|
افت ۱۰۰۰ واحدی شاخص بورس در آخرین روز مهرماه
شاخص کل بورس تهران روز گذشته با یکهزار و ۲۱۹ واحد کاهش در ارتفاع یک میلیون و ۳۰۸ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هموزن نیز با ۴۰۰ واحد افزایش به ۳۷۸ هزار و ۹۹۴ واحد و شاخص قیمت با ۲۳۹ واحد رشد به ۲۲۶ هزار و ۴۸۶ واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول، ۳ هزار و ۲۳۱ واحد افت و شاخص بازار دوم، ۴ هزار و ۶۲۵ واحد رشد را ثبت کردند.
ارسال به دوستان
از هفته آینده برای نخستین بار در کشور کشاورزی بر اساس الگوی کشت اجرایی میشود
کِشت هوشمند
صرفهجویی در مصرف آب، پایداری تولید و حفاظت از خاک از اصلیترین مزایای اجرای الگوی کشت است
گروه اقتصادی: الگوی کشت محصولات کشاورزی پس از دهها سال بلاتکلیفی، از هفته آینده اجرایی میشود.
به گزارش «وطنامروز»، طرح الگوی کشت برنامهای است که به کشاورزان کشور توصیه میکند چه محصولی را در کجا و به چه میزان بکارند و پیشبینی شده است که تحول بزرگی در تولیدات کشاورزی کشور ایجاد کند. در همین باره رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از تولید ۱۵۲ میلیون تن محصول کشاورزی با اجرای الگوی کشت خبر داد و گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی با اجرای الگوی کشت در مصرف آب بخش کشاورزی 3 میلیارد مترمکعب صرفهجویی میشود. سیدمجتبی خیامنکویی با بیان اینکه چشمانداز اجرایی این سند دستیابی به امنیت غذایی پایدار و رسیدن به حاکمیت و اقتدار غذایی است، اظهار داشت: پیادهسازی نظام نوآوری بخش کشاورزی مهمترین اقدام این صنعت است. وی اضافه کرد: تدوین و اجرای سند الگوی کشت محصولات کشاورزی در سال اول برای حوزه زراعی و سال آینده در بخشهای دیگر اجرا خواهد شد. خیامنکویی با بیان اینکه سند الگوی کشت مبتنی بر شرایط اقلیمی، بهرهبرداری بهینه از آب و خاک و رعایت مسائل زیستمحیطی پایدار است، تصریح کرد: در این روش نیازهای آبی گیاهان مدنظر قرار گرفته است.
* شروع الگوی کشت با حضور رئیسی
وزیر جهاد کشاورزی در این باره گفت: اجرای طرح الگوی کشت از هفته آینده در کشور اجرا میشود. همچنین اجرای کشاورزی قراردادی از هفته آینده با حضور رئیسجمهور به صورت رسمی آغاز میشود تا بتوانیم بر اساس الگوی کشت کار را پیش ببریم. سیدجواد ساداتینژاد ضمن اعلام این خبر افزود: الگوی کشت موضوعی است که شاید سابقه ۵۰ ساله در کشور دارد و با سختیهایی در اجرا تا به امروز مواجه بوده است. بر اساس قانون، دولت سیزدهم پای ابلاغ این طرح ایستاده است و تلاش میکند موانع اجرای الگوی کشت را در کشور برطرف کند. وی اضافه کرد: این الزامات با توجه به برنامهریزیهایی که شده در سطح کارگروه ملی الگوی کشت با دستور رئیسجمهور ابلاغ شد و با حضور معاون اول رئیسجمهور و حضور دستگاههای مختلف اجرا خواهد شد. ساداتینژاد بیان کرد: در استانها استانداران رئیس کارگروه استانی الگوی کشت هستند تا هماهنگیهای لازم بیندستگاهی را برقرار کنند و بتوانیم این بار الگوی کشت را در کشور بر این اساس عملیاتی کنیم. وی اظهار کرد: تمام کمکهای فنی و اعتباری وزارت جهادکشاورزی براساس الگوی کشت جاری در استانهای مختلف کشور اعمال میشود. وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: با موافقتی که در شورای عالی انجام شد یارانه بخشودگی آببها و برقبها با هم روی الگوی کشت اعمال میشود و تلاش ما بر این است که عوارض صادرات را برای کاهش تولید محصولات آببر و افزایش محصولات استراتژیک که دستور مقام معظم رهبری نیز هست در الگوی کشت عملیاتی کنیم، که به همه استانها ابلاغ شده و برنامه اقدام را از هفته آینده در تک تک استانها اجرا خواهیم کرد.
