|
تلفات درگیریهای مرزی قرقیزستان و تاجیکستان به 71 نفر رسید
قرقیزستان و تاجیکستان دو کشور آسیای مرکزی روز یکشنبه اعلام کردند در جریان آتشبس شکننده بین ۲ کشور برای دومین روز، تعداد قربانیان درگیریهای مرزی به 71 نفر افزایش یافته است. این ۲ جمهوری شوروی سابق در پی اختلاف مرزی 14 تا 16 سپتامبر با یکدیگر درگیر شدند و همدیگر را به استفاده از تانک، خمپاره، توپخانه موشکی و هواپیماهای بدون سرنشین برای حمله به پاسگاهها و شهرکهای مجاور متهم کردند.
ارسال به دوستان
حضور نانسی پلوسی در ارمنستان و تقویت دولت غربگرای پاشینیان
آمریکا در حیاط خلوت روسیه
گروه بینالملل: نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز یکشنبه پس از آغاز دور تازه درگیریها بین ارمنستان و آذربایجان که منجر به کشته شدن بیش از 200 نفر در این هفته شد، وارد پایتخت ارمنستان شد. پلوسی با سفر به ایروان سومین سفر بحثبرانگیز خود از ابتدای سال جاری میلادی را ترتیب داد. او ماه مه در آغاز جنگ اوکراین و روسیه از کییف، پایتخت اوکراین بازدید و با ولودیمیر زلنسکی دیدار کرد. وی همچنین در ماه آگوست با سفر به تایوان حساسیت پکن را برانگیخت و منطقه شرق آسیا را برای دستکم 2 هفته درگیر التهاب و تنش کرد. اکنون نیز در بحبوحه دور جدید درگیری جمهوری آذربایجان با ارمنستان بر سر مسائل مرزی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در صدر هیاتی متشکل از نمایندگان کنگره از جمله 2 نماینده ارمنی کنگره آمریکا به ارمنستان سفر کرده است. حال پلوسی بالاترین مقام آمریکایی است که از زمان استقلال ارمنستان در 30 سال پیش، به این کشور سفر کرده است. در عکسی که توسط دولت ارمنستان منتشر شده است، نانسی پلوسی، مورد استقبال «آلن سیمونیان» رئیس مجلس ملی ارمنستان قرار گرفت. بنا به اعلام دفتر پلوسی، وی در این سفر با نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان دیدار میکند تا بنا بر آنچه در اطلاعیه دفتر رئیس کنگره آمریکا آمده «حمایت مستحکم و مستمر ایالات متحده» را از ارمنستان برای حل و فصل پایدار مناقشه بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان اعلام کند. به این ترتیب میتوان سفر پلوسی را از ۲ منظر کنشگری آمریکا در حوزه نفوذ روسیه و تحولات سیاسی معطوف به انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا بررسی کرد.
* اهداف انتخاباتی پلوسی از سفر به ارمنستان
این سفر به عنوان یک اقدام سیاسی توسط پلوسی در آستانه انتخابات میاندورهای در نوامبر تلقی شده است. دفتر وی در بیانیهای اعلام کرد او بالاترین مقام آمریکایی است که از زمان استقلال ارمنستان در 30 سال پیش با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، به این کشور سفر کرده است. «جکی اسپیر» و «آنا جی. اشو» 2 نماینده ارمنی آمریکایی از کالیفرنیا پلوسی را در این سفر همراهی میکنند. «فرید شفیف» از مرکز تحلیل روابط بینالملل در این باره به الجزیره گفت دلیل سفر پلوسی، تامین آرای آمریکایی- ارمنیها برای انتخاب مجدد در انتخابات میاندورهای آتی است. او سفر پلوسی را یک ترفند صرفا سیاسی خواند و گفت: حوزه انتخابیه او در کالیفرنیا بشدت تحت تأثیر آرای ارامنه است. در انتخابات میاندورهای نوامبر، همه ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان آمریکا و ۳۵ کرسی از ۱۰۰ کرسی سنا با هم رقابت خواهند کرد. این دیدار، آخرین تلاش پلوسی برای قدرتمند نشان دادن توان دیپلماتیک کنگره آمریکاست که اکنون در اختیار دموکراتهاست.
