|
نظر کیروش درباره پخش زنده بازی تیم ملی
سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان مخالفتی با پخش زنده دیدار با اروگوئه ندارد. تیم ملی فوتبال کشورمان از ساعت 20:30 جمعه اول مهر در نخستین بازی دوستانه خود در اردوی اتریش به مصاف اروگوئه میرود. در شرایطی که قرار است این مسابقه پشت درهای بسته ورزشگاه انویآرنای سنتپولتن برگزار شود و در حالی که مسائلی درباره مخالفت کارلوس کیروش با پخش زنده بازی مطرح شده اما این مربی که این روزها مشغول آمادهسازی شاگردانش برای حضور در جامجهانی است و به صورت مداوم همراه با دستیاران خود به آنالیز عملکرد بازیکنان تیم ملی و حریفان میپردازد، چنین موضوعی را اعلام نکرده است. حال باید دید در نهایت این بازی پخش زنده خواهد شد؟
ارسال به دوستان
دود اختلاف نظر وزارت ورزش و فدراسیون کشتی در چشم کشتیگیران
اعزام با حداقل نیرو
میعاد نیک: تصمیمات شورای برونمرزی وزارت ورزش و جوانان در نتایج دور از انتظار تیمهای ملی کشتی کشورمان در مسابقات جهانی صربستان نقش غیرقابل انکاری داشت. نمایندگان تیمهای ملی کشتی فرنگی و آزاد کشورمان در آوردگاه رقابتهای کشتی قهرمانی جهان ۲۰۲۲ - بلگراد در صربستان بدون تردید نمایشی دور از حد انتظار و خارج از خواستههای ملت ایران و حتی اعضای کادر فنی داشتند که این مورد در نمایش فرنگیکاران ایرانی به مراتب بیشتر و شدیدتر نمایان شد تا شاگردان محمد بنا در غیاب روسیه حتی به سکوی جهانی هم نرسند. مهمترین کلیدواژه منتقدان، کارشناسان و اهالی فن کشتی بالاخص در کشتی فرنگی این است که ضعف در آنالیز رقبا، حین و پیش از مسابقات جهانی ۲۰۲۲ از یک سو و خسته و خراب بودن بدن شاگردان محمد بنا در بلگراد از سوی دیگر باعث شده تیم ملی کشتی فرنگی در صربستان نتیجه نگیرد. البته که مشابه این انتقادات و نظرات درباره تیم ملی کشتی آزاد هم وجود داشت. شکی در این مساله نیست که از ۲۰ کشتیگیر تیمهای ملی فرنگی و آزاد کشورمان در مسابقات جهانی به غیر از ۲ یا ۳ ملیپوش، بقیه با بدنهایی به غایت خسته و ناتوان پا به تشک میگذاشتند و بلا استثنا همه در دقایق پایانی کشتیهایشان یا با ضعف و تخلیه توان بدنی مواجه شده و کشتی را واگذار میکردند، یا اشتباهاتشان شدت مییافت و شکستی دیگر برای کاروان ایران رقم میخورد. از کشتیگیران جوانتر و کمتجربهتر مثل پویا دادمرز و علیرضا سرلک گرفته تا قهرمانان باتجربهای مثل حسن یزدانی و محمدرضا گرایی یا کشتیگیرانی مانند پژمان پشتام و محمدحسین محمدیان، همه و همه در تله ضعف توان بدنی و مشکل آنالیز تاکتیکهای جدید رقبا افتادند؛ موضوعی که یک سر آن از تهران و تصمیمات ساختمان وزارت ورزش و جوانان نشأت گرفت.
در حالی که کاروان تیم ملی کشتی آزاد آمریکا با لشکری بیش از ۱۰۰ نفر پا به سالن اشتارک آرنای بلگراد صربستان گذاشت، تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی ما با نحیفترین تعداد به مسابقات جهانی رفتند. سایر کشورهای مدعی و صاحبنام کشتی جهان در فرنگی یا آزاد هم با بهترین و بیشترین تعداد نفرات ممکن در حالی به بلگراد رسیدند که کاروان کشتی ایران حداقل نفرات ممکن را داشت. یکی از مهمترین حذفیات کاروان کشتی فرنگی و آزاد ایران در مسابقات جهانی ۲۰۲۲، آنالیزورها و ماساژورها بودند. طبق آخرین اطلاعات به دست آمده، شورای برونمرزی وزارت ورزش و جوانان فقط و فقط با اعزام یک آنالیزور و ماساژور برای کشتی فرنگی و یک آنالیزور برای کشتی آزاد موافقت کرده و این تصمیم عجیب در شرایطی رخ داده که رقبا برای کشتیگیر هر وزن یک آنالیزور و ماساژور شخصی تدارک دیدهاند. تمام ظرفیت کشتی ایران در شرایطی به مصاف رقبای تا بن دندان مسلح رفت که آتش بیتدبیری و تنازعات منافع شخصی به اعتبار و حیثیت منافع ملی کشیده شد. سیدمحمد پولادگر، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان که نقش تصمیمگیرنده در شورای برونمرزی را هم داراست، با علیرضا دبیر و فدراسیون کشتی دچار چالشهایی سخت شده که نتایج آن در بلگراد دامن کشتی را گرفت. بر کسی پوشیده نیست که بین دبیر و پولادگر درگیری و جدل سختی در گرفته و ۲ طرف این نزاع سعی در تخریب یکدیگر دارند. این تخریب اما زمانی به ضرر ورزش ملی، بومی و اول ایران میشود که کینه و بغض شخصی بر منافع ملی ترجیح داده شود و یکی به خاطر مسائل شخصی در کار دیگری سنگاندازی کرده و آن را با مشکل مواجه کند؛ شبیه اتفاقی که برای کشتی در اعزامها افتاد.
