|
پیشرفت کشور به اراده قوی ملت و مسؤولان وابسته است
علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «رهبر انقلاب: Lبرای یافتن علت ضعفها و ناکامیها، امام ما را راهنمایی کرده و میگویند «کارنامه شما در گرو تلاش و مجاهدت است»؛ یعنی هر جا ملت و مسؤولان با اراده قوی وارد میدان شوند، آنجا عرصه پیشرفتها است و هر جا سستی در ارادهها به وجود آید، موجب عقبماندگی میشود».
ارسال به دوستان
سفر رافائل گروسی به اسرائیل به بهانه بررسی ادعاهای جدید علیه ایران تایید اقدامات تروریستی رژیم تلآویو علیه برنامه هستهای و دانشمندان ایرانی است
آژانس دشمنی!
بورل: احتمال بازگشت به برجام رو به کاهش است امیرعبداللهیان: عواقب تصویب قطعنامه ضد ایرانی در آژانس متوجه طرفهایی است که مخل مسیر دیپلماسی هستند
گروه سیاسی: تحولات پیرامون مساله هستهای ایران طی روزهای گذشته تحتالشعاع نشست آتی شورای حکام آژانس و احتمال صدور قطعنامه ضد ایرانی در این نشست پس از انتشار گزارش اخیر آژانس و همچنین سفر عجیب رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به سرزمینهای اشغالی و رایزنی با نخستوزیر این رژیم قرار گرفته است.
به گزارش «وطنامروز»، دولت بایدن که این روزها بیشتر از گذشته از بازگشت به برجام فاصله میگیرد و 8 دور مذاکرات وین را در بنبست شکست قرار داده است، در آخرین دور تلاشهای خود بانی صدور قطعنامهای در شورای حکام علیه ایران شده است. رفتار اخیر آمریکاییها پس از وضع تحریمهای نفتی اخیر واشنگتن علیه ایران و اقدامات تحریکآمیز در آبهای بینالمللی علیه محمولههای ایرانی که پیامی جز آمادگی کاخ سفید برای شکست مذاکرات وین ندارد، به وضوح با مخالفت مسکو و پکن روبهرو شده است. پس از موضع شدید چین نسبت به مواضع رابرت مالی در سنای آمریکا درباره مذاکرات هستهای با ایران، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز بر مخالفت قطعی این کشور با پیشنویس قطعنامه آمریکا و 3 کشور اروپایی در شورای حکام آژانس تاکید کرد و افزود: این پیشنویس قطعنامه فاقد هرگونه تاثیر مثبتی است و موضوعات در دستورکار همکاری ایران و آژانس باید در مسیر فنی آژانس حلوفصل شود.
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین هم گفت: «در واقع، پیشنویس قطعنامه غربیها درباره ایران بیمعناست چون هیچ اثر مثبتی بر روابط میان آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران نخواهد داشت». دیپلمات روس هشدار داد: «در صورتی که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامه غرب درباره ایران را بپذیرد، چشمانداز تکمیل موفقیتآمیز گفتوگوهای وین برای احیای برجام مبهمتر خواهد شد».
در همین حال «جوزپ بورل»، مسؤول و هماهنگکننده سیاست خارجی اتحادیه اروپایی اذعان کرد احتمال دستیابی به توافق با ایران رو به کاهش است اما چنین توافقی همچنان با تلاش مضاعف قابل دسترسی است. وی روز شنبه پس از گفتوگو با وزیر امور خارجه ایران، در توئیتر نوشت: «دوباره با حسین امیرعبداللهیان (وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران)، گفتوگو کردم. احتمال دستیابی به یک توافق و بازگشت به برجام رو به کاهش است اما همچنان با تلاش مضاعف میتوانیم این کار را انجام دهیم». این دیپلمات اروپایی ادامه داد: «به عنوان هماهنگکننده، در هر زمان آمادهام تا [دسترسی به] راهحل برای آخرین موضوعات باقیمانده را تسهیل کنم». حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی جوزف بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی با اشاره به عزم و اراده دولت جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار، اقدام اخیر آمریکا و 3 کشور اروپایی در تهیه پیشنویس قطعنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی را رفتاری بر خلاف رویه دیپلماسی، شتابزده و غیرسازنده خواند که موجب سختتر و پیچیدهتر شدن روند مذاکرات خواهد شد.
