|
اردوغان خطاب به اروپاییها: روسیه را دستکم نگیرید
رئیسجمهور ترکیه دیروز در صربستان درباره دستکم گرفتن روسیه توسط اروپاییها هشدار داد. به نوشته خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان در سفر به کشورهای حوزه بالکان گفت: به آنهایی که روسیه را دستکم میگیرند این را میگویم که شما در اشتباه هستید. به نظر نمیرسد جنگ بین روسیه و اوکراین در آینده نزدیک خاتمه پیدا کند و اروپاییها از قبل باید به بحران انرژی فکر میکردند.
ارسال به دوستان
منابع انرژی، لیبی را به صحنه رودررویی تمامعیار قدرتهای منطقهای و جهانی تبدیل کرده است
جنگ نفتخوارها در لیبی
گروه بینالملل: بحران انرژی ناشی از جنگ اوکراین پای قدرتهای جهانی و فرامنطقهای را به شمال آفریقا و کشورهای نفتخیز نظیر لیبی و الجزایر باز کرده و میدانی جدید از نبرد میان این قدرتها را به وجود آورده است.
به گزارش «وطن امروز»، فرانسه در ماههای اخیر فعالیتش در شمال آفریقا بویژه الجزایر و لیبی را تشدید کرده است. جنگ اوکراین عزم اروپا را برای کاهش وابستگی به منابع انرژی روسیه راسختر کرده و در نتیجه جایگاه کشورهای دارای منابع غنی انرژی در شمال آفریقا بویژه الجزایر و لیبی به عنوان جایگزینهای کلیدی مهم شده است. روسیه همچنان یک بازیگر مهم در صحنه لیبی است که در سالهای اخیر از ارتش ملی لیبی حمایت کرده است، بنابراین چشمانداز همکاری نزدیکتر لیبی و اروپا در زمینه انرژی ممکن است مورد استقبال روسیه و متحدان محلی آن قرار نگیرد.
لیبی بیشترین منابع نفتی را در آفریقا در اختیار دارد و قادر است روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت صادر کند ولی به دلیل مشکلات و موانع ایجاد شده از سوی نیروهای شبهنظامی ژنرال حفتر بویژه در 6 ماه گذشته، تولید نفت لیبی روزانه به سطح یکصدهزار بشکه رسیده است. ارتش ملی لیبی و نهادهای سیاسی مرتبط با آن، بارها بانک مرکزی مستقر در طرابلس را که درآمدهای نفتی این کشور را دریافت میکند، به توزیع ناعادلانه ثروت متهم کردهاند.
به نظر میرسد رقابت شرق و غرب برای دستیابی به منابع طبیعی لیبی از عوامل مهم در پشتیبانی کشورهای غربی از بروز ناآرامیها در لیبی در سالهای پایانی زمامداری قذافی بود و این انگیزه همچنان به قوت خویش باقی است. شاهد این مدعا منازعات یک دهه گذشته در لیبی است که در ماههای اخیر تشدید شده است.
* جنگ قدرتها بر سر نفت لیبی
از نخستین روزهای بروز جنگ داخلی در لیبی، شدیدترین نبردها بین نیروهای طرفدار دولت وفاق ملی و شبهنظامیان ژنرال حفتر در شهرها و مناطقی بوده که محل استخراج، پالایش یا صدور نفت محسوب میشوند.
لیبی میتواند روزانه تا یک میلیون و 300 هزار بشکه نفت خام تولید کند. گروههای رقیب بارها برای اعمال فشار و تحمیل خواستههایشان بر دولت مستقر در طرابلس، روند تولید یا صادرات نفت را مختل کردهاند. بر اساس توافقهای بینالمللی، تمام پول حاصل از فروش نفت لیبی به حساب بانک مرکزی در پایتخت واریز میشود. نیروهای متحد خلیفه حفتر که بر بخش عمدهای از میدانهای نفتی و بنادر صادرات مسلط است، مسؤول اصلی قطع صادرات در سالهای گذشته بودهاند. عربستان، روسیه، مصر، امارات، فرانسه و یونان از ژنرال حفتر حمایت میکنند و ترکیه، قطر و ایتالیا نیز حامی دولت مستقر در طرابلس هستند که همه این اختلافها برای رسیدن به نفت لیبی است. واکنش آمریکا هم به حوادث لیبی از گذشته قابل تأمل است. ترامپ در یک روز هم با خلیفه حفتر تماس میگرفت و در ساعتی دیگر دولت وفاق ملی را بهعنوان دولت مشروع به رسمیت میشناخت. همه این موارد نشان میدهد لیبی صحنه جدید تاختوتاز قدرتهای نفتخوار منطقهای و جهانی است.
