|
برنامه اتمی رژیم صهیونیستی تهدیدی جدی علیه امنیت بینالمللی است
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: طبق اساسنامه آژانس، انتظار است ترویج استفاده صلحآمیز و عدم انحراف از اهداف صلحآمیز انرژی هستهای، بدون تبعیض، مورد اهتمام آژانس و مدیرکل آن باشد. کنعانی تصریح کرد: برنامه پیشرفته نظامی اتمی رژیم آپارتاید اسرائیل و استمرار استنکاف رژیم از قرار دادن تأسیسات هستهای خود تحت پادمان جامع و عدم الحاق به معاهده عدم اشاعه، تهدید جدی علیه امنیت بینالمللی و رژیم عدم اشاعه است. سخنگوی دستگاه دیپلماسی یادآور شد: انتظار میرود آژانس وفق اساسنامهاش به مسؤولیت خود در این زمینه عمل کند.
ارسال به دوستان
مقامات دولت بایدن میگویند مذاکرات هستهای کامل شده و احیای توافق در آینده نزدیک بعید است
شلیک دوباره به برجام
گروه سیاسی: به نظر میرسد تلاشهای آخر طرفهای برجامی برای احیای این توافق و ماموریت بازگرداندن آمریکا به برنامه جامع اقدام مشترک هم چندان کافی به نظر نمیرسد و آنچه از مواضع مقامات سیاست خارجی دولت بایدن در روزهای گذشته برمیآید، باید این پرونده را در دولت بایدن خاتمهیافته تلقی کرد.
به گزارش «وطنامروز»، موضوع هستهای ایران به تحولات سیاست بینالملل که کارشناسان از آن به عنوان «دوران گذار نظم جهان» یاد میکنند، پیوند خورده است و در این میان دولت بایدن که در یک ضعف آشکار به سر میبرد، به دلیل مواجهه با بحرانهای عدیده شامل مهار چین و روسیه و ترک اجباری منطقه که باعث واگذاری خاورمیانه به ایران و متحدانش شده، در مرحله اتخاذ تصمیمگیری برای توافق هستهای 2015 قرار ندارد.
آمریکاییها با آنکه تلاش کردهاند با مقصر قلمداد کردن تهران و اینکه توافق روی میز است و این ایران است که باید بپذیرد، مسؤولیت شکست را از خود ساقط کنند اما طی روزهای گذشته مطالب زیادی در رسانههای آمریکایی درباره تداوم سیاست خارجی ترامپ از سوی دولت بایدن - از جمله در پرونده هستهای ایران- منتشر شده که اذعان میکند این واشنگتن است که دنبال توافق نیست و با بهانهجوییها و زیادهخواهیهای خود در مذاکرات وقفه انداخته و برجام را به شکست کشانده است.
در همین حال «جان کربی» هماهنگکننده ارتباطات استراتژیک در شورای امنیت ملی کاخ سفید، بامداد پنجشنبه مدعی شد مذاکرات بر سر «برجام جدید» تقریبا کامل شده است. به نوشته رسانههای آمریکایی، کربی طی نشست خبری در کاخ سفید گفت: «ما همچنان متعهد هستیم که ببینیم ایران هرگز به توانمندیهای نظامی اتمی دست نمییابد. رئیسجمهور [بایدن] باور دارد که دیپلماسی بهترین راه رو به جلو برای گرفتن نتیجه است».
وی در پاسخ به سوالی درباره آینده نامعلوم احیای توافق هستهای با ایران، مدعی شد: «مذاکرات درباره یک برجام جدید، تقریبا کامل شده است. [توافق] اکنون روی میز است. اینکه بخواهند توافق را بپذیرند یا نه، با ایران است».
همچنین «برت مکگورک»، مقام ارشد کاخ سفید طی سخنانی مهم اعتراف کرد که احیای برجام در آینده نزدیک را بعید میداند و کاخ سفید به دنبال استفاده از تحریم و انزوای اقتصادی علیه تهران است.
