|
ژاپن استفاده از پهپادهای انتحاری را در نظر دارد
ارتش ژاپن طرح استفاده از پهپادهای انتحاری برای حمله به نیروها و کشتیهای شرکتکننده در حمله احتمالی علیه اراضی دورافتاده این کشور نظیر جزایر نانسی را در نظر دارد. خبرگزاری جیجی ژاپن نوشت ارتش ژاپن امیدوار است تا سال ۲۰۲۵ «چند صد» فروند از این پهپادها را برای تقویت ظرفیت دفاعی جزایر نانسی و سایر مناطق دورافتاده به کار گیرد.
ارسال به دوستان
مدودف: ارسال سلاح برای کییف به معنای نابودی روابط با تلآویو است
خط و نشان مسکو برای تلآویو
رسانههای رژیم صهیونیستی اخیرا اعلام کردند اسرائیل قصد دارد از طریق لهستان به اوکراین سامانه ضد هوایی ارسال کند
گروه بینالملل: در دور جدید حملات شدید مسکو به اوکراین، پهپادهای انتحاری روسیه شرکت انتقال برق کییف را مورد هدف قرار دادند؛ همان پهپادهایی که زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین مدعی شده برای ایران است. منابع محلی اوکراین با انتشار کلیپهایی گفتند روسیه با استفاده از پهپادهای انتحاری، ساختمان مرکزی شرکت «یوکرنرگو» اپراتور سیستم انتقال برق در کییف و تنها اپراتور خطوط ولتاژ بالای اوکراین را هدف قرار داده است. همچنین تصاویری از تلاش نظامیان اوکراینی برای شلیک به پهپادهای انتحاری روسیه با استفاده از سلاحهای ضد نفر، در پی ناتوانی و عمل نکردن سامانههای پدافندی پیشرفته اهدایی غرب به اوکراین منتشر شده است.
رسانههای غربی و اوکراین اعلام کردند حجم تخریب و اثرات عملیات پهپادی روسیه علیه اهدافی در کییف، پایتخت اوکراین بسیار زیاد بوده است و ارتش این کشور هم برای انهدام پهپادهای انتحاری روسیه هیچ کاری انجام نداده است. «آندری یرماک» رئیس دفتر رئیسجمهور اوکراین به رسانهها خبر داد صبح دیروز دوشنبه کییف با پهپادهای انتحاری «کامی کازه» هدف حمله قرار گرفته و در چند نقطه از منطقه مرکزی پایتخت انفجار صورت گرفته است. «ویتالی کلیچکو» شهردار کییف اعلام کرد به برخی مناطق مسکونی در پایتخت اوکراین آسیب وارد شده است. یرماک در پیامی در صفحه تلگرامی خود خطاب به حامیان غربی این کشور اعلام کرد اوکراین برای دفاع از خود در برابر حملات هوایی روسیه، «در اسرع وقت» به سامانههای پدافند هوایی بیشتری نیاز دارد. از سوی دیگر برخی دیگر از رسانهها گزارش دادند روسیه با پهپادهای انتحاری خود به اهدافی در «اودسا» و «خارکیف» هم حملاتی انجام داده است. «دنیس اشمیهال» نخستوزیر اوکراین روز دوشنبه اعلام کرد حملات جدید روسیه موجب آسیب جدی به زیرساختها در این کشور شده است. به نوشته «خبرگزاری فرانسه»، اشمیهال با اشاره به دور جدید حملات علیه مواضع مختلف در اوکراین از جمله در کییف گفت: «تروریستهای روس بار دیگر به زیرساختهای انرژی در ۳ منطقه اوکراین حمله کردند». نخستوزیر اوکراین افزود: «در نتیجه این حملات، برق صدها ناحیه مسکونی قطع شده است». وزارت دفاع روسیه دیروز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد تمام اهداف تعیین شده برای حملات هوایی در اوکراین با موفقیت منهدم شد.