|
افت۲۰ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات دیروز
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با ۲۰ هزار و ۴۲۰ واحد کاهش، در ارتفاع یک میلیون و ۳۹۳ هزار واحدی ایستاد. شاخص هموزن نیز با 3 هزار و ۵۰۹ واحد کاهش به ۳۹۷ هزار و ۹۵۷ واحد و شاخص قیمت با ۲ هزار و ۹۲ واحد افت به ۲۳۷ هزار و ۳۱۰ واحد رسید. دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از 7 میلیارد و ۶۳۲ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۶ هزار و ۸۹۶ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
فائو: تولید گندم ایران سال جاری میلادی 25 درصد افزایش یافت
رونق خرمن کشاورزان
رشد تولید گوشت قرمز، شیر و غلات ایران در سال 2022 با وجود حذف ارز ترجیحی کشت قراردادی، خرید تضمینی با در نظر گرفتن هزینههای تولید و خروج کالاهای اساسی از قیمتگذاری دستوری، اصلیترین دلایل احیای کشاورزی در سال جاری است
گروه اقتصادی: فائو از رشد ۲۵ درصدی تولید گندم ایران در سال ۲۰۲۲ خبر داد و کل تولید غلات ایران در این سال را ۱۹.۵ میلیون تن اعلام کرد.
سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در جدیدترین گزارش خود موسوم به چشمانداز غذایی جهان، تولید غلات ایران در سال زراعی 2022 را 19.5 میلیون تن برآورد کرد. تولید غلات ایران در این سال با رشد 16درصدی نسبت به سال قبل مواجه شده است. فائو در سال زراعی 2021 تولید غلات ایران را 16.8 میلیون تن برآورد کرده بود.
به دنبال افزایش تولید داخلی غلات در ایران واردات این محصول کاهش یافته است و کل واردات غلات ایران در سال 2022 بالغ بر 18.3 میلیون تن محاسبه شده که این رقم نسبت به سال قبل 15 درصد کاهش داشته است.
فائو کل ذخایر غلات ایران در پایان سال 2022 را نیز 12.7 میلیون تن برآورد کرده است. بر اساس انتظار فائو، ذخایر غلات ایران در این سال با رشد 23 درصدی نسبت به رقم 10.3 میلیون تنی سال قبل مواجه میشود. از کل ذخایر 12.7 میلیون تنی غلات ایران در سال 2022 بالغ بر 8.5 میلیون تن از این رقم مربوط به ذخایر گندم برآورد شده است.
* رشد 25 درصدی تولید گندم ایران در سال زراعی 2022
این گزارش تولید گندم ایران در سال زراعی 2022 را 13 میلیون تن برآورد کرده که نسبت به سال قبل رشد قابل توجه 25درصدی داشته است. ایران سال پیش به دلیل خشکسالی 10.4 میلیون تن گندم تولید کرده بود.
بر این اساس، واردات گندم ایران نیز طی امسال 37 درصد کاهش داشته و در حالی که ایران سال پیش 7.9 میلیون تن گندم وارد کرده بود امسال این رقم به 5 میلیون تن کاهش یافته است.
این نهاد بینالمللی همچنین تولید ذرت ایران در سال زراعی 2022 را 1.3 میلیون تن و تولید جوی ایران را 3 میلیون تن برآورد کرده که تغییری نسبت به سال قبل نداشته است. تولید دانههای روغنی نیز بدون تغییر نسبت به سال قبل در سطح 0.9 میلیون تن باقی مانده است.
* تولید برنج ایران 300 هزار تن رشد کرد
بر اساس گزارش این نهاد بینالمللی، تولید برنج ایران در سال زراعی 2022 نسبت به سال قبل 300 هزار تن معادل 15 درصد افزایش یافته و از 2 میلیون تن در سال قبل به 2.3 میلیون تن طی سال زراعی 2022 رسیده است.
با وجود افزایش تولید داخل، برای پاسخگویی به تقاضا واردات برنج نیز در این سال 12 درصد رشد داشته و به 1.8 میلیون تن رسیده است. سال گذشته 1.6 میلیون تن برنج وارد کشور شده بود.
* تولید بیش از 3 میلیون تن گوشت در ایران طی یک سال
همچنین برآوردهای فائو از تولید و تجارت گوشت و شیر ایران در سال زراعی 2022 نشان میدهد حذف ارز 4200 تومانی در این سال تأثیر منفی در این بخش از اقتصاد ایران نداشته و حتی تولید گوشت قرمز و شیر ایران رشد داشته است.
