|
صادرات ایران به ترکیه ۵۶ درصد رشد کرد
صادرات ایران به ترکیه در ۷ ماهه نخست سال جاری میلادی ۵۶ درصد رشد کرده و تراز تجاری ۲ کشور در این مدت به میزان ۴۴۳ میلیون دلار به نفع ایران بوده است. جدیدترین آمار منتشر شده از سوی اداره آمار ترکیه نشان میدهد مبادلات تجاری این کشور با ایران در 7 ماهه نخست سال جاری میلادی 33 درصد رشد داشته است. ارزش تجارت ایران و ترکیه که در ماههای ژانویه تا جولای 2021 بالغ بر 2.877 میلیارد دلار بوده، در مدت مشابه سال جاری به 3.847 میلیارد دلار افزایش یافته است.
ارسال به دوستان
افتتاح رسمی طرح عظیم آبرسانی غدیر توسط رئیسجمهور
خوزستان سیراب
با اجرای این طرح، آب شرب ۵۲ درصد جمعیت استان خوزستان به تعداد 4.7 میلیون نفر تأمین میشود
رئیسی: طرحی را افتتاح میکنیم که پیشبینی میشد 4-3 سال طول بکشد اما به دست توانای مهندسان و کارگران و مدیران جهادی در 10 ماه به نتیجه رسید
گروه اقتصادی: طرح آبرسانی غدیر به منظور تأمین آب شرب و رفع بحران آب از نظر کمی و کیفی برای شهرهای مرکزی و جنوبی استان خوزستان با حضور رئیسجمهور افتتاح شد. رئیسجمهور در پنجمین سفر خود به استان خوزستان که به منظور افتتاح رسمی طرح عظیم آبرسانی غدیر انجام شد، اظهار داشت: اجرای این طرح در ۱۰ ماه به جای حداقل ۳ سال پیشبینی، این امیدواری را ایجاد کرد که میتوان اجرای طرحهای مرتبط با رفع تنشهای آبی کشور را با سرعت بیشتر انجام داد. با افتتاح این طرح یکی از مهمترین مصوبات نخستین سفر استانی حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در استان خوزستان تحقق یافت. با افتتاح طرح ابرپروژه آبرسانی غدیر آب شرب ۲۶ شهر و 1600 روستای خوزستان از نظر کمی و کیفی ارتقا مییابد.
به گزارش «وطنامروز»، رئیسی ظهر دیروز در مراسم بهرهبرداری رسمی از این طرح گفت: خرسندم که امروز طرحی را افتتاح میکنیم که پیشبینی میشد حداقل ۳ الی ۴ سال طول بکشد اما به دست توانای مهندسان و کارگران و مدیران جهادی در مدت ۱۰ ماه به نتیجه رسیده و مردم عزیز ما در این استان، ۲۶ شهرستان و ۱۶۰۰ روستا میتوانند از این آب بهرهمند شوند.
رئیسجمهور با قدردانی از همه کسانی که برای طراحی و اجرای این پروژه عمرانی ارزشمند زحمت کشیدند، افزود: همه بخشهای این طرح از طراحی تا اجرا و تجهیزات به کار رفته کاملا ایرانی است و این حقیقتا مایه افتخار است.
رئیسی با بیان اینکه همه ایران مدیون خوزستان است، اظهار داشت: این استان در روزهای سخت جنگ تحمیلی در مقابل ستمگران و صدامیان مردانه ایستادگی کرد و فرزندانش را تقدیم انقلاب کرد. در روزهایی که خانه و کاشانه اهالی جای جای این استان به مخاطره افتاده بود، آنها با وجود همه تهدیدات ماندند و مجاهدانه از کشور، وطن و ارزشها دفاع کردند.
رئیسجمهور خوزستان را سرزمین مجاهدان، شهیدان و ایثارگران توصیف و تصریح کرد: اینجا سرزمین مجاهدانی است که دیروز با سلاح در مقابل دشمن ایستادگی میکردند و امروز هم با شعار «ما میتوانیم» به مردم عزیز امید میدهند و دشمنان را ناامید میکنند.
