|
ارسال به دوستان
همزمان با هفته دفاع مقدس کتاب«نان سالهای جنگ» تجدید چاپ شد
روستایی جهادگر
گروه فرهنگ و هنر: چاپ پنجم کتاب «نعمت جان»؛ خاطرات صغری بستاک، پرستار و امدادگر دفاعمقدس و چاپ سوم «نان سالهای جنگ»؛ خاطرات زنان روستای صدخرو در پشتیبانی دفاعمقدس به همت انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد. بنا بر این گزارش، صغری بستاک، راوی کتاب «نعمت جان» متولد سال 1337 در اندیمشک، فعالیتهایش را پیش از پیروزی انقلاب شروع کرد. پس از انقلاب هم در نهادهای انقلابی همچون بنیاد مستضعفین، نهضت سوادآموزی، کمیته امداد و در نهایت بیمارستان شهید کلانتری اندیمشک خدمت کرد. اواخر سال 1366 با دعوتنامهای از طرف تعاون سپاه، در کنار امدادگری، مسؤول گروه انصارالمجاهدین شد.
در بخشهایی از این کتاب میخوانیم: چشمم افتاد به مجروحی که گوشه سالن روی زمین خوابیده بود؛ جوانی حدودا 27 ساله. ترکشی به اندازه گردو، درست خورده بود به جناغ سینهاش. رنگش زرد شده بود. رفتم بالای سرش تا فشارش را چک کنم. به زحمت بهم گفت: «خانم پرستار، تو رو خدا یه فکری به حالم بکن! سینهام سنگینه». دویدم سمت ایستگاه پرستاری و با دکتر عبدی تماس گرفتم. گفت: «خواهر، سرم خیلی شلوغه. اتاقهای عمل هم پرن. خودت یه کاریش بکن». گفتم: «دکتر، من چی کار کنم؟! میترسم خونریزی کنه». تندتند برایم توضیح داد چطور ترکش را از سینهاش بیرون بکشم! بعد هم با لحنی مطمئن گفت: من بهت اعتماد کامل دارم. تو میتونی. اگه احیانا مشکلی پیش اومد بهم زنگ بزن، سریع خودم رو میرسونم».
دست تنها بودم. همه پرستارها سرشان شلوغ بود و کسی نبود کمکم کند. تا آن موقع چنین کاری نکرده بودم. خیلی میترسیدم. زیرلب صلوات میفرستادم تا آرام شوم. به امام زمان(عج) توسل کردم. گاز استریل و قیچی و باند و پنس و بتادین و چند تا وسیله دیگر را برداشتم. تلفن زنگ خورد. آقای عسکری از تبلیغات پشت خط بود. پرسید: «توی بخش کمک میخواید؟ گفتم: خدا خیرت بده. زود بلند شو بیا. رفتم بالای سر مجروح. بهش گفتم: مجبوریم همین جا ترکش رو دربیاریم. نمیتونم بیهوشت کنم. تحمل درد رو داری؟» چشمهایش بیرمق بود. نگاهی انداخت بهم و گفت: «آره... فقط درش بیارید... سینهام داره میسوزه».
چاپ پنجم کتاب 208 صفحهای «نعمت جان» که تحقیق و تدوین آن برعهده سمانه نیکدل بوده، با شمارگان 3000 نسخه و قیمت 40 هزار تومان از سوی انتشارات «راه یار» منتشر شده است. همچنین چاپ سوم «نان سالهای جنگ»؛ خاطرات زنان روستای «صدخرو» سبزوار در پشتیبانی دفاعمقدس نیز اخیرا روانه بازار نشر شده است. تحقیق این کتاب را محمد اصغرزاده برعهده داشته و محمود شمآبادی نیز نگارش آن را انجام داده است.
