|
اطلاعات سامانههای شهری کاملا سالم و قابل دسترس است
سخنگوی شهرداری تهران گفت: اطلاعات سامانههای شهرداری کاملا سالم، محفوظ و قابل دسترس است. عبدالمطهر محمدخانی اظهار داشت: در همان ابتدا مشخص شد با حمله سایبری پیچیدهای مواجهیم. تدبیر ابتدایی این بود خدماتی که امکان ارائه به صورت آفلاین داشتند همچنان ارائه شود. مابقی خدمات شهرداری که بیش از ۱۷۰ سرویس است به صورت موقت محدود شد تا از پایداری این خدمات و جلوگیری از حملات مجدد اطمینان حاصل شود.
ارسال به دوستان
رئیس پلیس تهران: با دستگیری سارقان صندوق امانات بانک ملی، سریعترین کشف سرقتهای مشابه در دنیا، به پلیس ایران تعلق گرفت
پلیس سریعالسیر
مهدی جابری: ۵ روز از شناسایی و دستگیری سارقان صندوق امانات بانک ملی میگذرد و همچنان ابعاد تازهای از این سرقت بزرگ آشکار میشود. به گزارش «وطنامروز» دستگیری سریع سارقان بانک ملی آن هم در شرایطی که بسیاری از سرنخهای ماجرا از بین رفته بود، نام پلیس ایران را بار دیگر نه تنها در افکار عمومی کشورمان بلکه در سراسر جهان مطرح کرد.
پلیس ایران در حالی بنا بر اعلام رئیس پلیس تهران، رتبه نخست سریعترین زمان دستگیری سارقان در سرقت بزرگ بانکی را به نام خود ثبت کرده است که تا پیش از این، سریعترین زمان کشف سرقت بزرگ بانکی در جهان، مربوط به صندوق امانات «نایتس بریج» انگلیس در سال 1987 بوده است که سارقان 32 روز بعد از سرقت 97 میلیوندلاری دستگیر شدند. همچنین مدت زمان دستگیری سارقان صندوق امانات بانک کالیفرنیا به ارزش 9 میلیون دلار در سال 1972، حدود 2 ماه بوده است.
بانک مرکزی برزیل نیز سال 2005 با سرقت 70 میلیون دلاری مواجه شد که فقط 16 نفر از تیم 25 نفره سارقان آن هم بعد از 2 سال دستگیر شدند.
البته سارقان در ۲ سرقت بزرگ بانکی جهان هرگز دستگیر نشدند؛ یکی مربوط به صندوق امانات بانک ملی «وود فارست» تگزاس در سال 2018 (بدون اعلام ارزش سرقت) و دیگری بانک «ایتائو» برزیل در سال 2011 به ارزش 58 میلیون دلار است.
این در حالی است که پلیس ایران، سارقان صندوق امانات بانک ملی را طی 48 ساعت بعد از سرقت دستگیر کرد.
لزوم قدردانی از اقدام بزرگ و تاریخی پلیس، موضوعی است که رئیس قوه قضائیه نیز در جلسه اخیر شورای عالی قضایی به آن اشاره داشت. ارزش این عملیات پلیسی وقتی بیشتر آشکار میشود که به بررسی ابعاد ماجرا بپردازیم؛ جایی که سارقان با سوءاستفاده از مشکلات عجیب امنیتی در بانک ملی شعبه دانشگاه تهران، چندین ساعت در این شعبه حضور داشتند و موفق به سرقت مقادیر فراوانی سکه، ارز، طلا و جواهرات شدند و در نهایت، حافظه دوربینهای بانک را هم مخفی کردند تا پلیس هیچ دسترسیای به کیفیت و چگونگی ماجرا نداشته باشد!
مرخص شدن نگهبانهای بانک آن هم یک ماه قبل از این سرقت و همچنین نادیده گرفتن اخطارهای امنیتی پلیس پیشگیری چند هفته پیش از حادثه، منجر به وقوع چنین سرقت بزرگی شد که اگر مداخله فوری و تخصصی پلیس نبود، شاید همه سارقان موفق به فرار از کشور میشدند و به قول خودشان «چندماه بعد که آبها از آسیاب افتاد، برای سرقت بعدی به ایران بازمیگشتند»!