* تنشهای لیبی به اتحادیه عرب کشید
در حالی نشست وزیران خارجه اتحادیه عرب در الجزایر برگزار شد که بحران لیبی و حضور وزیر زن خارجه این کشور در نشست اتحادیه عرب باعث بروز تنش و دودستگی در این اتحادیه شد. کمتر از یک سال پس از انعقاد توافق میان گروههای رقیب در لیبی و در حالی که دولت آشتی ملی این کشور باید مقدمات برگزاری انتخابات را فراهم کند، شهر طرابلس، پایتخت، این هفته بار دیگر صحنه رویارویی خشونتبار جنگجویان ۲ جناح عمده سیاسی- نظامی این کشور بود. این درگیریها دستکم ۳۲ کشته و ۱۵۹ زخمی بر جا گذاشت. همزمان با درگیریهای لیبی، جلسه وزرای خارجه اتحادیه عرب هم در الجزایر برگزار شد. بسیاری از کشورهای این اتحادیه احساس میکردند که تنش اصلی در جلسه اخیر اتحادیه عرب بر سر دعوت از جمهوری عربی سوریه برای شرکت در اتحادیه عرب است اما سوریه ترجیح داد برای وحدت بیشتر در این جلسه شرکت نکند. الجزایر بهعنوان میزبان اتحادیه عرب باید ریاست وزرای اتحادیه را به لیبی تحویل بدهد اما این کشور شاهد ۲ دولت موازی از هم در غرب و شرق لیبی است. این دولتهای رودرروی هم در لیبی هم دلگرم به برخی کشورهای منطقهای و جهانی هستند. پس از یک جنگ گسترده در سال ۲۰۱۴ برای تصرف طرابلس، یک جناح سیاسی متشکل از اکثریت نمایندگان پارلمان به سوی شبهنظامیان خلیفه حفتر در شهر شرقی سرت رفت و دولتی موازی دولت طرابلس تشکیل دادند. این جنگها بعد از سقوط قذافی در لیبی پدید آمد. در سمت غرب یک دولت با عنوان «دولت وفاق ملی» قرار دارد و در قسمت شرق این کشور هم «ارتش ملی» به رهبری خلیفه حفتر است. ۲ سال قبل ژنرال حفتر تلاش کرد با کمکهای مصر، عربستان، امارات، روسیه و فرانسه طرابلس را تصرف و با سرنگون کردن حکومت وفاق ملی، لیبی را یکدست کند. در همین زمان دولت وفاق ملی که نزدیک به اخوانالمسلمین و ترکیه و قطر است با کمکهای نظامی ترکیه مقابل خلیفه حفتر ایستاد و حتی در یک ضدحمله توانست تا شهر سرت پیشروی کند که در آن زمان روسها اعلام کردند اگر بیش از این دولت وفاق ملی با هدایت ترکیه به سمت شرق بیاید آنها وارد عمل خواهند شد. این درگیریها سرانجام با مداخله سازمان ملل و امضای پیمان آتشبس میان ۲ طرف موقتا پایان یافت. روند صلح در سال ۲۰۲۱ به تشکیل یک دولت آشتی ملی به نخستوزیری عبدالحمید الدبیبه انجامید. بر اساس توافق میان نیروهای درگیر با میانجیگری سازمان ملل متحد، قرار بود دولت موقت دسامبر ۲۰۲۱ انتخابات زودهنگام برگزار کند. با این حال بهدلیل عدم اجماع درباره چگونگی برگزاری انتخابات، توافق از هم فرو پاشید. در شرق لیبی، پارلمان، دولت موقت عبدالحمید الدبیبه را غیرقانونی اعلام و فتحی باشاغا را به سمت نخستوزیری منصوب کرد. الدبیبه این انتصاب را نپذیرفت و اعلام کرد تنها پس از برگزاری انتخابات از مقام خود کنارهگیری میکند. ۲۶ آگوست، هنگامی که زد و خورد میان ۲ گروه از شبهنظامیان آغاز شد، متحدان باشاغا تصمیم گرفتند توانایی خود را در پاسخ به حملات برنامهریزی شده به نمایش بگذارند و یک بار دیگر بخت خود را برای تصرف طرابلس بیازمایند. با این حال این تلاش هم شکست خورد و عملا به تقویت قدرت عبدالحمید الدبیبه انجامید. اکنون اتحادیه عرب صحنه مقابله این موضوع شده است. مصر که طرفدار باشاغا و خلیفه حفتر است در اعتراض به حضور «نجله المنقوش» وزیر خارجه لیبی که از سوی حکومت طرابلس به اتحادیه عرب آمده است از جلسه این اتحادیه خارج شد. مساله کنترل شریان صادرات نفت لیبی برای مدتها یکی از مهمترین مطالبات تمام گروهها و دستههای سیاسی و نظامی در این کشور بود.
