|
حال لاوروف خوب است
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گزارش خبرگزاریها مبنی بر اینکه وی به دلیل عارضه قلبی به بیمارستان منتقل شده است را رد کرد و غرب را به خاطر گزارش نادرست سرزنش کرد. آسوشیتدپرس به نقل از مقامات اندونزی اعلام کرد لاوروف پس از ورود به جزیره بالی برای نشست گروه ۲۰ به بیمارستان منتقل شده است. آسوشیتدپرس اعلام کرد لاوروف ۷۲ ساله به دلیل عارضه قلبی تحت درمان قرار گرفته است.
ارسال به دوستان
تلاش اروپا برای ادامه آشوبها در ایران؛ تحریم جدید ایران و تهییج آشوبگران
کوری عصاکش کور دگر!
مکرون در ادامه حمایت از اغتشاش و آشوب در ایران: فرزندان انقلاب ایران، در حال انجام انقلاب خود هستند!
گروه سیاست خارجی: برخی کشورهای اروپایی تصمیم گرفتهاند با کنار زدن ملاحظات دیپلماتیک و بدون هیچ پردهپوشی با مداخله در امور داخلی کشورمان، ایران را وارد بیثباتی کنند. غربیها در کنار مواضع دخالتجویانه در امور ایران و ترتیب دادن دیدارهای کمیک و مضحک با عناصر دسته چندمی که خود را رهبران خودخوانده یک انقلاب فرض شده میخوانند، با وضع تحریمهای جدید ضدایرانی، اثبات کردند علاوه بر اینکه همچنان درک درستی از ایران و تحولات آن ندارند، طرفهای غیرقابل اعتمادی نیز هستند.
بر این اساس، اتحادیه اروپایی روز دوشنبه با اتهاماتی مداخلهجویانه 29 فرد و 3 نهاد ایرانی را وارد لیست تحریمهای خود کرد. «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در بیانیهای اعلام کرد: «ما در کنار مردم ایران میایستیم و از حق آنها برای تظاهرات مسالمتآمیز و صدا زدن خواستهها و دیدگاههایشان به صورت آزادانه حمایت میکنیم». از جمله کسانی که در لیست تحریمهای اتحادیه اروپایی قرار گرفتهاند «احمد وحیدی» وزیر کشور ایران است. از جمله اشخاص دیگری که در این فهرست قرار گرفتهاند امیرکیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سردار وحید مجید رئیس پلیس سایبری هستند. فرماندهان نیروی انتظامی استانها نیز تحت تحریمهای اتحادیه اروپایی قرار گرفتهاند. همچنین شبکه خبری برونمرزی پرستیوی نیز تحت تحریم قرار گرفته است. این در حالی است که «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان دوشنبه پیش از ورود به نشست شورای وزرای خارجه اتحادیه اروپایی در بروکسل گفت: «بسته تحریمی جدید اتحادیه اروپایی علیه ایران اعمال میشود که حلقه داخلی سپاه پاسداران [انقلاب اسلامی] را هدف میگیرد». وی در ادامه اظهارات مداخلهجویانه در امور داخلی ایران، مدعی شد: «آنها نمیتوانند. جهان و اروپا نظارهگر است. تحریمهای جدید، بهصورت خاص، حلقه داخلی قدرت در سپاه و ساختارهای تأمین مالی آنها را هدف قرار میدهد». دولت انگلیس اعلام کرد به بهانه نقض حقوق بشر در ایران و در حمایت از اغتشاشگران 24 فرد و نهاد ایرانی را در فهرست تحریمهای خود قرار میدهد. نام عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات ایران هم در میان تحریمشدگان دیده میشود.
اقدام اتحادیه اروپایی در تحریمهای ضدایرانی به سردمداری ۳ کشور آلمان، انگلستان و فرانسه در شرایطی است که این تحرک همزمان با صدور برخی فراخوانها برای زنده نگه داشتن آشوبها و اغتشاشات در ایران طی روزهای آینده صورت میگیرد. این حرکت اروپاییها به معنای ورود مستقیم به فاز تقابل با کشورمان و مداخله مستقیم در آشوبها و بیثباتسازی ایران است. ۳ کشور اروپایی که این روزها صحنه اعتراضات وسیع مردمی علیه سیاستهای ناتو در اوکراین و بحرانهای فزاینده اقتصادی و انرژی هستند تلاش میکنند با ترکیب تحریم و دمیدن در آتش فتنهگری و ناامنی در ایران، ضربهای اساسی به اقتصاد کشورمان وارد آورند.
