|
ارسال به دوستان
گزارش اختصاصی «وطنامروز» از رونمایی تقریظ رهبر انقلاب بر «مهاجر سرزمین آفتاب»
خواندنی و آموختنی
احمدرضا انصاریپور: «یک جای کار ما میلنگد که چنین افرادی در زمان حیاتشان پاس داشته نمیشوند». این جمله حرف دل خیلی از ما بود که دیروز در مراسم رونمایی از تقریظ رهبری بر کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب»، از زبان رئیس سازمان صداوسیما جاری شد. اگر چه زودتر از اینها میشد چنین کرد اما حالا که مقام معظم رهبری هم در تقریظشان به ساخت فیلمی بر اساس زندگی تنها مادر شهید ژاپنی اشاره کردهاند، غفلت از این امر جایز نیست.
به گزارش «وطنامروز»، ۲ سال و اندی از روزی که سرگذشت تنها مادر شهید ژاپنی کتاب شد، میگذرد و حالا از تقریظی رونمایی شده که نه تنها آنهایی را که هنوز کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» را نخواندهاند، مشتاق خواندن این کتاب میکند بلکه دستاندرکاران امر را به ساخت فیلمی درباره زندگی سبا بابایی تشویق میکند.
این تقریظ روز گذشته در مراسمی با حضور خانواده مرحوم سبا بابایی، حمید حسام از نویسندگان کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب»، پیمان جبلی رئیس صداوسیما، محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، ایمان عطارزاده رئیس حوزه ریاست دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات مقاومت حوزه هنری، علی شیرازی جانشین سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع، علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، علیرضا کمرهای معاون سابق وزارت آموزشوپرورش و نمایندگانی از ژاپن، استرالیا و ازبکستان در سالن همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد. حضور نمایندگانی از دیگر کشورها بخوبی گویای این موضوع است که بانو یامامورا با چنین انتخابی تنها سرنوشت زندگی خودش را تغییر نداده است بلکه الگویی برای دیگر کشورها و دیگر مکاتب و آیینها بوده است و توانسته آنها را هم جذب سیره و راه و روش خویش کند. گفتنی است مخاطبان برنامه البته به حاضران در سالن محدود نمیشد و تماشای زنده مراسم از طریق شبکه یک برای مخاطبان رسانه ملی فراهم بود.
* شصتمین تقریظ
ایمان عطارزاده، رئیس حوزه ریاست دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، تقریظ کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» را شصتمین تقریظی معرفی کرد که به صورت رسمی از سوی این دفتر رونمایی میشود. او ادامه داد: تقریظها و یادداشتهای بیشتری هم وجود دارد که هنوز رسمی نشده است. جریانسازیهای خوبی درباره ترویج کتابهای انقلاب و دفاعمقدس شکل گرفته است و تولیدات مختلفی از قبیل فیلم، عکس، سریال، نمایشنامه، کتابهای صوتی، سرود و موارد دیگر داشتهایم که با استقبال خوبی در بین مخاطبان روبهرو شده است.
