|
حمله جدید به پایگاه آمریکایی در اربیل
منابع عراقی دیروز از شنیده شدن صدای انفجارهای پی در پی در پایگاه هوایی غیرقانونی آمریکاییها در استان اربیل عراق خبر دادند. فعالشدن سامانه پدافندی «سیرام» ارتش تروریست آمریکا مستقر در پایگاه الحریر که در حاشیه 5 کیلومتری فرودگاه شهر اربیل اقلیم کردستان عراق قرار دارد، میتواند تاییدی بر یک حمله موشکی و پهپادی به این پایگاه باشد.
ارسال به دوستان
به دنبال بیسابقهترین تورم ۴۰ سال اخیر در ایالات متحده، ترامپ این کشور را با ونزوئلا مقایسه کرد
سقوط بازار سهام آمریکا
گروه بینالملل: با ادامه سقوط آزاد ارزش سهام، آمریکا شاهد شدیدترین ریزش سهام طی یک سال اخیر است. پنجشنبه گذشته میانگین سهام صنعتی داو جونز برای نخستینبار با کاهش بیش از 700 واحدی به زیر ۳۰ هزار واحد سقوط کرد. شاخص داو جونز که توسط نشریه والاستریت ژورنال، مهمترین رسانه بازار والاستریت نیویورک بهروزرسانی و منتشر میشود، یکی از ۴ شاخص اصلی بورس در ایالات متحده است که فهرست سهام ۳۰ شرکت برتر فعال در بورسهای والاستریت و نزدک را در برمیگیرد.
همچنین ۲ مورد دیگر از شاخصهای چهارگانه مهم بازار سهام آمریکا یعنی شاخص «اس اند پی 500 » 3.2 درصد و شاخص نزدک کامپوزیت 4 درصد کاهش یافتند. بدین ترتیب هر دوی این شاخصها دچار روند خرسی (نزولی) شده و به ترتیب 23 و 34 درصد نسبت به بالاترین سطح خود در ژانویه 2022 و نوامبر 2021 کاهش یافتهاند. داو جونز نیز در حال نزدیک شدن به این قلمرو است که 19 درصد از اوجهای اخیر خود نزول کرده است.
از طرف دیگر افزایش غیرمعمول و شدید نرخ بهره از سوی صندوق ذخیره فدرال رزرو که همان بانک مرکزی اما خصوصی ایالات متحده است، متعاقب ۴ روز پرتلاطم برای بازارهای مالی آمریکا منتهی به چهارشنبه هفته پیش، باعث افزایش بیش از حد بازده اوراق قرضه و کاهش شدید ارزش ارزهای دیجیتال شده است.
ریزش شاخصهای سهام به دنبال افزایش نرخ بهره در چهارشنبه گذشته توسط صندوق ذخیره فدرال روی میدهد که بزرگترین افزایش بهره در 28 سال گذشته محسوب میشود.
کمیته بازار آزاد فدرال که هیاتی از مقامات این صندوق با مسؤولیت تعیین نرخهای بهره در آمریکاست، اعلام کرد محدوده نرخ بهره پایه بانکی را به 1.5 تا 1.75 درصد افزایش میدهد که این افزایش 0.75 درصدی نسبت به نرخهای گذشته را نشان میدهد.
این نخستینبار از سال 1994 است که فدرال رزرو نرخ بهره را تا ۷۵ واحد پایهای (سهچهارم درصد) افزایش میدهد که نشاندهنده این است که اقتصاد آمریکا همچنان در حال ضعیفترشدن است.
این کمیته با همان لحن فرافکنانه دولت جو بایدن در بیانیهای که بدین منظور منتشر کرده است مشکلات انسانی و اقتصادی عظیم ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین را عامل این وضعیت برمیشمرد و میآورد: «این جنگ و رویدادهای مرتبط با آن فشار بیشتری بر تورم ایجاد میکند و بر فعالیتهای اقتصادی جهانی تأثیر میگذارد. علاوه بر این، قرنطینههای مرتبط با همهگیری کرونا در چین احتمالا اختلالات زنجیره تامین را تشدید خواهد کرد».
جروم پاول، رئیس بانک مرکزی ایالات متحده متعاقب تجدیدنظر در چشمانداز تولید ناخالص داخلی امسال به سمت پایین که باعث میشود چشمانداز افزایش بیکاری و تورم پدید آید، هشدار داد این وضعیت آسانی نخواهد بود.
