|
حمله صهیونیستها به سوریه
وزارت دفاع سوریه در بیانیهای از حمله موشکی رژیم صهیونیستی به حومه دمشق خبر داد. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، در این بیانیه آمده است پدافند هوایی ارتش سوریه بیشتر موشکهای شلیک شده را رهگیری کرده است. این وزارتخانه در ادامه گزارش داد این حمله منجر به مجروح شدن یک نظامی سوری شده است. طبق این بیانیه، همچنین حمله رژیم صهیونیستی خساراتی را به همراه داشته است.
ارسال به دوستان
«ریشی سوناک» با کنارهگیری رقبایش تنها نامزد نخستوزیری انگلیس شد
میراثدار بیثباتی
روزنامه دیلی استار درباره لیز تراس نوشته بود: ما یک کاهو خریدیم؛ این کاهو زودتر خراب میشود یا لیز تراس از قدرت کنار میرود؟ خب! کاهو پیروز شد
گروه بینالملل: استعفای نخستوزیر 44 روزه انگلیس نوید این مساله را میدهد که این کشور وارد بدترین دوران سیاسی معاصر خود شده است؛ نبود یک رهبر مقتدر در رأس دولت که باعث بحران اقتصادی و سیاسی عظیمی در جزیره انگلیس شده است.
بعد از برگزیت، انگلیس وارد دوران جدیدی شد. جانسون که خود را نخستوزیر برگزیده انگلیس میدانست استعفا داد و جای خود را به لیز تراس داد که 44 روز هم نتوانست دوام بیاورد و استعفا داد. نخستوزیر مستعفی انگلیس به دلیل سیاستهای اقتصادیاش مورد غضب نمایندگان مجلس بویژه همحزبیهای خود قرار گرفت و استعفا را به قرار در منزل نخستوزیری ترجیح داد. بعد از وی رقابتی بین ۳ گزینه اصلی یعنی ریشی سوناک، موردانت و جانسون شکل گرفت که جانسون همان اول رقابت اعلام کرد قصد ندارد نخستوزیر شود. در رقابتی که بین ریشی سوناک و پنی موردانت صورت گرفت سوناک با توجه به کنارهگیری موردانت گزینه اصلی نخستوزیری انگلیس شد تا به دفتر ریاست وزرای این کشور برود. پنی موردانت در حالی از رقابت برای نخستوزیری کنار رفت که بنا بر گزارش برخی رسانهها از قبیل روزنامه ایندیپندنت، او نتوانسته به حد نصاب لازم برای نامزد شدن در رقابت برای نخستوزیری برسد. در حالی که بر اساس نظرسنجیهای عمومی از همان ابتدا اقبالی به لیز تراس نبود، 180 هزار عضو حزب محافظهکار او را به عنوان نخستوزیر انگلیس انتخاب کردند. حالا هم برای جایگزین تراس دوباره همین روند قرار است تکرار شود.
لیز تراس در دوران نخستوزیری خود فرازونشیبهای زیادی را تجربه کرد. در همان روزهای ابتدایی نخستوزیری او ملکه این کشور در 96 سالگی مرد. نکته جالب اینکه تراس در دوران جوانی از مخالفان سرسخت خاندان سلطنتی بود و حتی در سخنرانیهایی گفته بود که این نظام سلطنتی باید برچیده شود. پس از آن هم که جنگ میان روسیه و اوکراین شدت گرفت و با توجه به بحران انرژی ناشی از تحریم روسیه، سطح حمایت مردمی از تجهیز نظامی و مالی اوکراین به وسیله دولتهای اروپایی کاهش پیدا کرد و دولت انگلیس هم همچون سایر دولتهای غربی برای اقناع مردم جهت ادامه حمایتها از اوکراین دچار مشکل شده است. از طرف دیگر نرخ تورم 10 درصدی در این کشور و افزایش بیسابقه بهای قبوض انرژی سبب نارضایتی شدید شهروندان شد. با توجه به این مشکلات بعید به نظر میرسد هرکسی نخستوزیر جدید این کشور شود، کار سادهای در پیش داشته باشد. لیز تراس، نخستوزیر انگلیس پس از تنها 44 روز مجبور به استعفا شد. این کوتاهترین دوره نخستوزیری در تاریخ این کشور است. چند روز قبل روزنامه دیلی استار با اشاره به فشارها بر لیز تراس برای استعفا، تیتر زد: ما یک کاهو خریدیم، ببینیم این کاهو زودتر خراب میشود یا لیز تراس از قدرت کنار میرود که خب کاهو پیروز شد!