***
دبیرکل ناتو: باید برای جنگ زمستانی آماده شویم
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو با انتشار مقالهای در فایننشالتایمز با اشاره به «ورود جنگ اوکراین به یک مرحله حساس» نسبت به وقوع ناآرامیهای داخلی در کشورهای غربی در زمستان هشدار داد. دبیرکل ناتو در این یادداشت نوشته است: «این زمستان میتواند شامل کاهش انرژی، اختلالات و شاید حتی ناآرامیهای داخلی باشد. اتحاد و همبستگی ما به طور جدی مورد آزمایش قرار خواهد گرفت، زیرا خانوادهها و کسبوکارها، بحران افزایش قیمت انرژی و هزینههای زندگی ناشی از تهاجم وحشیانه روسیه را احساس میکنند. برای آینده اوکراین و آینده ما، باید خود را برای جنگ زمستانی آماده کنیم و مسیر را ادامه دهیم».
ارسال به دوستان
شکایت جریان صدر برای انحلال پارلمان رد شد
دست رد دادگاه فدرال عراق به مطالبه صدر
دادگاه عالی فدرال عراق عصر دیروز در بیانیهای درخواست جریان صدر برای انحلال پارلمان این کشور را رد و اعلام کرد انحلال پارلمان جزو اختیارات این نهاد نیست. بنا بر گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، دادگاه عالی فدرال این کشور در بیانیهای اعلام کرد: «اعضای مجلس نمایندگان پس انتخاب شدن نه نماینده خود و نه نماینده فراکسیونهای سیاسیشان، بلکه نماینده مردم هستند، لذا لازم بود برای تحقق آنچه برای آن انتخاب شدند یا به عبارتی مصلحت مردم اقدام کنند نه اینکه یکی از موانع موجود بر سر راه منافع ملت و تهدیدی برای امنیت آنان باشند». دادگاه فدرال در ادامه با تأکید بر اینکه ثبات فرآیند سیاسی در این کشور مستلزم عدم تخطی از قانون اساسی است، اضافه کرد: «قانون اساسی سال ۲۰۰۵ جمهوری عراق سازوکار قانونی برای انحلال مجلس نمایندگان را مطابق احکام ماده ۶۴ ترسیم کرده است. اختیارات دادگاه عالی فدرال طبق ماده ۹۳ قانون اساسی و ماده ۴ قانون دادگاه عالی فدرال مشخص است و انحلال پارلمان جزو اختیارات این دادگاه نیست». دادگاه عالی فدرال عراق (عالیترین نهاد قضایی) قرار بود حکم خود را درباره این دعوی، چهارشنبه پیش صادر کند. در پی پذیرش استعفای نمایندگان صدر از جانب رئیس پارلمان، نمایندگان دیگری بر اساس نتایج انتخابات پارلمانی جایگزین آنها شدند که اکثر آنها از ائتلاف چارچوب هماهنگی شیعی بودند. حال، جریان صدر میخواهد از طریق گرفتن حکمی از دادگاه فدرال، آنها را بازگرداند تا با ۷۳ کرسی دست بالا را برای خود در پارلمان داشته باشد. همزمان با اعلام نتیجه درخواست انحلال پارلمان عراق توسط دادگاه فدرال این کشور، مسیرهای منتهی به کاخ دولت در منطقه سبز بغداد با بلوکهای بتنی مسدود شد. خبرگزاری بغداد الیوم دیروز به نقل از منابع امنیتی اعلام کرد تدابیر امنیتی در منطقه بغداد افزایش یافته است.
