|
افزایش ۲۰ درصدی تولید برنج در کشور
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی از افزایش ۲۰ درصدی تولید برنج در کشور خبر داد و گفت: پیشبینی ما این است که بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن تولید برنج داشته باشیم. علیرضا مهاجر گفت: با این افزایش تولید، میتوان بیش از ۷۰ درصد مصرف برنج مورد نیاز کشور را در داخل تامین کرد. مهاجر گفت: حدود ۳ میلیون تن برنج نیاز کشور است.
ارسال به دوستان
بررسی ادعای عربستان برای تولید روزانه 13 میلیون بشکه نفت
لاف پسرک
بر اساس آمار اوپک، تولید روزانه نفت عربستان 10 میلیون بشکه است و افزایش 3 میلیون بشکهای در کوتاهمدت امکان ندارد
آمارهای اوپک حاکی از آن است حداقل تا چند ماه آینده تولید روزانه 13 میلیون بشکه نفت توسط عربستان دور از دسترس است. از سوی دیگر رکورد تولید این کشور طی سالهای اخیر در نهایت 12 میلیون بشکه در روز آن هم برای مدت زمان محدودی بوده است. بنا بر این گزارش، محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در نشست جده با اشاره به برنامه عربستان برای افزایش تولید نفت گفت: «امیدواریم این نشست سرآغاز مرحله جدیدی از شراکت راهبردی بین کشورهای منطقه و آمریکا باشد. تصمیم گرفتیم روزانه ۱۳ میلیون بشکه نفت تولید کنیم». پیش از این نیز کاخ سفید در بیانیهای به تاریخ ۱۶ جولای درباره نتایج نشست دوجانبه ایالات متحده و پادشاهی سعودی در زمینه همکاری در بخش انرژی مدعی شد عربستان سعودی موافقت کرده تولید نفت در ماههای جولای و آگوست را به میزان ۵۰ درصد بیش از میزان مقرر قبلی افزایش دهد. همچنین بعد از دیدارهای جو بایدن با مقامات سعودی در جریان سفر به جده، واشنگتن و ریاض بیانیهای مشترک صادر کردند. طبق این بیانیه، ایالات متحده از تعهد عربستان به حمایت از تعادل بازارهای جهانی نفت به منظور دستیابی به رشد اقتصادی پایدار استقبال میکند. عربستان سعودی و ایالات متحده توافق کردند که به طور منظم درباره بازارهای جهانی انرژی در کوتاهمدت و بلندمدت مشورت کنند.
* تولید نفت عربستان در سال گذشته میلادی کمتر از 10میلیون بشکه در روز بود
طبق آمار اوپک، تولید نفت عربستان در ماه گذشته میلادی حدود 10.6 میلیون بشکه در روز بوده است که فاصله زیادی با ادعای 13 میلیون بشکهای ولیعهد عربستان دارد. طبیعتا افزایش تولید 2.4 میلیون بشکهای در عرض چند ماه قابل دستیابی نیست و نیازمند یک برنامهریزی بلندمدت است. همچنین طبق آمار اوپک، تولید نفت عربستان در سال گذشته میلادی کمتر از 10 میلیون بشکه در روز بوده است که تردیدها را درباره افزایش تولید عربستان بیشتر میکند. بر اساس اعلام کاترینا بوچهولز، کارشناس موسسه استاتیستا، بیشترین ظرفیت تولید نفت عربستان طی سالهای گذشته در سال 2020 و فقط به مدت یک ماه به ثبت رسید و آن هم رقم 12 میلیون بشکه در روز بود. این رقم در زمان جنگ عربستان و روسیه بر سر قیمت نفت به ثبت رسید و در آن زمان باعث سقوط سنگین قیمت نفت شد. البته درباره همین میزان ظرفیت تولید عربستان نیز تردید جدی وجود دارد به طوری که ممکن است در آن زمان عربستان به جای بالابردن واقعی تولید نفت از ذخایر خود برای بالا بردن عرضه و صادرات استفاده کرده باشد.
