|
فروش تسلیحات ارسالی غرب به اوکراین در بازار سیاه
ارسال تسلیحات مرگبار غرب به اوکراین در گرماگرم درگیری با روسیه منجر به ایجاد بازارهای غیرقانونی خرید و فروش تسلیحات شده است. به نوشته راشاتودی، اوکراینیها در شبکههای غیرقانونی ایجاد شده نهتنها تسلیحات کوچک، بلکه سختافزارهای پیچیدهای مانند سامانههای ضدتانک جولین، پهپادهای انفجاری فونیکس گوست و بسیاری دیگر از تسلیحات غربی را عرضه میکنند.
ارسال به دوستان
واشنگتنپست در سالروز استقلال آمریکا: آمریکاییها به جای تفاخر به بنیانگذاران کشورشان، از رویه این کشور عصبانی هستند
شکست در ۲۴۶ سالگی
کارشناس آمریکایی در گفتوگو با «وطن امروز»: تحولات تابستان ۲۰۲۲ آمریکا بدتر از ۲ سال قبل خواهد بود
گروه بینالملل: سالگرد تولد همیشه زمان خوبی برای بررسی کارهایی است که شما را در وضعیتی که هستید قرار داده است. آمریکاییها امروز در حالی 246مین سالروز استقلال این کشور را جشن میگیرند که جامعه این کشور و نخبگان تصمیمساز آن شباهتی با اصولی که در اعلامیه استقلال آمریکا از انگلیس آمده، ندارد. در همین رابطه روزنامه واشنگتنپست در مطلبی به قلم «دیوید ایگناتیوس» با عنوان «تعریف شخصیت آمریکا سختتر میشود» نوشته است: به قول جاناف کندی «شخصیت یک ملت، مانند شخصیت یک فرد، متاثر از کارهایی است که انجام داده و کارهایی که در قبال او انجام شده است». ایگناتیوس معتقد است تقریبا هر آمریکایی، صرف نظر از دیدگاه سیاسی خود، این پیشبینی را دارد که کشوری که دوستش دارد راه خود را گم کرده است. آمریکاییها به جای تفاخر به بنیانگذاران کشورشان، از رویه این کشور عصبانی هستند. در این یادداشت با اشاره به گزارش اندیشکده داخلی پنتاگون که نام مرموز «دفتر ارزیابی شبکه» را دارد و توسط «مایکل جی. مازار» دانشمند ارشد علوم سیاسی در شرکت رند، تحت عنوان «مبانی اجتماعی رقابت ملی» تهیه شده، موضوع افول ملی آمریکا بررسی شده که نتایج آن اصلا خوشایند یانکیها نیست. در این گزارش تاکید شده آمریکا در حال از دست دادن بسیاری از 7 ویژگیای است که برای موفقیت رقابتی ضروری است: جاهطلبی و اراده ملی، هویت ملی واحد، ایجاد فرصت مشترک، پویایی، نهادهای مدنی و صنفی مؤثر، جامعه یادگیرنده و سازگار و تنوع و کثرتگرایی رقابتی. اینها مواردی بود که سالها آمریکاییها از آن با عنوان «دیگ ذوب» یعنی جامعهای که هر تنش و تضاد و اختلافی را در خود حل میکند یاد میکردند و اکنون سایهای از آن باقی مانده است. این گزارش در ادامه آورده است: «این مشکلات واضح است اما دولت مایل یا قادر به اصلاح آنها نبوده است. ارزیابی بانک جهانی حاکی از کاهش تدریجی «اثربخشی حکومت» در ایالات متحده طی 20 سال گذشته است». علاوه بر این بخش خصوصی آمریکا نیز دچار مشکل جدی در تعریف ماهیت خود است. گزارش مذکور تایید میکند «وحدت و انسجام ملی آمریکا رو به زوال است. کشوری که در جذب گروههای مختلف مؤثر بود، اکنون در برخی موارد به طرز وحشتناکی از هم پاشیدهتر است». چند روز قبل از برگزاری جشن استقلال، روزنامه واشنگتنپست گزارش داد در پی کشته شدن یک جوان سیاهپوست به دست پلیس آمریکا در شهر اکرون ایالت اوهایو و اعتراض نسبت به این خشونت پلیس، مقامات از لغو برگزاری جشنهای ۴ ژوئیه (سالگرد استقلال ایالاتمتحده) به دلیل تداوم احتمالی اعتراضات و خشم ساکنان در این شهر خبر دادند. دستور مقامات ایالتی درباره لغو این جشن ملی از ترس بروز خشونت، نشانهای از شکاف جدی در بدنه اجتماعی ایالات متحده است؛ موضوعی که جو بایدن در سخنرانی تحلیف خود نیز به آن اشاره کرد و این شکاف اجتماعی را زخم عمیقی بر بدن آمریکا دانست، تا جایی که تاکید کرد تلاش دولتش برای التیام این زخم جدی است. اما نزدیک به 2 سال پس از ریاستجمهوری بایدن، او دنبالهرو ترامپ شناخته میشود.