ارسال به دوستان
طرفداران سلتیک اسکاتلند در بازی با رئالمادرید در حمایت از فلسطین شعار دادند
فلسطین در قلب جزیره
گروه بینالملل: هواداران تیم فوتبال سلتیک اسکاتلند در دیدار مقابل رئالمادرید در لیگ قهرمانان اروپا بخشی از سکوهای خود را برای برافراشتن پرچم فلسطین اختصاص دادند.
هواداران سلتیک همیشه مشتاق حمایت از فلسطین بودهاند و در طول بازیهای این تیم همواره پرچم و نشانهای فلسطین وجود دارد. برخی کاربران شبکههای اجتماعی پیش از بازی سهشنبهشب سلتیک مقابل رئالمادرید در لیگ قهرمانان اروپا تصاویری از سکوهای هواداران سلتیک با پرچم فلسطین را به اشتراک گذاشتند. این برای بار نخست نیست که طرفداران سلتیک اسکاتلند در حمایت از فلسطین پرچم این کشور را در ورزشگاه به اهتزاز درمیآورند. 6 سال پیش در سال 2016 هواداران سلتیک در بازی با یک تیم اسرائیلی در چارچوب رقابتهای مقدماتی لیگ قهرمانان اروپا، با پرچم فلسطین وارد ورزشگاه شدند. قوانین اتحادیه فوتبال اروپا میگوید هواداران هیچ تیمی اجازه ندارند پیام غیرورزشی، نژادی، دینی و سیاسی را در ورزشگاهها منتشر کنند و اخیرا گفته میشود یوفا قصد دارد باشگاه سلتیک را جریمه کند، البته این نخستینبار نیست که هواداران سلتیک به خاطر حمایت از مردم فلسطین جریمه میشوند.
در دیدار با رئالمادرید، طرفداران سلتیک در حمایت از فلسطین شعار هم سر دادند. آنها گفتند: «ما اسکاتلندی هستیم و میخوانیم... بلا چاو بلا چاو بلا چاو... ما برای فلسطین میخوانیم و ممنوع نخواهیم شد». آهنگ «بلا چاو» یک آهنگ اروپایی در مقابله با فاشیسم است و بسیاری از مردم اروپا اعتقاد دارند فاشیسم امروز همان اسرائیل
است.
ارسال به دوستان
۸ نفر از رهبران سابق پنتاگون هشدار دادند شکاف سیاسی جامعه آمریکا و سایر تنشهای اجتماعی در این کشور «به طور استثنایی چالشبرانگیز» شده است
نگرانی ژنرالهای آمریکایی از قطبیشدن شدید این کشور
همزمان با تشدید تنشها علیه نیروهای نظامی آمریکا از سوی گروههای سیاسی این کشور از جمله افرادی نظیر دونالد ترامپ که نظامیان این کشور را با ارتش هیتلر مقایسه کرده بود، 8 نفر از رهبران سابق پنتاگون نسبت به تشدید تنشها در روابط نهادهای سیاسی و اجتماعی با سازمانهای نظامی هشدار دادند. وزرای دفاع و ژنرالهای ارشد سابق پنتاگون شامگاه سهشنبه به وقت آمریکا با انتشار نامهای سرگشاده هشدار دادند که قطبی شدن سیاسی جامعه آمریکا و سایر تنشهای اجتماعی در این کشور «به طور استثنایی چالشبرانگیز» خواهد بود. این ارزیابی توسط 8 وزیر سابق دفاع و 5 رئیس سابق ستاد مشترک آمریکا امضا شده است.
