|
نفوذ حماس به گوشی نظامیان صهیونیست
ارتش رژیم صهیونیستی ظهر دیروز از تلاش جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) برای جمعآوری اطلاعات از تلفن همراه نظامیان این رژیم خبر داد. این گروه تحت عنوان «ما به شما هشدار دادیم» به ۲ زبان عبری و انگلیسی اعلام کرد: «این تازه شروع است. شما این ماجرا را شروع کردید اما ما به آن پایان خواهیم داد. آسیبهای جبرانناپذیری در زمینه سایبری و زیرساختها متحمل خواهید شد. از این به بعد باید تاوان هر خون ریخته شده را بدهید. منتظر حملات ترکیبی عظیم باشید. هدف ما روشن، مشخص و دقیق است».
ارسال به دوستان
حمله به مراسم جشن روز استقلال آمریکا در 2 ایالت ایلینوی و ایندیانا ؛ دست کم 40 نفر کشته و زخمی شدند
شلیک به غرور آمریکا
اولین روز جشن 246 سالگی استقلال آمریکا با تیراندازی مسلحانه به شرکتکنندگان در این جشن در ایلینوی و کشته و زخمی شدن دستکم 30 نفر شکل فاجعهآمیزی به خود گرفت. شامگاه دوشنبه بود که تیراندازی یک فرد مسلح به سمت جمعیت حاضر در مراسم روز استقلال آمریکا در شیکاگو در ایالت ایلینوی، ۶ کشته و ۲۴ زخمی بر جا گذاشت. در همین حال روزنامه «شیکاگو سان تایمز» گزارش داد این تیراندازی در محله هایلندپارک شیکاگو رخ داده است. هایلندپارک از مناطق امن شیکاگو و با درآمد سرانه بالا در ۲۹ مایلی شمال شیکاگو است. برخی شاهدان عینی اعلام کردند که هنگام برگزاری مراسم رژه ناگهان از پشتبام مشرف به خیابان شلیکهای متعددی شد. اگرچه پلیس شیکاگو اعلام کرد در کوتاهترین زمان ممکن فرد مهاجم را دستگیر کرده است اما رسانههای محلی عنوان کردند بازداشت «رابرت کریمو» که مسلح و خطرناک توصیف شده بود نزدیک به 6 ساعت طول کشید. کریمو خواننده سبک رپ است و ۲۲ سال دارد. ویدئوهای کانال یوتیوب او که در حال حاضر از خروجی این وبسایت حذف شده است، او را در حالی که کلاه ایمنی و جلیقه ضدگلوله بر تن دارد نشان میدهد. اگرچه هنوز درباره انگیزه فرد مهاجم اخباری منتشر نشده اما تحولات جاری جامعه آمریکا و تیراندازیهای اخیر عموما با انگیزههای نژادی رخ داده است. هرچند تیراندازی در شیکاگو به نظر نمیرسد این انگیزه را در خود داشته باشد اما میتواند به عنوان مخالفتی با شرایط حاکم در نظر گرفته شود.
حمله روز دوشنبه 6 ماه پس از آن رخ داد که راننده یک S.U.V به یک رژه کریسمس در Waukesha، Wis در حدود 80 مایلی شمال غربی هایلندپارک هجوم برد و ۶ نفر را کشت و دهها نفر دیگر را زخمی کرد.
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا بامداد سهشنبه در واکنش به تیراندازی مرگبار در مراسم روز استقلال آمریکا در شیکاگو، بار دیگر وعدههای عملینشده برای مقابله با خشونت مسلحانه را تکرار کرد. بایدن طی بیانیهای ضمن ابراز شوکه شدن از این حادثه، گفت: «از خشونت بیمعنای مسلحانه که در روز استقلال، جامعه آمریکایی را دوباره غمگین کرده است، شوکه شدهایم. مثل همیشه از نخستین امدادگران و مجریان قانون در صحنه سپاسگزاریم».
نکته قابل توجه اینکه بایدن با نادیدهگرفتن تیراندازی دسته جمعی در رژه چهارم جولای در هایلندپارک در سخنانی چند ساعت بعد از این حادثه در کاخ سفید، تصمیم گرفت بیانیهای از پیش برنامهریزی شده ارائه دهد که در آن گفت ایالات متحده «ملت بزرگی است. چون ما آدمهای خوبی هستیم(!)». بایدن افزود: «من هرگز به اندازه امروز به آمریکا خوشبین نبودهام. خوشبینیای که عمیق میشود، هرگز تسلیم نمیشود».