پایگاه خبری آکسیوس به نقل از ۳ منبع آگاه گزارش داد: «برت مکگورک» در جمع گروهی از کارشناسان اندیشکدهها در هفته گذشته گفته «بسیار بعید» است توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران را بتوان در آینده نزدیک احیا کرد. آکسیوس نوشته کاهش این احتمال باعث افزایش فشار بر دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا برای تدوین آنچه «طرح جایگزین» یا پلان بی خوانده میشود خواهد شد.
مکگورک در نشست با کارشناسان اندیشکدهها مدعی شد دلیل عدم حصول توافق این است که ایرانیها قادر به تصمیمگیری نیستند. برتمکگورک مدعی شد با توجه به اینکه توافق در آینده نزدیک امکانپذیر نخواهد بود، دولت بایدن قصد دارد از تحریم و انزوای اقتصادی علیه ایران استفاده کند. او در عین حال گفت واشنگتن قصد ندارد «تنشها را به صورت بیمورد افزایش دهد». مکگورک همچنین گفت دولت بایدن از گزینه نظامی تنها به عنوان راه چاره آخر استفاده خواهد کرد. برت مکگورک گفته اختلاف آمریکا با اسرائیل درباره این موضوع به احتمال حمله نظامی مربوط نمیشود، بلکه اختلافات بر سر این است که آیا آمریکا باید هنوز دنبال احیای برجام باشد یا اینکه توجهش را به سمت رسیدن به یک توافق «قویتر و طولانیتر» معطوف کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم پنجشنبهشب گذشته گفت واشنگتن این توهم را نداشته که بازگشت به برجام بهزودی اتفاق میافتد. «ند پرایس» در نشست خبری شامگاه پنجشنبه گفت: «صراحتا گفتهایم برای بازگشت به پایبندی به برجام آماده هستیم و تصریح کردهایم و این پیام را به صورت غیرمستقیم به ایرانیها رساندهایم». وی افزود: «برای سناریوهای مختلف در صورت بازگشت به برجام و عدم بازگشت به برجام آماده هستیم. توافق روی میز است. باز هم میگویم ما آماده پذیرش توافقی هستیم که روی میز است ولی ایران آماده نیست».
پرایس همچنین گفت: «مراقب هستیم که بازگرداندن آمریکاییهای زندانی در ایران به مذاکرات بر سر بازگشت مشترک به پایبندی به توافق هستهای گره نخورد. ما هرگز این توهم را نداشتهایم که بازگشت ما به برجام لزوما بزودی اتفاق میافتد». سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره طرح ادعایی جدیدی که «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی درباره بازگشت به اجرای کامل برجام پیشنهاد داده، گفت: «با شرکای اروپایی خود در ارتباط مستقیم هستیم و در حال بررسی آن هستیم و بازخورد آن را نیز مستقیما به آنها میرسانیم».
وی مدعی شد ایران مانع بازگشت به پایبندی به برجام است: «این پیشنهاد (طرح بورل) بر اساس توافقی تنظیم شده که روی میز قرار دارد و از ماه مارس آماده پذیرش آن هستیم. این ایران است که مانع بازگشت به پایبندی به توافق برجام است».
گفتنی است پس از آنکه «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در یادداشتی عنوان کرد متنی را روی میز گذاشتهام که در آن، رفع تحریمها و گامهای هستهای برای احیای برجام به تفصیل شرح داده شده است، چهارشنبه گذشته حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوی تلفنی با «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی آخرین وضعیت مذاکرات برای رفع تحریمها را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد. وزیر امور خارجه در این گفتوگوی تلفنی گفت: اگر آمریکا با واقعبینی در مسیر دستیابی به راهحل و حصول توافق گام بردارد، توافق خوب قابل دسترس همه طرفها خواهد بود.
