|
بایدن برای ریاستجمهوری ۲۰۲۴ نامزد میشود
کارن ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در توئیتی نوشت: همانطور که رئیسجمهور بارها گفته است، قصد دارد در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴ نامزد شود. جو بایدن، رئیسجمهور 80 ساله آمریکا در صحنه داخلی با مشکلاتی از جمله بحران اقتصادی و تورم بالا در آمریکا که بزرگترین تورم در ۴۰ سال اخیر است و در عرصه بینالمللی با مساله جنگ روسیه با اوکراین مواجه است.
ارسال به دوستان
رهبر جریان صدر با دستور استعفا به اعضای ائتلاف متبوع خود در پارلمان، گره سیاسی آینده عراق را کورتر کرد
قهر برای فرار از شکست
رضا عدالتیپور: پس از 8 ماه بنبست سیاسی، نمایندگان مجلس وابسته به صدر روز یکشنبه استعفای دسته جمعی خود را ارائه کردند؛ اقدامی که پس از سقوط صدام در پارلمان عراق رخ نداده بود. این استعفا با یکسری دستورات دیگر از سوی صدر همراه بود که خواستار تعطیلی اکثر دفاتر سیاسی و مذهبی مرتبط با وی شد.
اکنون شطرنج سیاسی عراق تحت تأثیر این تصمیم در هالهای از ابهام قرار گرفته است. به گزارش «وطن امروز»، اقدام ناگهانی مقتدا صدر که از نمایندگان جریان صدر خواست استعفاهای خود را آماده کنند و به دنبال آن درخواست از «حسن العذاری» رئیس ائتلاف جریان صدر در پارلمان عراق برای اینکه استعفاهای اعضای این ائتلاف به هیات رئیسه پارلمان ارائه شود و متعاقب آن موافقت «محمد الحلبوسی» با استعفای نمایندگان عضو فراکسیون صدر، همچنان بحث داغ عراق است.
* موضع گروههای شیعه نسبت به صحنهآرایی صدر
چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه، نشستی را برای بررسی آخرین تحولات سیاسی عراق تشکیل داد و موضع رسمی خود نسبت به استعفای نمایندگان فراکسیون صدر از پارلمان عراق را اعلام کرد. چارچوب هماهنگی در بیانیهای پس از این نشست بر تداوم اتخاذ گامهای لازم برای حل بحران سیاسی و پیش رفتن گفتوگوها با همه نیروهای سیاسی برای تشکیل دولتی خدمتگزار و ملی تاکید کرد. چارچوب هماهنگی اعلام کرد امیدوار بود تشکیل دولت با حضور همه نیروهای سیاسی انجام شود اما به تصمیم فراکسیون صدر برای استعفا از پارلمان احترام میگذارد. چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعی همچنین بر تداوم همکاری با همه در راستای تضمین مشارکت گسترده و تحقق آرمان ملت در برقراری امنیت و ثبات و زندگی کریمانه به گونهای که نقش و جایگاه عراق در منطقه و جهان را تقویت کند، تاکید کرد. از سوی دیگر «هادی العامری» رئیس ائتلاف فتح عراق خواستار ورود مرجعیت دینی نجف در این برهه سخت عراق شد و هر رخداد تهدیدکننده روند سیاسی عراق را به مفهوم از دست رفتن همه جانفشانیها و پیروزیها و شادکننده دشمنان و دردآور برای دوستان توصیف کرد. «قیس الخزعلی» دبیرکل جنبش عصائب اهلالحق عراق هم اعلام کرد واقعیت جدیدی پس از استعفای نمایندگان صدر شکل گرفته است و تلاشهایی برای بر هم زدن اوضاع وجود دارد. دبیرکل عصائب اهلالحق عراق نسبت به گسترش آشوب و حمایت برخی طرفها از کشمکشهای داخلی هشدار داد و بر لزوم تشکیل فوری دولت جدید تأکید کرد. به گزارش پایگاه شفقنیوز، خزعلی گفت: کسانی هستند که طرح چین در عراق را از طریق تظاهرات به تعطیلی کشاندند، همانطور که طرفهایی طی روزهای اعتراضات برای تعطیلی شرکت زیمنس آلمان تلاش کردند. وی گفت: ما از خواستههای شهروندان برای فراهم کردن خدمات اصلی حمایت میکنیم اما حل مشکلات کشور از طریق تعطیلی ادارات و بستن خیابانها ممکن نیست. ما بعد از استعفای نمایندگان فراکسیون صدر با واقعیت جدیدی روبهرو شدهایم. خزعلی گفت: ما امیدواریم هر چه سریعتر دولت جدید تشکیل شده و نخستوزیری انتخاب شود که مشکلات اقتصادی کشور و بقیه مشکلات داخلی مثل خشکسالی و بخش کشاورزی را حل کند. وی گفت: طرفهایی پشت پرده هستند که برای گسترش آشوب و حمایت از کشمکشهای داخلی تلاش میکنند.