* جزئیاتی تازه از سرقت
رئیس پلیس تهران جزئیات جدیدی از ماجرای سرقت از صندوق امانات بانک ملی را تشریح کرد و گفت: سارقان اصلی که وارد بانک شدند 4 نفر بودند (3 برادر به همراه پسرخالهشان). این افراد ساعت 10 شب جمعه در منزل پدر و با حضور پدر، آخرین جلسه را برقرار کردند و هماهنگیها را انجام دادند.
سردار حسین رحیمی افزود: ۲ نفر از اعضای اصلی این باند بههمراه همسر یکی از آنها، بلیت خود را برای رفتن به خارج از کشور تهیه و رزرو کرده بودند و بلیت برای حدود ساعت 6 صبح دوشنبه 16 خرداد بود.
وی ادامه داد: سارقان حدود ساعت 1:30 بامداد وارد بانک شدند؛ ۲ نفر کار تدارکات، مراقبت، کشیک دادن و آوردن آذوقه و وسایل را بهعهده داشتند و ۲ نفر نیز عهدهدار از کار انداختن وسایل حفاظتی و مراقبتی ناکافی بانک، رفتن سراغ صندوق امانات مردم و سرقت بودند.
* بازگشت سارقان به محل سرقت!
این مقام انتظامی اظهار داشت: سارقان تقریبا ساعت 16 بعد از ظهر کارشان تمام شد و از مجموعه بانک خارج شدند اما نکته جالب اینجاست که روز بعد یعنی شنبه متوجه شدند یکسری از وسایل آنها مانند پتک و برش هوا داخل بانک جا مانده است که مجددا به بانک رفته، برخی از وسایل را پاکسازی کرده و برده و تعدادی از وسایل را داخل فاضلاب یا نقاط بانک جاسازی کردند که تمام این وسایل از جمله هارد و حافظه مجموعه بانک در اقدامات جدید پلیس کشف شد.
رحیمی با اشاره به اقدامات پلیسی درباره اموال مکشوفه از سارقان بانک ملی عنوان کرد: همان روز نخست، اموال مردم که بالغ بر هزاران سکه و مبالغ زیادی دلار، یورو و سایر ارزها بود، شمارش و با نظارت نماینده دادستان، پلیس و بانک ملی، تحویل خزانه بانک ملی شد؛ تیم ویژهای از بانک ملی، اتحادیه طلافروشان و متخصصان طلا و جواهر، نماینده پلیس و دستگاه قضایی به مدت ۵ روز برای شناسنامهدار و ارزیابی کردن طلاهای سرقتشده، فعالیت کردند و حدود ساعت 6 صبح روز دوشنبه همین هفته کار شناسایی، بستهبندی، شناسنامهدار کردن و انتقال طلا و جواهر به خزانه بانک ملی تمام شد.
وی با اشاره به جلسه افسر رابط پلیس جمهوری اسلامی ایران و کشور همسایه برای استرداد ۳ متهم این پرونده به کشور، گفت: ما مترصد این هستیم که این ۳ متهم به کشور بازگردانده شوند. همچنین با وجود متهم فعلی، صحنه جرم بازسازی شد.
* سریعترین کشف جهان
این مقام انتظامی ضمن مقایسه این سرقت با سرقتهای مشابه در سایر کشورهای دنیا، اظهار داشت: سریعترین کشف در مقایسه با سرقتهای مشابه در این مقیاس، متعلق به پلیس جمهوری اسلامی ایران است، بعد از ما پلیس یک کشور اروپایی قرار دارد که البته مبلغ آن پرونده خیلی کمتر از مقدار سرقت در پرونده بانک ملی است.
