|
زخمی شدن یک صهیونیست با ضربات چاقو در قدس اشغالی
یک شهرکنشین صهیونیست بعدازظهر دیروز شنبه در قدس اشغالی با ضربات چاقو بشدت زخمی شد. منابع خبری عبری و عربی بعد از ظهر شنبه از یک عملیات استشهادی دیگر در قدس اشغالی خبر دادند. خبرگزاری شهاب به نقل از منابع عبری گزارش داد یک شهرکنشین صهیونیست در قدس اشغالی با ضربات چاقو بشدت زخمی و به بیمارستان منتقل شده است.
ارسال به دوستان
مردم معترض رومانی، فرانسه، جمهوری چک، انگلیس و آلمان علیه سیاستهای تورمزای دولتهایشان به خیابان آمدند
روزهای داغ اروپا در آغاز فصل سرد
گروه بینالملل: شعله اعتراضات در اروپا همچنان داغ است و مطابق روزهای گذشته در رومانی، فرانسه، جمهوری چک، انگلیس و آلمان، معترضان به افزایش هزینههای زندگی به خیابانها آمدند و اعتراض خود را علیه دولتهایشان ابراز داشتند. در سراسر اروپا، تورم فزاینده که باعث افزایش نارضایتی مردم از هزینهها شده، موجی از اعتراضات و اعتصابها را ایجاد کرده که هشداری برای ایجاد آشفتگی سیاسی است.
بحران در قاره سبز پس از جنگ اوکراین و در ادامه بحران قریبالوقوع انرژی به دلیل تحریمهای روسیه، اوضاع اقتصادی این قاره را با پیامدهای ناگواری مواجه کرده است. این امر تا جایی پیش رفته که پنجشنبه گذشته لیز تراس، نخستوزیر بریتانیا تنها پس از 44 روز از آغاز دوران نخستوزیری خود در ساختمان شماره 10 داونینگ استریت به دلیل آنچه ناکامیهای دولتش در وعدههای اقتصادی خواند از سمت خود استعفا کرد. این در حالی است که برنامههای اقتصادی تراس باعث هرج و مرج در بازارهای مالی انگلیس شد و اقتصاد این کشور را بیشتر به ورطه نابودی کشاند.
به گزارش آسوشیتدپرس، در رومانی معترضان برای ابراز ناراحتی از افزایش هزینههای زندگی بر طبل کوبیدند. مردم سراسر فرانسه نیز به خیابانها آمدند و خواستار افزایش دستمزدها شدند. معترضان در جمهوری چک علیه مدیریت بحران انرژی توسط دولت تظاهرات کردند. کارکنان راهآهن انگلیس و خلبانهای آلمانی نیز اعتصاب کردند تا با افزایش قیمتها، دستمزد بهتری داشته باشند.
اروپاییها به دلیل جنگ روسیه در اوکراین شاهد افزایش هزینههای انرژی و قیمت مواد غذایی هستند. به گفته اندیشکده بروگل در بروکسل، با وجود کاهش قیمت گاز طبیعی از بالاترین رکورد تابستانی خود و همچنین اختصاص ۵۷۶ میلیارد یورو از سوی دولتها برای کمک به مصارف انرژی خانوارها و مشاغل از سپتامبر ۲۰۲۱، این اقدامات اما برای برخی از معترضان کافی نبوده است. یکی از معترضان در میان بیش از ۱۰۰ هزار معترضی که به اعتراضات روزهای اخیر در شهرهای فرانسه ملحق شدهاند، گفت: امروز مردم ملزم به استفاده از تاکتیکهای فشار در ازای افزایش دستمزدها هستند.
کارگران راهآهن، پرستاران، کارگران بنادر، وکلا و سایرین در انگلیس نیز طی ماههای اخیر اعتصابهای زنجیرهای را برای افزایش دستمزدها برگزار کردهاند که مطابق با تورم 10.1 درصدی، در بالاترین سطح طی ۴۰ سال اخیر محسوب میشود.