در فاصله 4 ماه تا انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا، ناکامی جو بایدن در برابر چالشهای متعدد پیش روی دولت و سقوط محبوبیتش از یک سو و نفوذ بالای دونالد ترامپ در حزب جمهوریخواه و انگیزه او برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ از سوی دیگر، باعث شده انتخابات میاندورهای امسال کنگره از حساسیت فوقالعادهای برخوردار باشد. حمایتهای دونالد ترامپ طی هفتههای اخیر از نامزدهای حزب جمهوریخواه در انتخابات درونحزبی توجه تحلیلگران سیاسی و ناظران داخلی آمریکا را به خود جلب کرده و از دیگر سو بیم حزب دموکرات را نسبت به از دست دادن تسلط بر کنگره در انتخابات ۱۷ آبان ۱۴۰۱ موجب شده است. روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی به این موضوع اشاره کند که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا بر اثر مسائل مختلفی نظیر تورم بیسابقه در این کشور با افت شدید محبوبیت روبهرو شده است، موضوعی که نگرانی شدید دموکراتها را در پی داشته است. از طرفی جمهوریخواهان درصددند با به دست گرفتن تعدادی از کرسیهای کنگره این کشور موقعیت سیاسی خود را تقویت کنند، تا با دست پر سراغ انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ بروند. در همین حال ترامپ هم خود را همانند «مایک پنس» و «مایک پمپئو» برای ورود به کارزار انتخابات ریاستجمهوری آماده میکند. این احتمال وجود دارد که او امروز رسما خود را به عنوان کاندیدای ریاستجمهوری 2024 معرفی کند. بیم این موضوع در داخل اردوگاه دموکراتها وجود دارد که انتخابات آبان امسال را به جمهوریخواهان ببازند. به نظر میرسد تابستانی داغتر از تابستان ۲۰۲۰ در انتظار آمریکاست که شکاف در جامعه این کشور را به عینیترین شکل ممکن نمایان خواهد کرد.
«وطنامروز» در گفتوگو با «جیمز یوبل» فعال سیاسی و نویسنده آمریکایی به وضعیت اجتماعی آمریکا در آستانه سالروز استقلال این کشور و تاثیر آن بر 2 انتخابات آتی ایالاتمتحده پرداخته است.
* * *
* با توجه به تورم و شکافهای اجتماعی بسیار شدیدی که در جامعه آمریکا وجود دارد، این احتمال هست که دونالد ترامپ با شرکت در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴ دوباره به کاخ سفید راه یابد؟
این احتمال وجود دارد که ترامپ در سال ۲۰۲۴ نامزد انتخابات ریاستجمهوری شود اما بعید است رای بیاورد. ترامپ اکنون ۷۶ سال سن دارد و دارای مشکلات جسمی زیادی است که با توجه به افزایش سن وی بیشتر هم خواهد شد. او انرژی سابق را مانند انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ ندارد. با این اوصاف، من فکر میکنم به احتمال بسیار زیاد او هر کاری که بتواند انجام میدهد تا از نامزد مورد علاقهاش در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴ حمایت میکند، تا وی رای بیاورد.