* سیانان: تسلیحات در دست روانیها
سیانان در گزارشی انتقادی از این واقعه که در آمریکا بویژه طی سالهای اخیر نهتنها شدت گرفته، بلکه به امری عادی در این کشور تبدیل شده است، اعلام کرد: این حمله در روز روشن و درست در روز استقلال آمریکا در حومه شهر شیکاگو رخ داد، اکنون آدمکشی به یک مشکل منحصر به فرد برای آمریکا بدل شده که فرماندار ایالت ایلینوی نیز در کنفرانس خبری خود بر آن تاکید کرد. «استیو موور» (Steve Moore) از ماموران سابق پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) در این باره به سیانان، گفت: امروز با معضل بزرگی به نام «قرار داشتن سلاحهای مرگبار در دستان افرادی که دارای بیماری روانی هستند»، مواجه هستیم. وی افزود: عملیات تیراندازی که از پشتبام توسط این فرد در حومه شیکاگو رخ داد حکایت از آن دارد که وی از قبل برای این حمله خود را آماده کرده و برای آن نقشه داشته است. سیانان در ادامه این گزارش انتقادی افزود: مردم آمریکا باید هر روز خود را با هراس از نوعی آزادی که «آزادی حمل سلاح گرم» است سپری کنند. این گزارش میافزاید: وقتی قانون اساسی آمریکا درباره حمل سلاح نوشته میشد، نویسندگان این قانون در آن دوران سلاح «تفنگ سرپر فتیلهای» (Musket) و تپانچه سرپر با خود حمل میکردند و از سلاحهای مرگبار امروزی خبری نبود.
* ۱۰ کشته و زخمی بر اثر تیراندازی در جشن روز استقلال در ایندیانا
شامگاه دیروز هم شهر «گری» در ایالت «ایندیانا» شاهد تیراندازی و کشته و مجروح شدن شماری از شهروندان آمریکایی در جریان جشنهای مرتبط با روز استقلال آمریکا بود. به گزارش شبکه خبری «سیبیاس»، در تیراندازی در یک جشن خیابانی در شهر «گری» در نیمهشب سهشنبه به وقت محلی ۳ نفر کشته و 7 نفر زخمی شدند. پلیس این شهر از اعزام نیرو به محل حادثه بعد از این ماجرا خبر داد و اعلام کرد مجروحان با خودروهای امدادی به بیمارستان انتقال یافتند. پلیس همچنین اعلام کرده در پی یافتن مظنون یا مظنونان این حادثه مرگبار است. پلیس از اهالی منطقه خواسته تا در صورت داشتن اطلاعاتی در این زمینه با دستگاههای امنیتی ارتباط برقرار کنند.
* خرید غیرقانونی سلاح مرگبار بین رده سنی ۱۸ تا ۲۱ سال در آمریکا
بر اساس اعلام آرشیو خشونت مسلحانه، در یک سال گذشته، تیراندازیهای جمعی در آمریکا ۱۹ هزار کشته و ۳۷ هزار مجروح بر جا گذاشته است. همچنین در ۵ سال گذشته بیش از ۹۵ هزار نفر در آمریکا جان خود را در تیراندازیها از دست داده و ۱۸۶ هزار نفر هم مجروح شدهاند. شبکه خبری سیانان سوم بهمنماه ۱۴۰۰ گزارش داده بود برای هر ۱۰۰ آمریکایی به طرز باورنکردنیای ۱۲۰ قبضه اسلحه وجود دارد که برای جهانیان این موضوع باورکردنی نیست.
