|
قدردانی خانواده شهید مولوی عبدالواحد از رهبر انقلاب
مولوی محبوب
پس از پیام رهبر حکیم انقلاب در پی حادثه ناگوار ربایش و شهادت مولوی عبدالواحد ریگی، خانواده شهید عبدالواحد ریگی از معظمله قدردانی کردند.
به گزارش ایسنا، خانواده شهید مولوی عبدالواحد ریگی، امام جماعت مسجد امام حسین(ع) خاش با صدور پیامی از عنایت رهبر معظم انقلاب، سران ۳ قوه و نهادهای ذیربط امنیتی و انتظامی و شورای تأمین سیستانوبلوچستان قدردانی کردند. مولوی عبدالواحد ریگی، امام جمعه اهل سنت مسجد امام حسین(ع) شهرستان خاش از مولویهای شاخص منطقه و استان سیستانوبلوچستان، توسط افراد ناشناس ظهر پنجشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۱ ربوده شد و به شهادت رسید.
در پی این حادثه، حضرت آیتالله العظمی خامنهای طی پیامی ضمن اظهار تاثر از این حادثه، بر تعقیب و مجازات سریع و جدی جنایتکاران از سوی دستگاههای مسؤول تاکید کردند.
ارسال به دوستان
گفتوگو با عباس سلیمینمین درباره ترورها و شیوههای خشونتآفرین در اغتشاشات اخیر
شبیه منافقین نیستند، خود منافقین هستند
آقای دکتر! با بررسی و مشاهده رفتار طیفی از اپوزیسیون و اغتشاشگران در ۳-۲ ماه اخیر، تحلیلگران زیادی از شباهت عملکرد و مبارزات این جریان برانداز به عملکرد و مبارزات سازمان منافقین سخن میگویند؛ از خشونت و مبارزه مسلحانه تا همکاری با کشورهایی که سابقه دشمنی آشکاری با مردم ایران دارند. تحلیل شما در این باره چیست؟
ابتدا اجازه میخواهم مقدمهای در این موضوع عرض کنم و بعد به تحلیل این مساله با سویهای تاریخی بپردازم. ببینید! مدتی است کشورهای حامی صهیونیسم در ارتباط با منافقین دچار مشکلند. صهیونیستها بشدت از این سازمان استفاده و از طریق لابی آنها در مجامع مختلف بینالمللی شرکت میکنند اما این روزها دچار چندین مشکل و تعارض هستند. یکی از تعارضاتشان این بوده که منافقین هم در گذشته سابقه روشنی در کارهای تروریستی داشتند و هم بشدت با سلطنتطلبها که یکی از گزینههای اصلی غرب برای آینده تصوریشان برای ایران هستند مشکل دارند، لذا این یک تعارض جدی برای آنهاست.
بنابراین ۲ مشکل دارند؛ یکی سابقه تروریستی آنها و در واقع اینکه قبلا بارها بر این مساله تاکید داشتند که اینها یک سازمان تروریستی هستند و دوم تعارضاتشان با سایر جریانات اپوزیسیون ایران بویژه سلطنتطلبها.
به خاطر برطرف کردن این مشکل مدتی است ارتباطی بین منافقین و برخی سرویسهای امنیتی غرب ایجاد شده که منافقین چهره خود را اصلاح کنند. یکی از راههایی که در این زمینه دنبال شد، این بود که مسعود رجوی را در سازمان محو کنند. گامهای تدریجی در این زمینه برداشته شده که معلوم نیست مسعود رجوی زنده است یا مرده. در عین حال یک اقدام موفقی در این زمینه شد که مسعود رجوی به عنوان یک چهره بدنام و منفور در ایران حتی در بین افکار عمومی جهان محو شود، چرا که جنایت او محدود به ایران و عراق نبوده است. جنایتی که در عراق کردهاند فراوان است. جنایتی که علیه کردها و شیعیان انجام دادند اینها را حتی در میان اروپاییها هم منفور کرده است. اینها یک فرقهای هستند که مردم اروپا هم نسبت به آنها بسیار نگاه مشکوک دارند، چون تهدیداتی را هم در اروپا انجام دادهاند و از این جهت کاملا دارای سابقهای منفی در آنجا هستند. اقدام برای تغییر چهره سازمان با حذف مسعود رجوی آغاز شد و امروز درباره مریم هم این کار دارد میشود، یعنی او هم دارد جایگزین میشود و از همه مهمتر در ارتباط با بحث سازمان در ماههای اخیر، این است که توافق شده در هیچ جایی پرچم سازمان و نمادی از سازمان وجود نداشته باشد و این بحث بسیار مهمی است. با وجود اینکه سازمان بیشترین نیروهای تشکیلاتی را در اروپا دارد، حتی در یک تظاهرات هم پرچم سازمان یا نمادی از سازمان وجود نداشت. این عمدتاً به دلیل این است که یک برنامهریزی درباره سازمان شده که استفاده از سازمان گسترش پیدا کند اما هیچ ظهور و نمادی از سازمان وجود نداشته باشد که این کار نیازمند تشکیلات جدی در پشت صحنه است چون بر اساس ارزیابیای که انجام شده است، سازمان منافقین در ایران و عراق و بیشتر کشورها منفور است، لذا هیچ نشانی از این سازمان نباید وجود داشته باشد، این چیزی نبود که سازمان براحتی بپذیرد. سازمانی که هیچ کسی را غیر از خودش برای آینده قدرت تصوریشان قبول نداشت و همه را تخطئه میکرد، الان حتما باید یک داد و ستدهای جدی پشت پرده شده باشد که سازمان رسماً بروز و ظهور نداشته باشد اما قطعا نیروهای خود را در تظاهراتهای مختلفی که غربیها در اروپا، آمریکا و کانادا سامان دادند، شرکت داده است اما به این ترتیب که نام و نشانی از آن نباشد.
چه امتیازات خاصی ممکن است به سازمان منافقین داده شده باشد که چنین شرایطی را پذیرفته باشند؟
یکی از برنامهها میتواند به این صورت باشد که فردی از درون تشکیلات سازمان منتها به صورت گمنام مورد تبلیغ و پشتیبانی قرار گیرد و او بتواند سازمان را از این طریق راضی کند که سازمان خودش را در این اتفاقات جدید نشان ندهد.
بنابراین آنچه شما به آن اشاره کردید که برخی خشونتها شبیه کار سازمان مجاهدین خلق است، درست است، منتها به صورت کاملا غیرآشکار و غیرعلنی این مساله دارد دنبال میشود تا بتوانند به حسب ظاهر، وحدتی را بین نیروهای مخالف ایران امروز در سراسر کشورهای اروپایی و آمریکا ایجاد کنند اما دیدید که خیلی مردم خشونت را نمیپذیرند و خشونت برایشان اصلا قابل قبول نیست. بنابراین این اقدامات محکوم به شکست خواهد بود. بدترین خشونتها را این گروهک آموخت اما هیچ آوردهای برای غرب نداشت، چرا که ملت ایران اصولا با شیوههای خشونتبار هیچ قرابتی ندارد.
این خشونتورزیها باعث دوری جستن خیلی از کسانی میشود که انتقاداتی دارند اما هرگز نمیخواهند خشونت بورزند. مردم متوجه این نکته هستند که یک نیروی وظیفه که در نیروی انتظامی کار میکند هم فرزندان آنهاست، یعنی خشونتورزی را که یک زیانی را متوجه کلیت جامعه ما میکند، مردم اصلا قبول ندارند، ولو یک جاهایی یک اعتراضات جدی داشته باشند اما این شیوه را منفور میدانند، کما اینکه سازمان در اوج حمایت غرب از او در دهه 60 (حمایت همهجانبه صدام از آنها به سفارش غرب) هیچ آوردهای نداشت، به این دلیل که ملت این شیوه را نمیپذیرد. مردم ایران طبق ارزیابیها و بررسیهای خود معتقدند این شیوهها هیچ دستاوردی ندارد و نمیتواند برای جامعه ما آوردهای داشته باشد. بنابراین ما حتی در این زمینه نیازی نداریم تا با مردم حرف بزنیم که مبارزه مسلحانه و خشونتبار سرمنزل خوبی ندارد، بلکه خود جامعه این نکته را میفهمد و حتی غالب معترضان با این روشهای خشونتبار که به برادرکشی و جنگ داخلی میانجامد مخالفند. البته اینها شبکههایی دارند که مرتب مردم را دعوت به خشونت میکنند اما دیدید که تعداد اندکی این رویه خشونتورزی را تبلیغ کردند و یاد گرفتند.
رویکرد مسلحانه و خشونتباری که منافقین در گذشته داشتند، از کجا نشأت میگرفت و بر چه مبنایی بود؟ با توجه به اسناد تاریخی، جریانات خط امامی، خیلی اعتقادی به مبارزه مسلحانه و خشونتبار با رژیم پهلوی نداشتند ولی چرا جریاناتی مثل منافقین یا برخی گروههای چپ، مبارزههای مسلحانه داشتند؟
ببینید! این شیوههای مبارزاتی در گذشته بیشتر تقلیدی بود. سازمان مجاهدین خلق در واقع از سایر کشورها کپیبرداری کرد. این کپیبرداری آنها هم به شکست انجامید، لذا سال 55 اعضای فداییان خلق و مجاهدین خلق که بیرون از زندان بودند، اعلام کردند مبارزه مسلحانه در ایران جواب نمیدهد یعنی خودشان در نقد استراتژی خودشان برآمدند. استراتژی سازمان، مبارزه مسلحانه بود اما شکست خوردند و همین شکست را رسماً پذیرفتند و تخطئه کردند، لذا شما میبینید فداییان خلق سریعاً به اقلیت و اکثریت تقسیم شدند. اکثریت گفتند شیوههای تروریستی در ایران جواب نمیدهد و مردم نمیپذیرند، یک اقلیتی ماندند که آنها هم منزوی شدند. مجاهدین خلق هم همینطور، در واقع اینها سال 55 اعلام کردند ما از استراتژی مبارزه مسلحانه دفاع نمیکنیم و یک کپیبرداری بود و در یک کشوری جواب داده بود و در ایران هرگز جواب نمیدهد.
قطعا امام خمینی به هیچوجه این روشها را قبول نداشتند و به لحاظ شرعی کاملا تخطئه میکردند که شما حق ندارید در برابر ارتش، جنگ مسلحانه راه بیندازید، چرا که ارتش فرزندان خود جامعه ما هستند و ما نمیتوانیم به دلیل اینکه به خدمت وظیفه رفتهاند، آنها را هدف گلوله قرار دهیم.
حضرت امام شرعاً این قضیه را تخطئه میکردند و قبول نداشتند. حتی حرکتهایی را که قبل از 15 خرداد به صورت مسلحانه شده بود، امام تخطئه میکردند. علت آن هم نگاه شرعی بود که امام داشتند و میگفتند شما هرگز حق ندارید یک پاسبان را بکشید. امام حرکتهای مسلحانه را تخطئه میکردند. اینها اول این نظر امام را رد میکردند اما بعدها خودشان رسماً پذیرفتند در ایران این رویکرد جواب نمیدهد. در زمان پهلوی که استبداد مطلق در جامعه داشتیم، مردم حرکت مسلحانه را نمیپذیرفتند، امروز که عرصههای زیادی برای بیان نظرات و افکار مختلف وجود دارد و میتوانند حرف بزنند، به طریق اولی مبارزه مسلحانه مردود است. همین روزها شاهد هستید که دانشجویان در دانشگاهها در برابر مسؤولان حرف میزنند و اعتراض خودشان را در بسترهای مختلف مثل فضای مجازی مطرح میکنند، لذا جامعه ما منطق خشونت اپوزیسیون را نمیپذیرد.
با توجه به تجربهای که نظام و مردم در برخورد با منافقین داشتهاند، به نظر شما در شرایط فعلی که شباهتهایی با وقایع دهه 60 دارد و با اقدامات تروریستی به سبک ترورهای منافقین مواجهیم، چه باید کرد؟
به نظر من فارغ از بحثهای قضایی، اصلا نیازی به کار خاصی نیست، چون قباحت این ترورها و این رفتارهای خشونتآمیز، خود به خود انزجار و تنفر مردم ایران را برمیانگیزد، یعنی خود این رفتارها، نتیجهای عکس اهداف طراحان آن خواهد داد، آن هم به صورت کاملا خود به خودی، بدون نیاز به مداخله. همانطور که عرض کردم، چون فرهنگ مردم ایران اینگونه است که اصالتاً از امر خشونتبار تنفر دارند، خود این اقدامات، تنفر مردم را برخواهد انگیخت و در نتیجه نقشه طراحان این خشونتها عقیم و ناکام خواهد ماند.
***
بررسی تاریخی سیاهه جنایات سازمان منافقین در سرکوب و ترور مردم بیگناه
خونآشامی با شعار آزادی
در جای جای برگهای تاریخ ایران، نام مردان، زنان و کودکانی وجود دارد که بدون هیچگونه پیشینه سیاسی، قربانی ترورهای منافقین شدهاند.
گروهک تروریست منافقین، تنها در بازه زمانی 11 فروردین تا 26 اسفند 1362، مسؤولیت ترور 4583 شهروند ایرانی را بر عهده گرفت.
در ادامه، فهرستی از جنایتهای منافقین در شهرها و استانهای مختلف کشور ارائه میشود؛ لیستی که رد منافقین را در جنایتهای بیشماری در اقصی نقاط کشور نشان میدهد.