امیرعبداللهیان با اشاره به قانون مجلس شورای اسلامی، هشدار داد هرگونه اقدام سیاسی از سوی آمریکا و 3 کشور اروپایی در آژانس، بیتردید با واکنش متناسب، موثر و فوری جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد. رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ضمن قدردانی از تلاشهای جوزف بورل، بار دیگر بر آمادگی و اراده ایران برای ادامه و به نتیجه رسیدن مذاکرات در مسیری واقعبینانه و مورد توافق تاکید کرد. امیرعبداللهیان با اشاره به اقدامات مخرب رژیم صهیونیستی که خود مجرم اصلی فعالیتهای غیرقانونی هستهای در جهان است، سفر گروسی، مدیرکل آژانس به تلآویو در آستانه نشست شورای حکام را در تعارض با رعایت اصل بیطرفی و جایگاه فنی و حرفهای آژانس خواند. رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در گفتوگو با همتای روس خود اقدام غیرسازنده آمریکا و 3 کشور اروپایی در تهیه پیشنویس قطعنامه برای نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی و فضاسازی رسانهای علیه ایران را مخل روند مذاکرات خواند. امیرعبداللهیان با اشاره به تهیه نقشه راه همکاریهای ایران و آژانس در آخرین سفر رافائل گروسی به تهران، تصریح کرد عواقب و پیامدهای تصویب هرگونه قطعنامه ضد ایرانی در نشست هفته آتی آژانس متوجه طرفهایی است که مخل مسیر دیپلماسی هستند.
* یک سفر معنادار!
در آستانه نشست فصلی شورای حکام، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در یک سفر عجیب به تلآویو رفت تا به تهدیدات این رژیم علیه برنامه هستهای ایران گوش فرا دهد! سفر مدیرکل آژانس به اسرائیل در شرایطی انجام میشود که این رژیم نهتنها عضو NPT - پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای- نیست، بلکه چند صد کلاهک اتمی در اختیار دارد. از سوی دیگر این رژیم چند مرتبه مبادرت به حملات خرابکارانه به تاسیسات هستهای ایران کرده که در تمام این موارد آژانس و مدیرکل کاملا سکوت کرده و به محکومیت این حملات تروریستی نپرداختهاند. حتی منابع و رسانههای غربی بارها اعلام کردهاند رژیم صهیونیستی با استفاده از ظرفیت بازرسی آژانس از ایران- که رکورددار میزان بازرسیهاست- برای حملات تروریستی خود استفاده کرده است؛ در چنین شرایطی سفر گروسی به تلآویو، نهتنها مایه بیاعتباری و بیآبرویی برای این سازمان بینالمللی است، بلکه بر شائبه همکاری آژانس با رژیم صهیونیستی علیه فعالیتهای ایران صحه میگذارد، چه اینکه آژانس در پرونده جدیدی هم که درباره برخی اماکن جدید ایرانی گشوده با کارسازی صهیونیستها آن را انجام داده است. آژانس چنانچه به سمت تقابل با تهران در شورای حکام قدم بردارد، این اقدام بر میزان و کیفیت آینده همکاریهای آژانس و ایران تاثیر خواهد گذاشت. در عین حال نخستوزیر رژیم صهیونیستی در یک نشست خبری با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت این رژیم دیپلماسی را برای حلوفصل مساله هستهای ایران ترجیح میدهد اما «حق خود» برای اقدام مستقل در این زمینه را محفوظ میدارد. نفتالی بنت گفت رژیم صهیونیستی برای بنبست به وجود آمده بر سر راه حلوفصل مساله هستهای ایران، راهکار «دیپلماتیک» را ترجیح میدهد اما میتواند در این رابطه مستقیما نیز وارد عمل شود. بنت همچنین ادعا کرد: اسرائیل حق دفاع از خود و اقدام علیه ایران را برای متوقف کردن برنامه هستهای آن دارد؛ در صورتی که جامعه بینالملل نتواند در بازه زمانی مشخصی این کار را بکند. بنت همچنین گفت: ما بر خطر تداوم پیشرفت ایران در مسیر دستیابی به سلاح اتمی و تضعیف و گمراه کردن جامعه بینالملل تاکید میکنیم.
* ملاقات میدان و دیپلماسی!