روز یکشنبه روزنامه «وطنامروز»، در گزارشی با اشاره به گزارش اندیشکده داخلی پنتاگون که نام مرموز «دفتر ارزیابی شبکه» را دارد و توسط «مایکل جیمازار» دانشمند ارشد علوم سیاسی در شرکت رند، تحت عنوان «مبانی اجتماعی رقابت ملی» تهیه شده، به موضوع افول ملی آمریکا پرداخت. در این گزارش که نتایج آن اصلا خوشایند یانکیها نیست، تاکید شده آمریکا در حال از دست دادن بسیاری از 7 ویژگیای است که برای موفقیت رقابتی ضروری است: جاهطلبی و اراده ملی، هویت ملی واحد، ایجاد فرصت مشترک، پویایی نهادهای مدنی و صنفی مؤثر، جامعه یادگیرنده و سازگار و تنوع و کثرتگرایی رقابتی. اینها مواردی بود که سالها آمریکاییها از آن با عنوان «دیگ ذوب» یعنی جامعهای که هر تنش و تضاد و اختلافی را در خود حل میکند یاد میکردند و اکنون سایهای از آن باقی مانده است. این گزارش در ادامه آورده است: این مشکلات واضح است اما دولت مایل یا قادر به اصلاح آنها نبوده است. ارزیابی بانک جهانی حاکی از کاهش تدریجی «اثربخشی حکومت» در ایالات متحده طی 20 سال گذشته است». علاوه بر این بخش خصوصی آمریکا نیز دچار مشکل جدی در تعریف ماهیت خود است. گزارش مذکور تایید میکند که «وحدت و انسجام ملی آمریکا» رو به زوال است.
***
اعلام وضعیت اضطراری در اوهایو
در پی بالا گرفتن اعتراضات به کشته شدن یک جوان سیاهپوست به دست پلیس شهر آکرون در ایالت اوهایو، شهردار این شهر اعلام وضعیت اضطراری کرد. دن هوریگان، شهردار آکرون با افزایش اعتراضات نسبت به کشته شدن واکر به دست نیروهای پلیس، مراسم روز استقلال آمریکا و 3 رویداد محلی دیگر در این شهر را نیز لغو کرد. دوشنبه هفته گذشته نیروهای پلیس برای متوقف کردن خودروی «جیلند واکر» 25 ساله مرتکب تخلف رانندگی شده بود، وی را با شلیک 60 گلوله کشتند. روز دوشنبه «بابی دیسلو» وکیل این مرد جوان اظهار کرد که او هیچ سابقه جنایی نداشته و اصلا مشخص نشده است چرا او از دست پلیس فرار میکرده است. وی افزود: واکر 60 بار مورد اصابت گلوله پلیس قرار گرفته است. در پی کشته شدن واکر،تظاهرات 200 هزار نفری در خیابانهای شهر آکرون برگزار شد.
ارسال به دوستان
سفر اسماعیل هنیه به لبنان و الجزایر حاکی از تحول در رویکرد این جنبش است
تجربه حماس
فعال سیاسی فلسطینی: همکاریهای امنیتی و نظامی حماس و حزبالله افزایش یافته است
گروه بینالملل: اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) که هفته گذشته در سفری ۴ روزه به لبنان، ضمن دیدار با سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان با سران این کشور از جمله نبیه بری، نجیب میقاتی و میشل عون گفتوگو کرده بود، دیروز برای شرکت در مراسم روز استقلال الجزایر به این کشور سفر کرد. این در حالی است که وزیر خارجه الجزایر 3 روز قبل در اظهار نظری درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تاکید کرده بود سوریه عضو موسس اتحادیه عرب است و الجزایر با بازگرداندن کرسی سوریه در اتحادیه عرب مشکلی ندارد. سفرهای هنیه نشان میدهد دیپلماسی حماس در جهان اسلام همسو با محور مقاومت دوباره تقویت شده است. حماس بعد از جنگ داخلی در سوریه از سال 2012 به صف مخالفان دولت بشار اسد پیوست و اسماعیل هنیه و خالد مشعل ۲ رهبر وقت حماس با حضور در مصر پرچم مخالفان دولت سوریه را در دست گرفتند که باعث قطع کامل رابطه این گروه با دولت سوریه و بسته شدن دفاتر آنها در دمشق شد.
