|
فعالیت ۸۰ هزار مشاور غیرقانونی املاک در کشور
مقام مسؤول وزارت راهوشهرسازی با بیان اینکه «سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات به سازمان امور مالیاتی متصل نیست»، گفت: ۱۲۰ هزار مشاور املاک مجوز رسمی دارند و ۸۰ هزار مجوز ندارند. پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راهوشهرسازی اظهار کرد: اتصال سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات به سازمان امور مالیاتی، اقدامی برای اصلاح نهادی است که سالها آن را دنبال کردیم و مربوط به فصل خاصی نیست؛ بنابراین بعد از اتصال به سازمان امور مالیاتی برای فصول و سالهای آینده هم کاربردی است.
ارسال به دوستان
بحران گاز در اروپا خطر رکود را برای اقتصاد تورمزده منطقه یورو افزایش میدهد
رکوردشکنی تورم و قیمت گاز در اروپا
نرخ تورم در اروپا با رسیدن به 8.9 درصد رکورد تاریخی جدیدی را ثبت کرد؛ قیمت گاز اروپا هفته پیش تنها در ۲ روز 30 درصد افزایش یافت
صندوق بینالمللی پول: توقف کامل جریان گاز روسیه میتواند باعث سهمیهبندی انرژی در اروپا شود و رشد اقتصادی این قاره را در سالهای 2022 و 2023 بشدت کاهش دهد
گروه اقتصادی: اقتصاددانان انتظار دارند سال آینده با توجه به خطرات رکود اقتصادی در اروپا، وخیمتر شدن وضعیت اقتصاد این قاره ادامه یابد. حمله روسیه به اوکراین در ماه فوریه قیمت انرژی و مواد غذایی را در اروپا افزایش و قدرت خرید مصرفکنندگان را کاهش داده است. همه اینها در حالی است که در هفتههای اخیر، عرضه گاز از سمت روسیه به اروپا با اختلال مواجه شده است؛ گازپروم روسیه اواخر هفته گذشته اعلام کرد جریان گاز از طریق خط لوله «نورد استریم یک» به آلمان به دلیل تعمیر و نگهداری به حدود یکپنجم سطح عادی خود رسیده است. این خط لوله کلیدی که روسیه را به آلمان متصل میکند، برای نخستینبار در ماه ژوئن به 40 درصد از ظرفیت کاهش یافت؛ همین امر باعث شد تا سیاستمداران اروپایی از روسیه بابت تبدیل تامین گاز اروپا به سلاحی علیه این قاره انتقاد کنند. گازپروم هفته گذشته با اشاره به تاخیر در بازگرداندن توربین گازی پس از تعمیر و نگهداری در کانادا توسط تامینکننده تجهیزات زیمنس انرژی، تحریمها را عامل این کاهش عرضه دانست. قیمت گاز اروپا هفته پیش تنها در ۲ روز حدود 30 درصد افزایش یافت. این در حالی است قیمت گاز اروپا در یک سال اخیر 9 برابر شده است. کاهش طولانیمدت جریان گاز روسیه به اروپا باعث میشود این منطقه نتواند تا قبل از فصل زمستان، به اندازه کافی ذخایر خود را پر کند و این امر باعث میشود گاز برای کاربران صنعتی پرمصرف جیرهبندی شود. صندوق بینالمللی پول روز سهشنبه در حالی که پیشبینی خود را برای رشد آلمان در سال آینده 1.9 درصد کاهش داده بود، هشدار داد: توقف کامل جریان گاز، میتواند باعث سهمیهبندی انرژی شود و بر بخشهای صنعتی تأثیر بگذارد و رشد منطقه یورو را در سالهای 2022 و 2023 بشدت کاهش دهد. اتحادیه اروپایی هدفی را برای اکثر کشورهای این اتحادیه تعیین کرده است که مصرف گاز را تا 15 درصد کاهش دهند. دولت آلمان از خانوارها و شرکتها خواست تا حتی بیش از این میزان صرفهجویی کنند. در همین باره رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان گفته است: «ما در شرایط خطیری قرار داریم، زمان آن فرا رسیده است که همه این را بفهمند». سناریوی کابوسآور برای بانک مرکزی اروپا و دولتها به طور یکسان رکود تورمی خواهد بود، با قطع عرضه گاز روسیه منطقه یورو وارد رکود میشود و این در حالی است که بحران انرژی و ضعیفتر شدن ارزش یورو همچنان قیمتها را حتی بالاتر میبرد و باعث تورم میشود. چهارشنبه گذشته گلدمن ساکس گفت که حتی اگر روسیه به طور کامل عرضه انرژی را قطع نکند، احتمال وقوع رکود فنی با رشد منفی در ۲ فصل متوالی سال جاری، امری ممکن است. رکود شدیدتر احتمالا در صورت اختلال شدیدتر در جریان گاز یا رکود اقتصادی ایالات متحده وجود دارد. پیشبینی میشود در صورت قطع کامل گاز روسیه، تولید ناخالص داخلی منطقه یورو در سال آینده بین یک تا 2 درصد کاهش یابد و تورم حداقل برای یک سال دیگر بسیار بالاتر از هدف 2 درصدی بانک مرکزی اروپا باقی بماند. همچنین ایگنازیو ویسکو، سیاستگذار بانک مرکزی ایتالیا و عضو شورای راهبری بانک مرکزی اروپا هشدار داد که ممکن است رکود اقتصادی در اروپا رخ دهد. ویسکو در یک رویداد آنلاین در روز پنجشنبه (۲۸ جولای) گفت: خطر رکود اقتصادی وجود دارد. وی افزود: اگر این اتفاق بیفتد، بانک مرکزی اروپا باید درباره آنچه باید انجام دهد بحث کند.
