|
روحالله دهقانی سرپرست معاونت علمی ریاستجمهوری شد
با حکم رئیسجمهور، روحالله دهقانی به عنوان سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منصوب شد. با حکم حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور، روحالله دهقانی به عنوان سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری منصوب شد. سورنا ستاری از سال 1392 مسؤولیت این معاونت را بر عهده داشت که هفته پیش از این سمت استعفا کرد.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور گفت از نشست سازمان ملل برای تبیین ظلمها علیه ایران استفاده میکند
دفاع بدون لکنت
رئیسی: به دلیل رفتاری که تاکنون از آمریکاییها دیدهایم، نمیتوانیم به آنها اعتماد کنیم
گروه سیاسی: حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان صبح روز گذشته به منظور شرکت و سخنرانی در هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در راستای تامین منافع ملت ایران و تلاش برای تحقق «نظم عادلانه بینالمللی از طریق چندجانبهگرایی اقتصادی» با بدرقه رسمی عازم نیویورک، مقر سازمان ملل شد. رئیسجمهور در این سفر علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با تعدادی از سران کشورهای شرکتکننده در این نشست که گفته میشود از اعضای مذاکرات هستند نیز دیدار و گفتوگو خواهد کرد و دیدارهای جانبی دیگری نیز در برنامه کاری رئیسجمهور قرار دارد. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، علی باقری رئیس تیم مذاکرهکننده ایرانی و معاون سیاسی وزیر امور خارجه، محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر ریاستجمهوری و وحید جلالزاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، رئیسجمهور را در سفر نیویورک همراهی میکنند.
* بدون لکنت از حق ملت بزرگ ایران دفاع میکنیم
رئیسجمهور پیش از عزیمت به نیویورک در جمع خبرنگاران درباره برنامهها و اهداف این سفر گفت: این سفر به دعوت دبیرکل سازمان ملل متحد و برای شرکت در هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی انجام میشود. وی حضور در این نشست را فرصتی برای بیان دیدگاههای عقلانی و منطقی جمهوری اسلامی ایران دانست و اظهار داشت: به دلیل اینکه فضای رسانهای در دنیا تحت تسلط قدرتهای بزرگ و نظام سلطه قرار دارد باید از این فرصتها در جهت تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران و بیان ظلمهایی که نسبت به ملت بزرگ ایران شده است استفاده کرد. رئیسی با بیان اینکه امروز جوامع بشری از ظلم و بیعدالتیها رنج میبرند، افزود: حضور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد و تبیین این ظلمها و بیعدالتیها در واقع میتواند یکی از جلوههای جهاد تبیین باشد. وی دیدار با ایرانیان مقیم آمریکا را یکی دیگر از برنامههای سفر خود به نیویورک برشمرد و گفت: اصل حضور در این اجلاس و انجام دیدارها همه در راستای سیاست خارجی جمهوری اسلامی که بر مبنای عزت، حکمت و مصلحت است خواهد بود. رئیسجمهور خاطرنشان کرد: به برکت خون شهدا و مقاومت ملت ایران در برابر تهدیدها و تحریمها، به عنوان منادی تمدنی بزرگ و از طرف ملتی با عزت حضور مقتدر در آنجا خواهیم داشت.
رئیسی با اشاره به اینکه بدون لکنت از حق ملت بزرگ ایران دفاع میکنیم و مظالم و مفاسدی را که عالم را رنج میدهد تبیین خواهیم کرد، گفت: امیدوارم این سفر بتواند نماد اعتماد مردم باشد و آثاری برای کشور و نظاممان و برای ملتهای مسلمان و مستضعف عالم داشته باشد.
