|
اوربان: جنگ اوکراین زیر سر امثال سوروس است
نخستوزیر مجارستان، هموطن سابق صهیونیستش را در پس پرده جنگ در کشور همسایه دانست. ویکتور اوربان در مصاحبهای گفت سرمایهدارانی مانند جورج سوروس، سفتهباز مجارتبار آمریکایی عامل جنگ در اوکراین هستند. او تاکید کرد: «سوروس به طور علنی از نیاز به طولانی کردن جنگ حرف میزد. اینها تحریککنندههای جنگ هستند و باید پاسخگو باشند».
ارسال به دوستان
در نشست دوجانبه وزرای دفاع آمریکا و چین در اجلاس امنیتی «شانگری-لا» چه گذشت؟
تعامل واشنگتن عین تقابل واشنگتن
گروه بینالملل: ۲ اقتصاد بزرگ جهان در ماههای اخیر بر سر همه چیز از تایوان و سابقه حقوق بشر چین گرفته تا فعالیتهای نظامی این کشور در دریای چین جنوبی با هم درگیر شدهاند. با این حال وزرای دفاع آمریکا و چین برای نخستینبار از زمان ریاستجمهوری جو بایدن در حاشیه یک نشست امنیتی با یکدیگر دیدار کردند. اگرچه هیچ نشانهای از پیشرفت در حل اختلافات وجود ندارد اما ۲ طرف مجددا تاکید کردند میخواهند روابط خود را بهتر مدیریت کنند. «لوید آستین» وزیر دفاع ایالات متحده در سخنرانی خود در اجلاس امنیتی شانگری-لا در سنگاپور گفت واشنگتن سهم خود را برای مدیریت تنشها با چین و جلوگیری از درگیری انجام میدهد. آستین در عین حال در اظهاراتی تنشآفرین با اشاره به تایوان گفت ایالات متحده همچنان در کنار متحدان خود از جمله تایوان خواهد ایستاد. آستین گفت افزایش «هشدار» در تعداد برخوردهای ناامن و غیرحرفهای بین هواپیماها و کشتیهای چینی با هواپیماهای دیگر کشورها وجود داشته است. با این حال وی در پایان سخنانش گفت: «ما به دنبال رویارویی یا درگیری نیستیم و به دنبال جنگ سرد جدید، ناتوی آسیایی یا منطقهای نیستیم که به بلوکهای متخاصم تقسیم شود». در همین ارتباط ژنرال ژانگ ژنژونگ، افسر ارشد ارتش چین، سخنرانی آستین را یک «مقابله» خواند. معاون ستاد مشترک کمیسیون نظامی مرکزی چین به خبرنگاران گفت: «تهمتهای بیاساس زیادی علیه چین وجود داشت. ما نارضایتی شدید و مخالفت قاطع خود را با این اتهامات نادرست ابراز کردیم». به باور کارشناسان، مساله تایوان همواره یکی از موضوعات مورد مناقشه میان چین و آمریکا به شمار میآید. از دیگر سو، از زمان وقوع جنگ اوکراین عبارت «امروز اوکراین، فردا تایوان» به کرات در تایوان به گوش میرسد. اگرچه مقامات تایوان درباره متفاوت بودن شرایط این جزیره با شرایط اوکراین سخن میگویند اما شرایط جغرافیایی تایوان و وجود اقیانوس به عنوان یک مانع طبیعی در اطراف آن بدان معنی است که آنها برای دفاع احتمالی از خود در برابر چین به حمایت آمریکا نیاز دارند. در این دیدار وزیر دفاع چین بر موضع قاطع پکن درباره تایوان تاکید کرد.
آستین از سخنرانی خود برای برجسته کردن اقدامات دولت بایدن برای تقویت همکاری با متحدان، از جمله «Quad» (یک گروه امنیتی که شامل ایالات متحده، ژاپن، استرالیا و هند است) و پیمان امنیتی «Aukus» (مورد توافق ایالات متحده، بریتانیا و استرالیا) استفاده کرد.
«پل هنل» مدیر اندیشکده کارنگی گفت از نظر وزیر دفاع ایالات متحده سیاست ایالات متحده در قبال تایوان تغییر نکرده است. این سیاست هم به تایوان کمک میکند تا توانایی دفاع شخصی کافی به دست آورد و هم باعث حفظ ظرفیت قوی ایالات متحده برای مقاومت در برابر هر گونه استفاده چینیها از زور میشود.