رئیس فدراسیون کشتی پیش از این هم گفته بود شورای برونمرزی با اعزام آنالیزورها و ماساژورهای تیم ملی به بلگراد موافقت نکرده و این را ناشی از بیتدبیری و ناآشنایی مسؤولان وزارت ورزش و جوانان با زیروبم ورزش قهرمانی دانست. لاکتیکی شدن بدن کشتیگیران و عدم تمرکز تیم در برابر تاکتیکهای رقبا هم بر ادعای دبیر مبنی بر اهمیت آنالیز و ماساژ مهر تأیید گذاشت. از وزیر ورزش و جوانان به عنوان متولی ورزش کشور در چنین شرایطی انتظار میرفت به ماجرا ورودی جدی داشته باشد و نگذارد دود دعوا بین دبیر و پولادگر به چشم کشتی ایران برود؛ آن هم در مسابقاتی که بیتردید شانس کسب قهرمانی تاریخی در جهان هم در فرنگی و هم در آزاد بودیم اما این تعلل و خودمختاری برخی افراد در وزارتخانه، بذر ناامیدی و عدم موفقیت را در قلب کشتی کاشت. البته در پایان از این امر هم نباید غفلت داشت که علیرضا دبیر با وجود اطلاع از شرایط نابسامان در وزارتخانه و تصمیمگیریهای غرضورزانه در شورای برونمرزی، باید به هر طریقی که شده تعدادی ماساژور و آنالیزورهای بهتر و بیشتری را راهی صربستان میکرد تا در پایان با نتایج درخشان پسرانش مقابل زورگوییها بایستد؛ نه با اما و اگرها.
ارسال به دوستان
جنگ رسانهای در پرتغال با اسم رمز طارمی
حمایت باشگاه از مهدی
مهدی تقوی: رئیس باشگاه پورتو با حمله به رسانههای شهر لیسبون، از مهدی طارمی، مهاجم ایرانی پورتو در مقابل کمپین «بدنام» این رسانهها دفاع کرد. بحث بر سر پنالتیهای مهدی طارمی این فصل زودتر از هر زمان دیگری در پرتغال خبرساز شده است. این اتفاق بعد از اخراج طارمی در بازی پورتو- اتلتیکومادرید در هفته نخست لیگ قهرمانان اروپا به دلیل تمارض و شبیهسازی، تشدید شده است. ماجرا با سوال جنجالی گزارشگر شبکه ورزشی اسپورت تیوی در بازی با استوریل ادامه پیدا کرد و «سرجیو کونسیسائو» سرمربی پورتو این شبکه را تحریم کرد. در ادامه، اتحادیه بازیکنان فوتبال پرتغال اقدام این گزارشگر را به خاطر سوالاتی که از طارمی پرسید، محکوم کرد. در تازهترین موضعگیری و واکنش به این مسائل، «پینتو دا کوستا» رئیس باشگاه پورتو پا را از این فراتر گذاشت و بر وجود کمپین «بدنام» رسانهای در لیسبون علیه طارمی تاکید کرد. دا کوستا گفت: در 4 ماه گذشته ما در 3 رقابت اصلی (لیگ، جام حذفی و سوپرجام پرتغال) قهرمان شدیم، بنابراین هدفی هستیم که باید مثل همیشه شکست بخوریم. وی افزود: کمپین بدنام رسانهای لیسبون علیه طارمی جلوهای از آن است. وقتی ما پیروز میشویم، دشمنان ما واکنش نشان میدهند و درگیریها را با ما تشدید میکنند. من میتوانم به بیش از ۴۰ سال قبل بازگردم و به یاد آورم چگونه آنها سومین قهرمانی متوالی ما را در سال ۱۹۸۰ گرفتند؛ زمانی که ما به طلسم ۱۹ ساله قهرمان نشدن پایان دادیم اما نیازی به رفتن تا این حد نیست.
* جریمه باشگاه پرتغالی به دلیل توهین به طارمی
باشگاه استوریل پرتغال به دلیل توهین هوادارانش به مهاجم ایرانی تیم پورتو جریمه شد. تیم فوتبال پورتو در هفته هفتم لیگ پرتغال برابر تیم استوریل با نتیجه تساوی یک-یک متوقف شد. بعد از این دیدار که با پنالتی دقایق تلف شده و گل مهدی طارمی جنجالی هم شده بود، اتفاقات عجیبی برای مهاجم ایرانی رخ داد. طارمی ابتدا در مصاحبه تلویزیونی بعد از مسابقه، به سوال خبرنگار پرتغالی درباره تمارض و شبیهسازی برای گرفتن پنالتی واکنش نشان داد و گفتوگویش را نیمهتمام رها کرد. هنگام مصاحبه طارمی، تعدادی از هواداران استوریل که روی سکوهای ورزشگاه خانگی خود نظارهگر مهاجم ایران بودند، علیه او شعارهایی سر دادند و به طارمی توهین کردند. این توهینها از سوی فدراسیون فوتبال پرتغال بدون واکنش نماند. کمیته انضباطی این فدراسیون روز گذشته اعلام کرد استوریل به خاطر توهین هوادارانش به طارمی ۲۰۴ یورو جریمه شده است. پیش از این هم اتحادیه بازیکنان فوتبال در پرتغال، سوالات خبرنگار پرتغالی از طارمی را که ارتباطی به مسابقه با استوریل نداشت، محکوم کرده بود.
* باشگاه پورتو سؤال گزارشگر پرتغالی از طارمی را محکوم کرد
باشگاه پورتو از گزارشگر شبکه پرتغالی بابت سوالی که از مهاجم ایرانی این باشگاه پرسید، انتقاد کرد. باشگاه پورتو از طریق خبرنامه خود، رفتار و سوال گزارشگر پرتغالی را محکوم کرد و نوشت: «متأسفانه نمیدانیم نظر سرجیو کونسیسائو (سرمربی پورتو) درباره این بازی چیست، زیرا مربی در اعتراض به یک سوال مضحک از طارمی، در مصاحبه فلش شرکت نکرد. گزارشگر اسپورت تیوی با طولانی شدن و تمدید کمپین علیه مهاجم ایرانی که توسط رسانههای لیسبون تبلیغ میشود، به طور نامناسبی از او درباره شبیهسازیهای ادعایی در بازیهای قبلی سوال کرد».