این در شرایطی است که کشورهای اروپایی در روزهای گذشته شاهد اعتصابها و اعتراضهای گسترده به دلیل افزایش هزینههای انرژی و بالا رفتن هزینههای زندگی بودهاند.
سهشنبه گذشته نیز عبور و مرور قطارها در فرانسه به دلیل درخواست اتحادیهها برای اعتصاب سراسری متوقف شد. همچنین فعالیت برخی مدارس هم به دلیل این تحصنها دچار اخلال شد. روز سهشنبه چندین هزار نفر در پاریس تظاهرات کرده و خواستار افزایش دستمزد و قدرت خرید خود شدند. رویترز از دستگیری چندین نفر در این تظاهرات خبر داد. وزیر کشور فرانسه عصر سهشنبه گفت 107 هزار نفر در سراسر این کشور به درخواست احزاب چپگرا برای تحصن پاسخ مثبت دادند.
رسانهها همچنین گزارش دادند تظاهراتکنندگان خشمگین در پاریس شیشههای مغازهها را شکستند. شرکتکنندگان در تظاهراتها خواستار افزایش حقوق، ثابت نگه داشتن قیمتها، کاهش سن بازنشستگی و توجه به مسائل زیستمحیطی شدند. در برخی نقاط، تظاهراتکنندگان دست به خشونت زدند و به برخی اماکن از جمله بانکها حمله کردند. پلیس برای متفرق کردن افراد در برخی شهرها از اسپری فلفل استفاده کرد.
گفته شده در انگلستان قرار است 1000 تن از رانندههای شرکت جیایکساو از پایان ماه جاری میلادی به مدت 5 روز اعتصاب کنند. علاوه بر این، صدها کارگر بندر لیورپول که یکی از بزرگترین بندرهای انگلیس است قرار است از 5 روز دیگر به مدت ۲ هفته اعتصاب کنند. همچنین اتحادیه ارتباطات و کارگران که نمایندگی 115 هزار شرکت پست رویالمیل را به عهده دارد در ماههای سپتامبر و اوایل اکتبر اعتصاباتی را راهاندازی و تهدید کرده که احتمال دارد این تحصنها ادامه پیدا کند.
در آلمان خلبانهای شرکت لوفتهانزا از دوشنبه گذشته یک اعتصاب ۳ روزه برگزار کردند. این اعتصابها پرواز دهها هزار نفر از مسافران شرکتهای هواپیمایی را مختل کرد.
پیش از این هم در مجارستان هزاران نفر از دانشآموزان و والدین آنها روز 14 اکتبر- 22 مهرماه- یک راهپیمایی گسترده برای حمایت از معلمانی که به دلیل پیوستن به تحصنها اخراج شدهاند برگزار کردند. دولت مجارستان معلمهای بیشتری را به اخراج تهدید کرده است.
در چک هم پیشتر دهها هزار معترض در شهر پراگ به خیابان آمده و اعتراضشان را نسبت به مدیریت دولت درباره افزایش هزینههای ناتو و عضویت کشورشان در اتحادیه اروپایی اعلام کردند.
در همین حال، نتایج نظرسنجی برخط روزنامه «لو فیگارو» نشان میدهد 77.49 درصد شهروندان فرانسوی نسبت به سیاست اتحادیه اروپایی برای خرید جمعی گاز جهت کاهش قیمت این حامل انرژی، بیاعتماد هستند. پیشتر روزنامه اقتصادی لزکو (Les Echos) اعلام کرده بود بروکسل قصد دارد کشورهای عضو اتحادیه اروپایی را وادار کند برای خرید دستکم ۱۵ درصد گاز خود، گردهم آیند. این روزنامه فرانسوی هدف از اجرای این راهبرد را اطمینان از پر شدن ذخایر گازی برای زمستان 2024-2023 اعلام کرده بود؛ سالی که پیشبینی شده است سختتر از سال جاری میلادی باشد، زیرا اروپا دیگر گاز روسیه را نخواهد داشت. حال روزنامه لو فیگارو با این پیشزمینه خبری، نظرسنجی برخطی منتشر کرده که 77.49 درصد از ۱۶۵ هزار و ۷۸ شرکتکننده در آن، به اتحادیه اروپایی ابراز بیاعتمادی کردهاند.