* نامهای با دستخط سبا
ماجرای یامامورا را از جهات مختلفی میتوان نگریست. از این جهت که او یک دورافتاده از وطن بود؛ یک مادر خستگیناپذیر بود؛ یا حتی اینکه او یک زن بود. رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی بیش از همه بر بعد زن بودن این بانوی بزرگ متمرکز شد. علیرضا مختارپور در این باره عنوان کرد: اسلام را میتوان در نگاه رهبر اسلام از چند زاویه مقایسه کرد؛ ایشان میفرمایند از نظر معنوی و معرفتی تفاوتی میان زن و مرد در کسب علوم بشری و معارف الهی وجود ندارد بلکه در بسیاری از زمینههای معنوی پیشگامی از آن بانوان است. وی این پیشگامی را به جنبههای سیاسی و اجتماعی نیز تسری داد و گفت: از نظر سیاسی- اجتماعی، زنان همچون مردان در همه این حوزهها مسؤولیت دارند و حق بیعت زنان به رسمیت شناخته شده است. از نظر اقتصادی حق مالکیت و استقلال اقتصادی، حقی رسمی و تثبیت شده است. زن ضمن برخورداری از حقوق ویژه، شریک و همراه همسر در زندگی محسوب میشود، نه تابع او. دیدگاه اسلام زمانی در نقش زن روشنتر میشود که دیدگاه غرب، که بهرغم تبلیغات ظاهری، نشان دهنده انحطاط فکری است، مطرح میشود. سبا بابایی 10 سال پیش از عروجش نامهای به رهبر معظم انقلاب نوشت و در آن، خود را خادم نهضت خمینی(ره) خواند. مختارپور در پایان سخنانش درباره این نامه گفت: خانم یامامورا در مرداد ۱۳۹۱ نامهای به رهبر انقلاب اسلامی نوشت و خود را قطرهای از دریای خروشان نهضت اسلامی دانست و پس از ذکر تلاشهایش در عرصه جهاد فرهنگی و تقدیم فرزندش محمد به قافله شهدای دفاعمقدس و همچنین افتخار حضور در اردوهای جهادی، هدف همه تلاشهای خود را خادمی برای نهضت امام خمینی (ره) عنوان کرد. متن کامل نامه سبا بابایی به رهبر انقلاب، که این مادر شهید در آن از پیچ و خم مسیر دست یافتن به گوهر اسلام نوشته است، در اثنای مراسم در قالب کلیپ به سمع و نظر مخاطبان رسید.
* سمفونی بلاجویان دشت کربلایی
در بخشی از مراسم، گروه ارکستر سمفونی صداوسیما با حضور روی صحنه، ۲ سرود «کجایید ای شهیدان خدایی» و «ایران ما» را اجرا کردند. «کجایید ای شهیدان خدایی» به صورت تکخوانی و «ایران ما» به صورت جمعخوانی اجرا شد که حضار در سالن را به وجد آورد. این ۲ سرود بویژه سرود اول با توجه به تناسبی که با موضوع مراسم داشت، فضایی حماسی و در عین حال آمیخته با اندوه را بر سالن حاکم کرد به نحوی که خانواده شهدا نتوانستند مانع سرازیری اشک از دیدگانشان شوند.
در پایان اجرای گروه ارکستر سمفونی صداوسیما، در حالی که حضار نشسته به تشویق این گروه پرداختند، پیمان جبلی تنها کسی بود که ایستاده این گروه را تشویق کرد.
* زندگی دراماتیک یامامورا
«چرا چنین افرادی را پس از عروجشان به دیگران معرفی میکنیم و در زمان حیات به زندگی آنها نمیپردازیم؟»پیمان جبلی رئیس صداوسیما دیروز ضمن بیان این سوال، پاسخی نهچندان روشن به آن داد. او گفت: سبا بابایی ثابت کرد که یک جای کار ما میلنگد که در طول حیاتش به یک سلبریتی بزرگ تبدیل نشده است. نظرسنجی اخیر نشان داد میزان کمی از مردم پیش از فوت بانو یامامورا، او را میشناختند.
جبلی همچنین اضافه کرد: زندگی این مادر شهید، تمام عناصر دراماتیک یک داستان را در خود دارد تا جایی که اگر خانم بابایی نبود و یک فیلمنامهنویس داستان زندگی او را تعریف میکرد، احتمالا میگفتیم قابل باور نیست و داستانسرایی است. حتما میگفتیم این قصه جذابیت ندارد چون افسانه است اما این مادر شهید نشان داد این افسانه، واقعی است و چه بسیار هستند این قصهها که ما هنوز کشف نکردهایم.