با اینکه این مقامات نظامی در نامه خود آوردهاند «از نظر سیاسی، متخصصان نظامی با محیطی بسیار نامطلوب مواجه هستند که مشخصه آن دوگانگی و قطبیسازی شدید در این کشور است. ما با پایبندی به سنت غیرحزبی بودن ارتش، هیچ رهبر سیاسی یا حزبی را مقصر این وضعیت نمیدانیم» اما در این نامه تاکید شده است: «آخرین انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، نخستین انتخابات در بیش از یک قرن گذشته بود که انتقال مسالمتآمیز قدرت را مختل کرد». رهبران سابق پنتاگون در این نامه خاطرنشان کردند: «محیط کنونی کشور به دلایل مختلف از جمله اختلافات عمیق سیاسی و تأثیرات همهگیری کروناویروس چالشبرانگیز است و بیم بدتر شدن این وضعیت وجود دارد». فرماندهان نظامی در ادامه نامه نوشتهاند: «در عین حال، ارتش ایالات متحده به جنگهای عراق و افغانستان بدون تحقق همه اهداف پایان داده است و برای «رقابت دلهرهآورتر» با دیگر کشورها آماده میشود. از نظر ژئوپلیتیک، پایان یافتن جنگها در عراق و افغانستان و تشدید درگیریهای قدرتهای بزرگ به این معناست که ارتش ایالات متحده باید برای رقابت دلهرهآورتر با رقبای همتا آماده شود. در عین حال از نظر اجتماعی، همهگیری و نابسامانیهای اقتصادی، الگوهای اجتماعی آمریکایی را مختل و فشار زیادی بر افراد و خانوادهها وارد کرده است. با نگاهی به مسائل آینده، همه این عوامل میتوانند قبل از اینکه بهبود پیدا کنند بدتر شوند. در چنین فضایی، بازنگری اصول اصلی و بهترین شیوههایی که توسط آن متخصصان غیرنظامی و نظامی در گذشته روابط سالم غیرنظامی آمریکا را برقرار کردهاند مفید است و اگر هوشیار و آگاه باشند، میتوانند به این کار ادامه دهند».
امضاکنندگان این نامه که صبح روز سهشنبه توسط War on the Rocks منتشر شد، شامل 2 وزیر دفاع تایید شده دونالد ترامپ، جیم متیس و مارک اسپر هستند که هر دو با رئیسجمهور درگیر و از سمت خود برکنار شدند. متیس، پس از ترک قدرت، ترامپ را تهدیدی برای قانون اساسی ایالات متحده خواند که سعی دارد آمریکاییها را علیه یکدیگر قرار دهد، در حالی که اسپر در برابر تمایل ترامپ برای استفاده از نیروهای فعال علیه مردم معترض به قتل جورج فلوید توسط پلیس مقاومت کرد و بعدا گفت ترامپ شایسته نیست.
امضاکنندگان همچنین شامل وزیران دفاع قبلی از هر دو دولت جمهوریخواه و دموکرات و هر یک از افسران ارشد بازنشسته پنتاگون از اکتبر 2001 هستند. ژنرال نیروی هوایی ریچارد مایرز، ژنرال تفنگداران دریایی پیتر پیس، دریاسالار نیروی دریایی مایک مولن، ژنرال ارتش مارتین دمپسی و ژنرال نیروی دریایی جوزف دانفورد جونیور از جمله افرادی هستند که این نامه را امضا کردهاند.
منشأ نگارش این نامه بحثی بود که بهار امسال بین ژنرال دمپسی و پیتر فیور، محقق امور نظامی و مشاور پنتاگون که در دانشگاه دوک تدریس میکند، آغاز شد. فیور گفت پس از اینکه ترامپ و برخی مشاورانش رهبران پنتاگون را با لفاظیها و ایدههای خود نگران کردند، آنها میخواستند بهترین شیوهها را برای روابط نظامی تعریف کنند. فیور گفت: «ما متوجه شدیم نیاز به یک تفسیر جدید از مفهوم کنترل غیرنظامی بر ارتش و نحوه اعمال آن وجود دارد و دمپسی در این رابطه ما را هماهنگ کرد».
