|
همزمان با سفر بایدن تأسیسات برقی منطقه صنعتی اسرائیل آتش گرفت
تأسیسات محل اصلی دفن زبالههای حساس و خطرناک رژیم صهیونیستی دچار آتشسوزی گستردهای شد. منطقه صنعتی «رامات هوواو» محل قرارگیری 19 کارخانه صنایع شیمیایی رژیم صهیونیستی است. این کارخانهها از مواد خطرناک و حوضچههای تبخیر استفاده میکنند که باعث انتشار مواد سمی و سرطانزا در خاک و آب میشود. در هفتههای گذشته بسیاری از مناطق صنعتی و حساس تلآویو دچار آتشسوزی شده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
رئیسجمهور موقت سریلانکا سوگند یاد کرد
دفتر نخستوزیری سریلانکا روز جمعه اعلام کرد «رانیل ویکرمسینگه» نخستوزیر این کشور جمعه (۲۴ تیرماه) در پی استعفای «گوتابایا راجاپاکسا» از سمت ریاستجمهوری این کشور به عنوان رئیسجمهوری موقت در برابر قاضی دادگاه عالی سوگند یاد کرد.
***
رهبر انقلاب بحرین: انتخابات مجلس توسط آلخلیفه نمایشی است
آیتالله شیخ عیسی قاسم، رهبر معنوی انقلاب بحرین، در چهارمین بیانیه انتخاباتی خود خواستار عدم سکوت در برابر طرح انتخاباتی رژیم بحرین شد. رهبر معنوی انقلاب بحرین در بخش پایانی این بیانیه اظهار داشت که اگر حکومت این کشور خیرخواه این کشور و تمام مردم آن است نباید از مسیر انتخابات عادلانه عدول میکرد و درصدد برگزاری انتخابات متقلبانه و جعلی برمیآمد. قرار است انتخابات پارلمانی بحرین در اکتبر آینده برگزار شود اما از آنجا که از زمان آغاز اعتراضات مردمی در اوایل سال ۲۰۱۱ تاکنون، هیچ اقدام امیدوارکنندهای برای اصلاح امور در این کشور انجام نشده و پاسخی به مطالبات انقلابیون داده نشده، انتظار میرود اغلب احزاب مخالف رژیم آلخلیفه این انتخابات را تحریم کنند.
***
شرط آمریکا برای فروش اف16 به ترکیه
کنگره آمریکا اصلاحیه بودجه دفاعیای را تصویب کرد که به موجب آن فروش جنگندههای اف -16 آمریکا به ترکیه محدود میشود. به گزارش روسیا الیوم، این اصلاحیه شامل تضمینهایی برای عدم استفاده از این جنگندهها توسط ترکیه برای نقض حریم هوایی یونان است. این اصلاحیه با 244 موافق و 179 مخالف تصویب شد. قرار است کنگره آمریکا روز پنجشنبه به بودجه دفاعی حدود 850 میلیون دلاری رای دهد و سپس مجلس سنای آمریکا نیز باید آن را تایید کند.
***
رقابت بین سوناک و موردانت برای جانشینی جانسون
«ریشی سوناک» وزیر سابق خزانهداری انگلیس در دور اول رأیگیری رهبری حزب محافظهکار برای جانشینی «بوریس جانسون» نخستوزیر مستعفی انگلیس، پیروز شد. «بی بیسی» در این باره گزارش کرد سوناک 88 رأی به دست آورد و «پنی موردانت» وزیر مشاور در امور تجارت انگلیس با 67 رأی در جایگاه دوم قرار گرفت و «لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس با 50 رأی در جایگاه سوم قرار گرفت.
طبق این گزارش، «ناظم زهاوی» وزیر فعلی آموزشوپرورش بریتانیا و جانشین سوناک در دولت جانسون و «جرمی هانت» وزیر سابق بهداشت بریتانیا از دور رقابتها برای رهبری حزب محافظهکار حذف شدند و آنطور که بیبیسی گزارش کرده است، آن افرادی که همچنان در رقابت برای به دست آوردن جانشینی «بوریس جانسون» باقی ماندهاند، با دور دیگری از رأیگیری روبهرو خواهند بود که نتایج آن پنجم سپتامبر (14 شهریور) اعلام خواهد شد.
