صرف آنها شده، کنار گذاشته میشود که این مسأله نیاز به اصلاح دارد.
توصیه دیگر حضرت آیتالله خامنهای «اصلاح ساختار بودجه» بود که گفتند: ترکیب غلط بودجه هنوز اصلاح نشده که مخاطب این موضوع بیشتر دولت است اما در مجلس نیز نباید با افزایش هزینهها بدون تعیین درآمدهای واقعی و قابل تحقق، به کسری بودجه که امالخبائث مشکلات اقتصادی است، اضافه شود.
ایشان با تأکید بر «تقویت بنیه کارشناسی مجلس چه در مرکز پژوهشها و چه در کمیسیونهای تخصصی»، به تدوین برنامه هفتم توسعه اشاره کردند و گفتند: در این برنامههای ۵ ساله نباید به کلیگویی اکتفا شود، بلکه دولت و مجلس با نگارش مسالهمحور برنامه، راه را برای دستاندرکاران کشور روشن کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با بیان چند نمونه از مسائلی که باید در برنامه هفتم مورد توجه قرار بگیرد، افزودند: در برنامه هفتم برای مسائلی مانند کشاورزی یا مساله معدن که ظرفیتهای کشور در آن دستنخورده یا با استحصال بدون ارزش افزوده است یا مساله صنعت که راهبرد کشور در این بخش نامعلوم است، به صورت علمی و مسالهمحور سند و برنامه نوشته شود. البته امکانات کشور و موضوع آمایش سرزمینی نیز در نظر گرفته شود. ایشان در توصیه بعدی، «توجه به ابعاد رسانهای مصوبات و اقدامات مجلس و توضیح آنها برای مردم» را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: توضیح درست ندادن به مردم، موجب میشود فرصت فضاسازی و هیاهو علیه قانون ایجاد شود و شما از تصویب آن پشیمان شوید.
حضرت آیتالله خامنهای با تمجید از چابکی و گزارشهای بموقع دیوان محاسبات در چند سال اخیر افزودند: اخیراً دیوان محاسبات بررسی بودجه بعضی شرکتهای دولتی را نیز آغاز کرده که اگر آن را به همه شرکتهای دولتی تعمیم دهید، از جمله امتیازات این مجلس خواهد بود.
رهبر انقلاب با اشاره به توصیه سابق خود به نمایندگان مبنی بر پرهیز از دخالت در انتصابات خاطرنشان کردند: رئیس مجلس گفتند بعضی نمایندگان از این توصیه دلخور شدهاند، در حالی که این توصیه به مصلحت خود شماست، چرا که اگر در یک منطقه با پیشنهاد یا فشار یک نماینده، مسؤولی منصوب شود اما عملکرد او مطلوب نباشد، مشخص نیست باید از چه کسی بازخواست شود.
ایشان در این زمینه افزودند: یکی از مسائل مهم در قانون اساسی بحث تفکیک قواست و هر کسی باید به وظایف خود عمل کند، البته همواره به دولتیها نیز توصیه کردهایم از مشورت و نظرات نمایندگان استفاده کنند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اهمیت حفظ آبروی افراد و پرهیز از بیان مطالب اثباتنشده از تریبون پر اهمیت مجلس گفتند: هر چه مسؤولیت بیشتر میشود، عبادت و تضرع انسان به درگاه خداوند متعال و شفیع قرار دادن ائمه هدی به درگاه الهی باید بیشتر باشد.
ایشان در پایان با درود بر ارواح مطهر امام بزرگوار و شهیدان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، یاد شهید صیادخدایی را که در یک عملیات تروریستی به شهادت رسید، گرامی داشتند.
در ابتدای این دیدار، آقای دکتر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح اقدامات ۲ سال اخیر مجلس یازدهم، «توجه به خنثیسازی تحریمها» را راهبرد اصلی این مجلس خواند و گفت: مجلس در چارچوب این راهبرد، به دنبال تحقق «بسته تحول در قوانین اقتصادی» است.
رئیس مجلس با بیان اینکه مجلس همزمان با حل ریشهای مسائل بر تدبیر برای کاهش مشکلات مقطعی مردم نیز تأکید دارد، تصویب بازتوزیع یارانه ارز ترجیحی به صورت کالابرگ برای کالاهای ضروری را از اقدامات نمایندگان در این خصوص برشمرد.