البته صرف نظر از اینکه چه کسی در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ پیروز میشود، این انتظار میرود و پیشبینی من این است که شرایط اقتصادی و اجتماعی در داخل ایالات متحده آمریکا همچنان برای تودههای مردم این کشور بدتر شود. مطمئن هستم افزایش هزینههای زندگی به همراه بدتر شدن بحران بیخانمانها ادامه خواهد یافت. از طرفی دولتهای روسیه و چین تمام تلاش خود را میکنند که در زمان شرایط بد همهجانبه آمریکا، این کشور را در موقعیت بدتری قرار داده و به افول آمریکا سرعت دهند که این کار برای آنها با این شرایط، سخت هم نخواهد بود.
* شکاف اجتماعی و دوقطبی ایجاد شده در جامعه آمریکا پس از حضور بایدن در کاخ سفید و حمله حامیان ترامپ به کنگره بسیار افزایش یافته است؛ آیا این شکاف باز هم بیشتر خواهد شد؟
این احتمال وجود دارد که دوقطبی سیاسی ایجاد شده در آمریکا همچنان پررنگتر شود و افزایش یابد. این وضعیت با بدتر شدن شرایط اقتصادی در داخل ایالات متحده تشدید خواهد شد. برخی از این موارد شامل افزایش بیکاری، بیخانمانی، جرم و جنایت، مصرف مواد مخدر، دزدی از مغازهها و فروشگاهها، تورم و مشکلات زنجیره تأمین است که همگی به فروپاشی آمریکا سرعت میبخشد.
تحولات سپتامبر و ماههای آینده در ایالات متحده را باید از نزدیک مشاهده کرد. احتمال زیادی وجود دارد که شاهد شورش در برخی شهرهای آمریکا باشیم. اگر شورش و بینظمیهای مدنی گسترش یابد، تابستان ۲۰۲۲ میتواند بدتر از تابستان ۲۰۲۰ باشد.
* کدام حزب سیاسی اکنون شانس بیشتری برای تصاحب کرسیهای کنگره دارد؟
احتمال نسبتا بالایی وجود دارد که حزب جمهوریخواه بتواند به اندازه کافی کرسی در هر دو مجلس کسب کند تا کنترل مجلس نمایندگان و سنا را در دست بگیرد.
* جنگ اوکراین انتقادهای زیادی را نسبت به ضعف آمریکا در حمایت از دولت زلنسکی به همراه داشته است؛ آیا این جنگ تأثیری بر انتخابات کنگره خواهد داشت؟
من فکر میکنم جنگ در اوکراین تأثیر کمی بر انتخابات میاندورهای خواهد داشت اما آمریکاییها بیشتر نگران تورم، افزایش جرم و جنایت و سایر مسائلی هستند که مشخصا زندگی آنها را تحت تأثیر قرار میدهد.
این احتمال وجود دارد که حزب جمهوریخواه برخی کرسیهای مجلس نمایندگان و شاید چند کرسی در سنا را به خود اختصاص دهد اما فکر میکنم صرف نظر از اینکه کدام حزب ۲ مجلس کنگره یا سنا را کنترل میکند، دولت ایالاتمتحده تا حدی به حمایت از رژیم زلنسکی ادامه دهد. به دلایلی لابی یهودی در داخل ایالات متحده میخواهد زلنسکی را در قدرت نگه دارد. دولت زلنسکی نیز به طرق مختلف مورد حمایت اسرائیل قرار گرفته است.
