|
ایران روند تحولات و ناآرامیهای اخیر ازبکستان را تحت نظر دارد
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تحولات اخیر در جمهوری ازبکستان گفت: جمهوری اسلامی ایران روند تحولات و ناآرامیهای اخیر در بخشی از جمهوری ازبکستان را به دقت تحت نظر دارد. وی افزود: این تحولات مساله داخلی جمهوری ازبکستان است و اطمینان داریم دولت کشور دوست و برادر ازبکستان، بزودی این مساله را به نفع مردم شریف آن کشور حلوفصل خواهد کرد.
ارسال به دوستان
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران: مذاکرات در دوحه اتلاف وقت بود
دوحه مالی نبود
گروه سیاسی: نماینده ویژه آمریکا در امور ایران میگوید حضور در مذاکرات دوحه اتلاف وقت بود! رابرت مالی در تازهترین گفتوگوی خود به تشریح مواضع کشورش درباره توافق هستهای با ایران پرداخت. گفتههای راب مالی البته نکات تازهای در خود ندارد و تکرار آن چیزی است که مقامات دولت بایدن در ماههای گذشته در راستای تاکتیک «مقصرنمایی» ایران عنوان کردهاند.
به گزارش «وطنامروز»، با این حال نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه با «رادیو عمومی ملی» (انپیآر) تصریح کرد که هنوز برای بازگشت به توافق هستهای ایران زمان وجود دارد. «راب مالی» در آغاز این مصاحبه به جدیدترین دور مذاکرات رفع تحریمها در «دوحه» قطر اشاره کرد و گفت: «اتحادیه اروپایی به عنوان هماهنگکننده مذاکرات خواهان یک تلاش دیگر بود و از هر دو هیأت (ایران و آمریکا) برای برگزاری نشست در دوحه دعوت کرد به این امید که طرف ایرانی تمایل داشته باشد چیزی را به ما عرضه کند و اراده خود را نشان دهد اما متأسفانه در این دور نتوانست پاسخی به ما بدهد و به نوعی این دور از مذاکرات اتلاف وقت بود».
مواضع عجیب و طلبکارانه مالی در حالی است که ایران در برهه کنونی تمایلی برای حضور در دوحه نداشت و این اصرار اروپاییها و سفر با عجله و از سر اضطرار جوزپ بورل، مسؤول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپایی به تهران بود که مقامات کشورمان را مجاب کرد بار دیگر ایران حسننیت از خود نشان داده و نشان دهد از میز مذاکره و گفتوگوی منطقی و از موضع برابر فراری نیست. در حقیقت پاسخ قاطع تهران به قطعنامه شورای حکام علیه ایران که آمریکا بانی آن بود، واشنگتن را به دوحه کشاند و طرف غربی را به این نتیجه رساند که به صلاح نیست گفتوگوها بیش از این در حالت «استندبای» قرار داشته باشد.
نماینده ایالات متحده در پاسخ به این سؤال که مقامهای ایرانی گفتهاند واشنگتن همان مواضع قبلی را در مذاکرات در پیش گرفت، گفت: «اتحادیه اروپایی به عنوان هماهنگکننده مذاکرات، بار دیگر طرح بسیار مفصلی از آنچه گمان میکرد برآیند منصفانهای خواهد بود روی میز قرار داد و ما گفتیم برای آن توافق آمادگی داریم، طرفی که پاسخ مثبت نداد، ایران بود». مالی بار دیگر توپ را در زمین ایران انداخت و گفت: ایران زمانی که گفت ما با مواضع خود آمدهایم، شفافسازی نکرد. ما به نقطهای رسیدیم که با بازگشت به برجام سازگاری داشت و طرفی که هماکنون باید پاسخ دهد، ایران است و اگر آمادگی ارائه پاسخ را ندارند، مشخص نیست به چه دلیل به مذاکرات دوحه آمدند!