* میدلایست آی: چشمانداز روشنی برای گام بعدی صدر وجود ندارد
یکی از رهبران چارچوب هماهنگی به میدلایستآی گفت: «ما چشمانداز یا ایده روشنی از گام بعدی صدر نداریم. ما مطمئنیم او بسیار ناامید است و میبیند که تلاشهایش برای تغییر روند سیاسی فعلی به نتیجه نرسیده است، بنابراین گزینه بعدی او خیابان است اما اکنون نمیدانیم آیا او به آتش زدن خیابان با تظاهرات، درگیریهای مسلحانه یا تحصن متوسل خواهد شد. بنابراین نمیتوانیم درباره قدم بعدی خود تصمیم بگیریم».
ائتلاف سائرون صدر پس از انتخابات پارلمانی اکتبر به عنوان بزرگترین حزب ظاهر شد و به نظر میرسید از طریق اتحاد با بلوکهای سنی و کرد کنترل پارلمان را به دست آورده است. با این حال، جریانهای سیاسی مقابل صدر با آنکه در انتخابات متحمل ضررهای قابل توجهی شد اما توانست «یکسوم مسدودکننده» از نمایندگان را ایجاد کند که مانع رسیدن به حد نصاب پارلمان شود. مبارزه بین صدر و مخالفانش روند سیاسی عراق را به بنبست کشانده است. صدر خروج از بلوک خود را به عنوان «فداکاری به خاطر میهن و مردم و رهایی آنها از سرنوشت نامعلوم» توصیف کرد. تصمیم او که برخی ناظران و سیاستمداران آن را «تکاندهنده» و «انتحاری» توصیف کردند، دهها سوال را درباره جدیت صدر برای خروج از پارلمان و روند سیاسی و عواقب آن برای همه ایجاد کرد.
محمد الحلبوسی، متحد صدر و رئیس پارلمان، استعفاها را بلافاصله و بدون تردید یا تحقیق، تصویب کرد و باعث ایجاد تردید بیشتر درباره وضعیت شد. وی گفت: نمایندگان مستعفی جای خود را به نامزدهای بازندهای خواهند داد که بالاترین رای را در حوزههای انتخابیه صدریان انصرافی به دست آوردهاند.
بررسی نتایج انتخابات منتشر شده در وبسایت رسمی کمیسیون عالی انتخابات به وضوح نشان میدهد چارچوب هماهنگی شیعیان بزرگترین ذینفع از این روند خواهد بود. در حال حاضر این بلوک کمتر از 50 کرسی دارد که روی کاغذ و در صورت تایید استعفای نمایندگان صدر این تعداد به 83 کرسی افزایش خواهد یافت. بر اساس خروجی غیررسمیای که از جلسه رهبران چارچوب هماهنگی منتشر شده، چندین پیشنهاد در این جلسه مورد بحث قرار گرفت. یکی از قویترین پیشنهادهای ارائهشده تشکر از صدر و ادامه کار برای جایگزینی نمایندگان مجلس و آغاز مذاکرات برای تشکیل دولت جدید بود. همچنین تقلید از صدر و استعفای دستهجمعی و سپس درخواست انحلال مجلس و برگزاری انتخابات زودهنگام مورد بحث قرار گرفت. پیشنهاد دیگر این بود که چارچوب هماهنگی یک گام به عقب بردارد و به نمایندگان مستقل اجازه دهد دولتی تشکیل دهند که تحت حمایت و نظارت دقیق چارچوب هماهنگی قرار گیرد.
