|
آرژانتین خواستار عضویت در بریکس شد
رئیسجمهور آرژانتین گفت کشورش به دنبال عضویت کامل و دائم در گروه بریکس است. آنطور که رسانه روسیزبان راشاتودی گزارش داده است، آلبرتو فرناندز، رئیسجمهور آرژانتین در سخنان خود در چهاردهمین اجلاس بریکس گفت این کشور به دنبال عضویت کامل در این گروه است. فرناندز که از طریق ویدئوکنفرانس در این نشست شرکت کرد در سخنان خود گفت: آرژانتین به دنبال عضویت در این فضا و مشارکت به عنوان یک عضو در آن است.
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از سرانجام بسته 10 بندی حمایت از بازار سرمایه 6 ماه پس از تصویب
بسته حمایت از بورس در اغما
تنها 4 بند از 10 بند حمایت از سهامداران بازار سرمایه اجرایی شده است
گروه اقتصادی: 29 آذرماه سال 1400 سیداحسان خاندوزی در تشریح جلسه اقتصادی ستاد اقتصادی دولت خبر از تصویب یک بسته حمایتی 10 بندی برای حمایت از بازار سرمایه داد؛ بستهای که باعث ایجاد بارقههای امید برای فعالان اقتصادی و سهامداران بازار سرمایه شد. 60 میلیون سهامدار بورس و اوراق بهادار کشور امیدوار بودند با اجرایی شدن این مصوبات سروسامان جدی به بازار سرمایه داده شود.
به گزارش «وطنامروز»، پس از گذشت 6 ماه از تصویب این بسته هماکنون همزمان با روند نزولی بازار سرمایه فرصت بسیار مناسبی برای بررسی عاقبت این بسته است. این 10 بند حمایتی به شرح زیر است:
۱- سال ۱۴۰۱ سقف گاز خوراک صنایع پتروشیمی معادل قیمت گاز صادراتی و حداکثر ۵ هزار تومان، همچنین سقف سوخت صنایع عمده مانند فولادیها و پالایشگاهها معادل ۴۰درصد خوراک پتروشیمی و حداکثر ۲۰۰۰ تومان تعیین شد. قیمت گاز مصرفی صنایع سیمان و سایر صنایع هم ۱۰درصد قیمت گاز خوراک پتروشیمی تعیین شد.
۲- مقرر شد مالیات شرکتهای تولیدی ۵ واحد درصد کاهش داشته باشد.
۳- سال ۱۴۰۱ فرمول حقوق دولتی معادن تغییر نمیکند.
۴- سال ۱۴۰۱ رقمی معادل مالیات نقل و انتقال سهام جهت تقویت به صندوق تثبیت بازار سرمایه برگردانده شود.
۵- مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان جهت افزایش سرمایه صندوق تثبیت بازار تخصیص داده شود. البته این مصوبه نیازمند تأیید مجلس است.
۶- ۱۰ درصد وجوه حاصل از عرضه اولیه سهام دولتی جهت بازارگردانی سهام عرضه شده اختصاص پیدا میکند.
۷- انتشار اوراق دولتی در بازار منوط به رعایت نسبت 50 درصد جریان ماهانه ورودی به بازار سرمایه است.
۸- بانک مرکزی موظف است نرخ تسعیر داراییهای ارزی بانکها و مؤسسات اعتباری را حداقل معادل ۹۰ درصد نرخ نیما اعلام کند.
۹- رئیس سازمان بورس برای جلسات ستاد اقتصادی دولت و همچنین تصمیمگیری برای انتشار اوراق در کمیته بند «و» تبصره ۵ دعوت میشود.
۱۰- بانک مرکزی موظف شد در بازار بینبانکی و بازار ثانویه مداخله کرده و سقف نرخ سود بینبانکی را در سطح ۲۰ درصد نگه دارد.
* 6 ماده در انتظار اجرا
بررسیها نشان میدهد از بین 10 بند، موارد اول، دوم، سوم و هشتم به صورت کامل اجرایی شده است اما هیچگونه اقدامی درباره بندهای هفتم، نهم و دهم انجام نشده و از سوی دیگر ماده پنجم نیز به صورت ناقص اجرایی شده است. موارد باقیمانده یعنی بندهای چهارم و ششم نیز به دلیل شرایط اقتصادی کشور اساسا قابلیت اجرایی نداشتهاند به طوری که در بند چهارم اشاره به مالیات نقل و انتقال شده است که تاکنون اخذ نشده است و در بند ششم نیز موضوع عرضه اولیه سهام ذکر شده که در این رابطه نیز دولت در ۶ ماه گذشته هیچگونه عرضه اولیهای انجام نداده است.