از طرف دیگر، رئیسجمهور فرانسه که در روزهای اخیر در حمایت از اغتشاش و آشوب در ایران کم نگذاشته، ادعاهایی جدید را مطرح کرد. «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه که در روزهای اخیر در حمایت از اغتشاش و آشوب در ایران کم نگذاشته و پیشتر نشان داده بود معنای انقلاب را نمیفهمد، در اظهارنظری مشابه مدعی شد «فرزندان انقلاب ایران، در حال انجام انقلاب خود هستند». به گزارش رویترز، وی دوشنبه ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) در مصاحبه با رادیو فرانسه، همچنین در اشاره به مذاکرات رفع تحریمها ادعا کرد اعتقاد ندارد که هیچ پیشنهاد جدیدی بتواند به احیای توافق هستهای با ایران در آینده نزدیک کمک کند و احتمالا به چارچوب جدیدی برای رسیدگی به این موضوع نیاز است. به ادعای وی، «وضعیت سیاسی کنونی در ایران، جایی که اعتراضات علیه دولت آغاز شده، وضعیت را در رابطه با توافق هستهای ایران تغییر زیادی داده و احتمال توافق با این کشور را سست کرده است». رئیسجمهور فرانسه در ادامه ادعاهای ضدایرانی خود، در پاسخ به این سوال که آیا معتقد است مذاکرات رفع تحریمها میتواند احیا شود، گفت «همچنان بسیار محتاط خواهم بود» و افزود: فکر نمیکنم هیچ پیشنهاد جدیدی وجود داشته باشد که در حال حاضر [برای نجات توافق هستهای] ارائه شود. مکرون که پیشتر در کودتای ونزوئلا، خوان گوایدو، رئیسجمهور خودخوانده این کشور را به رسمیت شناخته بود چندی قبل با سرشکستگی با نیکولاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا ملاقات کرد و از ترسیم روابط نوین با این کشور سخن گفت تا بلکه از بحرانهای پاریس کمی کاسته شود.
احضار سفیر آلمان در تهران
به وزارت امور خارجه
در پی اظهارات مداخلهجویانه و غیرمسؤولانه صدراعظم آلمان در قبال جمهوری اسلامی ایران، «هانس ادو موتسل» سفیر جمهوری فدرال آلمان دیروز (دوشنبه) ۲۳ آبانماه به وزارت امور خارجه احضار شد. این دومین بار است که سفیر آلمان ظرف روزهای اخیر به وزارت امور خارجه احضار میشود. در پی مواضع مداخلهجویانه وزیر خارجه آلمان و دیگر مقامات این کشور، سفیر این کشور هشتم آبانماه توسط علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه به این وزارتخانه احضار شد. مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه در این ملاقات ضمن محکوم کردن اظهارات غیرمسؤولانه این مقام آلمانی، مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران را نسبت به رویکردهای مخرب آلمان در قبال تحولات داخلی ایران به سفیر ابلاغ کرد. این مقام وزارت امور خارجه مسؤولیت پیامدهای ناشی از تداوم اینگونه اظهارات و اقدامات غیرسازنده بر آینده روابط ۲ کشور را متوجه طرف آلمانی خواند. وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر عزت و اقتدار و بر اساس منافع و مصالح ملی، مواضع و اقدامات طرفهای مقابل را رصد کرده و پاسخ متناسب را خواهد داد. سفیر آلمان در پاسخ گفت که در نخستین فرصت پیام جمهوری اسلامی ایران را به دولت متبوع خود منتقل خواهد کرد. در این دیدار یادداشت اعتراض رسمی جمهوری اسلامی ایران نیز به سفیر آلمان تحویل داده شد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
اعتراف اروپا به عدم ارسال تسلیحات ایران به روسیه
جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی قبل از آغاز نشست وزرای خارجه این اتحادیه در بروکسل از افزایش تحریمها علیه ایران خبر داد. نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپایی دیروز دوشنبه در بروکسل برگزار شد و افزایش تحریمها علیه ایران و مسائل حوزه بالکان دستور اصلی نشست بود. جوزپ بورل درباره ایران گفت: در آستانه افزایش تحریمهای بیشتر علیه افراد و نهادهای مسؤول در ارتباط با آنچه که وی خشونت علیه معترضان خوانده است، هستیم. بورل در ادامه ادعاهای خود علیه ایران افزود: هیچ مدرکی دال بر ارسال موشک از ایران به روسیه وجود ندارد اما شواهد روشنی وجود دارد که نشان میدهد این کشور به روسیه پهپاد ارسال کرده است.