* سیر انفسی مادر شهید ژاپنی
نویسنده کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» در بخشی از مراسم با ایراد سخنانی سیر نگارش کتاب را در ۲ سیر آفاقی و انفسی تعریف کرد. حمید حسام در این باره گفت: در نگارش این کتاب تمرکز ما بر سیر انفسی خانم بابایی بود. سیر آفاقی شاید با مصاحبه هم دربیاید. خاطرات کودکی از هیروشیما، داستان هجرت به ایران و... همگی با یک مصاحبه قابل کشف است اما سیر انفسی که در وجود ایشان نهفته است، مصاحبت نیاز دارد. یعنی باید همراه و همقدم و همنفس او میشدیم تا به این سیر پی ببریم و این اتفاق برای نگارش این کتاب افتاد. حسام در ادامه افزود: سیر انفسی و چیزی که در درون او انجام شد و از کونیکو تبدیل به سبا شد بسیار مهم بود؛ این موضوع با مصاحبت و همراهی با او نتیجه میداد که سرانجام منجر به رابطه مادر و فرزندی شد. پس از پایان سخنان، مستندی درباره این نویسنده برای حاضران نمایش داده شد و با مروری کوتاه بر زحمات حمید حسام، از وی و همسرش تقدیر به عمل آمد.
* پردهخوانی برای سبا
مراسم رونمایی علاوه بر هنر موسیقی و سرود ارکستر سمفونی صداوسیما، از هنر پردهخوانی نیز برای شور و حال بخشیدن به مراسم بهره برده بود. مرشد محسن میرزاعلی در بخشی از این مراسم پردهای را متشکل از تصاویر سبا بابایی و فرزندانش، معمار انقلاب، مقام معظم رهبری، شهدای دفاعمقدس و... برای مخاطبان خواند و با هنر پردهخوانی، پیوند سرنوشت انقلاب اسلامی و سبا بابایی را به تصویر کشید.
* اشکهای آبه
کاظم آبه، دیگر میهمان این مراسم بود. او اصالت ژاپنی و آشنایی دیرینهای با تنها مادر شهید ژاپنی ایران دارد. همین آشنایی او با یامامورا، زمینه را برای گرایش آبه به اسلام فراهم کرده است. در همین راستا، آبه در مراسم دیروز در سخنانی از زحماتی که این مادر شهید در راه تبلیغ اسلام میکشید گفت و با چشمانی اشکبار، یامامورا را مادر معنوی خود معرفی کرد.
***
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب»
بسم الله الرحمن الرحیم؛ سرگذشت پرماجرا و پرجاذبه این بانوی دلاور که با قلم رسا و شیوای حمید حسام نگارش یافته است، جداً خواندنی و آموختنی است. من این بانوی گرامی و همسر بزرگوار او را سالها پیش در خانهشان زیارت کردم. خاطره آن دیدار در ذهن من ماندگار است. آن روز جلالت قدر این زن و شوهر با ایمان و با صداقت و با گذشت را مثل امروز که این کتاب را خواندهام، نمیشناختم؛ تنها گوهر درخشان شهید عزیزشان بود که مرا مجذوب میکرد. رحمت و برکت الهی شامل حال رفتگان و ماندگان این خانواده باد. ساخت فیلم بر اساس زندگی خانم بابایی حرکت مهم و مؤثری در جهت معرفی و آبرو بخشیدن به خانواده اسلامی و مرد مسلمان است و نباید از آن غفلت شود.
ارسال به دوستان
استقبال گسترده از آثار مرکز گسترش در جشنواره هیروشیما
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی گفت: نمایش آثار مرکز در جشنواره هیروشیما با استقبال گسترده همراه بود. به گزارش «وطنامروز»، آیین گرامیداشت همراهان حوزه انیمیشن در مرکز گسترش به بهانه دریافت جایزه «کارپ استار طلایی» جشنواره هیروشیما برگزار شد. محمد حمیدیمقدم مدیرعامل مرکز، معاونان، مدیران و جمعی از هنرمندان و اعضای شوراهای انیمیشن مرکز در ادوار مختلف، در این جلسه حضور داشتند.