***
فایننشالتایمز: «خوان گوایدو» رهبر غربگرای مخالفان کاراکاس در صدد انحلال دولت موقت است
آمریکا معترضان ونزوئلا را به نفت فروخت
کشورهای غربی امید دارند از طریق انحلال دولت موقت ونزوئلا بتوانند راه را برای دسترسی به بازار نفت این کشور باز کنند.
نشریه فایننشالتایمز اعلام کرد مخالفان دولت ونزوئلا در فکر انحلال «دولت موقت» و کنار گذاشتن «خوان گوایدو» به عنوان رهبر خود هستند. در این گزارش آمده است تلاش آمریکا و دیگر دولتهای غربی برای ساقط کردن دولت «نیکلاس مادورو» به بهانه تقلب در انتخابات ۲۰۱۸ با شکست مواجه شده است. اکنون با انحلال دولت موازی گوایدو، پرونده یکی از عجیبترین تجربیات دیپلماتیک جهان نیز بسته خواهد شد.
سال ۲۰۱۸ ائتلافی شامل بیش از ۵۰ کشور غربی روابط رسمی خود را با دولت گوایدو تنظیم کردند تا از این طریق بتوانند در کاراکاس تغییر رژیم انجام دهند. اکنون با انحلال دولت موقت ونزوئلا، آمریکا میتواند تحریمها علیه دولت مادورو را کاهش دهد تا در بحبوحه جنگ اوکراین و ایجاد بحران جهانی انرژی، یک منبع جایگزین روسیه را برای کشورهای غربی فراهم کند. فایننشال تایمز مینویسد مانورهای سیاسی در میان مخالفان دولت مادورو در ونزوئلا، با میل آمریکا و اروپا برای یافتن منابع جدید نفتی برای جایگزین شدن با نفت خام روسیه همسویی دارد. از زمان حمله روسیه به اوکراین، کشورهای غربی تحریمهایی علیه نفت و گاز روسیه اعمال کردهاند.
این نشریه میافزاید ونزوئلا بیشترین ذخایر نفت جهان و سابقه تولید روزانه ۳ میلیون بشکه نفت را دارد. با این حال، اخراج شرکتهای خارجی و تحریمهای اعمال شده از سوی آمریکا موجب کاهش آن به یک میلیون بشکه در روز شده است.
در این گزارش آمده است تلاش برای ایجاد منابع نفتی باعث شده فوریتی برای ارزیابی مجدد گزینههای موجود در ونزوئلا شکل بگیرد و چنین روندی همین حالا در چند پایتخت غربی شروع شده است.
در همین راستا «خوزه مانوئل آلوارز» وزیر خارجه سوسیالیست دولت اسپانیا ماه گذشته با همتای ونزوئلایی خود در نیویورک درباره مسائل انرژی دیدار کرد که اعتراض احزاب مخالف در اسپانیا را به دنبال داشت.
همچنین در ماه جاری میلادی (اکتبر)، رسانههای آمریکایی گزارش کردند دولت «جو بایدن» در نظر دارد تحریمهای نفتی علیه دولت ونزوئلا را کاهش دهد، زیرا به گفته آنها سیاست فشار حداکثری دولت «دونالد ترامپ» شکست خورده است.
فایننشالتایمز نوشت 4 سال پس از اعلام گوایدو به عنوان رئیسجمهور موقت، دولت مادورو با کمک روسیه، چین، کوبا و ایران توانست پابرجا بماند. از سوی دیگر، میان احزاب مخالف دولت مادورو نیز بر سر شرکت در انتخابات و تداوم حمایت از گوایدو که بر چیزی جز برخی داراییهای خارجی کنترل نداشته است، شکافهایی ایجاد شده است.
