|
اخبار
دیوارنگاره میدان جهاد و آرزوی شیعیان
به مناسبت ایام سوگواری شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها، جدیدترین دیوارنگاره میدان جهاد با موضوع آرزوی دیرینه شیعیان برای ساخت حرم حضرت رونمایی شد. به گزارش «وطنامروز»، جدیدترین دیوارنگاره میدان جهاد اختصاص به ایام فاطمیه دوم و شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها و آرزوی دیرینه شیعیان برای ساخت حرم ایشان دارد. این دیوارنگاره با عنوان «مزار بینشان» توسط خانه طراحان انقلاب اسلامی اجرا و نصب شده است.
دانیال فرخ مدیر هنری و طراح، احمد یونسی ایدهپرداز، رضا انصاری مدلینگ و رندرینگ و محمدامین عدالتخواه طراح نقوش دیوارنگاره «مزار بینشان» هستند.
***
آثاری از یک خانواده در نمایشگاه تجسمی «دفک» به نمایش درمیآید
نگارخانه «جوان» انجمن سینمای جوانان ایران میزبان نمایشگاه تجسمی «دفک (رویاهایی که از زیرزمین بیرون آمدند)» با نمایش آثاری از خانواده فرخزاد میشود. به گزارش «وطنامروز»، نمایشگاه تجسمی «دفک» ۱۲ تا ۲۶ دی ۱۴۰۱ در نگارخانه «جوان» انجمن سینمای جوانان ایران برگزار میشود.
این نمایشگاه مجموعه آثار تجسمی خانواده فرخزاد را دربرمیگیرد که پیش از این زندگی هنریشان در مستند «دفک» به کارگردانی بهنام بیرموند در شانزدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» به نمایش درآمده بود. خانواده فرخزاد یک خانواده ۸ نفره بختیاری هستند که بدون تحصیلات آکادمیک و به طور ذاتی هنر نقاشی را در سبکهای مختلف دنبال میکنند. همچنین «دفک» نیز نام یک پارچه سفیدرنگ است که در روستاهای بختیاری با پارچههای کوچک و رنگارنگ دوختهایی روی آن انجام میدهند و 2 جای چشم انسان را نیز بر آن باقی میگذارند. نمایشگاه تجسمی «دفک» به همت آژانس عکس ایران، در بازه زمانی ۱۲ تا ۲۶ دی ۱۴۰۱ روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۹ میزبان علاقهمندان به هنرهای تجسمی خواهد بود.
***
روشن شدن چراغ جشنوارههای تئاتر منطقهای فجر بعد از ۷ سال وقفه
چراغ جشنواره تئاتر منطقهای فجر بعد از ۷ سال وقفه با حضور 17 اثر نمایشی و همراهی 229 هنرمند در استان کرمانشاه روشن خواهد شد. به گزارش «وطنامروز»، جشنواره تئاتر منطقهای فجر یک به دبیری علی صفدری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با حضور 17 اثر نمایشی و همراهی 229 هنرمند از استانهای شمالغرب، غرب و جنوبغرب به میزبانی کرمانشاه برگزار میشود.
جشنواره تئاتر منطقهای فجر کرمانشاه از 7 تا 10 دی سال جاری با حضور هنرمندان استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، اردبیل، زنجان، کردستان، قزوین، ایلام، همدان، خوزستان و کرمانشاه برگزار میشود. هنرمندان سایر استانهای کشور طبق برنامهریزیهای انجام شده با حضور در استانهای بوشهر، مازندران و فارس به عنوان دیگر میزبانان جشنواره منطقهای تئاتر برای راهیابی به چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
***
نقد و بررسی ۲ فیلم گروه هنر و تجربه
۲ فیلم سینمایی «عمارتی در مه» و «بیآبان» امروز یکشنبه 4 دی در پردیس سینمایی چارسو و فرهنگسرای ارسباران در ۲ برنامه جداگانه نقد و بررسی میشود. به گزارش «وطنامروز»، «عمارتی در مه» به کارگردانی محمدعلی سلیمانتاش و تهیهکنندگی سیدسجاد میرسید امروز ساعت 18 در سالن 2 پردیس سینمایی چارسو با حضور عوامل فیلم نقد و بررسی میشود.