یکی از رهبران این نشست گفت نیروهای چارچوب هماهنگی تلاش کردهاند با صدر آشتی و او را متقاعد کنند پروژه دولت اکثریت خود را کنار بگذارد. با این حال نگرانی از اقدام بعدی مقتدا صدر و آشوبهای خیابانی نیز دور از ذهن نمایندگان گروهها نمانده است. اگرچه به نظر میرسد وقوع درگیری و تنش خیابانی تا ۲ ماه آینده چندان جدی نباشد.
***
عراق در برزخ تشکیل دولت
محمد دائیرضایی*: مسائل عراق همیشه پیچیده بوده است و انتخابات زودهنگامی که در این کشور برگزار شد، اوضاع را پیچیدهتر کرد. این انتخابات 18 مهر 1400 برگزار شد. با وجود برگزاری این انتخابات و مشخص شدن نتایج آن، عراق نزدیک به 9 ماه است دولت ندارد. وضعیت موجود در عراق را میتوان در ۲ مساله جستوجو کرد؛ اولین دلیل ساختاری است و دومین دلیل پیامدها و نتایج به دست آمده از انتخابات اخیر است که به دلیل اول اضافه شد. ساختار انتخاباتی کنونی در عراق را آمریکاییها پس از اشغال این کشور نهادینه کردند؛ مدلی که قبلا در جامعه متکثری مانند لبنان سابقه داشته است. این ساختار چیزی نبود جز «دموکراسی انجمنی» (یعنی کرسیهای پارلمان و مناصب مهم کشوری براساس قومیت و مذهب تقسیمبندی شده است) که معمولا لازمهاش نظام پارلمانی است. همین مساله بر پیچیدگی اوضاع در جامعهای که سالها دچار گسلهای عمیق قومی و مذهبی بوده افزوده است، زیرا در نظام پارلمانی دولتها اکثرا ائتلافی هستند و این ائتلاف در جامعه متکثر عراق بسادگی میشکند که نتیجه آن وجود دولتهای ناپایدار در این کشور است. درست است اساسا مدل دموکراسی انجمنی برای جوامع موزائیکی مانند عراق پیشنهاد میشود تا مرهمی بر تکثر قومی و مذهبی این کشورها باشد اما در عوض روند تشکیل کابینه و درگیریهای داخلی در عراق نشان داده است که این سازوکار چارهساز نیست.
علاوه بر این موضوع، میتوانیم به انتخابات زودهنگام سال 2021 نیز اشاره کنیم؛ انتخاباتی که از دل تظاهراتهای موسوم به «تشرین» سال 2019 بیرون آمده بود. انتخابات اخیر حواشی فراوانی را به وجود آورد. میزان پایین مشارکت شهروندان عراقی در کنار موج اعتراضات و طرح شائبه عدم سلامت انتخابات و وقوع تقلب در آن از سوی برخی جریانات سیاسی، به بسیج خیابانی حامیان گروههای پیروز و بازنده در روزهای پس از برگزاری انتخابات منجر شد. علاوه بر این حوادثی چون جمعه خونین بغداد در 14 آبان 1400 و ترور پرحاشیه مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق در 16 آبان 1400 (۲ روز پس از جمعه خونین بغداد) ابهامات را حول آتیه روند تحولات سیاسی در این کشور بیشتر کرد. حوادث فوق در کنار رقابت بازیگران منطقهای و بینالمللی به منظور برآمدن دولتی همسو با منافع این کشورها در بغداد بر پیچیدگی سناریوها و معادلات درباره تشکیل و ترکیب کابینه آینده در عراق افزوده است.