* برنامه عربستان برای افزایش ظرفیت تولید به 13 میلیون بشکه در افق 2027
به نظر میرسد ادعای ولیعهد سعودی برای رساندن تولید به 13 میلیون بشکه در روز صرفا بازگو کردن برنامه سال گذشته عربستان برای افزایش ظرفیت تولید تا افق 2027 است. رئیس شرکت نفتی آرامکو عربستان در مجمع اطلاعات انرژی مهرماه سال گذشته با اشاره به برنامه افزایش ظرفیت تولید عربستان در افق 2027 گفت: این کشور میخواهد ظرفیت تولید نفت خود را تا سال 2027 به 13 میلیون بشکه در روز برساند. با این وجود، مشخص است که عربستان فعلا توان افزایش تولید برای تعدیل قیمت جهانی نفت و کمک به دولت بایدن برای کاهش قیمت بنزین را ندارد.
* واکنش بازار جهانی نفت به سیگنال سعودیها
ناامیدی آمریکاییها در جلب موافقت حاکمان سعودی برای افزایش تولید نفت، در نوسانات قیمت جهانی نفت نیز خود را نشان داد. بدین ترتیب هر دو شاخص نفتی برنت و WTI که بیشترین کاهش هفتگی را داشتند در روز جمعه صعودی شدند. طبق گزارش اویل پرایس، نفت خام برنت با 2.08 درصد افزایش به 101.2 دلار در هر بشکه و نفت خام WTI با 1.89 درصد افزایش به 97.59 دلار در هر بشکه رسید. افزایش قیمت نفت حاکی از این است که بازار نفت سیگنال عدم افزایش تولید نفت عربستان را بدرستی دریافت کرده است.
* عربستان طبق چارچوب اوپک نفت تولید میکند، نه هیجان و سیاست
پیش از این عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی، پس از دیدار بایدن و بنسلمان در واکنش به تصمیم نفتی عربستان گفته بود: هیچ توافقی درباره نفت صورت نگرفته و کشورهای عربستان و عضو اوپک بر اساس بازار تصمیم خواهند گرفت، نه «هیجان» یا «سیاست».
ارسال به دوستان
عبور تجارت ایران و اروپا از ۲ میلیارد یورو در ۵ ماه اخیر
واردات اروپا از ایران ۳۹ درصد رشد کرد
تجارت ایران و اتحادیه اروپایی در ۵ ماهه ۲۰۲۲ از ۲ میلیارد یورو گذشت و واردات اروپا از ایران در این دوره ۳۹ درصد رشد کرد. جدیدترین آمار منتشرشده از سوی پایگاه خبری یورواستات نشان میدهد تجارت ایران و 27 عضو اتحادیه اروپایی با رشد 12 درصدی در 5 ماهه نخست 2022 نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپایی در ماههای ژانویه تا مه سال 2021 بالغ بر یک میلیارد و 845 میلیون یورو اعلام شده بود که این رقم در مدت مشابه امسال به 2 میلیارد و 75 میلیون یورو افزایش یافته است. واردات اتحادیه اروپایی از ایران در ۵ ماه نخست 2022 با رشد 39 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 465 میلیون یورو رسیده است. در ماههای ژانویه تا مه سال قبل 333 میلیون یورو کالا از ایران توسط کشورهای اروپایی وارد شده بود. صادرات اتحادیه اروپایی به ایران در ماههای ژانویه تا مه امسال نیز 6 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت و به یک میلیارد و 610 میلیون یورو رسید. اتحادیه اروپایی در ۵ ماهه سال قبل یک میلیارد و 512 میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود. بر اساس این گزارش، آلمان بزرگترین شریک تجاری ایران در میان کشورهای اروپایی در ۵ ماهه امسال بوده است و 37 درصد از کل تجارت ایران و اتحادیه اروپا در این مدت با آلمان بوده است. مبادلات تجاری ایران و آلمان در ۵ ماهه سال جاری میلادی 6 درصد افزایش یافته و به 779 میلیون یورو رسیده است. تجارت ۲ کشور در ماههای ژانویه تا مه سال قبل 732 میلیون یورو اعلام شده بود. واردات آلمان از ایران در ۵ ماهه امسال 12 درصد افزایش یافته و به 131 میلیون یورو رسیده است. صادرات آلمان به ایران نیز در این مدت 5 درصد افزایش یافته و به 648 میلیون یورو رسیده است. آلمان در ۵ ماهه سال 2021 بالغ بر 117 میلیون یورو کالا از ایران وارد و 615 میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.