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از دیدار و گفتوگو با مایکل اریک کوریلا، فرمانده سنتکام، مرکز فرماندهی نیروهای آمریکا در غرب آسیا درباره ایران خبر داد و در صفحه توئیترش نوشت: «خوشحالم به تمپا [ایالت فلوریدا] بازگشتم تا با ژنرال کوریلا، فرمانده سنتکام دیدار کنم و درباره تلاشهای دیپلماتیکمان برای تداوم مقابله، مهار و بازدارندگی طیف کاملی از تهدیدهای ناشی از ایران علیه آمریکا و شرکایمان گفتوگو کنیم».
گفتوگوی این 2 مقام ارشد دیپلماتیک و نظامی آمریکا درباره ایران در پی این انجام شده است که کوریلا اخیرا در گفتوگو با الجزیره مدعی شد: «از نظر من ایران بیثباتکنندهترین نیرو در خاورمیانه است. موضع آمریکا این است که به ایران اجازه هستهای شدن ندهد؛ با این حال نگرانی ما درباره ایران از تواناییهای هستهایاش فراتر میرود». او در ادامه ادعا کرد برنامه موشکهای بالستیک ایران و حمایتش از گروههای نیابتی از دیگر نگرانیهای ایالاتمتحده محسوب میشود. فرمانده سنتکام همچنین گفته بود: تهدید ایران نیازمند تلاش قاطع از سوی ما و شرکای امنیتیمان در منطقه است. سنتکام به این تلاش متعهد است.
***
زمان احتمالی نشست شورای حکام آژانس اتمی به روایت دیپلمات روس
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، بامداد یکشنبه زمان احتمالی بررسی موضوعات مربوط به برنامه هستهای ایران در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را اعلام کرد. اولیانوف در توئیتر خود، در پاسخ به ادعاهای «شموئیل مئیر» تحلیلگر ارشد صهیونیست نوشت: «در حقیقت، مساله ایران توسط شورای حکام آژانس اتمی به احتمال بسیار زیاد در روز چهارشنبه بررسی میشود». مئیر در توئیتی مدعی شده بود: «گفتمان اسرائیل در حال پذیرش آن چیزی است که ممکن است روز دوشنبه در راهروهای دیپلماتیک آژانس اتمی رخ دهد؛ توافق هستهای و محدودیتهای اخیر بر برنامه هستهای ایران ممکن است فرو بریزد و از بین برود».
ارسال به دوستان
سیدمحمود دعایی، مدیر مسؤول روزنامه اطلاعات بر اثر ایست قلبی درگذشت
4 دهه روزنامهنگاری
گروه سیاسی: روز گذشته (یکشنبه 15 خرداد) حجتالاسلام سیدمحمود دعایی، مدیر مسؤول روزنامه اطلاعات درگذشت.
به گزارش «وطنامروز»، محمود دعایی که روز گذشته در 81 سالگی بر اثر ایست قلبی از دنیا رفت، از سال 1359 تاکنون سرپرستی روزنامه اطلاعات را بر عهده داشت.
دعایی سال 1320 در یزد متولد شد و پس از پایان مقطع دبیرستان، به حوزه علمیه کرمان رفت و فراگیری علوم دینی را آغاز کرد.
وی که سال 1346 سطوح عالیه حوزه را به پایان رساند، از همان ایام به وادی مبارزه علیه رژیم پهلوی وارد شد و به خاطر اینکه تحت تعقیب رژیم قرار گرفت، برای ادامه تحصیلات به عراق رفت.
دعایی در خلال فعالیتهای انقلابی خود، به اروپا و کشورهای غرب آسیا مثل لبنان، عربستان، سوریه، اردن، افغانستان و پاکستان سفر کرد.
وی همچنین به مدت ۷ سال سخنگوی نهضت روحانیت مبارز در ایران بود و در سالهایی که امام خمینی(ره) در تبعید عراق به سر میبردند، وی از همراهان امام بود.
علاوه بر این دعایی یکی از رابطهای امام خمینی با سازمانها و انجمنهای اسلامی و مبارز دانشجویی و برخی شخصیتهای مبارز خارج از کشور به شمار میرفت.
