|
قطار تهران - کربلا راهاندازی شد
نخستین قطار ترکیبی تهران- کربلا صبح روز گذشته حرکت خود را آغاز کرد. حرکت این قطار به صورت یک رام در هفته خواهد بود و دیروز نخستین سیر خود را به صورت کاروانی انجام داد. این قطار پس از حرکت در تهران و مسافرگیری در قم وارد شلمچه خواهد شد، پس از آن مسافران مسیر شلمچه تا بصره را با اتوبوس طی میکنند.
ارسال به دوستان
روسیه خط لوله «نورد استریم 1» را به خاطر تعمیرات برای 4 روز بست
گاز قطعه !
قطع گاز توسط روسیه، نگرانی اروپاییها را از وقوع بحران انرژی در زمستان افزایش داده است
مسکو پیش از این ظرفیت این خط لوله را به 20 درصد کاهش داده بود
گروه اقتصادی: روسیه دیروز، چهارشنبه، عرضه گاز از طریق مسیر اصلی تامین گاز اروپا را متوقف کرد و این امر باعث تشدید جنگ اقتصادی میان مسکو و اتحادیه اروپایی و همچنین افزایش چشمانداز رکود و جیرهبندی انرژی در برخی از ثروتمندترین کشورهای اروپایی شد.
به گزارش «وطنامروز»، دولتهای اروپایی از این نگرانند که مسکو در تلافی تحریمهای غرب که پس از حمله به اوکراین وضع شدهاند، قطعی گاز را تمدید کند. آنها همچنین روسیه را به استفاده از منابع انرژی به عنوان اهرم فشار علیه قاره سبز متهم کردهاند. این در حالی است که مسکو انجام این کار را رد کرده و دلایل فنی و کارشکنی و تحریمهای غرب را دلیل کاهش عرضه گاز ذکر کرده است. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در همین رابطه دیروز اعلام کرد تحریمهای ضدروسی اروپا منجر به تعلیق فعالیت خط لوله «نورد استریم یک» شده است.
گازپروم، غول انرژی روسیه روز گذشته اعلام کرد «نورد استریم یک» بزرگترین خط لوله انتقال گاز به مشتری اصلی خود یعنی آلمان، از 31 آگوست تا 3 سپتامبر برای تعمیر و نگهداری غیرفعال خواهد شد. رئیس رگولاتوری شبکه گاز آلمان هم گفته است که این کشور اکنون برای این قطعیها آمادگی بهتری دارد، زیرا ذخیره گاز این کشور تقریبا 85 درصد پر شده است.
رخدادهای چند هفته اخیر، بحران انرژی در اروپا را عمیقتر کرده و باعث افزایش 400 درصدی قیمت گاز شده است و شهروندان و صنایع اروپایی را تحت فشار قرار داده و دولتها را مجبور میکند میلیاردها دلار برای جبران این کمبودها هزینه کنند. در آلمان، تورم در ماه آگوست به بالاترین حد خود در تقریبا 50 سال گذشته رسید.
مسکو که پیش از این عرضه از طریق خط لوله «نورد استریم یک» را در ماه ژوئن به 40 درصد و در جولای به 20 درصد کاهش داده بود، مسائل مربوط به تعمیر و نگهداری و تحریمها را که مانع بازگشت و نصب تجهیزات شده است، عامل این اتفاق میداند. روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد این دولت آلمان، نه کرملین است که هر کاری میکند تا روابط در حوزه انرژی خود با مسکو را خراب کند.
گازپروم گفته که آخرین تعطیلی، برای انجام تعمیر و نگهداری تنها کمپرسور باقیمانده خط لوله در ایستگاه پورتووایا در روسیه لازم است و این کار به طور مشترک با متخصصان زیمنس انجام خواهد شد. این کمپرسور مستقیما میادین گازی سیبری را به شمال آلمان متصل میکند و گاز از این کشور به سایر کشورهای اروپایی منتقل میشود. زیمنس انرژی (ENR1n.DE) که در گذشته کارهای تعمیر و نگهداری کمپرسورها و توربینها را انجام داده است، روز چهارشنبه اعلام کرد که در تعمیر و نگهداری دخالتی نداشته اما در صورت نیاز آماده مشاوره به گازپروم است.