در این مراسم از معاونان اداری - مالی مرکز و همچنین هنرمندانی که آثارشان در جشنواره هیروشیما حضور داشت یعنی مهین جواهریان کارگردان انیمیشن «یکی بود یکی نبود»، فائزه دادگرآزاد کارگردان انیمیشن « 016»، سمانه شجاعی کارگردان انیمیشن «جسم خاکستری»، اهورا شهبازی کارگردان انیمیشن «کلاغ»، فرنوش عابدی کارگردان انیمیشن «ملکوت»، پژمان علیپور کارگردان انیمیشن «بادها کجا میمیرند»، مجیدرضا عیوضی کارگردان انیمیشن «بهشت»، الهه فلاحیان کارگردان انیمیشن «گنجشکک»، محبوبه کلایی کارگردان انیمیشن «دیوار چهارم»، محبوبه محمدزکی کارگردان انیمیشن «آنیما» و حمید محمدی کارگردان انیمیشن «گذشته» تقدیر شد.
پس از تجلیل از هنرمندان انیمیشن، در پایان مراسم محمد حمیدیمقدم درباره این آیین گرامیداشت از هنرمندان و فعالان حوزه انیمیشن با عنوان «شهریور انیمیشن» بیان داشت: با توجه به اهمیت جایزهای که از سوی جشنواره هیروشیما به مرکز گسترش اهدا شد، لازم دیدیم مراسمی برای قدردانی از تمام کسانی که در رسیدن ما به این جایگاه در حوزه انیمیشن نقش داشتهاند، برگزار کنیم. در رابطه با سفر به ژاپن و حضور در جشنواره هیروشیما باید بگویم حس احترام و افتخاری که از سوی برگزارکنندگان جشنواره دریافت میشد، به من این پیام را میرساند که نماینده گنجینهای هستم که بسیار مورد احترام است. وی ادامه داد: مدیران هنری جشنواره هیروشیما به دلیل حضور آثار داستانی و مستند مرکز در جشنوارههای مهم دیگر این کشور نسبت به مرکز گسترش آشنایی داشتند اما در مواجهه با آثار انیمیشن ما به وضوح شیفتگی و یک اتفاق نو را تجربه میکردند که این اتفاق نو ما را در یک فضای پایاپای قرار میداد. گرچه از نظر تکنیک، پشتیبانیهای فنی و... با کشورهای دیگر متفاوت بودیم.
ارسال به دوستان
ارشاد و رادیو نمایش تفاهمنامه امضا کردند
جای گرم و نرم رادیو در تئاتر شهر
تفاهمنامهای جدید با حضور نظری مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سوهانی مدیرکل هنرهای نمایشی رادیو و رادیو نمایش امضا شد که بزودی به مرحله اجرا میرسد. به گزارش «وطنامروز»، محسن سوهانی، مدیرکل هنرهای نمایشی رادیو و رادیو نمایش درباره تفاهمنامه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این جلسه دو تفاهمنامه امضا کردیم: اولی در رابطه با اختصاص یک محل ثابت برای استودیوی اختصاصی رادیو نمایش در مجموعه تئاتر شهر به عنوان شاخصترین مکان هنرهای نمایشی کشور بود که قرار شد به صورت روتین، یک برنامه رادیویی یکساعته تحت عنوان تئاتر شهر به تهیهکنندگی علی بهرامی را از این محل روی آنتن ببریم و در آن به طور تخصصی به موضوعات مربوط به اجرای نمایشها و مسائل مرتبط با آن در مجموعه تئاتر شهر و در کل کشور بپردازیم، چون سیاست ما و مجموعه هنرهای نمایشی ارشاد، عدالت فرهنگی و پرداختن به زمینه هنرهای نمایشی در سراسر کشور است.
سوهانی ادامه داد: همچنین صحبتی شد که در سالن کارگاه نمایش تئاتر شهر هم یک زمانی به طور ویژه برای اجرای رادیو تئاتر در نظر گرفته شود. بر این اساس بزودی یک شورای رادیو تئاتر در اداره کل هنرهای نمایشی رادیو راهاندازی و فصل جدیدی را برای اجرا و توسعه کمی و کیفی حوزه رادیو تئاتر در کشورمان آغاز خواهیم کرد.