سوناک میراثدار دوران اقتصادی سخت جانسون معروف به دلقک اروپا و لیز تراس، نخستوزیر 44 روزه این کشور است. ریشی سوناک 42 ساله که در رقابت انتخاباتی قبلی رقیب لیز تراس بود و از او شکست خورد، این بار اصلیترین شانس برای نخستوزیری به شمار میرفت، هر چند که رسیدن به اجماع میان محافظهکاران امر دشواری به نظر میرسد و حزب کارگر هم بار دیگر خواستار برگزاری انتخابات سراسری شده است. طبق قوانین انگلیس، کسی میتواند خود را برای نخستوزیری این کشور نامزد کند که از حمایت حداقل ۱۰۰ عضو پارلمان برخوردار باشد. در خبرها آمده بود که روز یکشنبه، ریشی سوناک با بوریس جانسون دیدار دوجانبهای ترتیب داده بود. این دیدار در شرایطی انجام شد که در رقابت قبلی سوناک با لیز تراس برای نخستوزیری، بسیاری از اعضای حزب محافظهکار او را «به خنجر زدن از پشت» به جانسون، محکوم کرده بودند. آنها معتقد بودند با استعفای سوناک از خزانهداری انگلیس در واکنش به رسواییهای متعدد دولت جانسون، سلسله استعفاها در دولت آغاز شد و کار را به جایی رساند که خود جانسون هم مجبور به استعفا شد. ریشی سوناک، وزیر سابق دارایی انگلیس، روز یکشنبه در پیامی توئیتری نامزدی خود را برای تصدی پست نخستوزیری آینده اعلام کرد و گفت، هدفش از این اقدام این است که بتواند اقتصاد کشور را احیا و حزب محافظهکار را متحد کند. مشکل اقتصادی و سیاستهای نامشخص تراس دلیل اصلی کنارهگیری وی از نخستوزیری بود. روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی نوشت که بیش از ۲ میلیون خانوار انگلیسی از پرداخت قبض برق خانههای خود عاجز هستند، این در حالی است که دولت انگلیس برنامههای حمایت از خانوارها را کاهش داده است. بر اساس گزارش سازمانهای دولتی، تا پایان ماه جولای (مرداد) بیش از ۲ میلیون و 300 هزار خانوار انگلیسی از پرداخت قبضهای برق خود عاجز بوده و بیش از یک میلیون و 800 هزار خانوار نیز از پرداخت قبض گاز خود ناتوان هستند، این در حالی است که هزینههای برق و گاز خانوارهای انگلیسی طی 3 ماه گذشته بیش از 25 درصد افزایش داشته و این میزان از پایان سال 2020 تاکنون دوسوم افزایش یافته است. «پیتر اسمیت» مدیر امور سیاسی و قانونی در موسسه ملی انرژی میگوید: «بیش از ۲ میلیون خانوار انگلیسی تاخیر در پرداخت قبضهای برق داشتهاند و این موضوع باعث نگرانی شدید است». وی اضافه کرد: هزینه قبضها طی یک سال تقریبا ۲ برابر شده و ما هنوز همه پیامدهای افزایشهای اخیر قیمتها را لمس نکردهایم. این در حالی است که «جرمی هانت» وزیر مالی انگلیس دوشنبه گذشته خبر داد برنامههای دولت این کشور برای کاهش بار قبضهای برق و گاز بر دوش شهروندان انگلیسی کم میشود. وی اضافه کرد که این کاهش حمایت به دلیل بار سنگینی است که بر بودجه دولت داشته است. تراس که با شعار کاهش مالیاتها موفق شد در انتخابات درون حزبی نخستوزیری پیروز شود، قصد داشت در کوتاهمدت با افزایش استقراض و در میانمدت و بلندمدت افزایش درآمدها از طریق افزایش تولید ناخالص داخلی، اقتصاد انگلیس را متحول کند که پروژه اقتصادی او ناموفق بود و به دلیل اتهام گرایشهای چپگرایانه از سمتش استعفا داد.
