|
شاخص بورس نزولی شد
شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ۳ هزار و ۴۷۳ واحد کاهش در ارتفاع یک میلیون و ۴۴۸ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص هموزن با یکهزار و ۳۴۲ واحد کاهش به ۳۸۹ هزار و ۶۰۲ واحد و شاخص قیمت با ۸۰۴ واحد افت به ۲۳۳ هزار و ۴۹۳ واحد رسید. شاخص بازار اول، ۲ هزار و ۷۰۱ واحد و شاخص بازار دوم ۶ هزار و ۵۱۴ واحد کاهش را ثبت کردند.
ارسال به دوستان
تجارت خارجی کشور در یک سال اخیر ۳۱ درصد رشد داشته و به ۱۰۲ میلیارد دلار رسیده است
تجارت روی دور تند
از زمان استقرار دولت سیزدهم، بیش از ۱۲ میلیون تن کالای خارجی از مسیر ایران عبور کرده که نسبت به مدت مشابه ۵۸ درصد افزایش یافته است
گروه اقتصادی: توسعه دیپلماسی اقتصادی با کشورهای مختلف از اولویتهای اصلی دولت سیزدهم محسوب میشود و در طول سال گذشته نیز اقدامات مختلفی از سوی دولت برای تقویت این موضوع انجام گرفت. یکی از مسیرهای خنثیسازی تحریمها نیز توسعه تجارت با کشورهای منطقه، همسایگان و بازارهای گوناگون به عنوان مسیری برای تامین محصولات و خدمات گسترده است. اکنون که در یکسالگی عمر دولت سیزدهم قرار گرفتیم با بررسی وضعیت تجاری کشور میتوان عملکرد دولت را در تحقق این هدف مورد ارزیابی قرار داد. بر اساس آخرین اظهارات سخنگوی گمرک از وضعیت تجاری کشور، از شهریورماه سال ۱۴۰۰ تا پایان تیرماه امسال، 151.5 میلیون تن کالا به ارزش ۱۰۲ میلیارد دلار بین ایران و سایر کشورها تبادل شده که نسبت به مدت مشابه ۳۱ درصد در ارزش افزایش داشته است.
به گزارش «وطنامروز»، سیدروحالله لطیفی، سخنگوی گمرک درباره تجارت غیرنفتی دولت سیزدهم در ۱۱ ماه استقرار دولت جدید اظهار داشت: از زمان استقرار دولت سیزدهم، از اول شهریورماه سال ۱۴۰۰ تا پایان تیرماه امسال ۱۵۱ میلیون و ۴۹۶ هزار تن کالا به ارزش ۱۰۱ میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار بین ایران و سایر کشورهای جهان تبادل شد که از لحاظ وزنی با رشد ۴درصدی و از لحاظ ارزش با رشد ۳۱ درصدی نسبت به مدت مشابه همراه بوده است.
وی افزود: در این مدت نسبت به مدت مشابه در دولت قبل ۵میلیون و ۷۵۲ هزار تن کالا به ارزش ۲۳ میلیارد و ۸۶۰ میلیون دلار تجارت بیشتر بین ایران و سایر کشورها رقم خورده است.
لطیفی درباره میزان صادرات در دولت سیزدهم گفت: حدود ۱۱۳ میلیون تن کالا به ارزش ۴۸ میلیارد و ۱۹۸ میلیون دلار سهم صادرات غیرنفتی ایران در ۱۱ ماه فعالیت دولت سیزدهم از کل تجارت غیرنفتی بود که با ۱۰ میلیارد و ۱۱۱ میلیون دلار صادرات بیشتر نسبت به مدت مشابه، ۲۷ درصد در ارزش رشد داشته است.
وی درباره واردات ۱۱ ماهه کشور در دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: با توجه به سیاست تامین نیازهای ضروری کشور و واردات کالاهای ضروری از جمله واکسنهای کرونا، کالاهای اساسی، نهادههای تولید، مواد اولیه و ماشینآلات تولید و با وجود بحرانهای بینالمللی، ۳۸ میلیون و ۵۳۹ هزار تن کالا به ارزش ۵۳ میلیارد و ۶۲۲ میلیون دلار، از ابتدای شهریور ۱۴۰۰ تا پایان تیرماه ۱۴۰۱ وارد کشور شد که ۱۳ میلیارد و ۷۴۹ میلیون دلار بیشتر از مدت مشابه بوده و این میزان ۱۸ درصد در وزن و ۳۴ درصد در ارزش با رشد همراه بوده است.