3 کشته در تیراندازی دانشگاهی در آمریکا
پلیس دانشگاه ویرجینیا در آمریکا در توئیتی از تیراندازی اواخر یکشنبه (به وقت محلی) در محوطه این دانشگاه خبر داد و افزود که این تیراندازی مرگبار 3 کشته و ۲ زخمی بر جا گذاشته است. به گزارش رویترز، پلیس دانشگاه، دانشجویی به نام «کریستوفر دارنل جونز» را به عنوان مظنون شناسایی و اعلام کرده چند آژانس در حال جستوجوی فعال برای یافتن وی هستند. اداره پلیس دانشگاه ویرجینیا ضمن بیان اینکه مظنون هنوز آزاد است، او را مسلح و خطرناک خواند. این تیراندازی خونین به دنبال مجموعهای از تیراندازیهای مرگبار در مدارس آمریکا صورت میگیرد که به نوشته رویترز، فقط در سال جاری به کشته و زخمی شدن دهها نفر منجر شده و به مباحث طولانی درباره کنترل سلاح در ایالاتمتحده دامن زده است.
هنیه: نبرد سیفالقدس تا نابودی اشغالگر ادامه دارد
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در سخنانی گفت نبرد «سیفالقدس» هنوز به پایان نرسیده است. به نوشته وبگاه العهد، هنیه گفت نبرد سیفالقدس که به دست مقاومت غزه علیه رژیم اشغالگر آغاز شد، تا زمانی که این رژیم را از خاک فلسطین بیرون کند، ادامه خواهد داشت. او افزود: «تمام گروهها و احزاب رژیم اشغالگر، تندرو، ظالم و متجاوز هستند، بنابراین باید تمام توهمات صلح و مذاکره از بین برود و اینکه با این رژیم اشغالگر جز با زبان شمشیر و تفنگ نمیشود سخن گفت». اسماعیل هنیه همچنین گفت تا زمانی که بیتالمقدس بدین گونه هدف قرار میگیرد، گروههای فلسطینی یک افق و اولویت راهبردی دارند و آن هم درگیری با رژیم صهیونیستی است و قدس موجب وحدت فلسطینیها شده است.
اسرائیل چندپاره میشود
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد ۷۶ درصد صهیونیستهای ساکن اراضی اشغالی بر این باورند که ساختار جمعیتی این رژیم به خاطر گسلها و شکافهای متعدد چندپاره شده و از هم پاشیده است. روزنامه صهیونیستی «معاریو» شاخص انسجام جمعیتی رژیم اشغالگر را براساس یک نظرسنجی منتشر کرد که برای سومین بار انجام شده و نشان میدهد که اکثر پاسخدهندگان (۷۶ درصد) معتقدند «ساختار جمعیتی اسرائیل» چندپاره است. بر پایه این گزارش، این چندپارگی و ازهمگسیختگی در انسجام جمعیتی رژیم صهیونیستی در مقایسه با نظرسنجیهای مشابه سالهای گذشته ۱۰ درصد افزایش نشان میدهد. طبق نظر شرکتکنندگان در این نظرسنجی، بیشترین عوامل مؤثر در این چندپارگی به ترتیب، رهبری سیاسی، رسانههای جدید و پس از این ۲، رسانههای قدیمی (جریان اصلی) هستند.
صدراعظم آلمان: کاش پوتین به «جی ۲۰» میآمد
صدراعظم آلمان آرزو کرد ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در نشست آتی گروه 20 (جی۲۰) در اندونزی شرکت میکرد. به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفت: «اگر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه به بالی میآمد، خوب بود». صدراعظم آلمان افزود: پوتین در صورت حضور در نشست گروه ۲۰ با سوالات و انتقادات خاص کشورهای غربی روبهرو میشد. اندونزی که در حال حاضر ریاست گروه ۲۰ را بر عهده دارد، از ۱۵ تا ۱۶ نوامبر میزبان نشست سران این گروه در بالی خواهد بود. کرملین روز پنجشنبه اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در این اجلاس شرکت نخواهد کرد و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، ریاست هیات روسی را بر عهده خواهد داشت.