6 نماینده باقیمانده در دور رقابت برای احراز رهبری حزب محافظهکار انگلیس در حال تلاش برای جلب حمایت نمایندگان حامی هانت و زهاوی هستند. جرمی هانت به بیبیسی گفته است از سوناک در رقابتها حمایت خواهد کرد. بیبیسی درباره روند انتخابات برای تعیین رهبر حزب محافظهکار انگلیس نوشت: نامزدها هر کدام به حمایت 20 نماینده پارلمان نیاز دارند تا بتوانند وارد دور رقابتها شوند. در مرحله اول، نامزدهایی که کمتر از 30 رأی به دست آورند، حذف خواهند شد. به نظر میرسد رقابت اصلی برای جایگزینی جانسون بین سوناک و موردانت باشد. بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس در پی استعفای دستکم ۵۰ قانونگذار و مقام دولتی از سمتهایشان استعفای خود را اعلام کرد. دومینوی استعفاها پس از افشاگریهایی آغاز شد که نشان میدادند جانسون بهرغم آنکه با خبر بوده «کریس پینچر» بابت ادعاهای سوءرفتار جنسی در سال ۲۰۱۹ تحت تعقیب بوده، او را به یک سمت ارشد در حزب محافظهکار گماشت.
***
وزارت دفاع روسیه:
200 ملیگرای نازی اوکراین را در خارکف از بین بردیم
به گزارش راشاتودی، روز جمعه وزارت دفاع روسیه طی بیانیهای اعلام کرد نیروهای این کشور 200 نفر از پرسنل گردان ملیگرایان نازی اوکراین و 50 نیروی خارجی را در خارکف، شمال شرق اوکراین کشتند. وزارت دفاع روسیه در این بیانیه آورده است: «در 14 ژوئیه، موشکهای نیروی دریایی کالیبر با دقت بالا به پادگان افسران در شهر وینیتسیا اصابت کرد؛ جایی که نشست فرماندهان نیروی هوایی اوکراین با نمایندگان تامینکنندگان تسلیحات خارجی برگزار شد. نشست در این پادگان نظامی به منظور انتقال دسته بعدی هواپیماها و تسلیحات به نیروهای مسلح اوکراین و همچنین سازماندهی اصلاح ناوگان هوایی اوکراین برگزار شده بود».
***
نخستوزیر ژاپن پلیس را مسؤول قتل «آبه شینزو» دانست
«فومیو کیشیدا»، نخستوزیر ژاپن روز پنجشنبه حمایت ناکافی پلیس را عامل مرگ «آبه شینزو»، نخستوزیر سابق این کشور عنوان کرد. در حالی که آبه هفته گذشته در جریان سخنرانی در مبارزات انتخاباتی به ضرب گلوله کشته شد، انتقاد از عملکرد پلیس ژاپن بالا گرفته و برخی منابع ژاپنی گفتهاند پلیس به اندازه کافی در جلوگیری از این حادثه به مسؤولیت خود عمل نکرده است.
ارسال به دوستان
مقتدا صدر در بیانیه نماز جمعه بغداد علیه حشدالشعبی اتهاماتی را وارد کرد
ناسپاسی صدر!
گروه بینالملل: دیروز هزاران نفر از طرفداران مقتدا صدر به حمایت از پیام وی برای برگزاری نماز جمعه در خیابان «الفلاح» شهرک صدر بغداد (شرق پایتخت عراق) حضور یافتند و در پایان خطیب منصوب مقتدا صدر بیانیهای را از طرف او درباره مسائل سیاسی این کشور قرائت کرد.
مقتدا صدر بعد از استعفای 73 نماینده این گروه در پارلمان عراق به نظر میرسد گزینه حضور کف خیابان را انتخاب کرده است. او در ادامه سیاستهای میدانی خود از طرفدارانش درخواست کرد برای اقامه نماز جمعه به شرق بغداد بروند و طرفداران مقتدا هم از تمام نقاط عراق خود را به پایتخت رساندند.