تابستان امسال در حالی که فشارهای آمریکا و متحدانش علیه روسیه سبب افزایش نگرانیها درباره کمبود نفت و گاز و افزایش بهای جهانی آن شده بود، خبرهایی از سفر مقامهای ارشد واشنگتن به کاراکاس منتشر شد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در این باره نوشت: «مقامهای ارشد دولت ایالات متحده برای بازسازی روابط با غول نفتی آمریکای جنوبی در حالی که جنگ در اوکراین ادامه دارد، بیسر و صدا به کاراکاس سفر کردهاند؛ موضوعی که ایالات متحده را به بازنگری در سایر اهداف سیاست خارجی مجبور میکند».
ارسال به دوستان
امیرعبداللهیان با اشاره به تحولات یک هفته اخیر مذاکرات هستهای فاش کرد
پیام مخفیانه آمریکا برای توافق
گروه سیاست خارجی: رئیس دستگاه دیپلماسی از پیام تازه آمریکاییها به تهران درباره مذاکرات رونمایی کرد؛ پیامی که در میانه مواضع تیم بایدن مبنی بر اینکه مذکرات در دستور کار کاخ سفید قرار ندارد، حاوی معانی فراوانی است.
به نظر میرسد دولت بایدن که تلاش کرد از اتفاقات اخیر در ایران حداکثر بهره را ببرد و در بیم و امید به ثمر رسیدن اغتشاشات در ایران به سر میبرد، به این ادراک رسیده باشد که ظرفیت حوادث ایران برای آسیب زدن به کشورمان ته کشیده و حالا شاید بتواند آنچه را کف خیابانهای تهران رخ داد، به امتیازی نقد تبدیل کند، البته واشنگتن بیش از هر نکتهای به نیاز خود به توافق واقف است و هیچ جایگزینی برای آن متصور نیست.
از اواخر تابستان مشخص و اعلام شده بود تیم آمریکایی به دلیل در پیش بودن انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا در شرایط توافق قرار ندارد و آن را به بعد از انتخابات موکول کرده بود اما دولت بایدن با شروع اغتشاشات در ایران تلاش کرد دلیل این وقفه را آنچه خود حمایت از معترضان در ایران خواند، جلوه دهد. ایالات متحده البته با همراهی اروپاییها مسیر خصومتورزی با وضع تحریمها را در دستور کار قرار داد تا بلکه از این طریق تهران در موضع ضعف قرار گیرد تا در نهایت به توافق مدنظر غربیها تن در دهد. جار و جنجال و هیاهوها درباره پهپادهای ایرانی و ادعای استفاده از آنها در اوکراین به همین خاطر است، چه اینکه گفته میشود اروپاییها با استفاده از این جنجال شاید قصد استفاده از فعال کردن مکانیزم ماشه علیه ایران را داشته باشند.
انگلیس، فرانسه و آلمان روز جمعه در نامهای که به دست اعضای شورای امنیت سازمان ملل رسیده است، آوردهاند: ما خواهان تحقیقات از سوی تیم دبیرکل سازمان ملل که مسؤول نظارت بر اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است، هستیم و آمادهایم از کار دبیرکل در انجام تحقیقات فنی و بیطرفانه حمایت کنیم.
در همین زمینه سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد نامه تروئیکای اروپایی درباره پهپادهای ایران را دریافت کرده است. «استفان دوجاریک» در نشست خبری روز جمعه خود در پاسخ به سوالی درباره نامه ۳ کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان به گوترش درباره ادعای تحویل پهپادهای ایران به روسیه برای استفاده علیه اوکراین گفت این نامه دریافت شده است.
بنابر گزارش وبسایت سازمان ملل، دوجاریک در ادامه تصریح کرد: این نامه را دریافت کردهایم اما من نمیتوانم بیش از این اطلاعاتی ارائه دهم و تنها باید بگویم ما هر آنچه را از سوی کشورهای عضو سازمان مطرح میشود، تجزیه و تحلیل خواهیم کرد.