ارسال به دوستان
اخبار
کنارهگیری مهاجم پرتغال از تیم ملی ۲ ماه مانده تا جام جهانی
رافا سیلوا 2 ماه مانده به جامجهانی ۲۰۲۲ قطر اعلام کرد در سن ۲۹ سالگی به دلایل شخصی از تیم ملی پرتغال خداحافظی میکند. به گزارش ابولا، رافا سیلوا که با پرتغال قهرمان یورو ۲۰۱۶ شد و در جامجهانی ۲۰۱۴ و یورو ۲۰۲۰ نیز حضور داشت، کنارهگیری خود را از تیم ملی این کشور در حالی اعلام کرد که او برای 2 بازی پیش رو پرتغال در لیگ ملتهای اروپا به اردوی تیم ملی کشورش دعوت شده بود. این بازیکن با اشاره به اینکه این یک تصمیم صادقانه و درست در این مقطع از دوران حرفهایاش است گفت مطمئن است پرتغال در جامجهانی نتایج خوبی به دست میآورد. ریاست فدراسیون فوتبال پرتغال گفت به تصمیم این مهاجم احترام میگذارد. رافا سیلوا عضو تیم بنفیکاست و تیمش با ۷ برد از ۷ بازی مقتدرانه در صدر جدول ردهبندی لیگ پرتغال قرار
دارد.
***
جزئیات برگزاری دیدار ایران- روسیه از زبان کارپین
سرمربی تیم ملی روسیه اعلام کرد دیدار دوستانه با ایران در قطر یا تهران برگزار خواهد شد. به گزارش خبرگزاری تاس، والری کارپین درباره دیدار دوستانه با ایران گفت: دیدار دوستانه با ایران سهشنبه ۲۴ آبان یا چهارشنبه ۲۵ آبان برگزار میشود. او درباره این بازی گفت: ۹۹ درصد بازی با ایران در ۱۵ یا ۱۶ نوامبر در تهران یا قطر برگزار میشود. تیم ملی روسیه ابتدا در بیشکک دیداری دوستانه با تیم ملی قرقیزستان برگزار میکند و اتحادیه فوتبال روسیه با اتحادیه فوتبال بوسنی و هرزگوین نیز برای برگزاری دیداری بین تیمهای 2 کشور به توافق رسیده است. پس از آن برخی بازیکنان تیم بوسنی نسبت به بازی با روسیه مخالفت کردند. سرمربی روسیه در ادامه گفت: نمیدانم آیا بازی با بوسنی برگزار میشود یا خیر. من در حال بررسی گزینههایی نیستم که با چه تیمهایی بازی کنم. در هر صورت مذاکرات در این زمینه برگزار میشود. اتحادیه فوتبال اروپا، روسیه را از رقابتهای یورو ۲۰۲۴ حذف کرد. پیش از این فیفا روسیه را از ادامه انتخابی جامجهانی ۲۰۲۲ کنار گذاشته بود. هنوز فدراسیون فوتبال روسیه واکنشی در این زمینه نداشته است.
***
برگزاری جلسه ستاد جامجهانی در فدراسیون فوتبال بدون خروجی!
جلسه هماهنگی ستاد جامجهانی با حضور مسؤولان فدراسیون فوتبال و ارگانهای مختلف برگزار شد. به گزارش سایت فدراسیون فوتبال، نشست هماهنگی ستاد جامجهانی با حضور مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال، داوود پرهیزکاری سرپرست دبیرکلی، احسان محمدی رئیس دپارتمان بازی جوانمردانه و مسؤولیت اجتماعی و محمود پازوکی رئیس هیأت فوتبال جزیره کیش به همراه نمایندگان وزارت ورزش و جوانان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث فرهنگی، منطقه آزاد کیش و شهرداری تهران در محل دفتر سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال عصر روز سهشنبه ۲۹ شهریور برگزار شد. در ابتدای این نشست مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال درباره اقدامات و مذاکرات انجام شده با رئیس فدراسیون قطر به منظور برگزاری مسابقات جامجهانی و همچنین بازیهای تیم ملی و سایر موضوعات مذاکره شده، مواردی را مطرح کرد. در ادامه نشست هر کدام از مسؤولان حاضر در این جلسه، توضیحاتی درباره اقدامات و برنامهریزیهای مدنظر در حوزه فعالیتهایشان در هر بخش به منظور ایجاد فضایی شاد و مفرح برای هواداران داخل و خارج از کشور بویژه در تهران و جزیره کیش ارائه کردند.
***
حسین توکلی مشاور فدراسیون وزنهبرداری شد
قهرمان المپیک سیدنی در فدراسیون وزنهبرداری پست گرفت. سجاد انوشیروانی در حکمی، حسین توکلی را به عنوان عضو کمیته فنی فدراسیون وزنهبرداری معرفی کرد. توکلی سابقه حضور در کادر فنی بزرگسالان به عنوان سرمربی را در کارنامه دارد. پیش از این نیز حسین رضازاده عضو کمیته فنی و مشاور عالی فدراسیون وزنهبرداری شده بود.