رحیمی با تأکید بر اینکه این پرونده هیچ متهم فراری ندارد و تمام اعضای آن بازداشت شدند، متذکر شد: سارقان بانک ملی تخصص کامپیوتر، لوازم الکترونیکی، حفاظتی و مراقبتی، آهنگری، برش هوا و ورودهای خیلی پیچیده داشتند. همچنین پیشبینی کرده بودند که اعضای اصلی باند از کشور خارج شوند و سایر اعضای باند که در تهران و برخی شهرستانها بودند، محموله سنگین طلا را به فروش یا به مرز برسانند و از آنجا به خارج از کشور ببرند که با توجه به سرعت عمل پلیس این اقدامات ناکام ماند.
* ثبت و تحویل اموال مکشوفه با نظارت 6 دوربین
فرمانده انتظامی تهران بزرگ از ثبت تمام اقدامات مذکور درباره شناسنامهدار کردن و تحویل اموال مکشوفه توسط 6 دوربین خبر داد و خاطرنشان کرد: تمام این اقدامات مستند شده است.
وی درباره اعلام بانک ملی مبنی بر اینکه مالباختگان به پلیس آگاهی و دادسرا مراجعه کنند، گفت: کل تحویل اموال مردم به عهده بانک ملی، بانک مرکزی و دادستانی است، ما اموال مسروقه را کشف کرده و با سختترین ضوابط و مقررات تحویل دادیم، اکنون در حال بررسی دیگر ابعاد پرونده هستیم.
به گفته رئیس پلیس تهران، ارزش اموال مسروقه، منوط به اعلام نظر ارزیابان خواهد بود و ارزش قطعی این سرقت به پلیس اعلام نشده است، البته جزو چند سرقت بزرگ بانک در دنیاست.
این مقام انتظامی درباره گفتوگوی یکی از روزنامهها با متهمان که ادعا کرده بودند برخی از اموال را فروخته، تبدیل به چند خودرو کرده یا برای بستگان خود کادو خریده بودند، گفت: این حدس و گمانها باید کنار گذاشته شود، ممکن است یکسری از معاندان، مخالفان و افرادی که از پلیس ضربه خوردند، حرفهایی بزنند که از آنها گلایه نداریم اما از دوستان خودمان که به قدرت، عظمت، سرعت و اشراف پلیس بیتوجه هستند و پلیس خودشان را در مقیاس پلیس جهانی آنگونه که باید و شاید مطرح نمیکنند، گلایه داریم، بالاخره کار، کار بزرگی بود.
* تسلط و اشراف دقیق پلیس
رحیمی با تاکید بر توانمندی پلیس گفت: روز دوشنبه پس از اعلام این سرقت، کوچکترین سرنخی نداشتیم، در کمتر از 24 ساعت، تمام سناریو برای ما مشخص شد که نشان از قدرت، اشراف، تسلط و توانمندی پلیس ما دارد که این تجربه را خیلی از پلیسهای دیگر کشورها ندارد؛ در 24 ساعت دوم نیز سارقان شناسایی و بازداشت شدند و اموال کشف شد، یعنی تمام سناریو و پیشبینی ما درست از آب درآمد در صورتی که هیچ سرنخی نداشتیم. فرمانده انتظامی تهران بزرگ با تأکید بر اینکه کارکنان شریف و زحمتکش بانک به هیچ عنوان هیچگونه دخالتی در این سرقت نداشتند، درباره سؤالی مبنی بر اینکه آیا سارقان موفق به فروش اموال مسروقه شده بودند، اظهار کرد: اگر موفق به فروش شدهاند هم بهنظر میرسد بسیار کم باشد، زیرا نمیتوانستند به خارج از کشور منتقل کنند. البته امکان دارد بخشی از ارزها را با خود برده باشند.