روسیه همچنین از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه خود در اوکراین، عرضه گاز به بلغارستان، دانمارک، فنلاند، هلند و لهستان را متوقف کرده و جریان گاز در خطوط لوله دیگر را کاهش داده است. گازپروم همچنین روز سهشنبه اعلام کرد تحویل گاز به پیمانکار فرانسوی خود را به دلیل اختلاف در پرداختها که وزیر انرژی فرانسه آن را بهانه خوانده است، متوقف میکند.
کاهش جریان گاز خط لوله «نورد استریم یک» تلاشها را در سراسر اروپا برای صرفهجویی کافی گاز برای گذراندن ماههای زمستان، زمانی که دولتها میترسند روسیه به طور کلی جریانها را متوقف کند، پیچیده کرده است.
تحلیلگران Commerzbank با اشاره به اینکه آلمان تاکنون موفق شده است به اندازه کافی با قیمتهای بالاتر از جاهای دیگر گاز بخرد، نوشتند: «این یک معجزه است که سطح گاز در آلمان همچنان در حال افزایش است». این در حالی است که برخی کشورهای اروپاییها داوطلبانه مصرف انرژی خود را کاهش دادهاند و برخی صنایع خود را نیز برای سهمیهبندی احتمالی انرژی آماده میکنند.
لازم به ذکر است اتحادیه اروپایی تاکنون 6 بسته تحریمی علیه روسیه تصویب کرده است که بر مبنای آخرین مورد آن صادرات نفت مسکو به کشورهای عضو تا پایان سال ۲۰۲۲ (دیماه) به طور کامل متوقف میشود. این تحریمها تاکنون به افزایش بهای سوخت و افزایش بیسابقه تورم در این کشورها منجر شده است.
***
زمستانهای سخت در انتظار اروپا
وزیر انرژی بلژیک گفت: اگر رهبران اتحادیه اروپایی اقدام فوری انجام ندهند، این اتحادیه احتمالا 5 تا 10 زمستان وحشتناک را تجربه خواهد کرد. تین ون در استراتن، وزیر انرژی بلژیک اظهار داشت: اگر رهبران اتحادیه اروپایی گامهای فوری به منظور اعمال سقف قیمتی برای قیمتهای کنترل نشده گاز برندارند، این اتحادیه احتمالا در سالهای آینده، زمستانهای «وحشتناکی» را تحمل خواهد کرد. این مقام بلژیکی در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: «اگر کاری صورت نگیرد، 5 تا 10 زمستان بعدی وحشتناک خواهد بود... ما باید روی منابع و در سطح اتحادیه اروپایی و ثابت نگه داشتن قیمتها کار کنیم». به گفته ون در استراتن، یک سقف قیمتی میتواند 770 یورو از قبوض انرژی که در حال افزایش است، کم کند. این مقام بلژیکی معتقد است ارتباط میان قیمت گاز و قیمت برق نیاز به اصلاحات فوری دارد. این اظهارات در حالی بیان میشود که رهبران اتحادیه اروپایی قرار است به منظور مقابله با هزینه سرسامآور قبوض انرژی برای کسبوکارها و مصرفکنندگان در سراسر این اتحادیه، نشست اضطراری برگزار کنند. ون در استراتن تصریح کرد: «بازار انرژی اروپا در حال در هم شکستن است و به اصلاحات نیاز فوری دارد؛ این وضعیت دیگر برای بسیاری از خانوادهها و شرکتها قابل تحمل نیست. برق مانند سال گذشته ارزان تولید میشود اما با قیمتهای بیسابقه فروخته میشود. با انجام اصلاحات، ما در حال مقابله با سودهای اضافی هستیم». وزیر انرژی بلژیک افزود: «زمان حرف زدن تمام شده و اکنون زمان تصمیمگیری است».
