|
ارسال به دوستان
نسخه جدید یکی از بازیهای مشهور، نفوذ فرهنگی را وارد فاز جدیدی کرد
این بازی تخیلی نیست
گروه فرهنگ و هنر: تقابلات دنیای غرب با جمهوری اسلامی ایران یک روز و دو روز نیست که آغاز شده؛ بلکه با گذر زمان، هر روز رنگ جدیدی به خود میگیرد. توسعه فناوری، سالهاست این تقابل را به حوزه جنگ نرم برده اما در همان حوزه نیز دشمن روزبهروز فاصلهاش را با خاکریزهای ما کمتر و کمتر میکند.
به گزارش «وطنامروز»، هر چند در دنیای امروز هم در نقاط مختلف جهان از جمله اوکراین و روسیه جنگ نظامی دیده میشود اما به طور کلی جامعه بشری به سمت و سویی میرود که این شیوه مبارزه پرهزینه، اندک اندک منسوخ شود و جای خود را به شیوههایی جدیدتر و البته کمهزینهتر بدهد. این شیوههای جدید البته مدتهاست که پا به عرصه تقابلات جهانی بویژه تقابلات کشورهای غربی با سایر کشورها گذاشتهاند. این شیوهها چندان هم کمسابقه نیستند اما اگر فرض را بر این بگذاریم که همه آنها یک نسخه ثابت و تغییرناپذیر دارند، در این تقابلات غیرنظامی قافیه را باختهایم.
تقابل ما و غرب به تبعیت از شرایط روز تغییراتی را به خود دیده است. در لشکری که امروز غرب در مقابل کشور و فرهنگ ما به صف کرده، سربازان متنوعی به چشم میخورند. غرب امروز سینما، موسیقی، بازیهای رایانهای و... را به خدمت گرفته و در عرصه جنگ غیرنظامی به وسیله آنها تاخت و تاز میکند. این جنگ غیرنظامی هر چند سعی دارد غیرعلنی باشد اما گاهی دم خروس بیرون میزند و چهره واقعی این تلاشها نمایان میشود. گاهی کمپانی برادران وارنر با فیلم «سیصد»، تاریخ را در جهت رویکردهای خویش تحریف و مصادره به مطلوب میکند، گاهی شارلی ابدو با کاریکاتورهای موهنش عقاید ما را نشانه گرفته و پردهدری میکند و گاهی هم مثل تازهترین نمونه، دشمن خطوط قرمز را با صراحت و گستاخی تمام زیر پا میگذارد. آخرین نسخه بازی رایانهای:Call of duty modern warfare 2
به معنای «ندای وظیفه؛ جنگ مدرن۲» شبیخون اخیر کمپانی بازیسازی آمریکایی است که دست روی سردار شهید حاجقاسم سلیمانی گذاشته است. گنجاندن ماموریت ترور سردار سلیمانی در این بازی آمریکایی، بازیهای ویدئویی غربی را وارد فاز جدیدی کرده و نقابی را که غرب زیر آن پنهان شده بود، کنار زده است. بازی رایانهای «ندای وظیفه» در این حرکت خود به آشکاراترین شکل ممکن هدف خود را دنبال کرده و نهتنها این عملیات را در نخستین مرحله بازی -که ویترین آن محسوب میشود- قرار داده، بلکه نام کشورمان را در دیالوگ کاراکترها ذکر کرده و ایران هم به لیست شخصیتهای منفی بازیهای رایانهای غربی اضافه شده است. تاکنون تمرکز بیشتر بازیهای رایانهای جنگ با دشمنان روس یا عرب بود اما نسخه جدید «ندای وظیفه» با نام بردن از ایران، پا را فراتر گذاشته است.
اندک فاصله این مرحله از «ندای وظیفه» با واقعیت به عدم مشابهت نام شخصیت با نام واقعی حاج قاسم خلاصه میشود و حتی در طراحی گرافیکی شخصیت هم دقت بالایی به خرج داده شده تا شخصیت منفی بازی، بیشترین شباهت را با سردار شهید داشته باشد!