«محمود الجیاشی» خطیب نماز جمعه طرفداران صدر در خطبههای این نماز بیانیهای منتسب به مقتدا صدر را قرائت کرد که برخی مفاد این بیانیه در تناقض با صحبتهای گذشته رهبر جریان صدر است. الجیاشی در بخشی از بیانیه با انتقاد از برخی سیاستمداران که به نظر او غرق در فساد هستند، گفت: «با سلاح شبهنظامیان نمیتوان یک دولت قوی و مقتدر تشکیل داد».
منظور اصلی صدر از نیروهای شبهنظامی، حشدالشعبی است. البته به عقیده کارشناسان، او در حالی از نیروهای مقاومت مردمی عراق انتقاد میکند که نیروی خودمختار «سرایا السلام» (شاخه نظامی صدر) صدر هزاران نیروی مسلح در عراق دارد و بسیاری از شهرهای عراق از جمله سامرا و مناطقی از پایتخت عراق در اختیار این نیروهای شبهنظامی است. صدر در اظهارنظر عجیب دیگری گفت: «حشدالشعبی در آزادسازی اراضی از دست داعش هیچ منتی ندارد و اگر مردم نبودند، اراضی آزاد نمیشد»!
در بیانیه صدر اشاره مستقیم به حشدالشعبی شده است آن هم در شرایطی که تاکنون اینگونه انتقاد علیه نیروهای مقاومت مردمی عراق سابقه نداشته است. رهبر جریان صدر در بخشی از صحبتهایش گفت: «حشدالشعبی باید سازماندهی شود و بدنه آن از عناصر بیانضباط پاک شود تا آبروی جمعیت حفظ و حقوق مبارزان آنها احقاق شود». این سخنان در حالی است که حشدالشعبی با فتوای مرجعیت عراق و به صورت کاملا مردمی و در زمان اشغال بخش عمدهای از عراق توسط داعش تشکیل شد و این نیرو توانست کنترل داعش بر عراق را از بین ببرد و صدر هم در سالگرد تأسیس حشدالشعبی از این نیروها به عنوان برادران مخلص و مجاهد یاد کرده بود. در بخش دیگری از بیانیه مقتدا صدر آمده که باید سیاستمداران فاسد کنار بروند. این در حالی مطرح میشود که بخشی از دولت و استانداران سابق عراق که صدر آنها را فاسد میداند، از همین جریان بودهاند!
به نظر میرسد سناریوی همیشگی صدر یعنی حضور کف خیابان دوباره آغاز شده است. او که هیچ وقت عزلت در سیاست را نمیپذیرد، هیچ کدام از پیشنهادهای شورای هماهنگی جریان شیعه را برای تشکیل دولت آینده قبول نکرد و نمایندگان منتسب به او از پارلمان استعفا کردند. برگزاری نماز جمعه توسط صدریون خارج از چارچوب مرجعیت فعلی عراق نشاندهنده این است که صدر میخواهد دوباره راه خیابان را انتخاب کند و بازی سیاست را به خیابانهای بغداد بکشاند تا به وسیله نیروهای پروپاقرص و قسم خورده خود به مبارزه سیاسی ادامه دهد.
ارسال به دوستان
خروجی دیدار بایدن با محمود عباس نشان داد فلسطینیها وجهالمعامله سفر رئیسجمهور آمریکا به منطقه شدند
نتیجه شرطبندی روی آمریکا!
رضا عدالتیپور: جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا در آخرین روز سفر خود به سرزمینهای اشغالی و کرانه باختری دیروز برای دیداری کوتاه با «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین وارد شهر بیتلحم در جنوب کرانه باختری شد. کنفرانس مطبوعاتی مشترک بایدن و عباس قبل از عزیمت رئیسجمهور ایالات متحده به فرودگاه بن گوریون تلآویو برای پرواز مستقیم به جده در عربستان سعودی، به عنوان آخرین ایستگاه سفر او به منطقه اواخر روز جمعه برگزار شد. در جریان دیدار بایدن و عباس دهها فلسطینی در حدود یک کیلومتری محل دیدار ۲ طرف علیه مواضع بایدن تظاهرات کردند؛ تظاهراتی که با ممانعت نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی مواجه شد.
