|
تشدید خشونت علیه پناهجویان در آلمان
روزنامه «نویه اوزنابروکر سایتونگ» در گزارشی درباره افزایش اقدامات خشونتآمیز گروههای راست افراطی در آلمان به آماری از سوی وزارت کشور اشاره کرده که نشان میدهد نیمه اول سال جاری میلادی 424 مورد حمله نیروهای راستگرا به مهاجران ثبت شده است. بر این اساس این حملات البته نسبت به مدت مشابه در سال گذشته (576 مورد) حدود یکچهارم کمتر است اما عاملان آن خشونت بیشتری به کار بردهاند.
ارسال به دوستان
حمله «افبیآی» به ویلای رئیسجمهور سابق آمریکا واکنش خشونتآمیز حامیان او در رسانهها و شبکههای اجتماعی را به همراه داشت
شیپور جنگ ترامپیها
رضا عدالتیپور: تفتیش افبیآی از منزل شخصی دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در عمارت شخصیاش در مارالاگو باعث شده راستگرایان افراطی به زبان خشونت درباره وقوع جنگ داخلی روی بیاورند.
به گزارش «وطن امروز» به نقل از نیویورک تایمز، کارشناسان امنیت و خشونت سیاسی در آمریکا استدلال میکنند که حتی اگر اتخاذ مواضع پرخاشگرانه مستقیما به آسیب فیزیکی ختم نشود، فضای خطرناکی ایجاد میکند که در آن ایده خشونت به آرامی پذیرفته میشود. بهخصوص، زمانی که مقامات منتخب یا چهرههای بلندپایه در رسانهها قادر به صدور تهدید یا درخواست خشونت بدون مجازات باشند، حملات واقعی علیه مردم یا نهادها بیشتر میشود. راشل کلاینفلد، یکی از اعضای ارشد برنامه دموکراسی، درگیری و حکومتداری در بنیاد کارنگی گفت: «زبان خشونتآمیز، از جمله مواردی مانند دعوت به جنگ، خشونت را عادی میکند و افرادی را که تمایل به خشونت بیشتر دارند، تشویق میکند». در روزهای منتهی به حمله 6 ژانویه به ساختمان کنگره، این ایده که یک جنگ داخلی در حال شکل گرفتن در آمریکاست در محافل جناح راست رایج بود. رهبران گروههای حامی ترامپ مانند استوارت رودز، بنیانگذار شبهنظامیان سوگند، و انریکه تاریو، رئیس گروه پسران مغرور، اغلب گروههای خود را با شعارهای خشن به خشونت دعوت میکردند.
* ترویج جنگ داخلی در رسانههای راستگرا
روزنامه نیویورکتایمز در یک گزارش تحلیلی نوشته در 6سال گذشته طرفداران دونالد ترامپ، هر زمان که مأموران اجرای قانون قصد تحقیق از رئیسجمهور سابق را داشتهاند بشدت به این مأموران تاخته و تلاش کردهاند آنها را تضعیف کنند اما مطابق این تحلیل، این بار واکنش طرفداران ترامپ به بازرسی افبیآی فراتر از خشم و انزجارهای متداول و مرسوم بوده است. شماری از حامیان ترامپ و حتی بعضی از چهرههای طرفدار او در رسانهها یا نامزدهای حزب جمهوریخواه اکنون به زبان خشونت برای ابراز مخالفتشان با اقدام افبیآی، روی آوردهاند. به عنوان مثال، «استیون کراودر» تحلیلگر محافظهکار آمریکایی که نزدیک به ۲ میلیون دنبالکننده در شبکه اجتماعی توئیتر دارد چند ساعت بعد از انتشار خبر بازرسی افبیآی در صفحهاش نوشت: «فردا جنگ است. خوب بخوابید». نیویورکتایمز میگوید: بررسی این رسانه نشان میدهد این لحن خشن از دوشنبهشب زبان غالب در میان محافظهکاران بود. وبسایت The Gateway Pundit، از رسانههای طرفدار ترامپ در مطلبی که استفان بانون، مشاور سابق ترامپ آن را بازنشر کرد، نوشت: «معنای این جنگ است». چند ساعت بعدتر، جو کنت، یکی