* رکوردشکنی تورم در حوزه یورو
نرخ تورم در حوزه یورو تحت تاثیر پیامدهای اقتصادی جنگ اوکراین در ماه جاری عدد 8.9 درصد را به ثبت رساند و رکورد افزایش تورم سالانه در این حوزه را شکست. مرکز آمار اتحادیه اروپایی (یورواستات) دیروز تازهترین آمار میزان رشد اقتصادی و نرخ تورم را در ۱۹ کشور حوزه پولی واحد منتشر کرد. در حالی که تورم با رسیدن به عدد 8.9 درصد در ماه جولای (تیر/ مرداد) رکورد افزایش تورم سالانه را شکسته است اما این حوزه در بخش رشد اقتصادی با ثبت 0.7 درصد برای ۳ ماه دوم سال ۲۰۲۲، وضعیت بهتری را نسبت به ۳ ماهه اول سال نشان میدهد.
* کالاهای اساسی در آلمان کمیاب میشود؟
نشریه آلمانی «Zeit Online» روز گذشته نوشت در صورت کاهش عرضه گاز روسیه در ماههای آینده، آلمان ممکن است با کمبود کالاهای اساسی مانند کاغذ توالت و مقوا مواجه شود. یورگن شالر، رئیس هیات اتحادیه کاغذ باواریا هشدار داد، اگر کارخانههای تولید کاغذ مجبور شوند به علت کمبود گاز، ظرفیت تولید خود را کاهش دهند، احتمالا از سوددهی خارج خواهند شد. شالر توضیح داد که تولید کاغذ به مقدار زیادی آب، برق و گاز نیاز دارد. وی افزود این تکنولوژی آزمایش و آزموده شده است و به سرعت قابل تغییر نیست. شالر به نشریه«Zeit» گفت: «بسیاری از کارمندان شرکت من در حال حاضر بسیار نگران هستند. من نمیتوانم آنها را سرزنش کنم، زیرا اگر بتوانیم تنها 50 یا 60 درصد تولید کنیم، این تولید برای ما مقرون به صرفه نیست. صادقانه بگویم، من هم نگرانم».
***
افزایش بیکاری در آمریکا
تازهترین آمارهای وزارت کار آمریکا نشان میدهد نرخ بیکاری در این کشور به سرعت در حال بالارفتن است و طی 8ماه اخیر به رکورد بیسابقهای رسیده است. در حالی که درخواستها برای دریافت بیمه بیکاری برای نخستینبار در هفته منتهی به 23 جولای با 5 هزار مورد کاهش به رقم 256 هزار درخواست رسیده اما نرخ بیکاری از نوامبر گذشته تاکنون همچنان در بالاترین رقم قرار دارد و این امر ممکن است منجر به افزایش تورم و کاهش رشد اقتصادی شود. همچنین در هفته منتهی به 16 جولای یک میلیون و 359 هزار آمریکایی بیمه بیکاری دریافت کردهاند که این رقم از نوامبر سال گذشته تاکنون بیسابقه بوده است. بر این اساس، برای چهارمین ماه متوالی، نرخ بیکاری با رقم 3.6 درصد ثبت شده که این رقم در 50 سال اخیر بیسابقه بوده است. این در حالی است که شرکتهای بزرگ مانند تسلا، نتفلیکس، کاروانا و ردفین اخیرا اقدام به اخراج بسیاری از کارکنان خود کردهاند و برخی شرکتهای بزرگ دیگر مانند گوگل، اپل، متا و مایکروسافت نیز اعلام کردهاند که در بحبوحه ابهامات اقتصادی جهانی، روند استخدام نیروی خود را به شکل چشمگیری کاهش دادهاند.