نکته قابل توجه اینکه همانطور که انتظار میرفت سفر بایدن به سرزمینهای اشغالی نتیجه مثبتی برای فلسطینیها نداشت. کما اینکه برخی مقامات و فلسطینیهای ساکن قدس و کرانه باختری پیش از این سفر به سران تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کردند که نباید روی بایدن حساب کنند. خروجی دیدار رئیسجمهور آمریکا با مقامات صهیونیست و محمود عباس نیز همین نگاه را تایید کرد.
* اینترنت 4G تا ۲ سال دیگر؛ هدیه بایدن به فلسطینیها!
الجزیره در این باره نوشت بایدن اعلام کرد کرانه باختری و غزه تا پایان سال ۲۰۲۳ به شبکه 4G اینترنت متصل میشوند.
همچنین او در دیدار از کرانه باختری از بازگشت کمکهای مالی به بیمارستانهای فلسطینیها از طریق آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده (USAID) خبر داد که البته این کمک نیاز به تایید کنگره دارد. بخشی از این کمکها نیز به آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد (آنروا) برای میلیونها پناهنده فلسطینی اختصاص یافت.
در همین رابطه «جان هولمن» خبرنگار الجزیره در گزارشی نوشت کاملا واضح است که ایالات متحده چه چیزی به فلسطینیها ارائه میدهد؛ «این پول است». او در ادامه نوشت این کمک (در نهایت 300 میلیون دلاری) که نیاز به تایید کنگره آمریکا دارد، همه چیزی است که بایدن برای جلب رضایت فلسطینیها آورده است که حتما ناکافی است.
* ۴۵ دقیقه وقت از ۴۸ ساعت سفر منطقهای برای فلسطین
جدا از اینکه بایدن تنها 45 دقیقه از زمان 2 روز حضور خود در سرزمینهای اشغالی را به دیدار با مقامات فلسطینی اختصاص داد، عدم اتخاذ موضع سیاسی قوی در قبال ادامه شهرکسازی غیرقانونی رژیم صهیونیستی سبب شد سفر بایدن برای فلسطینیها بینتیجه تلقی شود. منتقدان همچنین بایدن را متهم کردند که گامی در جهت پاسخگویی به قتل «شیرین ابوعاقله» از سوی اسرائیل برنداشته است.
بایدن همچنین در جریان کنفرانس خبری با «یائیر لاپید» نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت دیدارش از بیتالمقدس شرقی به منزله بازگشت از تصمیم دولت قبلی آمریکا درباره بیتالمقدس نیست.
در دوره دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، دولت این کشور کل بیتالمقدس - از جمله نیمه شرقی اشغالی آن- را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و سفارت خود را از تلآویو به بیتالمقدس منتقل کرد. این در حالی بود که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان در انتظار تحقق برخی وعدههایی بود که بایدن در جریان مبارزات انتخاباتیاش داده بود، مانند بازگشایی کنسولگری آمریکا در بیتالمقدس شرقی یا لغو ممنوعیت دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین در واشنگتن.
در رابطه با رویکرد کلی دموکراتها به مساله فلسطین که با عنوان «راهحل ۲دولتی» مشهور شده نیز بایدن در دیدار با محمودعباس گفت به این راهکار پایبند است اما در حال حاضر شرایط برای مذاکره در این باره وجود ندارد؛ موضعی که به مثابه آب سرد بر پیکر تشکیلات خودگردان و رئیس 87 ساله آن بود.
واقعیت این است که غیر از اعلام از سرگیری کمکهای مالی به تشکیلات خودگردان و مؤسسات بشردوستانه، بایدن هیچ یک از سیاستهای ترامپ را تغییر نداد. در همین رابطه «مروان بشاره» تحلیلگر ارشد الجزیره نوشت آشکار شده است که ایالات متحده «از مسؤولیت خود در نقش یک بازیگر جدی در پایان دادن به درگیری دست کشیده است». بشاره گفت: «با اعلام کمکهای مالی به فلسطینیها، دیگر به اشغال فلسطین و آپارتاید در فلسطین به عنوان یک موضوع سیاسی و ملی نگاه نمیشود. بلکه به عنوان یک موضوع بشردوستانه به آن نگاه میشود که به نوعی به یارانه نیاز دارد».