فیلم «عمارتی در مه» در ژانر سایکودرام ساخته شده است. اردلان شجاع کاوه، محمد حبیباللهی، ماریان کلهر، سیدهروژینا میرسید، محسن عباسپور، آبتین مفید، سبحان آسترکی، حامد موحد، متین صفرپور، ابوالفضل محمدی و... در این فیلم ایفای نقش کردهاند. حضور در این برنامه برای علاقهمندان آزاد و رایگان است. همچنین در برنامهای دیگر، فیلم سینمایی «بیآبان» به کارگردانی مهرداد کورشنیا و تهیهکنندگی علیمحمد قاسمی روز یکشنبه 4 دیماه از ساعت 18در فرهنگسرای ارسباران به نمایش در میآید و بعد از نمایش فیلم نشست نقد و بررسی آن با حضور کارگردان و عوامل فیلم برگزار میشود. رضا اخلاقیراد، علیرضا استادی، نسیم ادبی، صحرا اسداللهی و بابک نوری از جمله بازیگران فیلم «بیآبان» هستند. علاقهمندان برای حضور در این برنامه میتوانند از طریق سایت سینماتیکت یا به صورت حضوری بلیت تهیه کنند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
نمایش «فاطمه» ۷ فراز از زندگی حضرت زهرا (س) را به تصویر میکشد
روضه زنانه در صحنه تئاتر
محمدعلی میرزایی: تئاتر زن و مرد نمیشناسد و پرداختن به برخی سوژههای مهم و کلیدی مستلزم حضور بانوان در صحنه تئاتر است؛ حضوری که باید به طور تمام و کمال در آن تئاتر دیده شود. یکی از آن دست موضوعات، به تصویر کشیدن زندگی بانوی ۲ عالم حضرت فاطمه زهرا(س) است. همزمان با ایام شهادت حضرت زهرا(س) این روزها در تالار اندیشه حوزه هنری شاهد اجرای نمایش «فاطمه» به نویسندگی و کارگردانی «مریم شعبانی» هستیم؛ نمایشی که در ۷ پرده حول محور عاشقانگی ایشان از عشق به پدر تا همسر، فرزند و در نهایت عشق به امت در یک صحنه نمایش برای بانوان اجرا میشود. این نمایش با یک تحقیق و پژوهش چندین ساله دینی مورد اقبال زیاد قرار گرفته است.
دختری به نام فاطمه از آسمان به زمین میآید تا زمین را از تاریکیها نجات بخشد. لوسیفر برای سد کردن راه او، لشکرکشی میکند و فاطمه در این مسیر با اتفاقاتی روبهرو و در نهایت جاودانه میشود. 50 پرفورمر یا اجراکننده همه روی صحنه نمایش «فاطمه(س)» از موقعیتهای مختلف زندگی حضرت فاطمه(س) میگویند؛ آنچه شاید تاکنون نشنیده باشیم یا آنچه به اشتباه تاکنون میدانستهایم. یکی از ابتکارات این نمایش استفاده از نور، حرکت و آوا برای خلق مفاهیم شاعرانه و عارفانه است. از دیگر ویژگیهای این نمایش برداشتی متناسب با لطافت و ظرافت زنانه از سیره زندگی حضرت زهرا سلاماللهعلیها است و ترکیب همه این عناصر در کنار اجرای همخوانی بانوان در صحنه جنگ احد، اثری متفاوت خلق کرده نسبت به آنچه تاکنون مخاطب در آثار آیینی مشاهده کرده است.