***
کریس رونالدو در یورو ۲۰۲۴ هم خواهد بود
کریستیانو رونالدو اعلام کرد میخواهد در یورو ۲۰۲۴ حضور داشته باشد. به گزارش تایمز،کریستیانو رونالدو، کاپیتان تیم ملی فوتبال پرتغال در جشن «کویناس د اورو» که در محل فدراسیون فوتبال پرتغال برگزار شد، فاش کرد انتظار دارد در جامجهانی قطر امسال و همچنین در مسابقات یورو ۲۰۲۴ آلمان حضور داشته باشد. این در حالی است که او در یورو ۲۰۲۴ آلمان 40 ساله خواهد شد. «امیدوارم چند سال دیگر در تیم ملی باشم. هنوز هم احساس میکنم انگیزه دارم، جاهطلبیام بالاست. راه من در تیم ملی به پایان نرسیده است. ما جوانان با کیفیت زیادی داریم. من در جامجهانی خواهم بود و من میخواهم در یورو هم باشم». رونالدو ۳8 ساله با ۱۱۷ گل در ۱۸۹ بازی ملی بهترین گلزن تاریخ تیمهای ملی است. این مهاجم در مسابقات قهرمانی اروپا در سالهای ۲۰۰۴، ۲۰۰۸، ۲۰۱۲، ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ علاوه بر جامهای جهانی ۲۰۰۶، ۲۰۱۰، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ حضور داشته است. رونالدو در پایان گفت: از همه کسانی که در حرفه من مهم بودند تشکر میکنم. مسیر فوتبالی من طولانی بوده است اما میخواهم بگویم راه من همین است و هنوز تمام نشده است.
ارسال به دوستان
کیفرخواست در نیویورک
گروه سیاسی: رئیسجمهوری اسلامی ایران صبح چهارشنبه به وقت محلی، در نطق خود در هفتادوهفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با اشاره به آسیبها و مخاطرات نظم کنونی و رو به زوال جهان، تلاشهای متراکم و پیوسته ملت ایران را برای شکلدهی به نظم و نظامی عادلانه در دنیا مورد توجه قرار داد و با برشمردن مصادیق متعدد بیعدالتی و استانداردهای دوگانه آمریکا در قبال مسائلی همچون تروریسم و حقوق بشر در نقاط مختلف جهان از جمله در مواجهه با ایران، به سرفصلهای نقش برجسته و پیشرو جمهوری اسلامی ایران در ایستادگی مقابل سیاستهای زورگویانه و مداخلهجویانه از جمله مهار تروریسم دستساز آمریکا و ناکام کردن تغییر نقشه کشورهای منطقه به فرماندهی سردار شهید سپهبد سلیمانی پرداخت و تأکید کرد رسیدگی عادلانه قضایی به جنایت رئیسجمهور سابق آمریکا را از طریق یک دادگاه عادلانه، دنبال خواهیم کرد.
متن کامل نطق رئیسجمهور به این شرح است:
جناب آقای رئیس! خانمها و آقایان! معیار اساسی برای ساخت جهانی بهتر، عدالت است. همه آرمانهای بشری، نهایتا با عدالت سنجیده میشوند. «عقلانیت مبتنی بر وحی» قائل به چارچوبی وسیع برای عدالت است؛ عدالت یعنی نفی ظلم. ما پرچمدار عدالتی هستیم که همه سطوح ظلم، اعم از «ظلم به خود، خدا، جامعه و جهان هستی» را نفی میکند. میل به برقراری عدالت، ودیعهای الهی در وجود همگان است و انباشت بیعدالتی، موجب حرکت ملتها در قالب انقلابهای مردمی میشود.
اگر چه بسیاری از حرکتها به بلوغ انقلاب نرسیدند و بسیاری از انقلابها از مسیر اصیل خود منحرف شدند اما موفقیت برخی ملتها مانند ملت ایران در تداوم ماهیت انقلاب خود، امید به برقراری عدالت را همچنان در دلهای مردم جهان، زنده و پابرجا نگه داشته است.
انقلاب اسلامی ایران، تبلور حرکت ملت ایران به سمت عدالت بود که با وجود فتنههای مختلف، توانسته است از کرامت و اصالت آرمانهای خود صیانت کند. ملت ایران در گام نخست، بنای یک نظم مدنی- سیاسی پیشرفته بر اساس «عقلانیت منبعث از وحی» را به نام جمهوری اسلامی بنا نهاد و در گام دوم، به دنبال شکلدهی به «نظم و نظام عادلانه بینالمللی» است. عناصر کلیدی در این مسیر، «خداخواهی، آگاهیبخشی، نوعدوستی و چندجانبهگرایی» است.
خانمها و آقایان! من مفتخرم نماینده ملتی هستم که میراثدار تمدنی بزرگ است؛ ملتی که همیشه آزاد بوده و قرنها تلاش سلطهگران برای اسارت سرنوشت خود را ناکام گذاشته است؛ ملتی که همواره ظلم را مایه تباهی دانسته و در طول تاریخ خود با اسارت دیگر ملتها نیز مبارزه کرده است؛ از «اسارت بابلی» تا «اسارت فلسطینی».
ما قائل به سرنوشت مشترک برای بشریت هستیم و از جهانی شدن عدالت حمایت میکنیم. ما آنچه را برای خود میپسندیم برای دیگران آرزو میکنیم و آنچه را برای خود نمیپسندیم، به دیگران تحمیل نمیکنیم. ملت ایران بر این باور است که عدالت، وحدتآفرین است و ظلم، جنگافروز.
اینکه کشوری در داخل خود مدعی عدالت باشد اما در خارج، انواع تروریستها را تربیت کند و به جان ملتها بیندازد، یا با تحمیل فشارهای مختلف، ملتها را به تسلیم وادار کند، باید هم از بشریت شرم کند، هم از آزادی و هم از عدالت.
