|
نیکاراگوئه سفیر آمریکا را راه نمیدهد
وزارت خارجه نیکاراگوئه اعلام کرد در واکنش به اظهارات غیردوستانه سفیر تازه منصوب شده آمریکا، از ورود او به خاک خود ممانعت میکند. «هوگو رودریگز» سفیر تازه منصوب شده توسط جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا پیشتر در اظهاراتی مداخلهجویانه گفته بود در مقام سفیر واشنگتن در ماناگوآ از استفاده از همه ابزارهای اقتصادی و سیاسی برای تغییر جهت سیاسی دولت نیکاراگوئه حمایت خواهد کرد.
ارسال به دوستان
ولیعهد سعودی و رئیسجمهور فرانسه پنجشنبهشب در کاخ الیزه پاریس دیدار کردند
فرش قرمز مکرون برای جلاد
نماینده ارشد چپگرای پارلمان فرانسه: مکرون برای مدت طولانی با مردی که دستهایش غرق در خون است، دست میفشرد
گروه بینالملل: محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان سعودی در تور سفر اروپایی خود پس از حضور در آتن و دیدار با مقامات یونان، عازم فرانسه شد و پنجشنبهشب در پاریس با امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه دیدار کرد. محور این دیدار که در قالب ضیافت شام در کاخ الیزه برگزار شد، بحث انرژی و تامین نفت و گاز اروپا بود؛ موضوعی که این روزها به خواسته اصلی کشورهای غربی و به اصطلاح پرچمداران حقوق بشر، از قاتل جمال خاشقجی تبدیل شده است. 2 هفته قبل نیز جو بایدن در جریان نخستین سفر خود به عربستان از زمان آغاز ریاستجمهوریاش، با وجود پرسشهای مکرر رسانهها درباره وضعیت حقوق بشر در عربستان، بر مساله انرژی و توافق با عربستان در این زمینه تمرکز کرد؛ اتفاقی که در مقیاس کوچکتر برای مکرون هم رقم خورد. در تحقیقات سازمان ملل، قتل خاشقجی به عنوان «قتل فراقانونی که عربستان سعودی مسؤول آن است» توصیف شد. سازمانهای اطلاعاتی آمریکا مشخص کردند بنسلمان عملیاتی را که منجر به قتل خاشقجی شد، «تأیید» کرده است. اگر چه دیدار رئیسجمهور فرانسه با ولیعهد عربستان با انتقاد نهادهای حقوق بشری مواجه شده است اما این انتقادات همانطور که بایدن را تحت تاثیر قرار نداد، برای مکرون هم محلی از اعراب نداشت. حتی در بیانیه دفتر ریاستجمهوری فرانسه اشارهای به این موضوع نشده است. ضمن اینکه ولیعهد عربستان پس از پایان سفر خود در بیانیهای از «استقبال گرم» رئیسجمهور فرانسه قدردانی و فرانسه را «کشور دوست» عربستان معرفی کرده است. واقعیت این است که نیاز اروپا و آمریکا به انرژی، اولویتهای اصلی غرب را نمایان کرده است. وضعیت جاری نشان داد موضوع حقوق بشر یک مساله کاملا سیاسی است و غرب به واقع به شکل ابزاری از این مفهوم سوءاستفاده میکند. متحدان رئیسجمهور فرانسه از نشست بنسلمان با مکرون به عنوان نمایشی از «سیاست واقعی» دفاع کردند؛ آنها نیازهای عملی را بالاتر از اصول در سیاست خارجی قرار دادند. «استانیسلاس گورینی» وزیر خدمات عمومی و از متحدان نزدیک رئیسجمهور فرانسه، روز جمعه به رادیو «اروپا1» گفت نقش رئیسجمهور «حفاظت از مردم فرانسه» است و او معتقد است خدمات انجام شده است.