وزیر امور خارجه یادآور شد جمهوری اسلامی ایران از آغاز مذاکرات تاکنون همواره حسن نیت و اراده جدی خود را برای رسیدن به توافق نشان داده است و با اشاره به متن ارائهشده اخیر از سوی بورل، تاکید کرد: ایران از تداوم مسیر دیپلماسی و مذاکره استقبال میکند. وزیر امور خارجه همچنین در گفتوگو با بورل خاطرنشان کرد: آمریکا همواره اظهار میکند که خواهان توافق است، پس باید در متن توافق و در عمل این رویکرد مشاهده شود.
با این حال پس از انتشار این یادداشت مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در فایننشالتایمز، در محافل غربی گمانهزنی و ارزیابیهایی مبنی بر اینکه آن یادداشت یک اولتیماتوم درباره از دست رفتن فرصت حصول توافق میان ایران و واشنگتن و همچنین یک ضربالاجل برای مذاکرات احیای برجام است، ایجاد شد. در همین حال یک دیپلمات اروپایی در گفتوگو با وبگاه دیپلماتیک مربوط به لارا روزن، خبرنگار آمریکایی در پاسخ به این سوال که آیا یادداشت اخیر مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی به معنای دادن اولتیماتوم به ایران است؟ گفت هیچ ضربالاجلی وجود ندارد. وی تصریح کرد: اولتیماتومی وجود ندارد، بلکه یک پیام روشن مبنی بر این است که فضا برای مذاکرات تقریبا به پایان رسیده است. همچنین یک دیپلمات ارشد آمریکایی در این باره به این وبگاه گفت او نیز از ضربالاجل خاصی که در آن از ایران خواسته شده است پاسخ دهد، اطلاعی ندارد. وی در عین حال افزود: البته این روند نمیتواند نامحدود باشد.
***
گفتوگوی تلفنی رؤسایجمهور ایران و چین
شی جی پینگ: سند ۲۵ ساله در راستای همکاری استراتژیک با ایران است
روسای جمهور ایران و چین یک روز پس از تماس تلفنی 2 ساعته و پرتنش «شیجین پینگ» با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به گفتوگو پرداختند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی روز گذشته در گفتوگوی تلفنی با «شی جین پینگ» رئیسجمهور خلق چین، دخالت آمریکا در امور داخلی کشورها را در ادامه سیاست مخرب یکجانبهگرایی این کشور دانست که اکنون به تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی تبدیل شده است. رئیسجمهور احترام به حاکمیت ملی و حفظ تمامیت ارضی کشورها را از اصول بنیادین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و در این چارچوب حمایت از سیاست چین واحد را سیاست قطعی و اصولی جمهوری اسلامی ایران دانست.
رئیسی ضمن تاکید بر عزم کشورمان برای توسعه همهجانبه روابط با چین فارغ از تحولات بینالمللی، همکاری مستقلانه و مبتنی بر منافع ملی کشورهای دارای حاکمیت را الگوی صحیح حکمرانی در سطح منطقهای و بینالمللی برشمرد و ضمن تاکید بر لزوم غلبه عدالت و انصاف در نظم نوظهور بینالمللی، هر گونه تلاش آمریکا برای تکرار الگوی جنگ سرد در جهان را نشانه ضعف و افول آن قلمداد کرد. رئیسجمهور در واکنش به تحسین سیاست توسعه روابط و همکاریهای جمهوری اسلامی ایران با همسایگان و دستاوردهای آن توسط رئیسجمهور چین، تاکید کرد: این رویکرد جمهوری اسلامی ایران بسترهای لازم را برای امنیت و توسعه جمعی در غرب آسیا فراهم آورده است و میتواند الگویی برای تقویت اعتماد سیاسی و توسعه اقتصادی منطقه باشد. رئیسی در این چارچوب بر اهتمام کشورمان به تامین امنیت دریانوردی و انتقال انرژی تاکید کرد.
رئیسجمهور همچنین در ادامه با مرور مذاکرات رفع تحریم، بر ضرورت تصمیمگیری سیاسی طرف آمریکایی به عنوان ناقض توافق و لزوم اقدام مقتضی این کشور برای لغو تحریمهای غیرقانونی علیه ایران و طرفهای ثالث تاکید کرد. وی از بسط همکاریهای چندجانبه اقتصادی در بستر ترتیبات منطقهای و فرامنطقهای چون سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس استقبال کرد.