* رشد 45 درصدی واردات اروپا از ایران در مه 2022
بر اساس این گزارش، در پنجمین ماه سال جاری میلادی تجارت ایران و اتحادیه اروپایی با رشد 2 درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل به 402 میلیون یورو رسیده است. واردات اتحادیه اروپایی از ایران در مه 2022 با رشد 45 درصدی نسبت به مه 2021 به 102 میلیون یورو رسیده اما صادرات اروپا به ایران با کاهش 8 درصدی به 300 میلیون یورو بالغ شده است. بر اساس این گزارش، کل مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپایی در سال میلادی گذشته با رشد 9 درصدی به 4 میلیارد و 865 میلیون یورو رسیده بود. اروپا در این سال 922 میلیون یورو کالا از ایران وارد و 3 میلیارد و 943 میلیون یورو کالا به ایران صادر کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
رشد 12.5 دلاری قیمت گندم در دنیا
در ادامه روند افزایش قیمت کالاهای اساسی در جهان، قیمت گندم رشد 12.5 دلاری در هر تن را در یک روز ثبت کرد. روند قیمت محصولات کشاورزی و اساسی در بازارهای جهانی دیروز هم رو به افزایش بود و در این میان گندم رشد بیش از 12 دلار در هر تن را ثبت کرد. افزایش قیمت محصولات اساسی پس از جنگ روسیه و اوکراین سرعت بیشتری گرفته و از آنجا که این ۲ کشور بیش از 30درصد غلات دنیا را تامین میکنند، قیمت این محصول در بازارهای جهانی بشدت بالا رفت. چند روز گذشته خبرها مبنی بر این بود که با میانجیگری ترکیه قرار است بخشی از محصولات کشاورزی که در انبارها و روی کشتیها در اوکراین بودند صادر شود، با این حال این خبر نیز روی قیمت بازار جهانی تاثیر نگذاشته است. علاوه بر رشد بیش از 12 دلاری گندم، قیمت ذرت نیز که به عنوان خوراک دام استفاده میشود، 6.75 دلار رشد قیمت داشت و هر بوشل از این محصول به قیمت 610 دلار به فروش رفت، قیمت دانههای روغنی هم رشد قابل ملاحظهای داشت و سویای روغنی حدود یک دلار و دانه روغنی کانولا نیز نزدیک به 6 دلار رشد قیمت را تجربه کرد.
***
تقویت شرکتهای دانشبنیان از کارویژههای وزارت اقتصاد
وزیر امور اقتصادی و دارایی، تقویت شرکتهای دانشبنیان را یکی از اقدامات ویژه این وزارتخانه اعلام کرد.
سیداحسان خاندوزی در نشست شورای معاونان وزارت اقتصاد که با حضور معاون علمی و فناوری رئیسجمهور برگزار شد، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ به عنوان «تولید؛ دانشبنیان و اشتغالآفرین» از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: تقویت شرکتهای دانش بنیان از کارویژههای وزارت اقتصاد است. وی افزود: در این راستا همکاران ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی جلسات متعددی با همکاران معاون فناوری رئیسجمهور در معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برگزار کردند تا در چند محور عملیاتی مشترک در حوزه تقویت اقتصاد دانشبنیان به جمعبندی برسیم. وزیر اقتصاد گفت: با توجه به گستره فعالیتهای موجود در حوزه عملکرد وزارت اقتصاد، تلاش بسیاری در تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری انجام شد که نتیجه آن تدوین سند مشترکی بود که تفاهمنامههای آن نیز به امضای ۲ دستگاه رسید.
