|
وزیر خارجه عراق: در حال هماهنگی برای برگزاری نشست علنی وزرای خارجه ایران و عربستان هستیم
وزیر خارجه عراق از فراهم کردن مقدمات لازم برای نشست علنی بین مقامات ایران و عربستان در آینده نزدیک در بغداد خبر داد. فواد حسین گفت: در حال هماهنگی برای برگزاری نشست علنی وزرای امور خارجه ایران و عربستان هستیم. وی تاکید کرد گفتوگوهای آتی تهران- ریاض به صورت علنی در سطح وزرای خارجه در بغداد برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح شفافیت قوای سهگانه در دستور کار مجلس قرار میگیرد
مصمم بر شفافیت
رئیس کارگروه بررسی طرح شفافیت: اگر شورای نگهبان باز هم مصوبه نمایندگان را رد کند طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع میشود
گروه سیاسی: رئیس کارگروه بررسی طرح شفافیت با اشاره به رفع ایرادات شورای نگهبان در طرح شفافیت قوای سهگانه، دستگاههای اجرایی و سایر نهادها در نشستهای کارگروه مربوط و تصویب آن در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، بیان کرد: پس از برگزاری ۴ نشست مشورتی کارگروه با برخی حقوقدانان و کارشناسان شورای نگهبان، متن نهایی کمیسیون برای ارجاع به صحن آماده شده و در دستور کار این هفته مجلس قرار گرفته است.
به گزارش «وطنامروز»، شعار و مطالبه «شفافیت» بیش از هر موضوع دیگری با مجلس یازدهم پیوند خورده است؛ مجلسی که از آغاز به کار خود در خرداد 99 همواره بر وفای به عهدش با مردم در پیگیری شفافیت به عنوان بستری برای اعتلای حکمرانی تاکید داشته اما با گذر بیش از نیمی از عمر خود کماکان در روشن کردن تکلیف شفافیت ناکام بوده است. زمزمه شفافیت نخستینبار با طرح «شفافیت آرای نمایندگان» مطرح شد؛ طرحی که به رغم رای موافق اکثریت مجلس تنها به علت 3 رای کمتر نسبت به نصاب دوسوم لازم برای تصویب از سوی مجلس رد شد. پس از رد این طرح نمایندگان متعددی و در رأس آنها محمدباقر قالیباف به عنوان رئیس قوه مقننه از پیگیری مجدد برای تصویب این طرح خبر دادند. پیگیریها برای تصویب شفافیت آرای نمایندگان سرانجام به تدوین طرحی جدید و به مراتب گستردهتر با عنوان «شفافیت قوای سهگانه، دستگاههای اجرایی و سایر نهادها» منتهی شد؛ طرحی که فراتر از آرای نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، به دنبال شفافیت فعالیت سایر قوا و دستگاهها نیز جز در مواردی معدود برای مردم است. کلیات طرح مذکور 11 اردیبهشت سال جاری با ۱۸۳ رأی موافق، ۳۰ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع به تصویب نمایندگان مردم رسید تا فصل جدیدی از اصلاح حکمرانی با قانونی شدن شفافیت فرا برسد. با این حال تصویب کلیات و مواد این قانون پایان کار نبود تا قریب به یک ماه پس از تصویب، «طرح شفافیت قوای سهگانه، دستگاههای اجرایی و سایر نهادها» با مخالفت شورای نگهبان مواجه شود و فقها و حقوقدانان با وارد دانستن برخی ابهامات و اشکالات قانونی، طرح را به بهارستان برگشت بزنند. سخنگوی شورای نگهبان درباره ابهامات قانونی این طرح گفت: اگر متون قانونی، دقیق نوشته نشوند فرصت اجرا پیدا نخواهند کرد و متن باید دقیق و قابل اجرا باشد؛ مبحث، هم درباره امور شکلی و هم درباره امور محتوایی است. هم از نظر اینکه مصالح کشور مراعات شود و هم از این نظر که دقتهای قانوننویسی باید در آن لحاظ شود، اگرنه مجریان ممکن است به بهانههای مختلف از اجرای قانون، سر باز زنند. هادی طحاننظیف با اشاره به اینکه شورای نگهبان با شفافیت کاملا موافق است اما تا زمانی که قیود، دقیق ذکر نشود در عمل شفافیتی رقم نمیخورد، افزود: درباره ماده سوم که شفافیت فرآیند تصمیمگیری است در این مصوبه با ۲ نوع شفافیت مواجه هستیم؛ یکی شفافیت اطلاعات دستگاههاست و دیگری شفافیت فرآیند است که مشروح مذاکرات و نظرات مخالف و موافق ذکر شود. در اینجا نمایندگان مجلس استثنایی را برای خود مجلس قائل شدند و گفتند در موارد صنفی و منطقهای مجلس رأیگیری کند و اگر نمایندهها رأی ندادند، موضوع انتشار عمومی پیدا نمیکند. نکته ما در شورای نگهبان این بود که اگر مسائل صنفی و منطقهای اهمیت دارد چرا فقط برای مجلس؟ در هیأت وزیران هم ممکن است یک موضوع صنفی و منطقهای مطرح باشد.