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «در خلال روز، نیروهای مسلح روسیه تسلیحات دوربرد با دقت بالا را از زمین و دریا به تأسیسات فرماندهی نظامی و شبکه برق اوکراین شلیک کردند. تمام اهداف تعیین شده منهدم شد». «میخائیل پودولیاک» مشاور رئیسجمهور اوکراین نیز گفت بعد از موج جدید حملات پهپادی روسیه به شهرهای اوکراین در روز دوشنبه (۱۷ اکتبر)، روسیه باید از گروه ۲۰ اقتصاد بزرگ و سایر گروههای بینالمللی اخراج شود. به گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام اوکراینی در حساب توئیتر خود ادعا کرد: کسانی که دستور حمله به زیرساختهای حیاتی برای منجمد کردن غیرنظامیان و سازماندهی بسیج کامل را میدهند تا خط مقدم را با اجساد بپوشانند، قطعا نمیتوانند با سران گروه ۲۰ دور یک میز بنشینند. وی در ادامه این ادعاها، افزود: زمان پایان دادن به ریاکاری روسیه رسیده است. فدراسیون روسیه باید از همه پلتفرمها اخراج شود. در گزارش وزارت دفاع روسیه آمده است: در حملات توپخانهای دیروز در خارکیف ۱۶۰ سرباز اوکراینی کشته و ۴ خودرو نظامی منهدم شدند. در این گزارش آمده است: نیروهای روس توانستند با دفع حملات نیروهای اوکراینی در دونتسک، بیش از 50 سرباز اوکراینی را کشته و ۶ تانک را منهدم کنند. در منطقه خرسون نیز بیش از 100 سرباز اوکراینی کشته شدند. به گفته وزارت دفاع روسیه، نیروهای روس توانستند روز دوشنبه ۹ پهپاد، ۲۱ موشک هیمارس و اولخا و ۲ موشک رادارگریز هارم آمریکایی را رهگیری و ساقط کنند.
از سوی دیگر رئیسجمهور اوکراین در فیلمی مدعی شد روسیه توسط پهپادهای انتحاری ایران به کییف حمله میکند؛ موضوعی که توسط امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران و کنعانی، سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران رد شد. جنگ اوکراین پای صهیونیستها را به این جنگ باز کرده است. «ناچمن شای» وزیر امور دیاسپورا (صهیونیستهای ساکن خارج از فلسطین اشغالی) رژیم صهیونیستی یکشنبه خواستار کمک نظامی این رژیم به کییف برای مقابله با روسیه شد. در حالی که رژیم تلآویو از آغاز جنگ در اوکراین بهرغم موضعگیریهای ضد روسی، مجوز فروش سلاح به کییف را به شرکتهای اسرائیلی از بیم واکنش روسیه نداده، این وزیر صهیونیست با اشاره به برخی اتهامزنیهای رسانهای درباره کمک تسلیحاتی ایران به روسیه، در توئیتی نوشت: «دیگر هیچ شکی درباره اینکه اسرائیل باید در این درگیری خونین کجا بایستد وجود ندارد، زمان آن رسیده که اوکراین هم کمک نظامی دریافت کند، درست همانطور که آمریکا و کشورهای ناتو ارائه میکنند». روزنامه «تایمز اسرائیل» اخیرا به نقل از یک منبع آگاه نوشت یک پیمانکار نظامی صهیونیست قصد دارد از طریق لهستان به اوکراین سامانه ضدهوایی برساند. این رسانه در گزارش خود اشارهای به نام این شرکت و نوع سامانهای که قرار است با واسطه به کییف ارسال شود، نکرد. «تایمز اسرائیل» در ادامه نوشت که تلآویو بخوبی میداند این سامانهها قرار است در نهایت به اوکراین برسد اما چشم خود را به روی این قرارداد بسته و پیمانکار نظامی مذکور نیز ادعا دارد مقصد سامانههای ضدهوایی لهستان خواهد بود.