«مریم شعبانی» در گفتوگو با «وطنامروز» میگوید: در این نمایش از تولد، ازدواج، مادرانگی و حضور حضرت زهرا(س) در جنگها تا شرایط اقتصادی و سیاسی آن دوران و در نهایت جاودانگیشان که مخاطب را در یک هیجان و شوک زیبا قرار میدهد، دیده میشود. موضوعات این نمایش درباره زنان تاریخساز اسلام و ایران است. به طور کل گروه ما در این زمینه و در ارتباط با زنان و حوزه زنان تحقیق، پژوهش و اجرا میکند. ۳ سال است با مطالعات در ارتباط با حضرت زهرا(س) متوجه شدیم چقدر سبک زندگی ایشان از جنبه شخصی و اجتماعی مهجور مانده است. من به عنوان یک زن مسلمان اطلاعات درستی در این زمینه نداشتم، بنابراین با برخی متفکران و پژوهشگران در داخل و خارج از ایران به گفتوگو و مطالعه پرداختیم و به یک نقاط روشنی رسیدیم و احساس کردیم امسال حتما باید درباره حضرت زهرا(س) یک نمایش کار کنیم.
شعبانی افزود: ما همچنین برای اجرای هنروران ۶ ماه زمان گذاشتیم تا تعداد 150 هنرور را آموزش پرفورمر، مکتبشناسی و جریانشناسی تئاتر دادیم؛ اینها حدود 200 ساعت کلاس گذراندند و بعد از آن تازه وارد تمرینات شدند، در نهایت 50 نفر پرفورمر و 20 نفر عوامل صحنه به اجرا رسیدند. عوامل صحنه هم تعدادی رشتههای تئاتر، بازیگری، طراحی لباس، گریم، دکوراسیون صحنه و... خواندهاند که ما از حضورشان در کار استفاده کردیم.
نمایش «فاطمه» به نویسندگی و کارگردانی مریم شعبانی از دیروز سوم دیماه برای دومین سال متوالی همزمان با ایام فاطمیه در تالار سوره حوزه هنری ویژه بانوان اجرا میشود.
نمایش «فاطمه» کاری از گروه «هنر مقدس» است که با هنرمندی بیش از ۸۰ بانوی هنرمند به صحنه میرود و ۷ فراز از زندگی حضرت فاطمه(س) را به تصویر میکشد. این اثر نمایشی از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ در سالن سوره حوزه هنری میزبان بانوان است.
عوامل این اثر نمایشی عبارتند از نویسنده و کارگردان: مریم شعبانی، نوازنده: فاطمه سارنج، مدیر تولید: زینب یزدانی، مدیر اجرایی: زهرا هودگر، مدیر تبلیغات: رضوانه مجلسیراد، مدیر رسانه: فاطمه نوریشکری، مدیریت فروش: سیدهریحانه ذاکر، مدیر روابط عمومی: عطیه بحری، طراح حرکت: مریم شعبانی، مشاور طراحی حرکت: زهرا معصومزاده، طراح موسیقی: منا شعبانی، طراح لباس: منا شعبانی، طراح نور: هانیهسادات شاکرذاکر، منشی صحنه: محدثه رمضانی، مدیر لباس و آکسسوار: بیتا پارساوفا، مدیر صحنه: زهرا توحیدی، ساخت دکور: زهرا توحیدی، فهیمه منفرد، محمدطاها موحدی، زهرا حسینثابت و هانیهسادات شاکرذاکر، دستیار رسانه در بخش فارسی: فاطمه خلیلی، دستیاران رسانه در بخش انگلیسی: مهدیه اعتمادی و منیرهسادات کریمی، دستیاران رسانه در بخش عربی: مریمسادات پیشنمازی، زهرا علیفائق، ریحانه مرتضی و ریحانه تکفلاح، دستیاران صحنه: محمدطاها موحدی، فهیمه منفرد، حسین پروازیمقدم و زهرا حسینثابت، لایت باکس: حمیدرضا ممتازان و محسن غفرانی، دستیاران لباس: شکیبا سروشنیا و زهرا اردلانی، عکاس و فیلمبردار: رضوانه مجلسیراد، میکس و مستر: منصوره جلالیان، سرود: گروه سرود زامیر، رهبران فرم و حرکت: محدثه رمضانی، سارا قادری و فاطمه مرادی.