* طرح شفافیت به مجمع تشخیص میرود؟
سرانجام با رد این طرح در شورای نگهبان و بازگشت به مجلس، بار دیگر سرنوشت مبهم این مطالبه تبدیل به یکی از موضوعات سیاست داخلی ایران شد. در این میان روز گذشته رئیس کارگروه بررسی طرح شفافیت با اشاره به رفع ایرادات شورای نگهبان در طرح شفافیت قوای سهگانه، دستگاههای اجرایی و سایر نهادها در نشستهای کارگروه مربوط و تصویب آن در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، بیان کرد: پس از برگزاری ۴ نشست مشورتی کارگروه با برخی حقوقدانان و کارشناسان شورای نگهبان، متن نهایی کمیسیون برای ارجاع به صحن آماده شده و در دستور کار این هفته مجلس قرار گرفته است. محسن پیرهادی در گفتوگو با ایسنا گفت: طرح مذکور بعد از جلسات مشترک و متعدد کارگروه شفافیت مجلس با حقوقدانان و کارشناسان شورای نگهبان و مرکز پژوهشهای مجلس نهایی شده است. وی ادامه داد: رفع ایرادات طرح مذکور در جلسات هفته جاری به رای نمایندگان گذاشته خواهد شد و بعد از تصویب مانند هر طرح و لایحه دیگری مجدد به شورای نگهبان ارجاع میشود. تلاش بر رفع ایرادات و ابهامات وارده با هدف ایجاد شفافیت در عملکرد قوای سهگانه، دستگاههای اجرایی و سایر نهادها بوده، شفافیت در عملکرد قوای سهگانه یکی از وعدههای اصلی مجلس یازدهم به مردم است و عموم نمایندگان برای تحقق این وعده عزم جدی دارند. نماینده مردم تهران در پاسخ به این سوال که در صورت مخالفت مجدد شورای نگهبان با برخی بندهای طرح شفافیت، تصمیم مجلس چه خواهد بود؟ تصریح کرد: آنچه در مجلس مصوب میشود بر اساس رأی اکثریت نمایندگان است، در این طرح نیز بنا بر تشخیص قاطبه مجلس است اما اگر شورای نگهبان باز هم مصوبه نمایندگان را دارای ایراد بداند ابتدا ایرادات بررسی و اصلاح خواهد شد و اگر نمایندگان بر مصوبه خود پافشاری کنند طرح برای تعیین تکلیف بر اساس روال قانونی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع خواهد شد. رئیس کارگروه بررسی طرح شفافیت با اشاره به اینکه گفته میشود مجلس در بحث شفافیت، وعده خود را از شفافیت آرای نمایندگان به شفافیت در قوای سهگانه و سایر نهادها گسترده کرده است، گفت: در حوزه قانونگذاری بر اساس هویت ذاتی قوه مقننه، مجلس در حوزه شفافیت پیشران و علمدار است و بر همین اساس برای کل کشور و تمام شئونات اداری و اجرایی اعم از مجریه، قضائیه، مجمع تشخیص مصلحت و شوراها تصمیم میگیرد. ریلگذاری و قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون بر عهده مجلس است. در برخی موارد امنیتی برای حفظ مصالح و منافع ملت و نظام استثناهایی در حوزه عملکردی برخی نهادها و دستگاهها وجود دارد که در طرح شفافیت مجلس هم لحاظ شده و به غیر از این استثنائات، نگاه مجلس حداکثری بودن دایره شفافیت عملکردی قوای سهگانه، دستگاههای اجرایی و سایر نهادهاست و بر این اساس اقدام خواهد کرد.