* کشتار مردم بیگناه در تهران
منافقین در سلسله عملیاتهای تروریستی خود علیه مردم ایران، سوم اسفند ۶۰ با انفجار بمبی در میدان عشرتآباد تهران ۱۱ نفر از مرد مظلوم را شهید و 25 نفر را مجروح کردند. علاوه بر این، 9 مهر 61 در کنار مسافرخانه زیبا پارک در میدان امام خمینی و در نزدیکی ساختمان مخابرات بمبی دیگر را منفجر کردند. بر اساس گزارش خبرنگار روزنامه کیهان 64 تن از شهدای این حادثه به پزشکی قانونی منتقل شدند. ساعت ۱۹:۳۰ روز ۱۵ شهریور ۱۳۶۱ هم بار دیگر در اقدامی تروریستی، گروهک منافقین با انفجار بمب در خیابان خیام تهران دهها تن از مردم عادی را به شهادت رساند. در جریان این انفجار، یک اتوبوس ۲طبقه که در حال حرکت و مملو از جمعیت بود در آتش سوخت و تمام مسافران آن شهید و مجروح شدند. ۲ شهریور ۶۳ به واسطه انفجار بمب در میدان راهآهن تهران توسط منافقین، ۱۷ تن شهید و ۳۰۰ نفر زخمی شدند که بر اساس گزارش روزنامه جمهوری اسلامی، ۲ کودک و 8 زن در شمار شهدا دیده میشدند. ۲۴ اسفند همان سال بر اثر انفجار بمبی که توسط منافقین در بین نمازگزاران انجام شد تعدادی از نمازگزاران به شهادت رسیدند. 22 اردیبهشت 1364 منافقین این بار در خیابان ناصرخسرو اقدام به بمبگذاری کردند، در این بمبگذاری 9 نفر از مردم بیگناه شهید شدند. علاوه بر این، منافقین افراد و اشخاص دیگری را در مغازهها، پیادهروها، خیابانها، خانهها و... به بهانههای واهی به شهادت میرساندند.
* جنایت منافقین در شیراز
یکی از فجیعترین جنایتهای منافقین 21 مهر1360، شهادت یک کودک ۶ ساله و مادر 22 ساله در شیراز بود. بنا بر گزارش روزنامه کیهان، ساعت ۱۹ آن روز، عوامل منافقین با کار گذاشتن یک بمب در اتومبیل پیکان در خیابان هدایت شیراز، این ۲ تن را به شهادت رساندند. شنبه 25 مهر همان سال، مصادف با روز عید غدیر خم، سازمان منافقین جنایت دیگری در پرونده خود ثبت کرد. روزنامه کیهان 26 مهر طی گزارشی درباره این جنایت منافقین نوشت: «اتوبوس خط یک شرکت واحد شیراز هنگامی که در روز عید غدیر، مقارن ساعت 4 بعد از ظهر با بیش از 30 مسافر از پل اللهوردیخان به سمت میدان شهدا در حرکت بود، در میدان جمهوری اسلامی توسط ۲ دختر منافق سرنشین اتوبوس به آتش کشیده شد. در جریان این آتشسوزی بیش از 15 مسافر اتوبوس مجروح شدند و ۲ کودک خردسال به شهادت رسیدند. یکی از شهدا به نام لیلا نوربخش بود و از شهید دیگر تنها قطعه زغالی به جا مانده است». مطابق آماری که در شماره 147 ارگان رسمی منافقین (نشریه مجاهد) منتشر شده است، منافقین از پانزدهم تا بیستوپنجم آذر 1361 هفت عملیات تروریستی را در شیراز بر عهده گرفتند. انفجار خودرو و منازل مسکونی، ترور کسبه، آتشسوزی گسترده و... از جمله این عملیاتهای تروریستی بود که منجر به کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از شهروندان شد.
* کشتار مردم عادی در اهواز
اواخر آبان 1378 بود که دستور اجرای عملیات تروریستی در خاک ایران توسط مسعود و مریم رجوی، سرکردههای منافقین صادر و به قرارگاه هفتم منافقین در خاک عراق یعنی حبیب (واقع در بصره) جهت اجرا ابلاغ شد. نخستین تیم 3 نفره منافقین با همکاری استخبارات رژیم بعث صدام از مرز عبور کرده و از مسیر پاسگاه زید، سهراه حسینیه و جاده خرمشهر - اهواز وارد شهر اهواز شده و با جاسازی و استقرار یک قبضه خمپارهانداز 82 میلیمتری در محل پارک حجاب این شهر در چهارم آذر 1378، با پرتاب 5 گلوله خمپاره بیهدف و کور به داخل اهواز، دست به یک جنایت علیه مردم بیدفاع این شهر زدند. بر اثر این عملیات تروریستی ناجوانمردانه یکی از هموطنان اهوازی به نام محمدسعید جلیزاوی که دبیر آموزشوپرورش اهواز بود، شهید و 11 زن و کودک بیدفاع نیز بشدت مجروح شدند. پس از این عملیات تروریستی سرکردههای منافقین طی اطلاعیهای که منتشر کردند، مسؤولیت انجام این عملیات تروریستی را به عهده گرفته و پیام شادباشی برای قرارگاه هفتم این گروهک جهت تشویق و ترغیب قرارگاههای دیگر منافقین برای انجام عملیات مشابه فرستادند.
* بمبگذاری در حرم امام رضا(ع) و شهادت زوار بیگناه در مشهد
منافقین 15 شهریور 1360 با حمله به یک مغازه کفاشی در مشهد، محمدابراهیم سروش را که در حال کسب رزق حلال بود به شهادت رساندند. همچنین علیمحمد یزدانی را که یک گچکار ساده بود، 22 مرداد همان سال به شهادت رساندند. محمدابراهیم عطاران، صاحب مغازه لوازمالتحریری در شهرستان قوچان از دیگر اشخاصی بود که 27 آبان 60 در مغازهاش توسط این سازمان به شهادت رسید. علاوه بر این، حرم مطهر امام رضا(ع) 30 خرداد 1373 مصادف با عاشورای حسینی شاهد یکی دیگر از جنایات گروهک تروریستی منافقین بود که به خاک و خون کشیده شدن جمعی از زوار امام رضا(ع) انجامید. در این تاریخ، حوالی ساعت ۱۴و ۲۶ دقیقه بمبی که توسط منافقین تا نزدیکی ضریح مطهر حمل شده بود، منفجر شد که به شهادت 26 نفر و مجروح شدن 300 نفر از زائران بیگناه منجر شد. بر اثر شدت انفجار که طبق نظر کارشناسان مربوطه به انفجار۱۰پوند ماده منفجره «تیانتی» بود، اعضای بدن تعدادی از زائران همچون سر، دست، پا و انگشت جدا شده و سطح بیشتر رواقها همچون رواق دارالحفاظ، دارالسعاده و نیز گنبدالله وردیخان، گنبد حاتم خانی و بخش وسیعی از دیوارها را پوشانده بود. متعاقب این عملیات تروریستی، روزنامه آمریکایی هرالد تریبون با اختصاص تیتر بزرگی به تشریح عملیات تروریستی منافقین در ایران پرداخت و نوشت: پس از پایان جنگ ۸ ساله ایران و عراق، این حادثه یکی از فجیعترین عملیاتهای تروریستی در داخل ایران است. روزنامه گاردین با درج خبر انفجار بمب در حرم حضرت امامرضا(ع) نوشت: این فاجعه در مقایسه با قتلعام نمازگزاران مسجد الخلیل در اسرائیل و حادثه انفجار بمب در یک کلیسا در لبنان به قدری تکاندهنده است که بسیار بعید به نظر میرسد عاملان این جنایت مسؤولیت آن را بپذیرند.
* ترور مردم عادی در قم
ساعت 16 و 20 دقیقه 2 تیر 1360 بمبی توسط منافقین در سالن انتظار راهآهن شهر قم منفجر شد که موجب شهادت و زخمی شدن دهها نفر از مردم بیگناه شد. روزنامه اطلاعات در گزارشی که روز بعد از فاجعه منتشر میکند، درباره قربانیان این حادثه مینویسد: «در میان مسافران، عدهای سرباز عازم جبهه نیز دیده میشدند. ضمنا در میان قربانیان این فاجعه جسد یک زن و ۲ کودک نیز مشاهده شده است». بنا بر این گزارش «بمب هنگامی منفجر شد که داخل سالن راهآهن و قطار، برادران سرباز برای عزیمت به جبهه در انتظار بودند». این گزارش بمب را از نوع تخریبی و آتشزا معرفی کرده بود که هنگام انفجار، شعلههای رنگین ایجاد کرده بود. همچنین آثار سوختگی فراوان در بدن مجروحان و شهدا بر جا گذاشته بود.
* قربانیان ترور در اصفهان
نشریه مجاهد ارگان رسمی سازمان مجاهدین خلق در شماره 220 خود از ترور شهید مهدی جبارزارع، یک مغازهدار ساده در میدان دروازه تهران اصفهان خبر میدهد. همچنین در شماره 181 نشریه خود خبر ترور و به شهادت رساندن یک مغازهدار دیگر به نام ناصر ماندگار در مهر سال 62 را مطرح میکند. همچنین شهید میترا (زینب) کمایی یکی دیگر از نوجوانانی است که در آتش کینه و خشم منافقین در اصفهان جان داد. تنها جرم وی داشتن حجاب و شرکت در راهپیمایی علیه بدحجابی بود. شهید فاطمه طالقانی کودک ۳ ساله قربانی ترور بود که زمانی که پدر و مادر جهادگرش در بندر ماهشهر به قصد خواندن نماز صبح، کانتینر محل اقامت خود را ترک میکنند و فاطمه ۳ ساله در خواب بوده، توسط ۲ نفر از منافقین کانتینر به آتش کشیده میشود.
* ترور مردم عادی در مازندران
گروهک تروریست نفاق در شماره 143 ارگان خود از جنایتی دیگر علیه مردم ایران پرده برمیدارد؛ بر پایه این اعتراف، ساعت 8 صبح 18 فروردین 1361، یک واحد عملیاتی از تروریستهای گروهک منافقین مستقر در جنگلهای مازندران، در یک عملیات کمین در جاده قائمشهر به قادیکلا، اتومبیل وانت حامل ۴ تن از نیروی داوطلب مردمی در مازندران را متوقف و پس از پیاده کردن نیروها، آنها را تیرباران میکنند. نکته شایان ذکر این است که نشریه منافقین، هیچ نوع سمت دولتی و حاکمیتی را برای این قربانیان ذکر نکرده است.
* جنایت منافقین علیه مردم عادی در همدان
منافقین در سلسله عملیاتهای ترویستی خود این بار مردم بیگناه همدان را مورد هدف قرار دادند. بر اساس گزارش شماره 130 نشریه مجاهد در 5 شهریور 1361 یک روزنامهفروش به نام ناصر شریفیتبار در مقابل دکهاش در خیابان بوعلی همدان توسط منافقین ترور شد. علاوه بر این 10 آذر 1361 یک شیشهبر همدانی در مغازهاش تنها به جرم هواداری از جمهوری اسلامی توسط منافقین ترور شد که منافقین در شماره 132 ارگان رسمی مطبوعاتی خود (مجاهد) به این جنایت اعتراف کردند.
* حمله به شهروندان گیلانی
سازمان منافقین در شماره 139 ارگان مطبوعاتی خود (مجاهد) اعتراف کرد در تاریخ 9 آذر 1361 در جریان حملات موسوم به «مقاومت مسلحانه» در گیلان اتومبیل فردی به نام غلامرضا اکبری را که عضو انجمن اسلامی آتشنشانی رشت بوده متوقف و با شلیک گلوله وی را ترور کردهاند. 22 آذر همان سال اتومبیل حامل 4 تن از اعضای بنیاد مسکن گیلان توسط منافقین به رگبار بسته شد. جنایتی که در شماره 132 نشریه مجاهد، منافقین به شرح آن پرداختهاند. همچنین این نشریه در شماره 140 اعتراف کرد نیروهای منافقین مستقر در جنگلهای گیلان یک عمو و برادرزاده به نامهای محرم و محرمعلی بهرامیان را بیهیچ دلیلی ترور کردهاند. گروهک تروریستی منافقین در شماره 141 نشریه مجاهد نیز اعتراف کرد 5 شهروند را در جنگلهای گیلان ترور کرده است. نکته قابل توجه اینکه منافقین در این جنایت که در بهمن 1361 انجام شد، تاکید کردند این افراد هیچ نوع سمت دولتی و حاکمیتی نداشتند و تنها به جرم احتمال «راهنما» بودن ترور شدند.
* ترورهای منافقین در بابل
یکی دیگر از شهرهایی که شاهد جنایتهای منافقین بود، شهر بابل بود. آیتالله محمدفاضل استرآبادی در کتاب خاطرات خود که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است، درباره فعالیتها و جنایتهای سازمان منافقین در بابل میگوید: «منافقین در بابل افراد زیادی را ترور کردند. از جمله روحانی شهید نجاریان که در ماه مبارک رمضان ترور شد. همینطور روحانی شهید توحیدی که او هم به دست منافقین در بابل به شهادت رسید. از افراد غیرروحانی هم زیاد ترور کردند».
* جنایت منافقین در سمنان
مردم بیگناه سمنان نیز از جمله افرادی بودند که هدف حملههای کور منافقین قرار گرفتند. شهید بتول صفدری یکی از زنان ترور شده توسط منافقین بود که حتی به کودک 13 ماههاش هم رحم نکردند. شهید محمد احمدی تنها یک بنای ساده بود که فقط به خاطر حفظ شعائر اسلامی در آبان 62 توسط منافقین در سمنان به شهادت رسید.