از نامزدهای مورد حمایت ترامپ که قرار است برای کسب کرسی ایالت واشنگتن در مجلس نمایندگان رقابت کند خطاب به مجری که از او پرسیده بود معنای بازرسی از منزل ترامپ چیست، گفت: «این نشان میدهد چیزی که خیلی از ما از مدتها پیش گفتهایم درست است: ما در جنگ هستیم». نیویورکتایمز نوشته این ایده که اوضاع در ایالات متحده به قدری وخیم شده که نیاز به اعمال خشونت وجود دارد بارها و بارها توسط تحلیلگران و چهرههای راستگرا مطرح شد. نیکلاس فیونتس، از راستگرایان افراطی طرفدار ترامپ در مطلبی در فضای مجازی نوشت: «آیا کشور ما در آستانه جنگ داخلی است؟»
* طرفداران ترامپ، جنگ داخلی را در شبکههای اجتماعی ترند کردند
بر اساس تجزیه و تحلیل شرکت ردیابی رسانههای اجتماعی Dataminr، توئیتهایی که از اصطلاح «جنگ داخلی» استفاده میکنند، پس از حمله افبیآی به عمارت دونالد ترامپ در فلوریدا بشدت افزایش یافت. خبرنگار شبکه «سیانان» نموداری از انفجار توئیتهای طرفداران ترامپ را که از این اصطلاح استفاده کردهاند منتشر کرد. این خبرنگار سپس توئیت دکتر «کارولین اور بوئنو» دانشمند علوم رفتاری را منتشر کرد که خاطرنشان میکند: حامیان ترامپ واقعا از ایده جنگ داخلی هیجانزده هستند. این متخصص در ادامه نمونههایی از برخی واکنشها به حمله روز دوشنبه پلیس فدرال آمریکا به عمارت ترامپ را منتشر کرد: «قبلا مهماتم را خریدهام»؛ «جنگ داخلی! اسلحه بردارید مردم!»؛ «جنگ داخلی 2 همین حالا شروع شد»؛ «بیایید جنگ کنیم» و «یک قدم نزدیکتر به جنگ داخلی پویا». به گزارش خبرنگار سیانان، در اوج استفاده، این اصطلاح حدود ۸۰ بار در دقیقه - ۱۰ برابر تعداد معمول - استفاده شد.
* ترامپ: بایدن از قبل درباره حمله افبیآی به مارالاگو مطلع بود
دونالد ترامپ میگوید بر خلاف ادعای کاخ سفید، جو بایدن از قبل درباره حمله افبیآی به عمارت لوکس او در فلوریدا مطلع شده بود. فاکسنیوز گزارش کرد ترامپ در رسانه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشیال نوشت: جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا درباره این حمله میدانست، همانطور که درباره معاملات پسرش هانتر باخبر بود. به گزارش اسپوتنیک، روز دوشنبه دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا در بیانیهای خبر داد که محل سکونتش در مارالاگو هدف حمله ماموران اداره تحقیقات فدرال آمریکا (افبیآی) قرار گرفته است. ترامپ این حمله را محکوم و آن را مسلح کردن سیستم قضایی ایالات متحده علیه خودش توصیف کرد. رسانهها گزارش کردند که جستوجوی افبیآی برای یافتن مدارک و اسناد محرمانهای بود که ترامپ با خودش حین خروج از کاخ سفید در سال ۲۰۲۱ برده بود. در این میان، کارین ژان پییر، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: بایدن از قبل درباره حضور افبیآی در محل سکونت ترامپ اطلاعی نداشت. وی ادامه داد: رئیسجمهوری درباره این حمله مطلع نشده بود و از آن آگاهی نداشت. هیچکس در کاخ سفید هیچ اطلاعی نداشت. سخنگوی کاخ سفید همچنین ادامه داد: کاخ سفید از گزارشهای رسانهها متوجه حمله شد که گفته میشود با تمرکز برای یافتن اسناد و مدارک محرمانهای صورت گرفت که ترامپ با خودش از کاخ سفید خارج کرده بود.
