|
استقلال ژان کارلوس را نمیخواهد
باشگاه استقلال تمایلی به جذب هافبک ۳۰ساله برزیلی ندارد. در چند روز اخیر شایعات مختلفی درباره احتمال پیوستن ژان کارلوس به استقلال مطرح شد ولی این باشگاه تمایلی به جذب بازیکن برزیلی ندارد. یکی از مسؤولان استقلال به تسنیم گفت که حضور کارلوس در این تیم صحت ندارد و استقلال بازیکنان خارجی را بر اساس نظر مستقیم ساپینتو جذب خواهد کرد.
ارسال به دوستان
در ستایش سیدجلال حسینی، مدافع ممتاز و باغیرت پرسپولیس که به جرگه مربیان پیوست
جبروت جلال
باربد بهراد: نخستین تمرین پرسپولیس برای فصل جدید لیگ برتر فوتبال یک اتفاق ویژه داشت؛ کاپیتان ارتش سرخ، با لباس نارنجی مربیان سر تمرین حاضر شده بود، چرا که کاپیتان حالا دیگر از اعضای کادر فنی است.
سیدجلال حسینی که بدون تردید یکی از بهترین مدافعان تاریخ فوتبال ایران به شمار میرود، سرانجام کفشهایش را در تاریخ 4 برج 4 سال 1401 آویخت تا فوتبال ایران شاهد پایان فوتبال یکی از بهترینهای تاریخش باشد. درباره سیدجلال حسینی نه یک مقاله و چند گزارش که میشود بیاغراق در حد یک جلد کتاب مطلب نوشت. اگر قرار باشد برای جوانها که تازه فوتبال را شروع کردهاند تنها یک مثال برای حرفهایگری درون زمین و بیرون آن بزنی، چه کسی بهتر از سیدجلال حسینی؟ رهبر بلامنازع درون زمین و مرد خانواده در خارج آن. مگر میشود در 40 سالگی آنطور خوب و حرفهای در زمین ظاهر شد، بیآنکه بیرون آن زندگی صد در صد حرفهای داشت؟
مرد جامهای متعدد، پسری که در همان روزهای نخست تبدیل به دست راست هر مربی درون زمین میشد. لیدر و رهبر درون زمین که هرگز کسی حتی یک مورد بیاخلاقی از او ندید. آنقدر خوب و حرفهای ادامه داد که حتی هواداران رقیب هم داشتنش را آرزو کردند. او سیدجلال حسینی بود. بازیکن ممتاز دیروز و مربی امروز پرسپولیس که امید میرود خیلی زود همان درایت و کاریزمای مادرزادیاش را از روی نیمکت به همه ثابت کند و تبدیل به یکی از بهترین مربیان لیگ برتر شود. این مسیر تازه او است و تردید نکنید سیدجلال بلد است چگونه در هر حرفهای بهترین شود.
* پسری که کفشهایش را آویخت
نامزد انتخاب به عنوان بهترین مدافع تاریخ فوتبال ایران؛ این فقط بخشی از کارنامه درخشان سیدجلال حسینی است. تبدیل شدن از یک بازیکن بزرگ به یک فوقستاره واقعی با داشتن تمامی ابعاد یک فرمانده در میدان، تبدیل کردن یک مسابقه فوتبال به تماشای درخشش و اقتدار یک مدافع مرکزی در طول 90 دقیقه، حرفهای، محترم و تلاش اغلب موفق در راه احترام به تیمهای رقیب، زندگی سالم و... اینها عباراتی است که میتواند در یک سالن سینما و در سکانس ابتدای فیلم زندگی سیدجلال حسینی روی پرده نقرهای به نمایش درآید. خیره کردن چشم علی پروین در همان ابتدای درخشش در ملوان و بعد تبدیل شدن به امپراتور تیم نوپای علی دایی در سایپا و فتح عنوان قهرمانی در لیگ برتر، سپس انتقال به سپاهان و ۳ قهرمانی متوالی در لیگ برتر و در ادامه آغاز دوران درخشان در پرسپولیس. در همین مدت کوتاه بعد از انتشار پست خداحافظی از فوتبال، سیدجلال حسینی مورد تمجید تقریبا تمام ارکان فوتبال قرار گرفته و اغلب ستایشگران او در یک نقطه مهم به اشتراک رسیدهاند؛ بازیکن حرفهای.