* نمادسازی به سبک پلوسی
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، آذربایجان را به دلیل درگیری کنونی با ارمنستان مقصر دانست و به ایروان پیشنهاد کمک امنیتی کرد. پلوسی گفت سفرش با توجه به «حملات غیرقانونی و مرگبار آذربایجان به ارمنستان» از اهمیت بالایی برخوردار است. واشنگتن پست در همین رابطه نوشت: «رئیس مجلس نمایندگان ایالاتمتحده حمایت خود را از ارمنستان در آنچه میگوید مبارزه بین دموکراسی و خودکامگی است، ابراز میکند». پلوسی روز یکشنبه در کنفرانس خبری گفت: «ما شدیدا این حملات را محکوم میکنیم. این توسط آذریها آغاز شد و باید آن را به رسمیت شناخت». پلوسی سفر خود را به عنوان تلاشی برای تقویت حمایت از آنچه او به عنوان چراغ «دموکراسی» معرفی کرد، انجام داد. وی دیروز در کنفرانسی خبری گفت: «امنیت ارضی، حاکمیت و دموکراسی ارمنستان برای ما در آمریکا ارزشمند است». پلوسی تاکید کرد: «در روابط خود با سایر کشورها باید از نفوذ و اهرم خود استفاده کنیم و نشان دهیم دموکراسی و حاکمیت ارمنستان یک اولویت است». سومین مقام عالیرتبه آمریکا وعده داد قطعنامه محکومیت اقدام تجاوزکارانه آذربایجان بزودی در کنگره مطرح خواهد شد. پلوسی در سفر به تایوان هم به دوگانهسازی دموکراسی / دیکتاتوری دامن زد؛ اظهارنظری که با واکنش شدید مقامات پکن مواجه شد. برخی کارشناسان معتقدند این اظهارنظر پلوسی در راستای نمادسازی از آمریکا به عنوان حامی دموکراسی و جبههبندی در برابر دیگر کشورهاست.
* واکنش جمهوری آذربایجان به سخنان پلوسی
جمهوری آذربایجان روز یکشنبه سخنان نانسی پلوسی را که باکو را به آغاز درگیریها با ارمنستان متهم کرده بود، بیاساس، ناعادلانه و لطمهزننده جدی به تلاشهای صلح میان ۲ جمهوری دانست.
*سیاستگذاری آمریکا در حیاط خلوت روسیه
موضع پلوسی علیه جمهوری آذربایجان و حمایت از ارمنستان را میتوان قطعیترین موضع عمومی یک مقام ارشد آمریکایی نسبت به یکی از طرفین درگیر در تحولات اخیر قفقاز قلمداد کرد. تا پیش از این وزارت خارجه آمریکا نسبت به جنگ ابراز نگرانی کرده و خواستار آرامش شده بود اما هیچ یک از طرفین را سرزنش نکرده بود. اتخاذ موضع پلوسی در حیاط خلوت روسیه به نفع یکی از طرفین درگیری در حالی صورت گرفته است که روسیه بارها سفر پلوسی به تایوان را محکوم کرده است؛ وضعیتی که نشاندهنده ضعف نگاه راهبردی دولت روسیه در جریان درگیریهای قفقاز است. از سال 2020 پس از وقوع درگیریهای گسترده در قفقاز بین ارمنستان و آذربایجان بر سر قرهباغ، دولت روسیه به بهانه غربگرا بودن دولت ارمنستان و شخص پاشینیان از مداخله جدی در این مناقشه خودداری کرد تا دولت ارمنستان را تضعیف کند؛ اتفاقی که سرانجام منجر به کاهش حوزه نفوذ روسیه در ارمنستان شد. مسلما بحث ورود یا تداوم حضور در حوزههای نفوذ برای دولت بایدن از اهمیت بسزایی برخوردار است و این انتظار میرفت که با کاهش نقشآفرینی روسیه در این منطقه شاهد بازیگری آمریکا در قفقاز باشیم. البته جنگ اوکراین نیز سبب شده عمده تمرکز مسکو متوجه نبرد در جبهه غربی شود. با این حال ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز جمعه گفته بود روسیه هنوز منابع کافی برای میانجیگری در مناقشه دارد.