* مواد 7، 9 و 10
بررسی افراد شرکتکننده در جلسات ستاد اقتصادی دولت گویای آن است که مجید عشقی حداقل در 5 جلسه آخر این ستاد حضور نداشته و نظرات معطوف به بازار سرمایه صرفا از طریق وزارت امور اقتصادی و دارایی مطرح شده است. همچنین مشاهده میزان نرخ بهره بینبانکی اعلام شده در تارنمای بانک مرکزی نشان میدهد نرخ بهره بینبانکی از ابتدای سال 1401 یک روند صعودی فزاینده را تجربه کرده و هماکنون در مرز ورود به کانال 21 درصد است به طوری که میزان بهره بینبانکی در ابتدای اردیبهشتماه سال جاری 20.4 درصد بوده اما در روزهای ابتدایی خرداد به 20.59 درصد رسیده است.
درباره ماده 7 نیز بیان این نکته ضروری است که از ابتدای سال تاکنون قریب به 30 هزار میلیارد تومان اوراق دولتی منتشر شده است و این موضوع هیچ نسبتی با 50 درصد جریان ماهانه ورودی به بازار سرمایه ندارد.
* ماده 5
موضوع ماده 5 بسته حمایت از بازار سرمایه و تخصیص 30هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه از بندهای نویدبخش برای سهامداران بویژه در روزهای قرمز بازار بود که بررسیها نشان میدهد از زمان تصویب تنها حدود 4 هزار میلیارد تومان از طریق صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت واریز شده است. البته شواهد گویای آن است که به طور کلی صندوق توسعه ملی چنین وظیفهای را بر گردن خود نمیبیند و آن را نپذیرفته است که احتیاج است در رابطه با این موضوع اقدام به شفافسازی کنند.
* مصوباتی که با مصوبات دیگر خنثی شد!
همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با روند اجرایی مصوبه 10 بندی حمایت از بازار سرمایه گفت: با برگزاری انتخابات ریاستجمهوری، شاخص بازار سرمایه رشدی را شاهد بود اما پس از آن به علت وضعیت نرخ بهره، این شاخص شروع به کاهش کرد تا اینکه بحث مصوبه 10 بندی دولت پیش آمد که از این مصوبه نیز تقریبا ۴ بند به اجرا درآمده است. بند مربوط به معافیت ۵ درصدی شرکتهای تولیدی در بودجه ذکر شد اما از سوی دیگر، معافیت مالیاتی صادرات لغو و عوارض صادراتی وضع شد و همچنین فاصله ۲۰ درصدی بین نرخ ارز نیمایی و ارز آزاد به وجود آمد. این اتفاقات مقداری معافیت به شرکتها داد اما بخش عمدهای از درآمدهای شرکتهای صادراتی را کم کرد. اخبار ضد و نقیض درباره عوارض صادراتی، کاهش تمایل شرکتها برای صادرات و وارد کردن ارز به کشور را به همراه داشت. بند مربوط به خوراک پتروشیمیها نیز تاثیر مطلوبی روی بازار داشت؛ گزارشهای 12 ماهه نشان میدهد که در زمستان، برخی شرکتهای پتروشیمی بهرغم وضعیت جذاب بازارهای جهانی، زیانده شده بودند. همچنین بند حقوق معادن و بند تاثیر دارایی ارزی بانکها هم عملیاتی شده است. کارشناس بازار سرمایه گفت: واریز مالیات خرید و فروش سهام به حساب صندوق توسعه و تثبیت هنوز اجرایی نشده؛ همچنین میزان انتشار اوراق، باید برابر با ۵۰ درصد از منابع ورودی بازار سرمایه میشد. طی ۳ ماه ابتدایی امسال ۴۵ هزار میلیارد تومان انتشار اوراق صورت گرفته که ۳۰ هزار میلیارد تومان آن انتشار نقدی بوده؛ یعنی فقط حدود ۴۶ درصد از برنامه ۱۰۳ هزار میلیارد تومانی امسال به اجرا درآمده است. دارابی افزود: اهمیت این موضوع برای فعالان مختلف بازار سرمایه متفاوت است اما به طور کلی، مصوبه ذکر کرده باید ۵۰ درصد منابع ورودی بازار سرمایه به انتشار اوراق تخصیص یابد که به اجرا درنیامد.