استعفای لیز تراس در حالی است که او در جلسه پرالتهاب (چهارشنبه گذشته) پارلمان این کشور با حملات تند حزب رقیب و درخواست برای استعفا مواجه شد و پاسخ داد: «من یک فرد جنگجو هستم و اهل کنار کشیدن نیستم». او در ادامه گفته بود: «بار دیگر بابت اشتباهات اقتصادیای که رخ داده عذرخواهی میکنم اما بابت اشتباهات دیگران عذرخواهی نمیکنم. ما اقداماتی برای مقابله با شرایط سخت اقتصادی انجام دادهایم». در این راستا موسسه «یوگاو» (YouGov) نیز روز سهشنبه نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرد که نشان میداد اکثریت اعضای حزب محافظهکار خواستار استعفای لیز تراس از رهبری این حزب و نخستوزیری انگلیس هستند.
لیز تراس با وعده ایجاد تغییرات اساسی و تقویت بنیه اقتصادی انگلیس بر سر کار آمد و اعلام کرد با کاهش نرخ مالیاتها و افزایش نرخ رشد اقتصادی، یک دوران خوش پسابرگزیت را رقم خواهد زد اما سیاستهای او در عمل کاملا شکست خورد، چراکه نخستین وزیر دارایی دولتش یعنی کواسی کوارتنگ (دوست و متحد سیاسیاش) از یک برنامه اقتصادیای رونمایی کرد که هنوز بودجه آن تامین نشده بود. کواسی کوارتنگ در چارچوب همین برنامه، از کاهش مالیاتها به میزان ۴۵ میلیارد پوند (۴۸ میلیارد یورو) همچنین اعطای یارانه برای انرژی با هدف کمک به خانوارها خبر داد، اقدامی که باعث شد هزینههای استقراض دولت افزایش یابد، بانک مرکزی انگلیس (که سیاستهای تراس با استراتژی آن برای مبارزه با تورم کاملا در تضاد بود) به طور اضطراری مداخله کند و صندوق بینالمللی پول نیز این کشور را توبیخ کند. نتیجه اینکه، کواسی کوارتنگ از مقامش برکنار شد و تراس نیز سعی کرد با عقبنشینی از طرح «کاهش مالیات بر درآمد ثروتمندان»، همچنین انتصاب رقیب سیاسی پیشین خود یعنی جرمی هانت به جای کوارتنگ، بازارها را آرام کند. جرمی هانت نیز تقریبا همه سیاستهای جنجالبرانگیز کوارتنگ را لغو یا معکوس کرد تا از تبعات منفی آنها بکاهد اما این «برگشت به عقب» نیز نتوانست کمکی به اقتصاد آشفته این کشور کند و به این ترتیب پادشاهی بریتانیا همچنان با پیامدهای منفی این طرح از جمله تورم بیسابقه و افزایش نرخ وام مسکن دست به گریبان است. این سیاستها بریتانیا را دچار بزرگترین بحران اقتصادی خود از زمان اجرای برگزیت کرد و محبوبیت سیاسی لیز تراس را نیز به طور بیسابقهای کاهش داد به طوری که بر اساس نظرسنجیهای موسسه YouGov محبوبیت او به «منفی۷۰» رسید. به این ترتیب تراس به نامحبوبترین رهبر حزب محافظهکار در تاریخ انگلیس تبدیل شد و در مقابل، محبوبیت حزب اپوزیسیون یا همان چپ میانه «کارگر» افزایش یافت. افزایش محبوبیت «حزب کارگر» تا به آنجا بود که رهبر آن پس از استعفای خانم تراس، خواستار برگزاری انتخابات سراسری شد. تراس از منتقدان سرسخت ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و جنگ او در اوکراین بود؛ به همین دلیل نیز یکی از نخستین واکنشها به استعفای او را مسکو داشت. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد بریتانیا هرگز چنین رسواییای از یک رهبر ندیده است و افزود که تراس به دلیل «بیسوادی فاجعهبارش» در یادها خواهد ماند. کاهش نرخ مالیات بر درآمد دهک بالای جامعه از ۴۵ به ۴۰ درصد که بخشی از این طرح بود جنجالی شد و منتقدان لیز تراس، او را متهم به طرفداری از میلیاردرها در بحبوحه بحران مالی در این کشور کردند. عقبنشینی دولت تراس درحالی است که انگلیس بحران اقتصادی کمسابقهای را تجربه میکند. بحران انرژی و جنگ اوکراین موجب شده از یک سو نرخ تورم در این قدرت اقتصادی اروپایی ۲ رقمی شود و از سوی دیگر بدهیهای دولتی هم به بالاترین سطح خود طی سالهای اخیر برسد.
***
اسکاتلند خطاب به سوناک: استقلال میخواهیم!
نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند ضمن تبریک به نخستوزیر جدید بریتانیا، تاکید کرد او منتخب مردم اسکاتلند نیست و اسکاتلندیها خواهان جدایی از بریتانیا هستند. وزیر اول اسکاتلند انتخاب ریشی سوناک به عنوان نخستین نخستوزیر آسیایی بریتانیا را لحظهای مهم خواند و به او تبریک گفت. به گزارش تسنیم، خانم استورجن در رشته توئیتی که منتشر کرده، سوناک را نخستوزیری غیر منتخب برای مردم اسکاتلند خوانده و خواستار برگزاری هر چه زودتر انتخابات عمومی و زمینهسازی برای استقلال اسکاتلند از بریتانیا شده است.
ارسال به دوستان
گزینه جریان نزدیک به آمریکا و عربستان برای بار چهارم در انتخابات ریاستجمهوری لبنان رأی نیاورد
شکست دوباره غربگراها در لبنان
پارلمان لبنان در نشست دیروز خود نیز برای انتخاب رئیسجمهور ناکام ماند. در پی رایگیری از نمایندگان پارلمان لبنان، نتیجه حاصل شده، 50 رای سفید، 39 رای برای «میشل معوض» و 10 رای به نام «عصام خلیفه» بود و روی 13 برگه نیز عبارت «لبنان جدید» نوشته شده بود. بعد از ناکامی دوباره پارلمان لبنان برای انتخاب رئیسجمهور، جلسه بعدی به روز پنجشنبه ساعت 11 صبح موکول شد. پنجشنبه هفته گذشته بود که دومین نشست پارلمان لبنان برای انتخاب رئیسجمهور جدید بعد از تعویق یک هفتهای با حضور 110 نماینده برگزار شد. در جریان رایگیری از نمایندگان پارلمان برای معرفی رئیسجمهور جدید، نتیجه حاصل شده 55 رای سفید، 42 رای برای میشل معوض، 4 رای باطله، یک رای به نام «میلاد اوملهب» بود و روی 17 برگه نیز عبارت «لبنان جدید» نوشته شده بود. بر این اساس با به حد نصاب نرسیدن تعداد آرای هر یک از نامزدها پارلمان لبنان در نشست دوم خود برای انتخاب رئیسجمهور نیز ناکام ماند. روز شنبه «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان اعلام کرد بعد از پایان مهلت قانون اساسی برای انتخاب رئیسجمهور، او به دنبال جلب نظر گروههای پارلمانی و رهبران احزاب درباره دعوت به برگزاری دیدارها و گفتوگوی آزاد با هدف هموار کردن راه جهت انتخاب رئیسجمهور جدید خواهد بود. وی تصریح کرد گفتوگوی مورد نظرش تحت عنوان حمایت گستردهتر پارلمان برای انتخاب رئیسجمهور توافقی است تا لبنان در بحرانهای بیشتری غرق نشود و شرط اساسی برای قرار گرفتن کشور در مسیر بهبود، توقف روند فروپاشی است.
