|
رئیس دفتر رئیسجمهور: مقدمات حضور رئیسی در مجمع عمومی سازمان ملل انجام شده است
رئیس دفتر رئیسجمهور با تاکید بر اینکه رئیسجمهور قصد حضور در مجمع عمومی سازمان ملل را دارد، اعلام کرد مقدمات این امر هم انجام شده است. غلامحسین اسماعیلی در حاشیه جلسه دیروز هیات دولت در پاسخ به پرسشی درباره شایعات مربوط به صادر نشدن ویزا برای رئیسجمهور جهت حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک تصریح کرد: آقای رئیسی قصد حضور در مجمع عمومی سازمان ملل را دارد و مقدمات این امر هم انجام شده است.
ارسال به دوستان
در نشست مشترک هیأتهای عالیرتبه ایران و ازبکستان 17 سند همکاری با حضور مقامات و رؤسایجمهور ۲ کشور امضا و تبادل شد
رهاورد سمرقند
گروه سیاسی: رئیسجمهور عصر دیروز در راس هیأتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی، به منظور دیدار رسمی دوجانبه و نیز شرکت در بیست و دومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، با استقبال رسمی «شوکت میرضیایف» رئیسجمهور ازبکستان وارد شهر تاریخی سمرقند شد.
به گزارش «وطنامروز»، رئیسجمهور در دیدار شوکت میرضیایف که عصر چهارشنبه 23 شهریور برگزار شد، گفت: روابط ما با ازبکستان فقط روابط همسایگی و منطقهای نیست، بلکه رابطه عمیق فرهنگی و تمدنی بین ملتهای ۲ کشور وجود دارد. وی افزود: آمادگی برای افزایش روابط دوجانبه در حوزههای مختلف بویژه در حوزه تبادل تجاری و اقتصادی وجود دارد. حوزه ترانزیت و حملونقل از حوزههایی است که میتواند بین ۲ کشور در آنها همکاری خوبی صورت بگیرد. رئیسی گفت: همچنان که در تاجیکستان گفتم آمادگی داریم با توجه به امکاناتی که در حوزه انرژی وجود دارد همکاری خوبی با هم داشته باشیم. با سخنانی که بین وزیر نفت ما و مسؤولان بخش انرژی ازبکستان صورت گرفته و با توجه به تفاهماتی که انجام شده امیدوارم گامهای خوبی برای توسعه روابط در حوزه انرژی برداشته شود.
رئیسجمهور افزود: امضای اسناد بین ۲ کشور جلوه خوبی از اراده برای توسعه روابط دوجانبه در حوزههای مختلف است. کشاورزی میتواند یکی از زمینههای همکاری بین ۲ کشور باشد. با ارادهای که وجود دارد سطح ارتباط تجاری 500 میلیون دلاری بین ۲ کشور در گام اول میتواند به ۳ یا ۴ برابر بیشتر ارتقا پیدا کند. رئیسی خاطرنشان کرد: در ارتباط با نیروهای فنی و مهندسی امکانی که در کشور ما ایجاد شده میتواند زمینه خوبی برای همکاری ۲ کشور باشد.
شوکت میرضیایف، رئیسجمهور ازبکستان نیز گفت: از دیدن جنابعالی در شهر تاریخی سمرقند خوشحالی خودم را ابراز میکنم، البته در یک سال برای سومین بار با هم دیدار میکنیم و سفر جنابعالی به ازبکستان سفری تاریخی است. وی افزود: با استفاده از این فرصت سیامین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان ۲ کشور ایران و ازبکستان را تبریک میگویم. سلام من را به رهبر عالی جمهوری اسلامی ایران برسانید.