مدیر رادیو نمایش در پایان تاکید کرد: رادیو تئاتر عرصه نوظهوری است که در کشورمان قدمتی حدودا 10 ساله دارد و در جشنواره تئاتر فجر، بخش ویژهای است که با مشارکت اداره کل هنرهای نمایشی رادیو برگزار میشود و طی این سالها مخاطبان زیادی از آن استقبال کردهاند. بر اساس تفاهمی که حاصل شد، تصمیم داریم برای توسعه این حوزه میانرشتهای، تخصصی و جذاب، به طور ویژه و حرفهای در سراسر کشور اقداماتی صورت دهیم.
ارسال به دوستان
تلویزیون به استقبال هفته دفاع مقدس رفت
۷۰ برنامه دفاعمقدسی در صف سیما
جلسه شورای مدیران سیما با حضور رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، در جلسه شورای مدیران سیما با حضور رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس، سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس اظهار داشت: صداوسیما در پرداختن به موضوعاتی همچون دفاعمقدس بسیار خوب عمل کرده و همواره در این امر پیشتاز بوده است. اگر رقم رهروان راهیان نور در حال حاضر به بیش از 7 میلیون در سال رسیده، مدیون همت صداوسیما و برنامههای مناسبی است که از تلویزیون پخش شده است. رسانه ملی در 40 سالگی دفاعمقدس که در دوران کرونا اتفاق افتاد بسیار خوش درخشید و توانست این رویداد مهم را به شایستگی پوشش دهد. وی تأکید کرد: رویکرد ما در هفته دفاعمقدس، تبلیغی و ترویج است و معتقدیم این هفته باید به شکل مطلوب گرامی داشته شود. مستندهای بسیار خوبی در حوزه دفاعمقدس در حال ساخت است و در مرکز پویانمایی صبا هم برنامهای تحت عنوان «روایت معیار» در قالب انیمیشن و موشنگرافی در حدود 100 قسمت در حال تولید است. یکی از این قسمتها به عملیات طریقالقدس اختصاص دارد و از کارهای ماندگار و فاخری است که در حوزه دفاعمقدس تولید شده است. همچنین معاون سیما بیان داشت: امسال حدود 70 عنوان برنامه برای ایام هفته دفاعمقدس تدارک دیده شده و برنامههای معمول شبکهها نیز به این مناسبت منعطف خواهد شد. تبیین تاریخ دفاعمقدس، پاسخ به شبهات، گفتوگو با راویان شاخص دفاعمقدس و معرفی آثار مکتوب این حوزه از جمله رویکردهای برنامهسازی به مناسبت این هفته خواهد بود. وی یادآور شد: همه دستگاههای فرهنگی و غیرفرهنگی سیاستهای خود را در حوزه دفاعمقدس از بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس وام میگیرند و رسانه ملی هم در تعامل نزدیک با این بنیاد به بازنمایی رشادتها و ایثارگری رزمندگان و شهدای دفاعمقدس میپردازد. ارسال به دوستان
نشست نقد و بررسی کتاب «محمدعلی رجبیدوانی» برگزار شد
«مشق خوبان»؛ نگاه نقاش به خوشنویسی
نشست نقد و بررسی کتاب «مشق خوبان» به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی، عصر سهشنبه ۸ شهریورماه برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، عصر سهشنبه 8 شهریورماه نشست نقد و بررسی کتاب «مشق خوبان» به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی با حضور دکتر محمدعلی رجبی (نویسنده اثر)، دکتر ایرج نعیمایی (استاد خوشنویس و محقق)، دکتر حمیدرضا قلیچخانی (استاد خوشنویس و محقق) و سیدحسین شهرستانی (مدیر گروه حکمت هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی) برگزار شد.
محمدعلی رجبی در ابتدای این نشست به معرفی کتاب پرداخت و گفت: امیرالمومنین حضرت على بن ابیطالب علیهالسلام میفرمایند: «اَلْخَطُّ لِسَانُ اَلْیَد»: خط زبان دست است و دست زبان روح که خط موجب تجلی روح در آدمی میشود. همانطور که روح ارتباطی مستقیم با دست دارد خط هم ارتباط مستقیم با روح آدمی دارد. در این وضعیت آن خط به خاطر ذات پاک و حقیقی روح آدمی به خطی خوش تبدیل میشود که به آن خوشنویسی گفته میشود. هنگامی که اثر خوشنویسی دیده میشود و به جان آدمی مینشیند موفق است، چرا که مخاطب اثر، کاری به محتوایش و اینکه چه کسی گفته یا چه کسی خلق کرده ندارد و تنها زیبایی را در اصل و ذات آن میبیند.