بازیگران نمایش: فاطمه مرادی، محدثه جوادیفام و فاطمه نوریشکری، نریشن: فضهسادات حسینی، نرجس شایان، فاطمه نوریشکری، زهرا ابوفاضلی، غلامرضا جوادیفام و مرحوم حمیدرضا ممتازان، پرفورمرها: فاطمه مرادی، محدثه رمضانی، سارا قادری، عطیه بحری، فاطمه مسعودیان، مریم توکلی، فاطمه گودرزی، ریحانه افشار، شکیبا عبدیمطلق، هانیه طیبی، نرگس وفاداران، زهرا ابوفاضلی، فاطمه سارنج، فاطمه درگاهی، زینب درگاهی، مائده تاجیک، شکیبا سروشنیا، محدثه شکوری، فاطمه کوشکی، حنانه حدادی، ریحانه احمدی، مریم پرهیزگاری، فاطمه خلیلی، زینب اسکندریان، نورالهدی حیدریفر، محدثهسادات شیرازی، زینب صادقی، ثنا سبزعلی، مریمسادات شجاعتالحسینی، فارهه مقامی، مریم پیشنمازی، حوریا مصطفوی، هانیه نژادحیدری، حسنی سبزعلی، مائده جوانمرد، زهرا حسینثابت، فاطمه باقری، فاطمه مهدی، زهرا خالدی و مهدیه خادمی.
ارسال به دوستان
در اختتامیه «جانفدا» مطرح شد
حاج قاسم معجزه انقلاب است
گروه فرهنگ و هنر: مراسم اختتامیه «جانفدا» جمعه دوم دی ۱۴۰۱ در مرکز همایشهای آستان قدس رضوی برگزار شد. این رویداد ملی هنری به روایت بخشی از ابعاد شخصیتی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با زبان هنر اختصاص داشت. رویداد «جانفدا» به مدت ۳ روز و با حضور ۲۵۰ هنرمند از سراسر کشور در مشهد برگزار شد. در مدت این ۳ روز، این هنرمندان گرد هم آمدند و به خلق آثار هنری با موضوع شهید حاج قاسم سلیمانی پرداختند. این آثار در رشتههای نقاشی، نگارگری، خوشنویسی، پوستر، تبلیغات شهری، موشنگرافیک، تصویرسازی، کتیبه و پرچم، حروفنگاری و کاریکاتور خلق شدهاند. نخستین سخنران این مراسم رحیم آبفروش «دبیر جامعه ایمانی مشعر» بود. او گفت: هنرمند مجهز به توانمندی هنری و استعداد خداوندی است، لذا با هنرش حرف میزند و قرار نیست در عکسالعمل نسبت به رخدادها بیانیه منتشر کند. ابتدا قرار بود رویداد «جانفدا» در کرمان برگزار شود و الگوی هیأت برای آن طرحریزی شد اما مشکلاتی بهوجود آمد و در نهایت ستاد مردمی پاسداشت شهید سلیمانی پای کار آمد تا این جمع هنرمندان برای خلق اثر در جوار حرم امام رئوف معتکف هنری شوند. دبیر جامعه ایمانی مشعر با اشاره به همکاری استادان دانشگاه فرشچیان در برگزاری رویداد «جانفدا» گفت: این استادان مردانه پای کار آمدند تا این فعالیت رونق بگیرد. استادان باعث شدند جنبه تعلیمی و آموزشی رویداد هم محفوظ باشد؛ بهرغم اینکه میدانیم تحت فشار قرار خواهند گرفت. آبفروش در تشریح فعالیتهای جامعه ایمانی مشعر تاکید کرد: ما در مشعر به دنبال تحقق یک اجتماع مومنانه و ایمانی هستیم که تکفیر کردن و کینه، تحریم و اذیت و آزار در آن ملاک نباشد بلکه «إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَالله أَتقاکُم» حاکم باشد و ملاکش برای مجاهدت و اجر و قرب پیدا کردن باشد. وی