ادامه رقابت تنگاتنگ برای کرسیهای مجلس آمریکا
بر اساس تازهترین نتایج منتشر شده از شمارش آرای انتخابات میاندورهای آمریکا پس از حفظ اکثریت کرسیهای سنا توسط دموکراتها، رقابت تنگاتنگی برای کسب اکثریت در مجلس نمایندگان در جریان است. بر اساس گزارش رویترز، جمهوریخواهان همچنان به کسب اکثریت در مجلس نمایندگان نزدیکتر هستند و با کسب 211 کرسی در مقابل 206 کرسی کسب شده توسط دموکراتها، از آنها پیشی گرفتهاند. هر حزب برای کسب اکثریت در مجلس نمایندگان آمریکا باید حداقل 218 کرسی را تصاحب کند که با این اوصاف، جمهوری خواهان تنها به 7 کرسی دیگر برای پیروزی نیاز دارند.
ارسال به دوستان
جو بایدن و شی جین پینگ برای نخستینبار با هم ملاقات کردند
دیدار مهم در مقطع حساس
گروه بینالملل: جو بایدن و شی جین پینگ برای نخستینبار به عنوان رهبران ۲ کشور آمریکا و چین، نشست رو در رو برگزار کردند.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و شی جین پینگ، رهبر چین، مذاکرات دوجانبه خود را در حاشیه نشست گروه ۲۰ در بالی اندونزی، بدون ماسک آغاز کردند در حالی که سایر مقامات حاضر در اتاق همگی ماسک داشتند. هر ۲ رهبر سخنان افتتاحیه کوتاهی را بیان کردند و در مقابل رسانهها به تبادل نظر پرداختند و سپس خبرنگاران به سرعت از اتاق برای شروع گفتوگوهای پرمخاطب خارج شدند. در طرف آمریکا، بایدن را تیمی از جمله آنتونی بلینکن وزیر خارجه، ژانت یلن وزیر خزانهداری و نیکولاس برنز سفیر ایالات متحده در جمهوری خلق چین همراهی میکردند. در سوی دیگر، تعدادی از وفاداران تازه ارتقایافته شی در این دیدار حضور داشتند. دینگ ژی ژیانگ، رئیس ستاد شی و یکی از وفادارترین و مورد اعتمادترین دستیاران رئیسجمهور چین، پس از شی، بالاترین مقام چینی در این نشست بود. وانگ یی، وزیر خارجه چین و همچنین لیفنگ، یکی دیگر از نزدیکان شی که در کنگره به دفتر سیاسی ارتقا یافت نیز در این نشست حضور داشتند. رئیسجمهور چین در این دیدار گفت: در حال حاضر روابط چین و آمریکا در شرایطی است که همه ما به آن اهمیت زیادی میدهیم، زیرا در راستای منافع اساسی ۲ کشور و ملت نیست و آن چیزی نیست که جامعه بینالملل [از ما] انتظار دارد. ما به عنوان رهبران ۲ کشور بزرگ باید مسیر مناسبی را برای روابط آمریکا با چین ترسیم کنیم. ما باید مسیر درستی را برای روابط دوجانبه در آینده پیدا کنیم و روابط را ارتقا دهیم. جهان انتظار دارد چین و ایالات متحده روابط را بدرستی مدیریت کنند. نشست ما توجه جهان را به خود جلب کرده است، بنابراین ما باید با همه کشورها همکاری کنیم تا امید بیشتری به صلح جهانی، اعتماد بیشتر به ثبات جهانی و انگیزه قوی برای توسعه مشترک ایجاد کنیم. شی گفت آماده است با بایدن در رابطه با موضوعات دارای اهمیت استراتژیک درباره روابط چین و ایالات متحده و مسائل مهم جهانی و منطقهای تبادل نظر «صریح و عمیق» داشته باشد. وی افزود: ما باید مسیر روابط دوجانبه خود را اصلاح کنیم و آماده گفتوگوی صریح برای بررسی روابط مهم استراتژیک میان ۲ کشور و همچنین روابط بینالمللی هستم. ما همیشه ارتباط بین خود را حفظ کردهایم اما همه اینها نمیتواند دیدارهای مستقیم ما را جبران کند و جای آن را بگیرد. روابط چین و آمریکا برای ما مهم است و به نفع هر دو کشور است. برای صلح، ثبات و عبور از بحرانها باید با همه کشورها همکاری کنیم و آماده تبادل نظر صریح هستیم. من مشتاقانه منتظر همکاری با شما برای بازگرداندن روابط دوجانبه در مسیر درست به نفع ۲ کشور و جهان هستم. وی افزود: بشریت با چالشهایی روبهرو است، جهان بر سر دوراهی قرار دارد؛ و اینکه کجا باید رفت، سوالی است که نه تنها ما، بلکه همه کشورها به آن فکر میکنند.