در حالی که طی سال قبل تولید شیر ایران 8.531 میلیون تن اعلام شده بود، این رقم در سال زراعی 2022 و با وجود حذف ارز 4200تومانی 0.5 درصد رشد کرده و به 8.577 میلیون تن رسیده است. واردات لبنیات ایران در این سال نسبت به سال قبل 3 درصد کاهش داشته و به 100 هزار تن رسیده است.
صادرات لبنیات ایران در سال زراعی 2022 با رشد قابل توجه 14درصدی مواجه شده و از 1.22 میلیون تن در سال قبل به 1.394 میلیون تن طی این سال افزایش یافته است.
تولید گوشت قرمز نیز از حذف ارز 4200 تأثیر منفی نپذیرفته و طی سال 2022 با افزایش مواجه شده است. همچنین تولید گوشت گوساله 3 درصد رشد کرده و به 568 هزار تن رسیده است. تولید گوشت گوسفند نیز با رشد یک درصدی به 344 هزار تن رسیده است.
اما تولید گوشت مرغ با افت 3 درصدی نسبت به سال 2021 مواجه شده و به 2.107 میلیون تن کاهش یافته است. در سال قبل 2.183 میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید شده بود.
* روزهای خوش کشاورزان
دولت سیزدهم برخلاف دولتهای قبل، اهتمام ویژهای نسبت به مهمترین بخش تولیدی کشور یعنی کشاورزی داشته و در همین مدت کوتاه گذشته از شروع به کارش چند اقدام ملی را کلید زده که در صورت به نتیجه رسیدن میتوانیم در آینده به معنای واقعی کلمه شاهد انقلاب در پخش کشاورزی باشیم.
بخش کشاورزی از مغفولترین بخشهای تولید در کشور بوده که همیشه مورد اشاره مستقیم مقام معظم رهبری قرار گرفته است. طی سالهای گذشته اقدامات مناسبی در این زمینه رخ داده است به طوری که طرحهای مهمی در این بخش اجرایی شده و در برخی محصولات کشاورزی نیز به خودکفایی رسیدهایم.
* طرح الگوی کشت پس از سالها وقفه اجرایی شد
بزرگترین اقدام دولت سیدابراهیم رئیسی در بخش کشاورزی اجرایی کردن طرح «الگوی کشت» بوده است. «الگوی کشت» که طرحی تاثیرگذار روی تمام حوزههای کشاورزی همچون آب، خاک و... است، بعد از گذشت حدود 50 سال در دولت سیزدهم به مرحله اجرا رسید. بر اساس این طرح، کشاورزان مورد حمایت بیشتر دولت قرار گرفته و هر محصول زراعی و باغی متناسب با اقلیم و شرایط پایه منطقه کشت خواهد شد.
بر این اساس دولت مشخص میکند هر محصول کشاورزی در چه شرایطی میتواند کشت شود و هر کدام از استانهای کشور توانایی کشت چه محصولاتی را دارند. همچنین این طرح نهتنها میتواند از مصرف بیش از اندازه آب جلوگیری کند، بلکه میتواند به حاصلخیزی خاک و پاینده ماندن شرایط پایه محیطزیستی کمک کند.
این طرح در کنار همه مزیتهایی که برای بخش کشاورزی و کشت محصولات زراعی و باغی دارد، برای کشاورزان و تولیدکنندگان نیز از مزیت بالایی برخوردار است. طبق این طرح کشاورزان مورد حمایت مالی دولت قرار میگیرند و این امر موجب میشود تولیدکنندگان امید برای سرمایهگذاری بیشتر در این بخش داشته باشند.
* کشت قراردادی؛ اقدامی کلان در بخش کشاورزی
اقدام دیگر دولت سیزدهم کشاورزی قراردادی بود. اجرای کشاورزی قراردادی را میتوان یکی از محوریترین اقدامات کلان وزارت جهاد کشاورزی دانست. طبق این طرح، توسعه کشت قراردادی گندم، کلزا و پنبه مورد حمایت ویژه دولت قرار گرفت.
در همین راستا وزارت جهاد کشاورزی به دنبال طراحی کشت قراردادی برنج است که بر این اساس خودکفایی کشور را در این محصولات به دنبال خواهد داشت.
همچنین کشت قراردادی گندم در سطحی معادل 260 هزار هکتار از اراضی 17 استان کشور با حمایت مستقیم دولت به مرحله اجرا درآمده است. بر این اساس تفاهمنامه کشت قراردادی دانههای روغنی در سطح 100هزار هکتار و پنبه در سطح 5 هزار هکتار منعقد شده است.