* الگوی کشت به بودجه میآید
به گفته وزیر جهاد کشاورزی، سال ۱۴۰۲ ردیف اجرای الگوی کشت را در بودجه خواهیم داشت تا بتوانیم الزامات الگوی کشت را از آن محل اجرایی کنیم. ساداتینژاد همچنین در گردهمایی سراسری مدیران ستادی معاونت امور باغبان، معاونان بهبود تولیدات گیاهی، مدیران امور باغبانی استانها و اتاق اصناف کشاورزی که به میزبانی بانک کشاورزی در شهرستان بابلسر استان مازندران برگزار شد، اظهار کرد: ما به یک بازو در بخش کشاورزی نیاز داشتیم که اتاق اصناف کشاورزی بود و این اتاق باید در کشور دیده شود و جا بیفتد. وی افزود: اعتقاد ما این است که باید اتاق اصناف کشاورزی در سراسر کشور راهاندازی شود و فعال باشد، اتاق اصناف در وزارت جهاد کشاورزی جایگاه دارد و ما خدمات و واگذاریها را انجام میدهیم.
ساداتینژاد با بیان اینکه حمایت از اتاق اصناف یکی از وظایف وزارت جهاد کشاورزی است، تصریح کرد: اتاق اصناف کشاورزی ایران بازویی پرقدرت برای بازرسی وزارت جهاد کشاورزی است و از تعزیرات در اعمال قانون محکمتر عمل میکند، لذا باید به سمتی برویم که فروشگاههای عرضه محصولات کشاورزی مجوزها را از اتاق اصناف کشاورزی بگیرند و مسؤول نظارت بر فروشگاهها شوند.
وی افزود: رئیس اتاق اصناف کشاورزی استانی مشاور رئیس سازمان جهاد کشاورزی در استانها و شهرستانها است، حوزه روستایی و عشایری باید به طور کامل در حوزه واگذاری مجوزها به اتاق اصناف واگذار شوند و بانک کشاورزی باید پروانه ساخت صادر شده توسط اتاق اصناف کشاورزی را به عنوان وثیقه قبول کند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه مزیت نسبی کشاورزی کشور ما حوزه باغبانی است، عنوان کرد: باغبانی حوزه ارزآوری است که میتوانیم صادرات بسیار خوبی داشته باشیم اما متاسفانه به آن کمتوجهی شده است، بخش باغبانی تولید ثروت میکند اما کشاورزی همیشه با تولید غله و زراعت شناخته شده است.
وی در رابطه با اجرای الگوی کشت گفت: پس از نیم قرن، اجرای الگوی کشت در کشور شروع شده است و رئیس کارگروه اجرایی آن در استانها، استانداران هستند. این طرح یک اقدام فرادستگاهی و فراقوهای است و در ستاد هم رئیس شورای الگوی کشت معاون اول رئیسجمهور است.
وی ادامه داد: کشاورزی قراردادی یکی از محوریترین اقدامات دولت سیزدهم است، آزمایشات لازم در این زمینه انجام شده و نرمافزار و سامانه آن با همکاری همراه اول خریداری شده که ۸۰۰ هزار کشاورز به این سامانه متصل شدهاند و از هفته آینده کار آن آغاز میشود، در این بخش ۱۵ هزار میلیارد تومان توسط بانک کشاورزی اعتبار اختصاص داده شده است.
ساداتینژاد خاطرنشان کرد: کشاورزان گندمکار بابت بیمه و کود پولی پرداخت نخواهند کرد و در زمان تحویل گندم به شرکت بازرگانی دولتی تسویهحساب میکنند، کشاورزی قراردادی هم به تولید کمک میکند و هم معیشت کشاورزان را تقویت میکند. این کار از هفته آینده با حضور رئیسجمهور به صورت رسمی آغاز میشود تا بتوانیم بر اساس الگوی کشت کار را پیش ببریم.
* ضایعات ۳۰ درصدی محصولات کشاورزی کشور
ساداتینژاد با بیان اینکه طی یک سال اول فعالیت دولت در زمینه صنایع تبدیلی با رشد ۲۰ درصدی روبهرو بودیم، گفت: میزان ظرفیت از 5 میلیون تن به 6 میلیون تن رسیده است.
وی با اشاره به تهیه طرح آمایش صنایع تبدیلی در استانهای کشور گفت: در همه مناطق کشور با ضعف و کمبود صنایع تبدیلی روبهرو هستیم که سبب میشود زنجیره ارزش دچار اختلال شود و کشاورز از ثروت تولید شده بهرهمند نمیشود و محصولات به ضایعات تبدیل میشود.