ارسال به دوستان
رسانه آلمانی با اشاره به سفر رئیسجمهور روسیه به تهران نوشت: پوتین از ایران میآموزد تحریمها چگونه شکسته میشود
پای درس ایران
گروه سیاسی: در طول ۴ دهه گذشته، ایران تحت سختترین تحریمهای ظالمانه آمریکا و غربیها بوده و با وجود اینکه شرایط سختی را تجربه کرده اما توانسته است با راهکارهایی مثل اقتصاد مقاومتی و دور زدن تحریمها، غرب را در رسیدن به اهداف خود که به زانو در آوردن مردم ایران است، ناکام بگذارد. ایستادگی جمهوری اسلامی ایران در مقابل تحریمهای آمریکا آنقدر موفق بوده که حالا دیگر میتوان از این ایستادگی به عنوان الگویی برای دیگر کشورهای تحت تحریم آمریکا و کشورهای اروپایی نام برد. روسیه که چند ماهی میشود بهخاطر جنگ با اوکراین، تحریمهای بیسابقهای را از سوی غرب تحمل میکند، یکی از این کشورهاست.
به گزارش «وطنامروز»، الگوبرداری روسیه از نحوه تقابل و رویارویی ایران با تحریمهای غرب، موضوعی است که از آغاز جنگ اوکراین و روسیه به این طرف، مورد بحث اندیشکدهها و رسانههای مختلف جهان قرار گرفته و پس از سفر اخیر پوتین، رئیسجمهور روسیه به تهران و دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران نیز گفتوگو و بحث درباره این موضوع پررنگتر شده است.
در همین رابطه یک شبکه خبری مطرح آلمانی اخیراً در گزارش خود با اشاره به سفر رئیسجمهور روسیه به ایران، نوشته است که ولادیمیر پوتین از ایران میآموزد که چگونه تحریمها شکسته میشوند.
رسانه خبری دویچه وله، از رسانههای مطرح آلمانی روز گذشته نوشت: ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه روزهای گذشته با آیتالله سیدعلی خامنهای، رهبر عالی ایران در تهران دیدار کرد. ناظران بر این باورند مسکو به دنبال راههایی برای دور زدن تحریمهای ایالات متحده و اتحادیه اروپایی است و شاید از تخصص ایران در مقابله با تحریمها درس بگیرد.
این شبکه خبری آلمانی در گزارش خود به نقل از مارک کاتز، استاد «دانشگاه جورج میسون» نوشت: «از آنجا که روسیه و ایران هر دو تحت تحریمهای غرب هستند، هر ۲ علاقه زیادی به همکاری برای خنثی کردن آنها دارند اما اینکه ایران چقدر میتواند کمک کند بحثبرانگیز است».
دویچه وله در ادامه آورده است: «نیکلاس مولدر، مورخ و تحلیلگر آمریکایی گفت: ما میدانیم که حتی در بهترین شرایط، تحریمهای اقتصادی ۱۰ تا ۳۰ درصد موفقیت دارند. این تصور سادهلوحانه و آرزومندانه است که کشور بزرگی مانند روسیه بسادگی زیر بار آنها خم شود. ابتدا باید تعریف کنیم که میخواهیم با تحریمها به چه چیزی برسیم. آیا تغییر رژیم امکانپذیر است؟ غرب آن را در ایران، ونزوئلا و کرهشمالی امتحان کرده و هرگز جواب نگرفته است».
این رسانه نوشت: «کاتز استاد دانشگاه جورج میسون معتقد است رویکرد منطقیتر این است که دولتهای غربی بین روسیه و ایران یکی را در اولویت قرار دهند. اگر روسیه در حال حاضر تهدیدی بسیار بزرگتر برای منافع غرب است، پس کاری که دولتهای غربی میتوانند انجام دهند پیشنهاد لغو تحریمهای ایران است. در زمانی که آمریکا از اروپا میخواهد خرید نفت روسیه را متوقف کند اما منابع اضافی از متحدان آمریکا در جهان عرب در دسترس نیست، پس خرید نفت ایران به جای نفت روسیه برای اروپا منطقی است».
پیش از این نیز یانیس کلوگ، کارشناس اندیشکده آلمانی مستقر در برلین به خبرگزاری رویترز گفته بود: ایران در زمینه مقابله با تحریمها میتواند درسهایی به مسکو بدهد.