اظهارات رئیس تیم مذاکرهکننده آمریکایی در مذاکرات هستهای با وارونهنمایی واقعیات در فضایی بیان میشود که دولت آمریکا از اسفندماه سال گذشته که گفتوگوها در وین با وقفه مواجه شد، تاکتیک «پیچیدهسازی» بازگشت به برجام و تعهدات خود را در دستور کار قرار داده است. واشنگتن طیفی از اقدامات مخرب و آسیبزننده به روند جاری گفتوگوها را با تنشزایی در آبهای بینالمللی و دستور به توقیف نفتکش ایرانی در یونان، وضع تحریمهای جدید نفتی و پتروشیمی علیه ایران و از همه مهمتر صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس پیش برده است؛ اقدامی که روز دوشنبه حجتالاسلام رئیسی در دیدار سفیر جدید سوییس در ایران به عنوان حافظ منافع آمریکا با اشاره به قطعنامه آژانس، آن را ضربه به روح مذاکرات دانست.
نماینده آمریکا در امور ایران همچنین در پاسخ به سؤالی درباره موافقت آمریکا با پیشنهادی که روی میز قرار گرفته و طبق آن یک جدول زمانی برای انجام شروط ایالات متحده و جمهوری اسلامی درباره رفع تحریمها و بازگشت ایران به پایبندی به مفاد برجام مشخصشده بود، گفت: «بله درست است، 100 درصد نهایی نشده است اما آمریکا ایدههای زیادی درباره توافق نهایی دارد. زمانی که این پیشنهاد روی میز قرار داده شد، ما اعلام کردیم که آمادهایم این توافق را بر آن اساس امضا کنیم. منتظریم ببینیم ایران آماده عبور از خط پایان هست یا خیر». مالی همچنین درباره درخواست ایران مدعی شد: «ایران در نشست دوحه تقاضاهای جدیدی داشت که هیچ ارتباطی به توافق هستهای نداشت و بخشی از آن قبلا به ما و اتحادیه اروپایی گفته شده بود و اعلام کرده بودیم که این موضوعات بخشی از مذاکرات هستهای نیست». این مقام آمریکایی در ادامه با اشاره به این موارد تصریح کرد: «در حال حاضر مذاکرات بین ما و ایران نیست، بلکه بین ایران با خودش است تا به این نتیجه برسد که آیا برای بازگشت به پایبندی و توافق هستهای آمادگی دارد یا خیر. ما آمادگی داریم و آمادگی خود را اعلام کردهایم». مالی ادامه داد: «ایران هنوز تصمیم نگرفته که قصد بازگشت به برجام را دارد یا خیر اما دیر یا زود باید تصمیمگیری کند».
درباره این بخش از گفتههای این مقام آمریکایی و کنایه او به ایران که در حال حاضر مذاکرات بین ایران و خودش است، گفتنی است این دولت بایدن است که تکلیفش با خود مشخص نیست و از اتخاذ تصمیم سیاسی نسبت به آنچه برای حصول توافق نیاز است، به خاطر نگرانی از موانع داخلی آمریکا عاجز و ناتوان است. این رابرت مالی و دولت جو بایدن هستند که باید مشخص کنند آیا حاضر به درک واقعیات جدید هستهای ایران هستند یا هنوز از همان ادراک نادرست رنج میبرند که هر متنی روی میز گذاشتند طرف ایرانی باید به آن تمکین کرده و نخوانده امضا کند.
راب مالی در بخش آخر اظهاراتش گفت: «ایران در مقایسه با قبل مواد شکافتپذیر کافی برای ساخت یک بمب را در اختیار دارد و دانش آن را نیز در اختیار دارد. آنها برنامه تسلیحات (اتمی) را از سر نگرفتهاند اما مواد کافی را برای ساخت بمب اتم در اختیار دارند. بازگشت به برجام نهتنها در راستای منافع عدم اشاعه است، بلکه به نفع ایران هم هست، زیرا تحریمها برداشته خواهد شد اما ایران باید در این زمینه تصمیمگیری کند». نماینده ویژه آمریکا در امور ایران سپس تأکید کرد: «ایران اورانیوم غنیشده کافی برای ساخت بمباتم را در اختیار دارد و میتواند ظرف چند هفته این کار را انجام دهد اما دولت بایدن آمادگی دارد در صورت آمادگی ایران، به توافق بازگردد. هنوز زمان برای بازگشت به برجام وجود دارد و امیدواریم که ایران چنین مسیری را برگزیند». مالی در پایان تأکید کرد: آمریکا همزمان با پیشبرد مذاکرات هستهای به طور موازی مساله زندانیان بازداشتی در ایران را نیز مطرح میکند و امیدوار است بتواند این موضوع را حل کند. ما به دنبال راههایی برای تسهیل این مساله هستیم».