پیشینه بازیهای رایانهای غربی را که مرور کنیم، موارد بسیاری خواهیم یافت از تلاشهای ریز و درشت بازیسازان برای القای مفاهیم فرهنگی مدنظرشان به کاربران؛ کاربرانی که در سرتاسر جهان وجود دارند و بخشی از آنها در جوامعی زندگی میکنند که فرهنگ آنها با آنچه در این بازیها تبلیغ میشود، کاملا مغایر است. منظورمان صرفا ضدارزشهایی چون عادیسازی روابط نامشروع نیست؛ این مورد جزو سطحیترین تبلیغات فرهنگیای است که توسط این بازیها انجام میشود. حساستر نگریستن به این بازیها ما را به یکسری نمادها میرساند که آمدهاند تا در این جنگ فرهنگمحور، جایگزین گلولههای جنگی باشند. تبلیغ فرقههایی چون شیطانپرستی و وهابیت مسالهای بود که این بازیها تاکنون در لفافه در پیشبرد آن میکوشیدند اما حالا جنگ فرهنگی ما با غرب نیز علنی شده و مختصات این جنگ به کلی تغییر کرده است. غرب حالا دشمنیاش با جمهوری اسلامی ایران را از میدان واقعی رزم به میدان مجازی رزم آورده است.
یک جنگ نظامی یکطرفه را تصور کنید. یکی از طرفین دیگری را به آتش بسته و دیگری به جز داد و فریاد و محکوم کردن اقدامات غیرانسانی طرف مقابل، چاره دیگری نیندیشد. این شرایط در جنگ غیرنظامی امروز -که بازیهای رایانهای یکی از مهمترین و پرطرفدارترین حوزههای آن است- نیز وجود دارد و انفعال در این حوزه جایز نیست. محدود کردن دسترسی به بازی هم به گواه تجربه، نهتنها کارآمد نیست، بلکه اثر عکس دارد. ۲ ماه و اندی تا سومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی فاصله داریم. در این نزدیک به ۳ سال، بازیسازان ما چه محصولی در این حوزه تولید کردهاند که در چنین شرایطی بتواند بهمثابه یک جوابیه و عامل خنثیکننده عمل کند؟ با مروری بر بازیهای رایانهای، هر چند نمونههای قابل توجهی درباره جنگهای سوریه و عراق و مساله داعش موجود است اما هیچ محصولی که به ترور مظلومانه حاجقاسم بپردازد، دیده نمیشود. با دست گذاشتن دشمن روی این سوژه که به نوعی خط قرمز ما محسوب میشود، اهمیت توجه به این موضوع در بازیسازی بیش از پیش حس میشود.
***
این بازی تخیلی نیست
کمپین داستانی بازی Call of duty modern warfare 2 برای افرادی که بازی را پیشخرید کردهاند، در دسترس است. سازندگان بازی هنگام معرفی به فضای واقعی داستان اشاره کردهاند. درگیری داستانی Call of duty modern warfare 2بر سر موشکهای ربوده شده از ایران ادامه دارد و در لحظات ابتدایی آن شاهد اتفاقی متفاوت هستیم که کمتر در این مجموعه به آن پرداخته شده است. یک ژنرال ایرانی با نام ساختگی «ژنرال قربانی» توسط نیروهای آمریکایی کشته میشود. این موضوع با واکنش گیمرها مواجه شد. مهر در گزارشی درباره این بازی مینویسد: داستان این نسخه از بازی به موضوعات مختلفی میپردازد و با وجود اینکه بخشی از بازی در خلیج مکزیک روایت میشود، علاوه بر روسیه که دشمن همیشگی این سری بازیها به حساب میآید، ایران نیز پای خود را به آن باز کرده است. در دقایق ابتدایی، شاهد انجام معامله تسلیحات و تجهیزات بین روسیه و ایران هستیم و Ghost که یکی از شخصیتهای شناختهشده کلاف دیوتی است، دستور شلیک موشک و کشتن افراد در صحنه را مییابد.