بایدن نیز گفت: من متعهد هستم خطوط ارتباطی بین من و شما شخصا و دولتهای ما در سراسر جهان باز باشد، زیرا ۲ کشور ما چیزهای زیادی دارند که ما فرصت مقابله با آنها را داریم. به عنوان رهبران ۲ کشور، از نظر من، مسؤولیت مشترکی داریم تا نشان دهیم چین و ایالات متحده میتوانند اختلافات را مدیریت کنند و از تبدیل شدن رقابت به چیزی حتی نزدیک به درگیری جلوگیری کنند و باید راههایی برای همکاری در موضوعات فوری و جهانی که نیاز به همکاری متقابل ما دارد، پیدا کنیم. بایدن تاکید کرد: ما باید با هماهنگی و گفتوگو به شیوهای شفاف در راستای منافعمان و منافع جهان کار کنیم. ما ارتباط خود را با چین حفظ میکنیم و مسؤولیت مشترکی برای مدیریت اختلافات و اجتناب از تبدیل آنها به درگیری داریم. ایالات متحده آماده است در صورت تمایل پکن با شما همکاری کند. جهان از آمریکا و چین انتظار دارد نقش مهمی در رسیدگی به مسائل مربوط به تغییرات آب و هوایی و امنیت غذایی ایفا کنند. بنابراین، رئیسجمهور شی! من مشتاقانه منتظر گفتوگوی مستمر و صادقانه هستم که همیشه داشتهایم و از شما برای این فرصت تشکر میکنم. دیدار دیروز بایدن و شی نخستین برخورد حضوری بین این دو از زمان روی کار آمدن بایدن بود و در زمان حساسی برای هر دو رهبر رخ میداد. شی پس از تحکیم بیشتر قدرت خود در کنگره ماه گذشته حزب کمونیست، به عنوان قویترین رهبر چین از زمان مائو تسهتونگ به این نشست رفته است.
ارسال به دوستان
ترکیه با دستگیری عامل اصلی بمبگذاری در میدان تقسیم استانبول ادعا کرد این انفجار کار «پکک» است
مظنونین همیشگی
گروه بینالملل: انفجار ۲ روز قبل خیابان استقلال استانبول باعث کشته شدن 6 و زخمی شدن 81 نفر شد؛ انفجاری که به گفته وزارت کشور ترکیه کار گروه «پکک» است.
رسانههای ترکیه روز گذشته تصاویر لحظه بازداشت عامل بمبگذاری و انفجار تروریستی در محله «بیاوغلو» واقع در استانبول را منتشر کردند. بر این اساس، نیروهای ویژه و پلیس ترکیه در عملیاتی ضدتروریستی در فاصله کمتر از یک روز بعد از انفجار در استانبول، به محل اختفای زنی که بمب را در خیابان رها کرده بود، یورش برده و وی را دستگیر کردند. اداره امنیت استانبول بعد از بازجویی از این فرد اعلام کرد نام او «احلام البشیر» و تبعه سوریه است که اعتراف کرده توسط گروه تروریستی «پکک» به عنوان یک افسر اطلاعاتی آموزش دیده و از طریق منطقه عفرین در ادلب (سوریه) وارد خاک ترکیه شده است. به نوشته خبرگزاری آناتولی، تعداد افراد مرتبط با بمبگذاری در استانبول که توسط پلیس بازداشت شدهاند، به ۴۶ نفر افزایش یافته است. پیش از این، «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه با سرزنش دولت آمریکا به دلیل این حمله تروریستی و کشتار مردم در استانبول، توضیح داد پیام تسلیت واشنگتن مانند بازگشت مجرم به صحنه جنایت خود است. عصر یکشنبه بود که رسانههای ترکیه از وقوع انفجاری مهیب در محله بیاوغلو در شهر استانبول خبر دادند. دولت ترکیه نیز با بیان اینکه بمبگذاری توسط یک زن انجام شده، اعلام کردند در این حمله تروریستی حداقل ۶ نفر کشته و ۸۱ نفر مجروح شدند. اداره پلیس استانبول با انتشار اطلاعیهای درباره انفجار تروریستی خیابان استقلال این شهر اعلام کرد: مظنون به بمبگذاری