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین اخیرا از مخالفت رژیم موقت صهیونیستی با ارسال سامانههای پدافند موشکی به کشورش ابراز ناخرسندی کرد. زلنسکی در مصاحبهای گفت از اینکه تلآویو سامانههای پدافند موشکی به اوکراین نفروخت تا در برابر حملات موشکی روسیه مقابله کند، «بهتزده» است. او گفت: «نمیدانم چه اتفاقی برای اسرائیل افتاده است. حقیقتا و بهراستی بهتزده هستم، زیرا درک نمیکنم که چرا آنها به ما پدافند هوایی نمیدهند». رئیسجمهور اوکراین در فاصله کوتاهی بعد از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس در تاریخ ۲۴ فوریه (پنجم اسفند) هم از رژیم صهیونیستی درخواست کرده بود سامانههای پدافندی «گنبد آهنین» به کشورش بدهد. از طرف دیگر، «دیمیتری مدودف» رئیسجمهور سابق و معاون شورای امنیت ملی روسیه به رژیم صهیونیستی درباره ارسال تسلیحات به اوکراین هشدار داد و گفت تحویل سامانههای تسلیحاتی پیشرفته به کییف به معنای نابودی روابط دوجانبه است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، وی دوشنبه (۱۷ اکتبر) در پیامی در تلگرام نوشت: «به نظر میرسد اسرائیل در حال آماده شدن برای عرضه تسلیحات به رژیم کییف است. اقدامی بسیار بیملاحظه». وی در ادامه تاکید کرد: «چنین اقدامی همه روابط دوجانبه را از بین خواهد برد». جنگ اوکراین باعث سردی روابط مسکو و تلآویو شده است. چندی قبل اسرائیل از پناهندگان اوکراینی به گرمی استقبال کرد که این موضوع روسها را عصبانی کرد و باعث شد آنها فعالیت «آژانس صهیون» را در مسکو تعلیق کنند.
در ماههای اخیر همزمان با تحولات جنگ اوکراین، روسیه و رژیم صهیونیستی نیز به اختلافات فراوانی برخوردهاند. رژیم صهیونیستی اقدام به فروش تانک و جنگافزار و همچنین اطلاعات سامانههای بدون سرنشین ایران به اوکراین کرد. همزمان اقدام به حمایت از دانشجویان اوکراینی کرده و مرزهای خود را به روی مهاجران یهودی روسیه و اوکراین باز کرده است و تعدادی از زخمیهای جنگ اوکراین نیز برای مداوا به سرزمینهای اشغالی منتقل شدهاند. همچنین بخشی از تلاشهای رژیم صهیونیستی برای انتقال اسلحه به اوکراین نیز به دلیل تحریمهای بینالمللی علیه صنایع نظامی اسرائیل با شکست مواجه شده است. رژیم صهیونیستی در یک اقدام تحریکآمیز دیگر علیه روسیه همهپرسی شرق اوکراین را نیز به رسمیت نشناخت. روسیه نیز دیدارهایی را با رهبران گروهای فلسطینی از جمله حماس داشته و همچنین از مقامات حزبالله لبنان نیز برای تبادل نظر به روسیه دعوت به عمل آورده است. میتوان گفت روابط رژیم صهیونیستی و روسیه حداقل از زمان سقوط اتحاد جماهیر شوروی به این سو تا این اندازه متشنج نبوده است؛ حتی تا قبل از وقوع جنگ اوکراین نیز روسیه عملا به عنوان سدی در برابر نیروهای ایرانی و حزبالله در مرزهای رژیم صهیونیستی عمل میکرد و هر زمان جنگندههای رژیم صهیونیستی بمباران مواضع ایران و ارتش سوریه را آغاز میکردند سامانههای دفاع هوایی اس 300 روسیه در سوریه خاموش میشد اما هماکنون معادلات تغییر کرده است و رژیم صهیونیستی و روسیه به مشکلات جدی خوردهاند.