ارسال به دوستان
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی از تسویه ٨٨ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به تأمیناجتماعی خبر داد
محاسبه افزایش حقوق بازنشستگان از ابتدای سال
افزایش ۵٧ درصدی مستمری حداقلیبگیران بازنشسته تأمین اجتماعی و افزایش ٣٨ درصدی سایر سطوح
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از تسویه بدهی ٨٨هزار میلیارد تومانی دولت خبر داد و گفت: افزایش حقوق مستمریبگیران تأمیناجتماعی از اول فروردین ١۴٠١ محاسبه خواهد شد.
میرهاشم موسوی روز چهارشنبه در یک گفتوگوی تلویزیونی گفت: سازمان تأمیناجتماعی به عنوان یک نهاد اجتماعی- اقتصادی در ۳ حوزه درمان، بیمه و سرمایهگذاری با رویکرد عدالت اجتماعی فعالیت میکند.
موسوی ادامه داد: از سال ٩۴ تا ١۴٠٠ سازمان تأمیناجتماعی ٩٠ هزار میلیارد تومان به بانکها بدهکار بود و به رغم این مسأله تعهدات سازمان از جمله پرداخت حقوق مستمریبگیران و بازنشستگان انجام شده و دولت نیز ٨٨ هزار میلیارد تومان از این بدهی را تسویه کرد.
وی درباره رقم بدهی دولت به تأمیناجتماعی نیز اظهار داشت: در حال حاضر دولت بیش از ٣۵٠ هزار میلیارد تومان مطابق حسابرسی سال ٩٩ به سازمان تأمیناجتماعی بدهکار است. اختلاف نظرهای متعددی هم در این زمینه با توجه به نوع محاسبات وجود داشته و از ٩٠ هزار میلیارد تومان بودجه مصوب مجلس شورای اسلامی، ٧۵ هزار میلیارد تومان در قالب سهام و نزدیک به ٧ هزار میلیارد تومان نیز در قالب اوراق خزانه پرداخت شده و در حقیقت، ٨٢ هزار میلیارد تومان از این ٩٠ هزار میلیارد تومان بودجه پیشبینی شده به سازمان تأمیناجتماعی پرداخت شد.
موسوی تاکید کرد: همچنین برخلاف گذشته (که شماری از شرکتهای زیانده به این سازمان واگذار شده بود)، تعدادی از شرکتهای ارزشمند با نرخ بازدهی مطلوب به همت دولت سیزدهم به تأمیناجتماعی واگذار و امسال نیز ٩٠ هزار میلیارد تومان در بودجه برای این نهاد پیشبینی شده بود.
وی افزود: سازمان تأمیناجتماعی امروز با ۴۵ میلیون نفر در کشور (۴ میلیون و ٢٠٠ هزار بازنشسته و...) مرتبط بوده و با بیش از ٩٠ بیمارستان تخصصی و فوقتخصصی، ١١ هزار تخت بیمارستانی و ۵٠ هزار طرف قرارداد، به این جمعیت خدمات درمانی ارائه میکند.
موسوی توضیح داد: امروز درمان مستقیم (اعم از خدمات بستری، سرپایی و...) برای بیمهشدگان کشور صد درصد رایگان بوده و در مراکز غیرطرف قرارداد تأمیناجتماعی بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه دریافت میشود. در مراکز درمانی طرف قرارداد سازمان ٩٠ درصد هزینهها توسط بیمه و ١٠ درصد توسط شخص بیمه شده پرداخت میشود.
وی در ادامه با تقدیر از مجلس شورای اسلامی، سیاستهای کلی تأمیناجتماعی ابلاغی رهبری را نیز از موارد حائز اهمیت در این سازمان عنوان و اظهار کرد: این سیاستها در انسجام و نظمبخشی به تعهدات این نهاد بیمهگر نقشی اساسی ایفا میکند.