به گزارش سیانان، کوئینسی کراسبی، استراتژیست ارشد سهام هلدینگ مشهور آمریکایی الپی الفایننشال با کنایه به گفتههای رئیس فدرال رزرو گفته است: «بازارها عزم رئیس پاول برای مبارزه با فشارهای تورمی فزاینده را باور و تحسین کردند که این یک مشکل است».
بر اساس اعلام وزارت کار ایالات متحده، تورم ماه گذشته میلادی (مه) در این کشور به 8.6 درصد رسید و افزایش سرسامآور قیمتها همچنان در بالاترین سطح خود در ۴۰ سال گذشته قرار دارد.
این نرخ که نشاندهنده بالاترین سرعت رشد تورم در آمریکا از سال ۱۹۸۱ تاکنون است، فشار هزینهها را به خانوارهای آمریکایی حفظ کرده و بحران سیاسی جو بایدن، رئیسجمهور دموکرات این کشور را بدتر میکند.
صندوق بینالمللی پول از جهش 5 برابری نرخ تورم آمریکا در سال 2021 خبر داد و اعلام کرد این کشور در جدول ردهبندی جهانی نرخ تورم طی این سال 51 پله بالا آمده است.
هفته گذشته قیمت بنزین در آمریکا به دنبال افزایش قیمت جهانی نفت به بالاترین رقم در تاریخ رسید و از مرز 5 دلار در هر گالن (3.8 لیتر) عبور کرد. هزینه سوخت هم به تورم بیشتر در آمریکا دامن زده است.
در این میان، رئیسجمهور سالخورده آمریکا تلاشی مذبوحانه همراه با واکنشهایی مضحک و فرافکنانه به بحرانهای تورم و انرژی دارد. جو بایدن 80 ساله در نامهای به شرکتهای بزرگ نفتی کشور، از آنها خواسته است تولید بنزین، گازوئیل و سایر محصولات پالایشی را افزایش دهند تا بلکه دولت او بتواند با روند افزایشی قیمت سوخت مقابله کند.
* ترامپ: آمریکا ونزوئلایی دیگر میشود
رئیسجمهور پیشین آمریکا با اشاره به تورم افسارگسیخته این کشور مدعی شد پیشبینی کرده بود اگر تیم بایدن روی کار بیاید، آمریکا به ونزوئلایی در مقیاس بزرگتر تبدیل خواهد شد. دونالد ترامپ در پیامی در شبکه اجتماعی خود به نام تروث نوشت: «به خاطر بیاورید که در طول کارزار (انتخاباتی) با اطمینان میگفتم اگر این آدمها (تیم بایدن) روی کار بیایند، ما «ونزوئلایی در مقیاس بزرگتر» خواهیم شد. دیدید؟ یکی دیگر از بسیاری از پیشبینیهای ترامپ که درست است یا دارد درست از آب درمیآید! «حق با ترامپ بود درباره همه چیز»، همانطور که حالا این عبارت معروف (شعار) سر داده میشود».
تورم توام با افزایش بیسابقه قیمت حاملهای انرژی در ایالات متحده در آستانه انتخابات میاندورهای کنگره به محبوبیت بایدن و حزب دموکرات ضربه سنگینی وارد کرده است. طبق نظرسنجی مشترک آمریکایی- انگلیسی «اکونومیست-یوگاو» که اوایل ماه جاری میلادی(ژوئن) انجام شد، ۸۵ درصد رأیدهندگان آمریکایی فکر میکنند تورم بسیار جدی یا تا حدودی جدی است. در حالی که بایدن تلاش میکند بحران در اوکراین را مقصر تورم در آمریکا معرفی کند، نظرسنجی فوق نشان داد ۴۴ درصد از پاسخدهندگان معتقدند بایدن «مسؤولیت بسیار زیادی» در قبال نرخ تورم دارد و ۳۱ درصد گفتند او تا حدودی در قبال این موضوع مسؤولیت دارد.
جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی دولت بایدن اخیراً به شبکه سیبیاس گفت که آمریکاییها باید برای تابستان سخت آماده شوند. همزمان یک اندیشکده فعال در زمینه انرژی پیشبینی کرده قیمت سوخت در آمریکا احتمالا تا پاییز یا زمستان به کمتر از ۴دلار در هر گالن کاهش پیدا نکند.