مقدمه این کتاب، با سخنی از امام خمینی(ره) درباره عظمت حضور بانوان در پشتیبانی جنگ آغاز شده است: «من وقتی که در تلویزیون میبینم این بانوان محترم را که اشتغال دارند به همراهی کردن و پشتیبانی کردن از لشکر و قوای مسلح، ارزشی برای آنها در دلم احساس میکنم که برای کسی دیگر نمیتوانم آنطور ارزش قائل شوم. آنها یک کارهایی که میکنند که دنبالش توقع اینکه یک مقام یا یک پستی را اشغال کنند، یا یک چیزی از مردم خواهش کنند؛ هیچ این مسائل نیست، بلکه سربازان گمنامی هستند که در جبههها باید گفت مشغول جهاد هستند».
در بخش دیگری از مقدمه کتاب درباره روستای صدخرو میخوانیم: «روستای صدخرو در 55 کیلومتری غرب سبزوار، یکی از هزاران روستایی است که در سالهای دفاعمقدس، به پشتیبانی از جنگ مشغول بود اما در تاریخ دفاعمقدس کمتر به نقش این روستاها پرداخته شده و با بیمهری تاریخنگاران مواجه بوده است. روستاهایی که به مدد جهاد سازندگی پایشان به پشتیبانی جنگ باز شد. زنان روستای صدخرو، نمونهای از زنان انقلابی هستند که عمرشان را پای دفاع از انقلاب و ارزشهایش گذاشتند. هر چند این زنان سواد زیادی نداشتند و در دانشگاهی درس نخوانده بودند اما در مکتب اسلام یاد گرفته بودند که زندگی چیزی نیست جز عقیده و جهاد. برای همین زندگیشان شده بود جهاد در راه عقیده. برای همین بود که پای تنور خیس عرق میشدند اما از نان پختن برای جنگ دست نمیکشیدند.
«نان سالهای جنگ» کتابی است که به نقش زنان یک روستا در پشتیبانی جنگ پرداخته است؛ زنانی که به مثابه گردانی در جنگ بودند و فرماندهشان هم خیرالنسا و دخترش مریم بودند. علاوه بر صدخرو، هزاران روستای دیگر هست که کمتر به آنها پرداخته شده است؛ روستاهایی که به مدد جهاد سازندگی پایشان به پشتیبانی جنگ باز شد.
چاپ سوم کتاب 200 صفحهای «نان سالهای جنگ» با شمارگان 1000جلد و قیمت 45هزار تومان از سوی انتشارات راه یار منتشر شده است. علاقهمندان جهت تهیه این کتابها، علاوه بر کتابفروشیها میتوانند از طریق سایت و صفحات مجازی ناشر نسبت به سفارش کتاب اقدام کنند.
ارسال به دوستان
مجری و مدرس شبکه آموزش در گفتوگو با «وطنامروز»:
تلویزیون درس را خوشمزه میکند
محمدعلی میرزایی: چند روز پیش علی عبدالعالی، مدیر شبکه آموزش با اعلام اینکه «مدرسه تلویزیونی ایران» از دوم مهر آغاز به کار میکند و هر روز 5 ساعت برنامه خواهد داشت، گفت: در این مدرسه از معلمبازیگرها استفاده میکنیم و آموزش آمیخته با سرگرمی است. به گفته کارشناسان و خود تلویزیونیها آنچه به عنوان تحول و عدالت آموزشی میشناسیم با مدرسه تلویزیونی ایران رقم خواهد خورد؛ طرح تحولی مدرسه تلویزیونی ایران 2 اتفاق را دنبال میکند. اتفاق اول عدالت آموزشی است که با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری باید کوتاهیهای این حوزه را جبران کنیم. یکی از تعابیر رهبری از عدالت آموزشی این است که ساختار نظام آموزشی باید به سمتی حرکت کند که نحوه برخورداری از نظام آموزشی برای یک دانشآموز در شمال شهر تهران با دانشآموزی در مناطق محروم برابر باشد که البته هماکنون اینطور نیست و حتی قبولیهای کنکور و نصیب آموزشی دانشآموزان مناطق مختلف ایران هم یکسان نیست. فریبا طاهری، مؤلف مدرس و مجری شبکه آموزش سیما و برنامه «مدرسه تلویزیونی