* حمله جمهوریخواهان به کلینتون برای اتهام مشابه
والاستریت ژورنال در گزارشی با انتقاد از حمله افبیآی به ویلای ترامپ و مقایسه آن با اتهامی که در همین زمینه علیه هیلاری کلینتون، وزیر اسبق خارجه آمریکا و یکی از چهرههای شناخته شده دموکرات مطرح است نوشت: وزارت دادگستری آمریکا در حال به راه انداختن موجی از خشم سیاسی است که نمیتواند آن را کنترل کند و ممکن است درک نکند، و خطر برای ایالات و کشور به همان اندازه که برای ترامپ وجود دارد، زیاد است. این روزنامه در ادامه آورده است: آیا کسی در دادگستری به این موضوع اشاره نکرده است که جستوجو در این مورد میتواند با سوءاستفاده هیلاری کلینتون از اطلاعات طبقهبندی شده قبل از مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری 2016 مقایسه شود؟ همانطور که ترامپ هم اشاره کرده او هرگز تحت پیگرد قانونی قرار نگرفت. نکته اینجاست اگر ثابت شود کاری که ترامپ کرده خطری جدی برای امنیت ملی نداشته، نیمی از آمریکا حمله به ویلای ترامپ را نمونهای از عدالت نابرابر خواهند دانست.
* نیمی از آْمریکاییها منتظر جنگ داخلی هستند
بر اساس مطالعهای که توسط گروهی از دانشگاهیان مرتبط با برنامه تحقیقاتی پیشگیری از خشونت دانشگاه کالیفرنیا و مرکز تحقیقات خشونت با سلاح گرم کالیفرنیا انجام شده است، بیش از نیمی از آمریکاییها انتظار دارند در آینده نزدیک جنگ داخلی در ایالات متحده آغاز شود. این شرایط در کنار وضعیت آشفته دولت آمریکا در داخل به دلایلی نظیر مشکلات جسمی رئیسجمهور، ضعف در کنترل تورم و همچنین انفعال در برابر افزایش خشونتهای مسلحانه و تبعیض اجتماعی سبب شده کارشناسان نتایج این نظرسنجی را جدی بگیرند. در کنار این موارد پتانسیل حامیان ترامپ نیز در پدید آمدن خشونت شدید در فضای داخلی آمریکا قابل تامل است. «وطنامروز» پیش از این در گزارشی به نقل از وبگاه خبری هیل نوشته بود: بر اساس نتایج این نظرسنجی، 50.1 درصد آمریکاییها گفتند موافق هستند که بزودی جنگ داخلی در آمریکا رخ میدهد. در مقابل 47.8 درصد با نزدیک بودن آمریکا به جنگ داخلی مخالفند.
از میان شرکتکنندگان در این نظرسنجی، ۱۴ درصد به طور «قاطع» یا «بسیار قاطع» با قریبالوقوع بودن جنگ داخلی موافق بوده و ۳۶ درصد نیز تا حدی با این گزاره موافق هستند. جالبتر اینکه یکسوم شرکتکنندگان در این نظرسنجی معتقدند برای جلوگیری از دزدیده شدن نتیجه انتخابات، استفاده از خشونت دستکم تا حدی قابل توجیه است. همچنین بیش از ۱۰ درصد شرکتکنندگان معتقدند استفاده از خشونت برای بازگرداندن «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا به قدرت، قابل توجیه است.
* دومین جنگ داخلی در آمریکا شروع شده
روزنامه گاردین ماه ژوئن درباره خطر احتمالی جنگ داخلی در آمریکا نوشت: دومین جنگ داخلی آمریکا در حال وقوع است اما این جنگ همچون یک جدایی مسالمتآمیز مشابه افراد متاهل ناراضی که نمیخواهند آسیب طلاق رسمی را پشت سر بگذارند، نیست. یک بخشی از آمریکا عمدتاً شهری، از نظر نژادی و قومی گوناگون و جوان است و بخش دیگر عمدتا روستایی یا برونشهری، سفیدپوست و قدیمیتر است. شکاف در حال شتاب گرفتن است. طرفداران دموکراتها و جمهوریخواهان در حال افراطیتر شدن هستند. این گزارش با اشاره به نظرسنجی صورت گرفته درباره اختلاف رای دموکراتها و جمهوریخواهان از مجموع 3143 شهر در آمریکا، نوشت تعداد شهرهایی که در آن نامزد ریاستجمهوری یک حزب بتواند حداقل 80 درصد آرا را به دست آورد از 6 درصد در سال 2004 به 22 درصد در سال 2020 افزایش یافت. این گزارش میافزاید نظرسنجیها نشان میدهد آمریکاییها زندگی در کنار افرادی را که ارزشهای سیاسی مشابه آنها دارند بسیار مهم میدانند، در مقابل خصومت با کسانی که در طرف مقابل هستند بیشتر از هر زمان دیگری در حافظه دموکراتها و جمهوریخواهان زنده است. از سوی دیگر 42درصد از رایدهندگان ثبت نام شده برای انتخابات آتی بر این باورند که آمریکاییهای طرف مقابل «کاملا شرور» هستند. تقریبا 40 درصد از احتمال ازدواج فرزندشان با فردی از طرف مقابل ناراحت میشوند. حتی قبل از انتخابات 2020، در پاسخ به این سوال که آیا در صورت پیروزی حزب مقابل در انتخابات، خشونت توجیه میشود، 18.3 درصد از دموکراتها و 13.8 درصد از جمهوریخواهان پاسخ مثبت دادند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
امارات حکم حبس وکیل خاشقجی را لغو کرد
دادگاهی در امارات دیروز حکم حبس صادر شده برای «عاصم غفور» شهروند آمریکایی و وکیل سابق «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد سعودی را لغو کرد.