* تامین انرژی؛ محور گفتوگوی مکرون - بنسلمان
به گزارش «وطنامروز»، در حالی که در بیانیه دفتر ریاستجمهوری فرانسه که دیروز جمعه منتشر شد هیچ اشاره صریحی به توافق پیرامون نفت یا گاز نشده است اما مکرون بر اهمیت ادامه هماهنگی مداوم با عربستان سعودی در رابطه با تنوع بخشیدن به منابع انرژی برای کشورهای اروپایی تاکید کرده است. دستیاران رئیسجمهور فرانسه پیش از مذاکرات روز پنجشنبه با تکرار درخواست جو بایدن، رئیسجمهور ایالاتمتحده در جریان سفر ۲ هفته پیش وی به جده، اشاره کرده بودند مکرون از عربستان سعودی میخواهد تولید نفت خود را برای کمک به کاهش قیمت نفت افزایش دهد. در بیانیه فرانسه آمده است مکرون و بنسلمان در میان ترس از قحطی به خاطر از دست دادن غلات اوکراین، درباره امنیت غذایی بحث و توافق کردند برای «کاهش اثرات» جنگ در اوکراین تلاش کنند. بر اساس آمارهای رسمی، اروپا بیشترین آسیب را از تحریم نفت و گاز روسیه خواهد دید و آینده این قاره با عباراتی نظیر زمستان سرد و وحشت از سرما تفسیر میشود. کشورهای اروپایی بشدت به دنبال منابع جایگزین سوختهای فسیلی هستند. عربستان سعودی یکی از معدود کشورهایی است که توانایی افزایش تولید خود را دارد. بنسلمان روز جمعه از امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه به خاطر «پذیرایی گرم» تشکر کرد. وی در پیامی که از سوی وزارت خارجه عربستان منتشر شد، نوشت: «در حالی که کشور دوست شما را ترک میکنم، از جنابعالی به خاطر استقبال گرم و میهماننوازیای که از من و هیأت همراه شد، نهایت تشکر و قدردانی را دارم».
* انتقادات از مکرون در پی دیدار با جلاد
مکرون و بایدن به دلیل ملاقات با بنسلمان هر دو مورد انتقاد گروههای حقوق بشری قرار گرفتند. بایدن با ژستی به بنسلمان ضربه زد (نحوه دست دادن کرونایی) که مورد توجه منتقدان قرار گرفت. در حالی که مکرون هنگام استقبال از شاهزاده روی پلههای کاخ الیزه دست داد. «الکسیس کوربیه» نماینده ارشد چپگرای پارلمان فرانسه روز جمعه به تلویزیون BFM گفت: «او برای مدت طولانی با مردی که دستهایش غرق در خون است، دست میفشرد». خدیجه چنگیز، نامزد خاشقجی روز پنجشنبه گفت: «از اینکه امانوئل مکرون با تمام افتخارات از جلاد نامزد من استقبال میکند، خشمگین شدهام». نامزد خاشقجی گفت: «تمام تحقیقات بینالمللی انجام شده تا این لحظه... مسؤولیت «امبیاس» را در این ترور به رسمیت میشناسند». چهرههای اپوزیسیون فرانسوی و گروههای حقوق بشری هم از تصمیم مکرون برای دعوت از بنسلمان به شام در کاخ الیزه در پی قتل وحشتناک جمال خاشقجی انتقاد کردند. این جنایت توسط تحقیقات سازمان ملل به عنوان «قتل فراقانونی که عربستان سعودی مسؤول آن است» توصیف شد. بنا بر گزارشها، سازمانهای اطلاعاتی ایالات متحده تشخیص دادهاند بنسلمان عملیاتی را که منجر به مرگ خاشقجی شد، «تأیید» کرده است، اگر چه ریاض این موضوع را رد کرده و عوامل سرکش را مقصر دانسته است. «اگنس کالامار» دبیرکل عفو بینالملل به خبرگزاری فرانسه گفت از این دیدار عمیقا ناراحت است، زیرا این دیدار برای جهان و جمال [خاشقجی] و افرادی مانند او معنایی ندارد. او افزود بنسلمان مردی است که «هیچ مخالفتی را تحمل نمیکند».