روسیه متحد نظامی اصلی ارمنستان است، دارای یک پایگاه نظامی در شمال ارمنستان و نیروهای حافظ صلح در امتداد خط تماس در قرهباغ کوهستانی است که ارمنستان و آذربایجان بر سر آن در سال 2020 جنگ کردند. با این حال پس از درخواست کمک ارمنستان از سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO)، یک اتحاد نظامی به رهبری روسیه از جمهوریهای شوروی سابق که شامل ارمنستان و نه آذربایجان میشود، این سازمان روز سهشنبه تصمیم به اعزام یک مأموریت نظارتی گرفت. در همین رابطه سیمونیان، رئیس پارلمان ارمنستان گفت از پاسخ ناراضی است و سازمان پیمان امنیت جمعی را به تپانچهای تشبیه کرد که گلوله شلیک نمیکند. پلوسی گفت جالب است که ارمنستان از پاسخ روسیه ناامید شده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تعطیلی مدارس دخترانه در افغانستان یک ساله شد
نمایندگی سازمان ملل در افغانستان با ابراز نگرانی از ادامه تعطیلی مدارس دخترانه در افغانستان از طالبان خواست در این باره تجدیدنظر کند. یوناما (نمایندگی سازمان ملل در افغانستان) در گزارش خود ضمن ابراز نگرانی از ادامه تعطیلی مدارس دخترانه در افغانستان از طالبان خواست اقدامات لازم را در این باره اتخاذ کند. «مارکوس پوتزل» سرپرست نمایندگی سازمان ملل در افغانستان در این باره گفت: «یک سال غمانگیز از محرومیت دختران افغانستان از تحصیل گذشته است و این اقدام از سوی طالبان هیچ توجیهی ندارد». وی افزود: محرومیت از تحصیل دختران به این قشر جامعه و همچنین به آینده افغانستان ضربه جبرانناپذیر وارد خواهد کرد. یوناما همچنین ضمن تاکید بر اینکه محرومیت از تحصیل دختران نمونه آشکار نقض و تبعیض علیه زنان در افغانستان بوده است، از طالبان درخواست کرد اجازه آموزش دختران در افغانستان را فراهم کند.
***
زلنسکی: فعلا پایانی برای جنگ با روسیه نمیبینم
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین با متهم کردن روسیه به ارتکاب جنایت جنگی در این کشور گفت پایان زودهنگامی برای جنگ نمیبیند. زلنسکی بامداد شنبه در مصاحبهای با خبرگزاری رویترز گفت نتیجه جنگ با روسیه که وارد هفتمین ماه شده، اکنون بیش از هر چیز به ارسال سریع تسلیحات توسط کشورهای خارجی به کییف وابسته است. وی با تکرار درخواست کشورهای غربی از دولتهای متحد برای تحریم روسیه و ارسال سلاح به اوکراین توضیح داد: «ما کمک بیشتری از ترکیه میخواهیم، ما کمک بیشتری از کرهجنوبی، جهان عرب و آسیا نیاز داریم». رئیسجمهور اوکراین با اشاره به «سد روانی» که رژیم سابق نازی در آلمان بر افکار مقامات کنونی این کشور برای ارسال تجهیزات نظامی به کییف ایجاد کرده است، گفت: «این تسلیحات برای دفاع اوکراین از خود در برابر روسیه ضروری است». به نوشته رویترز، زلنسکی با وجود بزرگ جلوه دادن عملیات ضدحمله نیروهای اوکراینی در جنوب اما درباره زمان اتمام جنگ اظهار داشت: «هنوز زود است بخواهیم درباره پایان این جنگ صحبت کنیم». این در حالی است که پیشتر «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه گفته بود مسکو هر کاری انجام خواهد داد تا هر چه سریعتر جنگ در اوکراین به پایان برسد.