آمارهای اتحادیه خودروی ایالات متحده نشان میدهد که این هفته قیمت سوخت گازوئیل با ثبت بیشترین میزان تاریخی خود به 5.64 دلار در هر گالن رسیده است. ماه ژوئن گذشته این رقم 3.19 دلار و سال ۲۰۲۰، 3.03 دلار در هر گالن بود. بر اساس اطلاعات اداره کشاورزی آمریکا، در این کشور هزینه سوخت گازوئیل ۱۵ درصد هزینه نهادهها را تشکیل میدهد. تحلیلگران بر این باورند قیمت سوخت قبل از بحران اوکراین هم به خاطر افزایش ناگهانی تقاضای مسکوت مانده در دوره همهگیری رو به افزایش بود و بعد به دلیل اختلال توزیع باز هم رشد کرد اما این جنگ بین اوکراین و روسیه و اعمال تحریمهای ضد روسی بود که قیمتهای جهانی سوخت و بازار آمریکا را بشدت بالا برد. این در حالی است که تنها حدود ۱۵۰ روز دیگر تا انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا باقی مانده و دولت بایدن که دستاورد خاصی چه در عرصه داخلی و چه خارجی نداشته، فرصت چندانی برای بهبود عملکرد اقتصادی خود نزد رأیدهندگان آمریکایی که تورم به دغدغه اصلی آنها تبدیل شده، ندارد.
* بایدن: رکود، اجتنابناپذیر است
بایدن عصر پنجشنبه به وقت واشنگتن گفتوگویی آکنده از اظهارات متناقض درباره تورم افسارگسیخته در آمریکا با خبرگزاری آسوشیتدپرس داشت که واکنشهای خشمگینانه عموم و نخبگان این کشور را برانگیخت. او با اینکه اعتراف کرد مردم آمریکا پس از ۲ سال پرتلاطم همهگیری ویروس کرونا، نوسانات اقتصادی و اکنون افزایش قیمت بنزین که به بودجه خانوادهها ضربه میزند، واقعا افسرده شدهاند اما از نهایت خوشبینی به اوضاع سخن گفت.
بایدن ابتدا به نکتهای اجتماعی اشاره کرد که بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی آن را توصیف وضع خود او به عنوان یک رئیسجمهور دچار زوال عقل دانستند. او گفت: «مردم آمریکا واقعا افسرده و ناراحت هستند. نیاز به سلامت روان در آمریکا بشدت افزایش یافته است، زیرا همه امور برای مردم ناراحتکننده بوده و هر چیزی که روی آن حساب کرده بودند، ناامیدکننده بوده است. بیشتر این ناراحتی پیامد بحران کروناست».
او با اشاره به هشدارهای اقتصاددانان مبنی بر اینکه آمریکا به سمت رکود اقتصادی پیش میرود، این موضوع را اجتنابناپذیر دانست اما انتقاد نمایندگان جمهوریخواه کنگره را رد کرد که تورم بیسابقه 40 ساله منجر به این رکود در نتیجه طرح کمک مالی کرونایی دولت او در سال 2021 به وجود آمده است.
با این حال بایدن نرخ 3.6 درصدی بیکاری در این کشور را خوب توصیف کرد و گفت: «مطمئن هستم ما نسبت به هر کشوری در جهان موقعیت بهتری برای غلبه بر ربع دوم قرن بیستویکم داریم!»
* گبرد: مردم آمریکا نمیتوانند غذا بخرند!
نماینده سابق دموکراتها در خانه نمایندگان با انتقاد از اظهارات اخیر جو بایدن، او را به جوک گفتن یا بیخبری محض از اوضاع آمریکا متهم کرد. جو بایدن چهارشنبهشب گذشته اعلام کرد: «هیچگاه به اندازه الان درباره آمریکا خوشبین نبودهام».
تولسی گبرد، نماینده پیشین هاوایی در کنگره در پاسخ به این اظهار نظر عجیب رئیسجمهوری همحزبی توئیت کرد: «ایشان یا دارد جوک میگوید یا اینکه کلا خبر ندارد رئیسجمهور کشوری است که مردم با درآمد کار تماموقت توان تأمین مواد غذایی، سوخت و رهن خانه را ندارند». خانم گبرد، در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ یکی از رقبای جو بایدن در انتخابات درونحزبی دموکراتها بود که کنارهگیری و حمایتش را از جو بایدن اعلام کرد. با این حال او با گذشت یک سال و نیم از آغاز به کار دولت همحزبیهایش در مصاحبهای گفت: «من راهبردشناس سیاسی نیستم ولی به عنوان یک آمریکایی میتوانم به شما بگویم اینکه رئیسجمهوری داشته باشیم که کشور را رهبری نمیکند و فقط دنبال مقصرنمایی دیگران است، کاملا یأسآور است».