همچنین ایرج نعیمایی در این نشست بیان داشت: مهارت فنی باید در کنار مهارتهای اخلاقی باشد تا شکوفایی حاصل شود. هیچ هنرمندی که از درون و باطن دارای تواناییهای والای انسانی نباشد، نمیتواند بروز و ظهور موفق و ماندگار داشته باشد.
خط در ایران دارای قدمتی قابل توجه است. هر 2 وجه تمدن چه در حوزه خط و چه در حوزه زبان در هنر ظاهر میشود و کتاب «مشق خوبان» به نوعی این موضوع را عنوان کرده است. یکی از حاضران در این نشست دکتر حمیدرضا قلیچخانی بود. قلیچخانی درباره این کتاب گفت: با اثری روبهرو هستیم که به دست یک نگارگر و نقاش ایرانی خلق شده است. این اثر، کاری بدیع است که به حوزه خوشنویسی ورود کرده است و از منظر یک استاد نگارگری که فرم و سبک را بخوبی میشناسد تألیف شده است. اصلاحاتی ناآشنا و غیرقابل فهم در این کتاب آمده است که نشان میدهد ما از عناصر ناب خوشنویسی خودمان فاصله گرفتیم و با آن غریبه شدهایم در حالی که باید این گنجینه در تمام زندگی ما جریان داشته باشد.
سیدحسین شهرستانی از دیگر حاضران در این نشست با نگاهی نقادانه به کالایی شدن هنر، درباره کتاب «مشق خوبان» گفت: توجه به «سنت» و «ادب» و آدابی که در بستر آن به بار مینشیند دلالت مهم این اثر است. در روزگار سیطره تکنیک که در آن هنر به فن تقلیل یافته و اثر هنری به کالا فروکاسته و آموزش هنر از بستر سنت فرهنگی و تاریخیِ خود دور مانده است، چنین آثاری میتواند ما را به سرچشمههای اصیل هنر ملیمان رهنمون کند.
ارسال به دوستان
اخبار
برنامه موسیقایی ارشاد برای «جاماندگان»
دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن موسیقی ایران در آستانه فرارسیدن اربعین حضرت سیدالشهدا(ع) چند ویژهبرنامه موسیقایی را پیش روی مخاطبان قرار میدهند. به گزارش «وطنامروز»، همزمان با فرارسیدن اربعین حسینی، دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن موسیقی ایران در قالب فعالیت ستاد اربعین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامههای مختلفی را پیش روی مخاطبان و عزاداران حضرت ابا عبدالله(ع) قرار خواهند داد.
بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، برای آن دسته از عزادارانی که موفق به حضور در پیادهروی اربعین حسینی نشدهاند، ویژهبرنامههایی برای پروژه «جاماندگان» در تهران تدارک دیده شده است که طی آن ویژهبرنامههای موسیقایی در مسیر این پروژه اجرا میشود.
اجرای چند موسیقی آیینی از جمله سنج و دمام از شهر آبادان، نوحهخوانی و زنجیرزنی از خراسان شمالی، گهوارهخوانی از ایلام و غزلخوانی استان تهران از جمله این برنامههاست که طی روزهای منتهی به اربعین حسینی، پیش روی شهروندان و عزاداران در تهران قرار داده میشود.
تولید یک نماهنگ موسیقایی ویژه اربعین و تلاش برای انتشار 2 آلبوم موسیقی که جزئیات آن در روزهای آینده منتشر خواهد شد، از دیگر برنامههای دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن موسیقی ایران است که در حوزه اربعین ۱۴۰۱ شمسی برای عزاداران حسینی تدارک دیده شده است.