وزیر جهاد کشاورزی میزان ضایعات محصولات کشاورزی را ۳۰ درصد عنوان کرد و گفت: ۱۴ میلیارد مترمکعب آب صرف این محصولات کشاورزی میشود.
وی با اظهار اینکه معادل آب 7 سد کشور صرف تولید کشاورزی میشود و به دلیل ضعف در صنایع تبدیلی از بین میرود، افزود: زنجیره ارزش بسیار اهمیت دارد و باید به آن توجه شود.
ساداتینژاد با اشاره به ساخت شهرک کشاورزی در مازندران و بیان اینکه این استان قطب تولید محصولات کشاورزی و مرکبات است، نبود صنایع تبدیلی در مرکبات را از جمله مشکلات برشمرد و گفت: برای صنایع تبدیلی دنبال سازوکار هستیم تا بتوانیم از فاینانس استفاده کنیم و در استانهای کشور حرکت بزرگی در زمینه صنایع تبدیلی ایجاد کنیم.
***
مزایای الگوی کشت
اجرای الگوی کشت محاسن بسیار زیاد و متنوعی دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تضمین امنیت غذایی و پایداری تولید
حفاظت منابع پایه و افزایش بهرهوری عوامل تولید
برقراری هماهنگی و همکاری وزارتخانههای نیرو، جهاد کشاورزی و تجارت
ضروری شدن بهینهسازی الگوی مصرف در راستای اجرای الگوی کشت
دسترسی به تولید پایدار در بخش کشاورزی در ازای بهرهبرداری و بهرهوری مناسب از منابع پایه
همدلی و همکاری کشاورزان که اساسیترین رمز موفقیت در الگوی کشت است.
حفاظت آب و خاک برای آیندگان با استفاده اصولی از منابع پایه تولید
حفاظت از منابع تولید
بهرهبرداری متعادل از منابع پایه
حفظ منابع طبیعی
کاهش اثرات سوء خشکسالی
ارسال به دوستان
اخبار
نرخ بازگشت ارز حاصل از صادرات به ۸۵ درصد رسید
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در زمان حاضر نرخ بازگشت ارز حاصل از صادرات در کشور به ۸۵ درصد رسیده که آمار بسیار خوبی است اما انتظار بر این است این نرخ بزودی به ۱۰۰درصد برسد.
علی صالحآبادی با بیان اینکه بانک مرکزی به صورت تمامقد و به معنای واقعی از توسعه صادرات در کشور حمایت خواهد کرد، گفت: صادرات در همه جای دنیا بویژه در ایران اسلامی مهم و بسیار حائز اهمیت است.
وی در ادامه با یادآوری اینکه کالایی که به دنیا صادر میشود حداقل باید ۲ ویژگی داشته باشد، اظهار داشت: نخست اینکه باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد تا بتواند با سایر کالاهای رقیب در سطح بازارهای دنیا رقابت کند و همینطور از نظر قیمت باید بهگونهای باشد که دنیا کالا را به همان قیمت بخرد.
وی افزود: کشور نهتنها به ارز حاصل از صادرات نیاز دارد، بلکه کالایی که روی ریل صادرات قرار میگیرد به دلیل داشتن مزیت کیفیتی و قیمتی باعث میشود در سطح بازارهای جهانی و حتی در داخل از مزیت برخوردار باشد.
صالحآبادی با تأکید بر اینکه توسعه صادرات برای بانک مرکزی نیز بسیار مهم است، ابراز کرد: این نهاد پولی و مالی هرگونه مشوقی را که در حوزه صادرات کشور لازم باشد در اختیار صادرکنندگان و فعالان این حوزه قرار خواهد داد.
وی یادآور شد: در زمان حاضر نرخ بازگشت ارز حاصل از صادرات در کشور به 85 درصد رسیده و آمار بسیار خوبی است اما انتظار بر این است که این نرخ بزودی زود به 100 درصد برسد.