او سپس به طور آشکار رهبری بایدن بر ایالات متحده را زیر سوال برد و ادامه داد: «انتظار ما این است که رئیسجمهور و فرمانده کل نیروهای مسلحمان فردی راهحلمحور باشد و مشکلات و چالشهای پیش روی مردم را حل کند اما به نظرم مصاحبه دیشبش یأسآور و دلسردکننده بود. او نشان داد چقدر بیخبر است. گفت که هیچگاه درباره کشورمان خوشبینتر از الان نبوده است. او مدت زیادی است که سر کار آمده. فکر نمیکنم اکثر آمریکاییها با او موافق باشند».
گبرد در تشریح وضعیت معیشتی آمریکاییها نیز گفت: «مردم در مشقت هستند و هر روز با چالشهای تورم، افزایش قیمت سوخت، کمبود عرضه محصولات و مسائلی از این قبیل روبهرو هستند که چه شما جمهوریخواه باشید یا دموکرات بر همه اثر میگذارد».
***
پیشبینی اقتصاددانها؛ رکود ۲ ساله آمریکا
دانشکده اقتصاد دانشگاه شیکاگو اخیرا نتایج یک نظرسنجی جدید از اقتصاددانان برجسته آمریکایی را منتشر کرد که حکایت از پیشبینی قاطع آنها نسبت به وقوع رکود اقتصادی شدید در سال آتی (2023) در این کشور دارد. بر این اساس رکود در تمام بخشهای اقتصاد آمریکا به میزانی غیرقابل پیشبینی خواهد بود که 70 درصد اقتصاددانان شرکتکننده در این نظرسنجی انتظار دارند اداره ملی تحقیقات اقتصادی ایالات متحده برای سال آینده اعلام رکود کند.
ارسال به دوستان
طی ۲ هفته اخیر بیش از ۱۰ سانحه غیرطبیعی در سرزمینهای اشغالی رخ داده است
عصای موسی، چوب خدا
منابع خبری پنجشنبه گذشته از وقوع آتشسوزی جدید در کارخانه تولیدکننده بردهای الکترونیک نظامی در سرزمینهای اشغالی خبر دادند. شرکت تولیدکننده بردهای مدار چاپی آلتک از وقوع آتشسوزی در یکی از اتاقهای حساس کارخانه خود در پتختیکوا خبر داد. نکته حائز اهمیت شباهت این شرکت با شرکت تامار است که هر دو در زمینه تولید و پشتیبانی تجهیزات نظامی در رژیم اشغالگر قدس فعالیت دارند و هر ۲ نیز در حوادثی مشابه دچار حریق و انفجار شدند. علاوه بر این در اتفاق دیگری، بازار قدیمی منطقه بئرسبع در سرزمینهای اشغالی دچار آتشسوزی گسترده شد. به دلیل گستردگی آتشسوزی و از کنترل خارج شدن آن بیش از ۸ ایستگاه آتشنشانی از بئرسبع و تعدادی از ایستگاههای دیگر به منطقه اعزام شدند. برای ساعتها این آتش از کنترل خارج شده بود و امکان اطفای آن وجود نداشت. آتشنشانان با استفاده از دوربینهای حرارتی اقدام به جستوجوی محبوسان در آتش کردند. موارد آتشسوزیهای مهیب و انفجارهای بدون توضیح فنی در هفتههای گذشته چنان در سرزمینهای اشغالی فزونی گرفته که به نظر میرسد دستگاه امنیتی اسرائیل کارایی خود را برای سانسور خبری سوانح مرموز و متعدد همانند گذشته از دست داده و حالا رسانههای عبری تیترها و عناوین بیشتری را به گزارش این اخبار نگرانکننده به جامعه وحشتزده صهیونیستها اختصاص میدهند. از شنبه ۲ هفته پیش تاکنون بیش از 10 سانحه سریالی بدون هیچ توضیح قانعکنندهای در سراسر سرزمینهای اشغالی رخ داده است.