ارسال به دوستان
شهرداری به مالکان ساختمانهای پرخطر هشدار داد
افشای نام «متروپلهای» پایتخت تا 3 ماه آینده
ریزش ساختمان معروف پلاسکو در تهران و حالا متروپل در آبادان حساسیتهای زیادی را نسبت به ایمنسازی یا تخریب ساختمانهای ناامن و فرسوده ایجاد کرده است تا خدای نکرده شاهد چنین حوادث ناگوار و جبرانناپذیری نباشیم. در این میان سازمان آتشنشانی، شهرداریها و دستگاههای مرتبط پس از این اتفاقات نام صدها ساختمان ناایمن بویژه 129 ساختمان پرخطر در تهران را اعلام کردند. به گفته برخی کارشناسان، هر کدام از این ساختمانها قابلیت تبدیل به یک متروپل را دارند. این در حالی است که مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهرداری تهران گفته است: اگر تا 3 ماه آینده مالکان ساختمانهای پرخطر پای کار نیایند، اسامی آنها اعلام میشود و در این زمینه با کسی تعارف نداریم.
پرویز سروری، نایبرئیس شورای شهر تهران نیز در این باره میگوید: در شورای عالی استانها موضوع متروپل را پیگیری میکنیم. همچنین گزارش کارشناسی پلاسکو به کتابخانهها رفت و هیچ اتفاقی درباره آن رخ نداد. یکی از ویژگیهای مدیر موفق و کارآمد این است که از تهدید، فرصت بسازد.
وی ادامه داد: در تهیه گزارش پلاسکو کارشناسان مطرح کشور نقش داشتند و بسیار کارآمد بود اما متاسفانه به مقررات تبدیل نشد و گزارشی برای کتابخانهها بود. سروری با بیان اینکه وزیر کشور در حادثه متروپل تاکید داشت که باید زمینه و عامل بروز این حوادث اصلاح شود، گفت: پیشنهاد میشود گزارش پلاسکو را به عنوان یک منبع قوی در دستور کار قرار دهیم و دوباره کار را از صفر شروع نکنیم. گزارش پلاسکو از کتابخانهها بیرون بیاید و مورد توجه قرار گیرد. در حال حاضر جلساتی با مالکان ساختمانهای ناایمن گذاشته شده و از آنها میخواهند که اقدام به مقاومسازی، نوسازی و... کنند. قدرتالله محمدی، مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهرداری تهران نیز در این باره به فارس گفت: با مالکان ساختمانهای ناایمن جلسه داریم و همچنین دادستانی هم ورود کرده است.
وی ادامه داد: تعدادی از مالکان پای کار آمدهاند و تعامل خوبی برقرار شده و گامهای خوبی در زمینه ایمنسازی انجام شده است. وی بیان کرد: اسامی ساختمانهای ناایمنی که مالکان آنها تا 3 ماه آینده پای کار نیایند حتما اعلام میشود و با کسی تعارف نداریم. وی گفت: فعلا مالکان 129 ساختمان پرخطر را فراخواندهایم و امیدواریم اقدامات خوبی صورت گیرد.
* شاهد اصلاح قوانین و مقررات هستیم
عضو شورای ششم شهر تهران درباره اصلاح قوانین و مقررات میگوید: شاهد اصلاح قوانین و مقررات هستیم اما این اصلاح از اقدامات بعدی جلوگیری میکند و کار با سرعت کمی پیش میرود و تا زمانی که تعارض منافع افرادی که در اصلاح قوانین ذینفع هستند وجود داشته باشد، همچنان شاهد این موارد خواهیم بود. به گفته احمد صادقی، زمانی که نقشههای گسلی شهر تهران را دریافت کردیم قرار بود ضوابط این ساختوساز در پهنه گسلی را مرکز مطالعات شهرداری تعریف و شورای عالی شهرسازی آن را تهیه و پس از تصویب آن را ابلاغ کند اما پس از گذشت ۶ سال هنوز این اتفاق نیفتاده است.