رئیسی و شی جین پینگ همچنین با طرح ابتکارهای توسعه همکاریها و ابراز خرسندی از روند توسعه روابط و جهش در مبادلات تجاری ۲ کشور در یک سال گذشته، درباره راهکارهای توسعه و تسریع در روند اجرایی شدن برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله توافق کردند.
رئیسجمهور خلق چین در دومین گفتوگوی سران ۲ کشور در دولت سیزدهم، از همکاری ایران و چین در عرصه بینالمللی و حمایت متقابل ۲ کشور از مواضع یکدیگر در عرصههای منطقهای و بینالمللی قدردانی کرد. شی جین پینگ ضمن اشاره به اهمیت حفظ ثبات منطقه و نقش سازنده جمهوری اسلامی ایران در این راستا تاکید کرد چین مخالف سیاست فشار و یکجانبهگرایی است. رئیسجمهور چین با تاکید بر اهمیت استراتژیک روابط چین و ایران و نیز اهتمام کشورش بر تقویت و توسعه همکاریهای کلیدی و راهبردی و امنیتی ۲ کشور بویژه در حوزه تجاری، اقتصادی، زیرساختی و انرژی اظهار داشت: اجرایی شدن سند جامع همکاریهای ۲۵ ساله ۲ کشور گامی بزرگ در این راستاست و بر همین مبنا دستورات لازم برای توسعه روابط همهجانبه استراتژیک با ایران از جمله در عرصه اقتصادی را صادر میکنم.
ارسال به دوستان
تأکید امیرعبداللهیان بر حل سریع مسأله حقابه ایران از هیرمند
هشدار به طالبان
گروه سیاسی: در پی دستور حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی درباره پیگیری مساله حقابه جمهوری اسلامی ایران در هیرمند، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان پنجشنبهشب (ششم مردادماه) با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه افغانستان به صورت تلفنی گفتوگو کرد. امیرعبداللهیان در گفتوگوی تلفنی با امیرخان متقی با اشاره به بارندگیهای اخیر و جاری شدن آب در رودخانه هیرمند، ابراز امیدواری کرد موانع مصنوعی جهت رسیدن آب به جمهوری اسلامی ایران و تامین حقابه ایران وجود نداشته باشد. وزیر امور خارجه کشورمان گفت: تحویل حقابه ایران شاخص مهمی برای سنجش تعهدات هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان در عمل به تعهدات بینالمللی در قبال ایران است. امیرعبداللهیان با اشاره به مطالبه جدی مردم و نمایندگان سیستانوبلوچستان در مجلس شورای اسلامی از وزارت امور خارجه افزود: اگر مساله حقابه ایران از هیرمند با سرعت و جدیت حلوفصل نشود، در سایر حوزههای همکاری ۲ کشور آثار منفی خود را نشان خواهد داد. وزیر امور خارجه بیان کرد: بزودی هیأت عالیرتبهای از وزارت نیروی ایران برای بررسی و رفع موانع موجود و رایزنی با مقامات افغانستان درباره حقابه عازم این کشور میشود. در همین رابطه، چهارشنبه هفته گذشته بود که علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو در حاشیه نشست هیأت دولت با اشاره به اهمیت دیپلماسی آب گفت برای تحقق حقابه هیرمند به افغانستان سفر میکند. محرابیان با اعلام این خبر اظهار داشت: درباره هیرمند ما همچنان نگران هستیم. طرف افغانی در بیان اظهار موافقت با حقابه هیرمند کرده است که اقدامی مثبت است ولی برای ما کافی نیست و ما