رئیسجمهور ازبکستان تشریح کرد: حضور جنابعالی در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای و همچنین امضای سند عضویت کامل ایران در این سازمان را تبریک میگویم. میرضیایف تصریح کرد: همه اصلاحاتی که در ازبکستان در حوزه مبارزه با فساد اداری، توسعه و بهبود روابط خود با کشورهای همسایه انجام میشود با سیاستهای دولت شما در ایران هماهنگی دارد. رئیسجمهور ازبکستان افزود: همچنین راه بسیار بزرگی را در حوزه روابط بین ۲ کشور باز میکنیم. از زمان نخستین ملاقات بنده با شما تا ملاقات امروز ما رویدادهای خیلی مهمی رخ داد که از جمله آن میتوان به سفرهای آقایان قالیباف، وحیدی، شمخانی و ستاری به ازبکستان اشاره کرد. از طرفی برخی مسؤولان ازبک هم به ایران آمدند. وی تشریح کرد: رویدادهای مهمی که از سفر تا سفر انجام شد پایه محکمی برای توسعه بیش از پیش روابط بین ۲ کشور خواهد بود، البته در این میان علاوه بر سفرهایی که عرض کردم کمیسیون مشترک ۲ کشور برگزار شد و کمیسیون مشترک سرمایهگذاری تاسیس شد و چند همایش تجاری و علم و فناوری را بین ۲ کشور برگزار کردیم که همه اینها ایجادکننده انگیزه جدید برای توسعه این همکاریها خواهد بود. میرضیایف گفت: در یک سال اخیر ملت ازبکستان اطلاعات بیشتری درباره تاریخ بزرگ شما به دست آورد، همچنین از اشتراکات فرهنگی زیادی بین ملت 2 کشور مطلع شد. رئیسجمهور ازبکستان تصریح کرد: البته این مسائل باعث شد روابط ۲ کشور در حوزههای اقتصادی و بازرگانی هم افزایش پیدا کند، از جمله سال گذشته مبادلات تجاری بین ۲ کشور نسبت به سال قبل از آن 73 درصد افزایش یافته و امسال هم از آغاز سال میلادی تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته 15 درصد افزایش داشتهایم.
پس از دیدار ۲ رئیسجمهور در نشست مشترک هیاتهای عالیرتبه ایران و ازبکستان 17 سند همکاری با حضور مقامات و روسایجمهور ۲ کشور امضا و تبادل شد.
سیدابراهیم رئیسی همچنین ظهر چهارشنبه پیش از عزیمت به ازبکستان در فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران هدف از این سفر را تقویت سیاست همسایگی، همگرایی، پیوستگی و عمومیت بخشیدن به چندجانبهگرایی دانست و اظهار داشت: در گام اول توسعه سیاست همسایگی توانستیم اعتماد سیاسی متقابل را در منطقه تقویت کنیم و در گام دوم نقشآفرینی اثرگذار جمهوری اسلامی ایران و حضور فعال در منطقه را دنبال میکنیم. رئیسجمهور ادامه داد: در این مسیر به دنبال آن هستیم تا بتوانیم زیرساختهای موجود در آسیا و در وهله اول در کشورهای همسایه، اعم از قدرت و توان اقتصادی، نظام پولی و بانکی و همه ظرفیتهای دیگر اقتصادی موجود در منطقه را کنار هم قرار دهیم تا بهترین و بیشترین بهره از آنها را در جهت منافع ملت ایران داشته باشیم.
حجتالاسلام رئیسی تبادلات تجاری و اقتصادی، ترانزیت، حملونقل و همکاریهای فرهنگی را از ظرفیتها و زمینههای توسعه روابط ایران و ازبکستان برشمرد و تصریح کرد: حوزه تمدنی مشترک ۲ کشور میتواند تاثیر سازندهای در ارتقای سطح روابط دوجانبه داشته باشد. با مذاکرات انجام گرفته میان مقامات تهران و تاشکند، تفاهمنامههایی برای گسترش همکاریها در حوزههای مختلف اقتصادی، تجاری و فرهنگی آماده شده که در این سفر به امضای طرفین خواهد رسید. رئیسجمهور با اشاره به تایید ارتقای عضویت جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای اصلی سازمان همکاری شانگهای در نشست قبلی این اتحادیه مهم منطقهای در تاجیکستان، خاطرنشان کرد: در یک سالی که از تغییر عضویت ایران در سازمان شانگهای سپری شده، لازم بود اسناد این مجموعه مورد بررسی وزارت امور خارجه قرار گیرد که این کار انجام شده و اسناد در دولت به تصویب رسیده و در حال طی مراحل قانونی است. رئیسی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم در این اجلاس، قطعی شدن این اسناد است تا مسیر حقوقی آنها نیز طی شود و به امضای وزیر محترم امور خارجه کشورمان و وزرای خارجه کشورهای عضو برسد.