ارسال به دوستان
آیا زمان صفآرایی خیابانی در عراق نزدیک است؟
گمانهزنی درباره تحرکات صدر در فضای سیاسی عراق
با وجود اینکه مقتدا صدر تاکنون اشاره مستقیمی به آغاز اعتراضات خیابانی نکرده است، برخی تحلیلگران سیاسی با توجه به بنبست سیاسی عراق، رو آوردن طرفداران جریان صدر به اعتراضات خیابانی را بعید نمیدانند.
العربی الجدید در گزارشی با اشاره به تحرکات صدر نوشت: شخصیتهای نزدیک به رهبر جریان صدر در عراق اخیرا در حسابهای کاربری خود در شبکههای اجتماعی تلویحا به نزدیک بودن زمان صفآرایی خیابانی برای اعمال فشار بر گروههای سیاسی رقیب اشاره کردهاند.
از بعد از ظهر روز جمعه اشارههای تلویحی رهبران برجسته جریان صدر و حسابهای کاربری نزدیک به صدر از جمله «محمد صالح العراقی» که معروف به «وزیر صدر» است، درباره اینکه خروج این جریان برای «تحویل عراق به فاسدان و سرسپردگان نبوده» بلکه «به خاطر تحویل کشور با اراده و تصمیم ملت بوده» افزایش یافته است.
محمدصالح العراقی در توئیتی نوشت: اغلب فراکسیونهای سیاسی شیعی با نامزد نخستوزیری که فرزند مرجع تقلیدشان بود، مخالفت کردند (اشاره دارد به جعفر محمدباقر صدر، سفیر عراق در لندن و پسرعموی مقتدا صدر).
وی نوشت: از مهمترین نتایج خروج جریان صدر از فرآیند سیاسی، «در تنگنا قرار دادن رقبایی است که علیه نتایج انتخابات به بهانه تقلب در آن اعتراض کردند» و اکنون آنها بهدنبال تشکیل دولت از رهگذر انتخاباتی هستند که مدعی آلودگی آن به تقلبند، آیا این دولت مشروعیت خواهد داشت؟
از سوی دیگر، «ابراهیم الجابری الموسوی» از رهبران جریان صدر در فیسبوک نوشت: «در آمادگی کامل باشید» که به قریبالوقوع بودن برگزاری اعتراضات خیابانی از سوی طرفداران جریان صدر اشاره دارد.
«ابودعاء العیساوی» از مشاوران برجسته صدر هم هشتگ «ما آماده هستیم» را به همراه صدها کاربر دیگر در توئیتر منتشر کرد و نوشت: آماده مشارکت در اعتراضات و تظاهرات در مخالفت با «سهمخواهی و توافق حزبی» در تشکیل دولت از سوی مخالفان صدر هستیم.
بهرغم اینکه صدر تاکنون اشاره مستقیمی به آغاز اعتراضات خیابانی نکرده است اما یکی از اعضای جریان صدر گفت: توسل جستن به اعتراضات خیابانی یکی از روشهایی است که صدر بدان برای اعلام مخالفت با سازوکار کنونی برای تشکیل دولت فکر میکند. وی گفته است عراق را تحویل مفسدان نخواهد داد. وی گفت: صدر انتظار داشت مردم و فعالان اجتماعی با برگزاری اعتراضات علیه دولت توافقی از تصمیم وی حمایت کنند اما اکنون طرفداران صدر در حال آمادهباش برای هر تصمیمی هستند که وی بگیرد؛ اعتراضات نزدیکتر از هر زمانی است.
«عبدالله الرکابی» پژوهشگر امور سیاسی عراق هم گفت: اعتراضات صدریها اگر آغاز شود، انتظار میرود موقت نباشد و تا زمان برگزاری انتخابات و تقویت انزوای هیات هماهنگی و گروههای مسلح از جامعه عراق ادامه داشته باشد.