ادامه داد: اجزا و ارکان هیأت در واژه مشعر خلاصه شده و ما با عدهای از بچههای هیأت غیرتی جمع شدهایم و امروز سابقه کارمان به بیش از ۱۰ سال میرسد، لذا ما هیأت را صرفاً یک مراسم و آیین نمیدانیم بلکه هیأت فوق آیین، مراسم و مناسک است. دبیر جامعه ایمانی مشعر هیئات را یک نهاد اجتماعی و مومنانه برای احیای امر اهلبیت علیهمالسلام دانست و گفت: هیات را یک نهاد اجتماعی میدانیم که کارکردهای فراعزاداری، فرامناسکی و فراآیینی متعدد دارد. آبفروش در بخش دیگری از سخنانش گفت: در رویداد «جانفدا» فقط بهدنبال تولید اثر نبودیم. نفس شکلگیری این اجتماع معجزه انقلاب اسلامی است که باید کمربندها را برای آن محکم کنیم و مردانه پای چیزی که اعتقاد داریم بایستیم. تجمع ۲۵۰ هنرمند هیأت حول یک اسطوره بینظیر به نام شهید سلیمانی اعجاز انقلاب اسلامی است، لذا جمع شدهایم تا داشتههای هنری را به قامت این اسطوره برسانیم. دبیر جامعه ایمانی مشعر تاکید کرد: برنامه بعدی ما با موضوع و محوریت خلیجفارس، جزایر سهگانه همیشه ایرانی و رشادتهای نیروی دریایی و مجاهدان منطقه خلیجفارس در هرمزگان خواهد بود؛ حضور هنرمندان و تولید هنری در این زمینه تودهنی به کسانی است که چشم طمع به این خاک و سرزمین دارند. بچههای هنرمند هیأت در رویداد «جانفدا» تکثیرکننده روح حاج قاسم در فضا و سلولهای جامعه جهانی خواهند بود.
در ادامه، علی جعفرپیشه «دبیر محتوایی رویداد جان فدا» از حذف بخش نقد آثار این رویداد خبر داد و از زحمات مجموعه هنر هیأت قدردانی کرد و گفت: بخش غیررقابتی «جانفدا» با حضور نزدیک به ۲۵۰ هنرمند برگزار شد اما بخش رقابتی ما تا ۱۳ دیماه زمان خواهد داشت و هنرمندان سراسر کشور میتوانند در این بخش شرکت کنند.
دبیر محتوایی رویداد «جانفدا» درباره کیفیت آثار تولید شده گفت: آثار تولید شده در این رویداد تنوع زیادی دارند. برای اولین بار به عنوان مقدمهای برای ورود به بحث اقتصاد هنر ورود کردیم، لذا قالبهای مختلفی تعریف کردیم تا وارد رویدادهای آینده شویم.
در پایان این مراسم، کلیپی از فعالیتهای ستاد اجرایی رویداد ملی «جانفدا» و فعالیتهای انجام شده پخش شد، سپس آثار تولید شده در این رویداد به نمایش گذاشته شد. همچنین هنرمندان حاضر در این رویداد در پایان روی صحنه آمدند و در کنار همدیگر، عکسی به یادگار ثبت کردند.
ارسال به دوستان
«آواتار» به فروش ۶۰۰ میلیون دلاری رسید
آیندهنگری جیمز کامرون!
در حالی که «آواتار» مرز فروش ۶۰۰ میلیون دلار را در یک هفته اکرانش رد کرده، جیمز کامرون فاش کرد بخشهایی از فیلمهای سوم و چهارم این مجموعه را هم فیلمبرداری کرده است. به گزارش «وطنامروز»، جیمز کامرون صحنههای مربوط به بچهها در فیلمهای سوم و چهارم «آواتار» را هم فیلمبرداری کرده تا با فاصلهای که بین ساخت فیلمها میافتد، با بزرگ شدن بچهها ذهن مخاطبان درگیر نشود.