در چنین شرایطی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خلال سفرش به ارمنستان درباره اظهارات مقامات آمریکایی که گفتهاند مذاکرات رفع تحریمها از دستورکار خارج شده است، گفت: آمریکاییها گفتارشان با رفتارشان متناقض است. حتی ۳ روز پیش پیامی بین طرف آمریکایی و ما منتقل شد و پیامی از طرف آمریکایی دریافت کردیم. آمریکاییها در تبادل پیامهایشان حتی تعجیل کردند، در اینکه هر چه زودتر به نقطه توافق برسیم.
وی گفت: ما به صراحت اعلام کردیم باید موارد اتهامی که آژانس بینالمللی انرژی اتمی متوجه ایران در حوزه هستهای کرده حلوفصل شود و ما حاضر نیستیم توافقی شکل بگیرد و بعد مثل یک استخوان لای زخم مانده دائما آژانس بخواهد از مسیر سیاسی فشارهایی را متوجه ایران کند. وزیر خارجه تصریح کرد: آمریکاییها ضمن اینکه تبادل پیامهایشان با ما ادامه دارد، تلاش میکنند بر مسائلی که روزهای گذشته در ایران جریان داشت، بدمند و فکر میکنم آنها به دنبال این هستند اعمال فشار سیاسی و روانی کنند تا در مذاکرات امتیاز بگیرند.
وی تأکید کرد: ما هیچ امتیازی به طرف آمریکایی نخواهیم داد. در چارچوب منطق و توافقی که خطوط قرمز ایران رعایت شود، حرکت میکنیم اما در عین حال هیچگاه میز مذاکره را ترک نخواهیم کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران بیان کرد: ارزیابی ما از پیامهای طرف آمریکایی این است که مذاکرات نهتنها اولویت آنهاست، بلکه شتاب هم دارند اما برای مصرف داخلی خودشان و تحریک بعضی عوامل در داخل ایران در مواضع اعلامی خود به گونهای دیگر سخن میگویند. این هم از تعارضات رفتاری طرف آمریکایی است.
وی درباره واکنشهای غرب و کشورهای اروپایی به اوضاع داخلی ایران و اعمال تحریمها در پی اغتشاشات اخیر در ایران نیز گفت: ۲ روز پیش در تماسی که مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی داشت، به ایشان گفتم از این مسیر فاصله بگیرید. آنچه در ایران گذشت بخشی از آن مطالبات مسالمتآمیز مردم بود که به آن احترام میگذاریم و به مطالبات مسالمتآمیز مردم بر مبنای قانون اساسی پاسخ داده میشود. رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: اقدامات هر دولت و کشور اروپایی علیه امنیت، ثبات و آرامش در ایران را به سبک و روش خودشان و به شکل متعادل، متقابل و در عین حال متناسب و قوی پاسخ خواهیم داد.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در جمع ایرانیان مقیم ارمنستان، دیپلماتها و کارمندان سفارت ایران با اشاره به رفتار متناقض آمریکاییها در مذاکرات رفع تحریمها گفت: تعجب نمیکنم آمریکاییها به گونهای حرف میزنند و به گونهای دیگر عمل میکنند. البته در برخی موضوعات در مذاکرات، آمریکاییها به ما گفتهاند اگر روی این موضوع توافق کردیم، به دلیل مشکلات داخلی نمیتوانیم آن موضوع را تایید کنیم. ما در حوزههایی اتفاق نظر داریم و مشکلات داخلی طرف آمریکایی را درک میکنیم اما اجازه نمیدهیم آمریکاییها از یک طرف بخواهند با برخی اظهارات به اغتشاش و آشوب در ایران دامن بزنند و با برخی پیامهای رسمی که به ما منتقل میکنند، عجله و شتاب خود و آمادگیشان برای رسیدن به توافق را اعلام کنند. وی گفت: رفتار دوگانه آمریکا برای ما جدید نیست.