در خیابان استقلال دستور اجرای این عملیات تروریستی را از مرکز گروه تروریستی «پکک»/«پید»/«یپگ» در شهر کوبانی سوریه دریافت کرده است. در اطلاعیه پلیس استانبول با بیان اینکه در پی انفجار تروریستی در منطقه بیاوغلو، تصاویر ضبط شده توسط 1200 دوربین مداربسته موجود در مسیر تردد بمبگذار زن از سوی نیروهای امنیتی بررسی شده، آمده است: با اجرای عملیات در 21 آدرس مختلف، 46 مظنون دستگیر شدند. اداره پلیس استانبول هویت مظنون اصلی بمبگذاری در خیابان استقلال در میدان تقسیم را «احلام البشیر» زنی تبعه سوریه اعلام کرده است. در این اطلاعیه همچنین تاکید شده است: بمبگذار خیابان استقلال در بازجویی توسط پلیس، اقرار کرده توسط گروه تروریستی «پکک»/«پید»/«یپگ» به عنوان عنصر اطلاعاتی آموزش دیده و از راههای غیرقانونی از عفرین سوریه وارد ترکیه شده است. بازجویی از فرد دستگیر شده در اداره پلیس استانبول ادامه دارد. در همین ارتباط وزیر کشور ترکیه طی نشست خبری در استانبول با اشاره به بازداشت زنی که بمب را در خیابان استقلال مشرف به میدان تقسیم در این شهر رها کرده بود، گفت: گروه تروریستی «پکک» و شاخه آن در شمال سوریه یعنی «پید» مسؤول این حمله تروریستی هستند. سلیمان سویلو در رابطه با عوامل تروریستی گفت: اگر عوامل بمبگذاری در خیابان استقلال را دستگیر نمیکردیم، قصد داشتند امروز (دیروز) به یونان فرار کنند. در شنود فنی این اطلاعات حاصل شد که گروه تروریستی دستور کشتن تروریست را صادر کرده و خواسته وی را از منزلش به زمین یا به کانال آبی پرت کنند تا از اقدام به کشف شبکه اصلی پشت آن ممانعت کرده باشند. وی گفت: استانبول 6 سال بود صحنه چنین حوادثی نشده بود. امسال بیش از 200 طرح حمله تروریستی خنثی شد. سویلو اعلام کرد: به همراه تروریست دستگیر شده، طراح این اقدام و شاید گروه تروریستی ناراحت شود اما فرد موظف به قتل این تروریست نیز دستگیر شد. وزیر کشور ترکیه با تاکید بر لزوم ادامه عملیات برونمرزی گفت: رویکرد ترکیه علیه تشکیل کریدور تروریستی (در شمال سوریه) اقدامی برای جلوگیری از ایجاد بیثباتی در ترکیه است. دستور ۲ حمله تروریستی اخیر در مرسین و استانبول از کوبانی یا عینالعرب و منبج صادر شده است. به نوشته رسانههای ترکیه، وی با سرزنش دولت آمریکا به دلیل این حمله تروریستی و کشتار مردم در استانبول، توضیح داد پیام تسلیت واشنگتن مانند بازگشت مجرم به صحنه جنایت خود است. وزیر کشور ترکیه اظهار داشت: دستور انجام این بمبگذاری از مرکز فرماندهی «پکک» و «قسد» در منطقه «عینالعرب» (کوبانی) واقع در شمال سوریه صادر شده و عامل این حمله نیز از طریق شهر عفرین وارد ترکیه شده بود. «فخرالدین آلتون» مدیر ارتباطات ریاستجمهوری ترکیه نیز در بیانیهای گفت: «جامعه جهانی باید بداند حملات تروریستی علیه شهروندان ما عواقب مستقیم و غیرمستقیم حمایت برخی کشورها از سازمانهای تروریستی است». البته گروه حزب کارگران کردستان (پکک) هرگونه ارتباط خود با انفجار استانبول را که منجر به کشته شدن 6 نفر و زخمی شدن بیش از 80 نفر شد، رد کرد. برخی گروههای سیاسی معتقدند این انفجار باب میل اردوغان هم هست تا به وسیله آن کردها را تحت فشار قرار داده و در انتخابات آتی ریاستجمهوری بتواند رأی بیاورد.