***
نمایش ۳ پردهای لاپید: بازگشت به برجام اشتباه است
با توافق مخالف نیستیم، توافق قوی میخواهیم!
«یائیر لاپید» نخستوزیر جدید رژیم صهیونیستی که در نخستین سفر خود به عنوان نخستوزیر دیروز (سهشنبه) عازم پاریس شد تا با «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه دیدار کند، در آستانه عزیمت به فرانسه خواستار اتخاذ موضعی متحد علیه جمهوری اسلامی ایران شد. بنا بر گزارش روزنامه صهیونیستی «جروزالمپست»، لاپید صبح سهشنبه پیش از پرواز به پاریس، جایی که قرار است در آنجا با امانوئل مکرون دیدار کند، گفت: «مهم است که جامعه بینالمللی نظر اسرائیل درباره توافق هستهای ایران را بشنود». این مقام صهیونیست در ارتباط با مخالفت تلآویو با توافق هستهای ایران گفت: «ما یک موضع متحد را به جامعه بینالمللی عرضه خواهیم کرد. بخش زیادی از این سفر به توافق هستهای ایران اختصاص دارد». طبق این گزارش، یک منبع دیپلماتیک که خواست نامش فاش نشود، درباره پیام لاپید به دولت فرانسه درباره توافق هستهای ایران گفت: «نخستوزیر همان موضع قبلی خود را ارائه خواهد کرد. سیاست اسرائیل این است که بازگشت به برجام [توافق هستهای 2015] یک اشتباه است، زیرا «بندهای غروب» نزدیک است. در عین حال، ما با هیچ توافقی مخالف نیستیم. ما خواهان یک توافق طولانی و قوی در آینده هستیم». این منبع گفت که رژیم صهیونیستی امیدوار است با شرکای خود در یک کمپین بینالمللی علیه ایران با عناصر دیپلماتیک و اقتصادی همکاری کند.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در سیزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی:
علوم انسانی اسلامی، مغزافزار مدیریت است
گروه سیاسی: حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان روز گذشته (سهشنبه 14 تیر) در مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع اساتید، فرهیختگان و محققان علوم انسانی و اسلامی و با تبریک به برگزیدگان این جشنواره، گفت: در نشستهایی از این دست، لازم است دانشمندان و فرهیختگان ضمن آسیبشناسی وضع موجود، نسبت به کاهش فاصله با وضع مطلوب، پیشنهاد و راهکار ارائه کنند. رئیسجمهور با تاکید بر ضرورت آسیبشناسی در حوزه علوم انسانی، افزود: علوم انسانی اسلامی، مغزافزار حاکمیت و مدیریت و نیز قوه محرکه پیشرفت در نظامی است که مبتنی بر دین بوده و درونمایه آن علم و دانش است. در چهلوچهارمین سال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، لازم است یک آسیبشناسی کنیم که چه میزان رشد و پیشرفت در این حوزه صورت گرفته است.
رئیسی با تاکید بر اینکه علوم انسانی ما باید در تراز انقلاب اسلامی باشد، گفت: به نظر میرسد برای نیل به علوم انسانی تراز انقلاب اسلامی، در آنچه که باید اتفاق میافتاد، عقبماندگیهایی وجود دارد و این عقبماندگی باید به دست پژوهشگران و اساتید این حوزه جبران شود.