بامداد چهارشنبه گذشته نیز (25 خرداد) کارخانهای در منطقه «روحووت» (Rohvot) تلآویو به دلیل نشت ماده سمی آمونیاک، دچار حریق شد. گزارش شده چندین نفر بر اثر استنشاق آمونیاک این کارخانه که در جنوب تلآویو واقع است، مصدوم و راهی بیمارستان شدند. همان روز چهارشنبه برخی منابع محلی از وقوع آتشسوزی در پالایشگاه بندر «حیفا» واقع در فلسطین اشغالی خبر دادند. طی هفته گذشته نیز چند منطقه از سرزمینهای اشغالی شاهد حوادثی از قبیل آتشسوزی و انفجار در مراکز صنعتی و نظامی و دانشگاهی بوده است. به رغم تلاشها برای بایکوت کردن این حوادث، آن چیزی که صهیونیستها را متحیر کرده، افزایش این دست حوادث بدون دلیل و سبب است.
* سونامی بلایای غیرطبیعی در اسرائیل
سونامی حوادث مترقبه و غیرمترقبه روزهای گذشته از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی و حملات سایبری به زیرساختها و مراکز حساس رژیم صهیونیستی، نشانه آشکار بیبازگشت بودن روند زوال غده سرطانی منطقه است. این در حالی است که طبق آخرین گزارشها، در میان استیصال این رژیم در مقابل توفان مشکلات داخلی که باعث هشدارهای متوالی مقامات ارشد صهیونیست درباره قطعیت ورود دولت عبری به بحران دهه هشتم موجودیت منحوس خود شده است، آتش مقاومت درکرانه باختری شعلهورتر از هر زمان دیگر است و فلسطینیها در آستانه یک قیام بیسابقه علیه اشغالگران قرار دارند. طی ۲ هفته گذشته سلسله وقایع مرموز در گوشه و کنار سرزمینهای اشغالی - از آتشسوزی و انفجار در مراکز حملونقل، صنعتی، نظامی و امنیتی گرفته تا حمله به نیروهای پلیس رژیم- اسرائیلیها را گیج کرده است.
هفته گذشته موعد وارد آمدن ضربههایی مهلکتر به زیرساختهای رژیم بود. بر اساس جدیدترین گزارشهای رسمی و غیررسمی، طی حملات هدفمند و دامنهدار هکری، سامانه بورس و شبکه برق فلسطین اشغالی، دوربینهای مداربسته خیابانی و دوربینهای مداربسته شرکتهای تسلیحاتی اسرائیلی، سازمان فرودگاههای رژیم صهیونیستی، تعدادی از وبگاههای ارگانی و دولتی رژیم و حتی ایمیلهای مقامات امنیتی هدف قرار گرفتهاند. در اوج حملات سایبری به زیرساختهای رژیم، بار دیگر نام گروه هکری «عصای موسی» لرزه بر اندام صهیونیستها انداخت. این گروه که در ماههای اخیر تبدیل به بزرگترین دشمن سایبری اشغالگران اسرائیلی در کنار گروههای هکری دیگر چون «الطاهره»، «سایه سیاه» و «آنونیموس» شده، از هک شبکه برق رژیم اشغالگر پرده برداشت.
گروه Moses staff با انتشار یک ویدئو و اشتراک اطلاعاتی در تارنمای خود در قالب یک فایل فشرده، به ۲ زبان انگلیسی و عبری اعلام کرد: «این تازه شروع است. از این پس صدمات جبرانناپذیری به شما وارد میشود. ما شما را مجازات خواهیم کرد. هدف روشن، معین و دقیق است. این تنها بخش کوچکی از دسترسی ما به شبکه برق شماست. بزودی در تاریکی فرو خواهید رفت».
در واکنش به سونامی حملات سایبری ضداسرائیلی، رژیم صهیونیستی از در فرافکنی درآمده و اخیرا «مئیر بنشبات» رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم تلاش کرده این حملات را در حد یک جنگ سایبری میان تلآویو و تهران تقلیل دهد؛ حال آنکه ابعاد حملاتی که به زیرساختهای عمومی، نظامی و امنیتی اسرائیل وارد شده حکایت از یک هجمه همهجانبه در ابعاد وسیع به صهیونیستها دارد و نه فقط محدود به یک دولت خاص. بنشبات در مصاحبه با روزنامه عبری گلوبس در این باره گفت: «این جنگ که در حقیقت در پشت پرده اداره میشود، ادامه دارد و پایانش مشخص نیست». او سپس استیصال اسرائیلیها را در واپسین جملهاش به نمایش میگذارد و چنین به واشنگتن برای نجات دادن رژیم صهیونیستی التماس میکند: «از آمریکا میخواهم اصل قدرت را در برابر ایران نشان دهد و گزینه نظامی را روی میز بگذارد». با این حال شواهد و قرائن بسیاری وجود دارد که نشان میدهد بحران حاضر اسرائیل موجودیتی است و به مؤلفههای نظامی و امنیتی محدود نمیشود.