چین به رغم اینکه جلسه بین رؤسای دفاعی را مثبت ارزیابی کرد، واکنشی تند به سخنرانی آستین داشت.
ژنرال ژانگ ژنژونگ، معاون رئیس ستاد مشترک کمیسیون نظامی مرکزی چین در واکنش به اظهارات آستین گفت: ایالاتمتحده قبلا اروپا و خاورمیانه را به هم ریخته است، آیا آنها اکنون میخواهند شرق آسیا را هم به هم بریزند؟
در آنچه هیات چینی پاسخ رسمی پکن به آستین نامید، ژانگ قول وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اینکه واشنگتن به دنبال جنگ سرد جدید، ناتوی آسیایی یا منطقهای نیست که به بلوکهای متخاصم تقسیم شود را رد کرد.
ژنرال ژانگ گفت: «حرفهای آنها با اعمال آنها مطابقت ندارد. هدف واقعی ایالات متحده استفاده از این امر برای حفظ نظام هژمونیک خود است. آنها سعی دارند با طنابپیچی دور برخی کشورها دایرههای کوچکی ایجاد کنند». وی افزود استراتژی هند و اقیانوس آرام آمریکا یکی از رقابتهای ژئوپلیتیک و رقابت بلوکی است.
پس از پایان این گفتوگو، واشنگتن از پکن خواست از هر اقدام بیثباتکننده درباره تایوان خودداری کند. در این بین، رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش کرد: دیدار آستین و فنگ بر تایوان متمرکز بود و واشنگتن بر تعهد خود برای تغییر ندادن سیاست خود در این زمینه تاکید کرد. این دیدار در حالی انجام شد که کارشناسان ارشد دفاعی آمریکا معتقدند ناوهای هواپیمابر ایالات متحده که نماد قدرت نظامی این کشور هستند، در نبرد احتمالی بر سر تایوان، براحتی قابل شناسایی و ردیابی بوده و اهداف دشواری برای موشکهای ضدکشتی ارتش چین نیستند.
نشریه آمریکایی «تسک اند پرپس» (Task & Purpose) نوشت: ناوهای هواپیمابر مانند «یواساس جرالد آر.فورد» ۱۳ میلیارد دلاری که نماد قدرت نظامی آمریکاست، برای منصرف کردن دشمنان از حمله به منافع آمریکا، اطمینانبخشی به متحدان در مواقع بحران و ارائه پشتیبانی هوایی به نیروهای آمریکایی در نبرد ساخته شدهاند اما در عین حال این ناوها اهداف بزرگ و وسوسهانگیزی برای موشکهای ضد کشتی دشمنان هستند. به نوشته این نشریه آمریکایی که اخبار و رویدادهای نیروهای مسلح ایالات متحده را پوشش میدهد، چین در حال حاضر موشکهایی دارد که میتوانند کشتیها را تا فاصله ۲۵۰۰ مایلی هدف حمله قرار دهند. همچنین «ساموئل پاپارو» فرمانده ناوگان دریایی آمریکا در اقیانوس آرام بر این باور است وقایع اوکراین موجب افزایش احتمال حمله چین به تایوان شده است. به گفته او، چین بدون شک آنچه را که در اوکراین رخ داده است، مشاهده و یادداشت میکند و از آن درس میگیرد و بر اساس آنچه در این زمان میآموزد، تواناییهای خود را بهبود میدهد.