همچنین اواخر فروردینماه سال جاری شبکه خبری سیانان در گزارشی به موضوع تحریمهای روسیه و راههای کاهش تبعات آن با کمک ایران پرداخت و نوشت: «در حالی که روسیه با تحریمهای بیسابقه علیه همه بخشهای اقتصادی خود مواجه شده است، میتواند برای دور زدن آنها به متحدی قابل اعتماد با بیش از ۴۰ سال سابقه رویارویی با تحریمهای غرب اتکا کند».
علاوه بر این، در همان ایام اندیشکده روسی ویشکا در گزارشی تحت عنوان «تجربه ایران چه چیزی میتواند درباره مبارزه روسیه با فشار غرب به ما بگوید» با اشاره به تحریمهای چندین ساله غرب علیه کشورمان و مقاومت ایران در برابر این تحریمها، به صورت تلویحی اعلام کرد روسیه میتواند برای مقابله با تحریمهای بیسابقه آمریکا و اروپاییها علیه این کشور تاریخ معاصر ایران را مورد نظر قرار داده و از اقدامات ضدتحریمی ایران در طول تاریخ معاصر خود، الگوبرداری کند.
پس از جنگ روسیه و اوکراین، روسیه و ایران به عنوان ۲ کشوری که تحت بیسابقهترین تحریمهای غرب قرار گرفتهاند، بیش از هر زمان دیگری به یکدیگر نزدیک شدهاند.
اتحاد ضدغربی ایران و روسیه، به همراه کشورهایی مثل چین و ونزوئلا، ائتلاف ضدغربی شکل گرفته در دنیا را قدرتمندتر از هر زمان دیگری کرده است.
ارسال به دوستان
بازتاب نشست آستانه در تهران همچنان ادامه دارد
نگران از شکاف در ناتو
واکنش وزیر خارجه آلمان به عکس یادگاری رئیسی، پوتین و اردوغان: این عکس نمایانگر یک چالش است
گروه سیاسی: بازتاب نشست سران کشورهای روند ضامن آستانه در تهران با حضور رؤسایجمهور روسیه و ترکیه در جهان همچنان ادامه دارد و رسانهها و مقامات غربی به آن واکنش نشان میدهند. جدیدترین محوری که از نشست تهران در تحلیلها و مواضع غرب نسبت به آن ابراز نگرانی شده، نزدیکی آنکارا به عنوان یک عضو ناتو به تهران و مسکو است.
به گزارش «وطنامروز»، این نگرانی تا جایی پیش رفته که وزیر خارجه آلمان روز شنبه در واکنشی نسبتا جالب توجه و عجیب به عکس مشترک حجتالاسلام «سیدابراهیم رئیسی»، «ولادیمیر پوتین» و «رجب طیب اردوغان» رؤسایجمهور ایران، روسیه و ترکیه پس از نشست تهران، گفت: «این حقیقت که رئیسجمهور ترکیه در این عکس است، تقریبا چالش ایجاد میکند». بائربوک در مصاحبه با روزنامه آلمانی بیلد گفت ترکیه در جنگ اوکراین به کییف علیه روسیه کمک میکند و «به همین دلیل این عکس برای من غیرقابل درک است بویژه از نقطه نظر ناتو که ترکیه یکی از اعضای آن محسوب میشود».
در همین حال «دویچهوله» وبگاه شبکه خبری مطرح آلمانی هم درباره حضور رئیسجمهور روسیه در تهران نوشت: «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه از ایران میآموزد که چگونه تحریمها شکسته میشوند. این پایگاه خبری روز شنبه نوشت: «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روزهای گذشته با آیتالله سیدعلی خامنهای، رهبر عالی ایران در تهران دیدار کرد. ناظران بر این باورند که مسکو به دنبال راههایی برای دور زدن تحریمهای ایالاتمتحده و اتحادیه اروپاست و شاید از تخصص ایران در مقابله با تحریمها درس بگیرد.