* کردستان
مردم مظلوم کردستان هم از دیگر افراد مورد هدف سازمان منافقین بودهاند. بنا بر گزارش ارگان رسمی منافقین 4 فروردین 1361 تیم عملیاتی نیروهای این گروهک تروریستی به مرکز نگهداری ماشینآلات راهسازی در بانه حمله و آن را منهدم کردند. شماره 137 نشریه مجاهد همچنین در مطلبی با عنوان «بیلان عملیات پیشمرگههای مجاهد خلق در دی 61» اعتراف کرد این گروهک تروریستی به 4 پاسگاه مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کردستان حمله و بر این اساس مسؤولیت ترور 150 پاسدار و جرح 110 تن از اعضای سپاه را پذیرفت.
* سایر جنایتهای منافقین
گسترش ترورهای منافقین در همه شهرها باعث شد هر روز عدهای از مردم بیگناه مورد هدف قرار بگیرند. به گزارش روزنامه اطلاعات 15 مهر یکی از افراد فعال و مومن در یزد در مقابل مغازه نفتفروشیاش از سوی ۲ منافق مورد سوء قصد قرار گرفت که بر اثر اصابت ۳ گلوله به شهادت رسید. همچنین بنا بر گزارش کیهان در 14 مهر ۳ تروریست منافق، مسلح به کلاشنیکف، ساعت 6 و 30 دقیقه شنبه به کتابخانه ابوذر واقع در جاده لاکان رشت حمله کرده و عدهای را به رگبار بستند. منافقین همچنین در شماره 149 نشریه مجاهد اعتراف کردند یک غیرنظامی به نام بیژن مدافی را در لاهیجان به ضرب گلوله ترور کردهاند. 21 بهمن 61 نیز دانشآموز بجنوردی به نام امانالله یزدانی به وسیله سلاح سرد توسط عوامل منافقین ترور شد.
این فهرست، تنها بخشی از جنایتهای منافقین علیه مردم عادی بود. آنها نه تنها سران نظام را هدف قرار میدادند، بلکه از کشتن و اعمال جنایت علیه مردم عادی نیز ابایی نداشتند. کشتن مردم بیگناه به جرم داشتن ریش(!) از بزرگترین جنایتهای منافقین است که در تاریخ به ثبت رسیده است.
ارسال به دوستان
درباره شارلاتانیسم حمید فرخنژاد
بیهمهچیز
نامه سرگشاده گروه تولید سریال سقوط درباره خیانت فرخنژاد به هنرمندان؛ شخصیت ندارد
گروه فرهنگ وهنر: «تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل»؛ این ضربالمثل کاربردی، حکایت هنرمندنماهایی است که این روزها در ماهگیری از آب گلآلود سیاست، به نظر متبحر میآیند؛ سلبریتیهایی که با یک بررسی اجمالی میتوان به قصد و غرض آنها از اینگونه حواشی رسید. در جدیدترین رفتار از سوی این قشر سلبریتی، حمید فرخنژاد، بازیگر سینما که در گذشته هم درباره فرزندش اظهاراتی را مطرح کرده بود، این بار بعد از خروج از کشور با انتشار یک پست اینستاگرامی با الفاظی که شاید نتوان در بین برخی براندازان هم دید، به توهین علیه نظام اسلامی پرداخته است. از سویی با نگاهی به فعالیتهای او در سینما به زعم رسانهها و منتقدان سینمایی میتوان به این مساله رسید که این بازیگر در گیشه، موفق ظاهر نمیشد اما اصرار داشت دستمزدهایی بالا بگیرد و حتی در تیتراژ کارهایش، شروطی را در همان مرحله عقد قرارداد مطرح میکرد تا نامش همیشه صدر باشد.
فرخنژاد تا 4 روز پیش در ایران حضور داشت اما به واسطه انتشار استوریهایی، اجازه خروج از کشور را نداشت. به همین دلیل، از طریق صنف خود وارد عمل شد تا دستگاه قضا را مجاب کند به دلیل سال جدید میلادی و اینکه میخواهد با پسرش ملاقات کند، اجازه خروج از کشور داشته باشد. دستگاه قضا هم رأفت به خرج داده و با گرفتن تعهد از آقای بازیگر، اجازه خروج وی را صادر کرد. یک نکته دیگر در این میان غیرحرفهای بودن فرخنژاد است؛ او تا ساعات پایانی حضورش در کشور، مشغول بازی در سریال «سقوط» بود که توسط فیلیمو در دست تولید است. فرخنژاد به واسطه کار چه در قامت بازیگر و چه در مقام تهیهکننده و کارگردان، بخوبی مطلع است که اظهارنظرهای شخصی از این دست، تا چه اندازه میتواند سرنوشت پروژهها را به خطر بیندازد. اکنون با این حرکت او، نهتنها برای سریال «سقوط» محدودیتهای احتمالی ایجاد خواهد شد بلکه برای دیگر آثارش نظیر «زنبور کارگر» و «ملاقات با جادوگر» که در نوبت نمایش هستند نیز گرفتاریهایی به وجود خواهد آمد که دیگر عوامل پروژهها هم تحت تاثیر خواهند بود.
واکنش اهالی و برخی مدیران سینمایی نیز نسبت به مواضع اخیر فرخنژاد از اهمیت ویژهای برخوردار است. روحالله سهرابی، مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی کشور به مواضع اخیر حمید فرخنژاد واکنش نشان داد و خطاب به او تأکید کرد: «حنای شما دیگر رنگی ندارد». او مینویسد: مردم فراموش نخواهند کرد شما یکی از پرکارترین بازیگران در آثار امنیتی و حتی ایدئولوژیک این حکومتی که دیکتاتورش خواندهاید بودهاید که اتفاقا چون نقش بازی کردن را خیلی خوب بلدید بازیهایتان هم باورپذیر بود. امروز که وارد مرحله دیگری از نقشآفرینی خود شدهاید از باب حرمت جلسات دوستانهای که طی همین چند ماه با یکدیگر داشتیم، عرض میکنم: ای کاش این ارتفاع پست را نمیگرفتید و با ورود به مارپیچ دروغ، اینگونه به زیست حرفهای خود پایان نمیدادید!
* شما بازیگر خوبی بودید اما فقط یک بازیگر خوب!
سیدمحمود رضوی، تهیهکننده سینما و مشاور فرهنگی رئیس مجلس نیز در توئیتی نوشت: «حمید فرخنژاد بازیگر است و همزمان با اعتراضات نقش یک مامور امنیتی را بازی میکرده و حالا با اتمام کار و دریافت دستمزد میلیاردی، به عنوان یک دیکتاتور در تلاش است با توهین به رهبری، جلوی پخش کار یک گروه چند ده نفری را بگیرد! او حالا هم نقش بازی میکند، تا آن طرف آب خریدار پیدا کند»!
حسین لامعی، نویسنده و مستندساز هم در صفحه اینستاگرام خود اینطور نوشت: وارد پیج فرخنژاد شوید و پستهای همه این سالهایش را بخوانید؛ تندترینش فوت شجریان است که نوشته تسلیت! این بزرگترین کنش سیاسی استاد (!) در ایران بود.
حالا بامزه اینجاست که فرخنژاد ۴ شب قبل آخرین صحنه خود در سریال «سقوط» را بازی کرد، کل پولش را گرفت و سریع از ایران خارج شد، حال به گمانتان سقوط چگونه سریالی است؟ آیا در حمایت از زن، زندگی، آزادی است؟ در حمایت از معترضان؟ در اعتراض به گرانیها؟ خیر! «سقوط» سریالی تحت نظر و پشتیبانی نهادهای امنیتی است، سریالی در عراق پیرامون داعش و آزادسازی موصل توسط جمهوری اسلامی.
حالا به نظرتان نقش استاد (!) در این سریال چیست؟ او نقش یک مامور امنیتی جمهوری اسلامی را ایفا میکند و نشان میدهد جمهوری اسلامی چگونه عراق را پاک و آزاد کرد... او برای این نقش پول بسیار کلان گرفت و با همان سریع رفت آمریکا تا بگوید: جمهوری اسلامی خیلی بد است! هفت خطتر از این سلبریتیها در کل سیاره نیست!
***
درد بیدرمان خودفروختگی!
احمدرضا انصاری: نمک خوردنها و نمکدان شکستنها ادامه دارد و حمید فرخنژاد، تازهترین نمونه است اما در هیاهوی این دهنکجیها، ضدانقلاب خارجنشین هم بیکار ننشسته و روز به روز چهره واقعی خودش را بیش از پیش نمایان میکند. نازنین بنیادی از همین جنس آدمهاست که پشت نقاب طرفداری از حقوق بشر، هر چه میخواهد دل تنگ اربابانش، میگوید و بیشتر سرزمین مادریاش را زیر پا میگذارد. یک روز با ایفای نقشهای غالبا سیاسی و ترسیم تصویر تروریست از میهنش و روز دیگر با ایفای نقش عروسک خیمه شب بازی برای آنانی که عداوتشان با ایران، کودک و زن و پیر و جوان نمیشناسد. در چنین شرایطی که هر نمکخوردهای از جمهوری اسلامی از راه میرسد لگدی به نمکدان میزند، بنیادی هم بر امواج رسانههای معلومالحال سوار شده و ضمن دمیدن در آتش خشونتهای خیابانی، ناجوانمردیها علیه این ملت را نیز تطهیر میکند. آخرین لگدپراکنی او برمیگردد به گفتوگویش با پوریا زراعتی در شبکه سعودی ایران اینترنشنال که در آن گفته است: «این تحریمهای اقتصادی مثل شیمیدرمانی میماند و برای اینکه بیماری سرطان را خوب کند، به بقیه قسمتها هم صدمه میرساند. اینکه بگوییم تحریم خوب است یا بد، خیلی پیچیده است!» البته نباید از این اظهارنظر بنیادی تعجب کرد؛ برای کسی که چشمش را تعمدا به روی دشواریهای تامین دارو برای کودکان بیمار بسته، تشخیص خوب یا بد بودن تحریم پیچیده است! برای کسی که در مسیر خوشرقصی برای اربابان خویش حتی خاک مادری هم نمیشناسد، به همان میزان که تشخیص این موضوع پیچیده است، تطهیر این ظلم آشکار ساده و سهل است!
***
بیشخصیت
محمدعلی میرزایی: اگر کسی حمید فرخنژاد را بشناسد، متوجه میشود متنی که در صفحه او منتشر شده را خودش ننوشته است. نه اینکه موافق متن نباشد، چرا که او وقیحتر از این حرفهاست اما سوادش قد نمیدهد. عمراً اگر این آدمهایی که در اول متن نامشان را آورده، بشناسد. بیسوادی فرخنژاد البته چیزی نیست که نخستین بار عیان شده باشد. او از حرف زدن عادی هم عاجز است. صحبت کردن او در نشستها و گفتوگوهایی که داشته است، شاهدی بر این مدعاست. او حتی جملهای را که مقصودش بود نمیتوانست به درستی ادا کند. مثلا یک بار آمد بگوید به نظراتی که پای پستهایش هست اهمیتی نمیدهد، بعد جوری سینهخیز رفت که همه مردم ایران را فدای پسرش کرد. حالا هم وقیحانه بعد از اینکه از کشور فرار کرده، ژست چهگوارایی گرفته و لاف در غربت میزند. بیآنکه اصلا عقلش به این برسد که این لاف، به قواره نشستن مگسی روی هیبت ایران عزیز هم نیست ولی خب، زحمتی شد برای رفقای بازیگرش. ثابت کرد علاوه بر بیشخصیتی، شعور، معرفت و درک صنف را هم ندارد. به یک گروه که چند ماه برای تولید یک اثر زحمت کشیدهاند، خسارت زد. علاوه بر خسارت مادیای پروژه مذکور متحمل شده، همکاران سینمایی فرخنژاد باید چوب حماقتها و خیانتها و بیشخصیتی او را بخورند. فرخنژاد نشان داد فاقد مولفههای اولیه پرستیژ داشتن و فهم مناسبات حرفهای در سینماست؛ او دیگر شخصیتی نخواهد داشت و مانند برخی دیگر که پس از یکی دو روز افتادن روی زبانها، فراموش شدهاند، فراموش میشود. بازیگران قدرتمندتر از او در سالهای دوری از ایران، کمترین توفیقی در حرفه خود نداشتهاند؛ تکلیف فرخنژاد که روشن است. اگر به خاطر مخالفتها و بدگوییهایش علیه ایران، از دشمنان ایران، حمایتی نگیرد، طبعا با همان شیوهای که پیش از این زندگی میکرد، نمیتواند روزگار بگذراند. باید دیالوگ رضا عطاران در هزارپا را به او یادآوری کرد: تموم شد! خیلی تاثیرگذار بود!
***
عوامل «سقوط» خطاب به حمید فرخنژاد: کاش حرمت نان و نمک برایت مقدس بود
عوامل گروه سریال «سقوط» در نامهای سرگشاده از حمید فرخنژاد بابت تصمیم فردی و به مخاطره انداختن سریال گلایه کردند.
به گزارش «وطنامروز»، نامه سرگشاده گروه تولید سریال سقوط به این شرح است:
حمیدخان فرخنژاد؛ سلام که رسم ادب و معرفت و احترام است! همه ما تیم تولید سریال «سقوط» شوکه هستیم. مگر میشود مرارتهایی که در روزهای سخت و خاکآلود فیلمبرداری در کوه و بیابان کشیدیم، از خاطر برد؟ مگر میشود شبهای سرد سقز را که با میهماننوازی هموطنان عزیز کرد گرم شده بود، فراموش کرد؟ مگر میشود شببیداری عوامل تولید و علاقهشان را به تولید سریالی متفاوت و جذاب برای مردم از یاد برد؟
حمیدخان! چطور میشود که زحمتهای گروهی را که خود در میانشان بودید، نبینید و تصمیمی فردی بگیرید که پخش سریال به مخاطره بیفتد؟ چطور میشود وقتی یاد بیانیهنویسی بیفتید که کارتان تمام شده باشد و بیخبر بار سفرتان را هم بسته باشید ولی برایتان مهم نباشد که بقیه اعضای گروه چه بلایی بر سرشان میآید؟
چقدر سخت است که چند روز قبل همدیگر را در آغوش گرفته باشیم و برای هم آرزوی موفقیت در پروژههای بعدی را کرده باشیم و حالا همان آدمها را در مخمصهای گرفتار کرده باشید که انگار زحمات یکسالهشان خاکستر شده. چقدر خودخواهانه است که شرایط سخت کنونی مردم را دیده باشیم و بدتر از آن را، سر همکاران خود آورده باشید. چقدر عجیب است که خبرهای درگوشی حل مشکل خروج هنرمندان را شنیده باشیم و دقیقا رفتاری کنید که مشکل ممنوعالخروجی دوباره برای همه هنرمندان و دوستانتان برقرار شود.