سخنگوی گمرک درباره میزان ترانزیت کالاهای خارجی در دولت سیزدهم هم گفت: از زمان استقرار دولت سیزدهم در ۱۱ ماه اخیر ۱۲ میلیون و ۸۷۵ هزار تن کالای خارجی از مسیر جمهوری اسلامی ایران عبور کرده که نسبت به مدت مشابه ۵۸ درصد افزایش داشته است.
* رشد 119 درصدی تجارت در 1400 با کشورهای حوزه خزر
یکی از مهمترین عقبگردهای ایران در دهه 90 کاهش تجارت با کشورهای منطقه بویژه همسایگان استراتژیک شمالی بود. این اتفاق که ماحصل سیاستگذاریهای اشتباه دولتهای یازدهم و دوازدهم بود، در سالهایی منجر به منفی شدن تراز تجاری ایران و در نتیجه کاهش ارزآوری کشور شد. با آغاز به کار دولت سیزدهم، یکی از وعدههای انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی، رشد تجارت و افزایش سهم صادرات غیرنفتی با کشورهای همسایه و افزایش حداقل ۲ برابری آن بود. رئیس دولت سیزدهم بر این موضوع تاکید داشت که توسعه تجارت با همسایگان و کشورهای منطقه اولویت سیاست خارجی دولت خواهد بود. بر همین اساس از ابتدای فعالیت دولت جدید تاکنون شاهد مذاکرات گسترده و بهار دیپلماسی اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه و منطقه برای توسعه سطح مناسبات هستیم به طوری که تجارت ایران با ۷ کشور شمالی و شمال غربی خود ۱۱۹ درصد افزایش یافته است. کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی معتقدند تجارت با همسایگان مزایای بسیاری دارد که از جمله آن میتوان به کوتاه بودن مسیر و صرفهجویی در هزینهها اشاره کرد. از سوی دیگر نزدیکی فرهنگی و اقتصادی کشورهای هممرز میتواند در تامین نیازهای بازارهای صادراتی و وارداتی کمککننده باشد و به همین دلیل است که رئیسجمهوری خواستار ایجاد دیپلماسی اقتصادی مناسب برای افزایش مبادلات با ۱۵ کشور هممرز با ایران شده است.
بر اساس آمارهای موجود، کشورهای همسایه ایران در هر سال بیش از هزار میلیارد دلار واردات دارند و اگر ایران بتواند تنها بخشی از این سبد وارداتی را به خود اختصاص دهد، سهمی بزرگ در بازار صادراتی منطقه به دست خواهد آورد. در مجموع ۱۵ کشور با ایران مرز مشترک (آبی یا خاکی) دارند؛ با جمعیتی حدود ۵۰۰ میلیون نفر.
آمارها نشان میدهد صادرات کالاهای ایرانی به ۱۵ کشور همسایه از ابتدای شهریور تا پایان بهمن ۱۴۰۰ بیش از ۴۴ میلیون و ۵۲۹ هزار و ۱۸۵ تن به ارزش ۱۵ میلیارد و ۶۷ میلیون و ۲۴۴ هزار و ۶۲۵ دلار بود که رشد ۴۴ درصدی در وزن و ۴۸ درصدی در ارزش را ثبت کرد. سال گذشته ایران 48.5 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشت که حدود ۲۵ میلیارد دلار آن به کشورهای همسایه بود که بیش از ۱۶ میلیارد دلار آن در زمان دولت سیزدهم رقم خورد. در نتیجه این سیاستها حجم تجارت کشور (صادرات و واردات) با همسایگان به بیش از ۱۰۰ میلیون تن و در ارزش به ۵۱ میلیارد دلار رسید، در حالی که کل حجم تجارت ایران و کشورهای اروپایی به یک میلیارد دلار هم نمیرسید.
* ظرفیت مهم توسعه روابط با سازمان همکاری شانگهای
با توجه به اینکه در دولت سیزدهم، عضویت دائم ایران در پیمان شانگهای نیز رقم خورد، انتظار میرود این روند رو به رشد تجارت با کشورهای حاشیه دریای خزر ادامه یابد. با توجه ویژه به پتانسیلهای حملونقلی از طریق دریای خزر، میتوان از امکانات و ظرفیتهای ایجاد شده در بنادر شمالی کشور جهت تبیین نقشه راه، افزایش میزان تعاملات تجاری و استفاده هر چه بیشتر از برنامههای حملونقل ترکیبی با کشورهای حاشیه خزر، کشورهای حوزه CIS و اوراسیا استفاده کرد.