ارسال به دوستان
با سهلانگاری شرکت انبارهای عمومی صدها تن برنج در گمرک زاهدان از بین رفت
داستان عجیب آب رفتن صدها تن برنج
به دنبال بارندگی بیسابقه هفته گذشته در جنوب کشور، گمرک زاهدان دچار آبگرفتگی شد و حجم زیادی از برنجهای وارداتی در آب ماند. در نخستین واکنش به این موضوع، گمرک زاهدان اعلام کرد از اواخر سال گذشته، ورود کالا به این گمرک افزایش یافته است به طوری که در حال حاضر ۱۴ هزار تن کالا در محوطه و در فضای باز تخلیه شده است. گمرک تاکید کرده به دفعات به وزارت صمت و استانداری برای محدود شدن ثبت سفارش به مقصد این گمرک تذکر داده یا از انبارهای عمومی که مسؤولیت حفاظت کالاهای موجود در این گمرک را داشته خواسته شد فضای مناسب برای نگهداری کالا ایجاد کنند ولی هیچ یک توجهی نکردهاند و با گرفتن تعهد از واردکننده، کالا را در محوطه نگه داشتهاند.
از سویی انجمن واردکنندگان برنج به این موضوع واکنش نشان داد و اعلام کرد واردکننده در زمان ورود کالا، تابع شرایط و مجبور است هر چه حکم شد، بپذیرد ولی این پذیرفتن به معنی تایید اهمال مرجع نگهدارنده نیست.
در این میان اما شرکت انبارهای عمومی که پای آن به عنوان مرجع نگهدارنده و مسؤول حفاظت از کالا در میان است، با وجود پیگیریهای متعدد، تاکنون حاضر به ارائه توضیح و پاسخ به ابهامات موجود نشده است.
* اینطور نیست که هشدار داده باشند و نخواهیم کالا را ترخیص کنیم؛ دلیل دارد
یکی از صاحبان برنجهای بارانزده درباره اینکه چرا به اخطارهای قبلی توجه نکرده و کالای خود را سریعتر ترخیص نکرده است، گفت: اینطور نیست که واردکننده نخواهد کالا را ترخیص کند و متحمل هزینههای انبارداری شود، بلکه گاهی فرآیند ترخیص به دلایلی طولانی میشود. از جمله موانعی که پیش رو قرار دارد، طولانی شدن ویرایش ثبت سفارش است که وقتی برای آن اقدام میشود، مدتها در کارتابل کارشناسان مربوط باقی میماند. از سوی دیگر با وجود اینکه گمرک زاهدان، گمرک تخصصی است، تشریفات گمرکی کند پیش میرود و دلیل آن عدم اقدام بموقع و همکاری سازمانهای همجوار با گمرک است. مثلا پاسخ آزمایش استاندارد و سازمان غذا و دارو از کالا گاهی 6 تا 7 روز زمان میبرد تا در سامانه وارد شده و بتوان ادامه مسیر ترخیص را طی کرد؛ آن هم در شرایطی که مبالغ قابل توجهی باید صاحب کالا بابت این نمونهبرداری پرداخت کند.