بهرغم برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در 10 اکتبر گذشته و گذشت چندین ماه از آن تاریخ، گروههای سیاسی عراقی به دلیل اختلافات شدید سیاسی تاکنون موفق به انتخاب رئیسجمهوری و دولت جدید عراق نشدهاند و همچنان دولت پیشبرد امور به ریاست «مصطفی الکاظمی» سر کار است.
ارسال به دوستان
وزیر کشور صربستان: آمریکا و اتحادیه اروپایی به تمامیت ارضی کشور ما احترام نمیگذارند
بلگراد خواستار عذرخواهی واشنگتن و بروکسل
وزیر کشور صربستان با حملاتی صریح به غرب و اعلام اینکه کشورش پیادهنظام ناتو نیست، خواستار عذرخواهی این سازمان نظامی به رهبری آمریکا از بلگراد به خاطر بمباران بلگراد در سال 1999 شد. الکساندر وولین روز شنبه در برنامه صبحگاهی شبکه صربستان پینک گفت که بلگراد اجازه نخواهد داد غرب آن را به «جنگ دیگران» بکشاند. وولین که این صحبتها را در واکنش به سخنان معاون نخستوزیر صربستان، زورانا میهایلوویچ به زبان آورد، اعلام کرد که کشورش برخلاف اتحادیه اروپایی بر قوانین بینالمللی و تمامیت ارضی اوکراین احترام میگذارد و موضع بلگراد در رابطه با درگیری بین مسکو و کییف بسیار واضح است اما به دلیل روابط نزدیک و دوستانه دیرینه با روسیه به رژیم تحریمها علیه روسیه نمیپیوندد.
میهایلوویچ که یک سیاستمدار غربگرا با سابقه حمایت از عضویت صربستان در ناتو است، پیشتر از مواضع این کشور در قبال جنگ اوکراین انتقاد کرده و گفته بود دولت بلگراد در آینده باید مواضع مشخصتری درباره مناقشات بینالمللی داشته باشد.
وولین اما در پاسخ میهایلوویچ گفت: «آیا ما میخواهیم بخشی از درگیری غرب با روسیه باشیم؟ آیا ما میخواهیم تمام این دهههایی را که روسیه از ما حمایت کرد، فراموش کنیم؟ آیا ما میخواهیم این همه قرن برادری اسلاوها را فراموش کنیم؟
صربستان برخلاف اتحادیه اروپایی به قوانین بینالمللی احترام میگذارد اما اگر واشنگتن، بروکسل و متحدان آنها به قوانین بینالمللی احترام میگذاشتند، به رسمیت شناختن کوزوو را پس میگرفتند. ایالات متحده و متحدانش با به رسمیت شناختن استقلال کوزوو، حقوق حاکمیت صربستان را نقض کردهاند. هر بار که مقامات آمریکایی یا دیگر کشورهای غربی از بلگراد میخواهند تحریمهایی را علیه روسیه اعمال کند، از آنها میپرسم که چه زمانی این کار را درباره کشورهایی که تمامیت ارضی صربستان را نقض کردهاند، انجام میدهند؟ اگر میخواهید به تمامیت ارضی و حاکمیت به عنوان مهمترین اصل سیاست بینالملل پایبند باشید، از صربستان شروع کنید. مسیر احترام به تمامیت ارضی سایر کشورها با عذرخواهی درباره بمباران صربستان و همچنین کشتن کودکان آغاز میشود. در عوض، آمریکا و اتحادیه اروپایی میخواهند صربستان به پیادهنظام ناتو تبدیل شود تا با روسیه وارد درگیری شود. ما وارد درگیری با روسیه نخواهیم شد، ما در جنگ دیگران شرکت نخواهیم کرد، ما سرباز پیاده دیگران نخواهیم بود».