در همین رابطه ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه به رادیو دولتی اسپوتنیک گفت که «مزدوران اسرائیلی» در کنار گروه بدنام «آزوف» در اوکراین هستند. البته لاوروف، وزیر خارجه روسیه پا را از این نیز فراتر نهاد و در اظهاراتی گفت هیتلر، رهبر آلمان نازی نژاد یهودی داشته است که واکنش تند اسرائیلیها را در پی داشت. روز سهشنبه روزنامه هارآرتص به نقل از منابعی در این رژیم نوشت کمک اسرائیل به اوکراین حتمی خواهد بود؛ موضوعی که روابط سرد مسکو و تلآویو را وارد مرحله تخاصم میکند.
ارسال به دوستان
حزب عمرانخان، نخستوزیر سابق در انتخابات میاندورهای پارلمان پاکستان پیروز شد
بازگشت پرقدرت خان
گروه بینالملل: عمرانخان توانست در انتخابات میاندورهای پارلمان پاکستان که روز یکشنبه برگزار شد، اکثریت کرسیها را کسب کند که جرقهای برای کارزار انتخاباتیاش با هدف فشار بر دولت نوپای اسلامآباد برای برگزاری انتخابات زودهنگام محسوب میشود.
انتخابات میاندورهای پارلمان پاکستان روز یکشنبه برگزار شد و میتواند جرقهای برای کارزار انتخاباتی عمرانخان با هدف فشار بر دولت نوپای اسلامآباد برای برگزاری انتخابات زودهنگام محسوب شود. در حالی که عمرانخان تنها میتواند یکی از کرسیهای کسب شده را برای خود نگه دارد اما این پیروزی به منزله حمایت بیش از ۲۲۰ میلیون نفر از او است. «فواد چودری» یکی از رهبران ارشد حزب عمرانخان، «تحریک انصاف» در توئیتی نوشت: من از دولت و این تشکیلات میخواهم که به خواسته اکثریت مردم احترام گذاشته و به سرعت انتخاباتی دیگر برگزار کند. ما آماده گفتوگو درباره چارچوب انتخابات با دولت هستیم. این تنش سیاسی در حالی رخ داده که دولت شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان با وضعیت بد اقتصادی روبهرو است. همچنین این رأیگیری میاندورهای پس از آن برگزار شد که تمام ۱۳۱ قانونگذار پارلمان پاکستان از حزب عمرانخان از مجلس عوام این کشور در آوریل در پی تغییر دولت استعفا کردند. در حالی که این پیروزی باعث جسور شدن عمرانخان و حامیانش میشود، مشکلات حقوقی کنونی او ممکن است جلوی جاهطلبیهای سیاسی او را بگیرد. کمیسیون انتخابات پاکستان نیز اعلام کرده حزب نخستوزیر سابق این کشور منابع مالی غیرقانونی خارجی از آمریکا، استرالیا و امارات دریافت کرده است. حزب مذکور اما این اتهام را رد کرده است. هر گونه تصمیم درباره اینکه این حزب امکان ارائه درخواست تجدیدنظر را از دست بدهد و مشمول مجازات شود، بر عهده دیوان عالی است و شاید حزب عمرانخان با ممنوعیت در رقابت انتخاباتی روبهرو شود. در همین حال، آژانس عالی تحقیقات پاکستان نیز شکایتی را علیه عمرانخان بابت دریافت این مبالغ غیرقانونی از یک گروه سرمایهگذاری خصوصی منحل شده مستقر در دوبی تنظیم کرده است. این محکومیت کیفری شاید باعث شود عمرانخان برای 5 سال از حضور در عرصه سیاست منع شود.
عمرانخان چند ماه قبل در یک عمل سیاسی که به گفته او و متحدانش، کودتای سیاسی در پارلمان بود از نخستوزیری کنار رفت. او چند روز قبل از برکناری سفری به روسیه داشت که در اوج جنگ مسکو و کییف بود و واشنگتن نسبت به این سفر واکنش منفی زیادی داشت. عمرانخان در سفر به مسکو از تصمیم ولادیمیر پوتین در حمله به اوکراین حمایت کرد. عمرانخان اعلام کرده بود آمریکا بیشرمانه در امور داخلی پاکستان مداخله کرده و خواهان سازماندهی اعتراضات علیه این توطئهچینی شد. مقامات آمریکایی اتهامات نخستوزیر سابق پاکستان را رد کرده بودند.