* اختصاص ۵ هزار میلیارد تومان برای بیماران خاص توسط دولت
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در رابطه با بیماران خاص نیز یادآور شد: حمایت از این بیماران و پوشش بیمهای داروها در این حوزه مطابق مصوبه شورای عالی بیمه بوده و خدمات در بیمارستانها و مراکز درمانی طرف قرارداد سازمان، صد درصد رایگان است. دولت نیز ۵هزار میلیارد تومان منابع برای بیماران خاص و صعبالعلاج اختصاص داده و بیش از ۴۰ قلم دارو هم در این ارتباط تحت پوشش بیمه قرار گرفت.
به گفته وی، پرداخت هزینه توسط بیمار در مراکز درمانی و متعاقبا تسویهحساب با تأمیناجتماعی، مربوط به مراکز غیرطرف قرارداد بوده است.
موسوی درباره طرح دارویار نیز یادآور شد: در این راستا با اهتمام همکاران، تسویهحساب با داروخانهها تا پایان سال انجام خواهد شد و تا پایان خرداد سال جاری هم طی روزهای آینده تسویه میشود. پرداختهای الکترونیکی هر ماه به صورت آنلاین توسط تأمیناجتماعی پرداخت میشود و شماری از عقبماندگیها مرتبط با پرداختهای غیرالکترونیکی است.
وی افزود: امروز نسخه الکترونیک هم به عنوان زمینهساز پرونده الکترونیک جهت مدیریت هزینهها و دستیابی به رویکرد سلامتمحور، بیش از ٩٠ درصد تحقق یافته است.
وی همچنین با اشاره به طرح پوشش بیمهای خدمات ناباروری عنوان کرد: طی این دوران خدمات ناباروری هم تحت پوشش بیمههای اجتماعی قرار گرفته و ٩ هزار نفر از این خدمات استفاده کردهاند و تمام زوجین بیمه شده میتوانند از این فرصت بهره گیرند.
* محاسبه افزایش حقوق از فروردین ۱۴۰۱
موسوی درباره افزایش حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران تأمیناجتماعی نیز ضمن تشکر از رئیسجمهور گفت: افزایش ٣٨ درصدی سایر سطوح به همراه عدد ثابت تصویب شده و همچنین افزایش ۵٧ درصدی حداقلبگیران در این دولت نقش مهمی در معیشت این جمعیت داشته و احکام جدید از شهریورماه اعمال خواهد شد.
وی افزود: افزایش حقوق از تعهدات سازمان بوده و ماقبل شهریور نیز پرداخت میشود. به عبارت دیگر، این افزایش در پرداختیها از اول فروردین ١۴٠١ محاسبه و در اسرع وقت با دریافت سهام دولت پرداخت میشود.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در پایان یادآور شد: یک میلیون نفر بیمه شده جدید امسال تحت پوشش تأمیناجتماعی قرار گرفته و ٢۴٠ هزار نفر هم طی ماههای اخیر از طریق بیمه زنان خانهدار و بیمه دانشجویی تأمیناجتماعی جذب شدهاند. جمعیت تحت پوشش صندوقهای بیمهگر پس از انقلاب اسلامی به ٧٣ درصد از کل کشور رسیده است.