وی با بیان اینکه خوزستان ظرفیتهای زیادی دارد که بهرهبرداری از آنها نیاز به کار و تلاش دارد، خاطرنشان کرد: جا دارد از وزیر و مدیران وزارت نیرو قدردانی کنیم که با روحیه جهادی به دنبال حل مشکلات مردم هستند و امروز چه افتخاری از این بالاتر که با اجرای این طرح به زوار امام حسین(ع) آبرسانی میشود. همچنین باید از عزیزان بسیج، سپاه و ارتش که دیروز در سنگر دفاع از خوزستان از خودگذشتگی میکردند و امروز برای حل مشکلات مردم تلاش میکنند هم قدردانی کنم. رئیسجمهور همچنین با قدردانی از استاندار و مدیران استانی برای پیگیری مجاهدانه طرحهای عمرانی خوزستان که این طرح را به جای ۳ الی ۴ سال در ۱۰ ماه به سرانجام رساندند، گفت: اجرای جهادی و سریع طرح آبرسانی غدیر برای بنده و مردم این توقع را ایجاد میکند که مدیران در سراسر کشور برای رفع تنشهای آبی مجاهدانه و با سرعت تلاش کنند.
رئیسی با اشاره به مدیریت موفق تامین و مصرف برق در تابستان امسال از سوی وزارت نیرو افزود: کمتر کسی فکر میکرد با کمبودهای موجود، خاموشی برق در بخش خانگی نداشته باشیم اما مدیریت و همراهی و همکاری مردم و اصناف اثبات کرد میشود با کمبودها و درست استفاده کردن از آب و برق و منابع به نحوی حرکت کرد که در خانهها خاموشی نداشته باشیم.
وی با اشاره به پیشبینیهای انجامشده برای تامین منابع آب طرح آبرسانی غدیر و ابراز خرسندی از بهرهمندی مردم در روستاهای تحت پوشش اظهار داشت: مردم استان بویژه روستاهای خوزستان بسیار مناعت طبع دارند، به شکلی که وقتی خدمت آنها میرسیم، میبینیم زندگیشان با سختی مواجه است اما یک مسأله بسیار بالاتر و برتر را میبینند و برای نظام، سلامتی رهبری و پیشرفت کشور دعا میکنند. به مدیران کشور تاکید میکنم به این مردم بزرگوار، هر چقدر خدمت کرده باشیم، باز هم کم است.
رئیسی اضافه کرد: اجرای جهادی چنین طرحهایی باعث امیدوار کردن مردم میشود و این امیدواری موجب مشارکت بیشتر مردم در عرصههای اجتماعی، افزایش سرمایه اجتماعی، نشاط اجتماعی و نقشآفرینی جوانان عزیز خواهد شد. عمیقا معتقدم در این کشور میشود کارهای بزرگی انجام داد و امیدوارم اجرای طرح فاضلاب اهواز و دیگر شهرهای استان نیز هر چه سریعتر به نتیجه برسد. رئیسجمهور در ادامه سخنانش با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی استاندار درباره ایجاد اشتغال در استان اظهار داشت: این گزارش نشان داد اعتباراتی که برای اشتغال استان در نظر گرفته شده، جذب و باعث شده رشد اقتصادی استان از ۲ درصد به ۵ درصد افزایش یابد. وی با تاکید بر ضرورت ایفای مسؤولیت اجتماعی شرکتهای بزرگ در خوزستان تصریح کرد: اجرایی شدن این مهم میتواند در جهت باز شدن گرههای این استان بسیار نقشآفرین باشد.
رئیسی با اشاره به سخنان امام جمعه اهواز مبنی بر اینکه این پنجمین سفر رئیسجمهور به خوزستان در یک سال گذشته است، گفت: قبلا هم گفتم، اگر لازم باشد هر ماه به خوزستان سفر میکنم تا مشکلات مردم حل شود و تا تحقق آنچه در ورزشگاه بزرگ اهواز و در جمع جوانان خوزستان وعده دادیم، از پا نخواهیم نشست.
وی افزود: یقین میدانم اگر ما اخلاص داشته باشیم، برکات الهی همراه خواهد بود و مسائلی که ممکن است امروز به صورت یک آرزو درآمده باشده، به دست توانای شما محقق خواهد شد و ما هم خدمتگزار مردم خواهیم بود و این مسائل به لطف خداوند متعال حل خواهد شد.
رئیسی با اشاره به حضور خود در بخش شیهون دزفول به عنوان یکی از دوردستترین مناطق استان خوزستان اظهار داشت: مردم این منطقه مشکلاتی داشتند اما بسیار باروحیه، باصفا، مخلص و ولایتمدار بودند. این مردم شهید دادهاند اما همچنان مشکلات زیادی دارند. کسانی که دیروز از این خاک در برابر دشمن دفاع کردند، امروز باید در عرصه تولید، ساخت جاده، فعال کردن کارخانهها، به راه انداختن کارخانههای تعطیل و نیمهتعطیل، ایجاد اشتغال، رفع بیکاری و ساخت مسکن برای مردم فعال باشند و دولت را در رفع مشکلات و آبادانی کشور یاری کنند.