* تراز تجاری ایران در 1400 چقدر بود؟
تجارت خارجی غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۰ با تبادل ۱۶۲ میلیون تن کالا با کشورهای جهان، عدد ۱۰۰ میلیارد دلاری را به ثبت رساند. تجارت خارجی کشور در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل از آن ۳۸ درصد رشد داشت. ۱۲۲ میلیون تن کالای ایرانی به ارزش ۴۸ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ به اقصی نقاط جهان صادر شد که این میزان ۱۴ میلیارد دلار بیشتر از سال قبل بود و رشد ۴۱ درصدی داشته است.
میزان کالاهای وارداتی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال ۹۹ رشد ۲۱ درصدی در وزن و ۳۶ درصدی در ارزش را به همراه داشت. در سالی که گذشت بیش از ۴۰ میلیون تن کالا، به ارزش ۵۲ میلیارد دلار وارد کشور شد که عمدتا کالای اساسی، مواد خام و ماشینآلات تولید بودند. کشورهای امارات عربی متحده، چین، ترکیه، آلمان و فدراسیون روسیه ۵ کشور عمده طرف معامله واردات کالا به کشور و کشورهای چین، عراق، ترکیه، امارات عربی متحده و افغانستان ۵ کشور عمده مقصد کالاهای صادراتی کشورمان در سال ۱۴۰۰ بودند.
ارسال به دوستان
اخبار
برق ۱۲ درصد مشترکان رایگان شد
مدیرکل فروش و خدمات مشترکان توانیر گفت: برنامه پاداش ۵ برابر تعرفه که بهازای هر کیلوواتساعت کاهش مصرف اجرا شد، ابتکار خوبی بود که با توجه به آمارها حدود ۴۰ درصد مشترکان مشمول پاداش شدند که از این بین قبض ۱۲ درصد مشترکان رایگان شده و حتی بستانکار شدند.
عبدالامیر یاقوتی افزود: به نظر میرسد ۹۰ درصد از مشترکان برق ظرفیت این را دارند که تا پایان دوره تابستان حداقل در یک دوره مشمول جایزه شوند. وی ادامه داد: با وجود رشد تقاضای مصرف برق خانگی، مصرف برق کشور در این بخش ۴ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش یافته است که به طور یقین تغییر تعرفه و نیز مشوقهای وزارت نیرو برای مشترکان خانگی از عوامل مهم این کاهش مصرف بودهاند.
این مدیر صنعت برق خاطرنشان کرد: موضوع قیمت همواره یکی از عوامل مؤثر در کاهش و کنترل مصرف بوده است و با توجه به اینکه تعرفه برق در پلههای آخر 3.5 برابر تعرفه عادی است، طبیعی است که مشترکان برای کاهش مصرف و رساندن آن به الگوی تعیین شده انگیزه لازم را داشته باشند.
یاقوتی گفت: کاهش مصرف برق خانگی در مناطق گرمسیری بهمراتب بیشتر از مناطق عادی بوده و این نشان میدهد مشترکان این مناطق به دلیل الگوی مصرف خاص مناطق گرمسیری (الگوی تا ۳۰۰۰ کیلوواتساعت در ماه) از ظرفیت بیشتری برای کاهش مصرف برخوردار بوده و از مشوقهای وزارت نیرو بیش از دیگر مشترکان برخوردار شدهاند، بهگونهای که میانگین پاداش مشترکان مناطق گرمسیری حدود ۶۰ هزار تومان و مشترکان عادی حدود ۲۲ هزار تومان بوده است.
وی میانگین کاهش مصرف برق در مناطق گرمسیری را تا ۱۰ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: آمارها نشان میدهد در شهر اهواز متوسط ماهانه مصرف برق از ۹۲۲ کیلوواتساعت در سال گذشته به ۷۰۲ کیلوواتساعت در سال جاری رسیده است.
مدیرکل فروش و خدمات مشترکان توانیر ادامه داد: این رقم در خوزستان از ۸۶۸ کیلوواتساعت به ۸۱۱ کیلووات ساعت کاهش یافته است، در هرمزگان از ۹۰۲ کیلوواتساعت به ۸۳۹ کیلوواتساعت و در بوشهر از ۸۴۵ کیلووات ساعت به ۷۳۹ کیلووات رسیده است.