* عقبنشینی آستین از موضع بایدن
ترامپ نیز در اظهاراتی پس از آغاز جنگ در اوکراین گفته بود چین انگیزه لازم برای حمله به تایوان را دارد. به گفته وی دولت پکن شاهد ضعف دولت جو بایدن در نحوه خروج از افغانستان و واکنش او در قبال حمله روسیه به اوکراین است. ۲ خرداد سال جاری، آستین در یک کنفرانس مطبوعاتی در واکنش به اظهارات جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا درباره تایوان مبنی بر اینکه کشورش آماده است در صورت نیاز، برای دفاع از تایوان مداخله نظامی انجام دهد، گفت: سیاست ما درباره چین واحد تغییر نکرده است. آستین افزود: بایدن تعهد ما به قانون روابط با تایوان را خاطرنشان کرده است. این قانون برای کمک به تایوان برای دفاع از خود است. گفتنی است سخنان اخیر بایدن مبنی بر مداخله نظامی آمریکا در دفاع از تایوان، بازتاب گسترده در رسانههای بینالمللی و شبکههای اجتماعی داشت. بلافاصله بعد از پایان نشست خبری بایدن، یک مقام کاخ سفید برای لاپوشانی گاف فاحش بایدن، در گفتوگو با رویترز و بدون ذکر نام خود، توضیح داد: این سخن بایدن که آمریکا برای دفاع از تایوان اقدام نظامی انجام خواهد داد، به معنی تغییر در سیاست آمریکا نیست. همانگونه که رئیسجمهور بایدن در بخشی از سخنانش گفت، سیاست آمریکا در قبال چین تغییر نکرده است.
***
دست برتر اقتصاد چین مقابل آمریکا
تارنمای شبکه «سیانان» روز شنبه در گزارشی با اذعان به اینکه تورم آمریکا در ۴ دهه گذشته بیسابقه است، نوشت: با وجود رکود و تورم در ایالات متحده، چین این روزها دستاوردهای بزرگی را در حوزه فناوری و افزایش مبادلات تجاری تجربه میکند. سیانان در گزارشی با عنوان «به این عدد در گزارش امروز تورم آمریکا توجه کنید» نوشت: آخرین دادهها درباره قیمت مصرفکننده در آمریکا نشان داد در ماه مه تورم سالانه به صورت غیرمنتظرهای به بالاترین رقم خود در 40 سال گذشته رسید و نگرانیها درباره تامین مالی خانوارها را افزایش داد. این موضوع موجب فشار روی آن دسته از رهبران سیاسی شد که مدعی بودند هر کاری بتوانند برای حل مشکلات انجام میدهند. در بخشی از این گزارش اشاره شده است که افزایش بیسابقه تورم در آمریکا، این سیگنال را به سرمایهگذاران میدهد که بانک مرکزی آمریکا در تلاش برای کنترل تورم، ممکن است به بالا بردن تحمیلی نرخ بهره تا پایان امسال ادامه دهد. وخامت اقتصاد آمریکا با توجه به افزایش تورم، کاهش پیدرپی شاخص سهام در بازارهای بورس نیویورک و نگرانی از مداخله بانک مرکزی در افزایش نرخ بهره در آمریکا، همگی موجی از نگرانی برای سرمایهگذاری و سرمایهگذاران در آمریکا را موجب شده است.
در مقابل چین با داشتن دستاوردهای بزرگ در حوزه فناوری و افزایش مبادلات تجاری، این هفته شاهد خبرهای خوبی در حوزه اقتصاد بود. این تحولات مثبت بعد از آن اتفاق افتاد که دومین اقتصاد بزرگ جهان تحت تأثیر قرنطینههای گسترده دوران کرونا، بسته ماندن گسترده شرکتهای فناوری و رکود املاک و مستغلات بود. هزینه مصرفکننده و خروجی کارخانهها در چین بشدت در ماه آوریل کم شد و بیکاری به بالاترین میزان از زمان پیدایش کرونا در سال ۲۰۲۰ رسید. همزمان که چین گامهایی برای بازگشایی مجدد کسبوکارها برمیدارد و مقامات مجموعه اقداماتی را برای افزایش فعالیتها تدارک میبینند، علائم حاکی از احیای کسبوکارهاست. اوایل این هفته، والاستریت ژورنال در گزارشی اعلام کرد بررسی امنیت سایبری شرکت حملونقل اینترنتی «دیدی» توسط مقامات چینی در حال پایان است. این اقدام به این غول حملونقل چین اجازه میدهد یک سال پس از آنکه به خاطر نقض حریم خصوصی دادهها، از این بازار حذف شده بود، به بازار بازگردد که این موضوع به جهش سهام فناوریهای چینی خواهد انجامید. نشانههای دیگری از کاهش تلاشهای پکن برای کنترل شرکتهای فناوری وجود دارد. بلومبرگ به نقل از منابع آگاه اعلام کرد رگلاتورهای چینی بحثهای اولیه را درباره از سرگیری احتمالی عرضه عمومی شرکت خدمات مالی چینی «گروه انت» آغاز کردهاند. چین همچنین پس از رکود در ماه آوریل، دادههای تجاری بالایی را برای ماه مه منتشر کرد. صادرات این کشور در ماه مه نسبت به سال گذشته نزدیک به ۱۷ درصد افزایش یافت، در حالی که در آوریل تنها 3.9 درصد رشد داشت. واردات نیز برای نخستینبار در ۳ ماه گذشته افزایش یافت.