* انبار خصوصی باز شد اما دیر
وی در ادامه با اشاره به وضعیت نگهداری کالا در محوطه باز گمرک زاهدان گفت: انبارهای خصوصی نیز برای نگهداری کالا وجود دارد ولی آنقدر شرایط سختی برای ورود وجود دارد که نمیتوانیم کالا را وارد آنجا و تخلیه کنیم؛ با این حال در یکی، دو روز اخیر که شرایط مناسب نبوده، این انبارها را باز کردند ولی نوشدارو بعد از مرگ سهراب بود و باید از قبل در این باره اقدام میشد. او درباره اینکه آیا اقدامی برای تعیین تکلیف خسارت وارده شده است؟ گفت: محموله برخی صاحبان کالا به طور کامل آسیب دیده و ظاهرا مسؤول رسیدگی به این موضوع و جبران خسارت، انبارهای عمومی است ولی زمانی که به نماینده این شرکت در زاهدان اعلام کردیم، به ما گفتند چون بار شما در محوطه گمرک تخلیه شده است، خسارتی بابت آن پرداخت نمیکنیم. با این حال بعد از ورود مسؤولان از جمله دادستانی به موضوع، انبارهای عمومی تا حدودی از موضع اولیه خود عقبنشینی کرد. به گفته این واردکننده، حتی در روز دوم بارندگی و آبگرفتگی، بابت انبارداری محموله برنج آبگرفته هزینه قابل توجهی پرداخت کردیم تا بتوانیم آن را ترخیص کنیم که مستندات آن موجود است. این در حالی است که هزینه انبارداری از صاحب کالایی که محموله آن در محوطه باز است، برابر با هزینه یک انبار استاندارد و مسقف دریافت میشود؛ آن هم زمانی که طبق قانون باید تعرفه این ۲ انبار با یکدیگر متفاوت باشد.
* شرکت انبارهای عمومی نمیتواند نپذیرد مسؤول خسارت وارده است
رئیس گمرک زاهدان درباره تکلیف خسارتهای وارده و مسؤولیت آن توضیح داد: طبق قانون، در چنین مواردی جبران ضرر و زیان وارده بر عهده مرجع تحویلگیرنده کالاست که در این موضوع، مسؤولیت بر عهده شرکت انبارهای عمومی است. ضمن اینکه این شرکت بر اساس قبض انبار، کالا را بیمه و حق بیمه دریافت کرده است و باید در قبال آن، خسارت پرداخت کند. وی در پاسخ به اینکه آیا شرکت انبارهای عمومی پذیرفته است که خسارت پرداخت کند؟ گفت: نمیتواند نپذیرد.
ارسال به دوستان
اخبار
معامله روزانه ۲ میلیون روبل-ریال
رئیس کل بانک مرکزی از مذاکرات با کشورهای مختلف در راستای برقراری تفاهمات پولی خبر داد و گفت: نماد روبل-ریال اخیرا رونمایی شد و در یک هفته که از معاملات این ابزار میگذرد، به طور میانگین ۲ میلیون روبل در روز معامله داشتیم.
علی صالحآبادی، رئیس کل بانک مرکزی درباره نرخ سپرده قانونی بانکها اظهار کرد: بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار در گذشته این نرخ حداکثر بین ۱۰ تا ۱۳ درصد بود که در حال حاضر حداکثر از ۱۳ درصد به ۱۵ درصد درباره بانکها و موسسههای مالی که مقررات بانک مرکزی بویژه ترازنامه بانکها را رعایت نمیکنند، افزایش یافت.
وی ادامه داد: بانک مرکزی در راستای مدیریت تورم برای هر بانک در چارچوب سیاستهای پولی خود، کنترل مقداری ترازنامه را در دستور کار دارد و مشخص است که ترازنامه هر بانک، متناسب با اهداف کلان اقتصادی چه مقدار باید رشد کند.
***
نرخ سود بینبانکی به زیر 20.5 درصد میرسد
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد قرار است روند صعودی نرخ سود بینبانکی متوقف شود و این سود به زیر 20.5 درصد برسد.
مجید عشقی با تاکید بر اینکه سازمان بورس بر این موضوع تاکید دارد که سود بینبانکی طبق مصوبه ستاد اقتصادی دولت به میانگین ۲۰ درصد برسد، اظهار کرد: این در حالی است که از طرف دیگر بانک مرکزی هم سیاستهایی دارد. این نرخ مخصوصا از ابتدای سال جاری افزایشی بود اما در جلسهای که با رئیس کل بانک مرکزی داشتیم قرار شد روند صعودی آن متوقف شود.
وی ادامه داد: همچنین در جلسه مذکور قرار شد سود بینبانکی روند نزولی بگیرد و به زیر 20.5 درصد برسد. درباره سود بینبانکی بحثهای دیگری هم وجود دارد. در واقع دغدغه تورم مطرح است و دیدگاههای مختلفی درباره میزان اثر افزایش نرخ سود بانکی روی نرخ تورم وجود دارد. این دیدگاهها در بحثهای کارشناسی پیش میرود.
