|
کانال 1.4 میلیون واحدی دوباره به دست آمد
دیروز شاخص کل با افزایش 17 هزار و 988 واحد کانال 1.4 میلیون واحدی را مجدداً پس گرفت و به رقم یک میلیون و 407 هزار و 740 واحد رسید. همچنین شاخص کل با معیار هموزن با افزایش 3100 واحد به رقم 396 هزار و 210 واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 5 میلیون و 209 هزار میلیارد تومان رسید. معاملهگران دیروز بیش از 13.4 میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب 540 هزار فقره معامله به ارزش 6 هزار و 797 میلیارد تومان دادوستد کردند.
ارسال به دوستان
یورو نیوز: مبالغ قبوض برق و گاز در تمام پایتختهای کشورهای اتحادیه اروپایی ۲ برابر شد
قبضهای نجومی در اروپا
افزایش قیمت انرژی در اروپا در حالی است که هنوز زمستان سخت در این قاره شروع نشده است
گروه اقتصادی: خانوارهای اروپایی بیش از هر زمان دیگری برای برق و گاز طبیعی خود هزینه میکنند، این در حالی است که دولتهای اروپایی میلیاردها دلار برای محافظت از مصرفکنندگان در برابر بحران انرژی هزینه کردهاند. به گزارش «وطنامروز»، در سال 2021 صادرات نفت و گاز روسیه 49 درصد و 14 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میداد و اتحادیه اروپایی دریافتکننده اصلی صادرات انرژی روسیه بود. وابستگی شدید اروپا به نفت و گاز روسیه پس از محدویتهایی که این کشور روی صادرات خود انجام داد فشار جدی بر اقتصاد قاره سبز وارد کرده است.
حالا زمستان سرد به کابوس شهروندان اروپایی تبدیل شده است. نیمه دوم سال 2021 افزایش شدید قیمت انرژی، اتحادیه اروپایی را فراگرفت. قیمت سوخت در نتیجه جنگ اوکراین با افزایش بیسابقه همراه شد که این موضوع به نگرانیهای مربوط به امنیت عرضه انرژی در اتحادیه اروپایی نیز منجر شده است. افزایش قیمت گاز و برق در اروپا در نتیجه کاهش عرضه روسیه باعث افزایش تورم، اختلال در فعالیتهای صنعتی و تحمیل قبوض بیسابقه به مصرفکنندگان در آستانه زمستان نیمکره شمالی شده است. با وجود سطوح بالای ذخیرهسازی گاز و جریان ثابت گاز طبیعی مایع (LNG)، این قاره همچنان با خطرات کمبود برق، خاموشی و جیرهبندی انرژی مواجه است که میتواند در روزهای آتی کیفیت زندگی شهروندان اروپایی را بشدت تحت تاثیر قرار دهد. پیشبینیهای اولیه که توسط مرکز اروپایی پیشبینیهای هواشناسی (ECMWF) در روز پنجشنبه منتشر شد، حاکی از آن است که اروپا ممکن است ماه دسامبر (آذر و دی) با یک سرمای بیسابقه مواجه شود که تقاضای بیشتر انرژی را میطلبد، در چنین شرایطی کشورها تلاش میکنند با ذخایر محدود گاز کنار بیایند.