***
سقوط بالون جاسوسی رژیم صهیونیستی در شمال غزه
منابع محلی فلسطینی گزارش دادند یک فروند بالون نظامی اسرائیل که بر فراز شهرک «بیت حانون» در شمال نوار غزه در حال پرواز بود، سقوط کرده است. ارتش رژیم صهیونیستی نیز به سقوط این بالون در داخل نوار غزه اعتراف کرد و محل سقوط این بالون را هدف حملات خمپارهای قرار داد. ارتش رژیم صهیونیستی از آن ترس دارد که اطلاعات آن به دست گروههای مقاومت فلسطین بیفتد، با این حال ارتش اسرائیل میگوید ترسی از درز اطلاعات آن ندارد. گزارش شده این بالون که مجهز به دوربینهای جاسوسی پیشرفته بوده، هماکنون در اختیار گروههای مقاومت فلسطین قرار دارد. منابع محلی فلسطینی پیش از این از شنیده شدن صدای ۲ انفجار در مناطق شرقی بیتحانون واقع در شمال شرق غزه خبر داده بودند. منابع عبری گزارش دادند تیراندازی از غزه باعث فعال شدن آژیر هشدار در مناطق باز در شهرک «سیدروت» در نزدیکی شمال نوار غزه شده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
نماینده دائم چین در سازمان ملل:
آمریکا غارتگر دارایی مردم افغانستان است
نماینده دائم چین در سازمان ملل، آمریکا را غارتگر داراییهای مردم افغانستان خواند. «جانگ جون» پنجشنبه گذشته در پنجاهمین نشست حقوق بشر سازمان ملل با انتقاد از مسدود کردن ذخایر ارزی افغانستان توسط دولت واشنگتن، این کشور را غارتگر داراییهای ملت افغان و عامل تشدید رنج مردم این کشور خواند. او گفت: «چین از آمریکا میخواهد تحریمهای یکجانبه خود علیه افغانستان را به صورت فوری و جامع لغو کند و داراییهای مردم افغانستان را بدون قید و شرط به آنها بازگرداند». وی همچنین خواستار پرداخت غرامت از سوی آمریکا به مردم افغانستان شد. هزاران نفر از شهروند افغانستان در نتیجه عملیات نظامی آمریکا در افغانستان جان خود را از دست داده و میلیونها نفر مجبور به ترک خانهها خود شدند.
او همچنین خروج عجولانه آمریکا از افغانستان را عامل شکلگیری بحران انسانی در این کشور دانست.
جون در پایان سخنان خود، خواستار همکاری و گفتوگوی جامعه جهانی با طالبان شد و گفت: «جامعه جهانی باید دولت موقت طالبان را به اتخاذ سیاست میانه در این کشور و حرکت به سمت چارچوب سیاسی فراگیرتر، مبارزه با تروریسم در افغانستان و همچین اقدامات فوری بشردوستانه تشویق کند».
***
انفجار مهیب در مسجدی در قندوز
منابع محلی دیروز از وقوع انفجاری در نزدیکی یک مسجد در ولایت قندوز افغانستان خبر دادند، این انفجار در ولسوالی امام صاحب در ولایت قندوز از مساجد متعلق به اهل تصوف رخ داد.
شمار نمازگزاران شهید و زخمی که در لحظه انفجار در حال گوش دادن به خطبههای نماز جمعه این مسجد بودهاند، هنوز مشخص نیست. دوم اردیبهشت نیز مسجد مولوی سکندر در ولسوالی امامصاحب هدف حمله انتحاری داعش قرار گرفته بود.