ارسال به دوستان
آمادهباش یونان برای مقابله با ترکیه
دیروز سخنگوی دولت یونان از آمادگی این کشور برای مقابله با هرگونه اقدامات تحریکآمیز ترکیه خبر داد. اکونومو، سخنگوی دولت یونان در گفتوگو با شبکه خبری اسکاینیوز با ذکر اینکه یونان کاملا میتواند با هر چالشی روبهرو شود، گفت: «ما از خود راضی نیستیم. باید برای هر احتمالی در ارتباط با ترکیه آماده باشیم. کارت برنده یونان روابطش با متحدان و تقویت دفاع از خود است».
او همچنین خاطرنشان کرد: «یونان میتواند با هر چالشی علیه حاکمیت ملی و حقوق حاکمیت خود روبهرو شود. این به نفع و منفعت ما است که وارد هیچ تشدید تنشی با ترکیه نشویم». اظهارات اکونومو متعاقب جنگ لفظی هفتههای اخیر روسای دولتهای آنکارا و آتن انجام شد؛ آتشی که به نظر میرسد در چارچوب سیاست توسعهطلبانه اردوغانی برافروخته شده و در حال تبدیل به یک نزاع جدی در منطقه مدیترانه شرقی است. منابع خبری در روزهای اخیر از تشدید تنش بین یونان با ترکیه در دریای اژه و آمادهباش سطح بالای نیروهای مسلح یونان خبر دادند. این دو کشور مدتهاست در زمینه حق بهرهبرداری از منابع گاز در دریای اژه و مدیترانه اختلاف دارند. آنها بارها حریم هوایی و دریایی یکدیگر را نقض کرده و حتی گاهی کارشان به تقابل نظامی مستقیم اما محدود هم کشیده است. هفته گذشته پس از آنکه وزارت خارجه ترکیه طرح تنشآفرین الحاق چندین جزیره دودکانی متعلق به یونان در سواحل جنوب غربیاش را رسانهای کرد، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه پنجشنبه گذشته به طرف یونانی هشدار داد و گفت: «درباره درخواست از یونان برای غیرنظامی کردن این جزایر شوخی نداریم». او همچنین هشدار داد دولت یونان از اظهاراتی که موجب پشیمانی است خودداری کند، سر عقل بیاید، ارسال نیروهای مسلح به جزایر دارای وضعیت غیرنظامی را متوقف و از توافقات بینالمللی تبعیت کند. اردوغان همچنین گفت: «ترکیه هرگز از حقوق خود در دریای اژه صرفنظر نمیکند و از استفاده از حقوق خود که در توافقات بینالمللی درباره نظامی کردن جزایر درج شده، عقبنشینی نخواهد کرد».