افزایش ۲ برابری قبوض برق اروپاییها
دادههای جدید یورونیوز نشان میدهد قبوض گاز و برق در تمام پایتختهای اتحادیه اروپایی تقریبا ۲برابر شده است. بر اساس این دادهها، هزینههای انرژی برای خانوارها در سراسر اروپا در مقایسه با یک سال گذشته تقریبا ۲برابر شده است. در شاخصهای بهای انرژی خانوارها، قبوض گاز ۱۱۱ درصد و برق ۶۹ درصد افزایش یافته است. به طور متوسط، این ۲ رقم به معنای افزایش 90 درصدی (یا تقریبا 2برابری) نسبت به سال گذشته است. این تحقیق که توسط Energie-Control اتریش، سازمان تنظیم مقررات انرژی و خدمات عمومی مجارستان (MEKH) و یک شرکت مشاوره انرژی
(VaasaETT) منتشر شده است، تأثیر کبودیهای جنگ اوکراین بر اروپا را نشان میدهد این موضوع باعث ایجاد بحران افزایش هزینههای زندگی شده است. تحلیلگران اروپایی با اشاره به اینکه چگونه تهاجم روسیه بر قیمت انرژی تأثیر گذاشته است، گفتهاند که این امر باعث «ابهام در امنیت انرژی» و «کاهش تحویل گاز روسیه یا پایان کامل عرضه» شده است. پس از آنکه کشورهای غربی، مسکو را به دلیل تهاجم به اوکراین تحریم کردند و آمریکا روسیه را به راهاندازی «جنگ انرژی» متهم کرد، روسیه در ماه سپتامبر (شهریور) عرضه گاز نورداستریم به اروپا را کاهش داد و در نهایت آن را متوقف کرد. حالا خانوارهای اروپایی بیش از هر زمان دیگری برای برق و گاز طبیعی مجبور به پرداخت پول میشوند، حتی در شرایطی که دولتها میلیاردها دلار برای محافظت از مصرفکنندگان در برابر بحران انرژی هزینه
میکنند.
به گفتهVaasaETT، ماه اکتبر میانگین هزینه گاز برای مصرفکنندگان در اتحادیه اروپایی و انگلیس 0.18 یورو به ازای هر یک کیلووات ساعت بود که 2 برابر سال قبل افزایش داشته است. قبوض برق نیز با 67 درصد افزایش به 0.36 یورو در هر کیلووات ساعت رسیده است. این شرکت مشاوره انرژی خاطرنشان میکند که این دادهها پس از وعده رئیس کمیسیون اتحادیه اروپایی برای اختصاص بیش از 550 میلیارد یورو برای محافظت از مشاغل و شهروندان در برابر بحران انرژی مشخص شد. فیلیپ لوئیس، مدیر VaasaETT گفته است: «اگر کشورها این نوع حمایت را ارائه نمیکردند، احتمالا صورتحسابهای خانوارها حتی بالاتر میرفت». بلومبرگ اشاره میکند که در طول ماه، قیمت برق در اروپا به طور متوسط 3.4 درصد و برای گاز 2.5 درصد افزایش یافته است. بیشترین افزایش در هزینه برق در دوبلین ثبت شد که در آن تعرفهها 44 درصد افزایش یافت و در رم میانگین هزینه گاز 97 درصد افزایش یافته است.
آب و هوای غیرمنتظره در ماه اکتبر( مهر و آبان) برای مصرفکنندگان و دولتها آسودگی خاطر به ارمغان آورده بود، زیرا افراد کمتری از وسایل گرمایشی استفاده کردند. با این حال، با نزدیک شدن به فصل زمستان در اروپا، قیمتها افزایش خواهد یافت که میتواند مشکلاتی را در آینده برای رهبران سیاسی ایجاد کند که سعی در کاهش مصنوعی هزینهها (سوبسید) دارند. اگر بحران انرژی یک سال یا بیشتر طول بکشد، کاهش مصنوعی قیمتها برای کشورهای اروپایی گران تمام خواهد شد و در پایان، مشتریان و شهروندان فراموش میکنند که این قیمتها واقعی نیستند و در نهایت با معمولی دانستن آنها، حذف آنها تقریبا غیرممکن خواهد شد.
اروپا عاجز از تعیین سقف قیمت برای گاز روسیه
به گزارش بلومبرگ، کمیسیون اتحادیه اروپایی، بازوی اجرایی این اتحادیه اعلام کرد، تعیین سقف قیمتی برای واردات گاز از روسیه، بهترین رویکرد برای مهار هزینههای انرژی در بحبوحه وخیم شدن بحران هزینههای زندگی در سراسر این اتحادیه نیست. ایده اعمال سقف قیمتی بر تمام واردات گاز از روسیه توسط تعدادی از کشورها از جمله ایتالیا، یونان، لهستان و بلژیک مطرح شد. کمیسیون اروپا از ابتدا با این ایده مخالف بوده است اما موافقت کرد تا این ایده با رهبران سایر کشورها مطرح شود.