انسانیت، منحصر به بخشی از انسانها نیست و حقوق بشر، جز با تامین حقوق همه بشر متصور نیست. جمهوری اسلامی ایران با الهام از باورهای دینی و بر مبنای روح و نص قانون اساسی خود، یکی از کارآمدترین سازوکارها را در صیانت از حقوق بشر در اختیار داشته و با موثرترین ابزارها، استیفای حقوق نقض شده هر فرد را رسالت انسانی، مسؤولیت حاکمیتی، وظیفه الهی و یک ماموریت تفویض شده از سوی مردم میداند. جمهوری اسلامی استانداردهای دوگانه برخی دولتها در زمینه حقوق بشر را مهمترین عامل نهادینه شدن نقض حقوق انسان دانسته که پیامد آن، موضعگیریهای متنوع و متعدد در قبال یک رخداد در حال بررسی در جمهوری اسلامی ایران و سکوت مرگبار درباره قتل دهها زن بیپناه در مدت کوتاهی در یکی از کشورهای غربی است. تا زمانی که این دوگانگی پابرجا باشد، حقوق بشر از گزند نقضهای مکرر در امان نخواهد بود.
بالاتر از حقوق بشر، حقوق ملتهاست که به راحتی توسط قدرتهای ظالم پایمال میشود. حق جوامع بومی کانادا که فرزندانشان به جای کلاسهای مدرسه در گورهای دستهجمعی حیاط مدرسه دفن شدند، حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین، حق توسعه ملتهای تحت تحریم، حق حیات ملتهای تحت اشغال یا قربانی تروریسم، حق زندگی آوارگان بیپناهی که کودکان را در قفسهایی جداگانه از مادران و پدران خود محبوس میکنند؛ همگی نشان میدهد جایگاه مدعی و متهم در مساله حقوق بشر نباید جابهجا شود و اینکه ناقضان واقعی حقوق بشر، شایستگی اخلاقی لازم را برای اظهارنظر درباره حقوق بشر ندارند. نقش بینظیر ایران در نابودی داعش، که فقط یک مورد از جنایاتش این بود که زنان کرد و ایزدی و مسیحی را به بردگی میگرفت، کفایت میکند که نشان دهد ما در جایگاه مدعی و مدافع حقوق بشر هستیم و حامیان داعش در جایگاه متهم قرار دارند.
* حضار محترم!
اینک در شرایطی گرد هم آمدهایم که با یک واقعیت مهم یعنی «چرخش و تغییر جهان» و ورود به «دوران و نظمی جدید» مواجه هستیم. جهان کهنه، جهان «یکجانبهگرایی»، «سلطهطلبی»، «غلبه سرمایه بر اخلاق و عدالت و فضیلت»، «توسعهدهنده فقر و تبعیض و نابرابری»، «بهکارگیری خشونت، تحریم و نقض حقوق ملتها» و «استفاده از سازمانها و نهادهای بینالمللی به عنوان ابزار فشار بر کشورهای مستقل» بوده و در یک کلام، جهانی از هر نظر ناعادلانه است. این نظم ناعادلانه، مشروعیتش را در افکار عمومی دنیا از دست داده و ارادههای جدی برای تغییر آن شکل گرفته است. زوال این نظم کهنه، تردیدناپذیر است. منطقه ما یعنی غرب آسیا از افغانستان تا عراق، لبنان، فلسطین و ایران سربلند، موزه بزرگ زوال این نظم کهنه است.
علاوه بر آن، تهدید فزاینده تروریسم و افراطگرایی، انحطاط فرهنگی و زوال اخلاق سیاسی، تضعیف بیسابقه چندجانبهگرایی و رشد بیمارگونه اقدامات نامشروع یکجانبه، چالشهای بزرگی بر سر راه پیشرفت همهجانبه و تعالی بشر پدید آورده است.
ما بر این باوریم که برای مقابله با تهدیدهای دیرین و معضلات نوین جهانی، گزینهای جز همبستگی و همکاری در چارچوب چندجانبهگرایی مبتنی بر عدالت و بر اساس اصول و ارزشهای متعالی انسانی منبعث از آموزههای انبیای الهی وجود ندارد.
حضار محترم! همه ملتهای آزاده، دل در گرو این ارزشهای والا دارند اما همین سلسلهباورها، دلیل همه دشمنی ظالمان جهان با ما است. آنچه ما میخواهیم حقوق ملت ایران است و رابطه مبتنی بر ظلم را برنمیتابیم. ما پای حقوق ملت خود ایستادهایم. ما بر این باوریم هرگونه رابطه ستمگری به ضرر صلح و امنیت جهانی است و مهمترین تهدید برای جامعه جهانی، «عادیانگاری ظلم» است. دست یافتن به امنیت جهانی از هر طریقی غیر از عدالت، پایدار نخواهد ماند و این همان چیزی است که ما از سازمان ملل انتظار داریم انجام دهد.
آری! اجرای عدالت سخت است و شاید به همین دلیل باشد که بسیاری از مدعیان صلح از عدالت گریزانند. سوال ما از دولتهای مدعی آن است که اگر ارادهای برای اجرای عدالت ندارید، آیا تمایلی برای مقابله با ظلم هم ندارید؟
منطق ما ریشه در همان فرهنگ قرآنی دارد که فرمود که «نه ظلم کنید و نه زیر بار ظلم بروید». سرنوشت بسیاری از ملتها با همین عبارت رقم میخورد. کسانی که از «قدرت منطق» بیبهرهاند، به «منطق زور» متوسل میشوند. منطقی که بر پایه عدالت باشد، قدرتساز است و بر دلها حکومت میکند. کشوری که منطق ندارد، متوسل به کودتا، اشغالگری، مداخله نظامی، لشکرکشی، برخورد گزینشی با تروریسم و چه بسیار ظلمها و بیعدالتیهای دیگر میشود. آیا توسل به سلاح اتمی، جهان را به سوی عدالت سوق داد یا زمینه سلطهگری شد؟ کشته شدن صدها هزار کودک عراقی، یمنی، سوری و افغان در خدمت کدام آرمان بشری بوده است؟ آیا اینها جلوههای ظلم و بیعدالتی در جهان نیست؟
راستی! ایران چه چیزی غیر از مطالبه حقوق قانونی و عادلانه خود خواسته است که زورمداران عالم برآشفته شدهاند؟
همکاران محترم! امروز هژمونیطلبی و روحیه جنگ سرد، دنیا را آزار میدهد و دوران جدیدی از ناآرامی، جهان ما را تهدید میکند. خواست ملتهای جهان برای تحقق عدالت، شدیدتر و اراده آنها برای پیشرفت، استقلال و برخورداری از امنیت، جدیتر شده است. بارور شدن دکترین مقاومت، جلوه بارز عزم ملتها برای تحقق عدالت است. اما در مقابل، یکجانبهگرایی به دنبال عقب نگه داشتن کشورها از مسیر توسعه مستقل خود است. آمریکا نمیتواند بپذیرد کشورها روی پای خود بایستند و خاماندیشانه، نظامیگری را مایه امنیت تصور میکند.