حقابه خودمان را طلب میکنیم. مذاکرات مفصلی در سطوح مختلف انجام شده ولی ضرورت ایجاب میکند این بار من خودم وارد مذاکره شوم. سعید خطیبزاده، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه پنجم اردیبهشتماه در نشست هفتگی با خبرنگاران گفته بود: حقابه قراردادی بین ایران و افغانستان است که از سالها پیش وجود داشته و ایران به عنوان یک حاکمیت معقول و ثباتآفرین در منطقه تلاش میکند تمام موضوعات و نکات اختلافی را از طریق مرضیالطرفین و گفتوگو و راههای دیپلماتیک حل کند و با هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان نیز این موضوع بارها مطرح شده است. کمیساران عالی آب با هم دیدارهایی داشتهاند و برخی اقدامات ناکافی از سوی هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان انجام شده است. امیدواریم مسیری که در ادامه میبینیم به یک اقدام قطعی سازنده بینجامد. امیرعبداللهیان در بخش دیگری از گفتوگوی تلفنیاش با سرپرست وزارت خارجه افغانستان ضمن اشاره به علاقه فعالان بخشهای خصوصی جمهوری اسلامی ایران برای حضور در اقتصاد افغانستان، عنوان کرد: ایران از حضور و فعالیت بخش خصوصی خود در افغانستان حمایت میکند و همزمان انتظار دارد مقامات افغانستان نیز با توجه به اهمیت فعالیتهای بخش خصوصی در اقتصاد افغانستان از فعالان اقتصادی ایران در این کشور حمایت کنند. امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه افغانستان نیز در این گفتوگوی تلفنی روابط 2 کشور را برادرانه و در مسیر کمک به ملت افغانستان توصیف کرد. وی با استقبال از سفر هیأت وزارت نیروی ایران گفت: ما نسبت به حقابه ایران متعهد هستیم. زمانی که آب موجود باشد، آن را به سوی ایران روان میکنیم. امیرعبداللهیان در پاسخ به این اظهارات سرپرست وزارت خارجه افغانستان گفت: ما میتوانیم با تشکیل تیم فنی و عملیاتی مشترک مسیر رودخانه را به مجرای درست خود برگردانیم تا مردم دو سوی مرز از هدررفت آب آسیب نبینند. امیرخان متقی همچنین به سفر هیأت وزارت کشاورزی افغانستان به تهران اشاره کرد و خواستار توسعه هر چه بیشتر همکاریهای ۲ کشور شد. این نخستین بار نیست که وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگوی تلفنی با سرپرست وزارت خارجه افغانستان در ارتباط با حقابه ایران از هیرمند صحبت میکند. سوم تیرماه سال جاری نیز امیرعبداللهیان در گفتوگوی تلفنی با امیرخان متقی خواستار همکاری جدی هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان برای حل مساله حقابه ایران از هیرمند شده بود. همچنین هفته گذشته رئیسجمهور کشورمان در جلسه هیأت وزیران، وزرای امور خارجه و نیرو را مامور پیگیری حقابه ایران از رود هیرمند کرد و گفت: دولت مردمی در پیگیری حقوق ملت به هیچ عنوان کوتاه نخواهد آمد. رئیسی همچنین به وزارتخانههای مربوط ماموریت داد با جدیت، سایر راههای تامین آب شرب و آب کشاورزی برای مردم استان سیستانوبلوچستان از جمله از طریق حفر چاههای ژرف و اختصاص دکلهای ویژه را پیگیری کرده و هر چه سریعتر اقدامات لازم را در دستور کار قرار دهند. ارسال به دوستان