در حالی که «آواتار» در سراسر جهان با فروش انفجاری پیش میرود، کارگردان آن در مصاحبهای گفته است سکانسهایی از فیلم سوم و چهارم آن را هم فیلمبرداری کرده است تا بازیگران کم سن و سال که در سن بلوغ هستند، ناگهان در فیلمهای بعدی بزرگ نشوند و روند زمانی داستان به هم نریزد.
در فیلم «آواتار؛ راه آب» بچهای به نام توک با بازی ترینیتنی جی- لی بلیس، وقت فیلمبرداری ۷ ساله بود و حالا ۱۳ سال دارد و اسپایدر، دیگر بچه فیلم هم که جک چمپیون نقش او را بازی کرده آن موقع ۱۲ ساله بود و حالا ۱۸ ساله است. جیمز کامرون گفته از آنجا که چمپیون مثل علف قد میکشید، صحنههای مربوط به این ۲ را همزمان برای فیلمهای دوم، سوم و چهارم هم گرفته است. کامرون گفت از سریال «موجودات عجیب» درس گرفته که در ادامه خود در فصلهای بعدی با رشد بازیگران نوجوانش روبهرو شده و حالا مردی ۲۷ ساله هنوز باید نقش نوجوان دبیرستانی را ایفا کند. جان لاندو تهیهکننده «آواتار» هم با تاکید بر این امر، گفته هر فیلم «آواتار» مخاطبان را با یک قبیله جدید و فرهنگهای جدید در پاندورا آشنا میکند و شخصیتهای این قبیلهها در یک زمان واحد به سر میبرند، پس وقتی به قبیله اول برمیگردیم باید شخصیت بچهها هنوز بچه باشد. گفتنی است فروش «آواتار؛ راه آب» با سرعت ادامه دارد و تاکنون از ۶۰۸ میلیون دلار در سراسر جهان فراتر رفته است.
ارسال به دوستان
با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد
رضا اسماعیلی دبیر هفدهمین دوره جشنواره شعر فجر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی رضا اسماعیلی را به عنوان دبیر علمی هفدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر منصوب کرد. به گزارش «وطنامروز»، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی حکمی رضا اسماعیلی را به عنوان دبیر علمی هفدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر منصوب کرد. در متن حکم محمدمهدی اسماعیلی خطاب به رضا اسماعیلی آمده است:
شاعر ارجمند
جناب آقای رضا اسماعیلی
نظر به مراتب ذیقیمت ادبی و تجربه گرانسنگ جنابعالی در عرصه شعر و زبان و ادبیات فارسی، و به پیشنهاد معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب و ادبیات ایران به موجب این حکم بهعنوان «دبیر علمی هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر» منصوب میشوید.
امید است با استعانت از خداوند متعال و بهرهمندی از هماندیشی و همکاری استادان، اندیشمندان و صاحبنظران در شناسایی و گسترش الگوهای ادبی فاخر در حوزه پرسابقه و تمدنی شعر فارسی و اجرای وظایفی که در آییننامه جشنواره مطابق با اهداف دولت مردمی برای ساختن ایران قوی آمده است، موفق و مؤید باشید.
محمدمهدی اسماعیلی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
رضا اسماعیلی تحصیلکرده رشته ادبیات فارسی، عضو هیات مدیره انجمن قلم ایران و شورای عالی شعر و موسیقی صدا و سیما و از موسسان انجمن شاعران انقلاب و دفاع مقدس و پدیدآورنده بیش از ۵۰ اثر در حوزههای نقد، پژوهش و شعر از جمله «رفتارشناسی ادبی و شعر مفهومی»، «تاملاتی در ادب پایداری»، «این مریم همیشه»، «سمت روشن دنیا»، «حنجره سرخ عشق»، «ملکوت کلمات»، «گزیده ادبیات معاصر»، «بر آستان جانان»، «آسمانیها» و «عاشقانههای شرقی» است.