ارسال به دوستان
وزیر جهاد کشاورزی: آبوخاک ناموس کشور و مهمترین ثروت هر جامعه است
سالانه ۱۰ میلیون هکتار آبخیزداری باید در کشور اجرا شود
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالانه باید حداقل ۱۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در کشور اجرایی شود، گفت: ظرف ۱۰ تا ۱۱ سال تمام عرصههای آبخیز باید تحت پوشش عملیات آبخیزداری قرار گیرد. سیدجواد ساداتینژاد در مراسم تکریم و معارفه سرپرست جدید سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: با توجه به گستره کشور، باید مقیاس عملکرد در اراضی منابع طبیعی تغییر کند و منابع مالی جدید در این حوزه تامین شود. وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اعداد و ارقام کنونی در حوزه آبخیزداری کشور باید افزایش یابد، اظهار داشت: اجرای ۲ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در سال نسبت به ۹۰ میلیون هکتار اراضی که باید در آن آبخیزداری انجام شود، دوره اتمام کار را طولانی خواهد کرد. وی تصریح کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و وضعیت تخریب اراضی، نیاز به تامین مالی جدید و سرعت در اجرای آبخیزداری در عرصههای آبخیز کشور داریم و طبیعت به ما اجازه نمیدهد ۳۰ یا ۴۰ سال برای اتمام این طرح صبر کنیم. ساداتینژاد به درختکاری به عنوان دومین موضوع مهم در حوزه منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: امروزه با توجه به تغییرات آبوهوایی و سطح درختکاری در دنیا، نیاز است که سطح مقیاس برنامهها در این زمینه نیز تغییر کند و گسترش یابد و کاشت چند میلیون اصله نهال دیگر گرهگشا در کشور ما نیست. وی بر ایجاد سازوکار، تامین مالی و بالا بردن مقیاس عملکرد در این حوزه نیز تاکید کرد و اظهار داشت: باید به سمت کاشت میلیاردی اصله نهال در کشور حرکت کنیم. وزیر جهاد کشاورزی افزود: برای ایجاد تحول در منابع طبیعی باید طرحی را در این زمینه به دولت ببریم تا بتوانیم اجماع دولت را هم داشته باشیم. وی همکاری با موسسه تحقیقات آبخیزداری و موسسه تحقیقات آبوخاک را برای پیشبرد برنامهها و طرحها در حوزه منابع طبیعی ضروری خواند و گفت: ما باید در بخش منابع طبیعی، علمی حرکت و تعامل و ارتباط با این موسسههای تحقیقاتی را تقویت کنیم. ساداتینژاد با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه در شرف نوشتن است، اظهار داشت: ما باید در حوزه منابع طبیعی یک کار ویژه، علمی و دقیق بویژه در زمینه صیانت از جنگلها انجام دهیم، زیرا برنامههای سالانه در بستر برنامه هفتم توسعه تنظیم میشوند. وزیر جهاد کشاورزی بر مبارزه با فساد در حوزه منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: نگاه مقابله با فساد همواره در این سازمان بوده اما در دوره جدید مدیریتی باید تقویت شود.
ساداتینژاد درباره مبحث توسعه افزود: در این زمینه نگاهی وجود دارد مبنی بر اینکه میان منابع طبیعی یا محیطزیست و توسعه تقابلی وجود دارد، در حالی که همزمان با حفظ و صیانت از منابع طبیعی میتوان برای توسعه اقدام کرد. وزیر جهاد کشاورزی بر اهمیت آبوخاک کشور اشاره و اظهار کرد: آبوخاک ناموس کشور و مهمترین ثروت هر جامعه است و باید توسط سربازان منابع طبیعی از آن حفاظت شود.