* تلاش حماس برای احیای روابط با سوریه
به گزارش «وطنامروز»، سفرهای دیپلماتیک اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس به لبنان و الجزایر را میتوان در راستای احیای روابط این گروه با کشورهای حامی مقاومت دانست که یکی از این کشورها سوریه است. در همین رابطه، روزنامه «رأی الیوم» نیز به نقل از ۲ منبع در جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفته این جنبش 10 سال پس از قطع رابطه با دولت سوریه قصد احیای روابط خود با این کشور را دارد. سال 98 هم هیاتی به ریاست اسماعیل هنیه وارد تهران شد و در مراسم تشییع سردار شهید سلیمانی شرکت کرد. اسماعیل هنیه بعد از دوران سرد روابط این گروه با محور مقاومت، در سخنرانی مراسم تشییع شهید سلیمانی، وی را «شهید القدس» خطاب کرد. بنا بر گزارش روزنامه النهار لبنان، حماس بعد از سال 98 برای احیای روابط با سوریه و حزبالله لبنان تلاشهای زیادی کرد و حتی دولت عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر برای اینکه حماس در ورطه سلفیگری نیفتد، میانجی حماس و دولت سوریه شد و دیداری هم سال 99 میان هیاتی از حماس با دولت سوریه انجام شد ولی دمشق جواب مثبت قطعی به حماس نداد. در همین خصوص «موسی ابو مرزوق» معاون بینالملل حماس در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه ابراز امیدواری کرد ایران و روسیه تغییراتی ایجاد کنند که عملا امکان از سرگیری روابط حماس با نظام سوریه فراهم شود. وی درباره احتمال عادیسازی روابط حماس با دولت سوریه گفت: امیدواریم اینطور باشد، این پرونده پیچیده است اما امیدواریم تغییرات زیادی ایجاد شود که عملا امکان از سرگیری روابط ما با دمشق را فراهم کند.
در همین رابطه «سائد حسونه» فعال سیاسی فلسطینی در گفتوگو با «وطنامروز» با اشاره به سفرهای دیپلماتیک سران حماس به کشورهای منطقه بویژه لبنان گفت: «سفر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر جنبش سیاسی حماس به لبنان و دیدار با سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در بیروت یک جلسه بسیار مهم بود. ما معتقدیم باید تمام نیروهای مقاومت چه فلسطینی و لبنانی و از کشورهای دیگر به یکدیگر نزدیک شوند و این موضوع برای مقاومت منطقه اهمیت زیادی خواهد داشت». وی ادامه داد: «ما مشاهده میکنیم حماس در حال نزدیکی حداکثری به مقاومت لبنان است و برخی جناحهای فلسطینی درصددند هر چه بیشتر جنبش حماس و جهاد اسلامی در همکاری کامل با حزبالله لبنان باشند».
* همکاریهای نظامی حماس و حزبالله افزایش یافته است
حسونه با بیان اینکه همکاریهای نظامی و امنیتی حماس و جهاد اسلامی با حزبالله لبنان افزایش چشمگیری داشته است، بیان کرد: «این تلاشها برای توسعه همهجانبه توان نظامی و امنیتی برای مقابله احتمالی با اسرائیل است و این در چارچوب موضوعی است که نیروهای مقاومت برای رویارویی با رژیم صهیونیستی در پیش گرفتهاند». وی تصریح کرد: «البته این نزدیکی گروههای مقاومت باید از دیدگاه داخلی حماس هم مورد بررسی قرار گیرد. حماس در جنگ «سیفالقدس» مورد حمایت کامل جمهوری اسلامی ایران بود که تاثیر بسیاری در نزدیکی بیشتر این گروه با نیروهای محور مقاومت داشت». فعال سیاسی فلسطینی با بیان اینکه از طرف دیگر حماس رسما اعلام کرد قصد احیای روابط خود با دولت سوریه را دارد که گام مهمی است، عنوان کرد: «جنبش مقاومت فلسطین قصد دارد به مهمترین مرکز رشد و حمایت خود در جهان عرب بازگردد. این نوع موضعگیری حماس را هم باید در پازل نزدیکی دوباره کشورهای جهان به دولت سوریه تعریف کرد که بعد از جنگ داخلی علیه این کشور و پیروزی دولت و ملت سوریه قصد دارند رابطه مثبتی با این کشور داشته باشند. جنگ اوکراین و شکست آمریکا از روسیه هم بر این موضوع افزوده است که برخی کشورهای منطقه از واشنگتن ناامید شدهاند».