این تاکید روی کلمه «حرفهای» معنی زیادی دارد. در فوتبالی که بازیکنان اینقدر شغل خود را در اولویت قرار نداده و در زندگی روزمره نیز فوتبال را همیشه کار اصلی خود نمیدانند، حتی یک غیبت غیرعرف، یک بیانضباطی، یک درگیری با سرمربی، یک محرومیت غیرفوتبالی، یک رفتار علیه منافع تیم و... هم در کارنامه سیدجلال حسینی در این نزدیک به ۲ دهه ثبت نشده است. خلق و خوی فرماندهی باعث شد حتی در روزهای جوانی و در مقطع ورود به تیم ملی، به رغم حضور فوقستارههای بزرگ و محبوب در ترکیب نیز خیلی سریع به یکی از بازیکنان مهم و تاثیرگذار تبدیل شود. او و ستارههای دیگر 2010 بدشانس بودند که بازی در جامجهانی را تجربه نکردند اما نمایش بینقص سیدجلال، یکی از دلایل ثبت کلینشیت برابر نیجریه و مقاومت 90 دقیقهای برابر لیونل مسی و دیگر اعجوبههای آلبیسلسته در سال 2014 بود. ورای نظر قابل احترام سرمربی تیم ملی، حداقل از نظر فنی به نظر میرسید در جام 2018 نیز شایسته قرار گرفتن در لیست نهایی باشد اما مجموعه این عوامل باعث شد ۳ جامجهانی برای او تبدیل به یک جامجهانی شود. چه وقتی که مورد پسند کارلوس کیروش قرار نگرفت و چه وقتی مغلوب نمایش قدرت برانکو مقابل نژادفلاح شد، فقط سکوت کرد و تمرین. نمایش معنادار او با لباس نفت در اردیبهشت 95 باعث شد احتمالا برانکو همان وسط مسابقه متوجه اشتباه بزرگ خود شده و ابتدای فصل بعد نام سیدجلال حسینی را سرلیست خود قرار دهد؛ اشتباهی که احتمالا منجر به از دست رفتن یک عنوان قهرمانی در لیگ برتر برای پرسپولیس و سرمربی کروات شد. حتی وقتی احتمالا به زعم خودش قربانی اختلافات شده و فرصت بازی در جام 2018 را از دست داد نیز به نشانه احترام و اصالت، یک کلام علیه سرمربی تیم صحبت نکرد. سیدجلال حسینی جای درست ایستادن را بخوبی بلد بود و در مناقشه برانکو - کیروش، مثل همیشه سر جای خود قرار گرفت؛ خلق و خوی فرماندهی. اینقدر حرفهای که حتی وقتی در دیدار تابستان 99 مقابل پیکان در دقیقه 93 و شاید فقط برای وقت تلف کردن وارد زمین شد نیز با همان اقتدار و چهره مصمم همیشگی خودش را برای دفاع از دروازه پرسپولیس به قلب خط دفاعی رساند.
این ۲ دهه آنقدر درخشان گذشت که حتما نام سیدجلال حسینی در بین نامزدهای بهترین مدافع تاریخ فوتبال ایران در کنار جعفر کاشانی، سیدمحمد پنجعلی، شاهین بیانی و... جای دارد. این درست بازی و زندگی کردن، این رفتار حرفهای و اغلب محترمانه و این مورد ستایش تمام گروههای هواداری قرار گرفتن، همان چیزی است که سیدجلال به کارنامه خود در این نزدیک 2 دهه الصاق کرد. این قشنگ و بیجنجال خداحافظی کردن هم از آن کارها بود که احتمالا فقط از دست سیدجلال حسینی برمیآمد.
او حالا لباس نارنجی مربیان را بر تن دارد و خوش به حال بازیکنان امروز پرسپولیس که فرصت تجربهآموزی زیر دست چنین مردی را پیدا کردهاند.