جریان صدر در این انتخابات توانست 73 کرسی پارلمان را به دست بیاورد. این عدد نسبت به تعداد کرسیهایی که این جریان در انتخابات 2018 کسب کرد، گواه یک پیروزی بزرگ برای این جریان بود؛ پیروزیای که توازن قوا را در این کشور به شکل بیسابقهای برهم زد. با وجود این پیروزی چشمگیر، جریان صدر به دلیل آنکه کرسیهای لازم را برای تشکیل کابینه به صورت انفرادی در اختیار نداشت، نمیتوانست به صورت انفرادی دولت تشکیل دهد، بنابراین این جریان ناچار به ائتلاف با گروههای دیگر بود. پس از چندی این جریان متوجه شد نمیتواند با بیت شیعی کابینه را تشکیل دهد، بنابراین سراغ گروههای سنی و کرد رفت که در آنجا نیز ناکام بود. در نهایت صدر بعد از چندین تلاش ناموفق برای تشکیل دولت، ترجیح داد مانند یک پیروز شکستخورده صحنه را ترک کند و تشکیل دولت را به گروههای نزدیک به محور مقاومت (چارچوب هماهنگی که صاحب 90 کرسی پارلمان است) واگذار کند. به نظر میرسد با خروج مقتدا صدر از فرآیند سیاسی، مشروعیت پارلمان این کشور به عنوان نماینده همه طیفها خدشهدار شود. احتمال اینکه مقتدا صدر به اعتراضات خیابانی روی بیاورد نیز بالاست. خروج جریان صدر از فرآیند سیاسی میتواند وجهه مردمی این جریان را به عنوان یک جریان مطالبهگر بازیابی کند. به هر حال مقتدا صدر نشان داده در بازی کردن نقش طلبکار خبره است و این مساله میتواند منجر به کاهش محبوبیت احزاب نزدیک به محور مقاومت شود.
*کارشناس مسائل عراق
ارسال به دوستان
تحلیلگر سیانان:
اوکراین شانسی برای بازپسگیری قلمرو خود ندارد
«جیمز مارک» ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا در تحلیلی پیرامون جنگ اوکراین که هماکنون وارد یکصد و یازدهمین روز خود شده است به شبکه خبری سیانان گفت: اوکراین شانسی برای بازپسگیری قلمرو خود از روسیه ندارد. شبکه خبری سیانان گزارش داد: روسیه در حال کنترل کامل شهر «سیورودونتسک» (severodonetsk) در منطقه لوهانسک واقع در دونباس در شرق اوکراین است. «جیمز مارک» که همچنین سرپرست مطالعات ژئوپلیتیک آکادمی امنیتی
Geopolitical) Strategy, Academy Securities) است، در تحلیل خود درباره اهمیت شهر دونباس اوکراین و اینکه اگر کنترل این شهر در اختیار روسیه قرار گیرد چه خواهد شد، به سیانان گفت: برای هر ۲ طرف روسیه و اوکراین کنترل این شهر فرصتی خواهد بود تا قوای خود را در موضع برتر نسبت به طرف مقابل قرار دهند. این منطقه از سال ۲۰۱۴میلادی محل مناقشه بین نیروهای تحت حمایت روسیه و اوکراین قرار داشت.
سیانان گزارش داد: «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین به کرات خواستار ارسال تسلیحات از جمله تسلیحات پیشرفته از سوی غرب برای جنگ علیه روسیه شده که همچنان این درخواستها در حال بررسی از سوی بروکسل است. ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا در پاسخ به این پرسش که اوکراین تا چه اندازه شانس بازپسگیری مناطق از دست رفته خود از روسها را دارد، گفت: «اوکراین در واقع شانس اندکی برای بازپسگیری قلمرو خود از روسیه دارد، اینها نظری بدبینانه نیست، بلکه بر اساس برآوردی است که در صحنه نبرد دیده میشود، وضعیت اکنون نسبت به روزهای نخستین جنگ در اوکراین به نفع روسیه تغییر کرده است».