* ابتکار ایجاد قرارگاه امنیت غذایی
اقدام مهم دیگر دولت سیزدهم در بخش کشاورزی راهاندازی قرارگاه امنیت غذایی است. این قرارگاه در راستای پایش امنیت غذایی، رصد کالاهای اساسی، تامین اقلام مورد نیاز و اقدامات پیشتدبیری راهاندازی شده است. همچنین طبق این گزارش، فرآیند قیمتگذاری، تولید، توزیع، ترخیص، بازرسی و نظارت بر قیمت کالاهای اساسی به صورت روزانه و مستمر در سطح ستاد وزارت جهاد کشاورزی در تمام استانها و شهرستانها مورد رصد قرار میگیرد.
* خرید تضمینی گندم با در نظر گرفتن هزینههای تولید و تورم جهانی
از دیگر اقدامات کلان دولت سیزدهم در بخش کشاورزی، افزایش 50 درصدی قیمت خرید تضمینی گندم بود. این قیمتگذاری بر اساس هزینههای تولید و همچنین متناسب با تورم جهانی در نظر گرفته شده است. بر این اساس قیمت هر کیلو گندم در سال زراعی 1401-1400 با افزایش 50 درصدی نسبت به سال گذشته، از 7500 تومان به 10 هزار و 500 تومان افزایش یافت. همچنین مبلغ 1000 تومان به عنوان جایزه تحویل گندم به دولت به ازای هر کیلو تعیین شده است.
* خروج کالاهای اساسی از قیمتگذاری دستوری
از دیگر دستاوردها و اقدامات دولت سیزدهم در بخش کشاورزی، ثبات قیمت 3 قلم پرمصرف لبنیات، مرغ و تخممرغ بوده است. همچنین ثبات نسبی حاکم بر بازار میوه از دیگر دستاوردهای دولت رئیسی در بخش کشاورزی است. این دستاورد را میتوان ناشی از تعامل بیشتر وزارت جهاد کشاورزی با 100 اتحادیه، تشکل و انجمن در بخشهای گوناگون کشاورزی دانست.
دولت سیزدهم همچنین با عملیاتی کردن طرح توزیع هوشمند اقلام خوراکی و محصولات کشاورزی در اکثر کلانشهرها توانست ثبات نسبی قیمت در بازار مرغ و تخممرغ را رقم بزند.
* طرح جهش تولید در دیمزارها اجرایی شد
وزارت جهاد کشاورزی در بحث کشت دیم نیز ورود کرد. بر همین اساس کارگروهی در راستای افزایش سطح زیر کشت دیم تشکیل شد. در گام دوم این اقدام، طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور با سطحی بالغ بر 2 میلیون و 600 هزار هکتار از اراضی 15 استان کشور اجرا میشود. این اتفاق با انعقاد تفاهمنامهای میان وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) آغاز شده است.
همچنین بر اساس تفاهمنامه منعقد شده میان وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، سعی شده مشارکت کشاورزان افزایش یابد. در راستای همین هدف کود رایگان، بذر با 50 درصد تخفیف، بیمه با 35 درصد تخفیف، ارائه تسهیلات برای خرید مکانیزاسیون و ترویج و آموزش رایگان برای کشاورزان فراهم شده است.
ارسال به دوستان
جزئیات تجارت ۷ ماهه ایران اعلام شد
بهبود ۵,۶ درصدی ارزش صادرات
تراز تجاری کشور همچنان منفی است
بررسی وضعیت تجارت خارجی کشور در 7 ماه نخست امسال نشان میدهد 28.4 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتهایم که از این میزان 8.5 میلیارد دلار مربوط به صادرات اقلام شیمیایی - پتروشیمی میشود که سهمی ۳۰ درصدی از کل صادرات را به خود اختصاص دادهاند. همچنین 19.9 میلیارد دلار نیز مربوط به صادرات سایر کالاهاست که سهمی ۷۰ درصدی از کل صادرات را شامل میشود.
تراز تجاری نیز در ۷ ماه نخست امسال منفی 3.3 درصد بود در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته منفی 0.8 درصد بوده است.