وی با تاکید بر لزوم نظریهپردازی، نوآوری و خلاقیت در حوزه علوم انسانی و توجه به رویکرد دینی در این حوزه، اظهار داشت: فصلالفصول انسان، تعلم است و علاوه بر آن، انسانیت انسان مبتنی بر آموختههای او از وحی است و با ارتباط با وحی شکل میگیرد.
رئیسی نشان دادن راه به انسان را ماموریت خطیر علوم انسانی اسلامی دانست و تصریح کرد: برای بالندگی و رشد در حوزه علوم انسانی، باید تقلید از غرب در این حوزه کنار گذاشته شده و مبتنی بر مبانی غنی اسلامی، کار اجتهادی و نوآورانه انجام گیرد.
رئیسجمهور با تاکید بر لزوم ایجاد کرسیهای نقد و نقدپذیری، اظهار داشت: همانطور که رهبر حکیم انقلاب فرمودند نباید باکی از نقد نظریات وجود داشته باشد و باید مجال بحث و طرح نقد فراهم شود.
رئیسی در ادامه تکریم، تشویق و حمایت از اساتید، محققان و پژوهشگران در ایجاد تحول را ضروری و موثر دانست و افزود: گاهی برخی اساتید و بزرگان علوم انسانی گلایه دارند که شرایط علوم دیگر بر علوم انسانی هم تحمیل میشود در صورتی که علوم انسانی باید با شرایط و مقتضیات خود تبیین و تشریح شود. رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه پیام این نشست و رویداد باید این باشد که تا چه میزان نظام مسائل کشور مبتنی بر علوم انسانی پاسخ گرفته است، افزود: همواره یکی از دغدغههای بنده اجرای عدالت در همه عرصهها بویژه در پرداخت دستمزدها بوده است که در این زمینه از اساتید دانشگاهی برای تبیین و تنظیم یک شیوه علمی عادلانه برای پایان دادن به نظام ناعادلانه پرداختها دعوت شده است.
در این مراسم با حضور رئیسجمهور از ۱۰ شخصیت پیشگام و پیشتاز علوم انسانی و اسلامی، ۱۰ استاد برگزیده بینالمللی و ۲۲ برگزیده گروههای مختلف علمی با اهدای لوح یادبود تجلیل شد.
ارسال به دوستان
سفر استانی رئیس مجلس به استان کهگیلویهوبویراحمد
دستور قالیباف برای حل مشکلات پتروشیمی گچساران
گروه سیاسی: محمدباقر قالیباف روز گذشته در یک سفر نظارت ستادی در رأس هیاتی به استان کهگیلویهوبویراحمد رفت. طبق گفته رئیس مجلس شورای اسلامی، سفر یکروزه به استان کهگیلویهوبویراحمد مرحله دوم سفرهای نظارتی وی است. در این سفر که مهمترین اهدافش نظارت بر اجرای مصوبات قانونی برای استان، بررسی میزان پیشرفت پروژههای اصلی کهگیلویهوبویراحمد و همچنین اتخاذ تصمیمات لازم برای تسریع در اجرای برخی طرحهای اصلی استان بود، رؤسای کمیسیونهای تخصصی مجلس قالیباف را همراهی میکردند. قالیباف در بدو ورود به یاسوج اظهار داشت: با روی کار آمدن دولت جدید و حضور میدانی خوب، این جهت به ما در مجلس شورای اسلامی داده شد تا با نگاه و نظارت ستادی به معنای نظارت و کنترل بر پروژهها، مخصوصا در آستانه برنامه هفتم توسعه، بتوانیم در سیاستگذاریها و رهیافتهایی که بویژه برای استانهای محروم وجود دارد، اقدام کنیم. وی تصریح کرد: بر اساس برنامهریزیهای صورتگرفته، این استان را برای سفر انتخاب کردیم تا انشاءالله با نظارت خوب بر پروژهها و مشکلاتی که ممکن است به وجود آید، همچنین پروژههایی را که تعیینتکلیف آنها زمانبر شده است ساماندهی کنیم. قالیباف درباره معضل آفات جنگلهای بلوط زاگرس نیز گفت: ما در مجموع در نگهداری از محیطزیست زاگرس کارنامه قابل قبولی نداریم، همانطور که گفته شد یکی از دغدغههای سفر امروز ما رسیدگی به این موضوع و بحث در این باره است. رئیس قوه مقننه درباره مطالبات بازنشستگان نیز تصریح کرد: در بحث مطالبات، یک افزایش حقوق سال قبل مخصوصا در حوزه تامین اجتماعی داشتیم. امسال نیز با تصمیمی که دولت اتخاذ کرد، افزایش حقوق برای افراد در حال خدمت و بازنشستگان داشتیم.