چندین هفته این گفتوگوها ادامه یافته اما هیچ تصمیمی در این باره گرفته نشده است. با در نظر گرفتن گزینههایی که اتحادیه اروپایی در حال بررسی آنهاست، اگر تصمیم هم گرفته شود، احتمالا سقف قیمتی برای گاز تعیین نخواهد شد.
این گزینهها توسط کمیسیون اروپا به رهبران کشورهای عضو ارائه شده است. در گفتوگوهای ماه گذشته، پیشنهادی وجود داشت که شرکتکنندگان آن را «کریدور قیمت پویا برای گاز وارداتی» نامیدند و کمیسیون اروپا اعلام کرده بود ممکن است برای بررسی آن تمایل داشته باشد. با این حال، اکنون، بلومبرگ گزارش داده است که این بازوی اجرایی اتحادیه اروپایی، نظرش را عوض کرده و اقدامات دیگری را برای کاهش قیمت انرژی اعمال خواهد کرد.
این بدان معناست که زمان بیشتری طول میکشد تا کشورهای عضو اتحادیه اروپایی درباره چگونگی مقابله با این بحران تصمیم بگیرند؛ این در حالی است که این تصمیم باید در سریعترین زمان ممکن اتخاذ و اقدامات اجرایی شود.
ارسال به دوستان
مهرداد بذرپاش، رئیس کل دیوان محاسبات در حاشیه اجلاس اینتوسای با بیش از 10 نفر از همتایان خود دیدار و گفتوگو کرد
دیپلماسی فعال دیوان محاسبات در اجلاس اینتوسای
گروه اقتصادی: رئیس کل دیوان محاسبات که برای شرکت در بیستوچهارمین نشست مجمع عمومی سازمان اینتوسای عازم برزیل شده است، با برخی رؤسای دیوان محاسبات کشورهای حاضر دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش «وطنامروز»، مهرداد بذرپاش با رؤسای دیوان محاسبات کشورهای پرتغال، جامائیکا، مالزی، چین، یونان، سنگال، گواتمالا، قرقیزستان و ارمنستان دیدار و گفتوگو کرد.
دیدار رئیس دیوان محاسبات چین
در ادامه دیدارهای دوجانبه رئیس کل دیوان محاسبات کشورمان با همتایان خود در سایر کشورهای جهان در حاشیه مجمع اینتوسای، مهرداد بذرپاش با ژانگ کی، رئیس دیوان محاسبات چین دیدار و گفتوگو کرد. بذرپاش در این دیدار ضمن اشاره به قدمت دیرینه 2 کشور، به روابط راهبردی و اشتراکات متعدد تاریخی میان 2 کشور اشاره کرد و گفت: ایران و چین شرکای استراتژیک یکدیگرند که در مقابل سیاست یکجانبهگرایی آمریکا ایستادهاند. برگزاری دورههای آموزشی مشترک و امکان تبادل و انتقال دانش انباشته دیوان محاسبات کشورمان به دیوان محاسبات چین در حوزههای مختلف حسابرسی دولتی از دیگر پیشنهادهای بذرپاش در این دیدار بود که با استقبال طرف چینی مواجه شد. ژانگ کی نیز در این دیدار با تبیین ساختار دیوان محاسبات چین و اشاره به روابط قدیمی 2 کشور، بر لزوم ارتقای سطح همکاریهای حرفهای میان 2 دیوان تاکید کرد.