ایران» در گفتوگو با «وطنامروز» با اشاره به ماهیت این برنامه میگوید: قطعا تحول بزرگی در سیستم آموزش کشور اتفاق خواهد افتاد. با توجه به برنامههایی که با محوریت بازی و سرگرمی برای دانشآموزان در نظر گرفته شده، تمام تلاش تیم برنامهساز مدرسه تلویزیونی ایران ایجاد عدالت آموزشی است، البته همراه با طعم خوشمزه یادگیری که سعی کردیم بتوانیم آموزش خودمان را در قالب بازی و سرگرمی انجام دهیم که جذابیت بیشتری برای بچهها داشته باشد. امیدوارم شاهد اتفاقات و بازخوردهای خوبی باشیم. طاهری افزود: به نظر من برای بچهها بویژه دانشآموزان مقطع ابتدایی هر چقدر یادگیری متفاوتتر و به صورت بازی و سرگرمی باشد، سطح یادگیری بچهها هم بالاتر میرود. در این برنامه هر معلم یک بازیگر است و صرفا آموزش فقط با بازی و نمایش ارائه میشود. من از ابتدای کرونا با برنامه مدرسه تلویزیونی کار خودم را شروع کردم و همچنان افتخار این را داشتم تا بتوانم امسال هم در کنار دانشآموزان خوب سرزمینم باشم. وی گفت: من هم در نقشهای مختلف در پایه چهارم و پنجم ابتدایی درس ریاضی کنار بچهها هستم که واقعا تجربهای متفاوت و بسیار جذاب و جالب است چون اینجا تنها هدف ما بازی برای بچههاست؛ نه نقش مجری را داریم و نه نقش معلم. مجری و مدرس شبکه آموزش سیما یادآور شد: همه تلاش من و همکارانمان این است که بتوانیم چراغ آموزش را روشن نگه داریم که امسال هم به لطف مدیر جدید شبکه جناب آقای دکتر عبدالعالی و همه تیم مدرسه شاهد این اتفاق هستیم که نهتنها چراغ آموزش روشن نگه داشته شده بلکه با یک رویکرد نوین و خلاق و با طعم یادگیری خوشمزه قرار است از دوم مهرماه ۱۴۰۱ مدرسه تلویزیونی ایران روی آنتن شبکه آموزش بیاید. تنها نکته حائز اهمیت این است که در مدرسه امسال ما خیلی به اجرا و معلم بودن نمیپردازیم، بیشتر به سمت بازیگری میرویم. در مدرسه قبل یک مجری با معلم هر درس در هر مقطع به آموزش دانشآموزان میپرداختند. کار در هر ۲ مدرسه جذابیت خودش را داشت و در آخر امیدوارم در راستای عدالت آموزشی بتوانیم گامهای بلندی برداریم. ارسال به دوستان
مدیرکل آموزشهای هنری وزارت ارشاد اعلام کرد
صدور ۹۰۰ مجوز مراکز آموزشی هنری در ۶ ماه اول سال
مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشریح فعالیتهای ۶ ماه اول سال جاری این مجموعه از صدور بیش از ۹۰۰ مجوز مراکز آموزش هنری خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، محمدحسین اسماعیلی گفت: با توجه به وظایف دفتر آموزش و مصوبه ۴۷۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر ضوابط تاسیس و نظارت بر آموزشگاههای آزاد هنری، فرآیند ثبت تقاضا و صدور مجوز ثبت اطلاعات دقیق و بهروز آموزشگاههای آزاد هنری و تهیه بانک اطلاعات آموزشگاهها، در سامانه آموزشگاههای آزاد هنری انجام میشود.
وی اعلام کرد: بیش از ۶۵۰۰ آموزشگاه آزاد هنری در سراسر کشور فعالیت دارند و در ۶ ماه اول سال جاری ۲۴۹ پروانه تاسیس آموزشگاه آزاد هنری صادر شده است که از این تعداد ۱۲۳ پروانه در رشته تجسمی، ۱۰۳ پروانه در رشته موسیقی، ۱۹ پروانه در رشته هنرهای نمایشی، ۱۰ پروانه در رشته خوشنویسی و ۲ پروانه در رشته هنرهای سنتی صادر شده است که از این تعداد ۱۰۷ مجوز صادره مربوط به مناطق محروم و کمبرخوردار است.