***
ضربه جدید آمریکا به ترکیه
تصمیم آمریکا برای رفع تحریمهای دفاعی قبرس و اشاره مستقیم به ضرورت تقویت این کشور اروپایی در برابر ترکیه، پیام مستقیمی درباره سطح روابط واشنگتن و آنکاراست. ظاهرا دولت بایدن تصمیم گرفته از هر زمینه، ظرفیت و امکانی برای اعمال فشار علیه ترکیه استفاده کند. اقدام جدید آمریکا درباره قبرس جنوبی، به این معنی است که واشنگتن، رویکرد دفاعی ترکیه را همچون یک تهدید تلقی میکند و لازم میداند این کشور را مهار کند. تنها یک روز پس از آنکه اردوغان از تاشکند ازبکستان به نیویورک آمریکا رفت و امیدوار است با جو بایدن دیدار کرده و از او جنگنده «اف16» بخرد، رئیسجمهور ترکیه به معنی واقعی کلمه با دوش آب سرد مورد استقبال قرار گرفت، چرا که آمریکا اعلام کرده تحریم دفاعی علیه جمهوری قبرس در سال آینده را از میان برداشته و لازم میداند این عضو اتحادیه اروپایی را در برابر تمامیتخواهیها و تهدیدات ترکیه و ترکهای قبرس، تقویت کند. تصمیم وزارت خارجه آمریکا برای تمدید رفع تحریمهای دفاعی درباره قبرس و اشاره مستقیم به ضرورت تقویت این کشور اروپایی در برابر ترکیه، پیام مستقیمی درباره سطح روابط واشنگتن و آنکاراست. اقدام معنیدار آمریکا علیه ترکیه در شرایطی است که بین آنکارا و آتن تنشهای فراوانی روی داده و کار به تهدید نظامی کشیده شده است.
***
اعتراض به دعوت از بنسلمان برای شرکت در مراسم خاکسپاری ملکه انگلیس
دعوت از محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان برای شرکت در مراسم خاکسپاری الیزابت دوم، با موجی از اعتراض فعالان حقوق بشر روبهرو شده است. این در حالی است که محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان در پیامی خطاب به شاهزاده ویلیام، ولیعهد جدید بریتانیا اعلام رسمی چارلز سوم به عنوان پادشاه انگلیس و ایرلند شمالی» را تبریک گفت. بنسلمان در این پیام ضمن تبریک صمیمانه به شاهزاده ویلیام، برای او موفقیت، بهروزی، سلامتی و شادکامی و برای انگلیس پیشرفت بیشتر را آرزو کرده است. بر اساس برآورد سازمان «سیآیای» (CIA)، محمد بن سلمان اجازه قتل و قطعه قطعه کردن جمال خاشقجی را در سال ۲۰۱۸ صادر کرده است.
محمد بنسلمان دست داشتن در قتل جمال خاشقجی را تکذیب کرده است اما او از زمان قتل خاشقجی در دنیای غرب به انزوا کشیده شد و اگر در مراسم خاکسپاری ملکه الیزابت دوم شرکت کند، نخستین سفرش به بریتانیا از زمان قتل جمال خاشقجی خواهد بود. یکی از سخنگویان سفارت عربستان در لندن تایید کرد محمد بنسلمان به لندن خواهد آمد اما هنوز روشن نیست آیا او در مراسم خاکسپاری نیز شرکت خواهد کرد یا نه. این مراسم قرار است امروز برگزار شود.