رئیسجمهور در جریان سفر استانی به همدان:
تعرض به ایران با پاسخ پشیمان کننده روبهرو میشود
گروه سیاسی: حجتالاسلام رئیسی روز پنجشنبه هفتهای که گذشت به منظور انجام سیامین سفر استانی خود، در سفری یکروزه، به استان همدان سفر کرد. دیدار با اقشار مختلف مردم این استان، نشست با ایثارگران، نخبگان و خانواده شهدا، برگزاری شورای اداری و نشست خبری در پایان سفر از مهمترین برنامههای سفر رئیسجمهور به استان همدان بود. رئیسی در بدو ورود به همدان، اولویت سفر خود را بررسی مسائل و مشکلات استان برشمرد و تاکید کرد که در شورای اداری تصمیمات و گامهای موثری برای حل مشکلات مردم برخواهیم داشت. رئیسجمهور در ابتدای سفر با حضور در پایگاه شکاری شهید نوژه، ضمن سان دیدن از یگانهای حاضر و خلبانان اف 4، از ۲ دستاورد دفاعی نیروی هوایی ارتش رونمایی کرد. رئیسی با اشاره به اقدامات فنی و تخصصی انجام شده در پایگاه شهید نوژه اظهار داشت: این اقدامات در جهت خودکفایی کشور است. با وجود اینکه بیشترین تحریم و تهدید در حوزههایی چون صنعت دفاعی و انرژی اتمی است، بیشترین پیشرفت را نیز در این دو حوزه شاهد هستیم و معلوم میشود نیروهای مسلح نه فقط تحریم را دور زدند، بلکه تحریمها را خنثی کردند. وی با بیان اینکه پیشرفتهای نظامی باعث تولید قدرت در کشور شده است، خاطرنشان کرد: دشمن تحرکات و آمادگی نیروهای مسلح را رصد میکند و نه اینکه نخواهد علیه ما اقدامی انجام دهد، بلکه نمیتواند این کار را انجام دهد، زیرا در نیروهای مسلح ما توانایی، حضور بموقع و اراده وجود دارد. رئیسی تأکید کرد: فرمانده معظم کل قوا و ما به عنوان دولت بارها اعلام کردهایم؛ هر کسی را که بخواهد تعرضی به کشور داشته باشد، شدیدا پشیمان خواهیم کرد. رئیسجمهور در ادامه برنامههای سفر خود به استان همدان، در روستای کردآباد از توابع شهرستان کبودرآهنگ، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مردم این روستا، گفت: امروز مهمترین راهکار رونق اقتصاد ملی و غلبه بر مشکلات اقتصادی تولید است؛ این یعنی هر کسی در جهت گسترش تولید در کشور تلاش کند، مردم را امیدوار و دشمن را ناامید کرده است.
وی گفت: همه مشکلات و مسائل استان همدان را نمیتوانیم در این سفر رفع کنیم اما اولویتها و مسائل اصلی را پیگیری خواهیم کرد. با اراده شما مردم و حمایتهای دولت بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. رئیسجمهور همچنین با حضور در تعدادی از واحدهای تولیدی این روستا از نزدیک در جریان مسائل و پیشنهادات تولیدکنندگان قرار گرفت. رئیسی سپس با حضور در اجتماع مردم شهرستان کبودرآهنگ، با بیان اینکه مهمترین مؤلفه قدرت و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، مردم متدین حاضر در صحنه هستند، اظهار داشت: به نیروهای نظامی، قدرت تسلیحاتی و نظامی کشور افتخار میکنیم اما باید بدانیم که آنچه دشمن را از تعرض به این کشور بازداشته مردم متدین و ولایتمدار حاضر در صحنه هستند.