* برای رسیدن به یک توافق خوب جدی هستیم
رئیسی در آستانه سفر به مقر سازمان ملل متحد گفتوگویی با شبکه تلویزیونی سیبیاس داشت که همزمان با سفر وی به نیویورک منتشر شد. رئیسجمهور در ابتدای گفتوگوی تفصیلی با شبکه آمریکایی سیبیاس گفت: «آمریکاییها از برجام خارج شدند و اروپاییها به تعهدات خود نسبت به ملت ایران عمل نکردند اما جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود پایبند بوده و طبق نظر آژانس که نه یک بار بلکه بارها اعلام کرده ایران به تعهدات خود در برجام عمل کرده است. نقض این تعهد اول از ناحیه آمریکاییها اتفاق افتاد بعد هم عدم انجام تعهدات از ناحیه اروپاییها اتفاق افتاد. مذاکرات برای رفع تحریمها بود چون این تحریمها علیه ملت ایران ظالمانه است، این ظلمی است به ملت ایران. وقتی ایران به تعهدات خود عمل کرده است، چرا تحریم شود؟ ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم کسی نمیتواند برای حق برخورداری جمهوری اسلامی ایران از داشتن دانش و صنعت هستهای محدودیت یا ممنوعیت ایجاد کند». رئیسی در پاسخ به این گفته خبرنگار سیبیاس که طبق گفته مقامات آمریکایی ایران قصد بازگشت به برجام را ندارد، اظهار داشت: «ما بارها اعلام کردهایم که در مذاکرات برای رسیدن به یک توافق خوب و عادلانه و پیگیری رفع تحریمها جدی هستیم. این ادعا (عدم تمایل ایران به بازگشت به برجام) هم از همان ادعاهای بیاساسی است که مطرح میکنند. الان مشکل توافق کجاست؟ چه کسی و چه جایگاهی برای توافق مشکل ایجاد کرده است؟ آمریکاییها تصمیم نمیگیرند».
* نمیتوانیم به آمریکا اطمینان کنیم
وی در ادامه اظهارات خود با تصریح بر اینکه مردم ایران به آمریکاییها بیاعتمادند، گفت: «ما به دلیل رفتاری که از آمریکاییها تاکنون دیدهایم، نمیتوانیم به آنها اعتماد کنیم و لذا اگر تضمین وجود نداشته باشد به آمریکاییها اعتمادی نیست، کمااینکه بارها پیمانها را نقض کردهاند». رئیسی ادامه داد: «آنچه از آمریکاییها در ذهن مردم ایران در این سالها وجود دارد شامل مسائلی چون ساقط کردن هواپیمای مسافری، تحریک صدام به جنگ با ایران و حمایت از گروههای تروریستی و منافقین است. منافقینی که ۱۷ هزار نفر از مردم ایران را به شهادت رساندند امروز تحت حمایت آمریکاییها هستند. اینها در ذهن مردم ایران است. چگونه مردم ایران میتوانند نسبت به اقداماتی که آمریکا انجام داده بیتفاوت باشند. همچنان در ذهن ملت ایران سوالات جدی وجود دارد. چرا اینقدر ظلم به مردم ایران انجام دادند؟ مگر مردم ایران چکار میخواستند انجام دهند؟ مگر مردم ایران به جز استقلال، آزادی و توجه به آرمانهای خود حرف دیگری دارند؟ چرا اینقدر به ملت ایران ظلم میشود؟»
* برنامهای برای ملاقات با بایدن ندارم
رئیسجمهور همچنین در پاسخ به این سوال که آیا برنامهای برای ملاقات با بایدن رئیسجمهور آمریکا دارد یا خیر، اظهار داشت: «برنامهای برای ملاقات ندارم. فکر نمیکنم چنین ملاقاتی پیش بیاید. من هیچ گونه برنامهای برای ملاقات با ایشان ندارم و چنانکه در قبل هم اشاره کردم نه ملاقات و نه مذاکره را مفید نمیبینم». وی در ادامه گفتوگوی خود با شبکه تلویزیونی سیبیاس در پاسخ سوال خبرنگار این شبکه که پرسید اگر تحریمها برداشته شوند آیا ایران به همان برنامه توسعه هستهای برخواهد گشت، گفت: ما اعلام کردهایم صنعت هستهایمان در جهت توسعه اقتصادی، همچون حوزههای صنعت، کشاورزی، نفت و گاز و پتروشیمی و امثال این بخشها قرار دارد، لذا چرا مانع میشوند که ایران از این حق قانونی خود استفاده کند؟ ما در هر صورت از این حق قانونی خودمان استفاده میکنیم. ما هیچ زمانی به دنبال ساخت سلاح هستهای نبوده و نیستیم». رئیسی در پاسخ به اظهارنظر خبرنگار مبنی بر اینکه به نظر میرسد توافقی برای احیای برجام شکل نگیرد، گفت: «اگر ما بتوانیم از این توافق منافع اقتصادیمان را تامین کنیم و آنچه جمهوری اسلامی بر آن تاکید دارد یعنی «رفع تحریمهای ظالمانه»، «تضمین اعتمادآفرین و اطمینانبخش» و «حلوفصل مسائل پادمانی به صورت قطعی» محقق شود، یک توافق خوب کاملا امکانپذیر است. ما نشان دادیم هم در مذاکرات صادق هستیم و هم به دنبال یک توافق خوب با رفع تحریمها هستیم».