تنها چند ساعت قبل از ملاقات محمد بنسلمان و امانوئل مکرون در کاخ الیزه، ۳ گروه از فعالان مدنی فرانسه، شکایتی را علیه او در دادگاه مطرح کردند. یکی از گروههایی که شکایت را ثبت کرده، «اکنون دموکراسی برای جهان عرب» نام دارد. این گروه استدلال کرده است محمد بنسلمان از مصونیت قضایی برخوردار نیست، چرا که او هنوز ریاست حکومت را در کشورش بر عهده ندارد. این گروه میگوید فرانسه از معدود کشورهای جهان است که میتوان محمد بنسلمان را در آنجا محاکمه کرد. «بندیکت جینهراد» از سازمان «دیدهبان حقوق بشر» در واکنش به این سفر گفت مکرون، بدون «تعهد قوی و مستحکم» به حقوق بشر، خطر «سفیدنمایی» چهره مخدوش محمد بنسلمان را به جان خرید.
در این بین یکی از دستیاران مکرون از شام کاری در زمان بحران جهانی انرژی و غذا دفاع کرد و در عین حال قول داد به حقوق بشر توجه شود. این دستیار که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری فرانسه گفت رئیسجمهور درباره آن [حقوق] به طور کلی صحبت خواهد کرد اما از فرصتی برای طرح موارد فردی نیز استفاده خواهد کرد. دستیار مکرون افزود: «برای اینکه رئیسجمهور نفوذ داشته باشد و با مشکلاتی که کشورهای اروپایی و فرانسه با آن روبهرو هستند مقابله کند... تنها راه گفتوگو با همه شرکاست».
***
بنسلمان را بازداشت کنید
وبگاه عربی ۲۱ درباره شکایت نهادهای حقوق بشری از حضور بنسلمان در پاریس نوشت: سازمانهای «اکنون دموکراسی برای جهان عرب» (DAWN)، «ابتکار عدالت جامعه باز» (OSJI) و «دادگاه بینالمللی» شکوائیه ۴۲ صفحهای به دادگاه پاریس ارائه داده و محمد بنسلمان را به شکنجه و ربایش خشونتآمیز جمال خاشقجی متهم کردهاند، این موارد در فرانسه قابل پیگرد هستند. در این شکوائیه همچنین آمده است که بنسلمان نمیتواند مصونیت قضایی داشته باشد، چرا که وی ولیعهد است و رئیس حکومت نیست. «ساره لی ویتسن» مدیر اجرایی سازمان «DAWN» در این باره گفت: «مقامات فرانسوی باید فورا علیه محمد بنسلمان به دلیل نقش وی در جنایت قتل جمال خاشقجی، تحقیقات جنایی راه بیندازند».
او ادامه داد: «فرانسه به عنوان عضوی از کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه شکنجه و ربایش، موظف است در صورت حضور در خاک فرانسه از مظنونی مانند بنسلمان تحقیق کند». به نوشته عربی21، قانون فرانسه «صلاحیت جهانی» برای جرائم شکنجه و ربایش را به رسمیت میشناسد. این بدان معناست که مقامات قضایی این اختیار را دارند - و درباره شکنجه و ربایش، لازم است - این جنایات را بدون توجه به محل ارتکاب آنها و صرفنظر از ملیت مظنونان یا قربانیان آنها، تا زمانی که مظنون در خاک فرانسه حضور دارد، بررسی و پیگیری کنند. به گفته سازمانهای حقوق بشری، مسائل مربوط به صلاحیت جهانی بخش مهمی از تلاشهای بینالمللی برای پاسخگو کردن افراد مسؤول جنایات و تأمین عدالت برای قربانیانی است که جایی برای تظلمخواهی ندارند. این مسأله همچنین جلوی جنایات آینده را گرفته و کمک میکند کشورها به پناهگاههای امنی برای ناقضان حقوق بشر تبدیل نشوند. جیمز گلدستون، مدیر اجرایی ابتکار عدالت جامعه باز، در این باره گفت: امانوئل مکرون، به دلیل دیدار با ولیعهد سعودی در حال عادیسازی جنایتهای یک فرد وحشی است؛ در حالی که هنوز مخالفان سعودی ظالمانه در حبس به سر میبرند و در کشور خود محاصره شده و اجازه خروج ندارند.