ارسال به دوستان
درخواست فوری وزیر صمت از رئیسجمهوری
حقوق گمرکی را کاهش دهید
وزیر صنعت، معدن و تجارت طی نامهای به رئیسجمهور با بیان اینکه افزایش نرخ مبنای محاسبه تعرفه، افزایش مضاعف مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی را در پی داشته که در مجموع باعث افزایش هزینههای تولید، افزایش قاچاق، افزایش نیاز به نقدینگی، کاهش تولید و افزایش تورم خواهد شد، خواستار کاهش حقوق گمرکی برای مواد اولیه، واسطهای و اجزا و قطعات بخش تولید شد. سیدرضا فاطمیامین در این نامه با اشاره به اینکه اجرای قانون بودجه درباره نرخ ارز مبنای محاسبه تعرفه واردات (بند «هـ» تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۱) با شرایط متفاوتی نسبت به زمان تهیه لایحه مواجه شده، آورده است: این شرایط متفاوت شامل رویدادهای بینالمللی از جمله افزایش قیمت جهانی کالاها، بویژه کالاهای پایه و اساسی، محدودیتها و افزایش شدید هزینههای حمل ونقل (۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش فقط طی یک ماه)، تغییر روشهای خرید کالا در دنیا (تغییر از حالت خرید اعتباری به خرید نقدی و پیشخرید سالانه)، ممنوعیت صادرات برخی کالاها به واسطه بروز بحران جهانی و محدود شدن حجم تجارت در دنیا و رویدادهای داخلی شامل افزایش قیمت مواد اولیه بورسی بویژه مواد پایه نفتی و پتروشیمی، افزایش نرخ ارز، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی بر اساس قانون بودجه، حذف معافیتهای گمرکی ماشینآلات و تجهیزات (افزایش هزینههای سرمایهگذاری)، رشد نرخ دستمزد سال ۱۴۰۱ و شکلگیری تورم انتظاری در جامعه است. به گفته وزیر صمت، افزایش نرخ مبنای محاسبه تعرفه، افزایش مضاعف مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی را در پی داشته که در مجموع باعث افزایش هزینههای تولید، افزایش قاچاق، افزایش نیاز به نقدینگی، کاهش تولید و افزایش تورم خواهد شد. او در این نامه به رئیسجمهور تاکید کرد که در راستای کاهش آثار افزایش نرخ ارز مبنای محاسبه تعرفههای وارداتی ۲ اقدام باید انجام شود. اول؛ کاهش سود بازرگانی که با پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت، هیات وزیران نسبت به تغییر طبقات تعرفهای و اصلاح نرخ سود بازرگانی تعرفهها اقدام کرده است. دوم؛ کاهش حقوق گمرکی، چرا که برای کالاهایی که تعرفههای آنها کمتر از ۱۰ درصد است، کاهش سود بازرگانی کافی نبوده و حقوق گمرکی نیز باید کاهش یابد. طبق گفتههای وزیر صمت، اصلاح نرخ سود بازرگانی در این موارد بدون کاهش حقوق گمرکی منجر به عدم توازن در زنجیرههای تولیدی شده و رقابتپذیری آنها را با چالش مواجه خواهد کرد. حدود ۷۰ درصد کالاهای وارداتی مواد اولیه، واسطهای و اجزا و قطعات بخش تولید بوده و حقوق ورودی آنها ۱۰ درصد و کمتر است. بنابراین فاطمیامین متن مصوبه پیشنهادی برای کاهش حقوق گمرکی را با قید ۲فوریت ارائه کرده که بر اساس آن در سال ۱۴۰۱ نرخ حقوق گمرکی مواد اولیه، واسطهای، اجزا، قطعات، ماشینآلات و تجهیزات که با احتساب سود بازرگانی، حقوق ورودی آنها حداکثر ۱۰ درصد باشد به یک درصد تقلیل مییابد. دولت مجاز است با توجه به کاهش منابع حاصل از حقوق ورودی (سود بازرگانی و حقوق گمرکی)، نسبت به فروش اوراق مالی تا سقف ۲۸۰ هزار میلیارد ریال اقدام کند. ارسال به دوستان
اخبار
صندوق بینالمللی پول مطرح کرد
پیشبینی رشد اقتصادی منفی آمریکا
رئیس صندوق بینالمللی پول گفت: کارشناسان این صندوق بر این باورند طی سال جاری و بویژه سال آینده میلادی ریسک زیادی برای منفی شدن رشد اقتصادی آمریکا وجود دارد. آنطور که تاس گزارش داده است، کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول، طی سخنرانی سالانه خود درباره اوضاع اقتصادی آمریکا در واشنگتن گفت: کارشناسان این صندوق معتقدند که ریسک قابل توجهی برای منفی شدن رشد اقتصادی آمریکا طی سال جاری و بویژه سال آینده میلادی وجود دارد. وی گفت: بر اساس سناریوهای طرحشده که مدنظر این صندوق قرار گرفته، بعید است آمریکا بتواند از بروز رکود اقتصادی و رشد منفی اقتصادی جلوگیری کند. بالا بودن قیمت بنزین و گازوئیل تهدیدی برای اقتصاد جهانی است و روی سرعت توسعه در جهان اثر میگذارد. رئیس صندوق بینالمللی پول گفت: بالا بودن قیمت حاملهای انرژی هم برای آمریکا و هم برای اقتصاد جهانی یک مخاطره است، چرا که نهتنها بر تورم اثر میگذارد، بلکه این عامل تبعات گستردهتری را بر رشد اقتصادی خواهد گذاشت. زمانی که ما پتانسیلها برای کاهش عرضه نفت به بازار جهانی را مدنظر قرار میدهیم، این مساله میتواند فشار افزایشی بیشتری را به قیمت نفت وارد کند. رئیس صندوق بینالمللی پول گفت: ما احساس میکنیم به سیاستهایی نیاز است که از افزایش قیمت نفت در بازار جهانی نفت جلوگیری کند. جورجیوا اضافه کرد: بسیاری از کشورهای در حال توسعه در شرایط کنونی اوضاع بسیار سختی را تجربه میکنند.