دیدار رئیس سازمان آفروسای
همچنین بذرپاش با ممدو فایه، رئیس دیوان محاسبات سنگال و رئیس سازمان آفروسای (سازمان دیوان محاسبات کشورهای آفریقایی) در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان اینتوسای دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار، بذرپاش با تاکید بر این نکته که کشورهای اسلامی باید قدرتمندترین اتحادها را تشکیل دهند گفت: ارتقای وضعیت اقتصادی کشورهای اسلامی با همکاری و توسعه روابط تجاری و اقتصادی این کشورها در کنار تعمیق روابط فرهنگی کشورهای مسلمان باید مورد توجه قرار گیرد.
ممدو فایه نیز در این دیدار ضمن قدردانی از بذرپاش بابت برگزاری این دیدار و استقبال از پیشنهادهای ابتکاری دیوان محاسبات کشورمان، اعلام کرد دیوان محاسبات سنگال آمادگی دارد یادداشت تفاهم همکاری میان ۲ دیوان را در آینده نزدیک در تهران امضا کند.
دیدار رئیس کل دیوان محاسبات قرقیزستان
بذرپاش با احمدف، رئیس کل دیوان محاسبات قرقیزستان نیز دیدار و گفتوگو کرد. در ابتدای این دیدار، بذرپاش با قدردانی از اعلام موضع رسمی دیوان محاسبات قرقیزستان درباره حمایت از تاسیس سازمان دیوان محاسبات کشورهای اسلامی و با بیان اینکه توسعه روابط با کشورهای منطقه از اولویتهای اصلی سیاست خارجی کشور است، خواستار گسترش و تعمیق روابط دوجانبه با دیوان محاسبات کشور دوست قرقیزستان شد. بذرپاش همچنین ضمن تاکید بر لزوم دستیابی به چارچوبی معین برای تداوم و تعمیق همکاریهای دوجانبه، پیشنهاد کرد یادداشت تفاهم همکاری میان 2 دیوان در آینده نزدیک نهایی و در تهران به امضای طرفین برسد. احمدف نیز در این دیدار ضمن تاکید بر اشتراکات فرهنگی و تاریخی و جغرافیایی میان ۲ ملت ایران و قرقیزستان و قدردانی از دکتر بذرپاش بابت برگزاری این دیدار و استقبال از پیشنهادهای ابتکاری دیوان محاسبات کشورمان، اعلام کرد دیوان محاسبات قرقیزستان آماده همکاری همهجانبه با دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران است و امضای یادداشت تفاهم همکاری میان ۲ دیوان در آینده نزدیک به این روابط استحکام خواهد بخشید.
دیدار رئیس هیأت دیوان محاسبات ارمنستان
بذرپاش با کارن آرستمیان، رئیس هیات دیوان محاسبات ارمنستان نیز دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار، بذرپاش با بیان اهمیت تعمیق روابط با همسایگان برای جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ایران قرنهاست روابط بسیار خوبی با همسایگان خود دارد و تنها در مقابل تهاجم دشمنان از خود دفاع کرده است و دفاع از تمامیت ارضی و سرزمین، اصل خدشهناپذیر ماست.
سازمان اینتوسای، سازمان بینالمللی مؤسسات عالی حسابرسی به عنوان مرجع جهانی دیوان محاسبات کشورهای جهان در حوزه استانداردها و روشهای کاری در حوزه حسابرسی دولتی است که با داشتن ۱۹۲ عضو به عنوان بزرگترین سازمان پس از سازمان ملل متحد تلقی میشود.
ارسال به دوستان
واکاوی دلایل جهشهای ارزی گاه و بیگاه در اقتصاد ایران و راه اساسی خلاصی از آن
جای خالی مالیات بر عایدی سرمایه در بازار ارز
روز گذشته هر دلار آمریکا در بازار آزاد در کانال 35 هزار تومان معامله شد
گروه اقتصادی: شفافسازی بازار ارز با شناسایی بازیگران اصلی و متعهد کردن آنها به ثبت اطلاعات و همزمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه میتواند مانع جهشهای غیرمنطقی در بازار ارز شود.