تشریح اقدامات قانونی در جهت تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، تصویب قوانین در زمینه مالیات بر خانههای خالی، حمایت از دانشبنیانها، شفافیت، واردات خودرو، حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اولویتبخشی به مناطق محروم و مناطق حاشیهنشین در بودجه و مصوبات و پیگیری بهبود مشکلات سربازان از دیگر محورهای گزارش آقای قالیباف در این دیدار بود.
ارسال به دوستان
اخبار
مراسم اختتامیه پیست اسکی بینالمللی توچال برگزار شد
مراسم اختتامیه پیست اسکی بینالمللی توچال برگزار شد و در این برنامه، از بهترین مربیهای فصل اسکی ۱۴۰1-۱۴۰0 تقدیر شد. در این مراسم از بهترین مربیهای فصل اسکی ۱۴۰1-۱۴۰0 در پیست اسکی توچال به ترتیب اول تا سوم در رشته اسنوبرد از محمد بختیاری، سامان ناظمی و پریا شریفی و در رشته آلپاین از سیدکاظم نبوی، غلامحسین بندعلی و رامین اقبالی تقدیر به عمل آمد. روحالله امداد، مدیرعامل شرکت تلهکابین توچال در حاشیه این مراسم در شمیرانات اظهار کرد: همه ساله با بارش نزولات جوی و رحمت الهی، پیست بینالمللی اسکی توچال کار خودش را آغاز میکند و معمولا آبانماه هر سال این پیست به صورت رسمی با برف طبیعی پس از مراسم افتتاحیه فعالیت خودش را آغاز میکند. وی گفت: در نوع خودش کمنظیر است که ما در خردادماه برف داریم و میتوانیم از این نعمت الهی استفاده کنیم و امسال هم مراسم اختتامیه پیست اسکی توچال در فصل ۱۴۰1-۱۴۰0 را برگزار کردیم. امداد بیان کرد: در فصل گذشته موفق شدیم مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۲۲ پکن را در این پیست برگزار کنیم و همینطور برنامه صعود دوستی بانوان کشورهای قلمروی اکو را داشتیم و میزبان سفرای کشورهای اکو بودیم و تعامل خوبی را با عزیزان داشتیم و در عرصه دیپلماسی ورزشی توانستیم گامی برداریم که انشاءالله این استمرار داشته باشد. وی با اشاره به اینکه در فصل گذشته تعداد زیادی از علاقهمندان ورزش اسکی در این پیست آموزش دیدند، افزود: تلاشمان را برای گسترش ورزش اسکی به عنوان ورزشی که بیش از این میتواند ارتقا پیدا کند و برای کشورمان افتخارآفرین باشد، انجام میدهیم. مدیرعامل شرکت تلهکابین توچال تصریح کرد: امیدواریم فصل آینده با نوسازی تلهکابین خدمات بهتری را به علاقهمندان بدهیم و با توسعه این پیست میزبان علاقهمندان در سطح کشور و بینالملل باشیم.
***
ترابی: انگیزهام برای تمدید قرارداد تکرار موفقیتهای گذشته بود
بازیکن تیم فوتبال پرسپولیس میگوید انگیزهاش برای تمدید قرارداد تکرار موفقیتهای گذشته بود. مهدی ترابی درباره تمدید قرارداد با پرسپولیس اظهار کرد: خوشحالم که قراردادم را با پرسپولیس تمدید کردم تا افتخاراتی را که با پرسپولیس کسب کرده بودیم دوباره تکرار کنیم. خوشحالم که توانستم در خدمت تیم باشم. همه تلاشم را انجام میدهم که سال آینده بتوانیم دل هواداران را شاد کنیم. وی افزود: فصل گذشته که بدون جام برای ما بود، قطعا فصل خوبی نبود اما انگیزه تمدید قرارداد من این بود که دوباره موفقیتهای گذشته را تکرار کنم. همه تلاش خودمان را انجام میدهیم در کنار هواداران افتخارات گذشته را تکرار کنیم و پرچم پرسپولیس را بالا نگه داریم. ما در پرسپولیس یاد گرفتیم فرد مهم نیست و تیم مهم است. نخستین هدف ما در فصل جدید قهرمانی است و میخواهیم در آسیا هم موفق ظاهر شویم. هر زمانی که کادر مدیریتی و بازیکنان و هواداران متحد بودند افتخارات زیادی کسب کردهایم و انشاءالله باز هم این اتحاد شکل بگیرد.