وولین پیشتر گفته بود کشورهای غربی بسیار ناامید هستند که صربستان با رژیم تحریمهای ضدروسی همراهی نمیکند، زیرا به بلگراد در کنار خود نیاز دارند تا آنها را از گناهان نقض قوانین بینالمللی در صربستان تبرئه کند.
مقاومت صربها در مقابل فشارهای غرب برای عضویت در ناتو در حالی است که آنها توسط کشورهای عضو ناتو در بالکان و اروپای مرکزی محاصره شدهاند. به نظر میرسد ناتو مهمترین مانع عضویت صربستان در اتحادیه اروپایی باشد.
با این وجود صربستان یکی از معدود کشورهای اروپایی است که روسیه را به دلیل عملیات نظامی در اوکراین تحریم نکرده و بارها از پذیرفتن نقش رهبری اتحادیه اروپایی در سیاست خارجی خود سر باز زده است.
در همین راستا الکساندر ووچیچ، رئیسجمهور صربستان هفته گذشته، اتحادیه اروپایی را در جنگ تمامعیار با روسیه توصیف و تاکید کرد کشورش با رویکردی منطقی و عملگرایانه، روابط خود با مسکو را فدای اتحادیه اروپایی نخواهد کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
پرواز 3 پهپاد حزبالله در منطقه گازی «کاریش»
جنبش حزبالله لبنان درباره ادعاهای رژیم موقت صهیونیستی مبنی بر رهگیری پهپادهای این جنبش بیانیهای صادر کرد. شبکه خبری المیادین به نقل از حزبالله گزارش داد، بعد از ظهر دیروز، گروه شهیدان «جمیل سکاف» و «مهدی یاغی»، ۳ پهپاد غیرمسلح و در اندازههای مختلف به سمت منطقه مورد مناقشه میدان «کاریش» به پرواز درآوردند. حزبالله در این بیانیه تأکید کرد: مأموریت این پهپادها شناسایی بود و مأموریت مورد نظر انجام شد. پیام نیز به صهیونیستها رسید. پیروزی فقط نزد خداوند عزیز و جبار است. ارتش رژیم صهیونیستی شامگاه دیروز مدعی شد ۳ پهپاد حزبالله را که به سوی سکوی گازی کاریش در شرق دریای مدیترانه در حرکت بودهاند، سرنگون کرده است. یک منبع صهیونیستی گفت نیروهای هوایی و دریایی این رژیم، این پهپادها را رهگیری و سرنگون کردهاند. به گفته این منبع، پهپادهایی که حزبالله به این منطقه گسیل داشته، غیرمسلح بودهاند. میدان گازی کاریش منطقه مورد مناقشه میان لبنان و رژیم صهیونیستی است. ۲ روز پیش ۲ کشتی حفاری متعلق به رژیم صهیونیستی به سوی خط مرزی مورد منازعه تجاوز و یکی از آنها نیز از این خط به اندازه چند مایل عبور کرد. تلآویو مدعی است میدان گازی کاریش در آبهای مورد مناقشه نیست، بلکه در منطقه اقتصادی انحصاری سرزمینهای اشغالی قدس واقع شده است. 15 خرداد گذشته نیز کشتی حفاری وابسته به شرکت انرژین وارد منطقه مورد منازعه مذکور شده بود که با واکنش و محکومیت گسترده از سوی بیروت همراه شد. از اکتبر سال ۲۰۲۰ مذاکرات فنی میان رژیم صهیونیستی و لبنان برای حل اختلافات مرزی دریایی با میانجیگری آمریکا آغاز شد. در ماه مه گذشته لبنان به خاطر محاسبات اشتباه پیشین، منطقه مورد منازعه را از خط ۲۳ به خط ۲۹ تغییر داد و این منطقه مورد مناقشه به ۱۴۰۰ کیلومتر مربع رسید.