مایک مولن که در دوران ریاستجمهوری جورج دبلیو بوش و باراک اوباما، رئیس ستاد مشترک بود، در مصاحبهای گفت که نگران است ایالات متحده در آستانه از دست دادن یک دموکراسی است و خشونتهای 6 ژانویه 2021 را به عنوان زنگ بیدارباش برای آمریکاییها عنوان کرد. چاک هیگل، سناتور سابق جمهوریخواه که به عنوان وزیر دفاع در دولت اوباما خدمت میکرد نیز گفت نگران حملات سیاسی «غیرمسؤولانه» و «تند» به نهادهای ایالات متحده در آستانه انتخابات میاندورهای است. در این نامه آمده است آمریکا مستلزم «رهبران غیرنظامی و نظامیای است - با درجه و رتبهای که رهبری میکنند - که کنترل غیرنظامی مؤثر ارتش ایالات متحده را به عهده گرفته و اجرا کنند». در این نامه همچنین آمده است در صورت اعتراض به تصمیمات یک دولت، کنترل غیرنظامی ارتش میتواند توسط قوه قضائیه اعمال شود و حکم دادگاه تعیینکننده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
افشاگری پوتین از دزدی غذایی غرب
رئیسجمهوری روسیه گفت غرب درصدد تحمیل الگوهای رفتاری خود بر دیگران است تا به منافعش دست یابد. به نقل از سایت شبکه روسیاالیوم، ولادیمیر پوتین در مجمع اقتصادی شرق در ولادیوستوک روسیه گفت غرب میخواهد الگوهای رفتاری خود را تحمیل کند و درصدد تأمین منافع خود است. وی گفت: جهان در حال گذر از تغییرات «تکتونیکی» و غیرقابل بازگشت در کل نظام روابط بینالملل است و سعی میکند به نظم جهانی قدیمی بچسبد و درصدد است «قوانین» خود را تحمیل کند؛ قوانین و قواعدی که آنها را بر اساس علایق خود تنظیم میکند. پوتین تاکید کرد: نخبگان سیاسی غرب به منافع مردم خود اهمیت نمیدهند و آنها را در هولوکاست تحریم میاندازند تا جایی که شکافی میان نخبگان سیاسی و ملتهای غربی پدید آمده است. واشنگتن تمایل دارد دستور کار سیاسی خود را به قاره اروپا تحمیل کند و در عین با ادعای وحدت آتلانتیک نسبت به منافع این قاره بیتوجه است. کشورهای غربی به دنبال حفظ نظم جهانی هستند که به نفع آنهاست و جامعه جهانی را مجبور میکنند بر اساس قوانینی که آنها ساختهاند و خودشان مرتبا آن را نقض میکنند و بسته به وضعیت فعلی دائما تغییر میدهند، زندگی کنند. او گفت: کشورهای غربی دروغ میگفتند که برای کاهش افزایش قیمت مواد غذایی و خطر قحطی در کشورهای فقیر باید به اوکراین دسترسی دریایی داده شود. بیشتر محمولههایی که بر اساس توافق ترکیه و سازمان ملل با روسیه از اوکراین خارج شده، به اتحادیه اروپایی رفته است. شرایط احتمالا باید تغییر کند. پوتین این اظهارات را با اشاره به ترتیبی که به کشتیهای غیرنظامی اجازه ورود و خروج از بنادر دریای سیاه برای تحویل محموله غلات را میدهد، بیان کرد. این طرح اواخر جولای اجرا شد و ترکیه میزبان مرکزی بود که تحویل را هماهنگ میکند.