***
عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال صورتجلسه را پاره کرد!
یکی از اعضای هیاترئیسه فدراسیون فوتبال که در معرض عزل قرار دارد، صورتجلسه آخرین نشست رسمی را با وجود امضای سایر اعضای هیاترئیسه پاره کرد. برخی اعضای هیاترئیسه فدراسیون در آستانه مجمع ١٠ خرداد با توجه به دستور جلسه به دنبال لغو مجمع آتی فدراسیون هستند، چرا که عزل 4 گزینه از بین ٨ عضو فعلی در دستور کار این مجمع قرار دارد. یکی از اعضای هیاترئیسه که در معرض عزل قرار دارد، در همین راستا صورتجلسه اخیر را که به امضای سایر اعضا رسیده بود پاره کرد اما به نظر میرسد این اقدام هم نتیجهای برای وی به همراه نخواهد داشت. برخی اعضای مجمع فدراسیون با اظهار شگفتی از شنیدن ماجرای پاره شدن صورتجلسه توسط عضو جنجالی، با جدیت بر این نکته تاکید دارند که با اینگونه رفتارها دستور جلسه مجمع ١٠ خرداد بویژه عزل اعضای مورد نظر باید به مرحله اجرا برسد.
***
جلسه مهم رئیس و نایبرئیس فدراسیون کشتی برگزار شد
جلسه مهم علیرضا دبیر و حمید سوریان، رئیس و نایبرئیس فدراسیون کشتی برگزار شد. حمید سوریان در گفتوگو با روابط عمومی فدراسیون کشتی، درباره این نشست گفت: طبق روال همیشگی جلسات کاری بنده و رئیس فدراسیون کشتی برگزار و در این جلسه چند ساعته تصمیمات مهمی گرفته شد. نایبرئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: موضوع اصلی این جلسه تقسیم کار بین بنده و رئیس فدراسیون به منظور پیشبرد هر چه بیشتر اهداف کشتی کشور در عرصههای داخلی و بینالمللی بود. سوریان ادامه داد: کشتی ایران در سالهای اخیر توانسته دوباره در جمع ۳ تیم برتر دنیا قرار بگیرد و از لحاظ فنی رشد قابل ملاحظهای داشته است اما متأسفانه خلأ حضور نماینده ایران در هیاترئیسه اتحادیه جهانی احساس میشود. وی ادامه داد: طی مذاکراتی که با رئیس فدراسیون کشتی داشتم با پیشنهاد بنده مقرر شد بیشتر تمرکز من روی کارها و امور جاری و داخلی فدراسیون بویژه تیمهای ملی کشتی در تمام ردههای سنی باشد تا فرصت بیشتری در اختیار ایشان به منظور اجرای برنامههای دیپلماسی ورزشی و ارتباط با سایر فدراسیونهای ملی قرار گیرد. سوریان در پایان خاطرنشان کرد: هدف نهایی ما از این تصمیمات حضور یک نماینده از کشورمان در هیاترئیسه اتحادیه جهانی بود و انشاءالله به امید خدا رئیس فدراسیون کشتی در انتخابات هیاترئیسه اتحادیه جهانی که در جریان رقابتهای جهانی صربستان برگزار میشود، شرکت خواهد کرد.