وی افزود: نظام مهندسی هم با مشکلاتی روبهرو است و هنوز مهر مهندس دست پیمانکار است و درباره آن چارهاندیشی نشده؛ تا این موارد مشخص نشود مطالعات به نتیجه نمیرسد. علیرضا نادعلی، دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در این باره میگوید: ایمنی ساختمانها از دغدغههای چندماهه در شورا بوده است. شهرداری کار خوبی انجام داد و مدت ۴ ماه روی طرح شناسایی ساختمانهای ناامن کار کرد و با حادثه متروپل دغدغه مجددی اتفاق افتاد که در این ایام در هر جلسه شورا مورد بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به انتشار لیست ساختمانهای ناایمن تهران با تأکید بر اینکه وقتی اتفاق تلخی میافتد باید از آن عبرت گرفته شود و به موقع بازنگریها و نظارتها صورت گیرد، یادآور شد: در این مواقع نباید دچار عجله و شتابزدگی شویم.
نادعلی ادامه داد: طرحی در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در حال پیگیری است و باید اجازه دهیم پس از هماهنگیها در شهرداری، طرح ارائه شده و نظرات را بشنویم و یک طرح همهجانبه داشته باشیم. مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران نیز در این باره میگوید: قطعا ساختمانهای ناایمن موضوع مهمی است و آتشنشانی براساس تخصص خود بررسیهایی را انجام داده و نظراتی را اعلام کرده است اما برخی مراجع این را قبول نداشتند یا موافق اعلام اسامی این ساختمانها نبودند.
وی اظهار کرد: من موافق انتشار اسامی این ساختمانهای ناایمن هستم، چرا که مردم باید بدانند این ساختمانها چه ساختمانهایی هستند اما اینکه در این ساختمانها همه موارد ایمنی بررسی شده است یا نه، موضوعی است که باید بررسی بیشتری روی آن انجام شود و تصور میکنم شهردار تهران نیز همین نظر را دارد. چمران گفت: نظر من این است که باید کمیتهای تخصصی متشکل از وزارت راهوشهرسازی و نظام مهندسی تشکیل شود و نهایتا تصمیم جدی و نهایی اتخاذ شود. باید ساختمانهای ناایمن مورد پیگیری و بررسی قرار گیرند، البته بررسی این موضوع در حال حاضر آغاز شده اما سرعت آن کم است و باید افزایش پیدا کند.
ارسال به دوستان
اخبار
اطلاعیه وظیفه عمومی درباره «جایگزینی خدمت سربازی»
سازمان وظیفه عمومی در اطلاعیهای درباره موضوع مطرح شده در برخی رسانهها و فضای مجازی درباره جایگزینی خدمت سربازی با عنوان دوره پسادکترا توضیحاتی ارائه کرد. سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیهای اعلام کرد: پیرامون طرح مجدد موضوع جایگزینی خدمت سربازی با عنوان دوره پسادکترا که اخیرا در برخی رسانهها و فضای مجازی مطرح شده، تاکید میشود که این موضوع طرح جدیدی نبوده و از سنوات گذشته در قالب طرح پروژههای تحقیقاتی در حال اجراست. بر اساس اعلام سایت پلیس، این امتیاز در قالب طرحهای پژوهشی به عنوان جایگزین خدمت سربازی، برای نخبگان و محققان مشمول، تحت نظارت بنیاد نخبگان نیروهای مسلح اجرایی شده و تمام افراد واجد شرایط میتوانند از این طرح بهرهمند شوند.