دوستان آمریکا نیز وضع بهتری ندارند. آنچه امروز در اروپا رخ میدهد، آینهای است از آنچه در دهههای گذشته در آسیای غربی اتفاق افتاده است. ماهیت لشکرکشی به غرب آسیا و گسترش ناتو به شرق اروپا تفاوتی با یکدیگر ندارد، چرا که در هر دو، سرنوشت کشورها توسط آمریکایی تعریف میشود که منافع خود را با هزینه دیگران دنبال میکند. آقای رئیس! حضار محترم! انقلاب اسلامی آغاز حرکت ملت ایران برای رسیدن به جایگاه شایسته خود بود و در این دوران، بحرانهای مختلفی را همچون کودتا، تروریسم داخلی، تجزیهطلبی، جنگ، آشوب و تحریم را پشت سر گذاشت که هیچ یک از آنها به تنهایی، برای بسیاری از کشورها قابل تحمل نبود.
از زمانی که رئیسجمهور وقت ایران، محمدعلی رجایی، پای خود را که آثار شکنجه رژیم تحت حمایت آمریکا در آن نمایان بود، روی این تریبون گذاشت، بیش از 40 سال میگذرد. او مدتی پس از آن سخنرانی، به دست گروهک تروریستی مورد حمایت آمریکا به شهادت رسید.
4 دهه پیش، ملت ایران به رهبری امام خمینی(ره) با بیرون کردن بیگانگان از مملکت خود، بر سرنوشت خویش مسلط شد و اکنون ملتهای منطقه با الگوبرداری از آن تجربه، به دنبال به دست گرفتن سرنوشت خود هستند.
ملت ایران که خود قربانی تروریسم بوده است، امروز به تکیهگاه امنیت در منطقه و پیشتاز راستین مبارزه با تروریسم در جهان تبدیل شده است.
ملت ایران برای رسیدن به اهداف متعالی عادلانه خود، هزینه داده است؛ چه آن زمان که صدام قرارداد الجزایر را پاره کرد و جنگ تمامعیار نظامی را علیه ما آغاز کرد و چه زمانی که رئیسجمهور سابق آمریکا توافق هستهای را زیر پا گذاشت و جنگ تمامعیار اقتصادی راه انداخت و از جلوه جدیدی از جنایت علیه بشریت، پردهبرداری کرد.
مدتی پیش رئیسجمهور سابق آمریکا اعلام کرد داعش را آمریکا ایجاد کرده است؛ برای ما فرقی نمیکند که داعش، ساخته دست کدامیک از دولتهای آمریکا باشد. مساله این است که دولتی از آن طرف کره زمین، تصمیم گرفت جغرافیای منطقه ما را به قیمت ریختن خون صدها هزار زن و کودک، دوباره خطکشی کند اما جمهوری اسلامی، این پروژه را متوقف کرد و سپس به عقب راند. فرماندهی و قهرمان این جنگ علیه تروریسم و نابودکننده داعش کسی نبود جز سردار سپهبد حاجقاسم سلیمانی؛ کسی که در راه آزادی ملتهای منطقه به شهادت رسید و رئیسجمهور سابق آمریکا سند این جنایت را به اسم خود زد.
رسیدگی عادلانه قضایی به جنایتی که رئیسجمهور سابق آمریکا به آن اعتراف کرده، خدمت به انسانیت است؛ تا از این ظلم که به ملتهای منطقه شده است به نحوی دلهای جراحتدیده از این ظلم تشتی پیدا کند. رسیدگی عادلانه به جنایتی که رئیسجمهور سابق آمریکا به آن اعتراف کرده، خدمت به انسانیت است تا از این پس ظلم، زبون شود و عدالت، سربلند باشد. ما اجرای عدالت و محاکمه آمر و مباشر شهادت سپهبد قاسم سلیمانی را از طریق یک دادگاه عادلانه تا حصول نتیجه قطعی دنبال خواهیم کرد. خانمها و آقایان! داستان ملت ایران، داستان ملتی است که آموخته است روی پای خود بایستد و به دیگری تکیه نکند؛ این تجربه را زمانی آموخت که در هر ۲ جنگ جهانی، اعلام بیطرفی کرد اما هر ۲ بار اشغال نظامی شد؛ یا آنجایی که در پی ملی کردن صنعت نفت برای نجات از دست استعمار انگلیس، به آمریکا متوسل شد ولی همانها علیه دولت وقت ایران کودتا کردند؛ و آنجایی که در یک توافق چندجانبه بینالمللی که مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفته بود، وعده رفع تحریم گرفت ولی خود را در برابر بیرحمانهترین نظام تحریمها یافت.
حضار محترم! آقایان و خانمها! ملت ایران با داشتن همین نگرش و آن تجارب، سیاست ایستادگی و پیشرفت را دنبال کرده است. دقیقا به خاطر نظم سیاسی و مدنی پیشرفته و مستحکم و عقلانی، ایران اسلامی بهرغم تحریم و تهدید، امروز یک کشور قوی، با دستاوردهای عظیم علمی و فنی و استقلال بینظیر در سطح منطقه و جهان است. ما معتقدیم امروز جهان به «ایران قوی» نیازمند است.