ارسال به دوستان
«سلام فرمانده»، انعکاس عهد قدیم در آیینه نسل جدید
حجتالاسلام محسن قنبریان*: دهه ۶۰ در اوج دفاعمقدس، در کنار تصنیفهای حماسیای از کسانی مثل آقای گلریز و قالبگیری مضامین دفاعمقدس در سبکی از نوحهخوانی توسط حاج صادق آهنگران، گروه سرود آباده پاسخ به یک نیاز در رفع تبعات روحی- روانی جنگ شد. آیتالله خامنهای از کنار آن پدیده عادی نگذشتند! بار اول که آن را در برنامه کودک دید، گفت: «دلم میخواهد اینها را ببینم»! وقتی برای اعزام سپاهیان محمد(ص) در سفر شیراز بودند، آن گروه را از نزدیک دیدند اما به اجرایشان در مراسم اکتفا نکرده و گفتند: «اینگونه فایده ندارد، اینها را به دفتر اقامت من بیاورید»! به آن هم بسنده نشد و آنها به دفتر ریاستجمهوری در تهران هم دعوت شدند و زمینه اجرای نخستین سرود با اُرگ در جماران در حضور امام خمینی در عید مبعث را ایشان برای آن گروه فراهم کرد. توجه ویژه ایشان به این پدیده (که ظرفیت کودکان برای حال خوب جامعه مینامم) وقتی معنادار میشود که ایشان در مضمون سرود جدید آنها تصرف کردند و گفتند: «شعر و آهنگش خوب است اما حزنش زیاد است. خانواده شهدا خودشان به اندازه کافی غم و غصه دارند، شما باید کاری کنید که برای اینها تسلیخاطر باشد. جنبههای حماسی این سرود کم است»! این سطح از ورود به پدیده خودجوشِ فرهنگی از یک شهرستان، کاشف از یک راهبرد فرهنگی در حکمرانی فرهنگی برای تلطیف فضای آن روز جامعه، تسلیبخشی و امیدآفرینی در اوج تبعات طبیعی جنگ بود. اگر اثربخشی این ظرفیت را تئوریزه کنیم، میتوان گفت چون نسل نو به طور طبیعی، نتایج نسل قدیم است؛ وقتی آنها را آیینه آرمانها، امیدها، آرزوها و اهدافی ببینیم که دنبال کردهایم، اثر تسلیبخشی، تحملپذیری و امیدآفرینی برایمان دارد. چنانچه برعکس، اگر نسل جدید را تمثالی از شورش و سرکشی علیه هنجارهای پذیرفته پدران و مادران جامعه دیدند، ناامیدی و گلهمندی شکل میگیرد.
والدین آمریکایی بر همین اساس نگران هنجارهای موسیقی و حواشی خواننده نوجوان «جاستین بیبر» شدند و بیش از ۲۷۰ هزار امضا برای اخراج او جمع کردند.
داوران عصر جدید هم به نمایندگی از حضار همین نکته را درباره گروه سرود رسا به زبان آوردند؛ بیخیال فرم و مسائل فنی، شیفته انرژی مثبت آن شدند. اگر همین مضمون را حرفهایتر و هنریتر، یک استاد موسیقی اجرا میکرد چنین انرژی مثبتی نمیداشت!
شاید یکی از علل اقبال عمومی به سرود «سلام فرمانده» همین نکته روانی- اجتماعی باشد. واقعا ما خود را در آیینه فرزندانمان جستوجو میکنیم. اگر اهداف، آرمانها و آرزوهای مشترک خود -که حتی با هزینهها یا طولانی شدن بازه زمانی تحققش، خستهمان هم کرده- را به زبان هنر و ادبیات نو از فرزندان بشنویم، تسلیدهنده و انرژیبخش میشود!
این نظریه ریشه قرآنی هم دارد! قرآن به دهان پدران و مادران مومن میگذارد که فرزندان و نتایج خود را هبه الهی دانسته و از خداوند قرهالعین شدن آنها را بخواهند. (۷۴ فرقان)
انتخاب کلمه «قره العین» حاوی بار مفهومی خاصی است که حال نسل قدیم را خوب میکند. به حسب لغت این کلمه یا جایی استعمال میشود که حرارت چشم بر اثر درد، خنک شود! یا موجب «قرار» و آرامش چشم نگران و پریشان شود! (ر.ک: تفسیرالمیزان ذیل آیه)
وقتی در نسل نو، بازتولید اهداف و آرزوها و هنجارهای نسل قدیم دیده شود، برای نسل قدیم تسلیبخشی بوده و آرامش و نشاط میآفریند.
* استاد حوزه علمیه
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|