نشست سالانه شانگهای 24 و 25 شهریور برگزار میشود. کاخ کرملین سهشنبه خبر داد در جریان این اجلاس، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه با حجتالاسلام رئیسی دیدار خواهد کرد. سران تمام کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از جمله روسیه، هند، قزاقستان، قرقیزستان، چین، پاکستان، تاجیکستان و ازبکستان حضور خود در این نشست را تایید کردهاند. همچنین روسایجمهور کشورهای ناظر سازمان همکاری شانگهای و سران سازمانهای شریک - سازمان ملل متحد، جامعه کشورهای مستقل مشترکالمنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی و اتحادیه اقتصادی اوراسیا - نیز قرار است در این نشست شرکت کنند.
***
لایحه «الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای» تقدیم مجلس شد
سخنگوی دولت از تقدیم لایحه «الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای» به مجلس خبر داد. به گزارش ایسنا، علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت در توئیتی نوشت: لایحه «الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای» پس از تصویب در دولت، جهت طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شد. با توسعه متوازن سیاست خارجی در دولت سیزدهم برای تامین منافع ملی، عضویت ایران در سازمان شانگهای، بزرگترین بازار منطقهای جهان، با جدیت در حال پیگیری است.
ارسال به دوستان
جلسه شورای حکام آژانس درباره ایران بدون صدور قطعنامه پایان یافت
لفاظی و دیگر هیچ!
گروه سیاسی: جلسه شورای حکام بهرغم برخی زمزمهها و فضاسازیها نسبت به احتمال اقدام ضد ایرانی در آن، بدون صدور قطعنامهای علیه ایران پایان یافت. به گزارش «وطنامروز»، دیپلمات ارشد روس اعلام کرد جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران بدون صدور قطعنامه پایان یافت.
«میخاییل اولیانوف» نماینده روسیه در نهادهای بینالمللی مستقر در وین اعلام کرد جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران بدون صدور قطعنامه پایان یافت. او در پیامی توئیتری نوشت: «بحث بر سر راستیآزمایی و نظارت در ایران در دور فعلی نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایان یافت».
دیپلمات ارشد روس افزود: «هیچ قطعنامه یا تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشد. فقط تبادل دیدگاه صورت گرفت». این اتفاق در حالی است که خبرگزاری رویترز سهشنبهشب گزارش داد ۴ کشور حامی قطعنامه ماه ژوئن شامل انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا به جای تصویب قطعنامه جدید در نشست جاری شورای حکام، بیانیهای مشترک تهیه کرده و امیدوارند کشورهای دیگر را نیز با خود همراه کنند. رویترز به نقل از دیپلماتها نوشت: تروئیکای اروپا بهعلاوه آمریکا در حال لابی با دیگر کشورهای عضو شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی است تا با صدور بیانیهای ایران را برای پاسخگویی درباره 3 مکان ادعایی آژانس تحت فشار قرار دهند. بیانیه فوق میگوید: ما از ایران میخواهیم با اقدام فوری تعهدات حقوقی خود را انجام داده و بدون تاخیر، پیشنهاد مدیرکل آژانس را برای همکاری بیشتر به منظور شفافسازی و حل تمام موضوعات برجسته پادمانی بپذیرد.
* هشدار ایران درباره اقدام غیرسازنده در آژانس
در همین حال حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگوی تلفنی با همتای عمانی خود «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه سلطنت عمان با اشاره به نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین با هشدار نسبت به تحرکات ضد ایرانی، گفت: صدور بیانیه غیرسازنده در نشست آژانس هیچ ثمری ندارد. رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین سهشنبهشب در گفتوگو با وزیر خارجه نیجریه نیز ابراز امیدواری کرد آژانس بینالمللی انرژی اتمی وظیفه خود را در قالب فنی و به دور از سیاسیکاری دنبال کند و گفت: توافق در صورت واقعبینی طرف آمریکایی دستیافتنی است. امیرعبداللهیان با تأکید بر پایبندی جمهوری اسلامی ایران به روند گفتوگو و تبادل پیام برای رفع تحریمها و با اشاره به تلاش همه طرفها طی چند ماه گذشته، رمز رسیدن به نقطه مطلوب توافق در شرایط حاضر را تمرکز ایالاتمتحده بر واقعبینی و نشان دادن اراده لازم برشمرد.