ارسال به دوستان
بعد از چند هفته غیبت
بازگشت دوباره پوست شیر
سریال «پوست شیر» در طولانیترین شب سال برگشت؛ همانطور با شور و هیجان و کاتهای تند و تیز که این انتظار وجود دارد همینطور بماند. به گزارش «وطنامروز»، سریال «پوست شیر» بعد از چند هفته غیبت، شب یلدا بنا بر وعده قبلی فیلمنت، ساعت 20 رسماً پخش را آغاز کرد. همانطور که انتظار میرفت کاربران بسیاری منتظر تماشای این قسمت بودند تا ببینند سرنوشت نعیم و قاتل زنجیرهای و بقیه کاراکترها به کجا میرسد.
نسبت به ۲ قسمت پایانی فصل اول، انتقادی وجود داشت که چرا در برخی لحظات، از آن ریتم تند و هیجانانگیز خبری نیست و حالا در بازگشت دوباره این هیجان را میبینیم. انتظار میرود برادران محمودی و عوامل دیگر «پوست شیر» به این نکته توجه کنند که باید همینطور با هیجان و با ریتم بالا باقی بمانند! حفظ این رویه از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که یکی از اصلیترین ویژگیهای ژانر معمایی، توجه به ریتمی است که متناسب با ایجاد دلهرهای که در دل مخاطب ایجاد میکند، پیش برود.
برخی سریالها همچون «خون سرد» آمدند و اتفاقاً لحظات هیجانآوری هم داشتند اما نتوانستند این رویه را حفظ کنند. این مشکل بسیاری از سریالها و فیلمهای ایرانی است که نمیتوانند در همه لحظاتشان، مخاطب را درگیر اتفاقات کنند. این رویکرد بیشتر باید در تدوین باشد که به جای قرار دادن پلانهای اضافی و کوتاه کردن آن به فکر این نکته باشند که سریال و فیلم از ریتم نیفتد و این معضل بزرگی است.
خوشبختانه «پوست شیر» بیش از سریالها و فیلمهای دیگر توانسته این رویه را حفظ کند و فقط در یکی دو قسمت، میتوانستند از چند لحظه کوتاه بگذرند و به ریتم تند و هیجانانگیز سریال وفادار باشند. در قسمت ابتدایی فصل دوم دوباره شاهد این ریتم تند بودیم و مخاطب گرفتار پلان اضافی نشد. اگر نگاهی به ساخت فیلمها و سریالهای خارجی در ژانر جنایی و ماجراجویی داشته باشیم به این نکته بسیار توجه میکنند که صحنههای اضافی مخاطب را از مسیر درست و هیجانانگیز منحرف نکند؛ در واقع داستان را از هیجان و سرعتش نیندازد! این روزها بالیوود هم بسیار وارد ساخت سریالها و فیلمهای ماجراجویی شده است.
«پوست شیر» محصول جدید برادران محمودی است. جمشید و نوید محمودی که اصالتاً افغانستانی هستند، نزدیک به یک دهه است که با ساخت آثار سینمایی وارد کار حرفهای کارگردانی شدهاند. معمولا در هر اثر یکی از آنها کارگردان و دیگری نویسنده یا تهیهکننده است. البته با وجود آثار متعددی که از این دو طی این سالها تولید و اکران یا در تلویزیون پخش شده، هنوز بهترین اثرشان، نخستین فیلم سینمایی بلند آنها با نام «یک مترمکعب عشق» است.
شهاب حسینی، هادی حجازیفر، پانتهآ بهرام، مهرداد صدیقیان، علیرضا کمالی، پردیس احمدیه، بابک کریمی، ژیلا شاهی، آناهیتا افشار، کامران تفتی، علی اوسیوند، بهزاد خلج، رضا بای و سعید دشتی در این مجموعه ایفای نقش کردهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|