این مقام مسؤول ادامه داد: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مشترک بسیار پرمصرف در بخش خانگی شناسایی شدهاند که حتی بیش از ۱۰ برابر الگوی تعیین شده مصرف برق داشتهاند و سعی شده است با ابزارهای مختلف در زمان اوج بار شبکه، مصرف این دسته از مشترکان هم کاهش یابد.
***
استخراجکنندگان مجاز رمز ارز برای واردات اقدام کنند
رئیس کل بانک مرکزی گفت: کسانی که مجوز قانونی استخراج رمزارز دارند، میتوانند رمزارز استخراجی خود را برای واردات ارائه کنند.
به گزارش ایسنا، علی صالحآبادی، رئیس کل بانک مرکزی در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست هیات دولت درباره تاخیرها در واریز وام ازدواج اظهار کرد: از زمانی که مدارک فرد تکمیل باشد حداکثر ظرف 10 روز کاری باید وام به حساب فرد واریز شود و اگر بانکی این کار را نمیکند، حتما تخلف کرده است و باید به هیات انتظامی بانک مرکزی معرفی شود و خواهش دارم در مواردی که تخطی مشاهده میشود مردم به سامانههای ارتباطی بانک مرکزی اعلام کنند.
وی در پاسخ به اینکه در جلسه اخیر شورای پول و اعتبار موضوع نرخ سود بینبانکی را مطرح کردید، بحث نرخ سود سپرده بانکی چه شد؟ گفت: درباره سپردههای بانکی هنوز جمعبندی خاصی نشده است و هر وقت بررسی شود اطلاعرسانی میشود.
رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در کشورهای مختلف وقتی تورم جهانی اتفاق افتاد نرخ سود بانکی را اصلاح کردند و در کنترل تورم جهانی موثر هم بود. کشورهای اروپایی، آمریکا و حتی روسیه نرخ سودشان را اصلاح کردند. ما هم باید اینها را بررسی کنیم و در دست بررسی هم داریم.
وی درباره ثبت سفارش خارجی و تجارت خارجی با استفاده از رمزارزها گفت: موضوع ثبت سفارش با استفاده از رمزارزها اواخر سال گذشته بین بانک مرکزی و وزارت صمت تفاهم شد و دارندگان رمزارز که استخراج را قانونی انجام دهند، میتوانند رمزارز استخراجی خود را برای واردات ارائه کنند. رویه این کار بین بانک مرکزی و وزارت صمت تفاهم شده است و الان در مرحله اجرا قرار دارد.
وی افزود: خوشبختانه از زمانی که نماد روبل و ریال در بازار توافقی تعریف شد به طور میانگین روزانه حدود ۲ میلیون روبل در این بازار معامله شده است. البته اول کار است و در آینده نزدیک افزایش مییابد. هنوز موضوع ارز اربعین به جمعبندی نهایی نرسیده است. الان روی دینار عراق داریم کار میکنیم. امیدواریم بتوانیم زیرساختهای آن را فراهم کنیم تا امسال هم که هموطنان به سفر اربعین مشرف میشوند، بتوانند از ارز دینار استفاده کنند. زیرساختهای آن در حال تهیه است و بهموقع خود اطلاعرسانی میشود.
***
تثبیت قیمت سکه در کانال ۱۴ میلیون تومانی
سکه طرح جدید روز گذشته ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز ۱۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان معامله شد. همچنین نیمسکه ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، ربعسکه ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قیمت خورد. علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۳۷۸ هزار تومان رسید و قیمت هر مثقال طلا ۵ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان شد. قیمت اونس جهانی طلا در بازارهای جهانی با ۱۲ دلار افزایش به یکهزار و ۷۸۸ دلار و ۵۸ سنت رسید.
ارسال به دوستان
وزیر نفت و انرژی نروژ میگوید به دلیل کاهش تولید برق این کشور ممکن است صادرات برق به لندن متوقف شود
اروپا در تدار خاموشی!