امروز ما در عین صادرات نفت و گاز، شبکه گسترده توزیع برق و گاز را در سراسر کشور ایجاد کردهایم؛ در دانش و علوم پیشرفته از جمله سلولهای بنیادین، صنایع فضایی، بایو و نانوتکنولوژی و علوم هستهای پیشتاز هستیم؛ رشد ایران در شاخصهای توسعه انسانی، چشمگیر است. زیرساختهای رفاه اجتماعی از جمله پوشش بیمه به طور گسترده برای جمعیت ۸۵ میلیونی ایران ایجاد شده است و مردمسالاری به صورت فراگیر در ساختار حکومتی جمهوری اسلامی نهادینه و به رویه اساسی نظام تبدیل شده است. در حالی که ما در دوران جنگ، حتی برای خرید سیم خاردار نیز تحریم بودیم، اکنون با دستیابی به دانش فنی پیشرفتهترین تجهیزات نظامی، به نقطه بازدارندگی رسیدهایم. این در حالی است که در همه این دوران، شاهد دشمنی فزاینده آمریکا در مقابله با پیشرفت ملت ایران بودیم.
* مردم جهان! حضار محترم! آقای رئیس!
این دشمنان ما نبودند که کوتاه آمدند، بلکه این ملت ما بود که هر دشمنی را از میدان بیرون کرد. ملت ایران با حضور مؤثر و مشارکت فراگیر در نظم سیاسی برآمده از انقلاب اسلامی، توانست ضمن پایبندی به ارزشها و الهامبخشی به ملتها، مرحله اول انقلاب اسلامی را با قدرت و موفقیت طی کند و اینک در گام دوم، «سیاست همسایگی» و «تعمیق چندجانبهگرایی اقتصادی» را در اولویت دستور کار سیاست خارجی خود قرار داده است.
جمهوری اسلامی ایران خواستار تعامل حداکثری با همه کشورهای جهان بویژه کشورهای همسایه و دوست خود است. جنگ راهحل بحرانها نیست، بلکه مسیر حل بحران، گفتوگو و تفاهم است. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری قدرتمند در منطقه، دارای اراده و توانایی برای کمک به حل بحرانهاست. در یک سال گذشته پیوندهای اقتصادی ایران تقویت شده و تجارت منطقهای آن به صورت چشمگیری رشد کرده است و با گسترش زیرساختهای همکاری اقتصادی پایدار، فصل نوینی از دوستی و اعتماد متقابل پدید آمده است. این سیاست همسایگی، سیاستی امنیتساز و ثباتآفرین است. ما در دوران سختی همسایگان، اثبات کردهایم یار همسایگان خود هستیم.
در همه گفتوگوهای پرشماری که با روسا و سران منطقه داشتهام، یکی از مهمترین نکات مشترک این بوده که امنیت منطقه باید به صورت «درونزا و بدون مداخله خارجی» تأمین شود و راه آن، همکاری است نه بلوکبندی. دوران پیش رو، دوران «همکاریهای پایدار، رفاه، ثبات و برادری» است، اگر سرنوشت منطقه به دست خود کشورهای منطقه رقم بخورد. اشغالگران و غاصبان، رفتنی هستند و همسایگان برای یکدیگر باقی میمانند.
روزگاری، جنگی بین ۲ ملت ایران و عراق پدید آورده بودند ولی امروز، بزرگترین نماد برادری و رویداد فرهنگی جهان یعنی راهپیمایی اربعین، با مجاهدت بینظیر مردم عراق و ایران و دیگر ملتهای جهان برگزار میشود تا از یاد و راه حسین بن علی، فرزند محمد رسول خدا(ص) تجلیل کنند که جان خود و خانوادهاش را برای رهایی مردم از جهالت و رهایی آنها از ظلم فدا کرد.
حضار محترم! تمایل دارم توجه شما را به یکی از جلوههای غمانگیز بیعدالتی که سر منشأ همه بحرانهای منطقه است جلب کنم. تاریخ معاصر، ملتی مظلومتر از فلسطین و ظالمتر از رژیم اشغالگر قدس به خود ندیده است.
رژیم صهیونیستی که بیش از 70 سال آپارتاید، تجاوزگری و کشتار زنان و کودکان منطقه را در کارنامه سیاه خود دارد، بزرگترین زندان روی زمین را در غزه برپا کرده است و استمرار شهرکسازی و تصاویر شیون و گریه مظلومان فلسطینی بر اثر غصب اراضی، منازل و مزارع آنان و کشتار فرزندانشان، به همه نشان میدهد ۷ دهه ظلم و اشغالگری اسرائیل پایان ندارد.
دولتهای مدعی آزادی و دموکراسی باید پاسخ بدهند چرا از فرمول روشن و عادلانه جمهوری اسلامی برای حل مساله فلسطین فرار میکنند؟ در فلسطین مظلوم، ما به سیاست فلسطین واحد معتقدیم. همه سرزمین فلسطین «از بحر تا نهر» متعلق به ساکنان اصلی این سرزمین تاریخی و مقدس است. راهحل مساله فلسطین فقط مراجعه به آرای همه فلسطینیها اعم از مسلمان و مسیحی و یهودی در قالب برگزاری یک همهپرسی فراگیر است.
رژیم اشغالگر قدس که همچنان سرزمینهای دیگر کشورهای منطقه را در اشغال دارد، نمیتواند شریک صلح و امنیت باشد.
حضار ارجمند! اجازه دهید توجه شما را به یکی دیگر از جلوههای بیعدالتی، یعنی برخورد دوگانه غرب با فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران جلب کنم. در حالی که رکن اساسی امنیت جهانی، «خلع سلاح جهانی» است اما برخی قدرتها تلاش دارند با مسالهسازی از فعالیتهای صلحآمیز ایران، مسأله اصلی یعنی خلع سلاح جهانی، به فراموشی سپرده شود.