***
همه صندوقهای امانات بانکها بیمه میشوند
در نشست دبیر شورای امنیت کشور و مسؤولان قضایی و انتظامی مقرر شد بهمنظور بیمه تمام صندوقهای امانات بانکها، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد پیشنهادهای خود را ظرف یک هفته ارائه دهند. به منظور بررسی ابعاد فنی، قضایی، حقوقی، ایمنی و انتظامی حفاظت از صندوق امانات بانکهای سراسر کشور و نگرانیهای ایجادشده پس از سرقت بخشی از صندوق امانات بانک ملی ایران، روز دوشنبه با حضور مسؤولان دستگاه قضایی، فرماندهی کل انتظامی کشور، رئیس کل بانک مرکزی، مدیرعامل بانک ملی و سایر مسؤولان مربوط، نشستی به ریاست سیدمجید میراحمدی، معاون امنیتی- انتظامی وزیر کشور و دبیر شورای امنیت برگزار شد. در این نشست ضمن بررسی وضعیت امنیتی و ایمنی شعبه بانک ملی که مورد سرقت قرار گرفته است و تشریح وقایع مربوط، دستورالعملها، ضوابط و مقررات موجود، چگونگی نظارت بر اجرا و نحوه برقراری امنیت و ایمنی صندوقهای امانات بانکهای سراسر کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، مقرر شد به منظور بیمه تمام صندوقهای امانات و اصلاح دستورالعملهای موجود درباره ضوابط بین مشتریان و بانکها، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی، پیشنهادهای اصلاحی خود را ظرف یک هفته به دبیرخانه شورای امنیت کشور ارائه دهند تا در سیر مراحل تصویب قرار گیرد. سیدمجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور و دبیر شورای امنیت در این نشست ابراز امیدواری کرد با اتخاذ تدابیر لازم، دیگر شاهد چنین اتفاقات ناباورانهای که باعث آسیب به احساس امنیت عمومی در کشور میشود، نباشیم و صندوق امانات بانکها با ضریب ایمنی کاملا اطمینانبخش و اصلاح برخی از دستورالعملهای مربوط، به کار خود مجدانه ادامه دهند.
***
هشدار پلیس نسبت به خرید و فروش وکالتی خودرو
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی نسبت به فروش وکالتی خودرو از سوی شهروندان هشدار داد. سرهنگ عینالله جهانی درباره دردسرها و پیامدهای خرید و فروش خودرو با وکالتنامه گفت: یکی از مشکلاتی که گاهی برای هموطنان رخ میدهد درباره خرید و فروش وکالتی وسایل نقلیه است. ما بارها گفتهایم که نباید با وکالتنامه وسیله نقلیهای را فروخته یا خریداری کرد. وی با بیان اینکه نخستین دلیل این است که وکالتی که داده میشود هزینههای خاص خود را داشته و باید به دفترخانه هزینه آن پرداخت شود، گفت: دلیل دیگری که نباید به صورت وکالتی خودرو را خرید و فروش کرد این است که وکالتنامه دارای مدت اعتبار است که پس از اتمام آن از درجه اعتبار ساقط میشود. همچنین برابر قانون اگر یکی از طرفین فوت کند یا مجنون شود وکالت از درجه اعتبار ساقط خواهد شد. جهانی افزود: همچنین زمانی که خودرو به صورت وکالتی فروخته شود، خریدار با پلاک متعلق به فروشنده تردد خواهد کرد که اگر در این مدت خریدار با خودرو مرتکب تخلفی شود، این تخلف به نام فروشنده ثبت خواهد شد و طبیعتا پیامدهای قانونی آن نیز بر عهده صاحب پلاک خودرو خواهد بود. از طرف دیگر ممکن است خودرو فاقد اصالت باشد که باید توسط کارشناسان پلیس راهور از نظر رنگ، شاسی، موتور و... مورد بازدید فنی و تخصصی قرار بگیرد. شماره شاسی و بدنه و... مورد بررسی قرار بگیرد و اقداماتی نظیر آن که از سوی کارشناسان پلیس راهور قابل انجام است. بر همین اساس تاکید پلیس بر این است که معاملات وسایل نقلیه از طریق وکالتنامه انجام نشود و حتما با تنظیم مبایعهنامه و مراجعه به مراکز تعویض پلاک انجام شود.