این برای بار چهارم است که گزینه غربگرا و نزدیک به عربستان نتوانسته به کرسی ریاستجمهوری دست یابد. میشل معوض، گزینه جریان 14 مارس برای انتخابات ریاستجمهوری است که هر بار رای او کمتر میشود. از سوی دیگر جریان مقاومت و 8 مارس هنوز گزینه نهایی خود را برای انتخابات ریاستجمهوری رونمایی نکرده است. چند گزینه برای جریان مقاومت در نظر گرفته شده است که به نظر میرسد «سلیمان فرنجیه» گزینه اصلی گروه 8 مارس است که هنوز وارد عرصه نشده است. منابع مذکور تاکید کردند به نظر میرسد عربستان، آمریکا و فرانسه که به شکل جدی اقدام به مداخله در پرونده سیاسی لبنان کردهاند، منافع خود را در پرونده ریاستجمهوری لبنان میبینند و پرونده تشکیل دولت روی میز مذاکرات آنها قرار ندارد. البته سیگنالهایی وجود دارد که نشان میدهد این کشورها تلاش دارند دولت لبنان در بازه فعلی تشکیل نشود و پیش از آن تکلیف پرونده انتخاب رئیسجمهور روشن شود. کشورهای مذکور گزینههای مورد نظر خود را برای ریاستجمهوری آینده لبنان دارند که بارزترین آنها «ژوزف عون» فرمانده ارتش لبنان است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
امیرعبداللهیان:
آماده بررسی ادعای فروش پهپاد در جلسه مشترک با اوکراین هستیم
وزیر امور خارجه کشورمان شب گذشته در دیدار با مدیران عضو اتحادیه اوآنا (سازمان خبرگزاریهای آسیا- اقیانوسیه) با اشاره به شایعه فروش پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین گفت: ما هیچ سلاح و پهپادی به روسیه برای به کارگیری در جنگ با اوکراین نداده و نخواهیم داد. به گزارش ایرنا، حسین امیرعبداللهیان تصریح کرد: همکاریهای روسیه و ایران به دور از جنگ اوکراین ادامه پیدا خواهد کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به اینکه ما با روسیه دارای همکاریهای متنوع از جمله در حوزه دفاعی هستیم، اظهار داشت: در گدشته تسلیحاتی را از روسیه گرفتهایم و در اختیار روسیه قرار دادهایم اما در جریان جنگ اوکراین خیر. وی افزود: در تماس با آقای جوزف بورل گفتم آمادهام تیمی از کارشناسان نظامی ایران و اوکراین ادعای استفاده از پهپاد ساخت ایران در جنگ اوکراین را بررسی کنند.