***
صادرات گاز روسیه به فرانسه قطع شد
مدیر شبکه انتقال گاز فرانسه (GRTgaz) دیروز جمعه اعلام کرد از ۲ روز پیش (۱۵ ژوئن) با قطع جریان فیزیکی گاز بین فرانسه و آلمان، گاز روسیه را با خط لوله دریافت نکرده و این جریان به طور کامل قطع شده است. به گزارش هفتهنامه سیاسی لوپوئن (Le Point)، فرانسه برای حدود ۱۷ درصد گاز خود به روسیه متکی است که میتواند این میزان را از طریق خط لوله گاز یا به شکل مایع توسط حاملهای الانجی (LNG) دریافت کند. بر اساس این گزارش، بیشترین گاز وارداتی فرانسه از روسیه معمولا از طریق خط لوله و از طریق همین نقطه اتصال با آلمان وارد میشد. طبق گزارش شبکه انتقال گاز فرانسه، از ابتدای سال جاری ۶۰ درصد واردات گاز فرانسه از روسیه کاهش یافته بود و این نقطه وارداتی از ابتدای سال ۲۰۲۲ فقط با ۱۰درصد ظرفیت خود کار میکرد. مدیر شبکه انتقال گاز فرانسه ادامه داد: ۲ روز است عرضه گاز از روسیه به فرانسه به صفر رسیده است. این شرکت با بیان اینکه دلیل این قطع را نمیداند، افزود: این اتفاق زمانی رخ داد که گازپروم تحویل گاز به آلمان را از طریق خط لوله گاز «نورداستریم یک» به میزان قابل توجهی کاهش داد. لوپوئن یادآوری میکند: در همین راستا فرانسه از کشورهای دیگر از جمله اسپانیا که صادرات خود را افزایش داده است، گاز وارد میکند. به گفته شبکه انتقال گاز فرانسه، مهمتر از همه، فرانسه خرید گاز طبیعی مایع (LNG) خود را افزایش داده است و بدین شکل با تانکرهای الانجی نیاز خود را تامین میکند. به گفته لوری میلیویرتا، تحلیلگر مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک (CREA) که گزارشی از فروش نفت و گاز روسیه در این هفته منتشر کرد، فرانسه به بزرگترین خریدار الانجی روسیه در جهان تبدیل شده است. غول روسی گازپروم یک روز پس از کاهش ۴۰ درصدی تحویل روزانه گاز خود به آلمان، چهارشنبه هفته گذشته تحویل به گروه ایتالیایی انی (Eni) را نیز ۱۵ درصد کاهش داد.
***
موافقت انگلیس با استرداد آسانژ به آمریکا
وزیر کشور انگلیس دیروز با استرداد بنیانگذار ویکیلیکس به آمریکا برای مواجهه با اتهامات کیفریاش موافقت کرد و مبارزه حقوقی دیرینه وی را به انتها و نتیجه نزدیکتر کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه ۲۴، جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکیلیکس از سوی مقامات آمریکایی به خاطر ۱۸ فقره جرم از جمله اتهام جاسوسی مرتبط با انتشار حجم وسیعی از اسناد دیپلماتیک و نظامی آمریکا تحت تعقیب است. مقامات آمریکایی آسانژ را متهم کردهاند با انتشار این اسناد محرمانه از طریق سایت افشاگرش جان افراد بسیاری را به خطر انداخته است. طرفداران آسانژ اما میگویند او «یک قهرمان ضد تشکیلات است که به خاطر افشای اشتباهات و خلافهای آمریکا در جنگهای افغانستان و عراق قربانی شده است و تحت پیگرد قرار گرفتن وی نیز با انگیزه سیاسی بوده که در حقیقت حمله به آزادی بیان و روزنامهنگاری است». وزارت کشور انگلیس در بیانیهای اعلام کرد: دستور استرداد جولیان آسانژ به آمریکا به دنبال بررسیهای انجام شده توسط دادگاه بدوی و دیوان عالی صادر شد. آسانژ این فرصت را دارد ظرف ۱۴ روز درخواست تجدیدنظر بدهد. تصمیم «پریتی پاتل» وزیر کشور انگلیس به معنای پایان مبارزه حقوقی آسانژ که بیش از یک دهه است به طول انجامیده، نیست. آسانژ که متولد استرالیاست، میتواند در دیوان عالی لندن درخواست تجدیدنظر بدهد. وی در نهایت میتواند پرونده خود را به دیوان عالی انگلیس ببرد اما اگر درخواست تجدیدنظرش رد شود، آسانژ باید ظرف ۲۸ روز به آمریکا مسترد شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|