* آمریکا در شورای حکام: آماده توافقیم!
نماینده آمریکا در جلسه شورای حکام در بیانیهای ادعا کرد کشورش آماده است توافقی بر سر بازگشت به برجام انجام دهد. خبرگزاری رویترز نوشت نماینده آمریکا در جلسه شورای حکام در بیانیهای درباره احیای توافق هستهای با تلاش برای مقصر جلوه دادن ایران در به تعویق افتادن توافق در مذاکرات وین، ادعا کرد: ما آمادهایم فورا توافقی برای بازگشت دوجانبه به اجرای کامل برجام انجام دهیم. چیزی که کم داریم، شریکی راغب و آماده در ایران است.
* واشنگتن: هنوز برای توافق دیر نیست!
از طرف دیگر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا میگوید هنوز برای احیای توافق هستهای با ایران خیلی دیر نشده است. موضع سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پس از آن مطرح شده که رسانهها روز سهشنبه به نقل از «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه این کشور گزارش دادند او تهران را متهم کرده که آنچه برای احیای توافق لازم است را انجام نمیدهد. با این حال پرایس مدعی شد واشنگتن طرحهایی را برای شرایطی که به زعم او، ایران نخواهد یا نتواند به پایبندی متقابل بازگردد، دارد. این ادعاها در حالی مطرح میشود که منابع عبری اخیرا خبر دادند آمریکا تا قبل از انتخابات میاندورهای کنگره این کشور در آبانماه توافق را به تعویق میاندازد؛ به نظر میرسد بیان چنین مواضعی از سوی طرف آمریکایی برای سرپوش گذاشتن بر این وقفهاندازی بیان میشود، چرا که مقامات دولت بایدن زمستان سال گذشته بیان میکردند اگر توافق بزودی انجام نشود دیگر مزیتهای اولیه خود را از دست خواهد داد.
***
انتقاد روسیه از اقدامات عجولانه غرب علیه ایران در شورای حکام
نماینده روسیه در جلسه شورای حکام در بیانیهای، ضمن تاکید بر حمایت مسکو از به سرانجام رسیدن مذاکرات وین، از اقدامات «عجولانه» کشورهای غربی علیه ایران انتقاد کرد. صفحه توئیتر نمایندگی روسیه در وین نوشت: میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین، در بیانیهای در جلسه شورای حکام گفت: قطعنامه ضدایرانی بیفکرانه ماه ژوئن در شورای حکام، پیامدهای منفیاش را به دنبال آورد. نهتنها موجب پیچیده شدن وضعیت مذاکرات وین شد، بلکه چالشهای دیگری نیز برای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در زمینه اقدامات راستیآزمایی مرتبط با برجام ایجاد کرد. اولیانوف ادامه داد: ما به وضوح به یاد داریم که به همکاران غربیمان درباره پیامدهای اقدامات عجولانهشان هشدار دادیم و از آنها خواستیم از طرح این قطعنامه صرفنظر کنند. تصمیم ایران برای خاموش کردن و انتقال دوربینها و تجهیزات نظارتی، واکنشی مستقیم به این قطعنامه بود. نماینده روسیه در وین ادامه داد: روسیه از نهایی کردن موفقتآمیز مذاکرات وین حمایت میکند. تمام شرایط مهیاست. تمام طرفین به یک اندازه سخت روی این موضوع کار کردند اما باید پیچیدگی سیاسی و حساسیت مسائل حلنشده در زمینه احیای برجام را در نظر بگیریم.