قالیباف به همراه تعدادی از نمایندگان و کمیسیونهای مختلف مجلس صبح روز سهشنبه از سد در حال ساخت تنگ سرخ بویراحمد در نزدیکی شهر یاسوج بازدید کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در ادامه سفر یکروزه خود به کهگیلویهوبویراحمد از پتروشیمی در دست ساخت گچساران نیز بازدید و دستور رفع مشکلات این پروژه در کمترین زمان ممکن را داد. قالیباف ضمن اشاره به اشتغالی که در این پروژه برای مردم منطقه ایجاد شده است، اظهار کرد: با توجه به وجود حداقل 20 درصد از صنایع نفت و گاز در استان کهگیلویهوبویراحمد، امیدواریم صنایع پاییندستی این پروژه نیز هرچه زودتر به بهرهبرداری برسد. رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین از پتروشیمی در دست ساخت دهدشت نیز بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات آن قرار گرفت. رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سفر خود به بویراحمد، از مرکز توانمندسازی و اشتغالآفرینی هاجر (ویژه بانوان) واقع در شهر دیشموک کهگیلویهوبویراحمد نیز بازدید کرد. قالیباف پس از این بازدید در جمع مردم دیشموک حاضر شد و بدون واسطه با مردم گفتوگو کرد. احداث و بهسازی جادههای ارتباطی، احداث سد بالیاب، بهرهبهرداری از معدن نیترات، احداث سالن چندمنظوره بانوان، پمپاژ آب کشاورزی دلی اسفندان و پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، مهمترین مطالبات دیشموکیها از رئیس مجلس بود.
ارسال به دوستان
رئیس قوه قضائیه با اشاره به مسؤولیت نهایی قاضی در رسیدگی به پروندههای قضایی:
ضابط باید کنار قاضی قرار گیرد
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت برخورد محترمانه و کریمانه با خانواده افراد زندانی گفت: باید توجه داشت که در بسیاری از موارد، خانواده فرد زندانی هممسیر او نیست و با راه طی شده توسط او مخالف است.
حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای در جمع قضات و کارکنان دادسرای شهید مقدس- جرائم امنیتی- تهران درباره نحوه نظارت و تعامل با ضابطان گفت: مسؤولان ذیصلاح قضایی و مشخصا مقامات دادسرا باید ضمن بهرهگیری از تخصص، امکانات و مسؤولیتهای قانونی ضابطین در امر خطیر کشف جرم و تعقیب متهم، بر این نکته مهم توجه داشته باشند که مسؤول رسیدگی قضایی به پرونده شخص قاضی است و اوست که شرعاً و عرفاً پاسخگوی پرونده است؛ بر همین مبنا، ضابط باید در کنار قاضی قرار گیرد و کمک کار او در سیر رسیدگی به پرونده باشد. وی در همین راستا گفت: ما در فرآیند دادرسی در عین اینکه به اخذ اطلاعات و کشف جرم میپردازیم، باید به مقوله تربیت و هدایت متهم نیز نگاه ویژهای داشته باشیم؛ به طریق اولی درباره ضابطین هم به همین شکل است و این رویکرد هدایتی و تربیتی متهمان و محکومان در ضابطین هم باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. رئیس قوه قضائیه در ادامه بر اهمیت و ضرورت جمعآوری ادله و اسناد ناظر بر اتهام انتسابی فرد پیش از مرحله احضار و بازداشت او تاکید کرد و گفت: باید از ضابط بخواهیم تا آنجا که مقدور است قبل از مرحله بازرسی و جلب فرد، نسبت به جمعآوری ادله، اسناد و مدارک ناظر بر انتساب اتهام به فرد، اقدام کند و حتیالامکان نباید ابتدا فرد را بازداشت و سپس نسبت به تحصیل ادله اتهامی اقدام کرد. وی همچنین خطاب به مسؤولان دادسرا گفت: در جریان دستوراتی که خطاب به ضابطین صادر میکنید باید دقت داشته باشید حتیالامکان، اطلاعات پیرامون اتهام انتسابی به فرد، قبل از بازداشت او به دست شما برسد، البته در برخی موارد تحقق این امر ممکن نیست اما اهتمام شما باید آن باشد که تا حد مقدور، این مورد لحاظ شود.