* روگردانی حماس از قطر و ترکیه
وی خاطرنشان کرد: «نقش ترکیه در نزدیکی دوباره حماس به محور مقاومت و دولت سوریه هم دارای اهمیت است. دولت ترکیه بعد از نزدیکی اقتصادی به اسرائیل، دفاتر حماس و رفت و آمد رهبران این کشور در ترکیه را محدود کرد که همین موضوع سبب بریدن حماس از ترکیه شد و این موارد نشان میدهد حماس برای اینکه از انزوایی که در جهان اسلام دچار شد خارج شود، دوباره سراغ متحدان قدیمیاش یعنی سوریه و حزبالله لبنان رفته است». فعال فلسطینی تأکید کرد: «قطر هم در ارتباط نزدیک با آمریکا محدودیتهایی برای حماس ایجاد کرد و دیگر آن حمایتهای قدیمی را از این گروه نمیکند و به همین علت حماس از دوحه هم به عنوان یک متحد راهبردی دست شست. بر این اساس، راهبرد اساسی مقاومت اسلامی فلسطین ایجاد یک اتحاد زیر یک اتاق عملیات نظامی متحد در محور مقاومت است و این دست دوستی میتواند ضربه مهلکی به دشمنان محور مقاومت یعنی اسرائیل و آمریکا وارد کند».
ارسال به دوستان
چرا سیاست خاورمیانهای بایدن را باید فاجعهبار دانست؟
نشریه «فوربز» در گزارشی، ضمن اشاره به سفر قریبالوقوع «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا به منطقه خاورمیانه و به طور خاص اراضی اشغالی و عربستان سعودی، به این نکته اشاره کرده که دولت بایدن نباید رویههای امتحانشده و بینتیجه در عرصه سیاست خارجی آمریکا در رابطه با خاورمیانه را که سالها ناکارآمدی خود را نشان داده، همچنان ادامه دهد. فوربز تاکید میکند بایدن باید از «غیریتسازی» ایران در عرصه معادلات منطقه خاورمیانه دست بکشد و با اتخاذ رویههایی نظیر ایجاد یک سپر دفاع هوایی در منطقه علیه ایران یا پیشبرد دستور کار عادیسازی روابط کشورهای عربی(بویژه عربستان) با اسرائیل، به تحریک ایران و متعاقبا ایجاد هزینههای سنگین برای واشنگتن مبادرت نکند.
نشریه فوربز در گزارش خود مینویسد: «دولت آمریکا در حال تصویرسازی از سفر قریبالوقوع جو بایدن به منطقه خاورمیانه به مثابه حرکتی در راستای تقویت جریان صلح و ثبات در منطقه است. با این حال، پیامدها و نتایج این سفر امکان دارد آمریکا را درگیر منازعات گستردهتری کند.
تلاشهای جاری در دولت بایدن در راستای عادیسازی روابط دولتهای عربی با اسرائیل (رویهای که به نوعی تداوم «توافق آبراهام» و سیاست دولت ترامپ در این رابطه است) به یکی از منابع و منشأهای اصلی درگیری و منازعه در خاورمیانه بیاعتنایی میکند: «اشغال فلسطین توسط اسرائیل». این در حالی است که این قبیل تلاشها بشدت با تحریک تقابل و جنگ علیه ایران، منطقه را به سمت بیثباتی بیشتر سوق میدهد. در این فضا، ابتکار آمریکا در اضافه کردن عربستان سعودی به روند تشدید تقابل با ایران (در چارچوب عادیسازی روابط اسرائیل و عربستان)، صرفا منازعات و تنشها در خاورمیانه را عمیقتر خواهد کرد. چه در گذشته و چه اکنون این نکته بیش از هر زمان دیگری روشن شده است که توافق آبراهام، نه اقدامی در راستای برقراری صلح و ثبات در خاورمیانه، بلکه عملا اقدام و سیاستی در راستای فروش تسلیحات بیشتر به کشورهای خاورمیانه و البته تحکیم بلوک و اتحادهای نظامی ضدایرانی در منطقه است. یکی از موضوعاتی که قرار است در جریان سفر آتی بایدن به منطقه خاورمیانه مورد توجه ویژه قرار گیرد، انجام رایزنی جهت ایجاد یک سپر هوایی منطقهای که از آن با عنوان «اتحاد دفاع هوایی خاورمیانه» نیز یاد میشود، است که اسرائیل و کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس را در بر میگیرد. با این حال، ایجاد شبکه دفاع هوایی تنها یک بخش از ابتکارات نظامی آمریکا جهت افزایش تعهدات نظامیاش در منطقه است؛ مسالهای که به طور خاص با ارائه تضمینهای امنیتی جدید و فزاینده به امارات و عربستان از سوی واشنگتن نیز همراه خواهد شد. با این همه، نکته اساسی در این میان این است که گرم گرفتن آمریکا با رژیمهای سرکوبگر منطقه، نه به نفع آمریکا و نه به نفع ایجاد ثبات بیشتر در منطقه است. یک نمونه واضح در این رابطه مداخله خشونتبار عربستان سعودی و امارات در یمن است که منجر به کشته شدن صدهاهزار غیرنظامی در حملات هوایی شده که با استفاده از جنگندهها و بمبهای آمریکایی انجام شده است. بر اساس برخی آمارها، شمار افراد غیرنظامی که در نتیجه این قبیل حملات از سوی امارات و عربستان در یمن کشته شدهاند، چیزی حدود 400 هزار نفر است؛ مسالهای که در نوع خود لکه ننگی بر دامان آمریکاست و عملا آن را به یک نیروی بیثباتکننده در منطقه تبدیل کرده است. ایالات متحده آمریکا از سال 2015 که جنگ یمن آغاز شد، بر اساس آمارهای رسمی خود دولت آمریکا، چیزی نزدیک 54 میلیارد دلار کمک تسلیحاتی به عربستان و امارات انجام داده است.