***
خیال خام بایدن با عقبگرد به عربستان
جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا عصر دیروز به وقت محلی فرودگاه بنگورین در تلآویو را به مقصد جده عربستان ترک کرد و ساعاتی بعد در فرودگاه ملک عبدالعزیز جده مورد استقبال امیر مکه و سفیر عربستان در امریکا قرار گرفت. پیش از این سفر، عربستان سعودی اعلام کرد حریم هوایی خود را به روی همه شرکتهای هوایی باز میکند و راه را برای پروازهای بیشتر به اسرائیل و از اسرائیل هموار میکند؛ موضوعی که بایدن آن را گامی تاریخی و مهم در جهت ایجاد خاورمیانه یکپارچهتر و باثباتتر توصیف کرد. رسانههای خبری همچنین اعلام کردهاند در سفر بایدن به عربستان ممکن است توافق بین اسرائیل و عربستان سعودی برای تغییر ترتیبات سیاسی- امنیتی در یک جفت جزیره کوچک سعودی (تیران و صنافیر) در دریای سرخ شکل بگیرد.
البته بایدن نباید انتظار نتایج چشمگیری از این سفر داشته باشد. در همین ارتباط الجزیره دیروز نوشت: این سفر نشاندهنده انفعال بایدن و یک عقبگرد برای رئیسجمهوری است که کمتر از ۲ سال پیش قول داده بود عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت جهان را در صحنه بینالمللی به یک کشور منزوی تبدیل کند. از این رو او باید انتظار استقبال به مراتب سردتری نسبت به سفر ترامپ به عربستان را داشته باشد. زمانی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در سال 2017، عربستان سعودی را برای نخستین سفر خارج از کشور دوره ریاستجمهوری خود انتخاب کرد، سعودیها به قدری خوشحال شدند که سفر او را به یک ولخرجی بزرگ برای آمریکا تبدیل کردند.
* عربستان جدید و توقعات بایدن
آنچه مسلم است هدف بایدن از سفر به عربستان در وهله اول بحث امنیت انرژی و تامین سوخت مورد نیاز آمریکا و اروپاست که بر اثر جنگ اوکراین از فوریه 2022 تحت تاثیر تحریمهای نفتی روسیه با تهدید مواجه شده است. تقویت همکاریهای امنیتی با سعودی از این جهت که این کشور در پی تحولات جدید جهانی در پازل شرق قرار نگیرد نیز یکی دیگر از اهداف سفر بایدن است. این در حالی است که پیش از سفر رئیسجمهور آمریکا به منطقه و همچنین در طول این سفر در سرزمینهای اشغالی بحثهای حقوق بشری و به طور مشخص سوال درباره تناقض رفتار و عملکرد بایدن در پرونده قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار واشنگتنپست مورد توجه خبرنگاران و فعالان حقوق بشر قرار گرفت. دولت بایدن در ماههای اول کار خود رسما بنسلمان، ولیعهد سعودی را آمر قتل این روزنامهنگار عنوان کرده بود. این در شرایطی است که پیش از آغاز سفر به منطقه، بایدن اعلام کرده بود با بنسلمان دیدار نخواهد داشت و همچنین او در کنفرانس خبری در سرزمینهای اشغالی تاکید داشت موضعش نسبت به پرونده قتل خاشقجی تغییری نکرده است اما واقعیت امر این است که بایدن ملاحظات امنیتی و اقتصادی را بر حقوق بشر ترجیح داده است، هرچند «ریما بنت بندر آلسعود» سفیر عربستان در ایالات متحده، در مجله آمریکایی پولیتیکو نوشته است: «نباید روابط عربستان و آمریکا را در پارادایم «منسوخ و تقلیلگرایانه» نفت در برابر امنیت دید. جهان تغییر کرده است و خطرات وجودی پیش روی همه ما، از جمله امنیت غذایی و انرژی و تغییرات آب و هوایی، بدون اتحاد مؤثر آمریکا و عربستان قابل حل نیست».