* منافقین در پناه آمریکا و اروپاییها هستند
حجتالاسلام رئیسی در بخش دیگری از صحبتهایش با شبکه سیبیاس، در ارتباط با سازمان تروریستی مجاهدین خلق (منافقین)، به بازخوانی جنایتهای بیسابقه این گروه علیه مردم ایران پرداخت. وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه سی بیاس که پرسید شما در کمیسیون و کمیتهای عضویت داشتید که مسؤول مجازات ۵ هزار نفر(منافقین) بود. آیا شما از این اقدام خودتان پشیمان هستید؟ اظهار کرد: «اینها کسانی هستند که ۱۷ هزار نفر را در کشور ما از کاسب، دانشجو، استاد دانشگاه، روحانی و امام جمعه و مسؤولان مختلف تا رئیسجمهور و نخستوزیر را به شهادت رساندند. دستشان به خون ملت ایران و به خون مظلومان آغشته است و آنها مستحق محاکمه هستند». رئیسی افزود: «من این سوال را از آمریکا و اروپاییها دارم که چرا به کسانی که خودتان آنها را در لیست تروریستها ثبت کردید و رسما اعلام کردند رئیسجمهور، نخستوزیر و ۱۷ هزار نفر را در ایران به شهادت رساندهاند پناه دادید؟ آیا این موضوعات نباید مورد سوال قرار گیرد؟» رئیسجمهور با مقایسه گروهک تروریست منافقین و داعش گفت: «جریان منافقین همان داعشیهایی هستند که امروز شما میبینید. داعش به کسی رحم میکند؟ آنها خون مردم، زن، مرد و کودک را در کوچه و بازار ریختند. امروز این داعشی که مردم میبینند همان جریان منافقینی است که دیروز در ایران خون میریختند. آیا اگر امروز کسی در مقابل داعش بایستد و از حقوق مردم دفاع کند استحقاق تشویق و تایید دارد یا باید او را سرزنش کرد».
رئیسی در ادامه تصریح کرد: «هر کسی که در ایران چه آن روزها و چه امروز مرتکب جنایت شود یا کسی را بکشد یا اقدامات تروریستی انجام دهد مستحق رسیدگی است و وظیفه دادگاه هم رسیدگی به این مسائل است. آنچه در دادگاهها مورد رسیدگی قرار گرفته دقیقا نسبت به جرائمی که هر فرد مرتکب شده، است. از ابتدا اینگونه بوده و الان هم اینطور است و بعد از این هم بدین شکل خواهد بود. هر کس مرتکب جرمی شود برابر قانون رسیدگی میشود».
ارسال به دوستان
رئیس سازمان انرژی اتمی: پیغامهایی از طرف آژانس آمده که قصد بستن پرونده ۳ مکان ادعایی را دارد
آژانس عقبنشینی کرد؟
گروه سیاسی: رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: پیغامهایی که از طرف آژانس آمده، نشان میدهد قصد بستن پرونده ۳ مکان ادعایی را دارند. امیدواریم صادق باشند و بیش از این وقت خود را تلف نکرده و فکر نکنند با چنین مواردی میتوانند فشار حداکثری اعمال کنند. محمد اسلامی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در برنامه صف اول شبکه خبر اظهار داشت: اتهامات علیه ایران را اسرائیل مطرح کرد و اکنون رژیم صهیونیستی تبدیل به مرجع تقلید برای آژانس بینالمللی انرژی اتمی شده است.
معاون رئیسجمهور با اشاره به توافق سال گذشته با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی توضیح داد: با گروسی تفاهم کردیم و آن بیانیه منتشر شد و گفتیم شما سوالاتتان را به ما بدهید و ما جواب سوالات را به شرط اینکه پرونده را ببندید، میدهیم. آژانس اعلام کرد ۲ پرونده از مکانهای ادعایی را میبندد و درباره ۲ مکان بعدی، ایران باید روشنگری بیشتری انجام دهد اما بعدا از آن ۲ مکان، یک پرونده را بستند که البته مجددا پرونده همان مکان را باز کردند!