ارسال به دوستان
همه آنچه باید درباره وضعیت نقل و انتقالاتی استقلال بدانید
حفظ شاکله تیم قهرمان
باشگاه استقلال که دیرتر از رقیب سنتی خود وارد بازار نقل و انتقالات شد، حالا از مهمترین فعالیتهای قطعیاش را میتوان تمدید با مهدی مهدیپور و بعد از آن روزبه چشمی برشمرد. نخستین خرید این تیم اما سجاد شهباززاده بود و به صورت قطعی تاکنون تنها ۲ بازیکن از آنها جدا شدهاند. درباره جدایی برخی بازیکنان یا جذب یکسری بازیکن جدید گمانهزنیهایی وجود دارد که بعضی از آنها میتواند به واقعیت نزدیک باشد اما آنچه مسلم است، موجودی امروز و فعلی آبیپوشان عبارت است از ۱۹ بازیکن که ۳ نفر از آنها هم احتمال جدایی دارند. در کنار آنها ۱۳ بازیکن هم حضور دارند که امکان اضافه شدنشان به این تیم وجود دارد.
* ۲ خروجی قطعی
با وجود صحبتهایی که درباره احتمال خروج برخی بازیکنان فصل گذشته استقلال از این تیم میشود اما تا امروز تنها خروج ۲ نفر قطعی شده و از بین بازیکنان فصل قبل، تنها یک مهاجم و یک مدافع در فصل بیستویکم با آبیپوشان نیستند. رودی ژستد نخستین بازیکنی بود که بلافاصله پس از اتمام فصل با نظر سرمربی وقت، تایید مدیران باشگاه و موافقت خودش قراردادش فسخ شد تا این مهاجم فرانسوی نخستین خروجی آبیها باشد. محمد دانشگر، مدافع میانی آنها هم در اقدامی غیرقابل پیشبینی با قراردادی که برخی منابع مبلغ آن را نجومی میدانند، از استقلال جدا شد و برای ۳ فصل به سپاهان پیوست.
* ۴ ورودی قطعی
با اینکه اسامی زیادی پیرامون استقلال مطرح شده اما ورودیهای قطعی آنها تا امروز تنها ۴ نفر هستند. سجاد شهباززاده، مهاجم باتجربهای که از سپاهان به استقلال پیوست، نخستین خرید تابستانی این فصل آبیپوشان بود که گفته میشود قرار است در این تیم جانشین ژستد شود. سپس مدیران استقلال ۲ هافبک جوان و در رده سنی زیر ۲۱ سال از تیم صنعت نفت جذب کردند به نامهای امید حامدیفر و محمدحسین زواری. چهارمین و تا امروز آخرین خرید این تیم هم مثل نخستین خرید آنها از سپاهان میآید و یک وینگر راست و سرعتی است به اسم رضا میرزایی که جذب این بازیکن با هدف جانشینی وریا غفوری است. استقلالیها در حالی رضا میرزایی را برای پست هافبک و وینگر راست جذب کردند که پیش از وی نامهایی مثل محمدرضا حسینی و محمد محبی برای این منظور مطرح شده بود و چنین به نظر میرسد میرزایی گزینه سوم آنها برای این پست بود.
* ۲ تمدیدی قطعی
مهمتر از خریدهای تابستانی استقلال، 2 بازیکن بودند که آبیها موفق به تمدید با آنها شدند. نخستین تمدیدی استقلال یکی از بهترین هافبکهای فصل گذشته بود. با اینکه گفته میشد مهدیپور از تیمهای قطری هم پیشنهاداتی را دریافت کرده است اما سرانجام رضایت داد نه تنها برای فصل بعد، بلکه قراردادش را تا ۱۴۰۳ با آبیها تمدید کند. پس از مهدیپور، چشمی هم قراردادش را تمدید کرد تا این بازیکن باتجربه و دو پسته تبدیل به دومین بازیکن تمدیدی استقلالیها شود. اگر چه استقلالیها اعلام کردند سیدحسین حسینی هم پس از دیدار با مدیرعامل حضورش برای فصل بعد قطعی شد اما این بازیکن با تیمش قرارداد داشت و نیازی به تمدید برای ادامه همکاری نبود.