همچنین این بازیکن است که کنترل موشک را به دست میگیرد و آن را پرتاب میکند و بعداً متوجه میشویم که ایران موشکهای بالستیک آمریکا را دزدیده و فردی به نام «حسن» مسؤول سرقت آن موشکها است. بخشی از پیرنگ درباره یافتن شخصیت حسن است که مدام تلاش میکند تا او را در مراحل مختلف پیدا کند. وجود یک ژنرال ایرانی در بازی Call of duty modern warfare 2تعجب همگان را برانگیخت و بسیاری آن را با صحنهای مشابه مقایسه کردند. البته نام سپاه قدس نیز در بازی آمده است و داستان کاملا تخیلی نیست.
حسن زیانی که در بازی فرمانده سپاه قدس است میخواهد انتقام قتل را بگیرد. سری بازیهای Call of Duty و Battlefield در سالهای اخیر مورد توجه ایران قرار گرفتهاند و بارها شاهد حضور شخصیتهای ایرانی در آنها بودهایم. Battlefield3 نیز همان روند Modern Warfare2 را دنبال کرد؛ داستان آن تلاشی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای بود. ویدئوی کشته شدن یک ژنرال ایرانی در بازی Call of duty modern warfare 2چندین بار در شبکههای اجتماعی پخش شد و افراد مختلفی درباره آن اظهارنظر کردند. برخی میگویند این صحنه تلاشی برای نمایش دادن ترور سردار قاسم سلیمانی است.
ارسال به دوستان
سوره مهر «بیآرام» را منتشر کرد
خاطرات فرمانده گردان کربلا
کتاب «بیآرام» شامل خاطرات دوستان و همرزمان شهید «اسماعیل فرجوانی» راهی بازار نشر شد. به گزارش «وطنامروز»، کتاب «بیآرام» شامل خاطرات دوستان و همرزمان شهید اسماعیل فرجوانی، فرمانده تیپ یکم لشکر 7 حضرت ولیعصر(عج) و فرمانده گردان کربلا، بهقلم فاطمه بهبودی بهتازگی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و راهی بازار نشر شده است. اسماعیل فرجوانی متولد سال ۴۱ در اهواز است که سال ۶۵ در منطقه اروند به شهادت رسید. او پیش از انقلاب سابقه مبارزه با رژیم پهلوی را داشت و پس از انقلاب نیز با شروع جنگ در جبهه حضور پیدا کرد. سال ۶۰ و همزمان با روز میلاد امام حسین(ع) ازدواج کرد و سپس دوباره راهی جبهه نبرد خرمشهر شد.
او در سالهای جنگ ۸ مرتبه مجروح شد و در عملیاتهایی نظیر ثامنالائمه(ع) و کربلای ۴ سلحشوریهای ماندگاری به نام خود ثبت کرد. در عملیات بدر نیز دست راستش قطع شد. شهید فرجوانی در عملیات کربلای ۴ فرمانده گردان کربلا بود و همراه نیروهای خود ایثار عجیبی به نمایش گذاشت که در نهایت با اصابت گلوله دشمن به شهادت رسید و پیکرش در منطقه درگیری باقیماند تا سال ۸۱ تفحص و در اهواز به خاک سپرده شود. کتاب پیشرو ۱۴ فصل و در واقع روایت دارد که راویان خاطرات، در آنها حضور داشته و تکههای روایت مربوط به زندگی و حالات شهید فرجوانی را تکمیل میکنند. عصمت احمدیان، محسن نوذریان، سیدمحمدباقر مروج، سیدمجید شاهحسینی، محسن پویا، سیدحسن موسوی کربلایی، سیدمجید شاهحسینی، زهرا امینی، رحیم قمیشی، مهدی عادلیان، رحیم قمیشی و زهرا امینی از جمله این راویان هستند.