من به عنوان نماینده ملت بزرگ ایران صریحا اعلام میکنم جمهوری اسلامی ایران به دنبال ساخت سلاح اتمی نیست و این سلاح جایی در دکترین دفاعی ما ندارد. این حکم حکومتی در فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی حفظهالله اعلام شده است و برای دولت و ملت ایران، فتوای شرعی رهبر معظم انقلاب اسلامی از هر نظارت بینالمللی نافذتر است.
این در حالی است که دولتهای مدعی، خودشان هم تولید سلاحهای هستهای را ادامه داده و هم به کار بردهاند و هم این تسلیحات را به رژیم صهیونیستی هدیه دادهاند. کشورهایی که باید خلع سلاح شوند، جایزه میگیرند و کشورهایی که به تعهدات خود پایبند بودهاند، حتی از حقوق مندرج در «انپیتی» نیز محروم میشوند. در حالی که برنامه صلحآمیز هستهای ایران تنها ۲ درصد برنامههای هستهای جهان را شامل میشود، ۳۵ درصد بازرسیها از تاسیسات ماست.
اکنون از حضار محترم میخواهم به دقت به چند نکته توجه کنند:
۱- جمهوری اسلامی با حسننیت و با قصدی متین، توافقنامهای را در سال ۲۰۱۵ پذیرفت و در همان وهله اول تمام تعهدات خود را انجام داد اما نتیجه آن، عهدشکنی آمریکا و اعمال تحریمهایی بود که به اذعان خودشان بیسابقهترین تحریمهای تاریخ بود. تحریم، مجازات عدالتخواهی و استقلال ملت ایران است. تحریم، سلاح کشتار جمعی است و همراهی یا سکوت در مقابل آن نیز کمک و رضایت دادن به ظلم است.
۲- این آمریکا بود که از توافق خارج شد نه ایران. آژانس بینالمللی انرژی اتمی ۱۵ بار در گزارشهای خود اعلام کرد ایران به مفاد توافق کاملا پایبند بوده است.
۳- ایران در عین حال که هزینه التزام به تعهدات خود را پرداخته اما به علت نقضعهد طرف آمریکایی و عدمپایبندی طرف اروپایی، از منافع این توافق برخوردار نشده است.
ما بر اساس ظرفیتهای دیده شده در توافق، اقداماتی قانونی انجام دادیم تا طرف ناقض به تعهدات خود بازگردد. ایران با پایبندی به تعهدات خود، محور اصلی بقای برجام بوده و اگر ابتکارها و انعطافهای جمهوری اسلامی ایران نبود، مذاکرات در همان روزهای نخست متوقف میشد.
منطق مذاکراتی ایران بر مبنای تحلیل عادلانه از تحولات فقط یک جمله است: «پایبندی به تعهدات». موضوع تضمینهای اطمینانبخش صرفا آمادگی برای یک اتفاق احتمالی نیست. ما از یک تجربه صحبت میکنیم. ما تجربه خروج آمریکا از برجام و بیش از یک سال و نیم تعلل دولت کنونی آمریکا در بازگشت به تعهدات خود را پیش چشم داریم. همین امروز که دولت آمریکا از قصد خود برای بازگشت به تعهداتش سخن میگوید، صدای دیگری از داخل آن کشور به گوش میرسد که تعهدپذیر بودن آمریکا را زیر سوال میبرد. آیا با آن تجربه و این چشمانداز، میتوانیم در موضوع مهم تضمین پایداری توافق، با مسامحه عمل کنیم؟
البته جمهوری اسلامی با امکانات وسیع و ارتباطات گسترده با جهان، آثار تحریمها را یکی پس از دیگری خنثی و فرصتهای جدیدی را خلق کرده است. به اذعان رسمی دولت آمریکا، سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست مفتضحانه خورده است.
ما مسیر خود را فارغ از هرگونه توافق، پیدا کرده و با قدرت ادامه میدهیم. ضمن اینکه ما در مذاکرات جدی که داشتهایم، نشان دادهایم اگر منافع ملت ایران تضمین شود، ارادهای قوی برای حل عادلانه این موضوع داریم. معتقدیم گره توافق هستهای از همان جایی باید باز شود که گره خورده است.
* دوستان و همکاران!
آخرین فراز سخنان من درباره ضرورت عدالت جهانی است. همه ما و تکتک انسانهای جهان باید در ساخت جهان جدید مشارکت و حضور فعالانه و متعهدانه داشته باشیم. جهان جدید اگر بخواهد جهانی اخلاقی و مشروع و از نظر مردم جهان، مقبول، و از نظر توانایی در حلوفصل مشکلات جهانی، موفق و پیروزمند باشد، راهی ندارد جز اینکه بر محور عدالت جهانی شکل بگیرد. این مهم نیازمند توجه به اصولی مانند «احساس مسؤولیت مشترک جهانی در مقابل ظلم و بیعدالتی»، «احترام به خواست و اراده ملتها و عدم مداخله در مسیر مستقل رشد آنها»، «نفی استانداردهای دوگانه»، «مخالفت با جنگ و خشونت»، «استقلال و عادلانه عمل کردن نهادهای بینالمللی» و مهمتر از همه «نقشآفرینی انسانهای صالح و عادل در شکلدهی به این نظم جدید» است.
نگاه ما به آینده بسیار امیدوارانه است. مؤمنانه باور داریم بر مبنای مشیت و اراده الهی، همانطور که پیامبران الهی بشارت دادهاند، عدالت، جهانی خواهد شد و حکومت بندگان صالح پروردگار در زمین حکمفرما و بشریت با ظهور آخرین منجی رستگار میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|