***
جزئیات مسیر اقدام جاماندگان برای دریافت یارانه نقدی
افراد متقاضی دریافت یارانه نقدی ۳۰۰ هزار تومانی در صورتی که در دهک دهم قرار گرفته باشند، مجددا فرصت اعتراض به این دهکبندی را خواهند داشت.
پیگیری از سازمان هدفمندی یارانهها درباره نحوه اقدام جاماندگان از دریافت یارانه نقدی نشان میدهد افرادی که تا ابتدای سال 1401 یارانه دریافت نکردهاند یا در سالهای قبل یارانهشان قطع شده بوده یا انصراف داده بودند یا به هر علتی ثبتنام نکرده بودند، میتوانند با مراجعه به سامانه my.gov.ir اقدام به ثبتنام کنند. لازم به ذکر است سامانه مذکور در بستر درگاه ملی خدمات دولت است و با ثبت شماره تلفن همراه و ثبت کد ملی و شماره شبا، ثبتنام کامل میشود. همچنین افرادی که از ابتدای اردیبهشت 1401 یارانهشان قطع شده است با مراجعه به سامانه hemayatmcls.gov.ir میتوانند درخواست بازبینی خودشان را ثبت کنند و منتظر بررسی وزارت رفاه باشند. اخیرا سرپرست وزارت رفاه اعلام کرده است اگر متقاضی به این سامانه مراجعه کرده و درخواست بازبینی ارائه داده است ولی کماکان جزو دهک 10 است، تا 10 روز آینده این سامانه مجددا باز خواهد شد تا متقاضیان دریافت یارانه بتوانند اطلاعات لازم را برای بررسی مجدد وارد کنند.
در حال حاضر برخی خانوارها به دهکبندی درآمدی خود اعتراض دارند و نمیدانند در کدام دهک قرار دارند. یکی از راههای استعلام دهک خانوار، استعلام با کد ملی است. برای این کار افراد باید با شماره تلفن گویای 09200006369 تماس بگیرند. در این مرحله افراد با وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار میتوانند دهک درآمدی خانوار خود را تشخیص دهند و بدانند در کدام یک از دهکهای اول تا دهم درآمدی قرار دارند. با این شماره همه افراد میتوانند دهک خانوار خود را با کمک کد ملی سرپرست استعلام کنند، به جز افرادی که سرپرست یا یکی از اعضای خانواده آنها جزو نیروهای مسلح باشد. این گروه برای اطلاع از دهک درآمدی خانواده خود باید با ستاد نیروهای مسلح تماس بگیرند. علاوه بر این، شماره تلفن 0216369 مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پاسخگویی به سوالات در اختیار مردم
است.
ارسال به دوستان
صندوق بینالمللی پول با بررسی میزان تولید ناخالص داخلی کشورها اعلام کرد
ایران چهاردهمین اقتصاد جهان
اقتصاد 1.7 تریلیون دلاری ایران بالاتر از کشورهای مکزیک، ترکیه و اسپانیا قرار گرفت
گروه اقتصادی: صندوق بینالمللی پول در گزارشی اعلام کرد اقتصاد 1.7 تریلیون دلاری ایران، چهاردهمین اقتصاد جهان است و بالاتر از کشورهای مکزیک، ترکیه، اسپانیا، سوئد و عربستان قرار گرفته است.
صندوق بینالمللی پول در گزارشی اعلام کرد اقتصاد 1.7 تریلیون دلاری ایران، چهاردهمین اقتصاد جهان است.
بر اساس این گزارش، تولید ناخالص داخلی ایران 1.7 تریلیون دلار است که از بسیاری از کشورها بیشتر است و ایران چهاردهمین کشور در میان کشورهای مورد بررسی در جهان قرار دارد.