جناب فرخنژاد! کاش معرفتی بود، کاش حرمت نان و نمک همچنان مقدس بود، کاش رفتار حرفهای فقط در هنگام نقد کردن چک معنا پیدا نمیکرد، کاش ارزش کلمهها اینقدر راحت و آسان نمیشکست.
همکاران شما در سریال سقوط
ارسال به دوستان
تداوم آلودگی هوا تا 30 آذر
تهران ریه ندارد!
رئیس شورای عالی استانها: هیچ نیروگاهی در تهران مازوت استفاده نمیکند
تهرانیها 10 روز متوالی است با هوای آلوده مواجهند و بدتر اینکه طبق پیشبینی هواشناسی این آلودگی تا چهارشنبه ادامه دارد؛ موضوعی که پایتختنشینان و ساکنان شهرهای صنعتی و کلانشهرها را کلافه و خیلی را راهی مراکز درمانی کرده است. در این بین کارشناسان بهداشت و هواشناسی تاکید دارند مردم بویژه سالمندان، کودکان، زنان باردار و افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی حتیالامکان طی این روزها از منزل خارج نشوند. در این شرایط اداره کل هواشناسی استان تهران با توجه به کاهش کیفیت و آلودگی هوا، کاهش تردد غیرضروری و پرهیز از حرکات ورزشی در فضای باز را توصیه کرد.
اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار آلودگی سطح زرد و با اشاره به تداوم پایداری نسبی جو، کاهش کیفیت و آلودگی هوا از روز شنبه ۲۶ آذرماه تا روز چهارشنبه ۳۰ آذرماه آورده است: پایداری نسبی جو، عدم وزش باد قابل ملاحظه و افزایش غلظت آلایندههای جوی (بویژه pm2.5) در تهران، اسلامشهر، بهارستان، پاکدشت، پیشوا، قدس، ری، شمیرانات، شهریار، رباطکریم، قرچک، ملارد و ورامین پیشبینی میشود. از این رو کاهش کیفیت هوا تا حد ناسالم برای گروههای حساس و در صورت عدم کنترل منابع آلایندهها در بعضی ساعات در حد ناسالم برای تمام گروهها پیشبینی میشود؛ در همین راستا اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به کاهش تردد غیرضروری و پرهیز از حرکات ورزشی در فضای باز بویژه توسط سالمندان، کودکان و افراد با سابقه بیماریهای قلبی و تنفسی، کاهش تردد خودروها و کنترل فعالیت واحدهای صنعتی توصیه کرده است. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسؤولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
* هیچ نیروگاهی در تهران مازوت استفاده نمیکند
با آنکه ۸۰ درصد سهم آلودگی شهر تهران مربوط به منابع آلاینده متحرک است، باز هم سالانه دهها هزار خودرو وارد شهر میشود و این موضوع در کنار جولان صدها هزار موتوسیکلت کاربراتوری در سطح شهر موجب شده پایتخت در دود و آلودگی غوطهور شود؛ معضلی که هر سال با ورود به فصول سرد سال به دلیل وارونگی هوا تشدید میشود و نفس کشیدن را برای پایتختنشینان سخت میکند. رئیس شورای عالی استانها با اشاره به اینکه در فصل سرما کشور در مقابل دوگانه توقف صنایع و مازوتسوزی و آلودگی هوا قرار میگیرد، گفت: تلاش شهرداریها برای نوسازی ناوگان حملونقل عمومی با هدف کاهش آلودگی هواست. پرویز سروری در حاشیه برگزاری اجلاس عمومی شورای عالی استانها در تشریح روند تاثیرگذاری مدیریت شهری در موضوع آلودگی هوا با تاکید بر اینکه در تهران نیروگاهها به هیچ عنوان از مازوت استفاده نمیکنند، گفت: امروز متاسفانه در کشور در ارتباط با تامین برق با توجه به شدت مصرف با مشکلات بسیاری مواجه هستیم.
وی افزود: این افزایش مصرف ما را در مقابل دوگانهای قرار داده است که یا باید مجموعههای صنعتی را متوقف کنیم یا در برخی استانها برای تأمین برق از مازوت استفاده کنیم که به تبع آن آلودگی هوا را به همراه دارد؛ این مشکلی است که امروز با آن مواجه هستیم. سروری ادامه داد: با تمام این مشکلات تا جایی که امکانپذیر بوده گاز به عنوان جایگزین مازوت استفاده میشود، یک نمونه آن در کلانشهر تهران است که نیروگاهها از مازوت استفاده نمیکنند اما با توجه به کاهش دما در کشور، شدت مصرف گاز هم افزایش زیادی داشته و به سختی تامین مصارف خانگی و سایر بخشها انجام میشود.
سروری تاکید کرد: شوراها در سراسر کشور به این مباحث ورود کردهاند و در حد توان خود میتوانند با تعیین نقش فرهنگی خود و ارتباط مستقیمی که با مردم دارند، نقشآفرین باشند. برای مثال در تهران با تشکیل کارگروههای مختلف با دستگاههای مرتبط و موثر در این حوزه تعاملات جدی داریم، البته این موضوع تنها به مدیریت شهری مربوط نیست.
رئیس شورای عالی استانها با تاکید بر اینکه برای رفع معضل آلودگی هوا باید همه دستگاههای مرتبط با همافزایی تدابیر لازم را اتخاذ کنند، افزود: وقتی تولید خودرو باز گذاشته میشود و سالانه ۸۰۰ هزار خودرو وارد شهر میشود در حالی که خروجی حتی ۱۰ درصد این رقم هم نیست، یعنی یک غول بزرگ متحرک آلودگی در شهر رها شده است.
وی افزود: در این شرایط اگر صنایع متوقف شوند تولید آسیب میبیند و عرضه افزایش پیدا میکند و به دنبال آن قیمت کالاها بالا میرود و باز هم مردم آسیب میبینند، لذا نیاز است در این حوزه اولویتبندی انجام شود و تلاش کنیم با فرهنگسازی، مصرف بهینه از سوی شهروندان محقق شود. سروری ادامه داد: بیتردید مردم همیشه گرهگشا بودهاند و اگر امروز هم در مصرف توجه بیشتر داشته باشند شاید دیگر نیاز به مازوتسوزی در کشور یا قطع برق نداشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ درصد سهم آلایندگی شهر تهران مربوط به منابع آلاینده متحرک است، افزود: مدیریت شهری با وجود تمام مشکلات مالی با تامین منابع مالی لازم، اقدامات گسترده و موثری را برای نوسازی ناوگان حملونقل عمومی که در سالهای اخیر در تهران به دست فراموشی سپرده شده بود، داشته است اما برای موتوسیکلتها باید تصمیم ملی اتخاذ شود و شهرداری به تنهایی نمیتواند برای جایگزینی موتورهای کاربراتوری با انژکتوری و برقی اقدام کند؛ در حقیقت شهرداریها میتوانند برای این موضوع تسهیلات فراهم کنند ولی اتخاذ تصمیم منجر به یک اقدام موثر، باید توسط دستگاههای بالادست و تعامل دولت و مجلس انجام شود و مدیریت شهری نیز همراهی کند.
رئیس شورای عالی استانها تاکید کرد: مدیریت شهری با حساسیت و جدیت موضوعات مربوط به آلودگی هوا در تهران و سایر کلانشهرها را دنبال خواهد کرد و تمام ظرفیتهای موجود را برای سلامت شهروندان به کار خواهد گرفت که تحقق این مهم نیز نیازمند به حرکت درآمدن چرخ نوسازی ناوگانهای حملونقل عمومی در شهرهای کشور است که با حساسیت دنبال خواهد شد.
***
تداوم تعطیلی مدارس در پی آلودگی هوا
بر اساس مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوا، تمام مقاطع تحصیلی استانهای تهران و البرز امروز 26 آذر (غیر از شهرستانهای پردیس، دماوند و فیروزکوه) غیرحضوری است و طرح ترافیک روزانه هم فروخته نخواهد شد. جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوا دیروز جمعه با حضور اعضا برگزار شد که بر اساس مصوبات این کارگروه، شنبه ۲۶ آذرماه در تمام شهرستانهای استان تهران و البرز جز پردیس، دماوند و فیروزکوه مدارس غیرحضوری است و کلاسهای درس در بستر فضای مجازی برگزار میشود. بر اساس این مصوبه، مهدهای کودک نیز در روز شنبه ۲۶ آذر تعطیل است اما کلاسهای درس در مقاطع ابتدایی و متوسطه به صورت غیرحضوری و مجازی دایر است. همچنین فعالیتهای ورزشی در فضاهای باز ممنوع است و مجوز روزانه ورود به محدوده طرح ترافیک برای روز شنبه ۲۶ آذر توسط شهرداری تهران صادر نمیشود. به شهروندان توصیه میشود از تردد غیرضروری در سطح شهر خودداری کنند و مدیران ادارات نیز میتوانند با تقاضای مرخصی مادران دارای فرزند دانشآموز موافقت کنند. شاخص لحظهای کیفیت هوای پایتخت دیروز روی عدد ۱۴۲ و در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت.
ارسال به دوستان
بذرپاش: هر کدام از بانکها متعهدند پرداخت تعداد مشخصی تسهیلات را بر عهده بگیرند تا عملیات اجرایی طرحهای ساختمانی سرعت یابد
تکلیف بانکها برای ساخت مسکن
وزیر راهوشهرسازی گفت: از روز شنبه (امروز) به همه بانکهای کشور فراخوان میدهیم و هر کدام از بانکهای کشور متعهدند پرداخت تعداد مشخص شده تسهیلات را بر عهده بگیرند تا عملیات اجرایی طرحهای ساختمانی سرعت بگیرد. مهرداد بذرپاش اظهار کرد: مدل جدید در طرح نهضت ملی مسکن واگذاری زمین و احداث واحدهای یک طبقه است که به الگوی ایرانی- اسلامی نزدیکتر است. وی با بیان اینکه واگذاری زمین و احداث واحدهای یکطبقه را در دستور کار قرار دادیم و در همه شهرها آغاز کردیم، افزود: در فاز اول شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر انجام شده و در روزهای آینده واگذاری زمین آغاز میشود. وزیر راهوشهرسازی گفت: در برخی از شهرها هنوز درصددیم که زمین را فراهم کنیم و طبق ماده ۱۰ قانون جهش تولید همه دستگاهها موظفند زمین در اختیار بگذارند و هر جا که راهوشهرسازی مناسب دانست برای اجرای طرح با سرعت انجام میشود. بذرپاش با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن چند مدل را دنبال میکنیم، اضافه کرد: در این روش با واگذاری زمین رایگان و تسهیلات بانکی و آورده متقاضی خانه ساخته میشود. وی گفت: برای اتمام واحدهای مسکن مهر نیز تعداد قابل توجهی از تعهدات مسکن مهر باقی مانده که در تلاشیم از صندوق ملی مسکن تامین اعتبار شود. وزیر راهوشهرسازی اضافه کرد: در این راستا واحدهایی که بیش از ۶۰ درصد پیشرفت داشتند در اولویت هستند که امیدواریم تا پایان سال بخش اعظمی تحویل هموطنانمان شود. وی بیان کرد: عقبماندگیهای زیادی در سالهای قبل بوده که سریعا باید آن را جبران کنیم و سالانه ساخت یک میلیون مسکن نیاز جامعه است.
* 16 ماه بیاعتنایی به پرداخت تسهیلات مسکن
در شرایطی که نظام بانکی طی ۱۶ ماه گذشته وقع چندانی به پروژه نهضت ملی مسکن ننهاده، وزیر راهوشهرسازی از فراخوان به بانکها برای عمل به تعهداتشان خبر داده است. اظهارات وزیر راهوشهرسازی در شرایطی مطرح شده که طی ۱۶ ماه گذشته از ۲۶ بانک و موسسه بانکی که متعهد به پرداخت ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات طرح جهش تولید و تامین مسکن شدهاند، تنها یک بانک به تعهد خود عمل کرده است! بانک مسکن تاکنون ۶۰ هزار میلیارد تومان وام به بخش مسکن داده و سایر بانکها به نوعی از این بخش جاخالی دادهاند. کمبود منابع و طولانی بودن فرآیند تقسیط وامهای بخش مسکن از جمله دلایل بیمیلی بانکها به پرداخت تسهیلات این بخش است. مدت زمان پرداخت وام واحدهای نهضت ملی مسکن ۲۰ سال تعیین شده و طبیعتا بانکها دلشان نمیخواهد منابع خود را در این مدت طولانی فریز کنند. از سوی دیگر برخی کارشناسان معتقدند بانک به عنوان یک بنگاه اقتصادی، تسهیلات خود را به بخشهایی که بازدهی بهتری دارند واگذار میکند و از این لحاظ نمیتوان به بانکها خرده گرفت. با این حال رکود بخش مسکن و پایین بودن توان متقاضیان، شرایطی را ایجاد کرده که ظاهرا چارهای جز ورود بانکها به این حوزه نیست. اما تجربه ۱۶ ماه گذشته نشان داد آنها حتی به تاکیدات مقامات دولت مبنی بر پرداخت وام پروژههای نهضت ملی مسکن توجه جدی نشان ندادهاند. پرداخت نشدن تسهیلات تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان طرح نهضت ملی مسکن از یک سو به کند شدن سرعت اجرای این پروژه و از طرف دیگر به تحمیل تورم ناشی از رشد قیمت مصالح ساختمانی منجر شده است. حال باید ببینیم که آیا بانکها از هفته آینده به اولتیماتوم جدید توجه نشان میدهند یا در بر پاشنه قبل خواهد چرخید.