ارسال به دوستان
اخبار
رستم قاسمی:
مسکن را ارزان میکنیم
وزیر راهوشهرسازی با بیان اینکه «مسکن را برای خانهدار شدن مردم ارزان میکنیم»، گفت: فرمایشات رهبر معظم انقلاب مسؤولیت ما را در بخش مسکن بیشتر کرد. رستم قاسمی با یادآوری اینکه فاصله عرضه و تقاضای مسکن ناشی از انجام نشدن اقدامات لازم در بخش مسکن در دولت گذشته است و باعث افزایش قیمت شد، اظهار کرد: برای اجرای اقدامات دولت سیزدهم در بخش مسکن باید زیرساختها فراهم میشد که یکی از این کارها طراحی سامانه ثبتنام و شناسایی اراضی مورد نظر و طراحی سایتها بود. وی با بیان اینکه این اقدام بهسرعت انجام و پالایش متقاضیان نهضت ملی مسکن نیز آغاز شد، ابراز کرد: در 6 ماه ابتدایی دولت زمین 1.5 میلیون واحد مسکونی بارگذاری و طراحی سایتها انجام شد. وزیر راهوشهرسازی با اعلام اینکه واحدهای نهضت ملی مسکن به مرحله فونداسیون رسیده است، اضافه کرد: تاکنون فقط 4 درصد از اراضی دستگاههای دولتی برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن به وزارت راهوشهرسازی واگذار شده است. قاسمی با تأکید بر اینکه «مسکن» یکساله ساخته نمیشود و زمانبر است، گفت: امیدواریم طی 2 سال بتوانیم عملیات اجرایی ساخت 2 میلیون واحد را انجام دهیم. اجرای این پروژهها در ریل خوبی قرار گرفته است و وزارت راهوشهرسازی تا پایان شهریورماه اراضی ۲ میلیون واحد را تأمین میکند و ساخت شروع میشود. وی با بیان اینکه «امیدوارم تعهد ساخت 4 میلیون واحد مسکونی طی 4 سال محقق شود» تصریح کرد: از دستگاههای دولتی در رابطه با تخصیص زمین راضی نیستیم، این دستگاهها زمینهای مورد نیاز نهضت ملی مسکن را تحویل وزارت راه ندادهاند.
***
خودروسازان کرهای نباید در اولویت واردات باشند
رئیس کمیسیون صنایع مجلس گفت: شرکتهای خودروسازی کرهجنوبی با توجه به همراهی کامل این کشور با سیاستهای ضدایرانی آمریکا بویژه در دوره ریاستجمهوری ترامپ، نباید در مساله واردات خودرو در اولویت قرار گیرند. مصطفی طاهری با اشاره به برخی مفاد آییننامه اجرایی واردات خودرو که اخیرا توسط وزارت صمت منتشر شد، گفت: یکی از مزیتهای این آییننامه این است که اگر واردکنندگان خودرو علاوه بر توجه به اقتصادی بودن خودروی وارداتی، تکنولوژی ساخت آن را نیز وارد کشور کنند، امتیازات ویژهای به آنها داده میشود. رئیس کمیسیون صنایع مجلس عنوان کرد: مجلس درباره نام شرکتهای خودروسازی، ملاحظه خاصی ندارد ولی قطعا شرکتهای خودروسازی کرهجنوبی با توجه به همراهی کامل این کشور با سیاستهای ضدایرانی آمریکا بویژه در دوره ریاستجمهوری ترامپ، نباید در مساله واردات خودرو در اولویت اول قرار گیرند. طاهری با اشاره به گرفتن تضمینهایی از خودروسازان خارجی برای جلوگیری از خلف وعده آنها گفت: پارامتر مهمی که باید در واردات خودرو در نظر گرفته شود، مقاوم کردن واردات و صادرات و توجه به این مساله است که نباید واردات ما از یک شرکت خاص باشد که آسیبپذیری ما را بالا ببرد. به طور مثال، واردات خودرو را منوط به فروش نفت کنیم و بگوییم هر کشوری که قصد صادرات خودرو به ایران را دارد باید در قبال آن از ایران نفت و فرآوردههای آنها را بخرد.