سود بینبانکی هفتههای اخیر روند صعودی داشت و در اواخر ماه گذشته به 21.31 درصد رسید که رشد قابل توجهی را ثبت کرد، زیرا این رقم، بالاترین عدد ثبت شده از این سود از بهمن سال ۱۳۹۹ تاکنون است. این نرخ که به عنوان یکی از انواع نرخهای بهره در بازار پول به نرخهای سود یا بهره در سایر بازارها جهت میدهد، در واقع قیمت ذخایر بانکهاست و زمانی که آنها در پایان دوره مالی کوتاهمدت اعم از روزانه یا هفتگی، دچار کسری ذخایر میشوند، از سایر بانکها در بازار بینبانکی یا از بانک مرکزی استقراض میکنند.
کارشناسان اقتصاد افزایش نرخ سود بینبانکی را به این شرط که متداوم و چشمگیر باشد، عامل مهمی در کاهش تورم میدانند اما کارشناسان بورسی یکی از عوامل تاثیرگذار بر شکلگیری روند منفی در بازار سرمایه را افزایش این نرخ میدانند و معتقدند کاهش نرخ سود بانکی میتواند نقش مهمی در حرکت نقدینگی از بانک به بازار سرمایه داشته باشد و سبب رونق بازار سرمایه شود.
***
پیگیری وزارت نیرو برای فروش برق با مکانیزم بورس
وزیر نیرو گفت: وزارت نیرو درصدد است بزودی فروش برق با مکانیزم بورس و با نظام عرضه و تقاضا انجام شود. علیاکبر محرابیان با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم هم در مجلس و هم در دولت برنامه توسعهای ۳۵ هزار مگاواتی نیروگاهها به عنوان یک برنامه 4 ساله اعلام شده است، افزود: پایه و اساس سرمایهگذاری در این زمینه بخش خصوصی است که برنامهریزیهای مربوط به آن برای سال اول انجام شده و بخش قابل توجهی از نیروگاهها وارد چرخه تولید کشور شدهاند و خوشبختانه طبق برنامه پیش رفته است. وی گفت: وزارت نیرو از حضور بخش خصوصی بشدت استقبال و حمایت میکند.
محرابیان درباره نرخ فروش برق با مکانیزم بورس اظهار کرد: درصدد هستیم بزودی فروش برق با مکانیزم بورس و با نظام عرضه و تقاضا انجام شود که سابقه این کار را بنده در سالهای گذشته و در حوزه سیمان، فولاد و صنایع معدنی داشتهام و امروز همان مدل را دنبال میکنم.
وزیر نیرو بیان کرد: در حال تسهیل مقدمات موضوع هستیم و امیدواریم در یک فرآیند عرضه و تقاضا، هر چه سریعتر فروش برق توسط نیروگاهها از طریق بورس انجام شود که این کار ضمن تقویت بورس، باعث شفافسازی هر چه بیشتر میشود.
وی خاطرنشان کرد: با این کار نیروگاهها و صاحبان نیروگاههای کشور میتوانند مبالغ فروش برق را به صورت لحظهای و در زمان فروش به طور کامل دریافت کنند.
***
۴ میلیون تحت پوشش کمیته امداد سهام عدالت میگیرند
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در گام نخست به ۴ میلیون نفر از خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی تا پایان شهریورماه امسال، این سهام اعطا میشود. محمدرضا پورابراهیمی اظهار داشت: بر اساس قانون بودجه 1401 جاماندگان سهام عدالت از افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی هستند که تاکنون 4 میلیون نفر شناسایی شدهاند و باید سهام عدالت در فاز اول شناسایی بازماندگان، به آنها اختصاص پیدا کند.
وی گفت: بخش دوم بازماندگان افرادی از دهکهای بعدی تا دهک ششم درآمدی هستند که سهام عدالت به آنها اختصاص پیدا نکرده است و همینطور بر اساس اولویت این طرح به جلو میرود. نماینده کرمان در مجلس گفت: محاسبات برای شناسایی افراد جامانده سهام عدالت انجام شده و قرار است طبق تکلیف قانون بودجه تا پایان تابستان امسال، سهام عدالت به جاماندگان اختصاص پیدا کند، در مرحله بعد هم این سهام باید به کسانی که از سهام عدالت جا ماندهاند، اختصاص یابد.