***
رشد ۲۰ هزار میلیارد تومانی درآمد ماهانه مالیاتی در سال ۱۴۰۱
رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه طی یک سال اخیر ۱۷۰ مورد از تخلفات فساد مالیاتی شناسایی شده است، گفت: سال ۱۴۰۰ طی هر ماه ۲۵ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی داشتهایم که امسال این رقم به ۴۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
داوود منظور ادامه داد: روشهای زیادی برای فرار مالیاتی وجود دارد که یکی از متداولترین آنها ایجاد شرکتهای صوری است. متاسفانه مشکلاتی نیز در قانون شرکتها وجود دارد و سختگیری لازم وجود ندارد. در بحث کارتهای بازرگانی و کارتهای بانکی نیز شاهد چنین مواردی هستیم. در حقیقت افراد به نام شخص دیگری فعالیت اقتصادی میکنند و پس از مدتی آنها را رها میکنند. سال گذشته یک بازنشسته آموزشوپرورش را شناسایی کردیم که طی ۳ سال گذشته 12 هزار میلیارد تومان گردش مالی داشته است.
رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه در یک بازه زمانی به دلیل وجود معافیت، فرار مالیاتی در مناطق آزاد رخ میداد، گفت: با توجه به تخصص نهادهای مردمی، این امکان وجود دارد برای مبارزه با فرار مالیاتی از کمک آنها استفاده کنیم. هر چقدر که ما بتوانیم مالیات بیشتری دریافت کنیم و نیاز دولت به سایر روشهای تامین مالی را کاهش دهیم، دولت سالمتری خواهیم داشت. میانگین وصول درآمد در سال 1400 طی هر ماه 25 هزار میلیارد تومان بود که امسال این رقم به 45 هزار میلیارد تومان رسیده است و پیشبینی میکنیم این رقم در سال آینده به 55 هزار میلیارد تومان برسد.
***
ایلان ماسک 75 درصد کارمندان توئیتر را اخراج میکند
گفته میشود ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا که در حال چانهزنی برای خرید سهام توئیتر است، 75درصد کارمندان توئیتر را مازاد میداند و برنامه اخراج آنها را در نظر دارد.
واشنگتنپست بر اساس مصاحبهها و اسناد گزارش داد، در صورتی که ایلان ماسک مالک توئیتر شود، احتمالا سهچهارم نیروی کار این شرکت را اخراج خواهد کرد.
حتی اگر موضوع فروش توئیتر مطرح نباشد هم مساله کاهش تعداد کارکنان این شرکت وجود دارد. بر اساس گزارشها، مدیریت کنونی توئیتر قصد دارد تا پایان سال 2023 حقوق و دستمزد این شرکت را حدود 800 میلیون دلار کاهش دهد، رقمی که معادل کاهش حدود 25 درصد نیروی کار این شرکت است. بر اساس گزارش این روزنامه، ماسک به سرمایهگذاران احتمالی در معامله خود برای خرید شرکت گفته است قصد دارد نزدیک به 75 درصد از 7500 کارمند توئیتر را اخراج کند و تعداد کارمندان آن را به کمی بیش از 2 هزار نفر کاهش دهد.
دن ایوز، تحلیلگر مالی Wedbush Securities روز جمعه به آسوشیتدپرس گفت: «در ابتدای کار، اخراج 75 درصد کارمندان به معنای نقدینگی قویتر و سودآوری است که برای سرمایهگذارانی که میخواهند وارد معامله شوند، جذاب خواهد بود».
این گزارش مدعی است، بیم آن میرود چنین برنامهای شامل اخراجهای گسترده، تأثیر زیادی بر توانایی شرکت در کنترل محتوای مضر و جلوگیری از نقض امنیت داده داشته باشد و به بیش از 200 میلیون کاربر توئیتر که روزانه وارد سیستم میشوند، آسیب برساند.
