|
بودجه ۱۴۰۲ دست مجلس است
حجتالاسلام سید محمدرضا میرتاجالدینی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه ۶ ماه تمدید خواهد شد، گفت: بودجه ۱۴۰۲ در دست مجلس است. عضو کمیسیون برنامه و بودجه درباره بودجه ۱۴۰۲ گفت: بودجه بعد از وقت اداری روز یکشنبه به مجلس تحویل شده است و هیات رئیسه مجلس تعیین خواهد کرد چه وقت به بودجه رسیدگی شود. همچنین برنامه ششم توسعه با هماهنگی دولت ۶ ماه تمدید خواهد شد و بعد به برنامه هفتم توسعه سر فرصت رسیدگی خواهد شد، البته برنامه هفتم توسعه هنوز به دست مجلس نرسیده است.
ارسال به دوستان
گزارش فائو از رتبههای تکرقمی ایران در تولید ۲۰ محصول کشاورزی
برکت کشاورزی
گروه اقتصادی: ایران رتبههای تکرقمی در تولید پسته، خرما، گردو، عسل، هلو، کیوی، آلو، انجیر، گیلاس، بادام، شاهدانه، خرمالو، طالبی، پرتقال، نخود و اسفناج طی سال 2021 در ردهبندی جهانی فائو را به خود اختصاص
داد.
به گزارش «وطن امروز»، جدیدترین آمار منتشرشده از سوی سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد نشان میدهد ایران در میان تولیدکنندگان بزرگ محصولات کشاورزی جهان قرار دارد. ایران با وجود خشکسالی سال 2021، همچنان رتبههای خوبی در ردهبندی کشورهای جهان از نظر تولید انواع محصولات کشاورزی داشته است.
بر اساس آمارهای فائو، ایران در تولید 20 محصول کشاورزی طی سال 2021 از رتبههای تکرقمی در جهان برخوردار بوده است. ایران در تولید 20 محصول کشاورزی از جمله محصولات مهمی مثل گردو، پسته، خرما و عسل رتبههایی از 2 تا 9 داشته است.
* تولید پسته ایران در جهان فقط از آمریکا کمتر است
بهترین رتبه ایران در تولید محصولات کشاورزی در این سال مربوط به پسته بوده است به طوری که ایران با تولید 135 هزار تن پسته پس از آمریکا به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ این محصول در جهان شناخته شده است. آمریکا با تولید 523 هزار تنی در جایگاه نخست و ترکیه با 119 هزار تن در جایگاه سوم قرار گرفتهاند.
* رتبه سوم تولید 4 محصول در اختیار ایران قرار دارد
رتبه سوم جهان در تولید ۴ محصول به ایران اختصاص دارد که عبارتند از خرما، گردو، عسل و هلو. ایران در سال 2021 بالغ بر 1.3 میلیون تن خرما تولید کرده است که این رقم فقط از تولید مصر و عربستان کمتر بوده است. مصر با تولید 1.7 میلیون تن خرما در رتبه نخست قرار داشته است.
تولید گردو در ایران طی سال گذشته میلادی 386 هزار تن برآورد شده است. چین و آمریکا به ترتیب با رتبههای اول و دوم بزرگترین تولیدکنندگان گردو شناخته شدهاند.
ایران در تولید عسل نیز رتبه سوم جهان را به خود اختصاص داده و در این سال 77 هزار تن عسل تولید کرده است. چین و ترکیه قبل از ایران رتبههای اول و دوم را از این نظر به خود اختصاص دادهاند.
تولید هلو در ایران طی این سال نیز 323 هزار تن گزارش شده که این رقم تنها از تولید هلوی ترکیه و ازبکستان کمتر بوده است.
رتبه چهارم تولید ۲ محصول به و شاهدانه نیز در سال 2021 به ایران اختصاص داشته است. ایران 90 هزار تن به و 201 تن شاهدانه در این سال تولید کرده است.
* رتبه پنجم ایران در تولید 4 محصول
ایران در تولید 4 محصول پنجمین تولیدکننده بزرگ جهان در این سال بوده است. این محصولات عبارتند از کیوی، آلو، انجیر و گیلاس. تولید کیوی ایران در سال 2021 بالغ بر 294 هزار تن بوده است. چین، نیوزیلند، ایتالیا و یونان در رتبههای اول تا چهارم از این نظر قرار داشتهاند. تولید آلوی ایران نیز 388 هزار تن، گیلاس 156 هزار تن و انجیر 83 هزار تن بوده است.