***
عربستان سعودی به دنبال خرید پدافند چینی
منابع خبری اعلام کردند عربستان سعودی در حال برنامهریزی برای خرید پدافند چینی «LY-70» است. هیات شرکت سازنده این پدافند هوایی در نمایشگاه دفاعی ریاض که در ماه مارس گذشته برگزار شد، اعلام کرد سامانه LY-70 به همراه توپهای PLZ-45A4 و دیگر تجهیزات از جمله مواردی بوده است که در کانون توجه نیروهای مسلح عربستان سعودی قرار گرفته و در عربستان مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. LY-70 یک سامانه پدافند هوایی موشکی کوتاهبرد و متوسط، متحرک، سبک و سریع است که روی یک کامیون نظامی 6×6 نصب میشود. این سامانه مجهز به سیستم شناسایی LiDAR و رادار پیشرفته AESA با قابلیت شناسایی چندین هدف هوایی در برد 90 کیلومتری است که قابلیت شناسایی و ردیابی اهداف کوچک، رادارگریز و در ارتفاع پایین را دارد. این سامانه شامل ۲ نوع موشک است که یکی از این موشکها LY-70 با برد متوسط تا 40 کیلومتر است که مجهز به یک رادار داخلی برای جستوجو و درگیری با اهداف است. موشک دیگر FB- 10 A با برد 10 کیلومتر است که مجهز به جستوجوگرهای IIR است. هر کامیون قادر است 14 موشک از جمله ۸ موشک میانبرد و 6 موشک کوتاهبرد با خود حمل کند. این سامانه چنینی مخصوص درگیری و انهدام اهداف هوایی مانند موشکهای کروز، موشکهای هوا به زمین، بمبهای هدایتشونده، هواپیماهای نظامی بال ثابت، بالگرد و پهپادهاست. LY-70 یکی از معدود سامانههای نظامی است که میتواند در حین حرکت با اهداف درگیر شود. این سامانه ماه مارس گذشته در نمایشگاه دفاعی ریاض به همراه بسیاری دیگر از سامانههای چینی به نمایش درآمد. این در حالی است که ۲ روز گذشته پادشاه عربستان پیام مکتوبی را از طرف رئیسجمهور چین درباره روابط دوجانبه «مستحکم» میان ۲ کشور و راههای تقویت و حمایت از آن دریافت کرد.
***
ساکنان کالیفرنیا تهدید به قطع برق شدند
با وجود موج شدید گرما در ایالت کالیفرنیای آمریکا، مسؤولان از ساکنان این ایالت خواستند وسایل خنککننده خود را خاموش کرده و مصرف برق خود را کاهش دهند. با بالا رفتن بیسابقه دمای هوا و افزایش تقاضا برای مصرف انرژی در کالیفرنیا به منظور خنک کردن منازل، مقامات این شهر از ساکنان خواستند در مصرف برق صرفهجویی کنند، در غیر این صورت برق آنها قطع خواهد شد. مقامات انرژی در این شهر اظهار کردند مصرف برق در روز سهشنبه به بیش از 51 هزار مگاوات رسید که بیشترین میزان مصرف در تاریخ این شهر بوده است. بر اساس اعلام این مقامات در صورت ادامه روند فعلی مصرف برق، احتمال خاموشی یا خاموشی چرخشی وجود دارد و کاملا ضروری است که مردم و صنایع در مصرف برق صرفهجویی کنند. اداره آب و هوا دمای 37.7 تا 46.1 درجه سانتیگرادی را برای کالیفرنیا پیشبینی کرده است. پیشتر صدها هزار نفر از مردم کالیفرنیا در آگوست 2020 با وجود موج شدید گرما، سیستم خاموشی چرخشی در شهر را تجربه کردهاند.
***
تصمیم رژیم صهیونیستی برای استفاده از پهپادهای هجومی علیه فلسطینیان
رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند فرماندهان یگان «یهودا و سامره» و یگان فعال در کرانه باختری، آموزشهایی درباره نحوه استفاده از پهپادهای هجومی در عملیاتهای نظامی در کرانه باختری دریافت کردهاند. کانال تلویزیونی «کان» رژیم صهیونیستی گزارش داد فرمانده تیپ منطقهای مناشه (نیروهای نظامی فعال در کرانه باختری) مأمور اتخاذ تصمیم برای استفاده از پهپادهای هجومی بر اساس نیاز عملیاتی شده است. به نوشته روزنامه رأیالیوم، «روعی شارون» خبرنگار این کانال صهیونیستی گفت تصمیم برای وارد کردن پهپادهای هجومی به عملیاتهای نظامی در کرانه باختری، به دلیل تشدید تنشها در این منطقه اتخاذ شده است. قرار است این پهپادها در فعالیتهای عملیاتی از جمله بازداشتها استفاده شود و با این پهپاد امکان تیراندازی به سمت اهداف مشخص میسر میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|