ارسال به دوستان
گابریل بوریچ، رئیسجمهور شیلی از پذیرش سفیر رژیم صهیونیستی خودداری کرد
تحقیر اسرائیل توسط رهبر جوان شیلی
گابریل بوریچ، رئیسجمهور شیلی که از منتقدان سرسخت رژیم صهیونیستی است از پذیرش استوارنامه گیل آرتزیلی، سفیر جدید این رژیم خودداری کرد که بازتاب زیادی در رسانهها و روابط اسرائیل با شیلی داشت. خبرگزاری «اکس آنت» نوشت این تصمیم به دلیل شهادت کودکان فلسطینی در عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در نوار غزه در اواسط مردادماه سال جاری اتخاذ شده است که نشاندهنده مواضع اصولی رئیسجمهور شیلی درباره موضوع فلسطین است. رسانههای شیلی گزارش داده بودند آرتزیلی قبلاً برای هماهنگی این مراسم به اقامتگاه رئیسجمهور شیلی رفته بود. طبق گزارشها، این امتناع به معنای قطع روابط با اسرائیل نیست و مقامات شیلی تصمیم گرفتهاند پذیرش سفیر رژیم صهیونیستی را تا چند ماه دیگر به تعویق بیندازند. سال ۲۰۱۹، قبل از اینکه او رئیسجمهور شود، صهیونیستهای مقیم شیلی یک هدیه همراه با یادداشتی برای او ارسال کردند که در آن تمایل به همبستگی بیشتر را بیان کرده بودند. بوریچ پس از انتشار تصویری از این هدیه در توئیتر خود نوشت: «از این ژست قدردانی میکنم اما آنها میتوانند با درخواست از اسرائیل برای بازگرداندن سرزمینهای اشغالی غیرقانونی فلسطین شروع کنند.» انتقادهای بوریچ از رژیم صهیونیستی قدمت دیرینه دارد. او در زمان خدمت به عنوان قانونگذار مجلس شیلی از لایحهای حمایت کرد که در آن شیلی کالاهای اسرائیلی ساخته شده در بلندیهای جولان، شهرکهای کرانه باختری و مناطقی از بیتالمقدس را که در سال ۱۹۶۷ تحت اشغال این رژیم درآمده بودند تحریم کرد. اسرائیل هم در پاسخ به این اقدام رئیسجمهور شیلی، این اقدام را «رفتار بسیار خطرناک و بیسابقه» دانست و سفیر شیلی در تلآویو را به وزارت خارجه فراخواند. این اقدام شیلی در پاسخ به شهادت عدی صلاح 17 ساله در عملیاتی در نزدیکی جنین در کرانه باختری اشغالی بود که به ضرب گلوله نیروهای اشغالگر شهید شد.
در همین حال جهاد طه، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) نیز از «خودداری گابریل بوریچ رئیسجمهور شیلی از دریافت استوارنامه سفیر رژیم صهیونیستی در اعتراض به رژیم صهیونیستی» قدردانی کرد که پاسخی بود به کشتار کودکان فلسطینی در غزه توسط ارتش اشغالگر اسرائیلی. گابریل بوریچ نهتنها نخستین رئیسجمهوری شیلی است که بر خلاف روسای دولت این کشور از ۱۹۹۰، به 2 بلوک میانهرو چپ و راست تعلق ندارد، بلکه برای نخستین بار، تعداد زنان در کابینه او بیشتر از تعداد مردان است. او وعده داده است مبارزه فمینیستی، محور اساسی دولت او خواهد بود. بوریچ جملهای دارد مبنی بر اینکه اگر شیلی مهد نئولیبرالیسم در آمریکای لاتین بوده است، گورستان آن نیز خواهد بود که این موضوع سبب نگرانی بسیار زیاد آمریکا و اسرائیل شده است. بوریچ مانند رهبران چپگرای آمریکای لاتین نظیر چاوز، مادورو، مورالس رئیسجمهور سابق بولیوی و بسیاری دیگر از رهبران بومی و چپگرای این منطقه حامی آرمان فلسطین بوده و هستند و در مقابل جنایتهای رژیم صهیونیستی سکوت نمیکنند.