***
۵۰ کیلومتر بزرگراه در خراسان جنوبی به بهرهبرداری رسید
۵۰ کیلومتر از پروژههای بزرگراهی استان خراسان جنوبی در سفر حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور، وزیر راهوشهرسازی و اعضای هیات دولت به این استان مورد بهرهبرداری قرار گرفت. افتتاح بخشی از راهگذر بزرگراهی جنوب به شمال شرق کشور (حد فاصل چابهار- زاهدان- بیرجند- مشهد- سرخس) از آن جهت حائز اهمیت است که از مسیرهای راهبردی در نیمکره شرقی جهان و در موقعیت استراتژیک و ژئوپلیتیک ایران و مورد توجه کشورهای جهان بوده که از طریق بنادر ایران در سواحل خلیجفارس و دریای عمان (سواحل مکران) امکان دسترسی تولیدکنندگان بزرگ اقتصادی خاور دور را به آسیای میانه و منطقه اوراسیا تسهیل میکند. این راهگذر ارتباط ترانزیتی کشورهای شمال اروپا و روسیه را از طریق دریای خزر و خلیجفارس به کشورهای حوزه اقیانوس هند و جنوب و جنوب شرق آسیا برقرار کرده، از این رو سواحل مکران و بنادر جنوبی کشور را به عنوان بنادر استراتژیک در مبادله کالا بین شرق و غرب دنیا مطرح کرده است. از دیگر مزایای این پروژه کاهش صد درصدی مسافت ترانزیت کالا بین شرق و غرب جهان، افزایش ترانزیت کالا و خدمات از حوزه اقیانوس هند و جنوب آسیا به کشور روسیه و شمال اروپا و بالعکس، اتصال بنادر جنوبی کشور به بنادر شمالی و پایانههای مرزی است. همچنین میتوان از ویژگیهای خاص این کریدور به دو بانده شدن مسیر، افزایش سرعت طرح، حذف نقاط حادثهخیز و کاهش مسافت، افزایش جاذبه گردشگری، اتصال راههای مواصلاتی بین استانها، ایمنی در تردد زائران بارگاه حضرت ثامنالحجج(ع)، کاهش تصادفات رخ به رخ، افزایش ترانزیت کالا و خدمات، اتصال ایمن استانهای واقع در محور، اتصال بنادر جنوبی به بنادر شمالی کشور و امکان افزایش ظرفیت بنادر اشاره کرد. آنطور که شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور اعلام کرده است، پیشرفت فیزیکی این پروژه، 54 درصد و اعتباری بالغ بر 166 هزار و 450 میلیارد ریال مورد نیاز است. وضعیت فعلی پیشرفت کریدور در استانهای مختلف به ترتیب استان سیستانوبلوچستان 45 درصد، خراسان جنوبی 74 درصد و استان خراسان رضوی 65 درصد است. گفتنی است زمان تکمیل این کریدور استراتژیک طبق برنامهریزیهای انجام شده سال 1404 خواهد بود. همچنین بخش دوم این کریدور راهگذر جنوب به شمال شرق کشور (حد فاصل دیهوک-فردوس- تربتحیدریه- مشهد- سرخس) است که علاوه بر داشتن مزایای فوق 63 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. در گزارش اعلامی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور آمده برای تکمیل این پروژه 7 هزار و 113 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است. در این مراسم مهرداد بذرپاش، وزیر راهوشهرسازی با اشاره به افتتاح قطعه 50 کیلومتری بزرگراهی این استان اظهار داشت: تکمیل کریدورهای اصلی جادهای و ریلی از اولویتهای وزارت راهوشهرسازی است.
ارسال به دوستان
سالانه ۵۳۰ هزار سقط جنین عمدی در کشور اتفاق میافتد
کشتار واقعی
با آنکه مسؤولان برای مواجه نشدن با بحران پیری جمعیت کشور طی 2 دهه آینده بر جوانسازی جمعیت تاکید دارند اما متاسفانه توجه آنچنانی به این موضوع مهم نمیشود و به جای توجه به فرزندآوری، سالانه صدها هزار مورد سقط جنین در کشور اتفاق میافتد. در این باره مشاور عالی وزیر کشور در حوزه جمعیت میگوید: سالانه ۵۳۰ هزار سقط جنین عمدی در کشور رقم میخورد. پروفسور محمداسماعیل اکبری در نشست شورای اداری استان مرکزی اظهار کرد: موضوع افزایش جمعیت امروز به یک قانون در کشور تبدیل شده است و استانداران نیز مکلف به اجرای آن هستند. وی تصریح کرد: در بررسی ساختار جمعیت، با 3 مولفه جمعیت زیر ۱۵ سال، ۱۵ تا ۶۵ سال و بالای ۶۵ سال روبهرو هستیم و در این امور، متولی مربوطه وزارت بهداشت است. جمعیت ۱۵ تا ۶۵ سال در واقع گروه مولد جامعه است و این گروه باید باسواد و توانمند و پاسخگوی نیازهای جامعه زیر ۱۵ سال و بالای ۶۵ سال باشند. وی تصریح کرد: کشور ظرفیت جمعیت ۳۵۰ میلیون نفری را دارد.
وی با اشاره به ساختار فراماسونری و تلاش قدرتهای جهانی برای تحدید جمعیت ایران افزود: ۷۰ سال پیش مساله تحدید جمعیت مطرح شد. قدرتهای جهان معتقدند اگر رشد جمعیت ادامه یابد، جمعیت دنیا در سال ۲۱۰۰ به ۱۸ میلیارد نفر میرسد، مسلما امکانات رفاهی و غذا و آب برای این میزان جمعیت نخواهیم داشت و گرمایش زمین اتفاق میافتد، بر همین اساس آنها رشد جمعیت را تحت کنترل درآوردهاند، در حالی که این نگاه غلط است و مسلما اگر جمعیت بالا باشد، میتوان امکانات و زیرساختهای مورد نیاز را فراهم کرد. وی با بیان اینکه در ماه گذشته ۹ سمینار برای اجرای قانون جوانی جمعیت در آمریکا برگزار شد اما در ایران هنوز یک سمینار هم برگزار نشده است، افزود: در سال ۹۵ نرخ باروری 2.01 درصد اعلام شد اما طبق بررسی من، این رقم 1.9 درصد بود که در سال ۹۶ به 1.5 درصد رسید. مدت زمان کاهش نرخ باروری در انگلستان ۹۵ سال طول کشید اما این زمان در ایران به ۱۰ سال رسید. مشاور عالی وزارت کشور در حوزه جمعیت گفت: تا سال ۲۱۰۰، ۱۰ کشور رشد جمعیت ۲۰۰ میلیونی خواهند داشت و ایران در این بین جایی ندارد. مطالعه اقتصادی جهان متوجه جمعیت است؛ به عنوان مثال در سال ۲۰۱۷ ترکیه به لحاظ جمعیت هفدهمین کشور اقتصادی جهان است و ایران جایگاه ۲۲ را دارد. پیشبینی شده است که در سال ۲۰۳۰ ایران جایگاه ۲۲ و ترکیه جایگاه ۱۳ را در اختیار خواهند داشت و در سال ۲۰۵۰ ایران از جدول گروه یک کشورهای جهان حذف خواهد شد.
اکبری در ادامه گفت: ۵۰ درصد علت ناباروری در کشور مربوط به مردان است، بنابراین کشور باید ۶ درصد سالمند، ۲۴ درصد زیر ۱۵ سال و ۷۰ درصد جمعیت مولد(۱۵ تا ۶۵ سال) داشته باشد.
وی بیان کرد: طبق مطالعات سال ۹۸، ۵۳۰ هزار سقط جنین عمدی سالانه در کشور رقم میخورد که ۴۴ درصد این سقطها خودبهخودی است و کنترل این شرایط ممکن است. بخشی از این (۵۴ درصد) سقطها نیز به دلیل مصرف قرص است.
ارسال به دوستان
ادامه بحران اقتصادی و انرژی
موج اعتصاب در انگلیس
پرستاران «سرویس بهداشت ملی» در انگلیس پنجشنبه گذشته به دلیل اختلافات شدید با دولت بر سر میزان حقوق و دستمزد، دست به اعتصاب زدند. بر اساس آمار تخمین زده شده، حدود ۱۰۰ هزار پرستار در ۷۶ بیمارستان و مراکز بهداشتی در انگلیس اعتصاب کردهاند و حدود ۷۰ هزار ویزیت و عمل نیز در این کشور لغو خواهد شد. با نزدیک شدن به سال نو میلادی، انگلیس با موجی از اعتصابات مواجه شده است؛ از اعتصاب کارمندان راهآهن و کارگران اداره پست گرفته تا پرستارانی که به دلیل نارضایتی از میزان دستمزدشان به این اعتصابات پیوستهاند. بر اساس گزارشها، تورم بیش از ۱۰ درصدی در انگلیس و افزایش نیافتن دستمزدها به تنشها میان اتحادیهها و کارفرمایان دامن میزند. «پت کالن» رئیس اتحادیه «کالج سلطنتی پرستاران انگلیس» به بیبیسی گفت: امروز یک روز غمانگیز برای پرستاران، بیماران در بیمارستانها، برای جامعه و سرویس بهداشت ملی انگلیس هم است. «استیو بارکلی» وزیر بهداشت دولت انگلیس ضمن بیان اینکه از ادامه اعتصابات «عمیقا متاسف» است، گفت: من از طریق پزشکان بخش دولتی و آن دسته از افرادی که در خارج از بخش دولتی کار میکنند، نسبت به سطوح ایمنی کارکنان اطمینان حاصل کردهام اما همچنان نگران خطراتی هستم که اعتصاب برای بیماران ایجاد میکند. طبق گزارشها، اعتصاب پرستاران در ۱۵ دسامبر و ادامه آن در ۲۰ دسامبر در تاریخ اتحادیه پرستاران انگلیس «بیسابقه» است. از طرفی، کارگران پست در «اتحادیه کارگران ارتباطات» انگلیس (CWU) نیز از چهارشنبه گذشته اعتصاب سراسری ۴۸ ساعته خود را آغاز کردند. همچنین حدود ۴۰ هزار کارمند راهآهن از ۱۴ شرکت حملونقل ریلی سراسر کشور در بحبوحه سرمای شدید دست از کار کشیدهاند و مسافران با اختلال قابل توجهی در جابهجایی مواجهند، بویژه دانشآموزانی که با قطار به مدرسه میروند. این اقدام اعتصابی امروز هم ادامه خواهد داشت و اعتصابهای بیشتری نیز از شب کریسمس (۲۴ دسامبر) تا ۲۷ دسامبر (سوم تا ششم دیماه) و 2 اعتصاب ۴۸ ساعته دیگر در ابتدای ماه ژانویه برگزار خواهد شد. شبکه حملونقل ریلی به مسافران هشدار داده همزمان با سرمای شدید هوا از جمله برف، یخبندان و مه که باعث اختلالاتی در سراسر انگلیس شده، تنها سفرهای ضروری را انجام دهند. روسای شبکه حملونقل ریلی انگلیس این اتحادیه را به اهمیت ندادن به برنامههای کریسمس مردم متهم کردند اما «مایک لینچ» دبیرکل اتحادیه راهآهن، دریانوردی و حملونقل گفت: دولت لندن برای جلوگیری از این اعتصابها هیچ کاری انجام نمیدهد و کاملا واضح است آنها میخواهند اعتصابات موثر در انگلیس را غیرقانونی کنند. ما در برابر این اقدام مقاومت خواهیم کرد و اعضای ما به همراه کل جنبش اتحادیه تجاری به کمپین خود برای دستیابی به یک توافق عادلانه برای کارمندان، افزایش منطقی و عادلانه دستمزدها و شرایط کاری مناسب ادامه خواهند داد. به شبکه حملونقل ریلی پیشنهاد افزایش حقوق 5 درصدی در سال جاری و افزایش حقوق 4درصدی در سال ۲۰۲۳ میلادی داده شد اما لینچ این توافق را «غیراستاندارد» دانست و اعضای این اتحادیه این پیشنهاد را رد کردند. به دنبال بحران شدید مخارج زندگی که در پی تورم و وخیم شدن اوضاع اقتصادی به وجود آمده، انگلیس با موج جدیدی از اعتصابها از جمله توسط پرستاران، کارمندان پست و اساتید دانشگاهها مواجه است. تورم سالانه انگلیس از 10.1 درصد در سپتامبر سال جاری میلادی به 11.1 درصد در اکتبر سال جاری میلادی افزایش یافت که بالاترین نرخ تورم از اکتبر سال ۱۹۸۱ میلادی محسوب میشود و منجر به کاهش دستمزدهای واقعی شده است. به نوشته روزنامه دیلیمیل، این اعتصابات سومین و چهارمین روز از 6 روزی خواهد بود که آنها برنامهریزی کرده بودند. از طرفی، رسانه رویالمیل از اعتصابات در اداره پست انگلیس خبر داد. گفته شده برخی، تاریخهای ارسال نهایی کارتهای کریسمس را جلو انداختهاند؛ برای پست درجه یک، ۱۶ دسامبر و مرسولات ضمانت شده تاریخ ۲۱ دسامبر معرفی شده است. همچنین مقامات این اتحادیه اعلام کردهاند بستههایی که در محوطه خارج از انبار در فیلتون انباشته شده، حیوانات و حشرات موذی را به خود جذب کرده است. بر اساس عکسهای منتشر شده، صدها قفسه مملو از بستههای پستی تحویل نشده وجود دارد و بسیاری از این بستهها دستکم به مدت ۱۷ ساعت در خارج از مرکز پست باقی مانده است. ارسال به دوستان
وقاحتهای ادامهدار علیاف و دمرقصانی برای رژیم صهیونیستی
مهدی گرگانی: اگر بخواهیم توصیف دقیقی از روابط ایران و جمهوری باکو طی ۲ سال گذشته داشته باشیم هیچ ضربالمثلی غیر از «نمک خوردن و نمکدان شکستن» نمیتواند آن را بخوبی وصف کند. در حالی که جمهوری اسلامی ایران طی چند دهه گذشته همواره از تمامیت ارضی این کشور از جمله در قرهباغ کوهستانی حمایت کرده است اما به نظر میرسد پیروزی باکو در جنگ اخیر قرهباغ و بازگرداندن بخشی از اراضی به خاک جمهوری آذربایجان که مورد حمایت ایران در سطوح بالا بود، الهام علیاف را دچار اشتباهات محاسباتی کرده و به جای قدردانی از مواضع تهران با وقاحت تمام به مواضع ضدایرانی رو آورده است.