مدیرکل دفتر آموزش درباره فعالیتهای بخش صدور کارت صلاحیت تدریس هم توضیح داد: سامانه صدور کارت صلاحیت تدریس در راستای تقویت کیفی آموزش هنر در آموزشگاهها و به منظور تسهیل و تسریع در صدور کارت صلاحیت تدریس مربیان آموزشگاههای آزاد هنری راهاندازی شده است که ثبت و بررسی درخواستها از طریق این سامانه و برگزاری آزمون متقاضیان کارت صلاحیت تدریس با نظر اساتید فن صورت میگیرد.
ارسال به دوستان
وزیر فرهنگ در دیدار رئیس مؤسسه اکو:
تمدن و زبان موجب پیوند کشورهای عضو اکو میشود
وزیر ارشاد در دیدار با رئیس موسسه اکو گفت: آنچه موجب پیوند کشورهای عضو مؤسسه فرهنگی «اکو» میشود، عناصری چون تاریخ، تمدن و زبان است. به گزارش «وطنامروز»،محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سهشنبه 29 شهریور با «مرادجان بوری بایف» رئیس مؤسسه فرهنگی اکو دیدار و گفتوگو کرد.
وزیر فرهنگ در این دیدار با اشاره به رویکرد جدید دولت مردمی در تعاملات منطقهای گفت: مؤسسه فرهنگی اکو ظرفیتهای فوقالعادهای برای افزایش تعاملات منطقهای در اختیار کشورهای عضو قرار داده است، همچنین علاوه بر تعهدات مرسوم میان مؤسسه اکو و کشورهای عضو، باید به راهکارهای فعالتر شدن ظرفیتهای اکو اندیشید. اسماعیلی با بیان اینکه مؤسسه اکو را جزو خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلقی میکنیم، افزود: وزارت فرهنگ و بخشهای مختلف آن برای همکاری سازنده با مؤسسه اکو و گسترش تعاملات میان کشورهای عضو آمادگی کامل دارد. وی ادامه داد: آنچه کشورهای منطقه اکو را به هم پیوند میدهد، عناصری چون تاریخ، تمدن و زبان است و از این منظر، فرصتهای فرهنگی پیش روی اکو از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تسریع در عضویت سایر کشورها در این سازمان و برپایی جشن مشترک نوروز را از جمله مواردی دانست که میتواند در دوره جدید مدیریت مؤسسه اکو مورد توجه قرار گیرد. گاهی چهرههای مهم تاریخی به جای آنکه میان اعضای اکو وحدتآفرین باشند، عامل افتراق میشوند، در حالی که باید به این شخصیتها به چشم میراث مشترکی نگریست که بسیاری از اختلافات را مرتفع میکند.
ارسال به دوستان
در نخستین قسمت برنامه «همه حاضر» عنوان شد
اهدای میلیون خودکار به پویش «همه حاضر»
دبیر پویش ملی «همه حاضر» گفت: در نخستین نشستی که با حضور تولیدکنندگان نوشتافزار برگزار شد، یک میلیون خودکار برای کمک به دانشآموزان کمبرخوردار اهدا شد. به گزارش «وطنامروز»، سعید حسینی که در نخستین قسمت برنامه «همه حاضر» شبکه 3 سخن میگفت، با بیان اینکه آموزش و تحصیل میتواند کودکان را از چرخه فقر خارج کند، اظهار داشت: آموزش نقطه کلیدی آغاز پیشرفت است. در تاریخ میهن اسلامی خودمان، چهرهها و افراد بسیاری بودهاند که از نظر اقتصادی دچار مشکل بودهاند ولی با تحصیل و درس خواندن پیشرفت کردهاند و توانستهاند در سطح جهانی اتفاقاتی عظیم به وجود آورند.