سرپرست مطالعات ژئوپلیتیک آکادمی امنیتی در ادامه به سیانان گفت: هر ۲ طرف انرژی روزهای نخستین جنگ را ندارند و هماکنون وارد مرحله «جنگ فرسایشی» بین طرفین درگیری در این جنگ شدهایم، آنچه در ماههای آینده شاهد آن خواهیم بود این است که اوکراین تلاش میکند مابقی قلمرو خود را در برابر روسها محافظت کند و بعید به نظر میرسد روسها از کریمه یا منطقه دونباس خارج شوند. اوکراین از کشورهای غربی تامین ۳۰۰ موشکانداز، ۵۰۰ دستگاه تانک و هزار فروند توپخانه هویتزر را درخواست کرده است؛ میخایلو پودولیاک مشاور رئیسجمهور اوکراین، این درخواست را به نمایندگی از دولت این کشور مطرح کرده است. وی ادعا کرد در صورت تامین این سلاحهای سنگین کشورش میتواند در مقابل روسیه به پیروزی برسد. اوکراین میگوید برای دفاع از منطقه دونباس تلاش میکند و در روزهای گذشته ۲۰۰ نظامی اوکراینی در درگیری با نیروهای روسیه کشته شدهاند. پودولیاک میگوید باید سلاحهای سنگین بیشتری تا قبل از برگزاری نشست بروکسل به کییف برسد.
ارسال به دوستان
ترامپ با انتقاد از رویه دموکراتها:
آمریکا در حال نابودی و سقوط است
دونالد ترامپ در بیانیهای با انتقاد تند از دموکراتها اعلام کرد تشکیل کمیته منتخب مجلس نمایندگان آمریکا برای بررسی وقایع ششم ژانویه تنها تلاشی برای جلوگیری از نامزدی دوباره او در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکاست.
به گزارش اسپوتنیک، دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در بیانیه ۱۲ صفحهای که شامگاه دوشنبه به وقت محلی منتشر شد، گفت این صرفا تلاشی برای جلوگیری از نامزدی مردی در انتخابات ریاستجمهوری است که در همه نظرسنجیها از دموکراتها و جمهوریخواهان پیشتاز است. ترامپ ادامه داد: دلیل اینکه من در نظرسنجیها پیشتاز هستم این است که دموکراتها موجب ایجاد تورمی بیسابقه، افزایش بیمانند قیمت گاز، وابستگی به دشمنانمان در حوزه انرژی، بحران در آموزش و پرورش، هجوم بیگانههای غیرقانونی به مرزهای ما و ایجاد مشکلات در زنجیره تامین شدهاند. رئیس پیشین کاخ سفید این اقدام را با تحقیقات کنگره درباره دخالت ادعایی روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا مقایسه کرد و گفت: دوباره سعی دارند همان کار را کنند. ترامپ تا آنجا پیش رفت که گفت آمریکا در حال نابودی و سقوط بوده و دموکراتها میدانند او میتواند همه اینها را اصلاح کند اما هر چه در توان دارند به کار میگیرند تا وی را متوقف کنند. رئیسجمهور پیشین آمریکا افزود که او و طرفدارانش «توقفناپذیر» بوده و باید آمریکا را نجات دهند.
پایگاه خبری هیل درباره بیانیه ترامپ نوشت: «این سند ۱۲ صفحهای نشان میدهد این رئیسجمهور سابق هنوز از ادعاهای دروغین خود مبنی بر تقلب در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ کوتاه نیامده و تعداد انگشتشماری از ادعاهای رد شده خود را تکرار میکند تا مجدد ادعا کند انتخابات ۲۰۲۰ از او دزدیده شده و به نفع دموکراتها تقلب شده است». ترامپ در قسمت دیگری از بیانیه خود متذکر شده است: «در حالی که به انتخابات میاندورهای ایالات متحده نزدیک میشویم، شاهد این هستیم که فاسدها در حال بدتر کردن اوضاع هستند و با این حال آمریکاییهای واقعی قصد دارند دستگاه فاسد را با میهنپرستانی که برای آزادی میجنگند، جایگزین کنند». وی افزود: «دولت فعلی تا جایی که میتواند از قدرت بهره میگیرد و به آن چنگ میزند. کشور ما در یک سردرگمی قرار دارد. آمریکاییها در تلاش هستند تا باکهای بنزین خود را پر کنند، به کودکان خود غذا بدهند، فرزندان خود را آموزش دهند، کارمندان را استخدام کنند، از مرزهایمان در برابر تهاجم محافظت کنند و همچنین انبوه دیگری از تراژدیهایی که ۱۰۰ درصد توسط دموکراتهایی که از طریق تقلب به قدرت رسیدهاند، ایجاد شده است. و بدین ترتیب مردم کشور ما هم عصبانی هستند و هم غمگین».