***
سرشاخههای اصلی شبکه لایوهای غیراخلاقی دستگیر شدند
رئیس پلیس سایبری کشور از دستگیری سرشاخههای اصلی شبکه سازمانیافتهای خبر داد که لایوهای غیراخلاقی و نامتعارف در استانهای مختلف منتشر میکردند. سردار وحید مجید در تشریح این خبر اظهار داشت: بر اساس رصدهای صورتگرفته در فضای مجازی، اعضا و سرشاخههای اصلی یک باند که به صورت سازمانیافته در استانهای مختلف کشور اقدام به انتشار لایوهای غیراخلاقی و نامتعارف با مصادیق ترویج بیبند و باری و پولشویی با استفاده از کارتهای اجارهای در شبکههای اجتماعی اینستاگرام، پیامرسان واتساپ و تلگرام میکردند، مورد شناسایی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: پس از انجام مجموعه اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی فنی، اعضای این باند با هویت معلوم در استانهای بوشهر، تهران بزرگ، آذربایجان غربی، زنجان و شیراز با رعایت تمام اصول مراقبتی و اخذ حکم قضایی دستگیر شدند. رئیس پلیس فتای «فراجا» با بیان اینکه متهمان پس از دستگیری و توقیف تجهیزات الکترونیکی و مواجهه با ادله جرم به بزه خود اقرار کردند، از تحویل این افراد به مراجع قضایی جهت سیر مراحل قانونی پروندهشان خبر داد.
ارسال به دوستان
تداوم روند کاهشی فوتیهای کرونا
تعداد فوتیهای روزانه کرونا روز گذشته مانند روز قبل آن روی عدد یک ثابت ماند و آمار مبتلایان و بستریها نیز تغییر چندانی نداشته و همچنان پایین است. به گزارش «وطنامروز» به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در شبانهروز منتهی به ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۶۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و 25 نفر از آنها بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۲۳۴ هزار و ۴۲ نفر رسید. همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه یک بیمار «کووید-19» جان خود را از دست داد و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور نیز به ۱۴۱ هزار و ۳۵۳ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۵۹ هزار و ۵۲۷ نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. این در حالی است که ۳۴۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۵۲ میلیون و ۴۶۳ هزار و ۴۳۳ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر 113 شهرستان در وضعیت زرد و 335 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز اعلام شده است تاکنون ۶۴ میلیون و ۵۸۹ هزار و ۷۹۸ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۹۲۳ هزار و ۸۹۸ نفر دوز دوم و ۲۷ میلیون و ۶۳۹ هزار و ۲۲۸ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۵۰ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۹۲۴ دوز رسیده است. همچنین در شبانهروز یادشده، ۱۸ هزار و ۸۹۹ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. ارسال به دوستان
پلنگ ۱۳ ساله «ارم» تلف شد
«کیجا» - ماده پلنگ ۱۳ ساله باغ وحش ارم - که سال ۹۱ از تله شکارچیان گرفته شده بود و به علت عفونت شدید دست با عمل جراحی و قطع دست به زندگی برگشت، ۲۳ خردادماه به دلیل عفونت مزمن تلف شد.
پیمان محمدزاده - دامپزشک باغ وحش ارم - در توضیح علت مرگ این گونه جانوری گفت: صبح روز جمعه (۲۰ خردادماه) به دنبال اطلاع مراقبان مبنی بر بیاشتهایی و بیحالی حیوان بلافاصله با هماهنگی و مشورت با اساتید دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و دامپزشکان سازمان محیطزیست، پلنگ مذکور بیهوش و سونوگرافی محوطه بطنی انجام شد. نتایج حکایت از سیستیت فوق حاد و عفونت کلیه و ستون فقرات داشت، در حالی که این حیوان قبل از این هیچگونه نشانه بیماری و ضعف نداشته و تغذیه و تحرک آن طبیعی بود.
وی اضافه کرد: مراقبان این حیوان جزو باتجربهترینها در حرفه خود هستند و هیچگونه علائم غیرطبیعی در این گونه ندیده بودند. به هر حال بعد از تشخیص بیماری از همان روز اول و با مشورت اساتید دانشگاه تهران، درمان دارویی به صورت آنتیبیوتیکتراپی و مایعدرمانی گسترده شروع شد اما متاسفانه بعد از گذشت ۲ روز بهرغم تمام تلاشها حیوان تلف شد.
به گزارش روابط عمومی پارک ارم سبز، لاشه حیوان جهت تعیین علت اصلی مرگ و نمونهبرداریهای لازم در اختیار بخش پاتولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران قرار گرفت که پس از اخذ نتیجه، گزارش آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|