معاون رئیسجمهور گفت: در جمهوری اسلامی ایران یک مورد فعالیت هستهای وجود ندارد که به آژانس اعلام نشده باشد یا آژانس از آن بیاطلاع باشد و تمام فعالیتها تحت نظارت آژانس است.
وی افزود: آژانس و مدیرکل باید از جایگاه حقوقی آژانس صیانت کنند. پیامهایی که از طرف آژانس آمده، نشان میدهد قصد بستن این پرونده را دارند. امیدواریم صادق باشند و بیش از این وقت خود را تلف نکرده و فکر نکنند با چنین مواردی بتوانند فشار حداکثری خود را اعمال کنند.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در نشست اخیر شورای حکام، بسیاری از کشورها برای صدور قطعنامه علیه ایران همکاری نکردند که این مساله دارای پیام خوبی بود؛ فقط یک بیانیه در 4 بند منتشر شد که در بند چهارم آن مواضع اروپاییها آمده بود.
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه درباره نیت اروپاییها از توافق با ایران عنوان کرد: علایم و نشانهها که در یک سال گذشته وجود داشت و هنوز هم ادامه دارد، حاکی از این است که اروپاییها اراده کردهاند توافق صورت گیرد اما نیت اصلی آنها انزوای ایران است و به نوعی با توافق هستهای میخواهند زمان بخرند که ما را تضعیف کنند.
ارسال به دوستان
امنیت روانی؛ ضرورت اجتماعی
محمد سلحشور: بر هم زدن ثبات سیاسی و نظم اجتماعی آشکارترین شکل ناامنی است که میتواند در هر جامعهای خود را نمایان کند. بر این اساس، تعریف ناامنی به خشونت عریان و تهدید جان و سلامت مردم امری تقلیلگرایانه به حساب میآید. متعاقبا تحلیل حوادث بر این مبنا نمیتواند چندان نسبتی با واقعیتهای موجود داشته باشد.
به گزارش «وطنامروز»، جمهوری اسلامی در بیش از 4 دهه گذشته سریالی از حوادث و بحرانهای داخلی و خارجی را از سر گذرانده که جملگی آنها با هدف زمینگیر کردن یا تضعیف نظام اسلامی بوده است. با این حال بعد از موفقیت در مهار مجموعهای از چالشهای امنیتی سخت همچون جنگ تحمیلی، اقدامات تروریستی گروهک منافقین و برخی گروههای تجزیهطلب، عمده تلاش دشمنان بر ایجاد ناامنی روانی در جامعه معطوف شد. چاشنی این ناامنی بیش از آنکه انفجاری باشد، بر تخریب باورهای عمومی، امید و در نهایت قدرت تصمیمگیری مردم استوار شده است. داغ شدن بازار شایعات، تکرار ادعاهای واهی تا نقطهای که تبدیل به باوری همگانی شود و در نهایت تلاش برای بسیج عمومی و اردوکشی خیابانی مظاهر این ناامنی جدید بودند.
گسترش اینترنت و افزایش حوزه نفوذ شبکههای اجتماعی از اواخر دهه 80 عملا فضای مجازی را تبدیل به جدیترین میدان برای تهدید «امنیت روانی» جامعه ایران کرد. اذعان وزیر خارجه اسبق آمریکا مبنی بر دستور دولت این کشور به توئیتر برای تعویق زمان تعمیر این شبکه اجتماعی با نیت تاثیرگذاری بر حوادث پس از انتخابات سال 88 یکی از مصادیق مشهور تلاش دولتهای بیگانه برای سازماندهی فضای مجازی و شبکههای اجتماعی علیه «امنیت روانی» ایران است.