دومین جلسه استماع درباره حمله به کنگره آمریکا روز دوشنبه برگزار شد و قرار است سومین جلسه امروز (چهارشنبه) برگزار شود. بهرغم ادعاهای ترامپ، آدام شیف، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا گفته است شواهد موجود درباره «مسؤولیت» دونالد ترامپ نسبت به حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ علیه کنگره ایالات متحده «بسیار قوی» است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
ساز جدایی اسکاتلند از انگلیس دوباره کوک شد
یک سال پس از پیروزی حزب استقلالطلب ملی اسکاتلند (اسانپی) در انتخابات پارلمانی و در حالی که اقتصاد انگلیس با خطر رکود مواجه است، سر وزیر اسکاتلند بار دیگر ساز جدایی از انگلیس را کوک کرد. «نیکلا استرجن» رهبر حزب ملی و سر وزیر اسکاتلند اعلام کرد که قصد دارد تا پیش از پایان سال آینده میلادی همهپرسی جدایی این منطقه از اسکاتلند را برگزار کند. وی دیروز نخستین سند از سلسله اسناد درباره اهمیت استقلال اسکاتلند از انگلیس را رونمایی کرد. او در یک گفتوگوی تلویزیونی بیان داشت: اگر در همهپرسی سال ۲۰۱۴ همه آنچه را که اکنون درباره مسیری که بریتانیا در آن قرار دارد میدانستیم، شک ندارم اسکاتها به جدایی از انگلیس رای مثبت میدادند. نخستین همهپرسی استقلال اسکاتلند ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۴ میلادی (۲۷ شهریور ۱۳۹۳) برگزار شد که در جریان آن ۵۵ درصد از رأیدهندگان به ماندن در انگلیس و ۴۵ درصد به جدایی از انگلیس رأی دادند. مقامات دولت مرکزی (لندن) تاکید دارند که نتیجه این همهپرسی برای پذیرش یک نسل کفایت میکند. با این حال استرجن و حامیان برگزاری همهپرسی دوباره درباره حق تعیین سرنوشت اسکاتلند معتقدند که رای انگلیسیها به خروج از اتحادیه اروپایی، اوضاع را تغییر داده و این منطقه مایل است در اتحادیه اروپایی باقی بماند. سندی که دیروز منتشر شد دورنمای استقلال اسکاتلند را تشریح میکند و توضیح میدهد که چرا دولت محلی معتقد است اگر این منطقه مستقل شود وضعیت بهتری خواهد داشت. خانم استرجن میگوید اسناد بعدی در زمینه مسائل اقتصادی، دفاعی، اجتماعی و مزایای عضویت در اتحادیه اروپایی خواهد بود.
***
مقام صهیونیست:
اگر دکمهای برای محو کردن عربها داشتم، آن را میفشردم
«متان کهانا» معاون وزیر امور دینی رژیم صهیونیستی و از اعضای حزب «یامینا» به رهبری «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی طی یک سخنرانی در دبیرستان «دیرخ آوت» در شهرک صهیونیستی «افرات» اظهاراتی عربستیزانه بر زبان آورد. بنا بر گزارش دیروز (سهشنبه) پایگاه خبری «عرب۴۸» به نقل از رادیو ارتش رژیم صهیونیستی، «گلگلتز»، معاون وزیر امور دینی رژیم صهیونیستی گفت: «اگر دکمهای در کار بود و این امکان وجود داشت که با فشار دادن آن، تمام عربها از اینجا محو شوند و با یک قطار سریعالسیر به سوییس فرستاده شوند تا در آنجا زندگی خوبی داشته باشند، من این دکمه را میفشردم». متان کهانا در ادامه افزود: «اما این دکمه وجود ندارد و شاید باید در اینجا در این سرزمین به یک شکلی تنها میبودیم». عرب ۴۸ همچنین اشاره کرد که معاون وزیر امور دینی رژیم صهیونیستی در فایل صوتیای که از این سخنرانی ضبط شده است، میگوید: «این ایده که اگر ما عقب بکشیم و به مرزهای ۱۹۶۷ بازگردیم و ۲ کشور بیایند و با یکدیگر در صلح زندگی کنند، پرت و پلاست».