***
«بیست سال و سه روز» در راه چاپ ششم
کتاب «بیست سال و سه روز» شامل روایت زندگی شهید سیدمصطفی موسوی بتازگی توسط انتشارات روایت فتح به چاپ ششم رسیده است. به گزارش «وطنامروز»، این کتاب مستندی است داستانی از زندگی جوانی دهه هفتادی، درس خوان، باهوش، اهل تفریح و کاملا امروزی که در بزنگاهی خاص انتخابی خاصتر داشت و در آبان ۹۴ در راستای دفاع از حرم بانوی صبر، حضرت زینب(س) در العیس سوریه به شهادت رسید.
سمانه خاکبازان در این اثر، داستان زندگی این شهید بزرگوار را از زمان کودکیاش تا لحظه شهادت در ۲۱۶ صفحه نوشته است. اگر میخواهید بدانید چگونه یک جوان 20 ساله پرشور و امیدوار به آیندهای درخشان راه کشوری غریب در پیش میگیرد و دل از آرزوهایش میکشد، اگر پیگیر راز این انتخابید، حتما مطالعه این کتاب را فراموش نکنید.
***
«هفت خان اسفندیار» در تالار وحدت
موسیقی- نمایش «هفت خان اسفندیار» به تهیهکنندگی و کارگردانی حسین پارسایی و حضور بازیگران شناختهشده آماده اجرا میشود. به گزارش «وطنامروز»، اسامی بازیگران، آهنگسازان، طراحان و عوامل اجرایی «هفتخان اسفندیار» بزودی اعلام میشود. «هفتخان اسفندیار» نخستین محصول سازمان هنری رسانهای اوج در عرصه تئاتر حرفهای است که با مشارکت بنیاد فرهنگی- هنری رودکی اجرا میشود. یوسفعلی میرشکاک در قامت مشاور با این پروژه همکاری میکند.
«هفت خان اسفندیار» یکی از داستانهای مشهور شاهنامه، اثر حکیم ابوالقاسم فردوسی است که در هفت منزل، حکایت سفر پرماجرای اسفندیار به قصد رهاندن خواهرانش همای و بهآفرید از دست بیگانگان را روایت میکند.
***
اجرای 40 نمایش عاشورایی در پیادهروی اربعین
نشست خبری ششمین همایش بینالمللی تئاتر مردمی پیادهروی اربعین «روایت راهیان» با حضور علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری، کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، سیدمحمدمصطفی موتورچی دبیر هنری همایش و آرش ساربان مدیر اجرایی همایش دیروز در حوزه هنری برگزار شد.
در این جلسه فروزانفر گفت: این رویداد هر ساله با هدف بزرگداشت عاشورا برگزار میشود. امسال نیز همایش «روایت راهیان» با کمیت و کیفیت بالاتری برگزار خواهد شد. در این راستا حوزه هنری همه امکانات موجود خود را برای اجرای بهتر این اتفاق در اختیار برگزارکنندگان خواهد گذاشت. موضوع این راهپیمایی طولانی به سوی بارگاه اباعبدالله(ع) یک حرکت آخرالزمانی و فرامنطقهای است. مخاطبان این پیادهروی فقط ایرانیان نیستند بلکه همه آزادگان جهان به این رویداد مهم علاقهمند هستند.
در ادامه نشست کورش زارعی بیان داشت: امسال ششمین دوره این همایش برگزار میشود همانگونه که آقای فروزانفر بیان کردند این همایش شکلی گستردهتر خواهد داشت، البته رشد کمی و کیفی تنها به امسال ختم نخواهد شد بلکه تلاش میکنیم در سالهای آینده نیز در رشد خود متداوم باشیم. رویکرد این همایش امسال دیگر بخشهای هنری را هم در بر خواهد گرفت تا بتوانیم تمام سلیقهها را پوشش دهیم. زارعی با بیان اینکه سال گذشته برای نخستین بار در بینالحرمین تعزیه اجرا شد، تصریح داشت: دوره پنجم، این افتخار را داشتیم که در صحن امیرالمومنین(ع) و بینالحرمین تعزیه اجرا کنیم که برای نخستینبار بود و حتی عراقیها اصلا آن را انجام نداده بودند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|