بوریس وولخونسکی، دانشیار انستیتوی کشورهای آسیا و آفریقا در دانشگاه دولتی مسکو، معتقد است: «روابط نزدیک پاکستان با چین در زمان عمرانخان ادامه یافت و همین موضوع سبب شد آمریکا به عمرانخان بدبین شود و درصدد برکناری او باشد. اسد عمر، دبیرکل حزب تحریک انصاف، در بیانیه خود در اسلامآباد، پایتخت پاکستان تاکید کرد که اراده ملت روشن است و به انتخابات زودهنگام اشاره کرد. عمرانخان از زمانی که در آوریل برکنار شد، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شده است. پس از نتایج انتخابات میاندورهای، انتظار میرود خان و حزبش با قوت بیشتری خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شوند. خان همچنین در انتخابات میاندورهای پنجاب در جولای پیروز شد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تحریمهای جدید اتحادیه اروپایی علیه ایران
ژست اروپا در حمایت از آشوب
در ادامه حمایت غرب از اغتشاشات اخیر در ایران، اتحادیه اروپایی اقدام به تحریمهای ضدایرانی کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپایی دوشنبه (۱۷ اکتبر) تحریمهایی را علیه عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات ایران، پلیس امنیت اخلاقی و بخش سایبری سپاه پاسداران اعمال کرد. به گزارش این خبرگزاری، دیپلماتهای اروپایی گفتند فهرست تحریمهای اتحادیه اروپایی که توسط سفرای کشورهای عضو پیش از نشست وزیران خارجه مورد توافق قرار گرفت، ۱۱ مقام ایرانی و 4 نهاد را شامل میشود که مشمول ممنوعیت روادید اتحادیه اروپایی و مسدود شدن داراییها خواهند شد. در بیانیه اتحادیه اروپایی آمده است: «پلیس امنیت اخلاقی ایران و ۲ نفر از چهرههای کلیدی آن محمد رستمی و حاجاحمد میرزایی تحت تحریم قرار گرفتند». طبق این بیانیه، همچنین نیروی انتظامی و چند نفر از رؤسای محلی آن به دلیل نقششان در آنچه «سرکوب اعتراضات» ادعا شده، تحریم شدند. طبق بیانیه اتحادیه اروپایی، با احتساب تحریمهای جدید، تحریمهای حقوق بشری بروکسل علیه ایران اکنون در مجموع شامل ۹۷ فرد و 8 نهاد میشود. خبرگزاری فرانسه همچنین گزارش داد نام رؤسای نیروی بسیج هم در فهرستی که در روزنامه رسمی این اتحادیه اروپایی منتشر شده، دیده میشود.
***
رشید به کاخ سلام رفت
رئیسجمهور جدید عراق دیروز رسما سمت ریاستجمهوری را از برهم صالح تحویل گرفت.
به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، عبداللطیف رشید که پنجشنبه توسط نمایندگان پارلمان عراق به عنوان رئیسجمهور جدید این کشور انتخاب شد، روز گذشته با حضور در کاخ «السلام» (کاخ ریاستجمهوری) در بغداد رسما این سمت را از برهم صالح، رئیسجمهور سابق تحویل گرفت. عبداللطیف رشید پس از برگزاری مراسم ویژه وارد کاخ السلام شد. احزاب سیاسی عراق پس از یک بحران سیاسی یک ساله، پنجشنبه موفق به انتخاب رئیسجمهور جدید و مکلف کردن محمد شیاع السودانی به تشکیل دولت جدید این کشور شدند. رشید در سخنانی در کاخ ریاستجمهوری اظهار کرد: از نمایندگان ملت عراق به خاطر رأی اعتمادشان به من تشکر و قدردانی میکنم. وی با اشاره به پرونده تشکیل دولت جدید عراق به ریاست محمد شیاع السودانی افزود: امیدواریم در روند تشکیل دولت تسریع شود و تمام تلاشم را برای حفاظت از قانون اساسی و عمل به آن به کار خواهم گرفت. رئیسجمهوری جدید عراق ادامه داد: بزودی برنامه کاری خود برای ریاستجمهوری را به همه عراقیها اعلام خواهم کرد. وی با اشاره به بحران سیاسی اخیر عراق نیز گفت: دوره گذشته، دوره دشواری بود. وی همچنین متعهد به حلوفصل مشکلات فعلی عراق شد. عبداللطیف رشید همچنین تاکید کرد: من به دنبال برقراری روابط قوی با کشورهای همسایه و جامعه بینالمللی خواهم بود.