* تجارت کالایی ایران در ۷ ماه نخست ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰
در این بین بررسیهای اتاق بازرگانی تهران نشان میدهد در این مدت شاهد بهبود ۵.۶ درصدی ارزش صادرات (نسبت به مدت مشابه پارسال) بودهایم که این مساله صرفاً به دلیل رشد ۲۹ درصدی میانگین قیمت صادرات همراه با افزایش 14.4 درصدی ارزش واردات به دلیل مشابه در مقابل افت توأم مقدار صادرات به میزان 18.3 درصد و واردات به میزان 15.8 درصد طی 7 ماهه نخست ۱۴۰۱ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بوده است. قیاس وضعیت واردات با صادرات نیز حاکی از 3.5 برابر بودن میانگین قیمت کالاهای وارداتی در مقایسه با قیمت کالاهای صادراتی است.
* گروههای عمده صادراتی
همچنین بررسی ارزش ۲۰ گروه کالایی صادراتی که ۲۱ میلیارد دلار از صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص دادهاند نشان میدهد جز ۳ گروه کالایی شامل ورق فولادی، مفتول مسی و هندوانه، مابقی مشمول فهرست مواد و محصولات خام و نیمهخام (طبق مصوبه هیأتوزیران) با ارزش حدود ۱۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار میشود.
* مقاصد مهم تأثیرگذار در تغییر ارزشی صادرات
بررسی جزئیات کشورهای هدف صادراتی نیز بیانگر آن است که در 7 ماه نخست سال جاری از مجموع ۴۰ کشور هدف صادراتی ۲۰ کشور با خرید 17.7 میلیارد دلاری کالای ایرانی بیشترین مشارکت را در رشد صادرات ایران با سهم 14.7 درصدی داشتهاند که از جمله آنها باید به چین، امارات عربی متحده، عمان، موزامبیک و جمهوری آذربایجان اشاره کرد.
همچنین ۲۰ کشور دیگر نیز با خرید 9.7 میلیارد دلار کالای ایرانی کمترین مشارکت را در رشد صادرات ایران با سهم منفی 10.2 درصدی داشتهاند که از جمله آنها باید به عراق، ترکیه، افغانستان، غنا و تایلند اشاره کرد.
ارسال به دوستان
عرضه مرغ با قیمت ۵۸ تا ۶۳ هزار تومان در خردهفروشیها
مرغ در آشیانه ثبات
با وجود اینکه قیمت مصوب گوشت مرغ در بازار ۶۳ هزار تومان تعیین شده است اما همچنان این کالا با قیمتهایی کمتر از نرخ مصوب در بازار عرضه میشود. بررسیهای میدانی نشان میدهد دیروز قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار بین ۵۸ تا ۶۳ هزار تومان بوده است. البته پیش از این نیز قیمت این محصول بین ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان به فروش میرسید که طبق گفته مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی، هرگونه عرضه این محصول بیش از نرخ مصوب گرانفروشی محسوب میشود. در میادین میوه و ترهبار و عمدهفروشیها قیمت هر کیلوگرم مرغ کامل تازه بین ۵۴ تا ۵۵ هزار تومان است. طبق مصوبه جدید دولت، قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده در واحدهای پرورش ۴۵ هزار تومان و برای مصرفکنندگان ۶۳ هزار تومان است، البته برخی تولیدکنندگان بر این باورند که این مبلغ نهتنها سودی برایشان ندارد، بلکه ضررشان را در پی دارد. همچنین وزارت جهادکشاورزی بتازگی اعلام کرد: با توجه به ذخایر مناسب شرکت پشتیبانی امور دام، در صورت بروز کمبود در بازار مصرف، امکان عرضه گوشت مرغ منجمد با قیمت ۴۵ هزار تومان برای مصرفکننده و تنظیم بازار وجود دارد. بنابراین شواهد نشان میدهد افزایش عرضه گوشت مرغ به بازار موجب کاهش نرخ این محصول شده است. البته تولیدکنندگان مرغ و تخممرغ بر این باورند که قیمت این محصول بیش از نرخ تعیین شده است، زیرا خوراک مورد نیاز طیور از جمله ذرت و کنجاله سویا، دارو و واکسن را با قیمتهای بالا تهیه میکنند که همین در هزینه تمام شده تولید اثرگذار است.