ارسال به دوستان
نیمی از انگلیسیها مخالف ابقای جانسون
نتایج یک نظرسنجی جدید نشان میدهد بیش از نیمی از مردم انگلیس از ابقای بوریس جانسون به عنوان نخستوزیر ناراضی هستند و ۵۹ درصد باور دارند او در انتخابات بعدی شکست خواهد خورد. بر اساس نظرسنجی تازه موسسه ایپسوس، ۵۱ درصد مردم انگلیس باور دارند کمیته حزب محافظهکار این کشور با رای دادن به بوریس جانسون و ابقای وی به عنوان رئیس این حزب و نخستوزیر انگلیس، اشتباه کرده است. به گزارش اسپوتنیک، ۴۶ درصد شرکتکنندگان در این رایگیری با این اقدام موافق بودند و ۱۳ درصد اظهارنظر در این مورد را دشوار توصیف کردند. 49 درصد شرکتکنندگان معتقدند جانسون در شغل خود به عنوان نخستوزیر انگلیس شکست خورده و تنها ۳۱ درصد میگویند عملکرد خوبی داشته است. در همین حال، ۵۰ درصد میگویند دولت فعلی انگلیس عملکرد بدی دارد و ۲۹ درصد از عملکرد دولت راضی هستند. نیمی از پاسخدهندگان گفتند از انتخاب مجدد جانسون به عنوان نخستوزیر حمایت میکنند؛ این در حالی است که اواخر ماه مه میلادی، انتخاب مجدد جانسون از حمایت ۵۸ درصدی برخوردار بود. ۲۹ درصد نیز گفتند از نامزدی دوباره جانسون حمایت نمیکنند. ۵۹ درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی معتقد بودند نخستوزیر انگلیس در انتخابات سراسری بعد پیروز نخواهد شد. با این حال، در این نظرسنجی جانشین احتمالی قاطعی برای جانسون معرفی نشده و «کر استارمر» رهبر حزب اپوزیسیون کارگر با ۳۲ درصد پیشتاز بوده است. ریشی سوناک (رئیس خزانه انگلیس)، ساجد جاوید (وزیر بهداشت)، دومینیک راب (وزیر دادگستری)، بن والاس (وزیر دفاع) و لیز تراس (وزیر امور خارجه) از دیگر گزینهها هستند. این نظرسنجی با حضور ۱۰۹۱ شرکتکننده ۱۸ تا ۷۵ ساله هفتم و هشتم ماه ژوئن و پس از آن برگزار شد که دوشنبه هفته گذشته بوریس جانسون از نمایندگان مجلس این کشور رای اعتماد گرفت. ارسال به دوستان
طی نزدیک به یک هفته 8 واقعه ویرانگر ضد امنیتی از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی رخ داد
اسرائیل اسیر سونامی انفجار و آتشسوزی
سیر انفجارها، حریقها و حملات به ماموران نظامی در فلسطین اشغالی در حال وارد کردن رژیم صهیونیستی به یک روند ناامنی بیبازگشت است. رژیم اسرائیل در حالی مدعی سرشاخ شدن با کشورهای بزرگ خاورمیانه است که آشکارا از تامین امنیت داخلی خود در مساحتی ناچیز در حدود 22 هزار کیلومترمربع (کوچکتر از استان مازندران ایران) عاجز مانده است. دیروز ۱۸ دستگاه اتوبوس پشت سر هم در شمال فلسطین اشغالی دچار حریق شدند. این در حالی است که شب پیش از آن نیز ۲ واقعه مرگبار دیگر یکی در بندر حیفا در سواحل شمالی و دیگری در مرکز فلسطین در قدس اشغالی به وقوع پیوسته بود. رسانههای عبری که حالا ناچار به شکستن سیاست رسمی بایکوت خبری و گزارش کردن این سلسله وقایع متعدد شدهاند، اعتراف کردند که ظرف تقریبا یک هفته 7 آتشسوزی و انفجار مشکوک از جنوبیترین تا شمالیترین مناطق سرزمینهای اشغالی رخ داده است. جمعه ۲ هفته پیش تصاویر یک فقره آتشسوزی در شهر «رهط» به رغم سانسور رژیم صهیونیستی به شبکههای اجتماعی درز کرد و تنها ساعتی بعد انفجاری شهر بندری «ایلات» جنوبیترین منطقه فلسطین اشغالی را لرزاند. سپس یکشنبه هفته گذشته، یکی از انبارهای منطقه صنعتی عراد واقع در شمال صحرای نقب در جنوب مرکزی فلسطین اشغالی به فاصله تنها 15 کیلومتر از زرادخانه هستهای اسرائیل، دیمونا در حریق سوخت. شامگاه سهشنبه، رسانهها از انفجار در غذاخوری دانشکده افسری ارتش اسرائیل و سپس بامداد چهارشنبه از آتشسوزی در یک کارخانه چوب در شمال سرزمینهای اشغالی خبر داده بودند. هنوز هیچ خبری درباره تلفات احتمالی حادثه نخست منتشر نشده است.