ارسال به دوستان
هشدار رئیسجمهور چین به رئیسجمهور آمریکا درباره تایوان:
با آتش بازی نکنید
کاخ سفید از مسؤولیت سفر آسیایی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا شانه خالی کرد
شی جین پینگ، رئیسجمهور چین بامداد دیروز در گفتوگوی تلفنی با جو بایدن، همتای آمریکایی خود هشدار داد ایالات متحده درباره تایوان با آتش بازی نکند. خبرگزاری شینهوا گزارش داد.
شی جین پینگ، رئیسجمهور چین سخنان تندی درباره سیاست ایالات متحده در قبال تایوان، بیان کرد. شی به بایدن گفت: «کسانی که با آتش بازی میکنند در نهایت میسوزند، امیدوارم طرف آمریکایی این موضوع را کاملا درک کند». رئیسجمهور چین تاکید کرد: واشنگتن باید نسبت به این اصل در پکن وفادار باشد که چین مخالف استقلال تایوان و دخالت خارجی در این منطقه است و اگر لازم باشد، چین با زور و اجبار، تایوان را تحت حاکمیت خود درمیآورد. در این گفتوگو که بامداد دیروز به مدت بیش از 2 ساعت و از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، شی بر نگرانیهای پکن درباره سفر احتمالی نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان تاکید کرد. این در حالی است که بایدن به شی گفت: سیاست آمریکا در قبال تایوان تغییری نکرده و واشنگتن همچنان بشدت مخالف تلاشهای یکجانبه برای تغییر وضعیت موجود و تحت تاثیر قرار دادن صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان است. بایدن همچنین بر اهمیت حفظ خطوط ارتباطی با تایوان تاکید و ابراز کرد راههای گسترش همکاریها درباره موضوعاتی همچون تغییرات آب و هوایی، امنیت، سلامتی و مبارزه با مواد مخدر بین ۲ کشور وجود دارد.
* شانه خالی کردن کاخ سفید از مسؤولیت سفر پلوسی
پیش از این سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری پنجشنبهشب خود درباره موضوع حساس سفر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان گفت، جو بایدن معتقد است به او ربطی ندارد که به پلوسی توصیه کند به تایوان برود یا نه. بر اساس گزارش خبرگزاری روسی تاس، «کارن ژان پیر» تاکید کرد سفری اعلام نشده است و ما این را به خود رئیس مجلس واگذار میکنیم که درباره آن تصمیم بگیرد. وی افزود: «بایدن خودش 36 سال سناتور بوده و بخوبی میداند که در کنگره روندها چگونه کار میکند و ربطی به او ندارد که رئیس مجلس نمایندگان به کجا سفر میکند. پس مخالفت علنی نمیکند».