علیاف در واکنش به برگزاری رزمایش اخیر سپاه پاسداران در شمال غرب اعلام کرد کسانی (ایران) که در مرز جمهوری آذربایجان برای حمایت از ارمنستان رزمایش برگزار میکنند این را بدانند که هیچ کس نمیتواند ما را بترساند! این در حالی است که خود علیاف طی ماههای اخیر چندین رزمایش نظامی مشترک با ترکیه و کشورهای دیگر برگزار کرده است. چطور برگزاری رزمایش برای ارتش جمهوری باکو به منظور بالا بردن آمادگی ارتش است اما برگزاری رزمایش از سوی ایران در عمق خاک خود تهدید علیه کشور سوم!؟ علیاف حتی از لفاظیهای ضدایرانی نیز پا را فراتر گذاشته و با دعوت از عناصر تجزیهطلب تحت عنوان نماینده ترکهای ایران(!) و اعضای کمیته تشکیل مجلس موقت آذربایجان جنوبی(!) به شهر باکو به طور مستقیم در حال تهدید تمامیت ارضی ایران و حمایت از طرح تجزیه ایران است که طرحی چند دههای از سوی آمریکا و رژیم جعلی صهیونیستی است. رسانههای جمهوری آذربایجان نیز طی ماههای گذشته به دستور مستقیم علیاف توپخانه دروغهای خود را به سمت ایران نشانه رفتهاند؛ از جمله بازداشت اتباع منتسب به ایران به بهانه خرابکاری در خاک این کشور.
هر چند خود علیاف میداند در برابر قدرت و اقتدار ایران هیچ حرفی برای گفتن ندارد اما بهراحتی میتوان حدس زد هارت و پورتهای او از کجا نشأت گرفته است.
به موازات پایان جنگ قرهباغ در سال 2020 رژیم صهیونیستی حضور خود را در خاک جمهوری آذربایجان افزایش داد و پس از آن بود که ما به طور تدریجی شاهد افزایش لفاظیها و اقدامات ضدایرانی الهام علیاف بودیم. اما تشدید مواضع ضدایرانی باکو در ۲ ماه اخیر به دیدار الهام علیاف با وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در باکو در آبان گذشته ارتباط مستقیم دارد...
... جایی که تلآویو وعده فروش تسلیحات پیشرفته را به علیاف داد. اما موافقت رژیم صهیونیستی با فروش تسلیحات به باکو در ازای چه چیزی است؟ حدس آن خیلی دشوار نیست. بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی حتی با فرمانده مرزبانی جمهوری آذربایجان نیز دیدار و توصیههایی به وی ابلاغ کرد! مشخص نیست وزیر جنگ یک رژیم که هیچ مرز مشترکی با جمهوری آذربایجان ندارد چرا باید با فرمانده مرزبانی باکو دیدار کند.
مخلص کلام اینکه الهام علیاف هیچ ارادهای از خود ندارد. حتی به باور کارشناسان و ناظران سیاسی، جنگ دوم قرهباغ نیز با اراده بازیگران فرامنطقهای از جمله رژیم صهیونیستی، انگلستان و در راس آن بریتیش پترولیوم و با حمایت ترکیه صورت گرفت؛ بازیگرانی فرصتطلب و زیادهخواه که هر کدام طرحهای فتنهانگیز خود را با محوریت عثمانیگرایی، توسعه ناتو و تبدیل جمهوری باکو به پایگاه صهیونیسم پیش میبرند.
ارسال به دوستان
آغاز دور دوم سفرهای استانی رئیسجمهور وعدههای دور اول در مسیر عملیاتی شدن
هنگام ثمر
پروژههای تصفیهخانه بیرجند کارخانه تولید فولاد قائنات و ۵۰ کیلومتر بزرگراه در سفر دوم به خراسان جنوبی افتتاح شد
گروه اقتصادی: حالا با گذشت یکسوم دوران دولت سیزدهم و شروع دور دوم سفرهای استانی، میتوان گفت دولت سیدابراهیم رئیسی به هنگام ثمر دادن رسیده است و از این پس در سفرهای استانی باید شاهد افتتاح طرحهایی باشیم که در دور اول سفرها وعده شده بود. به گزارش «وطنامروز»، در روزهای اخیر سیدابراهیم رئیسی در رأس هیاتی متشکل از وزرای دولت سیزدهم به خراسان جنوبی سفر کرد و مورد استقبال مردم این استان قرار گرفت. این در حالی است که در ۲ ماه گذشته شاهد خرده اعتراضها و آشوبهایی در برخی نقاط کشور بودیم اما اینطور که پیداست جریان کار و حرکت و زندگی هنوز ادامه دارد.
یکسوم یا به عبارتی ۱۶ ماه از عمر دولت سیزدهم گذشته است. رسم سفرهای استانی چند هفته پس از تشکیل کابینه سیدابراهیم رئیسی بعد از 8 سال دوباره از سر گرفته شد؛ سفرهایی که در وهله اول ظرف یک سال گذشته صرفا به شناسایی نارساییهایی عمیق دهه 90 و پس از آن وعده گرهگشایی و شروع درمان زخمهای تاریخی دولت روحانی گذشت. حالا دیگر وعدههای دور اول سفرها و تصمیمات کلان اتخاذ شده رفته رفته در حال به بار نشستن و ثمر دادن است.
برای مثال در سفر اخیر به خراسان جنوبی، پروژه تصفیهخانه فاضلاب بیرجند با حدود ۲۳ میلیون یورو سرمایهگذاری، خط تولید ایرانی و کاملا فناور کویر تایر با حدود ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری و کارخانه تولید فولاد قائنات افتتاح شد.
این نشان از آن دارد که حداقل دولت سیزدهم درباره مسائلی که وعده داده پای کار بوده است. ظرف چند ماه گذشته چند پروژه ملی و بزرگ دیگری نیز توسط دولت سیزدهم به ثمر نشسته است که از اصلیترین آنها میتوان به ابرپروژه آبرسانی غدیر خوزستان، آبرسانی سنندج و آبرسانی همدان اشاره کرد.
* پایان 14 سال انتظار
«مجتمع فولاد قائنات» یکی از 8 طرح فولادی کشور و طرحهای اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی است که از زمان احداث آن طی ۱۴ سال گذشته تاکنون وعدههایی برای افتتاح این طرح داده شده بود.
تکمیل، رفع نواقص و تامین زیرساختهای این واحد بزرگ صنعتی در یک سال گذشته با پیگیری مسوولان استان و مشارکت دستگاههای ملی در دستور کار قرار گرفت و با افتتاح رسمی کارخانه احیای مستقیم مجتمع فولاد قائنات، خراسان جنوبی به جمع استانهای دارای صنعت فولاد میپیوندد. برای راهاندازی واحد احیای مستقیم به منظور تولید آهن اسفنجی، ۱۰۰ میلیون یورو هزینه شده است و با توجه به اینکه در راستای تقویت دانش فنی و مهندسی ایرانی و مقابله با تحریمها ۴۵ شرکت داخلی عهدهدار طراحی و تولید قطعات مورد نیاز این مجتمع بودند، در احداث این واحد بالغ بر ۲ میلیون و ۳۵۳ هزار یورو صرفهجویی ارزی شده است.
* حل بحران آب خوزستان
ابرپروژه آبرسانی غدیر که از ۱۰ سال پیش در خوزستان آغاز شده است، طی یک سال اول دولت سیزدهم با دستور رئیسجمهور و وزیر نیرو و نیز تزریق بودجه ویژه به این طرح شتاب زیادی گرفت و در نهایت شهریورماه به بهرهبرداری رسید. با افتتاح این طرح سطح کیفی و کمی آب در غرب استان خوزستان افزایش بسیار چشمگیری داشت و مردم غرب استان بعد از سالها از آب آشامیدنی بسیار باکیفیتی بهرهمند شدند. در طرح آبرسانی غدیر آب رودخانه دز که آبی بسیار باکیفیت است، به شبکه آبرسانی غرب خوزستان تزریق خواهد شد و سختی آب آشامیدنی مردم بعد از سالها به زیر هزار میکروموس بر سانتیمتر خواهد رسید. برای اجرای این طرح تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان هزینه شده که یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن از محل اسناد خزانه تامین شده است.
* وعدهای که محقق شد
مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب شهر بیرجند از معدود طرحهای عمرانی برخوردار از منابع مالی بانکی بینالمللی در استان خراسان جنوبی است که دارای ظرفیت ۲۱ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانهروز یا ۲۵۰ لیتر بر ثانیه است و جمعیت ۱۴۰ هزار نفر را زیر پوشش قرار میدهد. از جمله مصوبات سفر اول رئیسجمهور به خراسان جنوبی در شهریور سال گذشته، اختصاص بیش از ۱۴۵ میلیارد تومان برای تکمیل طرحهای فاضلاب در ۳ شهر بیرجند، فردوس و سربیشه بود که از این مقدار ۶۰ میلیارد تومان برای طرح فاضلاب سربیشه، ۶۰ میلیارد تومان برای طرح فاضلاب فردوس و ۲۵ میلیارد تو مان برای اجرای طرح فاضلاب شهر بیرجند مصوب شده است. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در مراسم افتتاح این طرح گفت: مدول دوم تصفیهخانه بیرجند که از سال گذشته به مرحله بهرهبرداری آزمایشی رسید، امروز رسما افتتاح شد.
حسین امامی افزود: از ابتدای سال ۱۳۹۴ عملیات اجرایی مرحله دوم تصفیهخانه فاضلاب بیرجند آغاز شد و این پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۳ میلیون یورو از محل بانک بینالمللی توسعه و تجارت اکو و ۱۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات عمرانی ملی تکمیل شده است. وی بیان کرد: طرح فاضلاب بیرجند پس از اخذ مجوزهای لازم از شورای اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه کشور و بانک مرکزی از طریق وزارت نیرو به منظور دریافت وام از بانک توسعه و تجارت اکو معرفی شد. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: پساب این تصفیهخانه که امروز به بهرهبرداری رسید، در بخشهایی چون صنعت، کشاورزی و فضای سبز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
* رئیسجمهور: مقدمات احداث راهآهن در خراسان جنوبی فراهم شده
رئیسجمهور در این سفر همچنین گفت: مقدمات احداث راهآهن در خراسان جنوبی فراهم شده است و تلاش میکنیم کار زودتر از موعد به نتیجه برسد.
سیدابراهیم رئیسی، شامگاه جمعه در نشست خبری پایان سفر ۲ روزه به خراسان جنوبی، راهآهن را از وعدههای دولت و ضرورتهای استان در بخش پیوست ریلی برشمرد و گفت: میزان راه آهنی که میتواند استان خراسان جنوبی را از مشکل خارج کند، بالا نیست و تقریبا ۲۷۰ کیلومتر است که باید ایجاد شود.
رئیسجمهور بیان کرد: برنامهریزیها برای اجرای این حجم از پروژه انجام و اعتبارهایی هم در نظر گرفته شده، لذا همه مقدمات از جمله پیمانکار و مجری فراهم است و کار به نحوی آغاز شده است، تنها باید طوری آن را دنبال کنیم که زودتر از موعد مقرر به نتیجه برسد که معتقد هستیم با توجه به ظرفیت نیروی انسانی استان امکانپذیر است.
وی افزود: امروز نمونهای از چهرههای سختکوش استان را در روستای مرزی لانو دیدیم، جوانان پرتلاشی که از بیرجند، خوسف، بشرویه، قاین و نهبندان و نقاط مختلف استان در جادههای سختگذر کار مهم آبرسانی انجام میدهند، از این رو زمان را باید کوتاه کنیم تا مشکلات روستاهایی که مشکل آبرسانی دارند، رفع شود و اعتبارات آن نیز تامین شده که البته باید از مجموعه سپاه و بسیج هم قدردانی کرد.
وی افزود: در این راستا اقدامات آبرسانی در استان را از نظر تامین اعتبار دنبال کردیم تا کارها با جدیت و سرعت دنبال شود، لذا با کمک مردم در روستاها و مجموعههای ارزشی که کار اجرای آبرسانی را دنبال میکنند، امیدواریم در زمانی کوتاه شاهد آبرسانی به روستاها و مناطق باشیم.