انگلیس در حال آماده کردن طرح خاموشیهای برنامهریزی شده در زمستان است
6 میلیون خانوار انگلیسی به طور متوسط بیش از 200 پوند به تأمینکنندگان انرژی بدهکارند
روزنامه گاردین به نقل از «ترژ آسلند» وزیر نفت و انرژی نروژ گزارش داد این کشور ممکن است صادرات برق به بریتانیا را به دلیل سطح پایین آب که تولید برق آبی داخلی را تهدید میکند، کاهش دهد. بر اساس این گزارش، آسلند روز دوشنبه به پارلمان نروژ گفت سطح آب در مخازن این کشور به دلیل خشکی هوا کمتر از میانگین فصلی است و نروژ باید پر کردن مجدد سدهای آبی را در مقایسه با تولید و صادرات برق، در اولویت قرار دهد.
آسلند طی سخنانی در جمع نمایندگان نروژ گفته سطح آب در منابع آبی این کشور به خاطر خشکسالی به پایینتر از متوسط فصلی رسیده و این کشور باید پر کردن سدهای خود را نسبت به تولید برق و صادرات آن در اولویت قرار دهد. این وزیر نروژی گفته، تولید برق در جنوب این کشور نسبت به سال گذشته 18 درصد کاهش یافته و طی هفته گذشته تولید برق در جنوب غربی این کشور هم به پایینترین سطح در یک سال گذشته رسیده است. وزیر نفت و انرژی نروژ میافزاید: این مساله به خاطر افزایش شدید قیمت برق و شرایط پیش آمده است که برای نخستینبار در چندین سال گذشته ما نمیتوانیم به طور کامل احتمال سهمیهبندی برق در فصل بهار را رد کنیم.
وی گفت بعید است در فصل زمستان شاهد سهمیهبندی برق باشیم، اما انتظار میرود در بهار آینده خاموشی داشته باشیم. این شرایط احتمالا انگلیس را که حدود 5 درصد از نیاز خود به برق را از نروژ وارد میکند، تحت تأثیر قرار خواهد داد. موسسه آرورا انرژی میگوید اگر نروژ تصمیم بگیرد صادرات برق به انگلیس را به صورت مقطعی متوقف کند، احتمالا مردم انگلیس شاهد افزایش قابل توجه هزینه قبض برق خود و کمبود برق در فصل زمستان خواهند بود.
کارشناسان پیشبینی کردهاند در چنین شرایطی شرکت ملی توزیع برق انگلیس مجبور خواهد بود ۲ نیروگاه زغالسنگسوز خود در ناتینگهام شایر و یورکشایر را که هماکنون خاموش هستند، روشن کند. موسسه آرورا گفته از آنجا که هزینه تولید برق از زغالسنگ در انگلیس بیشتر از هزینه واردات برق تولیدشده در نیروگاههای آبی نروژ است، هزینه برق مصرفی برای مردم انگلیس افزایش خواهد یافت.
دولت انگلیس قیمت برق و گاز در این کشور را به صورت ۳ ماه یکبار تعیین میکند و ماه گذشته قیمت برق و گاز برای هر خانوار به 2390 دلار افزایش یافت. کارشناسان موسسه آرورا میگویند این رقم برای سال آینده بیش از ۲ برابر شده و به 4847 دلار خواهد رسید.
* بحران انرژی و چشمانداز وحشتناک امنیت غذایی در اروپا
خبرگزاری بلومبرگ نیز در گزارشی به پیامدهای بحران انرژی ناشی از تحریمهای غرب علیه روسیه بر تامین مواد غذایی در اروپا پرداخت و نوشت: این موضوع چشماندازهای وحشتناکی پیش روی تامین مواد غذایی در اروپا قرار داده است. این رسانه پیشبینیهای بانک انگلستان را نقل کرد که حاکی است تورم در بریتانیا میتواند در سال جاری به بیش از ۱۳ درصد برسد و یکسوم خانوارها در بریتانیا بیش از ۱۰درصد از درآمد خود را صرف انرژی کنند و در چنین شرایطی، افزایش هزینههای زندگی منجر به تشدید مشکل غذا میشود.
در این گزارش به اظهارات «رایان پیترز» مدیرعامل کارخانه Brioche Pasquier اشاره شده است که میگوید: این یک اثر دومینویی است که به دلیل افزایش شدید قیمت انرژی اتفاق افتاد. ما باید تلاش کنیم قیمتهای خود را برای خردهفروشان کمی افزایش دهیم و متأسفانه این افزایش نصیب مصرفکنندگان میشود.