این در حالی است که چهارشنبه گذشته سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست مطبوعاتی خود نسبت به سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان واکنش نشان داد و تمام عواقب آن را بر عهده آمریکا دانست. پکن در این باره هشدار داد که اگر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان سفر کند، واشنگتن عواقب آن را متحمل خواهد شد، زیرا تنشها بین ۲ کشور افزایش یافته است. «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: اگر ایالات متحده پیش برود و خطوط قرمز چین را به چالش بکشد، تمام عواقب ناشی از آن را متحمل خواهد شد. پیشتر نیز دولت چین هشدار به واشنگتن درباره سفر احتمالی نانسی پلوسی به تایوان را تشدید کرده بود. وزارت خارجه چین با هشدار نسبت به سفر احتمالی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، اعلام کرده بود اگر نانسی پلوسی به برنامهریزی خود برای سفر به تایوان ادامه دهد، چین «تدابیر قاطع» اتخاذ خواهد کرد.
* تماس پنجشنبه
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا و «شی جین پینگ» همتای چینیاش همچنین در تماس تلفنی پنجشنبهشب توافق کردند نخستین نشست حضوری خود را برنامهریزی کنند. به نوشته خبرگزاری فرانسه، تاکنون هیچ مطلبی درباره زمان و مکان این دیدار به بیرون درز نکرده است. یک مقام آمریکایی در این باره گفت: بایدن و شی در گفتوگوی پنجشنبه شب خود درباره ارزش دیدار حضوری میان ۲ رهبر گفتوگو و توافق کردند زمان قابل قبولی را برای انجام این کار پیدا کنند. اگرچه از زمان ورود بایدن به کاخ سفید تاکنون ۵ گفتوگوی تلفنی و ویدئویی میان روسایجمهور چین و آمریکا انجام شده اما تاکنون هیچ دیدار حضوری میان ۲ رهبر انجام نشده است.
* سفر پلوسی به تایوان در هالهای از ابهام
در حالی که خبر سفر احتمالی تحریکآمیز «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان جنجالبرانگیز شده، نیروهای مسلح چین جمعه (۲۹ جولای) رزمایش دریایی خود را در دریای چین جنوبی در نزدیکی سواحل استان «گوانگدونگ» آغاز کرد. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، به گفته دفتر ایمنی دریایی استان گوانگدونگ، این رزمایش که از دیروز آغاز شده، امروز پایان مییابد. شبکه آمریکایی «سیانبیسی» به نقل از ۲ منبع آگاه گزارش داد «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه در رأس یک هیأت رسمی کنگره به آسیا میرود، اگرچه هنوز مشخص نیست آیا این سفر شامل توقف در تایوان میشود یا خیر.
منابع نزدیک به پلوسی پیش از این اظهار کرده بودند وی قصد دارد طی هفتههای آتی در بخشی از سفر خود به آسیا و اقیانوسیه، به تایوان برود و افرادی از هر ۲ حزب دموکرات و جمهوریخواه را برای همراهی در این سفر دعوت کرده است. وی در صورت رفتن به تایوان، نخستین رئیس مجلس آمریکایی خواهد بود که در 25 سال گذشته به این کشور سفر میکند. طبق گزارش انبیسی، قانونگذاران هر دو حزب آمریکا از پلوسی حمایت کردند و از او خواستند سفر خود به شرق آسیا و اقیانوسیه را انجام دهد و بر حمایت ایالات متحده از تایوان تأکید کند. در عین حال کارشناسان و صاحبنظران آمریکایی معتقدند پاسخ چین به سفر احتمالی نانسی پلوسی به تایوان بیسابقه خواهد بود اما