محسنیاژهای با اشاره به اهمیت برخورد محترمانه و کریمانه با خانواده افراد زندانی اظهار داشت: باید توجه داشت که در بسیاری از موارد، خانواده فرد زندانی، هممسیر او نیست و با راه طی شده توسط او مخالف است. وی با تاکید بر اینکه باید پس از بازداشت فرد، خانواده او را در جریان قرار داد، گفت: ما مسؤول تفهیم اتهام به متهم هستیم اما در برخی موارد این خانواده متهم بازداشتی است که با قرار گرفتن در جریان امور میتواند به روشن شدن برخی ابعاد پرونده یا قانع کردن عضو بازداشتی خانواده خود به واسطه نفوذ کلامی که بر او دارد، کمک کند. همچنین لازم است در صورتی که متهم در خیابان و مکانی غیر از منزل مسکونی بازداشت میشود مراتب به اطلاع خانوادهاش برسد. رئیس دستگاه قضا در پایان با اشاره به اهمیت تعامل میان مقام قضایی و ضابطین در امر برقراری و ارتقای امنیت و مقابله با جرائم سازمانیافته، خطاب به مسؤولان دادسرا تاکید کرد: در برخورد با افرادی که به اشکال مختلف آرامش مردم را سلب میکنند و امنیت جامعه را به مخاطره میاندازند باید با نهایت سرعت، دقت و جدیت اقدام شود.
ارسال به دوستان
اخبار
در گفتوگوی معاونان وزرای خارجه ایران و هند مطرح شد
پیگیری تکمیل پروژه بندرگاهی چابهار
معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان با قائممقام وزارت خارجه هند درباره رفع محدودیتهای موجود بر سر راه تبادلات تجاری و تکمیل پروژه چابهار به عنوان مرکزیت بندرگاهی و مواصلاتی منطقه گفتوگو کرد. علی باقری در گفتوگوی تلفنی با «وینای میهان کاترا» با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تمدنی و سابقه دیرینه روابط و تعامل فرهنگی، اقتصادی سیاسی بین ایران و هند، و همچنین سفرهای مکرر مقامهای عالیرتبه ۲ کشور، روابط موجود فیمابین را از نظر حُسن مناسبات منحصربهفرد دانست. معاونان سیاسی وزرای خارجه ۲ کشور در خلال این گفتوگوی تلفنی همچنین درباره راههای پیشبرد همکاری فیمابین از جمله در عرصه تجارت، سرمایهگذاری، بندرگاه و مواصلات، همکاریهای منطقهای در زمینه کمک به مردم افغانستان، تثبیت امنیت و ثبات منطقه از طریق مبارزه با تروریسم و مواد مخدر، برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دوجانبه و ارتقای سطح مناسبات در حوزههای سیاسی رایزنی کردند.
رفع محدودیتهای موجود بر سر راه تبادلات تجاری و تکمیل پروژه چابهار به عنوان مرکزیت بندرگاهی و مواصلاتی منطقه از سوی هند و تسهیل و کمک به انتقال کمکهای انساندوستانه هند به مردم افغانستان از مسیر ایران و همچنین همکاری ۲ کشور در عرصههای چندجانبه بینالمللی از جمله در سازمان ملل و مجموعههای منطقهای و موضوعی مانند سازمان همکاری شانگهای و بریکس در شمار سایر موارد قابل توجه در گفتوگوهای طرفین بود. همچنین در این تماس تلفنی، باقری آخرین اقدامات و گامهای مثبت اتخاذ شده جمهوری اسلامی ایران در فرآیند گفتوگوها به منظور رفع تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه کشورمان را به همتای هندی خود اطلاع داد. طرفین همچنین توافق کردند با استمرار سفرها و گفتوگوهای آتی بین مقامهای سیاسی، مشورتها و همفکریهای خود را تداوم بخشند.