* تأمین آب ۵۲ درصد جمعیت خوزستان
طرح غدیر پس از سفر رئیسجمهور به استان خوزستان و تاکید وزیر نیرو مبنی بر اجرای طرحی که مردم استان خوزستان در کمترین زمان ممکن و حداقل اعتبارات، از نعمت آب باکیفیت (منابع رودخانه دز) بهرهمند شوند، با تامین اعتبارات لازم در دستور کار سازمان آب و برق خوزستان قرار گرفت.
* اهداف و ضرورتها غدیر
طرح جامع آبرسانی غدیر با هدف تامین آب 26 شهر و 1600 روستای استان خوزستان دنبال شد. این طرح آب شرب نزدیک 52 درصد جمعیت استان به میزان 4.7 میلیون نفر را تامین خواهد کرد. در حال حاضر آب این طرح از منابع باکیفیت رودخانههای کرخه و دز تامین میشود.
رویکردهای عمده طرح آبرسانی غدیر، گسترش عدالت در اقصی نقاط استان، پایداری اجتماعی و توسعه زیرساختی کشور است. بر همین اساس دستاوردهای مورد انتظار در اجرای طرح را میتوان در موارد زیر مطرح کرد:
آثار اجتماعی طرح: ارتقای رفاه و کیفیت زندگی ساکنان روستاهای هدف، پیشگیری از مهاجرت و ایجاد محیط پایدار
آثار اقتصادی: شکوفایی اقتصادی منطقه و رونق تولید، شکوفایی استعدادها و امکان بهرهگیری از ظرفیتهای خاص و ویژه هر یک از مناطق کشور در جای خود
آثار سیاسی و امنیتی: افزایش تعلق خاطر نسبت به سرزمین مادری و اعتماد به مدیریت کلان کشور، تقویت امنیت کشور با حفظ پراکنش جمعیتی بویژه در مناطق مرزی
* مکان اجرای طرح
طرح آبرسانی غدیر و ایستگاه پمپاژ 2w در محدوده شمال غرب استان خوزستان و در فاصله ١٥ کیلومتری جنوب شهرستان اندیمشک واقع شده است.
* شهرها و روستاهای منتفع از طرح
برخی شهرهای تحت پوشش طرح شامل اهواز، آبادان، خرمشهر، شادگان، دشت آزادگان، سوسنگرد، حمیدیه، رفیع و بستان است و 1600 روستای محدوده طرح را شامل میشود.
طرح آبرسانی غدیر شامل 3 زیرپروژه است:
1- احداث ایستگاه پمپاژ 2w شبکه آبیاری دز و خطوط انتقال از ایستگاه پمپاژ مذکور تا ایستگاه پمپاژ امالدبس
- احداث یک ایستگاه پمپاژ به ظرفیت 10 مترمکعب بر ثانیه
- احداث خط برق 33 کیلوولت به طول 15 کیلومتر
- احداث خط انتقال آب 2400 میلیمتری به طول 75کیلومتر
- عبور ۲ خط انتقال آب 2400 میلیمتری از بستر رودخانه کرخه به طول 2200 متر
2- توسعه ایستگاه پمپاژ امالدبس
- احداث یک ایستگاه پمپاژ به ظرفیت 5 مترمکعب در ثانیه
- احداث 5 کیلومتر خط انتقال آب 2000 میلیمتری از ایستگاه پمپاژ امالدبس تا مخازن متعادلکننده
- تکمیل پست برق ایستگاه پمپاژ امالدبس و افزایش ظرفیت آن
3- تکمیل و توسعه ایستگاه پمپاژ شهید چمران
- احداث ایستگاه فاز اول ایستگاه پمپاژ چمران به ظرفیت 2.5 مترمکعب در ثانیه
- احداث ایستگاه فاز دوم ایستگاه پمپاژ چمران به ظرفیت 2.5 مترمکعب در ثانیه
- اجرای خط انتقال آب 2000 میلیمتری از ایستگاه پمپاژ چمران تا تصفیهخانه شماره 2 اهواز
ارسال به دوستان
اخبار
کاهش نرخ تورم از ۶۰ به ۴۰ درصد در دولت سیزدهم