* خبر خوش رئیسجمهور به مرزنشینان خراسان جنوبی
رئیسجمهور در دومین روز از سفر به استان خراسان جنوبی، در شهر نهبندان از پرداخت یک نوبت عواید فروش سوخت به مرزنشینان استان خبر داد.
دومین دور سفرهای استانی دولت سیزدهم هم مانند دور نخست از مناطق محروم و این بار با هدف پیگیری مصوبات دور نخست سفرها آغاز شد؛ سفری که نشان میدهد دولت بر عهد خود با مردم برای حضور در میدان و عمل به وعدههایش پایبند است.
موضوع قابل توجه اینجاست که تمام پروژهها و طرحهای اجرایی شده در دولت سیزدهم با وجود پایداری و حتی تشدید تحریمها و فشارهای خارجی و همزمان با جراحی اقتصادی ناگزیر ناشی از صدمات دولت قبل رخ داده است.
البته هنوز هم نارساییهایی در اقتصاد کشور وجود دارد و نباید چشم بر آنها بست و باید هر چه زودتر به این مسائل پرداخته شود.
******
دور دوم سفرهای استانی دولت با سفر رئیسجمهور به استان خراسان جنوبی آغاز شد
این صدای مردم
* استقبال باشکوه مردم بیرجند و نهبندان از رئیسی نشانهای روشن از امید مردم به تحولآفرینی و بهبود شرایط اقتصادی است
* از ابتدای سال دوم دولت رئیسی پروژههای بزرگ آبرسانی به خوزستان، کردستان و همدان و نیز 1000 مگاوات نیروگاه برق در 4 استان افتتاح شده است
گروه سیاسی: رئیسجمهور با بیان اینکه محاسبات دشمن در توطئه اخیر مثل فتنههای گذشته اشتباه از آب درآمد، اظهار داشت: دشمنان تصور میکردند ایران مثل کشورهای دیگر است و میتوانند مردم ایران را هم مثل آنها بازی بدهند و شعارهای دروغین و دهنپرکن بدهند.
به گزارش «وطنامروز»، دور دوم سفرهای استانی دولت با سفر حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی به استان خراسان جنوبی آغاز شد. دولت سیزدهم که در بازه زمانی قریب به یک سال به تمام 31 استان کشور سفر کرده بود بار دیگر سفر به تمام نقاط کشورمان را از سر میگیرد. سفرهای جدید دولت به گفته معاون اجرایی رئیسجمهور ناظر به طرحهای پیشران است. محسن منصوری در این باره با بیان اینکه این سفرها در 3 بخش برگزار خواهد شد، گفت: بخش اول سفرهای استانی همراه با هیأت دولت است که به سیاق گذشته، وزرا پیگیر حل مشکلات مردم خواهند بود. وی افزود: سعی میکنیم در دور دوم سفرهای استانی طرحها بیشتر ماهیت اقتصادی ناظر بر ایجاد اشتغال داشته باشد. معاون اجرایی رئیسجمهور افزود: نوع دوم سفرها، سفرهایی هستند که با رویکرد محرومیتزدایی از محرومترین نقاط کشور انشاءالله صورت خواهد گرفت و این با برنامهریزی است که معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری انجام خواهد داد. منصوری تصریح کرد: جنس سوم سفرها ناظر بر طرحهای پیشران است، طرحهایی در کشور داریم که رئیسجمهور شخصا پیگیری و نظارت میکند. این 3 نوع سفر را در دستور کار داریم.
در همین زمینه روز پنجشنبه نخستین سفر دور دوم سفرهای استانی دولت سیزدهم در بیرجند آغاز شد. افتتاح مدول دوم تصفیهخانه شهر بیرجند، افتتاح نخستین خط تولید تایر تکمرحلهای کشور در کارخانه کویرتایر بیرجند و بهرهبرداری از واحد احیای مستقیم مجتمع فولاد قائنات با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی از جمله برنامههای رئیسجمهور در این سفر بود. با این حال استقبال گسترده مردم شهرستان بیرجند از رئیسجمهور برجستهترین نکتهای بود که در این سفر به چشم آمده و با بازخوردهای متعددی در افکار عمومی مواجه شد. در شرایطی که خط رسانهای ضدانقلاب و رسانههای غربگرا و اصلاحطلب دائما بر فروپاشی پایگاه اجتماعی دولت تاکید دارند استقبال پرشکوه مردمی از دولت واقعیتهای فضای سیاسی و اجتماعی کشور را رونمایی کرد.
* تلاش دشمن برای سست کردن پشتوانه مردمی نظام بار دیگر ناکام ماند
رئیسی در اجتماع باشکوه مردم بیرجند پشتوانه مردمی را مهمترین مؤلفه اقتدار و امنیت کشور دانست و گفت: بسیاری از کشورها قدرتشان متکی به سختافزارها و جنگافزارهای نظامی است اما قدرت جمهوری اسلامی ایران برگرفته از پشتوانه عظیم مردمی است که امروز در کشور به آن شدیداً نیاز داریم. رئیسجمهور با بیان اینکه دشمن در تلاش است این پشتوانه عظیم و قدرتمند مردمی نظام را سست یا تضعیف کند، تصریح کرد: مردم ما در اقسام توطئههایی که از ابتدای انقلاب تاکنون از سوی دشمن طراحی و اجرا شده، بویژه در توطئه اخیر با بصیرت و بردباری همه فتنهانگیزیها را ناکام گذاشتهاند. وی روحیه استقلالخواهی و استقلالطلبی در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و امنیت را ویژگی برجسته ملت ایران و همچنین عامل عصبانیت دشمنان از این ملت عنوان کرد و گفت: اینکه دختر و پسر ما با تحصیلشان، مردان و زنان ما با کار و فعالیتشان و دانشمندان و متخصصان ما با دانش و تخصصشان در تلاش برای پیشرفت کشور بدون وابستگی به دیگران هستند، دشمن را عصبانی کرده و لذا در تلاش است این روحیه استقلالخواهی و استقلالطلبی را از مردم بگیرد اما مردم خراسان جنوبی و همه ملت ایران از وابستگی بیزارند.
رئیسجمهور خنثیسازی تحریمها، دور زدن تحریمها و ایجاد فرصت از تحریمها را ۳ رویکرد دولت و ملت در مواجهه با فشار و تحریمهای ظالمانه دشمن برشمرد و افزود: اگر چه ما به دنبال رفع تحریمها هستیم اما خنثیسازی تحریمها نیز در دستور کار است و متوقف شدن پشت تحریمها نه با روحیه ملت ما سازگار است و نه با روحیه این طلبه خدمتگزار مردم، بلکه روحیه ما غنی شدن از شعار «ما میتوانیم» شهید حاجقاسم سلیمانی است. وی ادامه داد: به لطف خدای متعال، هوشیاری مردم، بصیرتآفرینی رهبر انقلاب و حضور همهجانبه مردم کشور از فتنهای که برای ایجاد اغتشاش و آشوب در کشور رقم زدند، عبور کرده و ما راه پیشرفت را ادامه خواهیم داد. رئیسی با بیان اینکه نخستین سفر استانی دولت مردمی از خراسان جنوبی آغاز شده و آغاز دور دوم این سفرها نیز از استان خراسان جنوبی است، تصریح کرد: در این سفر پیگیری مصوبات سفر قبلی، پیشرفت طرحها، رفع موانع و مشکلات احتمالی پیش روی پروژهها و برطرفسازی نواقص احتمالی اعتبارات در دستور کار است. حال که مردم این مسؤولیت را به این دولت محول کردهاند شبانهروزی تلاش میکنیم مسائل را بشناسیم و مشکلاتی که شما مردم را رنج میدهد رفع کنیم.
* بخش دولتی از فعالیت بخشهای خصوصی و تعاونی حمایت کند
رئیسجمهور در نشست «پیشرفت و آبادانی» که با حضور فعالان اقتصادی و کارآفرینان برگزار شد با بیان اینکه بخش دولتی در ۴۳ سال گذشته تجربه موفقی از حضور در بخش اقتصادی نداشته، گفت: بخش تعاونی و بخش خصوصی کشور ظرفیت و آمادگی حضور فعال و موثر در بخش اقتصاد کشور را دارند و بخش دولتی باید از آنها حمایت و شرایط فعالیت آنان را تسهیل کند. وی با بیان اینکه ایران در عرصههای مختلف اقتصادی از اقتصاد دریا، اقتصاد دیجیتال، اقتصاد کشاورزی، اقتصاد معدن و سایر عرصههای اقتصادی ظرفیتهای متنوعی دارد، تصریح کرد: یکی دیگر از ظرفیتهای مهم خراسان جنوبی معادن و بویژه معادن سنگ استان است. رئیسی به طرح موضوع قیمتگذاری دستوری از سوی فعالان اقتصادی در این جلسه اشاره کرد و اظهار داشت: این حرف صحیحی است که قیمتگذاری دستوری کارآمد نیست اما برای آنکه هم منافع تولیدکننده تامین شده و متحمل زیان نشود و هم در حق مصرفکننده اجحافی صورت نگیرد، سازمان حمایت از حقوق مصرفکننده و تولیدکننده میتواند در تعامل با تولیدکنندگان جزئیات هزینههای تولید را احصا و به قیمت منصفانه و منطقی برسند.
رئیسی صبح جمعه در ادامه با حضور در جمع مردم مرزنشین روستای لانو از توابع شهرستان سربیشه، ضمن دیدار و گفتوگو با مردم این منطقه، از طرحهای عمرانی و محرومیتزدایی روستاهای این شهرستان نیز بازدید کرد. رئیسجمهور در جریان حضور خود در منطقه روستایی لانو همچنین با گروههای جهادی که از مناطق مختلف کشور در این منطقه محروم حضور یافته و به فعالیتهای خدماتی و محرومیتزدایی مشغول هستند دیدار کرد و ضمن قدردانی از اقدامات و تلاشهای آنان برای زدودن محرومیت از چهره این مناطق، از جزئیات فعالیتهای آنها مطلع شد.
* محاسبات دشمن در توطئه اخیر مثل فتنههای گذشته اشتباه از آب درآمد
رئیسی در دیدار با اقشار مختلف مردم نهبندان رمز ناتوانی دشمن از تعدی به جمهوری اسلامی ایران بهرغم همه توطئهها و فتنهها را همین حضور باصفای مردم در عرصههای مختلف سیاسی - اجتماعی برشمرد و افزود: پشتوانه این نظام، مردم متدین و دلداده به انقلاب هستند و از همین رو دشمن نه اینکه نخواهد اما نتوانسته به خواستههایش برسد و توطئههایش را عملیاتی کند. دلیل این مساله شور، شعور و بصیرت مردم است که احساس میکنند امروز باید با همه وجود و توان برای حفظ ارزشهای انقلاب اسلامی، ایستادگی کنند.
رئیسجمهور با بیان اینکه محاسبات دشمن در توطئه اخیر مثل فتنههای گذشته اشتباه از آب درآمد، اظهار داشت: دشمنان تصور میکردند ایران مثل کشورهای دیگر است و میتوانند مردم ایران را هم مثل آنها بازی بدهند و شعارهای دروغین و دهنپرکن بدهند. فکر کردند میتوانند با کلمه آزادی مردم را گول بزنند و تصور کردند با اسم بردن از زندگی مردم به حرف آنها اعتماد میکنند. رئیسجمهور با تاکید بر اینکه مردم دشمنان را خوب میشناسند و میدانند که اگر آنها سلبکننده زندگی مردم نباشند به هیچ کس در عالم زندگی نمیدهند، خطاب به دشمنان تصریح کرد: شما به کدامین نقطه، به کدام منطقه از مناطق دنیا زندگی دادید. ما اینجا در نزدیکی مرز قرار گرفتیم و آن طرف مرز افغانستان است، ببینید با افغانستان آنها چه کردند! وی با طرح این سوال که ۲ دهه حضور آمریکاییها و غربیها در افغانستان چه بر سر مردم مظلوم و مسلمان افغانستان آورده و آیا یک مساله در افغانستان هست که در جای خودش قرار داشته باشد؟ خاطرنشان کرد: شما مردم افغانستان را از دانش و علمافزایی، کسب و کار و تولید و بسیاری از پیشرفتها محروم کردید. همچنین وضعیت کشورهای آفریقایی جلوی چشم ما است؛ مردمی که روی گنجها نشستهاند و ثروتهای بسیاری دارند اما بر اثر استثمار غربیها با فقر، مشکلات و بیماری دست و پنجه نرم میکنند. رئیسجمهور گفت: این وضعیت پیشروی ماست و لازم نیست در تاریخ بخوانیم که چه اتفاقی افتاده است. کافی است در اخبار روزانه ببینیم که آمریکاییها و کشورهای غربی چه بر سر افغانستان، کشورهای آفریقایی، عراق، سوریه و یمن میآورند؛ شما میخواهید ملت ایران را گول بزنید.
رئیسی با اشاره به حضور خود در مناطق محروم شهرستان سربیشه پیش از حضور در جمع مردم نهبندان اظهار داشت: در آنجا دیدیم که خانمهای درسخوانده، باسواد و تحصیلکرده چگونه برای روستاها و مناطق محروم خدمتگزاری میکنند؛ اینها زنان نمونه کشور هستند. زنان نهبندانی ما زنان نمونه هستند که همواره هم آزادگی را و هم زندگی به سبک اسلامی را نه فقط خودشان زندگی میکنند، بلکه به دیگران نیز میآموزند.