* صهیونیستها حتی نمیتوانند خواب حمله به ایران را ببینند
علی باقری همچنین در گفتوگو با شبکه خبری المسیره یمن، در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی تهدیدات مقامات رژیم صهیونیستی علیه ایران، تصریح کرد: صهیونیستها حتی خواب حمله به ایران را نمیتوانند ببینند و اگر یک موقع هم خواب حمله به ایران را ببینند، یقین بدانند از آن خواب بیدار نخواهند شد.
***
همافزایی ظرفیتهای ملی میتواند تحریمها را خنثی کند
علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت در یادداشت توئیتری خود با اشاره به توئیت منتشر شده از سوی وزیر نفت نوشت: انجام کارهای بزرگ با باور به توان داخلی و اراده واقعی، شدنی است. همافزایی ظرفیتهای بیشمار ملی میتواند تحریمهای غیرقانونی را خنثی کند. در یادداشت توئیتری جواد اوجی، وزیر نفت آمده بود: برای نخستینبار در تاریخ صنعت نفت ایران، طرح توسعه یکپارچه میدان نفتی مشترک آزادگان، با تامین مالی ۷ میلیارد دلاری بانکهای دولتی و خصوصی، هلدینگهای اقتصادی و صندوق توسعه ملی با هدف افزایش تولید این میدان به ۵۷۰ هزار بشکه در روز، عملیاتی خواهد شد.
***
اردوغان اواخر تیر به ایران سفر میکند
خبرگزاری آناتولی گزارش داد رئیسجمهور ترکیه در انتهای ماه جاری از تهران بازدید خواهد کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از آناتولی، دفتر ریاستجمهوری ترکیه روز سهشنبه اعلام کرد رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه ۱۹ جولای (۲۸ تیر) به ایران سفر خواهد کرد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در سفری به آنکارا ضمن دعوت از رئیسجمهور ترکیه برای سفر به کشورمان به منظور برگزاری نشست شورای عالی همکاریهای ۲ کشور در تهران و همچنین برپایی نشست کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی فیمابین، آمادگی کشورمان برای ارتقای روابط اقتصادی و تجاری با ترکیه و افزایش تبادلات تجاری در سطح هدفگذاری شده بین ۲ کشور را مورد تصریح قرار داد.
***
پارلمان بلژیک طرح تبادل زندانیان با ایران را بررسی میکند
منابع محلی بلژیک گزارش کردند پارلمان بلژیک قرار است معاهده بین تهران و بروکسل برای تبادل زندانیان بین ۲ کشور را مورد بررسی قرار دهد.
وبگاه «بروکسل تایمز» در این باره گزارش کرد، پیشنویس قانون تبادل زندانیان بین بلژیک و ایران با هدف آزادی یکی از کارمندان غیردولتی بلژیکی که در ایران بازداشت است، تهیه شده است. در ادامه این گزارش آمده است: پیشنویس قانون در دستور کار کمیته امور خارجی درباره همکاری با هند، اماراتعربیمتحده و ایران و «انتقال افراد زندانیشده است». لایحه مذکور که به بلژیک اجازه میدهد زندانیان خود را با ایران مبادله کند. این لایحه در حالی در پارلمان بلژیک به رأی گذاشته میشود که بسیاری از گروههای مخالف در روزهای اخیر تمام تلاش خود را علیه جمهوری اسلامی ایران به کار گرفتهاند تا مانع از تصویب این معاهده شوند که میتواند به آزادی اسدالله اسدی، دیپلمات کشورمان منجر شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|