ارسال به دوستان
تظاهرات هزاران نفری فرانسویها برای استعفای مکرون
راستهای فرانسه علیه رئیسجمهور به خیابان آمدند
هزاران فرانسوی با نگرانی از نزدیک شدن فصل سرما و احتمال قطع برق و گاز در پی تنشهای اروپا با روسیه تظاهرات برپا کردند و خواستار استعفای رئیسجمهور کشورشان شدند. در پی درخواست حزب راستگرای میهنپرستان برای برگزاری تظاهرات علیه دولت «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه، چندین هزار معترض فرانسوی در میدان «پله رویال» پاریس تجمع کردند و خواستار استعفای مکرون شدند. خبرگزاری روسی اسپوتنیک در این باره گزارش کرد حزب میهنپرستان فرانسه پس از نخستین تظاهرات ضددولتی در تاریخ سوم سپتامبر (۱۲ شهریور)، مجددا از مردم فرانسه درخواست کرد علیه دولت تظاهرات برپا کنند. معترضان فرانسوی خواستار استعفای مکرون و خروج فرانسه از اتحادیه اروپایی و ناتو شدند.
تظاهرات علیه دولت مکرون در حالی صورت میگیرد که تنشها بین کشورهای اروپایی و روسیه در پی تهاجم نظامی روسیه به اوکراین شدت یافته و تحریمهای غرب علیه روسیه بر زندگی مردم اروپا تأثیر منفی گذاشته است. طبق این گزارش، نتایج جدیدترین نظرسنجی مؤسسه «ایلاب» (Elabe) نشان میدهد حمایت از تحریمها علیه روسیه در بین مردم فرانسه رو به کاهش است و تنها ۴۰ درصد مردم فرانسه خواستار اقدامات محدودکننده علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین هستند و ۳۲ درصد مردم فرانسه بر این باورند تحریمها علیه روسیه باید محدود شود تا تأثیرات آن بر زندگی روزانه مردم این کشور اروپایی کاهش یابد. همچنین ۲۷ درصد از پاسخدهندگان نیز تصریح کردند مخالف تحریمها علیه روسیه هستند. بر اساس گزارش اسپوتنیک، از سال ۲۰۲۱ قیمت انرژی در اروپا به عنوان بخشی از روند جهانی افزایش ناگهانی داشته است و بعد از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ و تصویب چند بسته تحریمی اروپا علیه مسکو، قیمت سوخت با سرعت بسیار بالایی افزایش یافته است و بسیاری از دولتهای اروپایی را وادار کرده اقدامات اضطراری در پیش بگیرند. پارلمان فرانسه در ماه آگوست ۲ بسته اقدامات اضطراری برای حفاظت از قدرت خرید مردم به تصویب رساند که از اول سپتامبر اجرایی شد. این بستهها شامل فهرستبندی مزایای اجتماعی، تثبیت قیمت برق و گاز و افزایش پرداختی اضافهکاری به کارمندان دولت و تخفیف 30 یوروسنتی سوخت از سپتامبر تا اکتبر میشود. تظاهرات علیه دولت فرانسه در حالی اوج گرفته است که اخیرا «الیزابت بورن» نخستوزیر فرانسه به مردم هشدار داد در صورت عدم خویشتنداری در مصرف انرژی و رفتار «مسؤولانه»، احتمال قطع برق و گاز در این کشور وجود دارد. در حالی که تنشهای کشورهای اروپایی با روسیه بر سر جنگ اوکراین باعث تشدید نگرانیها درباره تامین انرژی برای قاره سبز شده است، نخستوزیر فرانسه از برنامه دولت برای افزایش بهای برق و گاز خبر داد. درخواست نخستوزیر فرانسه از مردم برای استفاده «مسؤولانه» از انرژی در حالی انجام شده که پاریس همراستا با واشنگتن، تحریمهای شدیدی علیه روسیه اعمال کرده و همزمان در حال ارائه انواع کمکهای اقتصادی و تسلیحاتی به اوکراین است.