رادیو روسی اسپوتنیک هم گزارش کرد نشست سهجانبه «سیدابراهیم رئیسی» رئیسجمهور ایران، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه و «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه در اجلاس تهران نمایانگر شکاف در ناتو است. طبق این گزارش، «سودیکوف» محقق ارشد مرکز تحلیلی «MGIMO» در وزارت خارجه روسیه و کارشناس شورای امور بینالملل روسیه، تصریح کرد که نشست سهجانبه سران کشورهای ضامن «روند آستانه» در ایران بار دیگر شکاف در ناتو را نشان داد. وی گفت کشورهای غربی نشست سهجانبه سران ایران، ترکیه و روسیه در تهران را مورد تأیید قرار ندادند و حضور اردوغان در این نشست موجب نارضایتی سیاستمداران غربی شد.
تحلیلگر روس ادامه داد: «قطعا کشورهای ناتو به طور خاص از حضور اردوغان خرسند نبودند. حضور ترکیه به عنوان یک عضو ناتو، در زمانی که کل ائتلاف به همراه غرب مستقیم و غیرمستقیم در حال نبرد با روسیه در قلمرو اوکراین هستند، نمایانگر شکاف در این بلوک است. ترکیه تقریبا بازیگر مهمی محسوب میشود و طرفهای مذاکره درباره همکاری اقتصادی گفتوگو کردند و مسائل سیاسی و نظامی نیز در دستور کار آنها قرار داشت».
وی با اشاره به این موارد افزود: از طرف دیگر، تهران نیز در اوضاع سیاسی جهان از خود استقلال نشان داده است. این تحلیلگر توضیح داد: «ایران چیزی برای ترسیدن از غرب ندارد بنابراین شماری از توافقات بین ۳ کشور حاصل شد و نشست سهجانبه تهران ثابت کرد که روسیه در مقابل تحریمهای غرب که با هدف انزوا طراحی شده، هنوز شرکایی دارد». سودیکوف ادامه داد: «اجلاس سران تهران همچنین نشان داد روسیه یک کشور سرکش نیست و آنها از جمله کشورهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خواهان همکاری با آن هستند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
رئیسی در گفتوگوی تلفنی با رئیسجمهور فرانسه:
حصول توافق در گرو حل مسائل پادمانی و تضمین است
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور و امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه ظهر روز گذشته در یک گفتوگوی تلفنی۱۲۰ دقیقهای درباره راهکارهای تقویت همکاریهای دوجانبه و همچنین تحولات منطقهای و بینالمللی و چالشهای عمده جهانی از جمله امنیت غذایی و امنیت انرژی مذاکره کردند. رئیسجمهور کشورمان در این گفتوگو با اشاره به رشد چشمگیر همکاریهای سیاسی و اقتصادی ایران با کشورهای مختلف جهان، تحریمهای آمریکا ضد ایران را به ضرر اقتصاد جهانی بویژه اروپا دانست. رئیسی با اشاره به اینکه اگر نقش امنیتساز جمهوری اسلامی در منطقه بویژه مبارزه با تروریسم و حمایت تمامیت ارضی و حاکمیت ملی کشورها نبود، امروز داعش در اروپا اعلام خلافت کرده بود، تاکید کرد راهحل مسائل منطقه در دست ملتها و دولتهای منطقه است و مداخله خارجی ضد امنیت و ثبات است. رئیسجمهور با نفی اصالت جنگ در حل اختلافات بین کشورها و لزوم اعتمادسازی امنیتی تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران آماده نقشآفرینی در پایان بخشیدن به درگیریها در اوکراین و حلوفصل مسائل از طریق گفتوگوهای سیاسی است. رئیسی همچنین با تقبیح اقدامات و مواضع غیرسازنده آمریکا و کشورهای اروپایی اظهار داشت: صدور قطعنامه در آژانس انرژی اتمی اقدامی بحرانساز و با هدف ایجاد فشار علیه ملت ایران بود که موجب ضربه زدن به اعتماد سیاسی است. رئیس شورای عالی امنیت ملی همچنین تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران حصول توافق را در گرو حلوفصل کامل مسائل پادمانی و ارائه تضمینهای لازم از جمله در قبال استمرار پایبندی معتبر طرفها به توافق و تامین منافع اقتصادی ملت ایران میداند. امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه نیز در این گفتوگوی تلفنی با تاکید بر اهمیت نقشآفرینی جمهوری اسلامی ایران در به ثمر رسیدن روندهای سیاسی در منطقه تصریح کرد: فرانسه از موضع ایران مبنی بر مخالفت با عملیات نظامی برخی کشورهای منطقه ضد سوریه حمایت میکند. رئیسجمهور فرانسه همچنین بر تداوم نقشآفرینی کشورش در مسیر به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای تاکید کرد.