وزیر امور خارجه خطاب به آمریکاییها افزود: طرف آمریکایی بداند تاریخ مصرف رفتار دوگانه و پارادوکسیکال در عرصه دیپلماتیک به سر آمده است. امروز افکار عمومی نیازمند اطلاعرسانی دقیق است که یک مقام آمریکایی به وزارت خارجه و دولت من و همکاران من که در حال مذاکره هستند، بگوید چرا تعلل در مذاکرات در وین ایجاد شده و شتاب داشته باشند اما در فیگور رسانهای و تبلیغاتی بگویند اولویت اول ما این مساله نیست. البته این مساله ما را جدیتر میکند که در رعایت خطوط قرمزمان برای بار دوم از یک روزنه گزیده نشویم.
امیرعبداللهیان گفت: دولت آقای دکتر رئیسی و وزارت امور خارجه به عنوان متولی مذاکرات به دنبال مذاکره برای مذاکره نیست. ما مذاکره کردیم برای رسیدن به توافق و به نقطه خوبی رسیدیم. اکنون مذاکرات و توافقات و مسیری که ریلگذاری شده در جایگاه و شرایط درست خود قرار دارد. در ابعاد مختلفی در چند هفته اخیر بویژه پس از سفری که به نیویورک داشتیم و در آنجا فرصتی شد و رابرت مالی به نیویورک آمد و مستقر شد و باقری هم در نیویورک بود، پیامهای ما با طرف آمریکایی با سرعت بیشتری تبادل شد. ما و طرف آمریکایی به واسطه یک کشور ثالث اروپایی توافق کردیم زندانیان ایرانی و آمریکایی را تبادل کنیم. ما به نشانه حسننیت یک زندانی که جرم محرزش جاسوسی بود و بخشی از دوران زندان را سپری کرده بود، به طور یکجانبه و با نگاه به اینکه حسننیت خودمان را برای چندمینبار اثبات کنیم، آزاد کرده و از طریق عمان تحویل دادیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین به اغتشاشات اخیر در ایران اشاره کرد و گفت: جای تعجب است که فوت یک دختر ایرانی تا این حد این دولتها را متاثر کرده باشد. در ایران افراد مسلح با سلاحهای غیرسازماندهی شده وارد جمعیت شدند و به مردم حمله کردند. وزیر امور خارجه گفت: ایران اجازه نخواهد داد یک کانال تلویزیونی با پول یک کشور در ایران التهاب ایجاد کند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
پایان کنگره حزب کمونیست چین با تثبیت جایگاه «شی جین پینگ»
حزب حاکم کمونیست چین روز شنبه کنگره خود را در تالار بزرگ مردم با چندین اصلاحیه در قانون اساسی حزب به پایان رساند که موقعیت رئیسجمهور شی جین پینگ به عنوان رهبر چین و به اعتقاد پکن، جایگاه این کشور در جهان را تقویت میکند. به گزارش خبرگزاری رویترز، این کنگره یکهفتهای با حضور ۲۳۰۰ نماینده برگزار شد. کنگره با تثبیت «موقعیت اصلی» خود در رهبری کشور، راه را برای سومین دوره ریاستجمهوری شی جین پینگ هموار کرد. اما اعلام رسمی سومین دوره در جلسات سالانه قانونگذاری در ماه مارس اعلام خواهد شد. در سال ۲۰۱۸ شی محدودیت ۲ دوره ریاستجمهوری را لغو کرد که به او اجازه میدهد باز هم نامزد ریاستجمهوری شود. نمایندگان همچنین «گزارش کاری شی» را تأیید کردند که نوعی خطاب به وضعیت کشور است که شی در افتتاحیه کنگره حزب ارائه کرد. امروز یکشنبه انتظار میرود که شی به عنوان دبیرکل بعدی، اندکی پس از پایان نخستین جلسه کمیته مرکزی جدید، معرفی شود. اگر شی برای سومین بار به عنوان رهبر حزب کمونیست انتخاب شود، به قدرتمندترین رهبر این کشور پس از مائو تسهتونگ، بنیانگذار جمهوری خلق چین تبدیل خواهد شد. گزارشی که یک هفته پیش توسط شی در جلسه افتتاحیه کنگره قرائت شد، عزم وی را برای ماندن در مسیر فعلی در مواجهه با چالشهای داخلی و بینالمللی نشان داد. شی در نخستین دهه قدرت خود به عنوان یکی از قدرتمندترین رهبران چین در دوران مدرن ظاهر شد و رقیب مائو تسه تونگ بود که دولت کمونیستی را در سال ۱۹۴۹ تأسیس کرد و برای ربع قرن رهبری کشور را بر عهده داشت. بر اساس قطعنامهای که در پایان کنگره منتشر شد، حزب کمونیست چین مخالفت خود با استقلال تایوان را در قانون اساسی ثبت کرد. در این قطعنامه آمده است: (کنگره) موافقت میکند که در قانون اساسی حزب بیانیههایی را درباره مخالفت قاطعانه و بازدارندگی جداییطلبانی که به دنبال «استقلال تایوان» هستند، درج کند.