در این راستا، تحرک اخیر در یمن و ایجاد آتشبس موقت در این کشور، در نوع خود یک نکته مثبت است، با این حال آمریکا باید از اهرم خود به عنوان حامی اصلی ارتشهای عربستان سعودی و امارات استفاده و یک روند صلح واقعی را در منطقه ترویج و روند تقابلات و منازعات در خاورمیانه را متوقف کند. اتخاذ این سیاست بویژه در جنگ یمن موجب خواهد شد بخش قابل ملاحظهای از کمکهای نظامیای که آمریکا در برهه زمانی کنونی به عربستان ارائه میکند، کاهش یابد؛ موضوعی که در نوع خود هزینههای سنگینی را نیز برای واشنگتن به همراه دارد.
آمریکا باید بداند اقدام آن در ارسال تسلیحات بیشتر به عربستان سعودی و امارات، صرفا چشمانداز جنگ در منطقه بویژه در یمن را تقویت خواهد کرد و پیامدهای وخیم و ویرانکنندهای را به دنبال خواهد داشت. در نقطه مقابل، توقف حمایت نظامی از رژیمهای مذکور نیز این پیام را برای آنها به همراه خواهد داشت که آمریکا خواهان تداوم آتشبس در یمن است و در نهایت، به دنبال پایان یافتن قطعی جنگ مذکور بر پایه یک توافق جامع است. در این راستا، سناتور جمهوریخواه آمریکایی «آدام شف» میگوید: «واضحترین و بهترین راه جهت تحت فشار قرار دادن تمام طرفهای حاضر در میز مذاکره این است که کنگره خیلی فوری از اختیارات جنگی قانونی خود جهت خاتمه دادن به مداخله آمریکا در جنگ یمن استفاده کند». در این چارچوب، باید توجه داشت امارات نیز به سهم خود به هرجومرج در منطقه به واسطه حمایت از نیروهای ضددولتی در لیبی با نقض صریح تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه لیبی افزوده است. این کشور همچنین روند نظارتها و جاسوسیبر/ از منتقدان امارات در اقصی نقاط جهان حتی در آمریکا را تشدید کرده و تلاش میکند در فرآیندهای سیاسی آمریکا به صورت فعال از طریق تلاشهای لابیگرانه خود مداخله کند و البته از دلالان سیاسی که روابط عمیقی را میان امارات و مقامهای دولت ترامپ ایجاد کردند، استفاده کند. امارات عربی متحده همچنین به دنبال تقویت پیوندهای خود با چین نیز هست. نه امارات و نه عربستان، هیچگونه موضعگیری محکمی را نیز علیه روسیه در پی اوجگیری جنگ اوکراین انجام ندادند. در این راستا «سارا ویستون» تحلیلگر آمریکایی در مقالهای برای نشریه «آمریکن پراسپکت» مینویسد: «نهتنها شرکای ما به درخواستهای مکرر دولت بایدن جهت همراهی با واشنگتن درباره مجازات روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین بیاعتنایی میکنند، بلکه آنها همچنین از قطعنامههای شورای امنیت که علیه روسیه مطرح میشوند یا تحریمهایی که علیه آن وضع شدهاند نیز حمایت موثری نمیکنند و عملا پیوندهای مستحکم با روسها را حفظ میکنند. این قبیل رویهها را نمیتوان اقداماتی دانست که از جانب شرکا و متحدانی قابل اتکا اتخاذ میشود».