ارسال به دوستان
اخبار
دیدار سفیر امارات در تهران با امیرعبداللهیان
وزیر امور خارجه در دیدار سفیر امارات که برای ازسرگیری ماموریتش به تهران بازگشته، بر علاقهمندی ایران برای گسترش مناسبات با همسایگان از جمله امارات عربی متحده تأکید کرد. به گزارش فارس، «سیف الزعابی» سفیر امارات عربی متحده در جمهوری اسلامی ایران که برای ازسرگیری حضور در محل ماموریت به تهران بازگشته، سهشنبه ۲۲ شهریورماه با حضور در محل وزارت امور خارجه با حسین امیرعبداللهیان دیدار و گفتوگو کرد. امیرعبداللهیان در این دیدار گفت: ما بر اساس سیاست همسایهمحور علاقهمند به گسترش رابطه با همه همسایگان از جمله امارات هستیم. وی همچنین بر لزوم همکاری کشورهای منطقه برای ثبات و استقرار در محیط منطقه تأکید کرد و ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در توسعه مناسبات فیمابین، تشکیل کمیسیون عالی همکاریهای ۲ کشور، ساماندهی روابط کنسولی و تسهیل فعالیت نهادهای آموزشی، خدماتی و درمانی ایرانی در امارات را مورد اشاره قرار داد. سفیر امارات عربی متحده نیز با ابراز خرسندی از حضور مجدد در جمهوری اسلامی ایران، ظرفیتهای بالای اقتصادی و تجاری ۲ کشور را عامل مهمی برای ارتقای مناسبات دوجانبه خواند و دیدگاه مقامات عالی امارات درباره حسن روابط فیمابین و فعال شدن کمیتههای ذیربط و تبادل هیأتها بین ۲ کشور را تشریح کرد. امارات عربی متحده ۱۴ دی ۱۳۹۴ پس از عربستان سعودی، بحرین و سودان با هدف فشار سیاسی علیه ایران، سطح روابط دیپلماتیک خود را با تهران کاهش داد و سفیر خود را به ابوظبی فراخواند. وزارت خارجه امارات عربی متحده ۳۰ مردادماه سال جاری اعلام کرد که بنا به توافق پیشین بین این کشور و ایران، «سیف محمد الزعابی» به عنوان سفیر امارات به ایران بازمیگردد.
***
امیرعبداللهیان خطاب به همتای آذربایجانی:
مرز ایران و ارمنستان باید بدون تغییر حفظ شود
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز در تماس تلفنی با «جیحون بایراموف» وزیر خارجه آذربایجان گفتوگو کرد و درباره تحولات اخیر در منطقه قفقاز جنوبی به تبادل نظر پرداخت. وزیر امور خارجه در این تماس تلفنی، ضمن ابراز نگرانی شدید از شروع دور تازه درگیریها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، بر آمادگی کشورمان برای کمک به حلوفصل موضوع به صورت مسالمتآمیز و از طرق سیاسی تأکید کرد. امیرعبداللهیان اظهار داشت: ما همواره بر حفظ تمامیت ارضی کشورها از جمله جمهوری آذربایجان و ارمنستان تأکید داریم و مرز ایران و ارمنستان را نیز یک راه ارتباطی تاریخی میدانیم که باید بدون تغییر حفظ شود. رئیس دستگاه دیپلماسی با تأکید بر اینکه منطقه تحمل جنگ جدیدی را ندارد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران طرفین این مناقشه را به خویشتنداری فرا میخواند. جیحون بایراموف نیز در این گفتوگوی تلفنی، دیدگاههای ایران و جمهوری آذربایجان درباره آینده منطقه را نزدیک به هم خواند و با قدردانی از تلاش ایران برای کمک به حل مناقشه با ارمنستان، گزارشی از درگیریهای اخیر ارائه داد. وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با بیان اینکه کشورش به دنبال ارتقای روابط با همسایگان خود است و با اشاره به نگرانیهای ایران درباره مسائل مرزی تصریح کرد: جمهوری آذربایجان چشمداشتی به خاک هیچ کشوری ندارد.