در پایان نیز عکسها و تصاویری از شهید فرجوانی درج شده است.
در قسمتی از این کتاب میخوانیم: «پی حرفش را گرفتم و گفتم و گفتم تا قد قامت الصلاه. یک لحظه به خودم آمدم و فکر کردم مگر میخواهم نماز بخوانم! قاطی کرده بودم. توی دلم گفتم وقتی رسیدم آن دنیا به خدا میگویم من اذان را بلدم، اقامه را هم بلدم اما اشهد را کسی به من یاد نداده است! عراقی عصبانی پشت سرم ایستاده بود و وراجی میکرد که یکمرتبه صدای گلولهای گوشم را پر کرد. پلکهایم را به هم فشار دادم. چیزی بین من و نادر خورد و گوپی صدا کرد. پایم داغ شد. فکر کردم گلوله گرم بدنم را شکافته است. یک نفر داد و بیدادی کرد و خط را روی سر گرفت. چشمهایم را باز کردم. عراقی دیوانه تفنگش را بر زمین انداخت. گلوله به دیوار سنگر پشت سرمان خورده بود. مسعود پایش را گرفته و پخش زمین بود. تکانی به خودم دادم. طوری نشده بودم! خون مسعود به من پاشیده بود. بگومگوی افسر عراقی و سربازی که شلیک کرده بود بالا گرفت. افسر به نشان روی شانهاش اشاره میکرد. رفتارها و زبان بدنش از سرباز میپرسید چه کسی به او اجازه شلیک داده است. از حرکات افسر فهمیدم تیر کمانه کرده و از کنار گوشش رد شده و مرگ را در چند قدمی خود دیده و ترسیده است. افسر به سرباز اشاره کرد که ما را به عقب منتقل کند. مسعود، که میلنگید، تکیهاش را به من داد و رضا روی دوش نادر افتاد».
این کتاب با ۳۲۴ صفحه مصور، شمارگان هزار و ۲۵۰ نسخه و قیمت ۱۱۰ هزار تومان منتشر شده است.
ارسال به دوستان
انتشار فراخوان سیوهشتمین جشنواره موسیقی فجر
دعوت از بهزاد عبدی برای دبیری
با برگزاری ۲ جلسه شورای سیاستگذاری و دعوت از بهزاد عبدی برای دبیری جشنواره موسیقی فجر، شورای سیاستگذاری فراخوان بخش رقابتی و غیررقابتی سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر را منتشر کرد. به گزارش روابط عمومی انجمن موسیقی ایران، شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی فجر طی ۲ جلسه به ارزیابی بخشهای مختلف جشنواره در چند دوره اخیر پرداخت و با بررسی گزینههای موجود برای دبیری سیوهشتمین جشنواره موسیقی فجر از بهزاد عبدی برای مسؤولیت دبیری این دوره دعوت کرد. همچنین فراخوان بخش رقابتی سیوهشتمین جشنواره موسیقی فجر به صورت باکلام و بیکلام در بخشهای موسیقی (دستگاهی، نواحی، کلاسیک غربی، تلفیقی، پاپ، معاصر و ارکسترال ایران، کودک) و ناشر برگزیده، بهترین کتاب موسیقی و جایزه ویژه گروهنوازی منتشر شد. صاحبان آثار از تاریخ ۱۴ آبانماه میتوانند آلبومهای صوتی و کتابهای موسیقی که دارای مجوز از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای رسمی بوده و در بازه زمانی اول مهر ۱۴۰۰ تا اول مهر ۱۴۰۱ (برای آلبومهای صوتی فیزیکی و دیجیتالی) و کتابهای موسیقی از فروردین ۱۳۹۰ تا یک مهر ۱۴۰۱ منتشر شده است بر اساس اعلام فراخوان و با مراجعه به سایت جشنواره مراحل ثبتنام خود را انجام دهند. درباره فراخوان بخش غیررقابتی سیوهشتمین جشنواره موسیقی فجر، گروهها و هنرمندان فعال در عرصه اجرای