رئیسجمهور در بخشی از صحبتهای خود در اجتماع مردم کبودرآهنگ اظهار داشت: دولت اعتبارات خوبی برای ایجاد اشتغال بویژه اشتغال روستایی در نظر گرفته که با پیگیری مجدانه مسؤولان مربوط در استان میتواند تا حد زیادی مشکل اشتغال را کاهش دهد. رئیسی در ادامه به شهر همدان رفت و با حضور در اجتماع مردم این شهر، مساله کمآبی را از جمله مشکلات استان همدان خواند و افزود: به مسؤولان استان از جمله آقای استاندار ماموریت داده شده هر چه سریعتر برای رفع مشکلات اولویتدار استان از جمله مساله کمآبی برنامهریزی و اقدام کنند. وی رونق تولید، شکوفایی صنایع و توسعه دانشبنیان کشاورزی را از جمله اولویتهای مهم کشور دانست و تاکید کرد: باید واحدهای صنعتی نیمهتعطیل یا تعطیل هر چه سریعتر به چرخه تولید بازگردند، چرا که فعال کردن صنایع استان و همچنین بخشهای کشاورزی و دامداری موجب اشتغال بیشتر خواهد شد و نگرانی مردم در زمینه مشکل بیکاری را رفع خواهد کرد. رئیسجمهور با اشاره به هدفگذاری مسؤولان استان برای ایجاد ۲۷ هزار شغل در استان همدان تا پایان سال جاری افزود: با توجه به اینکه مساله بیکاری یکی از نگرانیهای جدی ما و مردم در استان است، از مدیران استان میخواهم برای ایجاد ۴۰ هزار شغل در همدان برنامهریزی و با فعال کردن واحدهای تولیدی و همچنین توسعه کشاورزی از طریق اصلاح الگوی کشت، در راستای تحقق این هدف تلاش کنند. رئیسی در پایان سفر خود در بخشی از نشست خبری خود با خبرنگاران، با بیان اینکه در این سفر ۱۷۹ طرح برای تسریع در تکمیل طرحهای نیمهتمام و نیز آبادانی استان همدان به تصویب رسید، اظهار داشت: با بررسیها و اولویتسنجیهای انجام شده، ۳۵ طرح در بخش زیربنایی، ۳ طرح در بخش خاک، آب و کشاورزی، ۲۵ طرح در حوزه درمان و بهداشت، ۷۵ طرح در عرصههای فرهنگی، گردشگری و ورزشی، ۳۳ طرح در حوزه اشتغالآفرینی و ۲ طرح در حوزه صنعت و معدن در این سفر به تصویب رسید.
ارسال به دوستان
اخبار
دستور اژهای برای تعیین تکلیف ماشینآلات موجود در گمرک بوشهر
پنجشنبه هفته گذشته حجتالاسلام اژهای به بوشهر سفر کرد و در این سفر با قضات و کارکنان دستگاه قضایی استان بوشهر و فعالان اقتصادی دیدار و گفتوگو کرد. پس از بازدید ۴ ساعت و نیمه حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای از منطقه ویژه اقتصادی بوشهر و انبارهای بندر، گمرک و سازمان اموال تملیکی این استان، جلسه ویژه بررسی راهکارهای تعیینتکلیف و ساماندهی وضعیت انبارهای بندر، گمرک و سازمان اموال تملیکی بوشهر با حضور رئیس قوه قضائیه و همه دستگاههای مسؤول برگزار شد. یکی از دستورکارهای این جلسه، بررسی وضعیت و تعیین تکلیف ۹۷۶ خودروی لوکس و ۳۰۰ دستگاه ماشینآلات سنگین ویژه راهسازی بود که در انبارهای گمرک بوشهر نگهداری میشدند.
رئیس قوه قضائیه در این جلسه با اشاره به بازدید خود از منطقه ویژه اقتصادی بوشهر و انبارهای بندر، گمرک و سازمان اموال تملیکی این استان، تاکید کرد: تاکنون در راستای ساماندهی انبارهای بنادر، گمرکات و سازمان اموال تملیکی با همکاری هر ۳ قوه بویژه دولت و دستگاه قضایی اقدامات مثبت و رو به جلویی صورت گرفته است؛ این اقدامات باید استمرار یابد و من قطعا پیگیریهای لازم را درباره رفع معضلات، مشکلات و موانع ساماندهی انبارهای بندر، گمرک و سازمان اموال تملیکی بوشهر از طرق مختلف از جمله در جلسه سران ۳ قوه صورت خواهم داد. رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: از حیث صیانت از بیتالمال و حقوق مردم به هیچ وجه پذیرفتنی نیست که اموال و ارزهایی برای واردات کالای مورد نیاز به کشور صرف شود و این کالاها در زیر آفتاب و در هوای شرجی فاسد و متروکه شوند؛ باید برای حل این معضل همه مسؤولان بخشها و دستگاههای ذیربط را به خط کنیم. وی افزود: در قضیه ساماندهی انبارهای بنادر، گمرکات و سازمان اموال تملیکی، از این حیث که مقولهای مرتبط با حقوق مردم و بیتالمال است، هیچ عذر و بهانهای برای عمل نکردن به مسؤولیتها پذیرفته نیست؛ مسؤولان ذیربط نباید به صرف تنظیم و ارسال یک نامه اکتفا کنند، بلکه باید موضوعات این حوزه را تا حصول نتیجه پیگیری کنند.