* ۱۴ بازیکن در بلاتکلیفی
نام ۱۴ بازیکن در فضای نقل و انتقالاتی استقلال به چشم میخورد که یا فصل قبل عضو این تیم بودهاند و حضورشان برای فصل آینده با ابهام مواجه است یا عضو تیمهای دیگری بودهاند و گزینه پیوستن به این تیم هستند که هر یک از آنها میتوانند فصل بعد برای استقلال به میدان بیایند یا ممکن است عضو تیم دیگری شوند.
با اینکه گفته میشود سیاوش یزدانی و محمدحسین مرادمند حضورشان برای فصل آینده در استقلال قطعی است اما باشگاه استقلال هنوز این مورد را به صورت رسمی اعلام نکرده است تا در این باره ابهام وجود داشته باشد. در صورتی که این مدافعان باتجربه از نظر قانونی امکان حضور در بین آبیپوشان را داشته باشند، میتوان گفت شاکله دفاعی این تیم تا حدود زیادی حفظ شده است. عارف غلامی و رافائل سیلوا هم ۲ بازیکنی بودند که بعد از جدایی یزدانی و مرادمند جانشین آنها شدند و بخوبی هم جای خالی سربازها را پر کردند اما هیچ یک از این ۲ بازیکن هم در حال حاضر قراردادی با آبیپوشان ندارند و مدیران این باشگاه در تلاشند رضایت آنها را برای ادامه همکاری جلب کنند که البته تاکنون توفیقی در این راه نیافتهاند. درباره وریا غفوری، آجورلو و همکارانش تاکنون هیچ واکنش مثبتی برای تمدید قرارداد نشان ندادهاند و او را باید 99 درصد جدا شده دانست. امیرحسین حسینزاده، پدیده جوان تیم استقلال هم با اینکه با این تیم قرارداد دارد اما در تلاش است به لیگ بلژیک بپیوندد و شاید احتمال زیادی برای ادامه همکاری او با استقلالیها نتوان قائل بود. ارسلان مطهری هم مهاجمی است که اگر استقلالیها مهاجم یا مهاجمان دیگری بگیرند ممکن است از این تیم جدا شود و به تیمی بپیوندد که شانس بیشتری برای بازی پیدا کند. یک مهاجم به اسم کاوه رضایی و یک مدافع به اسم محمد حسینی بازیکنانی هستند که مذاکرات مهمی با استقلال انجام دادهاند اما هنوز حضورشان در این تیم به صورت رسمی تایید نشده است. به این لیست اضافه کنید ۶ بازیکنی که به صورت قرضی در اختیار تیمهای دیگر قرار داشتند و حالا در لیست انتظار هستند تا از نظر فنی به تایید سرمربی جدید آبیها برسند. این بازیکنان عبارتند از: آرش رضاوند، امین قاسمینژاد، متین کریمزاده، فردین رابط، زکریا مرادی و سینا خادمپور.
ارسال به دوستان
اخبار
اتفاق مهم در دیپلماسی ورزشی با کسب کرسی آسیایی بیسبال
برای نخستینبار در تاریخ ورزش ایران، کرسی هیات اجرایی رشته المپیکی بیسبال در روز شکست بزرگ کرهجنوبی، به ایران رسید و هومن منصوریان، رئیس انجمن بیسبال ایران، عضو هیات اجرایی بیسبال آسیا شد. کرسی آسیایی در رشتههای المپیکی یک دستاورد بزرگ برای دیپلماسی ورزشی کشور است و ایران در حالی در بیسبال صاحب چنین موقعیتی شده که اجماعی بزرگ برای انتخاب ایران شکل گرفت. رایزنی با ریکاردو فراکری، رئیس کنفدراسیون جهانی که خود یکی از اعضای اثرگذار کمیته بینالمللی المپیک است و حمایت قاطع مرد اثرگذار ایتالیایی در کنار رایزنی موفق با بیسبالیست سرشناس و بیزنسمن تایوانی، جفری کوو که خود از چهرههای شاخص بیسبال دنیاست، در مسیر تغییر کرسی ریاست بیسبال آسیا با حمایت زودهنگام از او، ایران را در میان گزینههای صاحب شانس برای رسیدن به کرسی آسیایی قرار داد.
اما مهمترین گام برای دیپلماسی ورزشی ایران در این رویداد، همسویی با کشورهای همسایه و لابی کشورهای اسلامی بود.