***
بازداشت شبکهای از عوامل سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی
وزارت اطلاعات در اطلاعیهای اعلام کرد شبکهای از عوامل سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) شناسایی و همه عناصر عملیاتی بازداشت شدند.
متن اطلاعیه به شرح زیر است:
به استحضار ملت شریف ایران میرساند شبکهای از عوامل سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی که برای انجام عملیات تروریستی به کشور اعزام شده بودند، پیش از هر اقدام خرابکارانهای توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) شناسایی و کلیه عناصر عملیاتی بازداشت شدند.اعضای این شبکه که از طریق یکی از کشورهای همسایه با عوامل سازمان جاسوسی- تروریستی موساد در ارتباط بوده و از اقلیم کردستان وارد کشور شده بودند، با بهرهگیری از بهروزترین تجهیزات عملیاتی و ارتباطی و قویترین مواد انفجاری، قصد انجام اقدامات خرابکارانه و عملیات تروریستی بیسابقهای در برخی نقاط حساس و اهداف از پیش تعیین شده را داشتند که با عنایات الهی و عملیات چندمرحلهای و پیشدستانه مجاهدان گمنام ایران اسلامی، جملگی آنها به دام افتاده، تسلیحات، مواد انفجاری، تجهیزات فنی و ارتباطی آنها نیز به طور کامل کشف و ضبط شد.
***
پهپادهای ایران، موضوع بحث هیأتهای دفاعی آمریکا و قطر
وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای از مطرح شدن موضوع پهپادهای ایران در نشست کمیته مشورتی آمریکا و قطر در مباحثات مقامات دفاعی ۲ کشور، به عنوان یکی از «چالشهای امنیت منطقهای» خبر داد. به گزارش ایسنا، وبگاه وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای از برگزاری نشست کمیته مشورتی آمریکا و قطر در۲۰ و ۲۱ ژوئیه در دوحه خبر داد. طبق این بیانیه، مقامات دفاعی و نظامی ۲ کشور در این نشست درباره مقابله با تهدیدهای مشترک، تقویت کمک و پشتیبانی امنیتی، گسترش همکاری نظامی و توسعه دیگر ابتکارات استراتژیک دوجانبه گفتوگو کردند. در بخشی از این بیانیه، با ارائه جزئیات بیشتری درباره موضوع رایزنیها، آمده است هیاتهای این ۲ کشور درباره چشمانداز چالشهای امنیتی منطقه که شامل آتشبس فعلی در یمن، لزوم حفظ فشار مبارزه با تروریسم علیه داعش در عراق و سوریه، شبکه سامانههای هوایی بدون سرنشین[پهپاد] تهاجمی «اشاعهشده توسط ایران» و راههای تقویت و یکپارچهسازی ساختار امنیتی منطقه گفتوگو کردند.
***
دادگاهی در بروکسل موقتاً استرداد اسدالله اسدی به ایران را ممنوع کرد
پس از تصویب قانون تبادل زندانی با ایران در پارلمان بلژیک، رسانههای این کشور گزارش دادند یک دادگاه در بروکسل با صدور حکمی، استرداد دیپلمات ایرانی زندانی در این کشور را موقتا ممنوع اعلام کرده است. به گزارش ایسنا، روزنامه بروکسلتایمز نوشت: دادگاه تجدیدنظر بروکسل روز جمعه با صدور حکمی، جلوی استفاده از هر امکانی توسط قوه مجریه بلژیک برای تحویل اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی به تهران را گرفت. اسدالله اسدی که پیش از این به عنوان دیپلمات در سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتریش فعالیت داشت، در یک فرآیند کاملا غیرقانونی و نقض فاحش کنوانسیون وین بازداشت شد و در سال ۲۰۲۱ میلادی از سوی دادگاه شهر آنتورپ، به بهانه برنامهریزی برای بمبگذاری در نشست سالانه گروهک تروریست منافقین در فرانسه، به ۲۰ سال حبس محکوم شد. با این وجود، پارلمان بلژیک در ۲۰ جولای سال جاری، لایحه تبادل زندانیان با ایران را تصویب کرد که راه استرداد اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی را هموار میکرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|