«رویترز» به نقل از وکیل غفور گزارش کرد دادگاه فقط عاصم غفور را به پرداخت غرامت ۵ میلیون درهمی معادل 1.36 میلیون دلار محکوم کرد. عاصم غفور ماه گذشته به اتهام پولشویی، در فرودگاه دوبی بازداشت شد. یک مقام مسؤول در وزارت خارجه آمریکا هفته جاری گفت مقامات سفارت آمریکا در جلسه محاکمه عاصم غفور در امارات شرکت کردهاند.
خاشقجی، مفسر و ستوننویس برجسته روزنامه واشنگتنپست زمانی جزو افراد در حلقه خانواده سلطنتی به شمار میرفت اما زمانی که آثارش به انتقاد از معاملات آلسعود تبدیل شد، نظر آنها درباره او تیره شد.
***
ترس اسرائیل از ارسال پهپاد توسط جهاد به سمت سکوی گازی «تامار»
ارتش رژیم صهیونیستی روز گذشته اذعان کرد جنبش جهاد اسلامی قصد دارد یک پهپاد به سمت سکوی گازی «تامار» واقع در سواحل «اشدود» بفرستد. طبق گزارش پایگاه خبری آی24، تلآویو در بیانیهای مدعی شد ارتش آن طی عملیات نظامی اخیرش در غزه تلاش کرد فعالیتهای جنبش جهاد اسلامی درباره ارسال این پهپاد به سواحل اشدود را رصد کند.
این بیانیه در حالی از سوی ارتش رژیم صهیونیستی منتشر شد که رسانههای عبری روز دوشنبه اذعان کرده بودند تلآویو از روز جمعه عملیات «سپیدهدم» را با هدف خنثی کردن طرح جنبش جهاد اسلامی برای حمله به اتوبوس غیرنظامی آغاز کرد. پیش از بیانیه ارتش تلآویو، رسانههای رژیم صهیونیستی خبر داده بودند اداره نظارت نظامی بر مطبوعات اجازه داده اطلاعات مربوط به استفاده جنبش جهاد اسلامی فلسطین از پهپاد برای هدف قرار داد یکی از سکوهای گازی را منتشر کنند.
رسانههای عبری وابسته به رژیم صهیونیستی تاکنون دلایل مختلف و اهداف متناقضی را برای توجیه درگیری ۳ روزه تلآویو با مقاومت فلسطین گزارش دادهاند؛ نبردی که از سوی جنبش جهاد اسلامی «وحدت میادین» نام گرفت. رژیم صهیونیستی پس از ۳ روز حمله علیه اهداف غیرنظامی و به شهادت رساندن مردم و کودکان غزه، روز یکشنبه برای میانجیگری پایان درگیری به مصر متوسل شد. سرانجام تلآویو با پذیرش شروط جنبش جهاد اسلامی و بدون هیچ دستاوردی به توافق آتشبس رسید و درگیری متوقف شد.
***
پکن: مهار چین محکوم به شکست است
دفتر شورای دولتی و دفتر اطلاعات شورای دولتی امور تایوان جمهوری خلق چین دیروز گزارشی را تحت عنوان «مساله تایوان و اتحاد مجدد با چین در عصر جدید» منتشر کرد.