بر این اساس گرانیها به این دلیل رخ داده است که تولیدکنندگان مواد غذایی در اروپا در حال حاضر با قیمتهای بالای انرژی رقابت میکنند و گاز، زغالسنگ و برق با قیمتهایی ۲ برابر قیمتهای معمول معامله میشود اما بدترین از این در راه است؛ با فرا رسیدن زمستان و یخبندان که تقاضا برای انرژی به منظور گرمایش و تولید برق را افزایش میدهد. شرکت «Suedzucker AG» بزرگترین تولیدکننده شکر از چغندر در اروپا اوایل سال جاری اعلام کرد افزایش قابل توجه هزینههای مواد خام، انرژی و بستهبندی، افزایش درآمد در ۳ ماه اول را جبران کرد.
«Allied Bakeries» تولیدکننده محصولات نان هم در ژوئن گذشته اعلام کرد افزایش هزینههای اصلی با وجود افزایش فروش در ۳ ماهه سوم همچنان بر حاشیه (سود) تاثیر میگذارد. این گزارش آورده است: اگر کمبود گاز طبیعی منجر به جیرهبندی شود، کارخانههای مواد غذایی انرژیبر در سراسر اروپا ممکن است مجبور به تعطیلی شوند. آلمان قبلا فاز دوم «طرح اضطراری» ۳ مرحلهای خود را اعلام کرده است و فاز بعدی میتواند به تعطیلی تمام صنایع منجر شود. علاوه بر این، بریتانیا نیز برنامهای برای کاهش عرضه یا قطع انرژی به کارخانهها دارد و چنین سناریوهای بدی میتواند منجر به افزایش هزینههای مواد غذایی شود.
* انگلیس آماده خاموشیهای برنامهریزی شده میشود
انگلیس در حال آماده کردن طرحهای خاموشیهای برنامهریزی شده برای مصرفکنندگان عادی و صنعتی در زمستان است که سرمای هوا با کمبود گاز، همزمان میشود. طبق جدیدترین سناریوی دولت انگلیس که برای بدترین شرایط احتمالی پیشبینی شده است، حتی پس از راهاندازی شدن اضطراری نیروگاههای زغالسوز، کمبود ظرفیت برق ممکن است معادل یک ششم اوج تقاضا شود. تحت چنین سناریویی، اگر هوا سردتر شود و واردات برق از نروژ و فرانسه کاهش پیدا کند، انگلیس ممکن است در ژانویه برای صرفهجویی در مصرف گاز، به اجرای تدابیر اضطراری متوسل شود.
این خبر از سوی بلومبرگ در حالی منتشر شد که افزایش کمسابقه قیمتهای انرژی، نرخ تورم انگلیس را به حدود ۱۳درصد رسانده و باعث شده است بانک مرکزی انگلیس هشدار دهد این کشور در آستانه یک رکود طولانی قرار دارد اما رقابت برای انتخاب یک نخستوزیر جدید در پنجم دسامبر، مانع هر گونه واکنش سیاسی به این وضعیت شده است.
در حالی که دولتهای اروپایی تلاش میکنند در مصرف گاز صرفهجویی کرده و ذخیرهسازی را افزایش دهند، دولت انگلیس بین ۲ کمپ که در راس آنها «لیز تراس» وزیر خارجه و «ریشی سوناک» وزیر دارایی سابق قرار دارند و برای رسیدن به نخستوزیری رقابت میکنند، تقسیم شده است.
* بدهی قبوض انرژی مصرفکنندگان انگلیسی رکورد زد
بدهی قبوض انرژی مصرفکنندگان انگلیسی به بالاترین حد خود رسیده است به طوری که 6 میلیون خانوار انگلیسی به طور متوسط 206 پوند (249 دلار) به تامینکنندگان انرژی بدهکارند. این رقم، پیش از افزایش دوباره مبلغ قبوض در ماههای اکتبر و ژانویه است.
انگلیس برای افزایش 82 درصدی قبوض انرژی در ماه اکتبر آماده میشود و موسسات خیریه هشدار دادهاند در صورتی که دولت بسته حمایتی چند میلیارد پوندی برای کاهش آسیب ناشی از این افزایش هزینه فراهم نکند، میلیونها نفر فقیر میشوند.
قبوض انرژی ماه آوریل (فروردین ماه) 54 درصد افزایش یافته است؛ با بدهی 1.3 میلیارد پوندی به تامینکنندگان انرژی، رقم بدهی انرژی به بالاترین حد خود رسیده که 3برابر رقم ماه سپتامبر گذشته است. تقریبا یکچهارم خانوارها 206 پوند بدهکار هستند که در تنها 4 ماه 10 درصد افزایش یافته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|