ارسال به دوستان
دونالد ترامپ درباره به انتخابات میاندورهای کنگره اعلام کرد باید انتخابات جدیدی برگزار شود
ترامپ: باز هم تقلب شد
گروه بینالملل: دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق جمهوریخواه ایالات متحده آمریکا که در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ کشورش بارها مدعی تقلب انتخاباتی شده بود، بار دیگر این ادعاها را برای انتخابات میاندورهای کنگره مطرح کرد. روزنامه آمریکایی «واشنگتنتایمز» در این خصوص نوشت: دونالد ترامپ گفته است ایالت «آریزونا» باید یک انتخابات میاندورهای جدید برگزار کند و مسؤولان بیکفایت را برای مشکلات مربوط به دستگاههای رأیگیری مقصر دانست. بر اساس این گزارش، ترامپ درست پس از آنکه چندین رسانه خبری گزارش کردند «مارک کلی» سناتور دموکرات در مقابل رقیب جمهوریخواه خود «بلیک مسترز» در ایالت آریزونا پیروز شده و به سنا راه یافته است، خواستار برگزاری مجدد انتخابات در این ایالت شد. ترامپ در این باره گفت: «مقامهای احمق و احتمالا فاسد کنترل انتخابات آلوده در آریزونا را از دست دادند. دستگاههای رأیگیری در مناطق جمهوریخواه از کار افتاده بود. هر چه سریعتر باید انتخابات جدیدی برگزار شود». طبق این گزارش، آریزونا در روز انتخابات میاندورهای کنگره با مشکلات مربوط به دستگاههای شمارش آرا در برخی مکانهای رأیگیری در شهر «ماریکوپه» مواجه شد و همین مساله برخی جمهوریخواهان را بر آن داشت ادعاهای ترامپ درباره تقلب انتخاباتی را تکرار کنند. گزارشها حاکی از آن است برخی دستگاهها قادر به خواندن برخی برگههای رأی چاپ شده نبودند. بر اساس آخرین نتایج سیانان از رقابت بر سر کرسیهای مجلس نمایندگان آمریکا در انتخابات میاندورهای این کشور که نتیجه آن اکثریت این مجلس را برای 2 سال آینده تعیین خواهد کرد، جمهوریخواهان با ۲۱۱ کرسی در مقابل 206 کرسی تصاحب شده توسط دموکراتها، پیش هستند. جمهوریخواهان برای تسلط بر مجلس نمایندگان آمریکا باید دستکم به ۲۱۸ کرسی دست یابند. پیشتر با پیروزی «کاترین کورتز ماستو» سناتور ایالت نوادا در مقابل رقیب جمهوریخواه خود «آدام لاکسالت»، دموکراتها توانستند ۵۰ کرسی سنا را در انتخابات میاندورهای کنگره به دست آورند و کنترل این مجلس در دست حزب رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا باقی ماند.
این نخستین بار نیست که ترامپ ادعای تقلب در انتخابات آمریکا را مطرح میکند. وی در جریان انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ نیز بارها در دادگاههای مختلف ایالات متحده این ادعاها را مطرح کرد. در همین رابطه با موج مخالفت جمهوریخواهان علیه ترامپ، تامی لارن، مجری فاکسنیوز برای اتحاد جمهوریخواهان گفت: اشتباه نکنید. اگه ترامپ نامزد ما جمهوریخواهان برای انتخابات 2024 بشه، من خیلی بیشتر از قبل برای موفقیت اون تلاش میکنم ولی باید این رو هم بگم که حزب باید کارهای زیادی برای بازسازی خودش انجام بده. جنبش «آمریکا را دوباره باشکوه کن» چه با ترامپ و چه با دِسانتیس و چه با هر شخص دیگه ادامه داره ولی اگه استراتژی انتخاباتی خودمون رو اصلاح نکنیم، وجود هیچ کدام از این افراد، برامون اهمیت نداره. به همین دلیل بیشتر جمهوریخواهان به سمت دسانتیس و پنس رفتهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|