روز شنبه اما اداره رادیو و تلویزیون رسمی رژیم گزارش داد 18 دستگاه اتوبوس در پایانه مرکزی شهر «صَفَد» واقع در شمال به دلایل نامعلومی طعمه حریق شدهاند. بنا بر گزارش عرب ۴۸، ابتدا یک اتوبوس آتش گرفت و در پی آن 17 دستگاه دیگر به طور کامل در آتش سوختند. این اتوبوسها متعلق به شرکت «نتیو اکسپرس» هستند. پلیس هنوز گزارش نکرده آیا آتشسوزی عامدانه بوده یا خیر. در بندر حیفا در شمال فلسطین اشغالی نیز رسانهها از کشته شدن یک نفر و زخمی شدن ۳ تن از نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی طی جمعهشب گذشته خبر دادند. گفته میشود این نظامیان اسرائیلی با خودرو زیر گرفته شدهاند. رسانههای عبری گزارش دادند ۴ نفر در این ارتباط بازداشت شدند و قرار است از آنها بازجویی شود.
همان شب در محله وادی صقیع در قدس اشغالی یک انفجار قوی رخ داد. خبرگزاری فلسطین الیوم به نقل از منابع محلی گزارش داد صدا مربوط به انفجار یک بمب بوده، با این حال پلیس اسرائیل درباره جزئیات این انفجار و دلایل وقوع آن توضیح نداده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
رزمایش نیروهای زمینی سعودی و فرانسه در شمال غرب عربستان
منابع خبری از شروع رزمایش نیروهای عربستان سعودی با ارتش فرانسه خبر دادند.
به گزارش وبگاه شبکه خبری «العربیه»، نیروهای زمینی عربستان و فرانسه رزمایش مشترکی را از پنجشنبه گذشته در شمال غربی عربستان شروع کردند. یک مقام نظامی سعودی گفت این رزمایش که «سانتول-۲» نام دارد، به منظور افزایش آمادگی رزمی نیروهای ۲ کشور و کسب تجارب بیشتر تدارک دیده شده است. سرلشکر «خالد بن محمد الخشرامی» معاون فرمانده منطقه شمال غرب عربستان گفت: «این رزمایش چند روزه با هدف تقویت پیوندهای همکاری و اقدام مشترک و تبادل تجربیات در زمینههای نظامی که به افزایش توانایی رزمی نظامی و افزایش هماهنگی بین نیروهای مسلح سعودی و نیروهای مسلح فرانسه منجر میشود، تدارک دیده شده است». طبق گزارشها، نیروها از گلولههای جنگی واقعی در این تمرین استفاده کردند. پیشتر، عربستان سعودی و کشورهای ساحلی دریای سرخ از جمله جیبوتی، مصر، اردن، سومالی، سودان و یمن اوایل ماه ژوئن رزمایش نظامی مشترکی را به پایان رساندند. اواخر ماه گذشته نیز نیروی هوایی عربستان سعودی با جتهای «اف ۱۵» خود در رزمایشی با جنگندههای «اف ۱۶» و «اف ۱۸» آمریکا مشارکت کرد. عربستان در راستای آمادگی بیشتر نظامی، بتازگی یک رزمایش هوایی را با مصر با عنوان «فیصل-۱۲» در منطقه «تبوک» برگزار کرد. رسانههای سعودی گزارش دادند این رزمایش در پایگاه هوایی ملک فیصل واقع در بخش شمالی منطقه تبوک برگزار شد. سرتیپ خلبان «ناصر بن سعید القحطانی» فرمانده پایگاه هوایی ملک فیصل گفت هدف از اجرای این رزمایش ارتقای سطح آمادگی رزمی، تقویت اقدام مشترک و تبادل تجربیات بین ۲ طرف است.