رئیس کل بانک مرکزی گفت: نرخ تورم از 59.3 درصد در ابتدای دولت به 40.1 درصد رسیده است. علی صالحآبادی در گفتوگوی ویژه خبری، درباره وضعیت متغیرهای پولی و تفاوتی که در این دولت نسبت به گذشته اتفاق افتاده است، اظهار کرد: وضعیت تا پایان تیرماه بهتر شده و رشد پایه پولی به 26.2 درصد و نقدینگی هم به 37.4 درصد رسیده است. وی ادامه داد: البته 2.5 درصد از این عدد مربوط به پوشش آماری بانک مهر اقتصاد است که با کسر آن نقدینگی به 34.9 درصد میرسد و به این ترتیب رشد نقدینگی بهبود پیدا کرده است. البته این وضعیت هنوز مطلوب نیست و بانک مرکزی برنامههایی برای بهبود این وضعیت دارد. صالحآبادی در ادامه درباره آمار تورم نیز بیان کرد: تورم نیز از 59.3 درصد در ابتدای دولت به 40.1 درصد رسیده است. وی یادآور شد: این آمار در شرایطی به دست آمده که در ماههای اخیر با تورم جهانی نیز مواجه بودیم به طوری که از اواخر سال قبل کشورهای اروپایی و آمریکایی با افزایش شدید تورم مواجه شدند. در داخل کشور نیز ما از ناحیه طرح مردمیسازی یارانهها تورم داشتیم که به عنوان مثال تورم ماهانه خردادماه به بیش از ۱۲ درصد رسید. رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: البته این تورم طبیعی بود و هر وقت نیز طرح را اجرا میکردیم همین اتفاق رخ میداد اما آثار تورم این موضوع در مردادماه تخلیه شد و تورم ماهانه مردادماه به ۲ درصد رسید و هماکنون در روال عادی قرار داریم.
***
واردات لوازم خانگی مشابه داخلی ممنوع!
معاون وزیر صمت گفت: در محصولاتی که مشابه داخلی دارد و سطح رضایت مشتری بالا باشد، واردات نخواهیم داشت اما در محصولاتی که تولید نداشته باشیم، از ظرفیتهای مختلف استفاده خواهیم کرد. محمدمهدی برادران در پاسخ به این سوال که آیا واردات لوازم خانگی آزاد میشود، گفت: وقتی بازار رقابتی باشد و محصولات داخلی بتوانند نیاز کشور را تامین کنند، دلیلی برای واردات محصولات مشابه نداریم. وی بیان داشت: به دنبال این هستیم که در عرصههای بینالمللی در حوزه لوازم خانگی به یک صادرکننده تبدیل شویم و با توجه به اقدامات انجام شده طی سالهای اخیر این پتانسیل وجود دارد. برادران با بیان اینکه مشکلی در زمینه تولید لوازم خانگی وجود ندارد، گفت: دغدغه اصلی ما کیفیت و ضمانت و خدمات پس از فروش است. معاون صنایع عمومی وزارت صمت اظهار داشت: از سال آینده رویکرد معاونت صنایع عمومی وزارت صمت در حوزه لوازم خانگی که تکمیل زنجیره تولید و تامین محصولات لوازم خانگی بود به ارتقای کیفیت تغییر خواهد کرد و در حوزه لوازم خانگی بیشتر به کیفیت، ضمانت و خدمات پس از فروش فکر خواهیم کرد.
***
متوسط قیمت ۵۲ میلیونی هر مترمربع زمین در تهران
بررسی آمار رسمی نشان میدهد متوسط قیمت فروش هر مترمربع زمین یا زمین ساختمان مسکونی کلنگی در زمستان گذشته در شهر تهران 52.1 میلیون تومان بوده است. مطابق آمار منتشر شده مرکز آمار ایران، متوسط قیمت فروش هر متر مربع زمین یا زمین ساختمان مسکونی کلنگی معامله شده در زمستان گذشته در شهر تهران 52 میلیون و 174 هزار تومان با میانگین 238 مترمربع بوده است. این قیمت در مقایسه با فصل پاییز 1400 و زمستان 99 به ترتیب 4.8 و 17.1 درصد افزایش داشته است. در زمستان 1400 حداقل و حداکثر قیمت فروش یک متر مربع زمین به ترتیب 4.6 میلیون و 262 میلیون و 300 هزار تومان بوده است. همچنین متوسط قیمت فروش هر متر مربع زیربنای مسکونی در مدت یاد شده 36.7 میلیون تومان با میانگین مساحت 86 متر مربع و متوسط عمر بنای 13 سال بوده که نسبت به پاییز 1400 بالغ بر 9.8 درصد و در مقایسه با زمستان 99 بالغ بر 14.5 درصد رشد داشته است. حداکثر قیمت فروش یک متر مربع زیربنای مسکونی در شهر تهران 276 میلیون و 799 هزار تومان و حداقل 3.2 میلیون تومان بوده است.