وی خطاب به آمریکا اظهار داشت: ما دیدیم چگونه به کودکان افغانستان زندگی دادید! شما در ۲۰ سال اشغال ۳۵ هزار کودک معلول روی دست مردم افغانستان گذاشتید. این آماری است که خود شما میدهید و در روزنامههای رسمی شما منتشر شده است. در سفر به نیویورک و در مسافرتهای دیگر به آمار وحشتناک تعداد زنانی که هر روز و سال به دست پلیس آمریکا کشته میشوند اشاره کردم. وی با بیان اینکه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان موارد مطرح شده در این دیدار حتما مورد توجه خواهد بود، خاطرنشان کرد: دولت مردمی دولتی نیست که از کنار مسائل عبور کند. ما دنبال حل مسأله هستیم و معتقدیم مسائل به دست توانای مردم و با خدمتگزاری دولت حل خواهد شد؛ ما اصحاب «ما میتوانیم» هستیم. در فرهنگ ما «نمیشود، نخواهد شد، مگر میشود، امکان ندارد، وجود ندارد» نیست. قطار پیشرفت کشور پرشتاب حرکت خواهد کرد و هیچ زمان توقف نخواهد داشت و لحظهای بر بنده نمیگذرد که به فکر شما نباشم.
* در نظام اداری کشور از نیروهای تحولخواه و انقلابی واقعی استفاده شود
رئیسجمهور در نشست «شورای برنامهریزی و توسعه استان» سرمایه بزرگ و مهم مردم استان خراسان جنوبی را فرهنگ دینی و اخلاق متعالی آنها دانست و گفت: اینکه خراسان جنوبی با وجود مرز طولانی با افغانستان -که مسائل زیادی دارد و ناامنیهایش میتواند به داخل ایران منتقل شود - کمترین نرخ جرم و جنایت را در کشور دارد، به خاطر همین فرهنگ دینی ارزشمند است که مبنای تربیت فرزندان در خانوادهها نیز هست. وی با بیان اینکه در برابر احساس مسؤولیت مردم در برابر حفظ و تقویت فرهنگ دینی، نظام اداری کشور نیز موظف است متناسب با همین روحیه عمل کند، خاطرنشان کرد: اگر نظام اداری با همین روحیه مردم و با نگاه تحولخواهانه در میدان نباشد، از مردم انقلابی حاضر در میدان عقب میماند. رئیسجمهور با اشاره به اینکه امروز نظام اداری برخی کندیهایی دارد که مردم آنها را نمیپسندند، گفت: شرط حل این مساله آن است که اولا در نظام اداری کشور از نیروهای تحولخواه و انقلابی واقعی استفاده کنید. نیرویی که در درون خود جوشش جهادی ندارد، نمیتواند تحول ایجاد کند.
رئیسی افزود: کسی که درد مردم را نداشته باشد و برایش مهم نباشد که کارها با چه کیفیت و چه سرعتی انجام میشود، نمیتواند منشأ تحول باشد. مدیران باید نیروهایی را که روحیه تحولخواهانه ندارند از مسیر اصلی کار کنار بزنند تا راه برای نیروهای انقلابی تحولخواه باز شود. رئیسجمهور بر ضرورت به کارگیری نیروهای بومی تحصیلکرده در دستگاههای اداری و اجرایی استان تاکید کرد و گفت: در شرایطی که نیروی کار تحصیلکرده آقا و خانم در استان وجود دارد، به کارگیری آنها در اولویت است، مگر آنکه فردی در شهر یا استان دیگری تخصص یا قدرت مدیریتی ویژهای داشته باشد.
***
درباره قاب واقعی از استقبال مردمی
محمد سلحشور: دولت سیزدهم دور دوم سفرهای استانی خود را در شرایطی آغاز کرد که فضای ملتهب و فتنهآفرینیهای چند ماه گذشته حتی برخی نیروهای انقلابی را نیز نسبت به آینده کشور مردد ساخته است. در چنین فضایی حضور میدانی مجدد دولت در شهرهای مختلف، گفتوگو با مردم و پیگیری پروژهها و وعدهها از سوی دولت میتواند حامل پیام مهمی برای جامعه باشد. با این حال میشود از این مساله عبور کرد و توجه ویژهای به استقبال خاص مردم بیرجند از حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی داشت؛ استقبالی که در سایه اخبار منفی و فضاسازیهای مجازی کمتر به چشم آمد. این استقبال را از چند جهت میتوان مورد توجه و ارزیابی قرار داد.
1- سنگ تمام مردم خراسان جنوبی در استقبال از رئیسجمهور به عنوان عالیترین مقام اجرایی کشور نشان داد واقعیتهای سیاسی و اجتماعی ایران فرسخها با تصویر و تصوری که هر روز در رسانههای معاند بازنمایی میشود تفاوت دارد. در حالی که نارضایتیهای عمومی از شرایط اقتصادی کماکان در سطح بالایی است و افزایش نرخ طلا و ارز در ماههای اخیر بر این نارضایتی افزوده است اما کماکان اعتماد بالایی نسبت به دولت وجود دارد و امید به بهبود شرایط در سایه مدیریت انقلابی و جهادی باعث میشود مردم میزبانی خوبی از رئیسجمهور داشته باشند. اختصارا میتوان غافلگیری رسانهها از استقبال معنادار خراسان جنوبی از رئیسجمهور را نشانهای از غلبه بازنماییهای رسانهای بر واقعیات اجتماعی در ماههای اخیر دانست؛ بازنماییهای غلطی که در هفتههای اخیر با شکست تکتک فراخواهانهای ضدانقلاب به رسوایی بدل شد و حالا در یک فضای ایجابی نیز خود را نمایان ساخت.
2- برخلاف دور اول سفرهای استانی که دولتها عمدتا در نسبت با دولت قبلی شناخته میشوند اکنون دولت موقعیتی تثبیت شده دارد. به عبارت دقیقتر، مردم به استقبال دولتی رفتند که یک سال پیش نیز یک بار میهمانشان بوده و با این حال استقبال باشکوهی از آن داشتهاند. معنای این استقبال را باید در رضایت نسبی از عملکرد دولت سیزدهم یافت. افتتاح چندین پروژه مهم در این استان و پیگیری برای تحقق دیگر وعدهها نشانهای از عزم دولت برای تحولآفرینی است که از قضا با پذیرش مردم مواجه شده است.
3- عیان شدن سرمایه اجتماعی دولت در یک استان مرزی نشانهای دیگر از مهجور ماندن حاشیهنشینان سیاست در روایت عمومی است. نادیده گرفتن حاشیهنشینان و تمرکز بیش از حد بر فضاسازی طبقاتی که تریبون و قدرت جلب توجهات را دارند باعث سرخوردگی و ناامیدی بخش بزرگی از جامعه میشود.
4- دولت سیزدهم با هر ضعف و قوتی در یک سال گذشته نشان داده نهتنها از حضور در بین مردم ابا ندارد که به آن افتخار هم میکند. این حضور نیز محدود به سفرهای استانی نبوده است. مقامات دولتی در ماههای گذشته با علم به فضای ملتهب در برخی دانشگاهها در جمع دانشجویان حاضر شده و با آنان وارد گفتوگو شدند؛ گفتوگوهایی که بعضاً با توهینهایی نیز به مقامات دولتی همراه بود. بیراه نیست اگر بخش مهمی از سرمایه اجتماعی دولت را ماحصل این ارتباط مردمی بدانیم؛ مسالهای که بارها از سوی رهبر حکیم انقلاب نیز مطرح شده است. با این نگاه آغاز دور دوم سفرهای استانی را آن هم در شرایط موجود کشور باید به فال نیک گرفت. همزبان شدن با مردمی که از ناملایمات روزگار رنج میبرند اسبابی برای نزدیک شدن بیش از پیش دولت و ملت خواهد بود. مردم اگر ببینند دولتمردان برای افتتاح پروژهها، گرهگشایی از مشکلات صنعت و کشاورزی و در یک کلام پیگیری مطالباتشان آرام و قرار ندارند قضاوتی متفاوت خواهند داشت. آنچنان که استقبال اخیر مردم خراسان جنوبی نیز نشان از قضاوت متفاوت عمومی درباره دولت در نسبت با فضاسازی رسانههای خارجنشین داشت.
ارسال به دوستان
تأملی کوتاه بر قیام توابین؛ انقلابیهای دیرفهم
محمد امین علیدوست: 22 جمادی الاول سالروز نبرد توابین در عینالورده با سپاه ابن زیاد است. بعد از شهادت امام حسین علیهالسلام، شیعیان کوفه به خاطر بیوفایی و پیمانشکنیای که نسبت به آن حضرت از خود نشان داده بودند، تنها راه جبران گناه عظیم شهادت امام و شکستهای تحقیرآمیز خویش را، قیام و خونخواهی امام حسین علیهالسلام میدانستند. ثمره قیام توابین را اینگونه میتوان برشمرد:
1- ایجاد رعب و وحشت بر قلوب جنایتکاران اموی؛ چون قیام آنها شدیدترین نهضتی بود که تا آن موقع به وقوع پیوست.
2- زمینهسازی سیاسی و نظامی برای قیام مهمتری که توسط مختار به وقوع پیوست. در واقع، قیام توابین «تشیع» را قدمی دیگر به وجودی مستقل پیش برد.
3- این قیام سبب شد خاکستر از روی آتش تشیع برداشته و آتش دلهای داغدیده آنها فروزانتر شود و در نهایت، منجر به نابودی حکومت امویان گردد.
نهضت توابین و قیام مردم کوفه، نتایج نسبتاً خوبی برای مسلمانان حقطلب به دنبال داشت و زمینه را برای قیامهای بعدی فراهم کرد و بیم و ترس را در دل امویان انداخت. هدف توابین نیز مقدس بود؛ ریشهکن کردن ظلم و فساد و دفاع از دین و سپردن حکومت به دست صالحان و فرزندان رسول خدا. چون قیام توابین حرکتی بیموقع، نسنجیده، خودسرانه و محدود بود، طبعاً امام سجاد علیهالسلام نمیتوانست موضع صریحی در حمایت از آنها داشته باشد؛ ولو اینکه از لابهلای سخنرانیهای آنها میشود فهمید توابین، امام سجاد علیهالسلام را به عنوان رهبر دینی و امام قبول داشتند و مصمم بودند قبل از پیروزی کامل، از ذکر نام او به عنوان امام و رهبر خویش خودداری کنند ولی در طول مبارزات، اشارات مبهم و مخصوصی به امامت آن حضرت میکردند که نمونه آن اشعاری است که «عبدالله بن الاحمر» سروده و در آن، از یک منادی که معروف همه است و دعوتکننده به خیر و رستگاری است، نام برده که مسلم آن منادی، امام سجاد علیهالسلام است؛ زیرا محمدبنحنفیه ۳ سال بعد از قیام توابین نامش به امامت برده شد. توابین میخواستند حکومت را به اهلبیت علیهمالسلام واگذار کنند.
توابین وقتی با لشکر شام مواجه شدند، در مقابل پیشنهاد آنها برای رها کردن جنگ، خواستههایی را عنوان کردند، از جمله: تحویل دادن عبیدالله بن زیاد (فرمانده لشکر شام) به آنها و برکناری عبدالملک بن مروان (خلیفه وقت)، تا توابین بتوانند حکومت و رهبری جامعه را به اهلبیت پیامبر اکرم(ص) واگذار کنند.
موارد ذکر شده فقط میتواند به قیام توابین جهت بدهد و هدف و انگیزه آنها را روشن کند. شاید بتوان گفت قیام آنها با اذن غیرمستقیم امام عصر بوده است؛ یعنی امام سجاد علیهالسلام اگر چه هیچ موضع صریحی که دلالت بر تأیید یا رد توابین باشد، اتخاذ نکردند- به خاطر موانعی که ذکر شد و به خاطر قبول نداشتن شیوه مبارزه آنها- اما با اصل قیام که نهضتی ضدظلم و برای اجرای عدالت بود، موافق بودند.
ائمه معصومین(ع) نهضتهای عصر خویش را نه به طور مطلق رد کردند و نه پذیرفتند، بلکه آنها را که در چارچوب اهداف امامت و بر اساس حقمحوری حرکت کردند، تأیید و بقیه را رد کردند. قیام توابین چون در معیار حق میگنجید، تاریخ هیچگونه ردی را درباره آن به امام سجاد علیهالسلام نسبت نداده است. دلیلی هم برای مخالفت وجود نداشت، چون این قیامها فوایدی داشت که قبلا ذکر شد.
حال سوال این است: چرا توابین بدون اجازه امام دست به جهاد و قیام زدند؟ میرزا ابوالحسن شعرانی در ترجمه کتاب نفسالمهموم، پاسخ را چنین بیان کرده است: «در جواب میگوییم امام سجاد علیهالسلام از مردم کنارهگیری کرده بود و حال او مانند حال امام زمان(عج) در عصر ما است. همانطور که در زمان ما نمیشود در اجرای احکام ضروری دین منتظر ظهور امام زمان علیهالسلام شد؛ مثل رسیدگی به ایتام و محجورین، قصاص، دفاع، حدود و... چون ترک اینها موجب فتنهها و تسلط اشرار میشود، با اینکه اینها از وظایف امام زمان علیهالسلام است؛ توابین نیز وظیفه مجاهدت و توبه کردن داشتند با کشتن قاتلان سیدالشهدا علیهالسلام. اگر چه امام سجاد علیهالسلام در قیام حضور نداشت و مصلحت در اقدام او نبود ولی نهی نیز نفرمود و توابین نیز تمسک به آیه قرآن کردند و اگر کسی حکم خدا را به وسیله قرآن یا اجماع یا عقل بداند، مثل این است که از لفظ [و زبان] امام شنیده باشد».
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|