***
هشدار 3 برابر شدن قیمت گاز برای مردم آلمان
رئیس آژانس شبکه فدرال آلمان گفت: هزینه گاز در فصل زمستان برای شهروندان این کشور 2 تا 3 برابر خواهد شد. راشاتودی در گزارشی نوشت: کلوس مولر، رئیس آژانس شبکه فدرال آلمان هشدار داد که قیمت گاز برای مردم آلمان طی زمستان پیش رو ۲ تا ۳ برابر خواهد شد. وی گفت: توقف انتقال گاز روسیه به آلمان از طریق خط لوله «نورداستریم یک» ممکن است موجب توقف کامل و طولانیمدت واردات گاز از روسیه شود. مولر طی مصاحبهای گفت: بر اساس اکثر سناریوهای طراحیشده اوضاع خوب نخواهد بود و در فصل زمستان یا گاز بسیار کمی خواهیم داشت یا اینکه در زمستان و پاییز شرایط بسیار سختی را تجربه خواهیم کرد. وی از مردم آلمان خواست در مصرف انرژی صرفهجویی کنند. مولر افزود: همه افراد در صنایع و خانهها میتوانند در این زمینه همکاری و مشارکت داشته باشند که شامل پوشیدن لباس بیشتر، کمتر کردن زمان استحمام و پایینتر آوردن دمای خانهها و محیطهای کاری است. چند روز پیش شرکت گازپروم روسیه اعلام کرد به مدت 10 روز و به خاطر انجام عملیات نگهداری و تعمیرات، صدور گاز به آلمان را متوقف خواهد کرد. هفته گذشته هم این شرکت مدعی شد که مجبور شده صدور گاز به آلمان را به خاطر مشکلات فنی ناشی از تحریمهای غرب 60 درصد کاهش دهد.
***
تقاضای کارفرمایان برای ۳۰۰ هزار نیروی کار جدید در سامانه وزارت کار
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: حدود ۳۰۰ هزار فرصت شغلی توسط کارفرمایان متقاضی نیروی کار جدید در سامانه جستوجوی شغل درج شده است. در سالهای اخیر افزایش عرضه نیروی جوان به بازار کار مشکل اشتغال کشور را دوچندان کرده است. از این رو جویندگان کار بویژه جوانان برای یافتن شغل به روشهای مختلفی اقدام میکنند. در این میان دفاتر کاریابی به عنوان بازوان اجرایی وزارت کار از جمله ابزارهای کارآمدی هستند که با ورود خود به بازار کار و شناسایی فرصتهای شغلی میتوانند تأثیر مناسبی در کاهش هزینه جستوجوی شغل ایفا کنند. محمد کریمیبیرانوند، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: حدود 300هزار فرصت شغلی توسط کارفرمایان متقاضی نیروی کار جدید، در سامانه جستوجوی شغل درج شده است. وی افزود: تاکنون قریب به 25 هزار نفر از جویندگان کار و 3500 نفر از کارفرمایان در سامانه ثبتنام کردهاند. عمده فرصتهای شغلی اعلام شده در بخش خدمات به کارمند دفتری، حسابدار، انباردار، نگهبان، کارشناس فروش و کارگر ساده و در بخش صنعت به جوشکار، کارگر خط تولید، تکنیسین، طراح کفش و مونتاژکار اختصاص دارد. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بر این اساس همه متقاضیان جویای کار میتوانند با ثبتنام، تکمیل پروفایل شغلی و جستوجو در فرصتهای شغلی موجود در سامانه جستوجوی شغل و از طریق دفاتر کاریابی به کارفرمایان معرفی و مشغول به کار شوند. متقاضیان میتوانند به نشانی اینترنتی
http://shoghl.mcls.gov.ir مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|