خبرگزاری رسمی دولت چین «شینهوا» در این خصوص اعلام کرد این گزارش دولت چین برای تأکید بر این واقعیت منتشر شده است که تایوان بخشی از چین است و عزم حزب کمونیست چین (CPC) و مردم چین و تعهد آنها به اتحاد ملی را نشان میدهد و بر موضع و سیاستهای حزب کمونیست چین و دولت چین در عصر جدید تأکید میکند.
طبق آنچه در این گزارش آمده است تایوان از زمانهای قدیم متعلق به چین بوده است و قطعنامه 2758 مجمع عمومی سازمان ملل یک سند سیاسی است که اصل «چین واحد» را در بر میگیرد که صلاحیت قانونی آن جایی برای شک و تردید باقی نمیگذارد و در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده است.
در گزارش دولت چین آمده است: «ما یک چین هستیم و تایوان بخشی از چین است. این یک واقعیت غیرقابل انکار است که تاریخ و قانون آن را تأیید میکند. تایوان هرگز یک کشور نبوده است. وضعیت آن به عنوان بخشی از چین تغییرناپذیر است».
بر اساس این گزارش، حزب کمونیست چین متعهد به مأموریت تاریخی حل مساله تایوان و تحقق اتحاد مجدد کامل چین است. تحت رهبری قاطع چین، مردم در هر ۲ طرف تنگه تایوان برای کاهش تنش در سراسر تنگه با یکدیگر همکاری کردهاند. آنها در مسیر توسعه صلحآمیز قرار گرفتهاند و پیشرفتهای زیادی در بهبود روابط بین تنگهها ایجاد کردهاند.
طبق گزارشی که دولت چین درباره تایوان آماده کرده است، افزایش مبادلات، همکاریهای گستردهتر و تعاملات نزدیکتر، مزایای ملموسی را برای مردم در سراسر تنگهها، بویژه تنگه تایوان به ارمغان آورده است. این به طور کامل نشان میدهد دوستی و همکاری بین تنگهها برای ۲ طرف سودمند است.
در سند چین آمده است توسعه و پیشرفت چین بویژه دستاوردهای بزرگ طی ۴ دهه اصلاحات، گشایش و نوسازی تأثیر عمیقی بر روند تاریخی حل مساله تایوان و تحقق اتحاد مجدد ملی کامل داشته است. اقدامات مقامات حزب دموکراتیک ترقیخواه منجر به تنش در روابط بین تنگهها، به خطر انداختن صلح و ثبات در تنگه تایوان و تضعیف چشمانداز و محدود کردن فضا برای اتحاد مجدد مسالمتآمیز شده است. اینها موانعی است که باید در پیشبرد روند اتحاد مجدد مسالمتآمیز برداشته شود.
در سند دولت چین همچنین آمده است نیروهای خارجی اقدامات تحریکآمیز نیروهای تجزیهطلب را تشویق و تحریک کردهاند. اینها تنش و تقابل بین تنگهها را تشدید کرده و صلح و ثبات در منطقه آسیا و اقیانوسیه را تضعیف کرده است. این برخلاف روندهای اساسی جهانی صلح، توسعه و همکاری برد- برد و در تضاد با خواست جامعه بینالمللی و آرمان همه مردم است.
دولت چین همچنین به جداییطلبهای تایوان هشدار داد تکیه به نیروهای خارجی هیچ دستاوردی برای جداییطلبهای تایوان نخواهد داشت و استفاده از تایوان برای مهار چین محکوم به شکست است.
ارسال به دوستان
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت قولی برای آزادی اسرای فلسطینی نداده است
بدعهدی صهیونیستها یا پوشش شکست در جنگ؟
گروه بینالملل: بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم موقت صهیونیستی شامگاه سهشنبه گفت این رژیم با مسؤولان مصر درباره مطالبات جهاد اسلامی فلسطین رایزنی خواهد کرد. وی همچنین مدعی شد که درباره آزادی بسام السعدی از رهبران جهاد اسلامی و «خلیل عواوده» از اسرایی که دست به اعتصاب غذا زدهاند، رژیم صهیونیستی هیچ وعدهای نداده است.