وقوع درگیری نظامی در صورت سفر پلوسی، بعید به نظر میرسد. یکی از منابعی که بعد از ظهر پنجشنبه برنامه سفر را بررسی کرد، گفت سفر به تایوان در این برنامه «غیرقطعی» ذکر شده است. تور آسیایی پلوسی شامل سفر به کشورهای متحد آمریکا در آسیا شامل ژاپن، کرهجنوبی، مالزی، سنگاپور و جزایر سلیمان خواهد بود. خبرگزاری بلومبرگ نخستینبار گزارش داد هیأت پلوسی روز جمعه، آخرین روزی که مجلس نمایندگان آمریکا قبل از تعطیلات ماه آگوست جلسه برگزار میکند، این سفر را آغاز خواهد کرد. طبق گزارش سیانبیسی، «ریک لارسن» عضو مجلس نمایندگان آمریکا و رئیس گروه کاری دوحزبی آمریکا و چین گفت مقامات چینی او را تحت فشار قرار دادهاند تا سفر پلوسی به تایوان را متوقف کند. وی در مصاحبهای گفت یکی از مقامات سفارت چین با دفتر وی تماس گرفته و از او خواسته به پلوسی بگوید سفرش را لغو کند. به رغم هشدارهای تند چین، پلوسی از قانونگذاران ارشد آمریکایی دعوت کرده در این سفر به او بپیوندند. گزارشهای قبلی مبنی بر اینکه پلوسی ممکن است به تایوان سفر کند، هشدارهای شدید چین را در پی داشته مبنی بر اینکه پکن در صورت پا گذاشتن او به این جزیره ۲۴ میلیون نفری که چین آن را تحت کنترل خود میداند، واکنشی «قاطعانه» بروز خواهد داد. واشنگتن دهههاست سیاست «ابهام راهبردی» را درباره دفاع از تایوان در صورت جنگ با چین اتخاذ میکند. آمریکا روابط غیررسمی با تایوان دارد و در عین حال واشنگتن قویترین متحد سیاسی تایوان و منبع تامین تسلیحاتی این منطقه به شمار میرود.
ارسال به دوستان
آغاز رایزنی برای سودانی
چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه عراق بدون توجه به کارشکنیهای سیاسی علیه مجلس نواب، نشستهای ویژه تیم مذاکرهکننده برای گفتوگو با همه نیروهای سیاسی این کشور را درباره تشکیل دولت و حلوفصل بنبست سیاسی در این کشور، از دیروز جمعه آغاز کرد. شامگاه چهارشنبه گذشته دهها نفر از حامیان فراکسیون مستعفی صدریها در اعتراض به معرفی «محمد شیاع السودانی»، گزینه جدی منصب نخستوزیری از سوی اکثریت فعلی شیعه پارلمان، از میدان التحریر بغداد به منطقه الخضرا (سبز) حمله برده و به شکل مشکوکی وارد ساختمان مجلس نواب شده و به تخریب اموال عمومی پرداختند. ظن اصلی درباره عوامل این اقدام غیرقانونی علیه دستگاه مقننه عراق به ۲ ضلع اصلی ائتلاف ورشکسته صدریها با نخستوزیر فعلی، مصطفی الکاظمی میرود. کارشناسان معتقدند بدون تبانی نیروهای امنیتی تحت امر دولت، تخریب دیوارهای بتنی و موانع منطقه بشدت حفاظتشده بغداد و ورود جمعیتی محدود از صدریها به پارلمان امکانناپذیر نبود.
کمیته هماهنگی گروههای سیاسی شیعی در عراق موسوم به «چارچوب هماهنگی» در واکنش به این ورود غیرقانونی، اعلام کرد: «پس از آنکه گروههای چارچوب هماهنگی اقدامات عملی مربوط به آغاز تشکیل دولتی خدمترسان و ملی را تکمیل کردند و بر سر نامزدی شخصیتی میهنی و معروف به کاردانی و بیطرفی بالاجماع توافق کردند، از روز گذشته تحرکات و فراخوانهای مشکوکی ملاحظه شده که در آن به فتنهانگیزی، هرجومرجافکنی و از بین بردن صلح مدنی تشویق شده است. ما دولت پیشبرد امور را مسؤول کامل امنیت ادارات دولتی، کارکنان آنها، هیأتهای دیپلماتیک و اموال عمومی و خصوصی میدانیم».