ارسال به دوستان
تداوم روند رشد تجارت ایران در سال 1401
رشد 13 درصدی صادرات ایران در نیمه نخست امسال
رئیس سازمان توسعه تجارت: از ابتدای سال تاکنون 40 هیأت اقتصادی برای توسعه تجارت با کشورمان از آفریقا به ایران آمدهاند
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: فراهم کردن امکانات زیرساختی، رشد ۴۰ درصدی صادرات کشور در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ و افزایش ۱۳ درصدی در ۶ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته را رقم زد. علیرضا پیمانپاک گفت: بعد از 8 سال مراسم روز ملی صادرات با حضور رئیسجمهور برگزار شد که این مساله باعث رونق این مراسم شد و ایشان راهکارهایی قابل پیگیری برای جهش و تحول در حوزه صادراتی در سازمان توسعه تجارت در این مراسم ارائه کرد. رئیس سازمان توسعه تجارت ایران درباره وضعیت توسعه تجارت کشور و اقدامات و راهکارهای قابل پیگیری در زمان باقیمانده دولت سیزدهم برای جهش و تحول در حوزه صادراتی، اظهار داشت: این اقدامات در 2 بخش پیگیری میشود که یکی از مهمترین بخشها مسائلی درباره مانعزدایی بود. پیمانپاک ادامه داد: درباره مانعزدایی، تصمیمها و سیاستهایی که مانع جدی بر سر راه توسعه صادرات و تجار بود را برطرف کردیم. درباره مشکلاتی که بازگشت ارز ایجاد کرده بود با روشهای مختلف از جمله واردات در قبال صادرات در همه گروههای کالایی - جز چند گروه محدود-، تسریع در اعاده و کاهش قوانین متزاحم توانستیم راه را برای تجار باز کنیم. وی با اشاره به برنامه برای حضور در بازارهای بکر و نوظهور مانند آفریقا، اوراسیا و جنوب شرق آسیا، افزود: از ابتدای سال تا امروز ۴۰ هیات تجاری از آفریقا به ایران آمدهاند و هفته آینده نیز ۳۱ مدیر خرید از شرکتهای بزرگ روسیه و بلاروس به تهران میآیند تا توافقات مهمی انجام شود. برای ارتباط میان تجار و معرفی محصولات خود، پلتفرمهای B۲B و B۲C تعریف شد. معاون وزیر صمت با اشاره به اقداماتی که در حوزه رفع موانع پولی و بانکی و لجستیکی انجام شده، یادآور شد: با توافقنامههای تجاری مانند اوراسیا که مغفول مانده بود و در دولت سیزدهم پیگیری و به نتیجه رسیده است، میتوان بازارهای جدید را با قابلیت رقابت برای کالای ایرانی ایجاد کرد. توافقات تجاری با اندونزی، پاکستان، ترکیه و سایر کشورهای دیگر نیز در حال انجام و احیا است. پیمانپاک با بیان اینکه ۳۰۰ اقدام زیرساختی توسط سازمان توسعه تجارت، وزارت صمت و وزارت امور خارجه انجام و پیگیری شده است، گفت: این اقدامات موجب شده صادرات کشور در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ به میزان ۴۰ درصد رشد داشته باشد و این رشد در ۶ ماه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳ درصد افزایش داشته است.
* فاطمیامین: تراز تجاری کشور سال ۱۴۰۲ مثبت میشود
وزیر صمت با اشاره به روند رو به رشد صادرات در مقابل واردات، به کاهش اختلاف این ۲ اشاره کرد و گفت: با ادامه روند فعلی سال آینده تراز تجاری کشور مثبت میشود. سیدرضا فاطمیامین، وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صادرات برای مثبت شدن تراز تجاری کشور بسیار اهمیت دارد. وی با بیان اینکه کشورهای مختلف صادرات را برای واردات انجام میدهند، توضیح داد: هر کشوری واردکننده کالاهایی است که یا خود ندارد یا توان تولید آن را ندارد و برای این واردات به پول نیاز دارد؛ بنابراین برای کسب پول مورد نیاز، سراغ صادرات میروند. وزیر صمت ادامه داد: هر کشوری که بتواند صادرات بیشتری داشته باشد وضع بهتری دارد و این به معنای تراز تجاری مثبت است. خوشبختانه اعلام میکنم با روند فعلی تراز تجاری کشور در پایان سال آینده مثبت میشود. وی تاکید کرد: واردات سال گذشته 52 میلیارد و صادرات غیرنفتی 47 میلیارد دلار بود و امسال در 6 ماه ابتدایی این اختلاف به 2 میلیارد دلار رسید و بزودی برای سال آینده این اختلاف از وضعیت منفی خارج و مثبت خواهد شد. فاطمیامین یادآور شد: هدفگذاری رسیدن به 75 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی بر همین اساس بود و کیفیت کالای صادراتی اهمیت داشت. در دنیا شاخصی به نام پیچیدگی وجود دارد که مربوط به فناوری ساخت کالا است، هر چه کالای تولید شده فناوری پیچیدهتری داشته باشد، شاخص پیچیدگی هنگام صادرات افزایش مییابد. خوشبختانه این شاخص جهانی که 15 سال پیش برای ما رتبه بالای 100 بود، سال قبل به 65 رسید و سال 1404 به زیر 40 خواهد رسید. وی تاکید کرد: اگر کشوری بتواند کالای پیچیده تولید کند، به معنای این است که دانش مولد دارد. اینکه ما بر دانشبنیان بودن کالاها تاکید میکنیم، منظور مولد بودن آن علم است، نه تعداد مقالات منتشر شده و دانشجو و هیأت علمی.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|