البته راه سخت دیگری نیز پیش روی دولتمردان وجود دارد؛ تغییر نقشه ارزی تجاری کشور و حرکت از دلار و یورو به سمت ارزهای محلی که بعید به نظر میرسد این مهم حداقل در یک دهه آینده در دسترس باشد.
به گزارش «وطنامروز»، رشد این روزهای قیمت ارز را نمیتوان تنها به دلایل اقتصادی مرتبط دانست؛ به طور کلی رکورد قیمت دلار در پاییز 1401 ناشی از مجموعه عوامل سیاسی، اجتماعی و صد البته اقتصادی است. از یک سو تبلیغات گسترده معاندان برای خرید دلار و تبدیل داراییهای ثابت و از سوی دیگر اخباری مبنی بر به نتیجه نرسیدن مذاکرات باعث شده است که در آستانه جامجهانی و افزایش تقاضای دلار به شکل نقدی شاهد جهش نرخ ارز باشیم. موضوع قابل توجه در این میان نه افزایش کنونی نرخ ارز، بلکه بررسی دلایل ریشهای واکنشهای اینچنینی بازار ارز کشورمان به متغیرهای اقتصادی است؛ دلایلی که اگر فکر اساسی به حال آنها نشود تا سالهای سال میتواند اقتصاد کشورمان را از جانب قیمت ارز تحت تاثیر قرار دهد.
مدیریت بازار ارز و مسکن در گرو اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه
یکی از ابزارهایی که با استفاده از آن میتوان بازار داراییها از جمله بازار ارز را از وجود دلالان و سفتهبازان خالی کرد، پایه مالیات بر عایدی سرمایه است که با وجود گذشت 7 ماه از تاریخ اعلام وصول هنوز در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار نگرفته است.
مالیات بر عایدی سرمایه یکی از پایههای مالیاتی است که در بسیاری از کشورها استقرار دارد.
مالیات بر عایدی سرمایه، در واقع مالیاتی است که از سود یا درآمد حاصل از خرید و فروش در بازار داراییها مانند بازار ارز، طلا، مسکن، زمین و خودرو دریافت میشود. هدف از این اقدام، از بین بردن تقاضای غیرمصرفی در بازار داراییها و جلوگیری از رشد غیرمنطقی و بدون دلیل این نوع داراییهاست. منظور از بازار داراییها، بازار سرمایه و بازار اوراق بهادار نیست.
مالیات بر عایدی سرمایه بیش از 100 سال است در بسیاری از کشورها پایهگذاری شده و بیش از آنکه ابزاری برای منابع بودجه دولت باشد، ابزاری برای مدیریت انگیزهها، مدیریت نقدینگی، هدایت نقدینگی و اعتبار و جلوگیری از بروز تورم در بازار دارایی بهدلیل فعالیتهای سوداگرانه است. به همین دلیل معمولا در برخی کشورها تا نرخهای 90 درصد هم برای اخذ مالیات بر عایدی سرمایه از فعالیتهای سوداگرانه در نظر گرفته میشود.
یکی از دلایل رشدهای غیرمنطقی قیمتها در بازار ارز و مسکن در ایران جولان دلالان در فقدان مالیات بر عایدی سرمایه است.
مالیات بر عایدی سرمایه در انتظار صحن علنی
شور دوم طرح مالیات بر عایدی سرمایه در 21 فروردین سال 1401 با حضور مسؤولان دستگاههای اجرایی مرتبط با موضوع، دیوان محاسبات و کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با اصلاحاتی در عنوان و متن به تصویب رسید. اما با وجود اینکه این طرح در 21 فروردینماه به تصویب کمیسیون اقتصادی رسیده و به صحن علنی مجلس ارسال شده است، هنوز در دستور کار صحن علنی مجلس قرار نگرفته است. چند ماه پیش این طرح بهعنوان یکی از چند اولویت بررسی در صحن قرار گرفت اما آنقدر به دلیل طرحها و لوایح دوفوریتی، طرحها و لوایح اعاده شده از شورای نگهبان، استیضاح، نطقهای میاندستور و تذکرات وقت مجلس گرفته شد که هنوز در دستور کار صحن علنی قرار نگرفته است. بررسی دستور کارهای مجلس نشان میدهد طرح مالیات بر عایدی سرمایه در ماههای اخیر چند بار به عنوان اولویت دستور کار مجلس قرائت شده است اما به دلایل نامعلومی دستور کارهای مجلس مدام تغییر میکند و این طرح جای خود را به طرحها و دستور کارهای دیگری میدهد.