تعامل سازنده با کشور پاکستان و حمایت روسای فدراسیونهای عراق، فلسطین و مالزی در کنار رای موافق و حمایت رئیس فدراسیون عربستان سبب شد ایران از میان ۲۰ کشور حاضر با کسب ۱۶ رأی به عضویت هیات اجرایی آسیا دست یابد.
هیات اعزامی ایران در ۲ روز منتهی به مجمع انتخاباتی جلساتی فشرده را با رئیس کنفدراسیون جهانی، رئیس فدراسیون ژاپن، جفری کوو رئیس جدید کنفدراسیون آسیا، رئیس فدراسیون چین و همتایان منطقهای و مسلمان برگزار کرد.
این موفقیت در حالی برای ایران به دست آمد که کشورهای کرهجنوبی و تایلند در کسب کرسی ناکام ماندند.
با کسب این کرسی حالا دستیابی به اهداف توسعهای چون افزایش رویدادهای ردههای سنی در آسیا، تغییر مدل ردهبندی و امتیازدهی به تیمها، حضور داوران غرب آسیا در رویدادهای بینالمللی و البته توسعه فنی بیسبال ایران بیش از پیش در دسترس خواهد بود.
***
کار پیکه و شکیرا به دادگاه کشید
مدافع اسپانیایی تیم فوتبال بارسلونا و همسرش پس از جدایی از یکدیگر راهی دادگاه خواهند شد. به گزارش نشریه وانگاردیای اسپانیا، اختلافات اخیر میان جرارد پیکه مدافع میانی بارسلونا و شکیرا، همسر کلمبیایی او به جدایی این زوج معروف از یکدیگر محدود نشده است. پس از چند هفته شایعهپراکنی درباره جدایی این دو و دلایل این تصمیمشان، آنها سرانجام در بیانیهای مشترک این موضوع را تأیید کردند اما ظاهرا اختلافات همچنان ادامه دارد و این بار پای حضانت ۲ فرزندشان، میلان و ساشا در میان است. همسر پیکه پس از جدایی از این بازیکن اسپانیایی، ۲ فرزندش را به تعطیلات برده و در نظر دارد در آینده نزدیک به طور کلی آنها را از اسپانیا خارج کند و به میامی آمریکا ببرد؛ جایی که قبلا هم سکونت داشته و دارای یک عمارت بزرگ است. در طرف دیگر اما پیکه نمیخواهد چنین اجازهای را به شکیرا بدهد و دور شدن فرزندانش از شهری که تمام عمرشان در آن زندگی کردهاند را به صلاح آنها نمیداند. همین اختلاف نظر سبب شده پیکه و شکیرا وارد یک جنگ حقوقی جدید و برای پیروزی در آن دست به دامن 2 تن از سرشناسترین وکلای اسپانیا شوند.
***
پروسه رفع تعلیق کمیته صدور مجوز حرفهای کلید خورد
فدراسیون فوتبال در نظر دارد با تشکیل کمیتهای، پروسه رفع تعلیق کمیته صدور مجوز حرفهای را آغاز کند. کنفدراسیون فوتبال آسیا اسفندماه سال 1400 با صدور حکمی کمیته صدور مجوز فدراسیون ایران را تا برطرف شدن همه نقصها و جلب نظر دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا به حالت تعلیق درآورد؛ موضوعی که با گذشت چندین ماه همچنان مسکوت باقی مانده بود و حالا خبر میرسد فدراسیون فوتبال ایران در نظر دارد با تشکیل کمیتهای در پی رفع تعلیق کمیته صدور مجوز حرفهای برآید. گفته میشود هوشنگ نصیرزاده، حمیرا اسدی، محمدرضا کسرایی، سهیل مهدی و جمشید نورشرق نفرات پیشنهادی هستند تا در قالب کمیتهای مسؤولیت تکمیل مدارک و مذاکرات با AFC را بر عهده بگیرند. ممکن است اعضای این کمیته کم و زیاد شوند و در نهایت این کمیته به صورت رسمی کارش را آغاز کند. در صورت رفع تعلیق کمیته صدور مجوز حرفهای از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا، سرپرست فدراسیون فوتبال باید اعضای جدید این کمیته را انتخاب و به AFC معرفی کند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|