***
تکذیب ادعای استفاده از پهپادهای ایران در اوکراین از سوی مسکو
نماینده روسیه در سازمان ملل ادعاها مبنی بر استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «واسیلی نبنزیا» نماینده فدراسیون روسیه در سازمان ملل در نشست روز جمعه شورای امنیت با رد ادعاها مبنی بر استفاده مسکو از پهپادهای ساخت ایران در حملات علیه اوکراین تاکید کرد این هواپیماهای بدون سرنشین ساخت روسیه است. بنا بر گزارش وبسایت سازمان ملل، نبنزیا همچنین خاطرنشان کرد هر گونه تحقیق در این زمینه بهطور جدی بر روابط روسیه و سازمان ملل تاثیر خواهد گذاشت. در این نشست نمایندگان آمریکا، انگلیس، فرانسه، اوکراین و آلبانی ادعای بیاساس تحویل پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را تکرار کردند؛ ادعایی که به طور جدی از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران رد شده است.
***
توافق میشل عون و بشار اسد بر سر ترسیم مرزهای سوریه و لبنان
یک روزنامه لبنانی از توافق رؤسایجمهور لبنان و سوریه بر سر امضای قریبالوقوع توافق ترسیم مرزهای ۲ کشور خبر داد. به گزارش فارس، در حالی که انتظار میرود هفته آینده، آخرین گام اجرایی در پرونده توافق ترسیم مرزهای دریایی میان بیروت و تلآویو برداشته و طبق برنامهای که اعلام شده، برگههای مربوط به این توافق امضا و رونوشتهایی به دولت آمریکا و سازمان ملل ارائه شود، روزنامه «الاخبار» لبنان اعلام کرد پس از آن، برنامه جدید مربوط به اصلاح مرزهای دریایی لبنان و قبرس و تعیین مرزهای دریایی لبنان و سوریه آغاز خواهد شد. بر اساس این گزارش، «میشل عون» رئیسجمهور لبنان ۲ روز پیش در تماس با «بشار اسد» درباره روابط دوجانبه و پرونده ترسیم مرزهای دریایی رایزنی کرد و ۲ طرف بر سر تشکیل هیأتهای رسمی از وزارتخانهها و ادارات رسمی ۲ کشور و برگزاری نشستهایی در بیروت و دمشق به منظور دستیابی سریع به توافق در این زمینه، توافق کردند بویژه که نقاط مورد اختلاف از نوع غیرقابل حلوفصل نیست، هرچند که نیازمند مناقشه قانونی و فنی است. به نوشته الاخبار، عون و اسد تاکید کردند مذاکرات لبنانی- سوری درباره ترسیم مرزها بدون میانجیگر صورت خواهد گرفت و آنچه ۲ طرف بر سر آن توافق کنند، به عنوان یک معاهده بین ۲ کشور مستند خواهد شد و به هیچ وجه مشابه آنچه درباره اسرائیل اتفاق افتاد، نه از نظر حضور میانجی آمریکایی یا نیاز به تضمینهای بینالمللی یا سازمان مللی نخواهد بود. بر اساس این گزارش، مقامات مسؤول و ذیربط در ۲ کشور، در حال تدارک اوراق مختصات و خطوط مناطق انحصاری اقتصادی برای ۲ طرف هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|