***
کنعانی:
رفتار آمریکاییها ریاکارانه است
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره حمایت آمریکا از ائتلاف براندازان و اغتشاشگران و اظهارات مقامات این کشور که گفتهاند مذاکرات رفع تحریمها از دستورکار خارج شده است، گفت: رفتار آمریکاییها بسیار ریاکارانه است و هم ریاکاری میکنند و هم رسما دروغ میگویند. آمریکاییها بارها و بارها از کانالهای مختلف پیام میدهند و از آمادگی خود برای بازگشت به توافق سخن میگویند. مذاکرات در این زمینه انجام شده و صورت مساله روشن است و پاسخ ایران در این باره واضح است. دیدگاهها و مطالبات جمهوری اسلامی ایران کاملا قانونی، روشن و منطقی است. کنعانی افزود: به نظر میآید آمریکاییها دچار دوگانگی هستند و در این زمینه احیانا به مسائل داخلی خود نگاه میکنند و هم شاید نیمنگاهی به تحولات داخلی ایران دارند؛ اغتشاشاتی که خودشان در ورای تهییج و تحریک آن هستند. آمریکاییها باید بدانند ایران کشور مقتدری است و نمیتوانند ایران را با تهییج، ارعاب و تحریک وادار به دادن امتیازات یکجانبه کنند. مسیر توافق کاملا دوجانبه است. تعهد در مقابل تعهد، پیام واضح ما است. سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مذاکرات رفع تحریمها و اینکه گفته میشود ایران به دنبال نگه داشتن مذاکرات تا زمستان سرد در اروپاست نیز گفت: در چارچوب برجام مذاکرات و توافقات لازم انجام شده است. صرفا مذاکره برای مذاکره انجام نمیدهیم. با پیشنویسها و مذاکراتی که شده و اسنادی که تبادل شده، زمینه برای جمعبندی توافقات و بازگشت طرفها به توافق و اجرای برجام فراهم است. اشکالی که ما میبینیم دوگانگی در مواضع و عمل طرف آمریکایی است. در مواضع نکتهای را مطرح میکنند و در عمل رفتار دیگری نشان میدهند.
***
سارکوزی:
اروپا گروگان اشتباهات و اقدامات بدون فکر شده است
سارکوزی میگوید اروپا گروگان اشتباهات محاسباتی، عصبانیت و اقدامات بدون فکر شده است. به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، نیکولا سارکوزی، رئیسجمهور اسبق فرانسه گفت مسائل مربوط به سیاست خارجی و ارسال تسلیحات به اوکراین فراتر از وظایف کمیسیون اروپاست که در درجه اول یک سازمان سیاسی است. وی افزود: اول از همه، کمیسیون اروپا یک نهاد سیاسی است. من نمیدانم اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، بر اساس کدام ماده از قراردادهای اروپایی میتواند صلاحیت خود را در زمینه خرید تسلیحات و سیاست خارجی توجیه کند؟ سارکوزی به هفتهنامه فرانسوی Le Journal du Dimanche گفت: اتحادیه اروپایی باید مراقب باشد به تشدید تنش نظامی در اوکراین دامن نزند. تنها چیزی که امروز اروپاییها میشنوند، تخصیص میلیاردها دلار اضافی برای خرید تسلیحات است؛ سلاحهای بیشتر، مرگومیر بیشتر، جنگ بیشتر!
***
اختلاف در اردوگاه نتانیاهو
فایل صوتی افشا شده از سخنان «بزالل اسموتریچ» رئیس حزب راست افراطی «صهیونیستم مذهبی» علیه متحدش «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر پیشین و رئیس اپوزیسیون در فلسطین اشغالی جنجال به راه انداخت و آتش تنشهای داخلی در جامعه صهیونیستی را بیش از پیش روشن کرد. شبکه «کان ۱۱» تلویزیون رژیم صهیونیستی یکشنبه شب (۲۳ اکتبر) فایلهایی صوتی افشا کرد که در آن اسموتریچ متحد سیاسی خود یعنی بنیامین نتانیاهو را با زشتترین الفاظ توصیف میکند. در این فایل صوتی، اسموتریچ حدود یک هفته قبل از برگزاری انتخابات پارلمانی که قرار است اوایل ماه آینده برگزار شود، بشدت انتقاد میکند. وی میگوید: «اگر میخواستم 2 کرسی از بیبی [نتانیاهو] جذب کنم، باید رو در رو به او حمله میکردم و او را میزدم. او دروغگو و پسر دروغگو (کذاب ابن کذاب) است. آیا [نتانیاهو] ادعا میکند که نمیخواست لیست واحد (عربی) را وارد کند؟ با تمام وجودش میخواست. وقتی با من مصاحبه میکنند، دروغ نمیگویم».