***
بایدن با بنسلمان دیدار نمیکند
سالیوان: ریاض علیه منافع ما و کنار روسیه ایستاد
مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد هیچ طرحی برای دیدار رئیسجمهور این کشور با ولیعهد سعودی در خلال برگزاری نشست گروه 20 وجود ندارد. به گزارش الجزیره، «جیک سالیوان» اظهار داشت: بایدن به ارزیابی مجدد روابطمان با عربستان سعودی به سبب ایستادن این کشور کنار روسیه و علیه منافع ما میپردازد. وی افزود: بایدن هرگز به تنهایی درباره آینده روابط با عربستان سعودی عمل نخواهد کرد، بلکه با اعضای کنگره از هر 2 حزب (دموکرات و جمهوریخواه) به شکل مشترک رایزنی خواهد کرد. سالیوان ابراز کرد: گزینههای متعددی درباره عربستان از جمله درباره کمکهای امنیتی به پادشاهی در اختیار داریم. وی اضافه کرد: تغییر رویکرد ما در قبال عربستان سعودی به سرعت رخ نخواهد داد، بلکه رایزنی در این زمینه و بررسی آنچه برای مردم آمریکا بهتر است، طول خواهد کشید. سالیوان گفت: هیچ طرحی برای دیدار رئیسجمهور بایدن با محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی در نشست گروه 20 وجود ندارد.
***
سخنگوی وزارت امور خارجه:
مذاکرات از دستور کار ایران خارج نشده است
سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت. ناصر کنعانی در بخشی از نشست خود درباره مذاکرات هستهای گفت: مذاکرات رفع تحریم از دستورکار ایران خارج نشده است. همه تحرکات دیپلماتیکی که هماهنگکننده عالی اتحادیه اروپایی به نمایندگی از طرفهای اروپایی شریک برجام دارد و هم به عنوان طرفی که به عنوان واسطه در نقل و انتقال پیامها بین ایران و آمریکا عمل میکند، نشان میدهد طرفهای مقابل نسبت به ادامه مذاکره برای احیای توافق و اجرای برجام پایبند هستند. وی اضافه کرد: در این ارتباط مقامات دولت آمریکا به رغم مواضعی که دارند تا الان چیزی مبنی بر اینکه از احیای برجام منصرف شدند اعلام نکردهاند. مشکل، تناقض رفتاری و گفتاری در مقامات دولت آمریکاست؛ از یک سو پیام میدهند و دیدگاههای خودشان را برای احیای توافق منتقل میکنند و از سوی دیگر در رفتار و گفتارها و مواضعی که اتخاذ میکنند، این مواضع عملا مکمل و تکمیلکننده روند مذاکرات نیست. کنعانی اضافه کرد: به نظر میآید همه زمینههای فنی و تکنیکی برای احیای توافق و بازگشت همه طرفها به توافق وجود دارد. روند مذاکرات در مسیر خوبی قرار گرفته و توافقات تکنیکی و فنی هم توافقات خوبی است و زمینهساز توافق و جمعبندی و اجرای توافق است ولی الان این موضوع وابسته به تصمیم سیاسی دولت آمریکاست و هر زمان که اراده کنند میتوانیم به توافق بازگردیم. ایران بارها اعلام کرده معطل توافق نخواهد بود و روابط و سیاست خارجی خودش را مبتنی بر سیاستهای اعلام شده با همه طرفها و شرکای خود دنبال خواهد کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|