مجریگری برنامه رادیویی نهضت روحانیت در ایران که در سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی از عراق پخش میشد، از دیگر سوابق دعایی است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمنماه 57 نیز محمود دعایی به خاطر فعالیت در عراق، به عنوان نخستین سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور انتخاب شد و به بغداد رفت. اما عمر این مسؤولیت کوتاه بود و او اواخر سال 58 به ایران بازگشت و در بیت امام خمینی مشغول به کار شد. در این دوران بود که وی با حکم امام خمینی(ره) اجازه دریافت وجوهات شرعیه را دریافت کرد.
در نهایت محمود دعایی اردیبهشتماه سال 59 از سوی امام خمینی(ره) به عنوان سرپرست روزنامه اطلاعات انتخاب شد.
در حکم انتصاب دعایی از سوی امام خمینی آمده است: از آنجا که مطبوعات کشور در ساختن جامعه نقش موثری را ایفا مینماید، جنابعالی را به خاطر شایستگی و لیاقتی که در اداره این گونه امور دارید به سرپرستی روزنامه اطلاعات که مربوط به مستضعفین است منصوب مینمایم. امید است این روزنامه را در راه تحقق بخشیدن به آرمانهای انقلاب اسلامی اداره نمایید.
دعایی سابقه حضور در ۶ دوره مجلس شورای اسلامی از سال 1359 تا 1382 را در کارنامه سیاسی خود داشت.
ارسال به دوستان
ناصر نوبری:
ضمانت برجام باید در دست ایران باشد
گروه سیاسی: آخرین سفیر ایران در اتحاد جماهیر شوروی با بیان اینکه ضمانت واقعی اجرای برجام نه در آمریکا و اروپا و نه در چین و روسیه که در اراک، نطنز و تهران است، اظهار داشت: اینکه مذاکرات وین کشدار شود و بر سر نوع ضمانت به بنبست برسد یا نهایتا موکول به تصویب در کنگره آمریکا شود اشتباه مشابه قبل خواهد بود و فقط موجب اطاله و در نهایت هم حصول نتیجه بیهوده و غیرقابل اتکا خواهد بود.
ناصر نوبری در گفتوگو با «همشهری آنلاین» درباره احتمال نقش اروپا در میانجیگری مذاکرات وین گفت: در شرایط کنونی با توجه به نیاز مبرم اروپا به انرژی، طبعا انگیزه اروپا برای حصول توافق بیشتر از روسیه است در حالی که روسها انرژی ایران را رقیب خود میدانند. وی در توضیح مهمترین مشکلات موجود در مذاکرات گفت: یک مساله مهم که مورد بحث است و موجب طولانی شدن کار شده است مساله تضمین است. اصولا مشکل و نقص اصلی برجام این بوده که اساس معامله به صورت نقد و نسیه منعقد شده است؛ نقد از طرف ما و نسیه از طرف مقابل. همچنین ضمانت معتبر وادارکننده طرف مقابل به اجرای تعهدات هم وجود نداشته است. اگر این نقص برجام در توافقنامه وین برطرف نشود ما دوباره با مشکل انواع بدعهدیها بویژه با تغییر دولتها در آمریکا مواجه خواهیم شد. مکانیزم این ضمانت اگر به هر شکلی داخل خاک آمریکا یا داخل هر سیستم تحت نفوذ آمریکا باشد قابل اتکا نبوده و کارایی نخواهد داشت. دیدیم که حتی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز نتوانست اجرای برجام را ضمانت کند و آمریکا چون حق وتو داشت بهراحتی آن قطعنامه را نقض و برجام را پاره کرد، بنابراین هر گونه ضمانتی مانند اظهارات رئیسجمهور یا رئیس مجلس آمریکا یا حتی مصوبه کنگره آمریکا ضمانت اجرایی قابل اتکا محسوب نمیشود. در هر حال مکانیزمهای ویژه و لازم برای نقض ضمانتها در اختیار آمریکاست و خارج از دسترس و نفوذ ما. مثلا اگر امروز کنگره آمریکا برجام را تصویب کند در آینده هر گاه کنگره بخواهد با یک مکانیزم و یک مصوبه دیگر میتواند آن را نقض کند. نوبری در پاسخ به سوالی درباره چگونگی دریافت یک تضمین قابل اتکا گفت: تنها و تنها ضمانتی قابل اتکا است که در دسترس و در اختیار ما و در خاک ما باشد تا در زمان لازم به اجرا درآید. با توجه به واقعیات و تجربیات ۴ سال اخیر تنها مکانیزم ضمانت قابل اتکا، ضمانت منبعث از توان و امکانات برنامه هستهای ایران است. اکنون چه مکانیزمی آمریکا و طرفهای مقابل را عجولانه پای میز مذاکره برای احیای برجام آورده است؟ نه قطعنامه شورای امنیت، اظهارات و امضای جان کری و...، بلکه فقط و فقط تحرکات برنامه هستهای ایران آنها را پای میز مذاکرات آورده است. وی با بیان اینکه ضمانت واقعی اجرای برجام نه در آمریکا و اروپا و نه در چین و روسیه که در اراک، نطنز و تهران است، اظهار داشت: اینکه مذاکرات وین کشدار شود و بر سر نوع ضمانت به بنبست برسد یا نهایتا موکول به تصویب در کنگره آمریکا شود اشتباه مشابه قبل خواهد بود و فقط موجب اطاله و در نهایت هم حصول نتیجه بیهوده و غیرقابل اتکا خواهد بود. دیپلمات کشورمان افزود: فقط با گنجاندن ۲ پاراگراف فنی، تخصصی و حقوقی و کاملا حرفهای منبعث از امکانات برنامه هستهای ایران در توافقنامه وین میتوانیم یک مکانیزم تضمینی واقعی برقرار کنیم که حتی با تغییر دولتها در آمریکا توافق، پایدار مانده و تداوم یابد. این روش تنها و تنها تضمین واقعی است و از اطاله مذاکرات و وابسته کردن بیهوده سرنوشت آن به کنگره آمریکا میرهاند و ثباتآفرین خواهد بود. وی درباره اختلافات بر سر خارج کردن سپاه از لیست گروههای تروریستی اظهار کرد: چند روز پیش آمریکاییها در جلسه کمیته روابط خارجی سنا گفتند این خواسته ایران خارج از برجام است بنابراین ایران باید متقابلا یک امتیاز خارج از برجام بدهد. این نظر آمریکاییها اشتباه است. در برجام به صراحت آمده که آمریکا و دیگر طرفها نباید اقداماتی انجام دهند که موجب اخلال در اقتصاد و تجارت آزاد بینالمللی ایران شود. سپاه بخشی از نیروی رسمی نظامی ایران است، بنابراین اخلال در امور تجاری این نیروی رسمی ایران اخلال در امور تجاری ایران و خلاف برجام است. از طرف دیگر امتناع آمریکا از این اقدام مغایر اساس هدف آمریکا در پیوستن به برجام برای کاهش تنش در منطقه است.
ارسال به دوستان
اخبار
دیلی اکسپرس:
توافق 20 ساله انرژی روسیه و ایران بایدن را تحقیر کرد
روزنامه انگلیسی «دیلی اکسپرس» در مطلبی با عنوان «بایدن با دستیابی روسیه و ایران به توافق بزرگ ۲۰ ساله انرژی تحقیر شد»، نوشت: در بحبوحه حمله به اوکراین، روسیه روابط انرژی خود را با ایران، کشور دیگری که در گذشته با ایالات متحده مخالفت کرده، گسترش داد. دیپلماتهای 2 کشور درباره فازهای دوم و سوم توسعه نیروگاه هستهای بوشهر با ایران که توسط روسیه ساخته شده، گفتوگو کردند. در همین حال، شرکتهای انرژی مسکو نیز قرار است نقش بزرگتری در صنعت پتروشیمی ایران ایفا کنند که مانع دیگری برای کشورهای غربی که بشدت تلاش میکنند به اتکای خود به صادرات سوخت فسیلی روسیه پایان دهند، ایجاد میکند.
در ادامه این گزارش ضمن اشاره به اینکه اتحادیه اروپایی بشدت به گاز روسیه وابسته است و سال ۲۰۲۱، ۴۰ درصد گاز خود را از این کشور وارد کرده، آمده است: هفته گذشته، الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه، در راس یک هیأت بلندپایه به ایران سفر کرد تا درباره اتحاد ۲ کشور گفتوگو کند. به گفته جواد اوجی، وزیر نفت ایران، روسیه تاکنون بخشی از بودجه ۵ میلیارد دلاری (تقریبا ۴ میلیارد پوندی) معهود برای پروژههای انرژی، کشاورزی و حملونقل ایران را اختصاص داده است.