همچنین نوری المالکی، رئیس ائتلاف پارلمانی «دولت قانون» نیز بیانیهای صادر کرد و ورود تظاهراتکنندگان به منطقه سبز بغداد را یک کارشکنی آشکار خواند و با کنایهای معنادار از الکاظمی خواست از ریخته شدن خون مردم جلوگیری کند. این هشدارها باعث شد دولت مجبور به بستن کامل مبادی ورودی و خروجی منطقه سبز شود و شرایط امنیتی خاصی بر بغداد حاکم شود. این در حالی است که واکنشهای برهم صالح رئیسجمهور، الکاظمی نخستوزیر و فائق زیدان رئیس شورای عالی قضایی عراق به واقعه هفته گذشته به هیچ وجه متناسب با فتنه صورتگرفته نبود. نخستوزیر دیروز در جلسهای با حضور فرماندهان ارشد امنیتی، به جای آنکه حمله به پارلمان را محکوم کند به سازوکار حمایت از تظاهراتکنندگان مسالمتجو پرداخت.
با همه اینها چارچوب هماهنگی شیعه اعلام کرد جلسات تیم رایزنی درباره نامزد نخستوزیری را از روز جمعه (دیروز) آغاز میکند. همچنین قرار است جلسه امروز شنبه برای انتخاب رئیسجمهور که مقدمه انتخاب رئیس مجلس نواب و نخستوزیر خواهد بود، بدون هیچ تغییری برگزار شود. در چنین شرایطی حمایت باقر حکیم از گزینه السودانی بسیار حائز اهمیت به نظر میرسد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
8 کشته در سیل کنتاکی آمریکا
بر اثر وقوع سیل در شرق ایالت کنتاکی در شرق مرکزی آمریکا تاکنون دستکم ۸ نفر کشته شدهاند اما انتظار میرود رقم واقعی قربانیان ۲ برابر این آمار باشد. به گزارش رویترز، وقوع سیل در شرق این ایالت باعث قطع برق 24 هزار خانه شده و یافتن آب آشامیدنی در بخشهایی از مناطق سیلزده با مشکل مواجه شده است و به همین دلیل تانکرهای آب آشامیدنی باید به منطقه اعزام شوند. به گفته «اندی بشر» فرماندار کنتاکی، مجموعه توفانها باعث بالا آمدن سطح آب رودخانهها و وارد آمدن خسارتهای بیشماری شده که جبران این خسارتها ممکن است سالها به طول بینجامد. او ضمن اعلام وضعیت فوقالعاده در 6 منطقه از این ایالت تصریح کرد: ما با یکی از بدترین و مخربترین سیلها در تاریخ کنتاکی مواجه هستیم. صدها تن ممکن است خانههای خود را از دست بدهند. به گفته بشر، تاکنون دستکم 8 نفر بر اثر سیل کشته شدهاند و انتظار میرود این رقم ۲ برابر شود.
***
هشدار درباره شیوع باکتری مرگبار در آمریکا
مقامات بهداشتی ایالات متحده درباره خطر شیوع نوعی باکتری خطرناک هشدار دادند که اخیرا برای نخستین بار در این کشور شناسایی شده و دستکم جان ۲ نفر را گرفته است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC) اعلام کرد باکتری «بورخولدریا پزوئدو مالی» برای نخستینبار در محیطزیست قاره آمریکا مشاهده شده که چندین نفر را مبتلا کرده است. این سویه مسؤول بیماری نادر «ملیوئیدوز» است که همچنین به عنوان بیماری «ویتمور» شناخته میشود. به گزارش این سازمان، باکتری مزبور از طریق نمونهبرداری محیطی از خاک و آب در منطقه خلیج در مصب میسیسیپی در خلیج مکزیک طی بررسی ۲ مورد ملیوئیدوز انسانی شناسایی شد. یک مورد از این بیماری اوایل ژوئیه 2020 شناسایی شده بود. بر اساس این گزارش، توالییابی ژنومی نشان داد ۲ بیمار ملیوئیدوز «به یک سویه جدید از نیمکره غربی آلوده شدهاند» که متمایز از ژنومهای ایزوله شناخته شده قبلی بود. هر ۲ مورد به دلیل عفونت خون و ذاتالریه در بیمارستان بستری شدند اما پس از درمان با آنتیبیوتیک بهبود یافتند.