***
توزیع ۸۵۰ میلیارد تومان پاداش بین 16.7 میلیون مشترک برق
سخنگوی صنعت برق با اشاره به اعطای پاداش ۸۵۰ میلیارد تومانی به 16.7 میلیون مشترک کممصرف برق گفت: حداقل بیش از ۵ درصد کاهش مصرف را در بخش خانگی تجربه کردیم. مصطفی رجبیمشهدی با اشاره به مدیریت مصرف برق در حوزه صنایع گفت: در ابتدا برنامه مشخصی داشتیم برای اینکه بتوانیم از تابستان امسال با تامین برق پایدار همه مشترکان عبور کنیم . وی افزود: تقریبا از 40 میلیون قبض که صادر شده دوره گرم امسال، 16.7 میلیون مشترک مشمول پاداش مدیریت مصرف شد و 850 میلیارد تومان پاداش به آنها پرداخت شده است.
سخنگوی صنعت برق درباره کاهش مصرف در بخش خانگی ادامه داد: حدود 1500 مگاوات کاهش مصرف در بخش خانگی داشتیم، هر سال تقریبا حدود یک میلیون مشترک به ما اضافه میشود و حدود 4.5 تا 5 درصد رشد مصرف را در بخش خانگی داریم. طبق آخرین آمار، بخش خانگی 1.9 درصد رشد منفی دارد و این نشان میدهد همکاریها به گونهای بوده که حداقل بیش از 5 درصد کاهش مصرف را در بخش خانگی تجربه کردیم.
ارسال به دوستان
چرا 100 لیتر از سهمیه بنزین کارتهای سوخت کم شد؟
کنترل قاچاق بنزین با سیاست غیرقیمتی
یارانه گستردهای که به بنزین به عنوان یکی از حاملهای انرژی پرداخت میشود، باعث شده اختلاف قیمت زیادی بین نرخ این سوخت با سایر کشورهای جهان وجود داشته باشد. این اختلاف قیمت در ایران در مقایسه با کشورهای همسایه هماکنون تا بیش از ۱۰ برابر برآورد میشود و این یعنی بنزین آزادی که در ایران به قیمت ۳ هزار تومان به فروش میرسد، در کشورهای همسایه به دلیل افزایش قیمت نفت به لیتری 30 هزار تومان رسیده است؛ موضوعی که از نظر اقتصادی قاچاق را برای قاچاقچیان بسیار جذاب میکند و دولت هر چقدر هم که مسیرهای قاچاق را مسدود کند، باز هم منافع اقتصادی برای قاچاقچیان آنقدر زیاد است که مسیر جدیدی را پیدا کنند. از سوی دیگر، مصرف بنزین در ایران هر سال با افزایش روبهرو است. جز ۲ مورد، این رشد به ثبت رسیده است. مورد اول، همزمان با سهمیهبندی بنزین در سال ۸۶ بود که مصرف بنزین حدود ۱۲ درصد نسبت به سال پیش از آن کاهش یافت و مورد دوم نیز با اجرای دوباره سهمیهبندی در سال ۹۸ بود که کاهش مصرف محقق شد. با این حال، بعد از کنترل نسبی کرونا و آغاز سفرهای بین شهری، دوباره مصرف بنزین افزایش داشته و آنگونه که جواد اوجی، وزیر نفت نیز تاکید کرده، مصرف در روزهایی به بیش از ۱۳۰ میلیون لیتر در روز نیز رسیده است. افزایش مصرف بنزین در حالی به ثبت رسیده که عدم سرمایهگذاری در زیرساختهای پالایشی کشور در دولت قبل، باعث شده تولید بنزین شاهد یک عقبماندگی تاریخی باشد. این دو موضوع در کنار جذابیت قاچاق و خروج سوخت از کشور، تراز مصرف بنزین را بر هم زده است، تا آنجا که وزیر نفت به استفاده از ذخایر برای جبران رشد مصرف در سفرهای تابستانی اشاره کرده است. با توجه به محدود بودن ذخایر استراتژیک، برداشت از آنها در شرایط ویژه و اضطراری انجام میشود و در بلندمدت باید راهکار دیگری تدارک دید. در این میان استفاده از ۳ راهکار مورد توجه است؛ در نخستین مورد میتوان از واردات بنزین برای تامین