***
تظاهرات مسلمانان جهان علیه اهانت به پیامبر(ص)
دهها هزار مسلمان در کشورهای مختلف جهان در واکنش به اهانت یکی از مقامات هند به پیامبر اسلام(ص) دست به تظاهرات زدند و این اقدام موهن را محکوم کردند. به گزارش عربی ۲۱، تظاهراتکنندگان مسلمان در هند در چندین شهر از جمله دهلینو، پایتخت، با برگزاری تظاهراتی گسترده موضع تهاجمی دولت کشورشان به دین اسلام را محکوم کردند، این در حالی بود که پلیس هند از ترس بروز خشونت و درگیری سعی در جلوگیری از تظاهرات آنها داشت. هزاران پاکستانی نیز در چندین شهر از جمله اسلامآباد و کراچی تظاهرات کردند و اظهارات ضد اسلامی مقامات هند را محکوم کردند. فلسطینیان نیز در مسجدالاقصی علیه توهین به اسلام و حضرت محمد صلیالله علیه و آله با برگزاری تظاهراتی مخالفت خود را با گفتههای توهینآمیز یکی از مقامات دولت هند اعلام کردند. در ترکیه نیز پنجشنبه گروهی از علمای مسلمان عرب و ترک در اعتراض به این اهانت در مقابل کنسولگری هند در استانبول تحصن کردند. همچنین معترضان در داکا، پایتخت بنگلادش و چندین شهر این کشور در حمایت از پیامبر اسلام و در پاسخ به فراخوانها برای تظاهرات علیه اهانت به رسول خدا دست به تجمع و اعتراض زدند. اظهارات نوپور شارما، سخنگوی حزب ملیگرای هندو بهاراتیا جاناتا درباره حضرت محمد(ص)، خشم گسترده مسلمانان را در جهان عرب و اسلام برانگیخت. به دنبال این واکنشها، حزب مودی که اغلب متهم به هدف قرار دادن اقلیت مسلمان است که حدود ۱۴ درصد از جمعیت هند را تشکیل میدهند، اعلام کرد «به همه ادیان احترام میگذارد». مقامات هندی اعلام کردند با توجه به اینکه توئیتها و اظهارات توهینآمیز به هیچوجه منعکسکننده دیدگاه دولت نیست، از ارائه عذرخواهی رسمی برای اظهارات توهینآمیز به پیامبر اسلام و مسلمانان خودداری کردهاند.
ارسال به دوستان
رئیس پیشین موساد:
بزرگترین تهدید برای اسرائیل خودش است نه ایران
مدیر پیشین سرویس اطلاعات خارجی رژیم صهیونیستی معتقد است بزرگترین تهدید برای این رژیم، ایران یا فلسطین نیست، بلکه خود اسرائیل است. تامیر پاردو در گفتوگو با روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت از بزرگترین نقطه ضعف رژیم صهیونیستی پرده برداشت و فاش کرد که اسرائیل از زمان جنگ ۱۹۶۷ بدون راهبرد مانده است و هیچ مقام مسؤول رژیم نمیتواند به سوالی درباره دیدگاه خود برای ایجاد کشوری برای یهودیان در ۳۰ سال آینده پاسخ دهد. رئیس پیشین موساد تاکید کرد: «سیستم خودتخریبی که طی سالهای گذشته در اسرائیل در حال اجرا و افزایش است، بزرگترین تهدید برای آن است و این وضعیت، شبیه دوره تخریب معبد دوم است که در سال ۵۱۶ قبل از میلاد رخ داد. اسرائیل در حال ازهمپاشیدهشدن است و دورهای حساس و تاریخی را تجربه میکند که مربوط به اختلافات داخلی است؛ اختلافاتی که گریبان هر دولت جدید را گرفته است. بویژه که حزب اپوزیسیون لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو همیشه از به رسمیت شناختن نتایج انتخابات گذشته خودداری کرده است؛ انتخاباتی که با آن، حزب یمینا و نفتالی بنت قدرت را در کشور به دست گرفتند. اما نتانیاهو همواره در تلاش است که ائتلاف حاکم در تلآویو را سرنگون کند».
پاردو هفته پیش نیز در سخنرانی خود در کالج نتانیا، با اشاره به وضعیت کنونی کنست گفته بود رژیم صهیونیستی تصمیم به فعال کردن سیستم خودتخریبی گرفته است. او حاکمان سیاسی اسرائیلی را هم نصیحت کرد و گفت: «تا دیر نشده دست بردارید، ما چیزی یاد نگرفتیم. وقتی در دهکده جهانی زندگی میکنیم، همه چیز باز است و همه هر روز تماشا میکنند که اینجا چه میگذرد... آیا ما چیزی یاد نگرفتیم؟»
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|