بهرهبرداری از سامانه برخط بازار متشکل ارزی دیگر اقدام بانک مرکزی برای کاستن از التهاب حاکم بر صرافیها بود. این سامانه با هدف تسهیل ارائه خدمات به متقاضیان از روز شنبه عملیاتی شد. عملکرد این سامانه به گونهای است که افرادی که درصددند ارزی را خریداری کنند به جای مراجعه حضوری به صرافیها از طریق سامانه برخطی که راهاندازی شده است، میتوانند درخواستهای خود را به صورت برخط به صرافی مدنظر خود ارسال کنند و پس از احراز هویت، به صورت حضوری مراجعه کرده و ارز خود را دریافت کنند.
اتفاقات اخیر باعث تبدیل داراییها و خروج ارز از کشور شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز درباره تلاطمهای اخیر نرخ ارز اظهار داشت: از روز چهارشنبه هفته گذشته تاکنون، جلسات متعددی در دولت و بانک مرکزی با حضور مسؤولان این بانک و وزرای مرتبط با حوزه واردات و صادرات برگزار شده است و بشدت پیگیر این موضوع هستیم هر چه سریعتر به نرخهایی برگردیم که به لحاظ تعادل اقتصادی، نرخهای سالم و واقعیتری هستند. سیداحسان خاندوزی گفت: برخی التهابات کشور و نیز فضای رسانهای که با ایجاد جو روانی، صاحبان سرمایه را ترغیب به تبدیل پولهای خود به دلار میکنند در افزایش قیمت ارز تأثیرگذار هستند. خاندوزی متذکر شد: درست است که کلا ممکن است چند هزار نفر بیشتر تحت تأثیر این فضا قرار نگیرند اما بهخاطر کمعمقی بازارها، ورود و خروج روزانه چند صد میلیارد تومان نیز میتواند آنها را تحت تأثیر قرار دهد. وزیر اقتصاد تأکید کرد: به نظر من مساله مهم این است که بتوانیم بر این ناآرامیها و نااطمینانیهای ذهنی نسبت به آینده اقتصاد غلبه کنیم. خاندوزی با اعلام اینکه «اتفاقات اخیر منجر به نوعی نااطمینانی و موج تبدیل داراییها به ارز و خروج از کشور شد»، تأکید کرد: این در حالی است که اقتصاد ایران کاملا پایدار است و در مسیر مهار تورم حرکت میکند . روز گذشته هر دلار در بازار آزاد در کانال ۳۵ هزار تومان معامله شد..
ارسال به دوستان
اخبار
نصب 1200 پنل خورشیدی در روستاهای محروم
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی گفت: 1200 پنل خورشیدی با تسهیلات 4 درصدی در روستاهای محروم نصب شد. احسان فرهی درباره نهضت روشنایی در روستاها گفت: از یک ماه قبل که برنامه نصب پنلهای خورشیدی روی پشتبام منازل روستاییان در مناطق محروم اجرایی شده 1200 پنل خورشیدی هر یک با ظرفیت تولید 5 کیلووات ساعت برای 1200 خانوار روستایی نصب شده است. وی گفت: برای هر خانوار روستایی 120 میلیون تومان تسهیلات برای تهیه پنل خورشیدی پرداخت میشود که سود این تسهیلات 4درصد است و همچنین در ازای برق تولیدی این پنلها که به دولت فروخته میشود، ماهانه مبلغی بابت فروش برق از دولت دریافت میکنند و بخشی از اقساط این تسهیلات با فروش برق به شبکه سراسری تأمین میشود.