«حبیب اسداللهنژاد» مدیرعامل سراسری تولیدکنندگان مرغ گوشتی چندی پیش به ایرنا گفته بود: قیمت واقعی تولید مرغ زنده برای اینکه تولیدکنندگان متضرر نشوند کیلویی ۴۹ هزار تومان است، یعنی تولیدکنندگان اکنون روی هر کیلوگرم ۴ هزار تومان ضرر میدهند که نیازمند بازنگری است. با این حال، دولت نیز برای حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ناچار است قیمتی را تعیین کند که نهتنها تولیدکنندگان، بلکه مصرفکنندگان نیز متضرر نشوند. البته دولت در پی اجرای طرح مردمیکردن یارانهها به دنبال راهکارهایی برای حمایت از تولیدکنندگان، استمرار تولید و افزایش نقدینگی و سرمایه تولید است تا صدمهای به این صنعت وارد نشود که تاکنون نیز اقداماتی توسط بانک کشاورزی انجام شده است.
بنا به گفته مسؤولان امر، برنامهریزی تولید در حلقههای مختلف گوشت مرغ برای تولید پایدار بر اساس سرانه مصرف داخلی (۳۲ کیلوگرم) تعریف شده و در حال انجام است و هیچ کمبودی در بازار مشاهده نمیشود.
* قیمت هر شانه تخممرغ ۸۵ هزار تومان
بر پایه این گزارش، قیمت هر شانه تخممرغ نیز نسبت به چند روز گذشته نزدیک به 5 هزار تومان کاهش یافت و به شانهای ۸۵ هزار تومان رسید، در حالی که در روزهای گذشته هر شانه ۳۰ تایی این محصول با قیمت بیش از ۹۰ هزار تومان نیز به فروش میرسید.
* ثبات قیمت گوشت قرمز در بازار
بررسیها در بازار نشان میدهد قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفندی بین ۱۵۹ تا ۲۱۵ هزار تومان و گوشت گوساله بین ۱۸۸ تا ۲۲۵ هزار تومان است.
ارسال به دوستان
اخبار
لزوم تدوین برنامه 5 ساله صنعتی حمایت از صنایع
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران با تاکید بر لزوم تدوین برنامه 5 ساله صنعتی برای حمایت از صنایع مزیتدار گفت: با این برنامه میتوان در زمانبندی 5 ساله از صنایع مزیتدار برای رشد و ارتقای آنها حمایت کرد. حمیدرضا غزنوی دیروز در نشست خبری با موضوع تشریح نقش موثر و اثرگذار پیشرانهای اقتصادی و کارآفرینان بزرگ در اقتصاد کشور و فرصتها و چالشهای این حوزه گفت: بیثباتی اقتصادی باعث شده است کاهش سرمایهگذاری در اقتصاد و خروج سرمایه از کشور داشته باشیم به طوری که در کنار حدود 10 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی میلیاردها دلار خروج سرمایه از کشور داشتهایم. وی با بیان اینکه فاقد برنامه 5 ساله صنعتی هستیم، گفت: با داشتن چنین برنامهای همانطور که اشاره شد میتوان برای مدت 5 سال از برخی صنایع حمایت کرد و سپس به همین ترتیب در دورههای بعد از صنایع دیگر حمایت شود. غزنوی بیان کرد: حتی برنامهای برای حمایت از صنایع نداریم، زیرا به محض اینکه از یک صنعت دفاع شود، بقیه صنایع شاکی میشوند و لذا برنامههای ما در صنایع پوپولیستی است و میخواهیم که همه راضی باشند. دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران بیان داشت: حدود 90 هزار واحد صنعتی در کشور وجود دارد که در دورهای به 50 هزار واحد صنعتی در کشور وام پرداخت شد، سوال اینجاست که این اتفاق چه تاثیری بر اقتصاد کشور گذاشت. ما برنامهای برای انتخاب صنایع مزیتدار برای سرمایهگذاری نداریم و لذا صنایع ما در حد و اندازهای نیست که در دنیا عرضاندام کند. وی اظهار داشت: متاسفانه قوانین مناسبی برای حمایت از پیشرانهای اقتصادی و همچنین شرکتهای بزرگ که در تولید ثروت موثرند وجود ندارد. مساله پیشرانهای اقتصادی کمتر در محافل اقتصادی کلان مطرح شده است. غزنوی افزود: شرکتهای بخش خصوصی دارای مزیت و پتانسیل که از توان مدیریت صنعتی برخوردارند، باید حمایت شوند، زیرا در مساله تحریمها شرکتهای بزرگ قادر به کنترل مشکلات هستند اما شرکتهای کوچک این تواناییها را ندارند. وی با بیان اینکه استراتژی مجمع کارآفرینان ایران ضد انحصار است، گفت: باید برای هر صنعتی ۵ پیشران انتخاب شود تا پیشرانها بتوانند بیشتر کار و رشد کنند و باعث تولید ثروت بیشتر برای کشور شوند.