برخی کشورها که میزان تولید ناخالص داخلی آنها از ایران کمتر است: مکزیک (1.3 تریلیون دلار)، ترکیه (692 میلیارد دلار)، اسپانیا (1.4 تریلیون دلار)، سوئد (621 میلیارد دلار)، نروژ (524 میلیارد دلار)، عربستان (یک تریلیون دلار)، امارات (501 میلیارد دلار)، اندونزی (1.3 تریلیون دلار)، مالزی (439 میلیارد دلار)، سنگاپور (424 میلیارد دلار)، قطر (226 میلیارد دلار) و عراق (297 میلیارد دلار).
آمریکا، چین، ژاپن، آلمان، انگلیس، هند، فرانسه، کانادا، ایتالیا و برزیل 10 کشور نخست هستند و کرهجنوبی، روسیه، استرالیا و ایران در رتبههای بعد قرار دارند.
***
* 10 کشور نخست اقتصاد جهان
آمریکا با تولید ناخالص داخلی 25.3 تریلیون دلاری تقریبا یک چهارم اقتصاد جهان را تشکیل داده است.
چین با 19.9 تریلیون دلار در جایگاه دوم قرار دارد. هرچند رشد تولید ناخالص داخلی چین در سالهای اخیر کند شده اما پیشبینیها نشان میدهد چین در سال 2030 از آمریکا پیشی میگیرد.
ژاپن با 4.9 تریلیون دلار در رتبه سوم و پس از آن آلمان قرار دارد.
آلمان با 4.3 تریلیون دلار پیشتاز اروپاست و پس از آن انگلیس (3.4 تریلیون دلار) است. یک تغییر قابل توجه از آخرین آمار گزارش شده این است که برزیل اکنون با پشت سر گذاشتن کرهجنوبی در بین 10 کشور نخست قرار دارد.
پس از آن کرهجنوبی، روسیه، استرالیا و ایران قرار گرفتهاند.
روسیه با 1.8 تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی یازدهمین کشور است.
* رشد 5 درصدی غرب آسیا
در عین حال پیشبینی شده است یک منطقه یعنی غرب آسیا و شمال آفریقا به لطف افزایش قیمت نفت شاهد رشد باشد. انتظار میرود رشد GDP این منطقه در سال جاری میلادی به 5 درصد برسد.
* اقتصاد جهان 104 تریلیون دلاری میشود
این نهاد بینالمللی در این گزارش پیشبینی کرده است اقتصاد جهان در پایان سال 2022 به حدود 104 تریلیون دلار برسد. بر اساس گزارش صندوق، تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان در سال 2020 به 88 تریلیون دلار و در سال 2021 به 94 تریلیون دلار رسیده بود. هرچند رشد اقتصادی روند افزایشی دارد اما بهبود اقتصادی پس از کرونا ضعیف به نظر میرسد، زیرا درگیریهای اخیر، مشکلات زنجیره تامین و به دنبال آن تورم بالا، پیشبینیها درباره رشد اقتصادی جهانی را کاهشی کرده است. تولید ناخالص داخلی سالانه جهان در سال 2022 در ابتدا 4.4 درصد پیشبینی شده بود اما پس از آن به 3.6 درصد اصلاح شد. صندوق بینالمللی پول در جدیدترین گزارش چشمانداز اقتصادی جهان که بهار امسال منتشر شد، رشد اقتصادی ایران در سال گذشته میلادی را 4 درصد اعلام و پیشبینی کرد امسال این رقم به 3 درصد برسد. همچنین این نهاد بینالمللی از روند کاهشی نرخ تورم در سال 2022 خبر داد و اعلام کرد تورم ایران در سال ۲۰۲۱ (سال گذشته میلادی) برابر با 40.1 درصد اعلام شد که این رقم در سال ۲۰۲۲ (سال جاری) به 32.3 درصد کاهش مییابد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|