***
رونمایی سامانه دولتسنج
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در اختتامیه هفدهمین جشنواره شهید رجایی اعلام کرد: در ارزیابیهای امسال هیچ دستگاهی در سطح عالی قرار نگرفت. میثم لطیفی با بیان اینکه جشنواره شهید رجایی از سال 75 هر سال برگزار میشود، گفت: با برگزاری این جشنواره فضایی برای دستگاههای اجرایی ایجاد میشود تا عملکرد خود را ارزیابی کنند و همچنین ارزیابی شوند. وی اضافه کرد: امسال فرآیند ارزیابی هم تغییر یافت؛ هدف ما این است که سازمان اداری تسهیلگر امر ارزیابی در کشور باشد. امسال در ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی در مأموریتهای کلان مشترک دستگاههای اجرایی از مشارکت دستگاهی که متولی آن مأموریت است کمک گرفتیم تا ارزیابی دقیقتر انجام شود. به طور مثال، در شاخصی مانند رضایتسنجی از مردم، از مشارکت مرکز ارتباطات مردمی ریاستجمهوری بهرهمند شدیم. لطیفی خاطرنشان کرد: امروز (چهارشنبه) از سامانه دولتسنج رونمایی میشود و بخشی از نتایج ارزیابی که محرمانگی ندارد در این سامانه قرار میگیرد و عموم مردم و نخبگان میتوانند عملکرد دولت را ارزیابی کنند.
***
کوثر در مسیر شفافیت
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با اشاره به فاصله بسیار میان میزان نیاز بنیاد شهید به بودجه (بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد) و تکلیف مصوب سازمان (تامین حدود ۳۵۰۰ میلیارد) برای سال جاری گفت: آن ۳۵۰۰ میلیارد تومانی که امسال در بودجه ما پیشبینی شده، سال گذشته ۳۵۰ میلیارد تومان بوده است. بر این منوال، تحقق رقم 10برابری درآمدهای بنیاد شهید از سازمان به ابتکار عمل، خلاقیت و تلاش مضاعف نیاز دارد. ناصر فخاری با تأکید بر لزوم جلوگیری از تداوم پروژهها یا شرکتهای زیانده خاطرنشان کرد: برخی مدیران سابق سازمان به علت تعلق خاطر به اقلیمی خاص، بار قرارداد و تعهدات زیانبار را بر سازمان هموار کردهاند. در همین زمینه برخی قراردادهای ساختمانی و زراعی از این دست به شمار میرود. وی با تبیین ضرورت «هوشمندسازی» به معنای ایجاد شفافیت در فرآیندهای مالی، اداری و استخدامی، تاکید کرد: چیزی را که نتوانیم اندازه بگیریم ممکن نیست مدیریت کنیم، لذا سازمان در حوزه منابع انسانی هوشمند شده است. وی در ادامه گفت: تا دهه فجر در حوزههای درآمدی، داراییها، میزان فروش و همه مسائل مالی و اداری در حال وقوع در کسبوکارهای سازمان از جمله کشاورزی و دامپروری، صنایع لوازم خانگی، غذایی و تولید الکتروموتورها، برق و انرژی، ساختمان، سلامت و تجهیزات پزشکی و معادن رصدپذیر و شفاف خواهیم شد.