حسینی پویش «همه حاضر» را اتفاقی برای کمک به تحصیل دانشآموزان بیبضاعت توصیف کرد و گفت: این پویش فقط به تامین ملزومات تحصیلی محدود نمیشود، بلکه میتواند با شور و نشاطی که در دانشآموزان کمبضاعت به وجود میآورد، آنان را به درس خواندن تشویق کند. هیچ کس نباید به خاطر محرومیت از نوشتافزار از تحصیل باز بماند. تامین نوشتافزار دانشآموزان کمبرخوردار گام اول برگزاری این پویش است، در گامهای بعدی دیگر نیازهای دانشآموزان در قالب این پویش تامین خواهد شد. همافزایی تمام پویشهای مرتبط با حمایت از دانشآموزان کمبضاعت یکی دیگر از اهداف پویش «همه حاضر» است و گاهی اتفاق میافتد به خاطر آنکه هماهنگی لازم در توزیع کمکها وجود ندارد، به یک منطقه بستههای متعدد ارسال میشود در حالی که برخی مناطق از طرف هیچ نهادی پشتیبانی نمیشوند.
وی اظهار داشت: تمام نوشتافزار اهدایی، تولید داخل است حتی سعی بر این است که واحدهایی در مناطق محروم ایجاد شود که اشتغال حاصل از این پویش هم در مناطق کمبرخوردار به وجود آید. امکان ارائه گزارش مستمر و مداوم یکی از مزایای همراهی و هماهنگی بخشهای مختلف در کمک به دانشآموزان کمبضاعت است و در نخستین جلسهای که با تولیدکنندگان برگزار شد، دکتر عالیپور، یکی از تولیدکنندگان نوشتافزار یکمیلیون خودکار به پویش اهدا کردند. برنامه «همه حاضر» هر روز ساعت 18:30 به صورت زنده از شبکه 3 پخش خواهد شد و در آن میهمانان درباره پویش سخن خواهند گفت. پویش ملی «همه حاضر» قصد دارد یک میلیون بسته نوشتافزار را در اختیار دانشآموزان مناطق کمبرخوردار قرار دهد. کد دستوری 77#*780* برای کمک به این پویش در نظر گرفته شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
فراخوان سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار منتشر شد
دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار فراخوان «سیزدهمین» دوره این رویداد سینمایی را در 5 بخش اعلام کرد. به گزارش «وطنامروز»، دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار، فراخوان «سیزدهمین» دوره این رویداد سینمایی را در ۵ بخش «رقابت اصلی جشنواره»، «جوایز مردمی»، «فیلم ما»، «اکران مردمی» و «قصه ما» اعلام کرد.
در بخش «رقابت اصلی جشنواره» آثار دریافتی با قالبهای داستانی، مستند، پویانمایی، نماهنگ، تولیدات تلویزیونی، فیلم ما و فیلمنامه و در موضوعات «رویای ایرانی»، «نقد درون گفتمانی» «حافظه ملی»، «جنگ اقتصادی»، «جنگ نرم»، «ملت قهرمان»، «نهضت جهانی مستضعفین» و «فتنه۸۸» با هم به رقابت میپردازند.
***
اعضای شورای سینما منصوب شدند
اعضای جدید شورای سینما در احکام جداگانهای از سوی معاون اول رئیسجمهور منصوب شدند. به گزارش «وطنامروز»، بر اساس احکام صادره از سوی معاون اول رئیسجمهور، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما، آیتالله علیرضا اعرافی رئیس مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور، یوسف نوری وزیر آموزشوپرورش، محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجتالاسلاموالمسلمین سیدسعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجتالاسلاموالمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما و محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی به عنوان اعضای حقوقی جدید این شورا به ریاست معاون اول رئیسجمهور معرفی شدهاند.