نیویورکتایمز در این ارتباط نوشت: سعودیها همچنین نسبت به تعهد دولت آمریکا به امنیت خود، بویژه به دلیل حملاتی که از سوی یمن انجام میشود شک کردهاند. این احساسات به تصمیم آنها برای نپیوستن فوری به تلاشهای واشنگتن برای منزوی کردن روسیه پس از حمله این کشور به اوکراین یا افزایش تولید نفت برای کمک به کاهش قیمت نفت کمک کرد.
* برنامه رسمی دیدار با قاتل خاشقجی
نیویورکتایمز درباره سفر رئیسجمهور آمریکا به عربستان به بیانیه کاخ سفید استناد کرده است. کاخ سفید دیروز پیش از سفر بایدن به عربستان اعلام کرد: «بایدن با سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی در کاخ سلطنتی جده دیداری دوجانبه خواهد داشت و سپس رئیسجمهور و تیمش با محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان و وزرای سعودی در کاخ سلطنتی جده جلسه کاری خواهند داشت». خبرگزاری رویترز نیز دیروز پیش از سفر بایدن در این باره نوشت: «منافع انرژی و امنیت، رئیسجمهور و دستیارانش را بر آن داشت تصمیم بگیرند بزرگترین صادرکننده نفت جهان و نیروگاه منطقهای را که در حال ارتقای سطح روابط با روسیه و چین است، منزوی نکنند. یک مقام آمریکایی روز جمعه به رویترز گفت واشنگتن انتظار ندارد عربستان سعودی فورا تولید نفت خود را افزایش دهد و ایالات متحده به تصمیم گروه اوپک پلاس در نشست بعدی خود در 3 آگوست چشم دوخته است. از این جهت این دیدار از منظر زبان بدن رهبران ۲ کشور در زمان دیدار مهم است. اگر چه مشاوران کاخ سفید از بیان اینکه آیا بایدن به دلیل نگرانی از «کووید-19» با بن سلمان، حاکم واقعی پادشاهی، دست خواهد داد یا خیر، خودداری کردهاند اما دیدارهای 2 روز گذشته با مقامات اسرائیلی و تشکیلات خودگردان نشان داد رئیسجمهور آمریکا به این پروتکل اعتنایی نداشته است. علاوه بر این بایدن در نشست روز شنبه (امروز) در شهر بندری جده با مجموعه وسیعتری از رهبران عرب دیدار خواهد کرد». این یعنی حربه کاخ سفید برای ممانعت از دیدار بایدن و بنسلمان چندان کارساز نخواهد بود.
ارسال به دوستان
نصرالله: بایدن فرتوت تصویری از آمریکای پیر است
کنایه سنگین به عادیسازها
گروه بینالملل: دبیرکل حزبالله لبنان در سخنرانیای به مناسبت سالگرد «عملیات وعده الصادق» در سال 2006 که منجر به اسارت ۲ سرباز ارتش رژیم صهیونیستی شد، با انتقاد شدید از سیاستهای جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا را نشانهای از سیاستهای «فرتوت» این کشور در عرصه جهانی خواند.
سیدحسن نصرالله هدف اصلی سفر بایدن را ایجاد سازش بین برخی کشورهای عربی بویژه عربستان سعودی با اسرائیل دانست. سیدحسن نصرالله در این سخنرانی گفت: «درباره سفر بایدن به منطقه تحلیلها و گمانهزنیهای بسیاری منتشر شد که در بسیاری از آنها درباره تشکیل ناتوی عربی یا ناتوی خاورمیانه سخن گفته شد. امروز (چهارشنبه) بایدن وارد فلسطین اشغالی شد و در روزهای آینده مشخص خواهد شد آیا ائتلاف ناتوی عربی در کار است یا خیر».