***
بدعهدی آمریکا درباره انتقال گاز مصر به لبنان
پس از امضای قرارداد گازی لبنان و مصر، منابعی از وزارت نیروی لبنان به شبکه المنار لبنان گفتهاند آمریکاییها آنچه را که قبلا با آنها توافق شده بود، زیر پا گذاشتهاند. دورتی شیا، سفیر آمریکا در بیروت که ید طولایی در دخالت در امور داخلی لبنان دارد، امضای توافق انتقال گاز مصر به لبنان را به «ولید فیاض» وزیر انرژی این کشور تبریک گفت. برخی منابع در وزارت انرژی لبنان به المنار گفتهاند سفیر ایالاتمتحده به فیاض گفته است که آنها توافقنامه گازی امضا شده با مصر را به لحاظ حقوقی بررسی خواهند کرد تا اطمینان حاصل شود که شرکتها و موسسات مربوطه در فهرست تحریمهای آمریکا قرار ندارند. سفیر آمریکا در بیروت همچنین گفته است لبنان باید پیش از ورود به موضوع تأمین مالی، اصلاحاتی را انجام دهد. اما به گفته برخی منابع، این درخواست آمریکا از دولت بیروت بر خلاف آن چیزی است که قبلا با آمریکا توافق شده و قرار بود لبنان ابتدا به تأمین مالی برای انتقال گاز مصر به لبنان دست پیدا کند و سپس دست به اصلاحات بزند.
***
افزایش تنش آمریکا و چین با برگزاری رزمایش بزرگ دریایی واشنگتن
پایگاه خبری «کیودو نیوز» اعلام کرد بر اساس اطلاعات نیروی دریایی آمریکا، متحدان این کشور در منطقه هند- اقیانوسیه از جمله ژاپن، کره جنوبی، استرالیا، نیوزیلند و فیلیپین، رزمایش نظامی دوسالانه ریم (RIM) در منطقه اقیانوسیه را که به عنوان بزرگترین عملیات دریایی دنیا شناخته میشود از چهارشنبه گذشته آغاز کردهاند. این رزمایش که به «ریم پک» (RIMPAC) معروف است، زمانی شروع شد که چین فشار نظامی را بر تایوان افزایش داد. پکن همواره تایوان را بخشی از خاک خود میداند و بر سر حق حاکمیت دریای چین جنوبی با کشورهای این منطقه نزاعهایی دارد. هر یک از کشورهای منطقه از جمله مالزی، تایوان، فیلیپین و چین این دریا را بخشی از تمامیت ارضی خود میدانند. از سوی دیگر کنگره آمریکا «جو بایدن» رئیسجمهور این کشور را ترغیب کرد تا از تایوان برای شرکت در این رزمایش در قالب «اقدام مجوز داده شده برای دفاع ملی» در سپتامبر ۲۰۲۲ که اواخر دسامبر سال گذشته تصویب شده بود، دعوت کند اما وی آشکارا از این اقدام برای جلوگیری از افزایش تنشها با چین پرهیز کرد. چین در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ به عنوان بخشی از رزمایش «ریم پک» (RIMPAC) شرکت کرده بود اما از سال ۲۰۱۸ و در دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا که روابط میان ۲ کشور چین و آمریکا تیره و تار شد، دیگر در این رزمایش شرکت نکرده است. در این میان برخی کشورهای اروپایی از جمله انگلیس، فرانسه و آلمان نیز در میان شرکتکنندگان این رزمایش دیده میشوند. از چندی پیش این کشورها شروع به توسعه روابط با کشورهای هند- اقیانوسیه کردند. نیروی دریایی آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد در این رزمایش که تا ۴ آگوست (۱۳ مرداد) ادامه دارد، ۳۸ کشتی، ۴ زیردریایی، ۹ گردان نیروی زمینی ملی، بیش از ۳۰ سیستم غیرانسانی، حدود ۱۷۰ جنگنده و بیش از ۲۵ هزار سرباز در اطراف جزایر هاوایی و جنوب کالیفرنیا به تمرین و آموزش میپردازند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|