***
زخمی شدن دهها فلسطینی در کرانه باختری
نظامیان رژیم صهیونیستی با تیراندازی به سمت فلسطینیان در مرکز کرانه باختری، دهها نفر را زخمی کردند. به نوشته روزنامه رأیالیوم به نقل از شاهدان عینی، دیروز در پی برگزاری تظاهرات فلسطینیان در اعتراض به تجاوزات شهرکنشینان در شهرک المغیر واقع در شرق رامالله، درگیری بین آنها و فلسطینیان و شهرکنشینان به وقوع پیوست و نظامیان اسرائیلی به دنبال آن با گلوله جنگی و پلاستیکی و گاز اشکآور به سمت فلسطینیان تیراندازی کردند. شهرکنشینان ساکن المغیر با باتوم و سنگ به سمت فلسطینیانی که در تظاهرات اعتراضآمیز مشارکت کرده بودند، حمله کردند. بر این اساس ۳ تن از فلسطینیان که هدف اصابت گلوله جنگی قرار گرفتند، در بیمارستان بستری شدند و دهها نفر نیز هدف اصابت گلوله پلاستیکی و گاز اشکآور قرار گرفتند که در محل درمان شدند. گزارشهای جنبش اسرائیلی «صلح اکنون» حاکی از وجود حدود ۶۶۶ هزار شهرکنشین در ۱۴۵ شهرک بزرگ غیرقانونی و ۱۴۰ بلوک مسکونی صهیونیستی در کرانه باختری بویژه قدس شرقی است.
***
اوکراین سربازانش را قتلعام کرد
اقدامات ارتش اوکراین برای مقصر نشان دادن نیروهای روس در ارتکاب جنایات جنگی، وارد فاز جدیدی شده است. این بار کییف در ادامه سناریوسازی علیه مسکو، نیروهای نظامی به اسارت درآمده خودش را با موشکهای تازه دریافت کرده آمریکایی هدف قرار داد. ارتش اوکراین اواخر هفته گذشته به پیشداری نیروهای نئونازی موسوم به هنگ آزوف، در یک عملیات پرچم دروغین با استفاده از سامانههای موشکی سیار آمریکایی «ام 142» موسوم به «هایمارس» یک زندان تحت کنترل نیروهای روس در جمهوری دونتسک را هدف قرار داد که سربازان اسیر اوکراینی در آن نگهداری میشدند.
به گزارش اسپوتنیک، در بیانیه وزارت دفاع روسیه در این باره آمده است در حمله موشکی تحریکآمیز اخیر به بازداشتگاه مزبور واقع در شهر اُلِنیفکا در جمهوری خلق دونتسک دستکم ۵۳ اسیر جنگی اوکراینی کشته و ۷۵ نفر از آنها زخمی شدند و ۸ نفر از کارکنان این زندان نیز دچار جراحاتی با شدتهای متفاوت شدند. وزارت دفاع روسیه دیروز در بیانیهای اعلام کرد حمله هوایی به زندان دونتسک که در آن اسرای گردان افراطی و نئونازی آزوف نگهداری میشدند، اقدامی آشکارا تحریکآمیز و یک جنایت جنگی توسط کییف برای ارعاب مردم اوکراین و تبلیغات دروغین علیه روسیه و تنبیه کردن سربازان در حال تسلیم اوکراینی است. دیروز همچنین «دیمیتری پولیانسکی» معاون نماینده روسیه در سازمان ملل از برگزاری نشست دوباره شورای امنیت درباره اوکراین در روز جمعه به درخواست طرفهای غربی خبر داد و هشدار داد مسکو هم مسائلی را برای بیان کردن دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|