***
رابرت مالی برای توضیح درباره مذاکرات وین به کنگره میرود
یک وبگاه خبری- تحلیلی گزارش داد نماینده ویژه آمریکا در امور ایران قرار است در جلسهای با اعضای کنگره آمریکا توضیحاتی درباره وضعیت مذاکرات احیای توافق هستهای ارائه دهد. به گزارش ایسنا، وبگاه خبری فارین بریف نوشت، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران قرار است در جلسهای محرمانه با اعضای کنگره این کشور، توضیحات لازم را درباره تحولات مذاکرات احیای توافق هستهای به آنها ارائه کند. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری سهشنبهشب خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قرار است بزودی مقامات آمریکایی که رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران یکی از آنها خواهد بود، در جلسهای با کنگره آمریکا توضیحاتی درباره وضعیت مذاکرات وین ارائه دهند، با توجه به این، از نظر او، دولت آمریکا در حال حاضر چه چیزی میتواند به کنگره بگوید که آنها راغب شوند فرصت بیشتری بدهند یا بیشتر به این مذاکرات باور داشته باشند، گفت: ما جلسات توجیهی با اعضای کنگره داشتهایم. فکر میکنم این جلسات در روزها و هفتههای پیش رو ادامه خواهد داشت. در تمام این جلسات، اعضای کنگره را در جریان کامل این مذاکرات گذاشتهایم. ما میخواهیم مطمئن شویم که آنها کاملا از موقعیت ما در مذاکرات مطلع هستند. ما آنها را در جریان تعاملاتمان با دیگر کشورها در منطقه، با شرکای اسرائیلیمان، با شرکایمان در حاشیه خلیجفارس، تعاملات مرتبمان با کشورهای تروئیکای اروپا، همچنین با گروه 1+ 5، گذاشتهایم، بنابراین فکر میکنم در هرگونه همکاری با کنگره نیز همین اتفاق خواهد افتاد. او در پاسخ به اینکه با توجه به گزارشهای اخیر مبنی بر اینکه رابرت مالی از مذاکرات وین کنار گذاشته شده است، آیا او هنوز مسؤول پرونده ایران است، توضیح داد: این گزارشها صحت ندارد. رابرت مالی نماینده ویژه ما در امور ایران است. او هنوز مسؤول این تیم و تلاشهایمان در آنجاست. او سرپرست یک تیم در این وزارتخانه است. مرتب در زمینه تلاشهایمان برای رسیدن به بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام و برنامههای احتمالی، با همکارانمان در کاخ سفید، وزارت خزانهداری، جامعه اطلاعاتی و دیگر بخشها در ارتباط است.
ارسال به دوستان
افشاگری گاردین درباره ترس رئیسجمهور سابق آمریکا از انتقام ایران
ترامپ: نگرانم ایران من را بزند
گروه سیاسی: «پیتر بیکر» خبرنگار نیویورکتایمز و همسرش «سوزان گلیزر» خبرنگار «نیویورکر» در کتابی که قرار است هفته آینده راهی بازار شود، نوشتند دونالد ترامپ از احتمال کشته شدن توسط ایران واهمه دارد.
به گزارش «وطنامروز»، روزنامه «گاردین» در گزارش روز چهارشنبه خود گزارشی با این عنوان منتشر کرد: «طبق مطالب یک کتاب، ترامپ از ترور شدن توسط ایران به خاطر انتقامجویی برای کشته شدن ژنرال قاسم سلیمانی میترسد». این رسانه انگلیسی در گزارش خود نوشت: «دونالد ترامپ دسامبر ۲۰۲۰ به دوستانش گفت نگران است در انتقام کشته شدن قاسم سلیمانی ژنرال ایرانی که در حمله پهپادی ایالاتمتحده یک سال قبل از آن کشته شد، ایران برای ترور او تلاش کند».
گاردین خبر داد که این موضوع را 2 نویسنده آمریکایی در کتابی که قرار است هفته آینده در آمریکا راهی بازار شود، مطرح کردند. بنا بر روایت این روزنامه انگلیسی، گاردین به یک نسخه از کتاب «پیتر بیکر» خبرنگار نیویورکتایمز و همسرش «سوزان گلیزر» خبرنگار «نیویورکر» دسترسی پیدا کرده است. کتاب این 2 نویسنده آمریکایی با این عنوان قرار است وارد بازار شود: «عامل تفرقه؛ ترامپ در کاخ سفید ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱».