این در حالی است که «محمد الهندی» رئیس دایره سیاسی جنبش جهاد اسلامی شانزدهم ماه جاری گفت توافقی درباره طرح مصر برای برقراری آتشبس حاصل شده است. وی خبر داد که این طرح مصر شامل پایبندی قاهره به تلاش برای آزادی السعدی و عواوده از اسرای جهاد اسلامی است. گانتس با این ادعا که رژیم صهیونیستی پس از عملیات علیه جهاد اسلامی، بازدارندگی در برابر حماس را تقویت کرده است، مدعی شد: عملیات [علیه غزه] به نظرم موفقیتآمیز بود. این عملیات به صورت برجستهای اجرایی شد. این وزیر اسرائیلی در عین حال اذعان کرد که نباید توانمندی جهاد اسلامی را نادیده گرفت؛ زیرا این جنبش «۶ تا ۷ هزار موشک در اختیار دارد که عدد بزرگی است و قدرت شلیک آن را نیز دارد».
صحبتهای گانتس در حالی مطرح میشود که رژیم صهیونیستی از ترس موشکهای بیشمار جهاد اسلامی که در 2 روز جنگ حدود 1000 موشک به سرزمینهای اشغالی شلیک شد، مجبور شد به خواستههای مقاومت اسلامی تن بدهد.
بر اساس این پیشنویس که از ساعت ۲۳:۳۰ روز دوشنبه به وقت محلی (یک بامداد به وقت تهران) عملیاتی شد، رژیم صهیونیستی پیششرطهای جنبش جهاد اسلامی فلسطین را پذیرفته است. پیش از این منابع عبری اعلام کرده بودند به شکل اولیه بر توافق آتشبس قابل تمدید از ساعت 10 شب (11 و نیم شب به وقت تهران) توافق شده است. پیششرطهای جهاد اسلامی عبارتند از: انتقال اسیر اعتصاب غذا کرده به بیمارستان، همچنین مصریها متعهد به آزادی بسام السعدی از رهبران برجسته جنبش جهاد اسلامی که چندی پیش در کرانه باختری دستگیر شد، طی ۲ هفته آینده میشوند. ورود سوخت به غزه هم یکی از شرطهای جهاد اسلامی برای پایان جنگ بود که طرف مصری اعلام کرد این موارد مورد موافقت اسرائیل قرار گرفته است.
حرفهای وزیر جنگ اسرائیل و نحوه عملکرد این رژیم متفاوت است. یک مقام ارشد حماس خبر داد خلیل العواوده که رژیم صهیونیستی او را به اسارت گرفته، به بیمارستان منتقل شده است. بنا بر گزارش خبرگزاری شهاب فلسطین، انور ابوطه عضو دفتر سیاسی جنبش حماس ضمن اعلام این خبر گفت خانواده العواوده برای ملاقات با او اجازه خواهند یافت و این مقدمهای برای پایان مشکلات و درد و رنج او است.
وی همچنین از ملاقات هیأتی از صلیب سرخ جهانی با العواوده و شیخ بسام السعدی خبر داد. شیخ «بسام السعدی» یکی از مقامهای ارشد جنبش مقاومت جهاد اسلامی است که دوشنبه هفته گذشته در جنین توسط نظامیان صهیونیست بازداشت و در درگیری با نظامیان صهیونیست از ناحیه شکم مجروح شد. انتقال العواوده نیز در حالی مطرح میشود که «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی میگوید هیچ وعدهای برای آزادی «بسام السعدی» رهبر جهاد اسلامی و «خلیل عواوده» که در حال حاضر در اعتصاب غذا به سر میبرد، نداده است. صحبتهای گانتس نشاندهنده آن است که وزیر جنگ اسرائیل ژست داخلی برای انتخابات گرفته است تا بگوید به مقاومت فلسطین امتیازی نداده است، این موضوع در حالی گفته میشود که بعد از توافق آتشبس 5 هزار نیروی کار از غزه وارد مناطق اشغالی شدند و مرزهای غزه هم گشوده شد و سوخت وارد نوار باریکه غزه شد. به نظر میرسد بیشتر این حرفهای صهیونیستها مصرف داخلی دارد.
ارسال به دوستان
انتقاد شدید مهدی المشاط از عربستان و آمریکا به دلیل سرقت منابع یمن
نفت دزدی از فقیرترین مردم جهان عرب
گروه بینالملل: روز گذشته مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن در دیدار یکی از مقامات ارشد استان شبوه یمن اعلام کرد عربستان با دستور آمریکا نفت یمن را به سرقت برده و پول حاصل از آن را در بانک ملی سعودی واریز میکند که بخشی از آن توسط دولت غیرقانونی یمن و بخشی دیگر توسط آمریکاییها مصرف میشود.