ارسال به دوستان
ورود قوه قضائیه به واردات سرسامآور پارچه رومبلی و پردهای
خط پایان تولید پارچه رومبلی و پردهای با ادامه واردات
گروه اقتصادی: در روزهای اخیر بار دیگر موضوع اختلاف بین تولیدکنندگان پارچه رومبلی و پردهای و تولیدکنندگان مبلمان بالا گرفته است؛ از سویی تولیدکنندگان پارچه رومبلی میگویند میتوانند نیازهای داخلی را تامین کنند و نیازی به واردات نیست اما در طرف دیگر تولیدکنندگان مبلمان بر این باورند که تولید داخلی کفاف نیاز آنها را نمیدهد. پیشتر کمیسیون اصل 90 با ورود به موضوع واردات پارچه رومبلی و پردهای اجازه محدود واردات این کالا را تا نیمه دوم زمستان سال 99 داده و مصوب کرده بود پس از این تاریخ، واردات مشروط به مشخص شدن دقیق محل استفاده و تایید انجمنهای تولیدی مبنی بر عدم توانایی تولید است که با این تفاسیر شاهد واردات پارچه رومبلی به اشکال مختلف به کشور هستیم. به گزارش «وطنامروز»، نزدیک 10 درصد اشتغال کشور به صورت مستقیم مربوط به صنعت مبلمان است. در این بین پارچه با سهم حدود 10 الی 25 درصدی (بسته به سبک مبلمان) در قیمت تمام شده مبلمان به عنوان ارکان اصلی این صنعت شناخته میشود. در چند سال گذشته با فعال شدن بخش خصوصی در صنعت نساجی گامهای بلندی برای تامین پارچههای رومبلی کشور برداشته شد. در همین باره علیرضا نوری، عضو انجمن صنایع نساجی ایران گفته است: در حال حاضر نیاز به پارچه رومبلی کشور سالانه 25 میلیون مترمربع است که ظرفیت تولید فراتر از این رقم در کشور وجود دارد اما واردات غیررسمی و از روشهای غیرقانونی باعث شده ظرفیتهای تولید رفته رفته از بین برود و هیچ مجموعه تولیدی به فکر توسعه نباشد. عضو انجمن صنایع نساجی ایران گفت: امروز با پدیده عجیب تولیدکنندهنماها مواجه هستیم. با توجه به اینکه پارچه رومبلی در کارتابل فنی و گروه 26 کالایی قرار دارد (واردات مشروط به تاییدیه اتحادیه مربوط مبنی تامین نشدن کالا در داخل کشور است)، عدهای برای دور زدن این موضوع، کالای نهایی رویه پارچه را وارد و با چسباندن یک آستری به آن، خود را به عنوان تولیدکننده معرفی میکنند. وی افزود: این واردکنندگان با خرید یک دستگاه بسیار ابتدایی مخصوص چسباندن آستری، کد بهرهبرداری (ISIC) از وزارت صمت دریافت و امتیاز واردات را کسب میکنند. عضو انجمن صنایع نساجی ایران ادامه داد: البته اخیرا قوه قضائیه به این تخلف آشکار ورود کرده و سعید عمرانی، معاون قضایی دادستان کل کشور در نامهای به سیدرضا فاطمیامین، وزیر صمت خواسته است به طور جدی از واردات پارچه رومبلی و پارچه رویه جلوگیری شود. مسؤول کارگروه بافندگی انجمن نساجی ایران گفت: به دلیل اظهار خلاف واقع و مافیای قاچاق پارچه، واحدهای تولید پارچه تنها در یک شیفت کاری فعالند و با تداوم این روند باید قید صنعت نساجی در زمینه پارچه رومبلی و پردهای را بزنیم.
* ورشکستگی کارخانجات و بیکاری هزاران کارگر
بنا بر این گزارش، در این نامه آمده است: «در صورت واردات رویه پارچههای رومبلی عملا تمام تولیدکنندگان پارچه رومبلی متضرر شده و نه تنها همه حمایتهای قبلی مسؤولان کشور بیاثر خواهد شد، بلکه آثار مالی و خسارت مترتبه ناشی از واردات رویه به مراتب بیشتر از واردات پارچه لمینت شده (کامل) خواهد بود که توسل به این شیوه واردات توسط عدهای که خود را به عنوان تولیدکننده داخلی معرفی میکنند، موجبات ورشکستگی کارخانجات تولیدکننده پارچه رومبلی داخلی (که ۱۰۰ درصد فرآیند تولید، داخلیسازی شده است) و بیکاری هزاران کارگر را در پی خواهد داشت».
* تولید داخل کفاف نیازهای داخلی را میدهد
پیش از این افسانه محرابی، مدیرکل سابق صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود بنا بر اطلاعات موجود از میزان مصرف مبل کشور، به حدود ۲۴ میلیون متر مربع پارچه رومبلی نیاز است که این میزان در کشور تولید میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|