بیکر و گلیزر در این کتاب سیاست و مواضع دولت ترامپ در قبال ایران را تشریح کردهاند؛ از اکراه او درباره توافق هستهای برجام که توسط باراک اوباما امضا شد تا خروج آمریکا از این توافق تا سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران و بعدها ترور سردار شهید قاسم سلیمانی. به نوشته آنها، ماه ژوئن 2019 دونالد ترامپ رئیسجمهور وقت آمریکا بعد از ساقط کردن پهپاد گلوبال هاوک این کشور توسط ایران ابتدا با حملات هوایی تلافیجویانه علیه ایران موافقت کرد اما بلافاصله تصمیمش را تغییر داد. ترامپ خود در یک مصاحبه درباره چرایی این کار گفت: «لحظهای به آن فکر کردم و گفتم: «میدانی؟ آنها یک پهپاد را سرنگون کردند... و اینجا ما (در صورت حملات هوایی) ۱۵۰ کشته خواهیم داشت که احتمالا طی نیم ساعت بعد از اینکه گفتم برو جلو (موافقت خود را با انجام حملات هوایی علیه ایران اعلام کنم)، اتفاق میافتد و من این را دوست نداشتم... فکر نمیکردم این کار، اقدامی مناسب باشد».
«پیتر بیکر» و «سوزان گلیزر» در کتابشان روی این موضوع دست گذاشتند که به رغم لفاظیهای دونالد ترامپ در سخنرانیهایش بعد از ترور سردار شهید سلیمانی، او در محافل خصوصی و در جمع دوستانش بهشدت لحن متفاوتی داشت. به نوشته آنها، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا و مشاورانش در ماههای آخر ریاستجمهوری او در حال بررسی انجام حملات بیشتر علیه ایران بودند اما به دلیل اینکه پایان ریاستجمهوری او نزدیک بود، از انجام این حملات سر باز زدند. نویسندگان کتاب «عامل تفرقه؛ ترامپ در کاخ سفید ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱» از واهمه رئیسجمهور سابق آمریکا درباره انتقامجویی ایران از او و حرفهای خصوصی وی به دوستان نزدیکش در این باره خبر دادند. آنها نوشتند: «ترامپ در یک میهمانی میگساری به چند تن از دوستانش در فلوریدا گفت میترسد ایران قصد ترور او را داشته باشد، بنابراین او مجبور شد به واشنگتن برگردد، جایی که امنتر باشد».
گفتنی است مایک پمپئو، وزیر خارجه دولت سابق آمریکا زمستان سال گذشته در گفتوگویی با «شان هنیتی» مجری فاکسنیوز گفت: متاسفانه تهدیدهای زیادی در مناطق مختلف جهان (علیه آمریکا) وجود دارد و تهدیداتی که از ایران نشأت میگیرد بیسابقه است، آنها میگویند میخواهند تکتک مسلمانان جهان را به کشتن رئیسجمهور ترامپ و من برانگیزانند، این کاری است که قبلا انجام نشده است و واقعا یک خطر و ریسک امنیتی است. او خطاب به دولت جو بایدن گفته بود: حالا رهبری سیاسی در آمریکا این مسؤولیت را دارد که تکتک آمریکاییها را در قبال تهدیدات ایران امن نگه دارد. این را دیدید که پرزیدنت رئیسی (اشاره به سخنرانی در سالگرد شهادت سردار سلیمانی) درباره این حرف زده که رئیسجمهور ترامپ و من محاکمه شویم و اگر این کار عملی نشد ما را ترور کنند، واقعا و عمیقا بیسابقه است و تیم رهبری سیاسی جو بایدن واقعا برای حفاظت از ترامپ و من مسؤولیت دارد.
بر اساس گزارش وزارت خارجه آمریکا به کنگره، این وزارتخانه ماهانه بیش از ۲ میلیون دلار برای محافظت از پمپئو و «برایان هوک» از دستیاران ارشد سابق او که نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بود، هزینه میکند. رسانههای آمریکایی اعلام کردند بر اساس گزارش وزارت خارجه آمریکا به مجلس سنا، این کشور در ماه بیش از ۲ میلیون دلار برای محافظت از «مایک پمپئو» وزیر سابق خارجه آمریکا و همچنین «برایان هوک» نماینده ویژه سابق آمریکا در امور ایران هزینه میکند و این مبلغ تا امروز به بیش از ۱۳ میلیون دلار رسیده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|