رئیس شورای عالی سیاسی یمن تأکید دارد که درآمدهای نفتی باید به دولت یمن پرداخت شود. وی تاکید کرد: درآمدهای نفت و گاز غارت شده توسط مزدوران متجاوز برای پرداخت حقوق همه کارکنان کشوری، مستمری بازنشستگان و دستیابی به توسعه گسترده در سطح ملی کافی است.
در آخرین سرقت نفت و گاز یمن توسط عربستان و امارات، یک نفتکش اماراتی ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام به ارزش بیش از ۴۳ میلیون و ۶۴۰ هزار دلار را از بندر رضوم در استان شبوه خارج کرد.
یک مقام یمنی به رسانههای این کشور اعلام کرد فاصله ۲ هفتهای سرقت این محموله عظیم پس از غارت بیش از ۲ میلیون بشکه نفت خام به ارزش ۲۷۰ میلیون دلار از بندر «الشحر» در استان حضرموت یمن، نشان میدهد که این سرقتها به صورت سازمانیافته انجام میشود.
بهرغم رنج و مشکلات مردم یمن در نتیجه تجاوز خونینی که 8 سال است ادامه دارد، عربستان سعودی نفت و گاز یمن را غارت کرده و این رنج و مشکلات را دوچندان میکند، زیرا درآمدهای نفتی و گازی تکیهگاه اصلی اقتصاد یمن است و ۸۰درصد از بودجه عمومی دولت را پوشش میدهد.
در حالی که جنگ تحمیل شده به مردم یمن، شمار گرسنگان این کشور را به میلیونها نفر رسانده است، رویترز به نقل از برنامه جهانی غذا از شرایطی بحرانیتر برای یمنیها خبر داد، چراکه بحران اقتصادی، تورم جهانی و نبرد اوکراین و روسیه، جیره غذایی در یمن را بشدت کاهش خواهد داد به طوری که اگرچه این نهاد سازمان ملل ماهانه غذای ۱۳ میلیون نفر را در یمن تأمین میکند اما مجبور به کاهش این ظرفیت تا ۲۵ درصد نیز شده است. این سازمان در پستی توئیتری نوشت: «اکنون ما مجبور به کاهش این حمایت از ۵ میلیون نفر به کمتر از ۵۰ درصد نیاز روزانه و برای ۸ میلیون دیگر به حدود ۲۵ درصد نیاز روزانه هستیم. از طرفی فعالیتهای تابآوری، معیشت و برنامههای تغذیه مدارس برای ۴ میلیون نفر نیز متوقف خواهد شد و کمکها تنها برای ۱,۸ میلیون نفر در دسترس خواهد بود».
احمد عبدالله دارس، وزیر نفت دولت نجات ملی یمن (مستقر در صنعا) گفت متجاوزان و مزدوران آنها از سال ۲۰۱۸ تا اواسط امسال (۲۰۲۲) بیش از ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از درآمدهای نفتی یمن را غارت کردهاند.
اما آنچه عربستان و امارات را در فرصت آتشبس تعیین شده سازمان ملل در غارت منابع انرژی یمن وقیحتر کرده است، تأیید توافقنامهای است که «معین عبدالملک» نخستوزیر خودخوانده وابسته به ائتلاف متجاوز سعودی- اماراتی اواخر خرداد انجام داد و به این سرقت شکل رسمی داد.
البته دولت بایدن در سیاستهای مربوط به یمن تفاوتهایی با دولت ترامپ قائل است. ترامپ تنها چیزی که میپسندید نفت و پول بود. بایدن برای اینکه ژست حقوق بشری دموکراتها را حفظ کند در جنگ یمن خواستار پایان جنگ شد اما کماکان از دولت مستعفی یمن و ائتلاف سعودی علیه مردم یمن حمایت میکند. در عین حال بایدن چشم خود را به نفتدزدی عربستان و امارات بسته است، زیرا میخواهد این نفت توسط این ۲ کشور به بازار جهانی تزریق شود تا در پی جنگ اوکراین و روسیه خللی در تامین انرژی جهان و آمریکا به وجود نیاید.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|