به نوشته دیلی اکسپرس، روسیه و ایران قصد دارند تجارت سالانه خود را در ۳ سال آینده به حداقل ۴۰ میلیارد دلار افزایش دهند و به گفته اوجی، تهران و مسکو همکاریهای خود را در بخش مالی و بانکی، نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی هستهای به میزان قابل توجهی افزایش خواهند داد. وی همچنین خاطرنشان کرد که ۲ کشور توافق کردهاند تجارت دوجانبه را با واحد پولی خود انجام دهند.
به تحلیل این رسانه انگلیسی، این اقدام میتواند تقویت بزرگی برای روبل باشد چون پس از تحریم تقریبا تمام جنبههای اقتصاد روسیه از سوی کشورهای غربی، ضربه بزرگی خورد.
ولادیمیر پوتین در واکنش به این موضوع هشدار داده که اگر کشورهای اروپایی حساب روبلی در بانکهای روسیه باز نکنند، مسکو قراردادهای گاز خود را فسخ خواهد کرد.
***
آیتالله کعبی:
دشمن از طریق جنگ نرم برای خود مزدورپروری میکند
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: دشمنان انقلاب اسلامی نمیتوانند با این انقلاب از طریق تهدیدات نظامی مقابله کنند، لذا تلاش دارند از طریق جنگ نرم و جنگ رسانهای و فضای مجازی روحیه ملت ایران را تخریب و برای خود مزدورپروری کنند.
آیتالله عباس کعبی در گفتوگو با ایرنا با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره ادعای دشمنی مردم ایران با دین و روحانیت توسط ضدانقلاب، گفت: امام خمینی حقیقت زنده انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی است که در راه و روش و مدیریت حکیمانه رهبر معظم انقلاب تجسم و تبلور پیدا کرده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: این انقلاب در این ۴۳ سال ریشه دوانیده و مستحکم شده در عرصه پیشرفت علمی و فناوری، تثبیت مبانی مردمسالاری اسلامی و اقتدار و بازدارندگی، حضور ملت در صحنه و در همه آرمانهای مورد نظر امام راحل که در قانون اساسی آمده، حرکت رو به جلو و پیشرفتی را پیش برده است.
آیتالله کعبی عنوان کرد: ایران اکنون در گام دوم انقلاب و در مسیر علم و پژوهش و شکلدهی به اقتصاد قوی، معنویت و اخلاق و عدالت و مبارزه با فساد و استقلال، آزادی و خودکفایی، عزت، حکمت و مصلحت در سیاست خارجی و ترویج سبک زندگی اسلامی جوانان این مرز و بوم، بهمثابه پیشران و موتور محرک انقلاب اسلامی، حرکت پیشروندهای را شکل داده است. بحث تداوم نسلها و ارتباط نسلها بر پایه ایمان و تولید عمل صالح، با روحیه جهاد، فداکاری و مقاومت تعمیق شده است.
***
امیرعبداللهیان به ترکیه میرود
خبرگزاری آناتولی اعلام کرد حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران امروز به ترکیه خواهد رفت. این خبرگزاری نوشت که این سفر، نخستین سفر رسمی امیرعبداللهیان به ترکیه به شمار میرود.
بر اساس این گزارش، در سایه بحران جهانی غذا به دلیل جنگ اوکراین و روسیه، ترکیه در ۲ هفته آتی میزبان وزرای خارجه ۹ کشور خواهد بود. در همان روز نشستی سهجانبه میان وزرای خارجه ترکیه، آذربایجان و ترکمنستان برگزار میشود. وزرای خارجه مقدونیه، هلند، روسیه، آلمان، نروژ و ایرلند نیز در این مدت به ترکیه میروند.
***
سخنگوی وزارت امور خارجه:
جزایر سهگانه قلمرو ابدی ایران در خلیج همیشه فارس است
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توئیتی درباره جزایر سهگانه ایرانی (تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی) نوشت: حتی یک وجب از خاک میهن، به مثابه همه ایران است.
وی افزود: جزایر سهگانه قلمرو ابدی ایران سرافراز در قلب خلیج همیشه فارس و چشم و چراغ وطن هستند. خطیبزاده خاطرنشان کرد: بوسه بر دستان مرزبانان غیورمان میزنیم که برای حفظ وجب وجب این خاک پرگهر، استوار ایستادهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|