***
منبع لبنانی: معادله «میدان قانا» در ازای «میدان کاریش» وجود ندارد
یک منبع رسمی لبنان روز گذشته درباره مذاکرات غیرمستقیم برای مرزبندی دریایی این کشور با اراضی اشغالی اظهارنظر کرد. این منبع به خبرگزاری اسپوتنیک گفت لبنان از طرف آمریکایی میخواهد که رژیم صهیونیستی را مجبور کند تا هر گونه فعالیت در منطقه مورد مناقشه در حد فاصل خط ۲۳ و ۲۹ را متوقف کند. این منبع همچنین گفت فضای دیدار«آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا در مذاکرات ترسیم مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی با دولت لبنان، «مفید و سازنده بود و به ما وعده داد که در سریعترین زمان ممکن به لبنان بازخواهد گشت». به گفته این منبع، هیچ معادلهای تحت عنوان «میدان قانا در ازای میدان کاریش» وجود ندارد؛ بلکه لبنان از حقوق خود دفاع میکند و نمیخواهد به حقوق دیگران تعدی کند. وی همچنین تصریح کرد لبنان سالهای زیادی را از دست داده و اکنون زمان آن فرا رسیده است که پا در مسیر اکتشاف، حفاری و استخراج بگذارد. هوکشتاین دیروز در راستای بررسی منطقه مورد مناقشه و به منظور حل تنشهای اخیر بیروت با رژیم صهیونیستی، وارد لبنان شد و با مقامات مختلف این کشور از جمله «میشل عون» دیدار کرد.
***
زمان سفر بایدن به عربستان مشخص شد
منابع آگاه در گفتوگو با شبکه انبیسی، از دیدار جو بایدن و محمد بنسلمان ولیعهد عربستان، در جریان سفر ماه آینده بایدن به این کشور خبر دادند. بر اساس این گزارش، در این سفر ۲ روزه که برای پانزدهم و شانزدهم جولای (24 و 25 تیر) برنامهریزی شده، قرار است جو بایدن با محمد بنسلمان ولیعهد عربستان دیدار کند. بر اساس اعلام این منابع، در نخستین روز از این دیدار، گفتوگوهای دوجانبه بایدن و بنسلمان برگزار میشود و در روز دوم نیز بایدن با رهبران شورای همکاری خلیجفارس دیدار و گفتوگو خواهد کرد. قرار است بایدن در این سفر ۲ روزه، درباره مسائل حقوق بشری با بنسلمان گفتوگو کند. اما یکی از مهمترین اهداف سفر بایدن، بهبود مناسبات و ارتباطات واشنگتن با این کشور عربی پس از کشته شدن جمال خاشقجی است. بایدن آن زمان عربستان را دولتی منفور و پادشاه این کشور را مسؤول مستقیم قتل هولناک جمال خاشقجی خوانده بود که این موضوع باعث تیره شدن روابط ۲ کشور شده بود. از دیگر اهداف این سفر بحث درباره جنگ یمن و برقراری آتشبس در این کشور و نیز طرح نگرانیها درباره پیشروی ایران در برنامه هستهای عنوان شده است. این منابع خاطرنشان کردند جو بایدن هفته گذشته در پاسخ به پرسشی درباره سفر احتمالی خود به ریاض گفت اگر به ریاض سفر کند، درباره بهبود روابط عربستان با اسرائیل، با مقامات عربستانی گفتوگو خواهد کرد در حالی که عربستان هنوز اسرائیل را به عنوان یک کشور نپذیرفته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|