همچنین ابوالقاسم طالبی، مسعود نقاشزاده، مجید شاهحسینی، سیدداوود میرباقری، منوچهر شاهسواری، مریلا زارعی و پوران درخشنده نیز در این شورا به عنوان اشخاص حقیقی معرفی شدند. گفتنی است در حکم صادره از سوی محمد مخبر به عنوان رئیس این شورا، وزیر فرهنگ به عنوان نایبرئیس و رئیس سازمان سینمایی کشور به عنوان دبیر این شورا معرفی شدند.
***
«سمپاش» تنها نماینده ایرانی جشنواره فیلم اولدنبرگ آلمان
«سمپاش» به کارگردانی فرنوش عابدی در تازهترین حضور بینالمللی خود نامزد دریافت جایزه از بخش فیلم کوتاه بیستونهمین جشنواره بینالمللی اولدنبرگ آلمان بود.
انیمیشن ۹ دقیقهای سمپاش سال ۱۴۰۰ در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهیه شده و مناسب گروه سنی 7 سال به بالا است.
به گفته کریس گور، منتقد آمریکایی، جشنواره اولدنبرگ یکی از مهمترین جشنوارههای فیلمهای سینمای مستقل به حساب میآید و در میان ۲۵ جشنواره برتر سینمایی دنیا قرار دارد. همچنین این جشنواره یکی از مهمترین جشنوارههای اروپایی برای سینمای مستقل محسوب میشود.
جشنواره اولدنبرگ در صدد است تا پلی میان فیلمسازان مستقل جهان ایجاد کند و به خلاقیت این فیلمسازان ارج مینهد. این جشنواره از ۲۳ تا ۲۷ شهریور سال ۱۴۰۱ (۱۴ تا ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۲) در شهر اولدنبرگ کشور آلمان برگزار شد.
***
جانشین مدیرعامل خبرگزاری شبستان معرفی و منصوب شد
آیین معارفه و تکریم جانشین مدیرعامل خبرگزاری شبستان برگزار و رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی- هنری مساجد کشور حکم «جعفر برزگر» را به وی اعطا کرد. به گزارش «وطنامروز»، آیین معارفه جانشین مدیرعامل خبرگزاری شبستان دیروز با حضور حجتالاسلام «کمالالدین خداداده» رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی- هنری مساجد کشور، «جعفر برزگر» جانشین مدیرعامل و «مرتضی طاهریان» سردبیر سابق خبرگزاری شبستان و جمعی از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن شهید سلیمانی این ستاد برگزار شد.
جعفر برزگر از فارغالتحصیلان و دانشآموختگان علوم سیاسی دانشگاه تهران، از فعالان سابق تشکل بسیج دانشجویی، دبیر سیاسی سایت خبری فردا، خبرنگار و تحلیلنویس در خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) و مدیر رسانهای روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بوده است.
***
آغاز توزیع کاغذ ایرانی بین ناشران متقاضی
مرحله اول دریافت پیشفاکتور کاغذ ایرانی از پنجشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ آغاز میشود. به گزارش «وطنامروز»، پس از اعلام فراخوان ثبتنام ناشران برای دریافت کاغذ ایرانی و استقبال ناشران، متقاضیان مشمول دریافت کاغذ در این مرحله میتوانند از پنجشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ برای دریافت پیشفاکتور و واریز وجه کاغذ مورد نیاز خود به سامانه توزیع مراجعه کنند.
لازم به ذکر است کاغذ ایرانی بر اساس تعداد عناوین ثبت شده در بانک اطلاعات خانه کتاب و ادبیات ایران (اعلام وصول)، تعداد عناوین درخواست شده برای دریافت کاغذ و میزان شمارش کاغذهای دریافت شده پیشین با اولویت تاریخ ثبتنام، بین ناشران متقاضی توزیع خواهد شد.
متقاضیانی که در این مرحله مشمول دریافت کاغذ شدهاند پس از واریز کامل مبلغ اعلامی، حواله دریافت کاغذ خود را از خانه کتاب و ادبیات ایران تحویل خواهند گرفت و برای دریافت کاغذ به انبار توزیع کاغذ مراجعه خواهند کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|