ایالات متحده آمریکا به جای تاکید فراوان بر تقویت اتحاد با رژیمهای سرکوبگری نظیر امارات عربی متحده و عربستان سعودی که میتواند آمریکا را به منازعات و درگیریهای خطرناکی با ایران و البته در سطح منطقه بکشاند، باید بر احیای توافق برجام و فعالسازی مجدد آن متمرکز شود و البته رویکردی جامع و مثبت را در قبال جنگ یمن اتخاذ کند و به این جنگ هر چه سریع تر خاتمه دهد. اضافه بر این، آمریکا به جای تشدید حمایتهای نظامی غیرمشروط خود از اسرائیل (که قرار است در دهه آتی میلادی به 37 میلیارد دلار برسد)، باید بر راهحلی عادلانه جهت خاتمه دادن به منازعه اسرائیل و فلسطینیها تاکید کند. این اقدامات نقشی گستردهتر در تقویت صلح و امنیت در منطقه در مقایسه با افزایش پیوندهای نظامی آمریکا با حکام تمامیتخواه و اقتدارگرای خاورمیانه بازی میکنند. این قبیل اقدامات همچنین راه را جهت کاهش حضور نظامی و امنیتی آمریکا در منطقه خاورمیانه هموار میکند؛ مسالهای که از حیث راهبردی نیز در راستای منافع بلندمدت آمریکاست».
* مترجم: سامان سفالگر
ارسال به دوستان
اخبار
ناتو سند تشدید تنش با روسیه را امضا کرد
30 کشور عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دیروز سهشنبه پروتکل عضویت سوئد و فنلاند در این ائتلاف را امضا کردند؛ سندی که میتواند تنشها با روسیه را در بحبوحه جنگ اوکراین تشدید کند. خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: این پروتکل برای تصویب قانونی به پایتختهای کشورهای عضو ارسال شد. آسوشیتدپرس در گزارشی که در تارنمای ایبیسی نیوز بازنشر شده است مدعی شد این اقدام باعث انزوای بیشتر راهبردی روسیه به دلیل حمله به کشور همسایه خود، اوکراین میشود. ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو درباره امضای این پروتکل گفت: این واقعا لحظهای تاریخی برای فنلاند، سوئد و ناتو است. سفیران و نمایندگان دائمی عضو ناتو در اجلاس هفته گذشته این ائتلاف رسما تصمیم الحاق ۲ کشور به ائتلاف را تصویب کردند. این یک تصمیم تاریخی برای دعوت از فنلاند و سوئد، کشور شریک آن در اسکاندیناوی برای پیوستن به این باشگاه نظامی است.
***
پهپادهای حزبالله؛ موضوع جلسات محرمانه صهیونیستها
شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی فاش کرد بعد از حضور پهپادهای حزبالله لبنان بر فراز میدان گازی «کاریش»، مقامات امنیتی تلآویو دیروز در سایه ترس از فعالیتهای بیشتر پهپادی این جنبش یک جلسه محرمانه تشکیل دادند. طبق گزارش پایگاه خبری «i۲۴»، گزارش این شبکه صهیونیستی اذعان میکند که تلآویو سعی دارد این روایت خود را غالب کند که پهپادهای حزبالله فقط برای صهیونیستها تهدید امنیتی نیستند و این موضوع یک تهدید جهانی است. رسانههای صهیونیستی ضمن توصیف این جلسه به نشستی کاملا محرمانه، از برگزاری آن به ریاست «کارین الحرار» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی خبر دادند. علاوه بر او، تمام نهادهای امنیتی مانند موساد و شاباک [سازمان اطلاعات و امنیت داخلی تلآویو]، ارتش رژیم صهیونیستی و مسؤولان رسانهای در این نشست شرکت داشتهاند. رسانههای عبریزبان میگویند مقامات امنیتی تلآویو در این نشست مدعی آمادگی برای مقابله با پهپادهای حزبالله شدهاند اما در عین حال، گزارشها تاکید دارند که پیامهای اسرائیل به حضور پهپادهای مقاومت لبنان در میدان گازی کاریش، پیامهای واحد و هماهنگی نبوده است. کشتی اسرائیلی در ماه گذشته به طور غیرقانونی و برای استخراج گاز به میدان گازی کاریش که در منطقه مورد مناقشه بین سرزمینهای اشغالی و لبنان واقع شده، وارد شد و با عبور از خط ۲۹ مرزی در دریا، حریم آبهای لبنان را نقض کرد. روز شنبه حزبالله لبنان، فعالیت پهپادی جدید خود در اطراف میدان گازی مورد مناقشه با تلآویو را اعلام و تأکید کرد ۳ پهپاد متعلق به این جنبش، مأموریت خود را با موفقیت انجام دادهاند.