ارسال به دوستان
از روز چهارشنبه چندین زمینلرزه 4.9 تا 6.9 ریشتر مناطق مختلف تایوان را لرزاند
حمله زلزلهها به تایوان
در گرماگرم تنش میان پکن و تایپه، سلسله زمینلرزههای شدید در مناطق کمجمعیت شرق جزیره تایوان، شرایط ترسناکی را برای آمریکا و متحدانش در منطقه آسیا-پاسیفیک به وجود آورده است. این سلسله زلزلهها از روز چهارشنبه با زمینلرزهای به شدت 4.9 ریشتر در نزدیکی ساحل جنوب شرقی جزیره فرمز (تایوان) آغاز شد اما بعدازظهر دیروز قدرتمندترین مورد آن با شدت 6.9 ریشتر به مرکزیت منطقه هائولین در عمق 10 کیلومتری زمین حوالی ۵۰ کیلومتری شمال شهر تایتونگ ثبت شد.
مرکز لرزهنگاری آمریکا ابتدا قدرت این زلزله را 7.2 ریشتر اعلام کرده بود اما کمی بعد گزارش خود را اصلاح و آن را 6.9 ریشتر اعلام کرد. بر اساس این گزارش، زمینلرزه در مناطق شمالی تایپه، پایتخت تایوان هم حس شده است. به گزارش شبکه الجزیره، تایوان مرتبا تحت تأثیر زلزله قرار میگیرد، زیرا این جزیره در نزدیکی محل اتصال 2 صفحه زمینشناسی قرار دارد. سال 2016 بیش از ۱۰۰ نفر در زلزله جنوب تایوان و سال 1999 بیش از 2 هزار نفر در زمینلرزه 7.3 ریشتری کشته شدند. متعاقب زلزله شدید 6.9 ریشتری هشدار سونامی نهتنها در تایوان، بلکه حتی در ژاپن و ایالاتمتحده نیز صادر شده است. مرکز صدور هشدار سونامی آمریکا هم درباره احتمال وقوع سونامی، هشدار صادر کرد. رسانههای محلی خبر دادند یک خانه مسکونی 2 طبقه و یک فروشگاه در نزدیکی مرکز زمینلرزه فرو ریخته و تلاش نیروهای امدادی برای کمک به زلزلهزدگان در حال انجام است. خبرگزاری رسمی تایوان نیز فیلمی را منتشر کرده که در آن لحظاتی از فرار مردم وحشتزده از زلزله را نشان میدهد. اداره خطوط ریلی تایوان اعلام کرد در نتیجه زلزله، 3 واگن در ایستگاه «دونگلی» در شرق تایوان از ریل خارج و حدود ۲۰ مسافر این قطار تخلیه شدند. روز شنبه نیز متعاقب زمینلرزه 6.6 ریشتری، فعالیت خطوط مترو در این منطقه برای ساعاتی دچار اختلال شده بود. این اتفاقات در حالی است که وزارت دفاع تایوان در همان روز 8 کشتی جنگی چینی و ۲۳ هواپیمای نیروی هوایی این کشور را در نزدیکی جزیره تایوان شناسایی کرده بود. از طرف دیگر سازمان سیا برآورد کرد پکن به دنبال آن است تا سال ۲۰۲۷ قادر به تصرف تایوان باشد اما ترجیحش اتحاد مجدد با این جزیره به صورت صلحآمیز است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|