صادرات ۳۵۰۰ محصول ایرانخودرو به آذربایجان
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو از صادرات ۳۵۰۰ دستگاه خودروهای تارا اتوماتیک و دستی، دنا، دناپلاس و دناپلاس توربوشارژ اتوماتیک به کشور آذربایجان طی یک سال آینده خبر داد. مهدی خطیبی با بیان اینکه در سالهای گذشته 7 هزار دستگاه از محصولات ایرانخودرو به این کشور صادر شده است، گفت: با رفع موانع و توسعه همکاریها، طی یک سال آینده ۳۵۰۰ دستگاه خودرو معادل ۵۰ درصد از صادرات کل سالهای گذشته را به این کشور صادر خواهیم کرد. خطیبی با اشاره به رتبههای بالای فروش محصولات ایرانخودرو در بازار آذربایجان و استقبال بالای مردم این کشور گفت: سمند و دنا از خودروهای محبوب و مورد توجه مردم آذربایجان است و تعداد زیادی از این محصولات در خیابانهای این کشور به چشم میخورد.
سود سهام عدالت مربوط به عملکرد 1400 در 2 نوبت واریز میشود
رئیس سازمان خصوصیسازی گفت: سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال 1400 شرکتهای سرمایهپذیر که قرار است امسال واریز شود، در 2 نوبت پرداخت میشود. حسین قربانزاده درباره پرداخت سود سهام عدالت، بیان کرد: احتمالا سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال 1400 شرکتهای سرمایهپذیر که قرار است امسال واریز شود، در ۲ نوبت پرداخت میشود. وی درباره میزان و زمان واریز سود در مرحله اول، گفت: رقم دقیق آن هنوز مشخص نشده است اما بزودی مرحله اول پرداخت سود سهام عدالت اجرا خواهد شد.
رکورد ورود پول حقیقی به بورس شکسته شد
در جریان معاملات بازار سرمایه، رکورد ورود پول حقیقی به بورس در سال ۱۴۰۱ شکسته شد. دوشنبه هفته جاری و در پایان معاملات بازار سرمایه، رکورد ورود پول حقیقی در سال 1401 شکسته شد. سهامداران حقیقی بهطور خالص بیش از 580 میلیارد تومان خریدار سهام بودند. همچنین در جریان دادوستدهای این روز بازار سرمایه، بیش از 11 میلیارد و 41 میلیون سهم و حق تقدم با ارزشی بالغ بر 6 هزار و 248میلیارد تومان در بیش از 422 هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 45هزار و 73 واحدی در ارتفاع یکمیلیون و 389هزار و 749 واحد قرار گرفت که یکی از نکات بارز معاملات این روز افزایش حجم و ارزش معاملات است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر داد
پرداخت مابهالتفاوت افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان لشکری و کشوری
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره ترمیم حقوق کارکنان و بازنشستگان لشکری و کشوری، گفت: مجلس اصلاحاتی در لایحه دولت در این زمینه انجام داد که دولت نیز با آن موافق بود، مابهالتفاوت این افزایش حقوق از مهرماه محاسبه و در آبانماه پرداخت میشود. مسعود میرکاظمی همچنین درباره کسری بودجه در سال جاری، گفت: میتوان گفت امسال نخستین سالی است که طی چند سال گذشته 40 درصد درآمد نفتی وارد صندوق توسعه ملی میشود؛ این در حالی است که در سنوات قبل اجازه گرفته میشد و 20 درصد به صندوق توسعه واریز میشد. وی گفت: امروز در هزینههای جاری و اجتنابناپذیر کسری نداشتیم، حتی در 6 ماه ابتدای سال 40 هزار میلیارد تومان به حوزه عمرانی پرداخت شده است. وی تصریح کرد: قاعدتا درآمدهای دولت در نیمه دوم سال بهتر میشود و انشاءالله در نیمه دوم حتی پرداختهای عمرانی نیز بیشتر خواهد شد و وضعیت پروژهها بهتر میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|