***
وزیر اطلاعات:
کشورهایی که به دشمنان ملت ایران کمک کنند منتظر تلافی باشند
حجتالاسلاموالمسلمین خطیب، وزیر اطلاعات در جلسه شورای تامین استان کردستان با بیان اینکه ایجاد امنیت مردممحور و اطلاعات مردمپایه از راهبردهای سند تحول وزارت اطلاعات به شمار میرود، اظهار داشت: همه تلاشها بر رفع مشکلات و ارتقای معیشت مردم متمرکز شده است. وزیر اطلاعات با بیان اینکه اطلاعات مردمپایه و امنیت مردممحور راهبرد وزارت اطلاعات است، گفت: نگاه به کردستان امنیتی نیست و تلاش دولت افزایش رضایتمندی مردم و حل مشکلات معیشتی آنان است. خطیب با اشاره به تحرکات گروهکهای ضدانقلاب، به کشورهایی که زمینه و بستر اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران را فراهم میکنند هشدار داد و افزود: کشورهایی که به دشمنان ملت ایران کمک کنند منتظر تلافی باشند.
***
نیویورکتایمز:
ایران به یک بازیگر جهانی در صادرات پهپاد تبدیل شده است
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز مدعی شد ایران فروش فناوریهای پهپادی به کشورهایی در خارج از منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) را افزایش داده و در تلاش است به یک بازیگر بینالمللی برای عرضه این محصولات تبدیل شود. این روزنامه آمریکایی نوشت: ایران در سالهای گذشته «پیشرفتهای مستمری» در زمینه طراحی و تولید پهپادهای نظامی داشته و انتقال این پهپادها به کشورهایی در فراسوی خاورمیانه را افزایش داده است. نیویورکتایمز نوشت: این موضوع به یک منبع مهم برای تأمین سرمایه و نفوذ سیاسی برای ایران تبدیل شده که در حال دست و پنجه نرم کردن با محدودیتهای مالی وضعشده از سوی آمریکا است.
***
سفیر جدید ایران به بیروت رفت
مجتبی امانی، سفیر جدید ایران در لبنان پنجشنبه هفته گذشته وارد بیروت شد. شخصیتهای ملی و رسمی و برخی نمایندگان پارلمان و نمایندگان احزاب لبنانی در فرودگاه بیروت از سفیر ایران استقبال کردند. قبلان قبلان، نماینده رئیس پارلمان و محمود قماطی، نماینده حزبالله لبنان نیز در فرودگاه به استقبال سفیر کشورمان آمدند.
مجتبی امانی در بدو ورود تاکید کرد که برای تقویت روابط دوجانبه میان ایران و لبنان بیشتر از هر زمان دیگری، تمام تلاش خود را انجام خواهد داد. بر اساس این گزارش، پس از پایان ماموریت دیپلماتیک محمدجلال فیروزنیا در لبنان، اخیرا مجتبی امانی به عنوان سفیر ایران در بیروت انتخاب شد. پیش از سفر امانی به بیروت، دیداری میان حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و مجتبی امانی، سفیر جدید ایران در لبنان انجام شد. امیر عبداللهیان در این دیدار، بر گسترش ابعاد همکاری کشورمان و لبنان تاکید کرد و ضرورت توجه به این روابط راهبردی را یادآور شد. مجتبی امانی نیز با تشریح برنامههای خود در لبنان، همکاری با دولت و همه گروهها و سلایق سیاسی مختلف این کشور را از اهم برنامههای خود ذکر کرد. در این ملاقات بر اهمیت جمهوری لبنان به عنوان کشوری که در صف اول مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی است تاکید شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|