دبیرکل حزبالله افزود: «آمریکای امروز متفاوت از آمریکای سال ۲۰۰۳ و ۲۰۰۶ است، زیرا رئیسجمهور فرتوت آمریکا تصویری از آمریکایی است که وارد مرحله پیری شده است. حضور این کشور در عرصه جهانی بسیار کمرنگ شده و آمریکا تورم اقتصادی زیادی دارد و اوضاع اجتماعی و امنیتی آن خوب نیست. رئیسجمهور آمریکا به منطقه آمد تا کشورهای حاشیه خلیجفارس را برای صادرات مقادیر بیشتری نفت و گاز قانع کند». تحلیل اصلی سیدحسن نصرالله بر این موضوع استوار است که سفر بایدن به منطقه دستاوردی برای کشورهای عربی و اسلامی ندارد و تنها هدف رئیسجمهور آمریکا از سفر به غرب آسیا برای تضمین امنیت اسرائیل و دریافت تضمین درباره تولید بیشتر نفت و گاز توسط کشورهای عربی است.
دبیرکل حزبالله در این باره گفت: «بایدن به منطقه آمد تا ببیند کشورهای حاشیه خلیجفارس چقدر میتوانند برای تأمین انرژی اروپا تولید را افزایش دهند. بایدن از زمانی که ریاستجمهوری را به دست گرفت، اعلام کرد یک صهیونیست است. بایدن گفت نیاز نیست لزوما برای صهیونیست بودن، یهودی باشی. تمام آنچه نیز او به محض ورود به فلسطین اشغالی درباره راهکار ۲ دولتی گفت، تعارفاتی بیش نبود».
مشکلات و تحریمهای اقتصادی و همچنین میدان گازی کاریش هم از دیگر موضوعات اساسی در سخنرانی دبیرکل حزبالله لبنان بود. رهبر جنبش مقاومت اسلامی لبنان قدرت پهپادی حزبالله لبنان را هم به رخ آمریکا و اسرائیل کشید. نصرالله در بخش دیگر سخنرانی خود گفت: «ما قدرت ارسال چند پهپاد مسلح در ابعاد مختلف و تعداد بالا را داریم. پیام پهپادها با آن اندازهشان میگفت ما جدی هستیم و این پرونده مسالهای اساسی است. در میان گزینههایمان آنچه را لازم است انتخاب میکنیم. این پیام به دشمن رسید و نشانه آن علاوه بر تماسهایی که با لبنان و ما برقرار شد، واکنش میدانی دشمن بود».
* تحلیل سخنان سیدحسن نصرالله
سخنان سیدحسن نصرالله همزمان با سفر بایدن به منطقه را میتوان در چند سناریوی عمده تحلیل و بررسی کرد:
1- به گفته عبدالباری عطوان، نویسند مشهور جهان عرب، این سخنان دبیرکل حزبالله لبنان نشاندهنده «نقطه صفر» این جنبش در مواجهه با اسرائیل و آمریکا در منطقه است که پیروزی حزبالله را به همراه دارد.
2- حزبالله لبنان بر حل مشکلات مردم این کشور که استخراج نفت و گاز از میادین دریایی لبنان بویژه «کاریش» بخشی از آن است، تأکید دارد که باید دولت لبنان آن را پیگیری کند.
3- سیدحسن نصرالله اذعان کرد حزبالله از عمد پهپادهای پروازی بر فراز میدان کاریش را از دید دشمن پنهان نکرده است تا اسرائیل و آمریکا از قدرت نظامی این جنبش مطلع شوند و در مذاکرات گازی با لبنان حداکثر امتیاز را به لبنان بدهند.
4- واژه «تغییر معادلات» در منطقه هم مهمترین نکته سخنرانی دبیرکل حزبالله لبنان بود. سیدحسن نصرالله به این مساله اشاره مستقیم داشت که قدرت آمریکا و رژیم صهیونیستی آن قدرت سالهای 2005 و 2006 (در زمان حمله به لبنان) نیست و قدرت بازدارندگی این جنبش هم فراتر از مرزهای لبنان رفته است. در بخشی از صحبتهای نصرالله آمده «ما از این لحظه فقط به نمایش قدرت خود در میدان کاریش بسنده نمیکنیم و بعد، بعد و بعد کاریش [فلسطین اشغالی] میدان نبرد آینده خواهد بود».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|