***
کاظمیقمی:
آمریکا برای درگیرکردن طالبان با ایران تلاش میکند
حسن کاظمیقمی، نماینده ویژه رئیسجمهور ایران در امور افغانستان گفت: هیچکدام از کشورهای منطقه حتی پاکستان جاذبه و ظرفیت مهاجرپذیری جمهوری اسلامی را ندارند و هیچ کشوری مانند ایران نیز اثرپذیر از تحولات افغانستان نیست. وی افزود: تلاش آمریکا برای درگیر کردن طالبان با ایران، سیاستهای آمریکا برای افزایش ناامنی در منطقه به همراه عدم تشکیل دولت فراگیر ملی از چالشهای ایران در مواجهه با افغانستان است. نماینده ویژه ایران در امور افغانستان اظهار داشت: آمریکا در عراق شکست خورد اما خروج آنها از این کشور برنامهریزی شده بود و آنها در تلاشند با ایجاد جنگهای نیابتی و حمایت از گروهکهای تکفیری، مانع اثرگذاری چین، روسیه و ایران در این کشور شوند.
ارسال به دوستان
جو بایدن، در پاسخ به سوالی درباره حضور در انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا:
شاید فردا بمیرم!
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه گمانهزنیها درباره وضعیت سلامتش را «به حق» دانست و گفت ممکن است فردا مریض شود و بمیرد. به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، بایدن در مصاحبهای در پاسخ به سوالی درباره گمانهزنیها درباره وضعیت سلامت خود و احتمال شرکت در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا گفت: «فکر میکنم نگرانی از سلامت دیگران بحق باشد، از جمله درباره سلامتی من». رئیسجمهور آمریکا افزود: «به نظرم چنین چیزی کاملا بحق باشد. فکر میکنم بهترین راه برای قضاوت این باشد که به من نگاه کنند. آیا من کند شدهام؟ آیا همان سرعت سابق را دارم؟» بایدن در ادامه گفت: «من به سرنوشت احترام زیادی میگذارم. ممکن است فردا مریض شوم و میدانید؟ همین فردا بیفتم و بمیرم». او همچنین گفت: «درباره سطح انرژی من و اینکه چقدر توانایی انجام کارها را دارم، فکر میکنم مردم باید نگاه کنند و بگویند آیا او هنوز همان اشتیاق انجام کارش را دارد؟ اگر فکر میکنند هنوز توانایی دارم، پس مشکلی نیست ولی اگر اینطور فکر نمیکنند، باید تشویقم کنند که [برای انتخابات] اقدام نکنم». مسنترین رئیسجمهور آمریکا که ماه آینده ۸۰ ساله میشود، افزود: «در حال حاضر بزنم به تخته، نمیخواهم خودم را چشم بزنم ولی سلامت خوبی دارم. از همه لحاظ، از نظر فیزیکی و روانی، درست کار میکنم.
بایدن از زمان ورود به رقابت انتخاباتی سال ۲۰۲۰ از سوی رقیبش «دونالد ترامپ» به عدم سلامت فیزیکی و ابتلا به زوال عقل متهم شده است. نتایج نظرسنجیهای مختلف در آمریکا نیز حاکی از نگرانی اکثریت آمریکاییها از وضع سلامتی بایدن است. گافهای کلامی متعدد بایدن، سر خوردن از پلههای هواپیما، افتادن از دوچرخه در برابر دوربینهای خبری و چند بار دست دادن با شخصیتی خیالی، از جمله اتفاقاتی بوده که گمانهزنیها درباره وضعیت سلامتی او را افزایش داده است. بایدن همچنین در یک ویدئو در حال دست دادن با «چاک شومر» رهبر دموکراتهای سنای آمریکا دیده میشود. قسمت «غیرعادی» این ویدئو با بیش از 5 میلیون بازدید، زمانی است که پس از دست دادن شومر با دیگر مقامهای حاضر در برابر دوربین، بایدن دوباره دستش را برای دست دادن با این سناتور آمریکایی دراز میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|