صحنهای از ۱۴ آبان تا ۱۷ دی امسال فرصت دارند بر اساس شرایط جشنواره در سایت به نشانی www.fajrmusicfestival.com ثبتنام یا به صورت حضوری آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارائه کنند. هیات انتخاب آثار و گروههای جشنواره با انتشار این فراخوان از کلیه گروهها و هنرمندان فعال موسیقی در عرصه اجرای صحنهای دعوت میکند در صورت تمایل با مطالعه دقیق فراخوان و ارسال آثار و مدارک خود در برگزاری و هرچه پربارتر شدن این رویداد هنری مشارکت کنند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
نمایش عکسهای کمتر دیده شده شهید بهشتی
نمایشگاه «یادگار بهشتیان» به مناسبت دوم آبان ماه، نود و چهارمین سالروز تولد شهید آیتالله دکتر بهشتی(ره) در خانه موزه این شهید برپا میشود. به گزارش ایرنا، به مناسبت دوم آبان ماه، نود و چهارمین سالروز تولد شهید آیتالله دکتر بهشتی(ره) نمایشگاه عکس و کتابهای آیتالله دکتر بهشتی با عنوان «یادگار بهشتیان» شامل عکسهایی کمتر دیده شده از زندگی عمومی و خصوصی این شهید بزرگوار از دوم تا هشتم آبانماه در خانه موزه شهید بهشتی برگزار میشود. همچنین در حاشیه این نمایشگاه عکس از کتاب ۶ جلدی «مکتب قرآن» شامل سلسله درسگفتارهای تفسیری شهید بهشتی از آیات قرآنی که توسط بنیاد نشر آثار و اندیشههای شهید آیتالله دکتر بهشتی در سال جاری روانه بازار نشر شده، رونمایی میشود. علاقهمندان برای دیدن آثار نمایشگاه «یادگار بهشتیان» و خانه موزه شهیدبهشتی میتوانند همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۷، جز روزهای تعطیل به خیابان شریعتی، خیابان شهید دستجردی(ظفر)، خیابان صبر، خیابان مطهری، کوچه شهید بهشتی، شماره ۱۲ مراجعه کنند.
***
رونمایی از کتاب خاطرات سلحشور
کتاب خاطرات مهدی سلحشور از دفاعمقدس با عنوان «باغ حاج علی» به همت مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس و مجموعه کتاب هیأت شنبه ۷ آبانماه در حوزه هنری تهران رونمایی میشود. به گزارش «وطن امروز»، مهدی سلحشور در آغاز جنگ تحمیلی به سن قانونی نرسیده بود و نمیتوانست از طریق مسجد محل وارد جبهه شود. علاقه او به جبهه باعث شد به مسجد سیدالشهدا(ع) برود و سن خود را بیشتر اعلام کند. او بالاخره سال ۱۳۶۵ موفق شد از طریق پایگاه مقداد تهران به کردستان برود. وی بعد از غائله کردستان به تیپ ۱۱۰ خاتمالانبیا(ص) پیوست و سپس به لشکر ۱۰ سیدالشهدا(ع) ملحق شد و تا پایان دفاع مقدس در این لشکر حضور داشت. سلحشور پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ در حوادثی مانند جنگ خلیجفارس، مقابله با ضدانقلاب در کردستان و همینطور بحران سوریه به عنوان نیروی داوطلب بسیجی حضور داشت. کتاب «باغ حاج علی» روایت زندگی مهدی سلحشور از حضور در دفاعمقدس است. نام این کتاب یعنی «باغ حاج علی»، به یاد فرمانده قهرمان لشکر ۱۰ سیدالشهدا(ع)، حاج علی فضلی، انتخاب شده است. پیش از این، کتاب «باغ حاج علی» در مسجد مقدس جمکران در مراسم محدودی رونمایی و به بازار عرضه شده بود.