ارسال به دوستان
۸۰ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در دنیا
مجری طرح کشت فراسرزمینی با اشاره به اینکه ٨٠ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در جهان انجام میشود، گفت: وزارت امور خارجه شیوهنامه همکاری با فعالان کشت فراسرزمینی را تهیه کرده و سال ۱۳۹۸ توسط معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه به همه سفارتخانهها و نمایندگیهای ایران ارسال شد و وزارت کار نیز وظایفی را که در این زمینه برعهده داشت انجام داد. همچنین در بانک مرکزی نیز در سال ۱۳۹۷ مصوبه مورد نیاز مبنی بر تأمین ارز نیمایی مورد نیاز فعالان کشت فراسرزمینی به تصویب رسید. محسن شاطرزاده افزود: وزارت امور اقتصادی و دارایی هم از طریق شرکت سرمایهگذاریهای خارجی (ایفیک) و صندوق توسعه ملی مجاز به ارائه تسهیلات ارزی یا مشارکت در سرمایهگذاری شده بود. وی خاطرنشان کرد: اما مسالهای که در این میان وجود داشت، دشواری راستیآزمایی درخواست ارز از سوی فعالان کشت فراسرزمینی بود. به این صورت که دستگاههای مسؤول قادر نبودند ادعاهای افراد مبنی بر میزان خرید زمین یا مخارج تولید در سایر کشورها را راستیآزمایی کنند، بنابراین عملا در این سالها ارزی به متقاضیان کشت فراسرزمینی پرداخت نشد. مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ما برای فعالان کشت فراسرزمینی، کشور خاصی را برای انجام کشت تعیین نمیکنیم اما به متقاضیان مشورتها و اطلاعات لازم را میدهیم ولی به طور کلی از کشورهایی مانند روسیه، قزاقستان، اوکراین و برزیل استقبال بیشتری صورت گرفته است، ضمن اینکه در کشورهایی مانند جمهوری آذربایجان، ساحل عاج، غنا و ماداگاسکار نیز متقاضیانی داشتهایم. وی افزود: فعلا چند شرکت خصوصی در کشورهای قزاقستان، روسیه، برزیل، اوکراین، آذربایجان و ازبکستان فعال هستند. در لایحه بودجه ۱۴۰۰ از فعالان کشت فراسرزمینی حمایت شده و آنجا عنوان شده است که در شرایط مساوی برای واردات کالا بین تجار و تولیدکنندگان محصول فراسرزمینی، وزارت جهاد کشاورزی باید محصول را از تولیدکننده کشت فراسرزمینی خریداری کند. این تبصره در برنامه بودجه سال ۱۴۰۱ نیز تکرار شده است. شاطرزاده گفت: بر اساس آمار موجود، در دنیا ۸۰ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی انجام میشود، کشورهایی مثل آمریکا، چین، ژاپن، عربستان و امارات، کشت فراسرزمینی انجام میدهند. به طور مثال در کشور برزیل، چینیها در حال حاضر 2 میلیون هکتار کشت فراسرزمینی و ژاپن نیز حدود 1.5 میلیون هکتار کشت فراسرزمینی دارند. همچنین کشورهایی مثل آمریکا در مناطقی که صادرات زیادی به آنجا دارند، کشت محصولات را نیز در همان جا انجام میدهند تا هزینه حمل کاهش یابد. بنابراین این طرح در دنیا نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. مشاور وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: کشور ما علاوه بر چنین مزیتهایی با توجه به بحث کمآبی و واردات آب مجازی، ملزم است رو به کشت فراسرزمینی بیاورد، ضمن اینکه در کشورهایی مانند برزیل، آرژانتین و ونزوئلا مزیتهای فراوانی برای کشت فراسرزمینی وجود دارد که با توجه به بارندگی فراوان در آن کشورها تقریباً تمام کشتها به صورت دیم است و میزان بارندگی در این کشورها ۱۰ برابر ایران و کشت در آنجا ارزانتر از ایران تمام میشود. تا ۱۰ سال آینده کشور ما به ۲۷ میلیون تن ذرت، کنجاله، دانه روغنی و جو نیاز دارد که در خوشبینانهترین حالت میتوانیم ۱۵ میلیون تن آن را در داخل تولید و ناچاریم ۱۲ میلیون تن دیگر را وارد کنیم بنابراین چارهای جز انجام کشت فراسرزمینی نداریم. پیشبینی ما تا پایان سال ۱۴۰۱ مبنی بر واردات محصولات تولیدی کشت فراسرزمینی تا حدود 1.5 میلیون تن است. در سال جاری برای یک تا ۲ میلیون تن محصولات چهارگانه فوق قرارداد کشت فراسرزمینی منعقد شود. ضمن اینکه برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی این است که در خلال یک طرح ۱۰ ساله یعنی تا سال ۱۴۱۰ حدود ۱۰ میلیون تن محصولات چهارگانه را از طریق کشت فراسرزمینی تولید و خریداری کند. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|