***
جزئیات خرید اعتباری لوازم خانگی ایرانی با وام ۳۰ تا ۱۰۰ میلیونی
سخنگوی وزارت صمت از صدور کارتهای اعتباری ۳۰، ۵۰ و ۱۰۰ میلیون تومانی برای خرید کالاهای ایرانی خبر داد.
امید قالیباف در رابطه با تسهیلات جدید خرید لوازم خانگی گفت: بر اساس توافقات به عمل آمده، قرار است تا سقف 22 هزار میلیارد تومان تسهیلات اعتباری برای خرید لوازم خانگی ایرانی به متقاضیان اختصاص پیدا کند.
وی افزود: این کارتهای اعتباری دارای ۳ سقف 30 میلیون، 50 میلیون و 100 میلیون تومان است که در 5 بانک صادر میشود و در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
سخنگوی وزارت صمت با اشاره به برگزاری نمایشگاه دائمی لوازم خانگی، گفت: متقاضیان میتوانند برای خرید به نمایشگاه یا مراکز عرضه محصولات ایرانی مراجعه و نسبت به خرید کالای مورد نیاز خود اقدام کنند.
به گفته قالیباف، متقاضی باید به سامانه جهاد کالا به آدرس اینترنتی jahadkala.ir مراجعه و گزینه ثبت طرح ملی را انتخاب و ثبتنام کند، بعد از ثبتنام 5 بانک برای پرداخت کارت اعتباری به متقاضی معرفی میشود که فرد میتواند با مراجعه به هر یک از بانکها مدارک لازم را بارگذاری کند. وی تاکید کرد: صدور کارتها با توجه به اعتبارسنجی مشتریان توسط سیستم بانکی انجام میشود و در نهایت کارت اعتباری به آدرس متقاضی پست خواهد شد. سخنگوی وزارت صنعت در رابطه با متقاضیان خواستار دریافت کارت اعتباری خرید لوازم خانگی ایرانی، گفت: فعلا در گام نخست زوجین جوان و به تناسب ارزیابی تقاضا افراد دیگری میتوانند این کارتهای اعتباری را تهیه کنند. قالیباف درباره سود تسهیلات کارتهای اعتباری نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و افزود: سود این کارتها 18 درصد و با بازپرداخت ۳ ساله تعیین شده است. البته باید تاکید کنم کالاهای خریداری شده در قالب این کارت 5 درصد زیر قیمت بازار فروخته میشود. وی اضافه کرد: در گام نخست این کارتها برای 250 هزار نفر در نظر گرفته شده است.
***
وزارت جهاد کشاورزی:
فروش هر شانه تخممرغ بالاتر از ۷۶ هزار تومان تخلف است
مدیرکل دفتر بازرسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: فروش تخممرغ بالاتر از نرخ مصوب اعلامی در سامانه ۱۲۴ ممنوع است و پرونده متخلفان به تعزیرات حکومتی اعلام میشود. مسعود امراللهی اظهار داشت: پیرو افزایش قیمت کاذب در بازار تخممرغ، هفته گذشته بازرسان وزارت جهاد کشاورزی با گرانفروشی این محصول در چرخههای مختلف تولید تا عرضه شامل مرغداری، عمدهفروشی، بنکداری و خردهفروشی برخورد کردند و پرونده این تخلفات به سازمان تعزیرات حکومتی برای صدور حکم ارسال شد. وی در پاسخ به اینکه نرخ مصوب تخممرغ در چرخههای مختلف تولید تا عرضه چقدر است، گفت: مردم برای آگاهی از قیمت مصوب تخممرغ به سامانه 124 سازمان حمایت مراجعه کنند. مدیرکل دفتر بازرسی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: مردم گزارشهای خود درباره گرانفروشی تخممرغ را به سامانه 124 اعلام کنند تا بازرسان ما به آنجا مراجعه کنند. وی تصریح کرد: از دیماه سال قبل تا به امروز 82 هزار پرونده تخلف برای گرانفروشی در بخش محصولات کشاورزی، تشکیل شده است. بنا بر این گزارش، قیمت مصوب هر کیلوگرم تخممرغ در سامانه 124 سازمان حمایت 39800 تومان است که قیمت هر شانه 30 عددی با وزن 1.9 کیلوگرم 76 هزار تومان میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|