***
نمایشگاه ملی کتاب دفاعمقدس فراخوان داد
ناشران فعال در حوزههای دفاعمقدس، انقلاب اسلامی، مقاومت و پایداری از سوم تا هشتم آبان ماه ۱۴۰۱ برای حضور در یازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاعمقدس میتوانند ثبتنام کنند. به گزارش روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، یازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاعمقدس در راستای توسعه و ترویج فرهنگ دفاعمقدس، ایثار و شهادت همزمان با سیامین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از نوزدهم تا بیست و هفتم آبانماه ۱۴۰۱ به صورت حضوری در شهر مقدس قم برگزار میشود. ناشران سراسر کشور که در حوزههای دفاعمقدس، انقلاب اسلامی، مقاومت و پایداری کتاب منتشر میکنند، از سوم تا هشتم آبانماه ۱۴۰۱ فرصت دارند با مراجعه به سامانه ketab.ir نسبت به ثبتنام در یازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاعمقدس اقدام کنند.
***
«پاس گل» در شبکه امید
«پاس گل» با حال و هوای جامجهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر از شهریورماه روی آنتن شبکه امید رفته است. در این برنامه، استعدادیابی از نوجوانان سراسر کشور انجام میشود. این استعدادیابی یکسری چالشها و پویشهای هفتگی دارد که در سامانه تلوبیون پخش میشود. به گزارش فارس، بچههای علاقهمند به فوتبال استعدادهای خودشان مثل دفاع کردن، روپایی زدن و فری استایل را در قالب فیلم ارسال میکنند و به صورت هفتگی برترینهای این چالشها انتخاب میشوند و به آنها جایزه تعلق میگیرد. از طرفی برگزیدگانی که توسط کارشناسان انتخاب میشوند، در آبانماه عازم مسابقههایی با نام جامجهانی کوچک میشوند و در تیم باشگاه امید به عنوان نماینده ایران در جام چهارجانبهای شرکت خواهند بود. «پاس گل» به تهیهکنندگی سعید شهبازی و کارگردانی علیرضا اسکندریان از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۱ از شبکه امید پخش میشود.
***
آخرین قسمت احضار ساخته میشود
لزلی جانسون- مک گلدریک فیلمنامهنویس آمریکایی به عنوان نویسنده برای آخرین قسمت مجموعه «احضار»، به این مجموعه ترسناک بازمیگردد. به گزارش ایرنا، ددلاین تأیید کرد که مک گلدریک که پیشتر نویسندگی احضار ۲ در سال ۲۰۱۶ و «احضار: شیطان مرا وادار کرد» در سال ۲۰۲۱ را برعهده داشت برای نوشتن داستان فصل چهارم این مجموعه بازمیگردد. دنیای سینمایی احضار مجموعهای از فیلمهای ترسناک فراطبیعی است که توسط برادران وارنر توزیع شده است؛ مجموعهای الهام گرفته شده از پروندههای محققان ماوراءالطبیعه اد (پاتریک ویلسون) و لورین وارن (ورا فارمیگا). دنیای سینمایی احضار به وسیله شرکت نیو لاین سینما، پیتر سفرن و اتمیکمانستر پروداکشنز به وجود آمده است. قسمتهای قبلی این حق امتیاز (فرنچایز) که تاکنون بیش از ۲ میلیارد دلار در گیشه جهانی فروش داشته شامل «احضار» در سال ۲۰۱۳، «آنابل» در سال ۲۰۱۴، «انابل: خلقت» در سال ۲۰۱۷، «راهبه» در سال ۲۰۱۸ و «نفرین لیورونا» و «آنابل به خانه بازمیگردد» هر دو در سال ۲۰۱۹ است. جزئیات مربوط به طرح «احضار ۴» هنوز در دسترس نیست اما جیمز وان و پیتر سفرن برای تهیهکنندگی بازخواهند گشت، چرا که در تمام فیلمهای گذشته این مجموعه به عنوان تهیهکننده فعالیت کردهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|