تضعیف «امنیت روانی» و سوار شدن بر موج اخبار کذب علاوه بر وجوه پروپاگانداییاش، قدرت تصمیمگیری صحیح را نیز از جامعه میگیرد. به بیان سادهتر جامعهای که «امنیت روانی» خود را در فضایی هیجانی از دست میدهد امکان کنش و تصمیمگیری عقلانی را به دست نخواهد آورد. اهمیت «امنیت روانی» برای هدایت جامعه به سمت کنش عقلانی تا جایی است که رهبر حکیم انقلاب چندی پیش این امنیت را به عنوان «حقوق عمومی» توصیف کردند و تامین آن را وظیفهای حاکمیتی خواندند. رهبر انقلاب تیر سال جاری در دیدار رئیس و مسؤولان قوه قضائیه با اشاره به این مهم فرمودند: «یکی از حقوق عمومی مردم همین است که امنیت روانی داشته باشند. امنیت روانی یعنی چه؟ یعنی هر روز یک شایعهای، یک دروغی، یک حرف هراسافکنندهای در ذهنها پخش نشود. حالا تا دیروز فقط روزنامهها بودند که این کارها را میکردند، حالا فضای مجازی هم اضافه شده. هر چند وقت یا چند روز یک بار، گاهی چند ساعت یک بار یک شایعهای، یک دروغی، یک حرفی را یک آدم مشخصی یا نامشخصی در فضای مجازی منتشر میکند، مردم را نگران میکند، ذهن مردم را خراب میکند. یک دروغی را مطرح میکند، شایع میکند، خب! امنیت روانی مردم از بین میرود. یکی از وظایف قوه قضائیه برخورد با این مساله است».
* بازار داغ شایعه و امنیتی که آب میرود
کمتر برههای را در سالهای اخیر میتوان پیدا کرد که ارتش رسانهای جریانات معاند یکی از موضوعات روز را برای حمله به «امنیت روانی» جامعه در دست نگیرد. در این میان حادثه تلخی که هفته گذشته در تهران رخ داد و ماجرای فوت دختری جوان تبدیل به جدیدترین فضا برای یکهتازی فیکنیوزها و عملیات روانی رسانههای معاند شده است به گونهای که به رغم ورود تمام دستگاههای اجرایی، نظارتی و قضایی برای پیگیری علت این حادثه، در روزهای اخیر بازار ادعاهای کذب یا اثبات نشده فضای عمومی جامعه را درگیر خود کرد.
بحران تضعیف «امنیت روانی» فراتر از موجسواری جریانهای معلومالحال برای پیگیری دسیسهچینیهایشان، فضای جامعه را نیز به رخوت و یأس عمومی میرساند. بر همین اساس برخورد مدعیالعموم با بستر و زمینهسازان این ناامنی گامی حیاتی در راستای دفاع از حقوق عامه است.
ارسال به دوستان
اخبار
کنعانی:
احتمال گفتوگو درباره مذاکرات رفعتحریمها در نیویورک وجود دارد
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر مقامات کشورمان به نیویورک و احتمال نشستهایی درباره مذاکرات رفع تحریمها گفت: من احتمال گفتوگو درباره مذاکرات رفع تحریمها را رد نمیکنم، ایران هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده است. به گزارش تسنیم، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه، درباره سفر رئیسجمهور به نیویورک گفت: سفر جناب آقای رئیسجمهور برای مشارکت در هفتادوهفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل انجام شده است. حضور آقای باقری، گفتوگوکننده ارشد ایران، در ارتباط با همراهی هیات عالیرتبه ایران است و برنامه مشخصی برای مذاکره درباره رفع تحریمها تعریف نشده است. اما این فرصت برای تبادل نظر درباره مسائل دوجانبه و منطقهای و بینالمللی وجود دارد. من احتمال گفتوگو درباره مذاکرات رفع تحریمها را رد نمیکنم. ایران هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده است. در حاشیه این نشست گفتوگوهای جانبی با طرفهای مذاکرهکننده، یک احتمال است. برای ما روش سیاسی و استفاده از چارچوبهای چندجانبه یک روش برای حلوفصل پروندههاست. مجمع عمومی سازمان ملل یکی از این فرصتها برای ایران است. وی درباره دیدارهای احتمالی مقامات ایران و آمریکا گفت: هیچ گفتوگوی دوجانبه با مقامات آمریکا در این سفر نخواهیم داشت. در حوزه مذاکرات هم به طور طبیعی ارتباطات در چارچوب قبلی از طریق اتحادیه اروپایی ادامه دارد و هرگونه تحولی هم در همین چارچوب رخ خواهد داد.
***
کرملین:
چند موضوع حلنشده در مذاکرات وین وجود دارد
سخنگوی کرملین با بیان اینکه توافق هستهای با ایران منافع همه کشورها را برآورده میکند، گفت که هنوز اختلافنظرها در چند موضوع در مذاکرات وین حل نشده است. به گزارش فارس، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاستجمهوری روسیه احیای توافق هستهای با ایران را به نفع همه طرفها دانست. پسکوف روز گذشته در نشست خبری در کرملین در واکنش به اظهارات «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا، گفت: «برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، منافع همه کشورها را برآورده میکند». به نوشته اسپوتنیک، وی در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت مذاکرات رفع تحریمهای ایران و اینکه آیا این گفتوگوها به بنبست رسیده است، تصریح کرد: «هنوز اختلافنظرها در چند موضوع حل نشده که باید درباره آنها توافق شود اما احیای برجام، به نفع همه طرفهاست».