سوخت مورد نیاز استفاده کرد؛ راهی که در چند دهه گذشته از آن استفاده میشد. به دلیل وابستگی ایران به واردات بنزین برای تضمین امنیت انرژی، در تحریمهای اولیه آمریکا علیه ایران بر سر موضوع هستهای که اوایل دهه ۹۰ شمسی آغاز شد، محدودیت صادرات بنزین به ایران به عنوان یکی از مهمترین بخشهای تحریم مورد توجه قرار گرفت، بنابراین عقلانی نیست که دوباره ایران خود را به عنوان واردکننده بنزین در جهان اعلام کند، آن هم در شرایطی که در سالهای اخیر صادرکننده این محصول بوده است. از سوی دیگر، اگرچه صادرات و وصول پول نفت در دولت سیزدهم افزایش داشته اما ایران همچنان با محدودیتهای ارزی روبهرو است و به جای آنکه این پول صرف واردات بنزین شود، میتواند در مسیرهایی مانند تامین کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات مورد نیاز تولید استفاده شود. از همین رو، استفاده از راهکار واردات در شرایط فعلی چندان عملی و عقلانی به نظر نمیرسد.
* راهکار عبور از مشکل مقطعی کمبود بنزین
از سوی دیگر میتوان مانند ۱۰ سال پیش برای جبران کمبود بنزین در کشور به دلیل توقف واردات، از ریفورمیت پتروشیمیها استفاده کرد که البته این راهکار نیز اکنون در دستور کار نیست بنابراین راهکار آخر که مدیریت مصرف داخلی است باقی میماند. در حال حاضر هر خودرو ۶۰ لیتر سهمیه بنزین ۱۵۰۰ تومانی در ماه دریافت میکند. پیش از این نیز برای هر کارت سوخت در ماه ۲۵۰ لیتر بنزین ۳هزار تومانی در نظر گرفته میشد. به این معنا که هر خودرو ۳۱۰ لیتر بنزین در ماه داشت و با احتساب پیمایش ۱۰۰ کیلومتر به ازای هر ۱۰ لیتر بنزین، میتوانست ۳ هزار کیلومتر پیمایش در ماه داشته باشد. بررسیها اما نشان میدهد میانگین پیمایش خودروهای ایرانی در هر ماه، پایینتر از هزار کیلومتر است. بنابراین کاهش ۱۰۰ لیتری بنزین آزاد تاثیری در روند مصرف خودروها ندارد و تنها مانع از انتقال یارانه سوخت ایران به کشورهای همسایه میشود. از سوی دیگر، در شرایط فعلی تنها ۲ تا ۳ درصد مصرف بنزین آزاد با کارتهای شخصی ثبت میشود و مابقی مصرف توسط کارت جایگاهداران محاسبه میشود. هر نازل نیز ۲ کارت سوخت ۱۰ هزار لیتری در هر ماه دارد و صاحبان خودرو میتوانند در صورت مصرف ۶۰ لیتر بنزین یارانهای و ۱۵۰ لیتر بنزین آزاد، مابقی نیاز خود را با کارت سوخت جایگاهداران تامین کنند. در حالی که تصمیم دولت دوازدهم برای افزایش ناگهانی و ۲۰۰ درصدی قیمت بنزین، تبعات گسترده اجتماعی زیادی به دنبال داشت اما این تصمیم دولت سیزدهم نه تنها مشکلی ایجاد نکرده که میتواند باعث کاهش قاچاق و مصرف بنزین در کشور شود. گفتنی است دولت سیزدهم به دنبال مدیریت مصرف سوخت با ابزارهای غیرقیمتی است و کنترل سهمیهها راهکار موثری برای این موضوع است. برخلاف دولت گذشته که با ۳ برابر کردن قیمت بنزین تلاش داشت جلوی قاچاق را بگیرد، دولت سیزدهم معتقد است با استفاده از نظام سهمیهبندی و رفع خلأهای آن در کنار حرکت به سمت استفاده بیشتر خودروها از سوخت سیانجی، میتوان جلوی مصرف بیرویه بنزین را گرفت به گونهای که گرانی هم به مردم تحمیل نشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|