***
نشست مهم هیأت هماهنگی شیعیان عراق
هیأت هماهنگی گروههای شیعی در جلسه دوشنبهشب خود درباره راهکارهای تشکیل فراکسیون اکثریت که مسؤول معرفی نامزد نخستوزیری است، رایزنی کردند و از همه گروههای کرد خواستند مسأله نامزد
ریاست جمهوری را تعیینتکلیف کنند. به گزارش الفراتنیوز، دفتر رسانهای هیات هماهنگی در بیانیهای اعلام کرد که این گروه دوشنبهشب نشست دورهای خود را با حضور تمام رهبران و رؤسای فراکسیونهای سیاسی مرتبط با آن برگزار کرد. در این بیانیه آمده است: در این نشست، بسیاری از تحولات سیاسی و آخرین رخدادها و مسائل مربوط به اقدامات تشکیل فراکسیون اکثریت پارلمانی و فعالیت کمیسیونهای تشکیل شده برای گفتوگو با گروههای سیاسی و تدوین برنامه دولتی جهت برآورده ساختن خواستههای ملت عراق و تعیین استانداردها و مکانیزمهای انتخاب نخستوزیر و وزرا در تناسب با اهمیت و حساسیت مرحله و تعیین زمانبندیهای قاطعانه برای آن مورد بررسی قرار گرفت. حاضران در این نشست بر اهمیت ثبات روند سیاسی از طریق تشکیل دولتی منسجم و قادر به تأمین خواستههای تمام عراقیها بدون هیچ استثنایی تأکید کردند. رهبران هیات هماهنگی از گروههای کُردی خواستند تلاشهای خود را یکپارچه کرده و برای تعیین نامزد ریاستجمهوری تلاش کنند تا سایر فرآیندهای قانونی تکمیل شود. از سوی دیگر، «علی البیدر» پژوهشگر امور سیاسی عراق، نامزدی المالکی برای نخستوزیری را «تنها مانوری سیاسی» دانست.
***
انتقاد از بازداشت کودکان پناهجو در اروپا
تارنمای خبری کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل با انتقاد از بازداشت کودکان پناهجو نوشت: این اقدامات، تاثیری عمیق و منفی بر سلامت و رفاه کودکان دارد و میتواند در طولانیمدت بر رشد شناختیشان نیز تاثیرگذار باشد. کودکان در بازداشت در معرض خطر افسردگی و اضطراب و همچنین خشونت و سوءاستفاده قرار دارند. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به همراه صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) و سازمان بینالمللی مهاجرت در یادداشتی به بازداشت کودکان مهاجر در سراسر کشورهای اروپایی اشاره داشتند. «پاسکال مورائو» مدیر منطقه اروپای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت: چندین کشور در اروپا نشان دادهاند که جایگزینها برای بازداشت کودکان و خانوادهها میتواند امن، بلندمرتبه و مقرون به صرفه باشد و ما از همه کشورهای اروپایی میخواهیم این رویکردها را برای حمایت از حقوق و رفاه کودکان پناهجو و مهاجر اتخاذ کنند. نهادهای یاد شده در یک بررسی مشترک در ۳۸ کشور در سراسر منطقه اروپا به نمونههای نگرانکنندهای از بازداشت کودکان دست یافتند. «افشان خان» مدیر منطقهای یونیسف برای اروپا و آسیای مرکزی و هماهنگکننده ویژه پاسخگویی به پناهندگان و مهاجران در اروپا گفت: کودکان مهاجر، پیش از هر چیز کودک هستند، صرف نظر از اینکه از کجا آمدهاند و چرا خانههایشان را ترک کردهاند. وی افزود: بازداشت کودکان هرگز به نفع آنها نیست، نقض حقوقشان است و باید به هر قیمتی از آن جلوگیری شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|