***
از سر گیری شکایت ایران علیه آمریکا در لاهه
اولین جلسه رسیدگی دیوان بینالمللی دادگستری به پرونده «برخی اموال ایران، علیه آمریکا» دیروز در محل دیوان در کاخ صلح (لاهه هلند) برگزار شد. به گزارش ایسنا، وکلای ایران تحت سرپرستی توکل حبیبزاده، رئیس مرکز امور حقوقی بینالمللی ریاستجمهوری لایحه ایران را ارائه کردند. در پی توقیف یک میلیارد و 700 میلیون دلار اموال ایران، دعوایی از سوی جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده در سال ۱۳۹۵ در دیوان بینالمللی دادگستری اقامه شد. جلسه بعدی رسیدگی به این پرونده روز پنجشنبه خواهد بود. روزنامه «آمریکا اینترنشنال بیزینس تایمز» گزارش داد ایران قرار است شکایت حقوقی خود در دادگاه عالی سازمان ملل برای آزادسازی میلیاردها دلار پول بلوکهشدهاش در آمریکا را از سر بگیرد. واشنگتن این داراییهای ایران را با مطرح کردن اتهاماتی مبنی بر دست داشتن ایران در حملات تروریستی مسدود کرده و معتقد است این مبالغ باید به قربانیان این حملات ادعایی تعلق بگیرد. تهران پیش از این در سال ۲۰۱۶ پس از آنکه دادگاه عالی آمریکا به مسدودسازی ۲ میلیارد دلار از داراییهای ایران و تعلق گرفتن آن به بازماندگان حملات نسبت دادهشده به ایران حکم داد، از واشنگتن به دادگاه سازمان ملل در لاهه شکایت کرد. ایران معتقد است مسدودسازی این پولها، نقض پیمان مودت با آمریکاست که پیش از انقلاب اسلامی ایران منعقد شده بود. آمریکا سال ۲۰۱۸ پس از آنکه دادگاه بینالمللی لاهه در پروندهای جداگانه به واشنگتن حکم داد کالاهای بشردوستانه را برای ایران از لیست تحریمهای مرتبط با پرونده هستهای ایران خارج کند، اعلام کرد از این معاهده خارج میشود.
***
روسیه:
همکاریهای نظامی- فنی با ایران با موفقیت در حال توسعه است
رئیس سرویس فدرال همکاری نظامی- فنی روسیه گفت: همکاریهای نظامی- فنی با ایران با موفقیت در حال توسعه است. به گزارش تسنیم به نقل از اسپوتنیک، دیمیتری شوگایف، مدیر سرویس فدرال همکاریهای نظامی- فنی روسیه (FSVTS) گفت: همکاریهای نظامی- فنی روسیه و ایران با موفقیت در حال توسعه است. شوگایف در مصاحبهای با برنامه «مسکو. کرملین. پوتین» از شبکه تلویزیونی Rossiya-1 گفت: «فقط میتوانم یک چیز بگویم که کاملا با موفقیت در حال توسعه است». وی در پاسخ به سوال روزنامهنگار پاول زاروبین درباره میزان فعال بودن همکاری نظامی- فنی با ایران پاسخ فوق را مطرح کرد. شوگایف 16 آگوست در همایش ارتش-2022 به خبرنگاران گفت که روسیه قصد دارد به تقویت پتانسیل ارتش ایران کمک کند. وی گفت: همکاریهای نظامی- فنی بین روسیه و ایران سابقه طولانی دارد. جمهوری اسلامی ایران به تعداد زیادی تجهیزات نظامی شوروی و روسیه مجهز است و در آینده نیز قصد داریم به کار خود با هدف تقویت پتانسیلهای رزمی نیروهای مسلح ایران ادامه دهیم. پیش از این، رئیس سرویس فدرال همکاری نظامی- فنی روسیه گفته بود مسکو آماده گسترش همکاری با تهران پس از رفع محدودیتها از طریق شورای امنیت سازمان ملل است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|