* تولید بادام، سیب درختی و بادمجان ایران کمتر از فقط 5 کشور
بادام، سیب درختی و بادمجان نیز، ۳ محصولی است که ایران در تولید آنها رتبه ششم جهان را به خود اختصاص داده است. کل سیب تولیدی ایران در سال 2021 بالغ بر 2.24 میلیون تن برآورد شده است. چین با تولید 46 میلیون تن سیب در رتبه نخست جهان از این نظر قرار داشته است. هند کشوری با جمعیتی 17 برابر ایران یک پله بالاتر از ایران قرار داشته و تنها 2.27 میلیون تن سیب تولید کرده است.
تولید بادام ایران در سال گذشته میلادی 163 هزار تن و تولید بادمجان 598 هزار تن محاسبه شده که تنها از تولید ۵ کشور جهان کمتر بوده است. آمریکا، اسپانیا، استرالیا، ترکیه و مراکش به ترتیب در رتبههای اول تا پنجم تولید بادام قرار داشتهاند. چین با تولید 37 میلیون تنی نیز بزرگترین تولیدکننده بادمجان شناخته شده است.
ایران هفتمین تولیدکننده بزرگ طالبی در سال 2021 بوده و 676 هزار تن از این محصول را تولید کرده است.
رتبه هشتم ۲ محصول خرمالو و فندق نیز در این سال به ایران رسیده است. تولید خرمالو در ایران طی سال 2021 بالغ بر 31 هزار تن و تولید فندق 13 هزار تن بوده است.
* رتبه نهم تولید پرتقال، نخود و اسفناج به ایران اختصاص دارد
و بالاخره آخرین رتبه تکرقمی یعنی رتبه نهم جهان در تولید پرتقال، نخود و اسفناج در این سال به ایران اختصاص داشته است. ایران 2.13 میلیون تن پرتقال در این سال تولید کرده است که تنها از کشورهای برزیل، هند، چین، مکزیک، آمریکا، اسپانیا، مصر و اندونزی کمتر بوده است. نخود تولیدی در ایران طی این سال 168 هزار تن بوده است. هند در رتبه نخست از این نظر قرار داشته است. تولید اسفناج ایران نیز در سال میلادی گذشته 100 هزار تن برآورد شده است. بر اساس این گزارش، کسب رتبههای اول تا نهم در تولید 20 محصول مهم کشاورزی برای کشوری که در رتبه 18 کشورهای پرجمعیت جهان قرار دارد نشاندهنده توان بالای ایران در تأمین نیازهای غذایی خود در داخل و وابستگی حداقلی به واردات است. این در شرایطی است که ایران در سال 2021 با خشکسالی سختی مواجه بود و به عقیده کارشناسان در سال 2022 وضعیت تولیدات کشاورزی و جایگاه جهانی ایران در این سال بهتر شده است.
ارسال به دوستان
گاف یک کانال تلگرامی برای افزایش قیمت ارز نقش دلالی در بیثباتسازی بازار را آشکارتر کرد
عملیات تروریستی در بازار ارز
قیمت هر دلار آمریکا در بازار توافقی 37 هزار و 100 تومان و در سامانه نیما 29 هزار تومان
در حالی که صرافیها و مراکز رسمی عرضهکننده ارز، هر دلار آمریکا را در کانال 37 هزار تومان میفروشند، برخی دلالان و معاندان ایران با فضاسازی به دنبال آن هستند که قیمت دلار را بیش از 43 هزار تومان نشان دهند. این در حالی است که هیچ دلیل اقتصادیای برای این قیمتها وجود ندارد و اساسا این نرخها دروغین است. بنا بر این گزارش، دیروز دلار در بازار توافقی به قیمت ۳۷,۰۱۶ تومان و در سامانه نیما به قیمت ۲۹,۰۸۸ تومان رسید و در سامانه سنا نیز به قیمت ۲۹,۰۸۸ تومان عرضه شد. البته دلار در بازار سلیمانیه به ۴۲,۹۰۰ تومان و در بازار هرات به ۴۲,۲۱۰ تومان رسید، همچنین یورو نیز در سامانه سنا و نیما ۳۰,۹۸۵ تومان ثبت شد. یوروی توافقی نیز به قیمت ۳۹,۲۰۰ تومان رسید.
روز گذشته در ادامه اقدامات ضد امنیت اقتصادی کانالهای اعلام لحظهای قیمت دلار شروع به پمپاژ قیمتهای بیش از 42 هزار تومان کردند. این کانالها در روز شهادت حضرت زهرا(س) که اساسا بازارها نیز تعطیل بودند به دنبال آن بودند که نشان دهند قیمت دلار از 40 هزار تومان گذشته است.
یکی از مشهورترین این کانالها در گافی عجیب به صورت ناخواسته، نوشت: « قفلی زدی روی ۴۳ بابا برو روی ۴۳ و ۴۵» که همین موضوع روز گذشته دستمایه فضای مجازی شد و هویت سیاه و زشت این کانالها و قیمتهای کاذب آنها را هویدا کرد.
همچنین دیروز بانک مرکزی در اطلاعیهای به مردم و فعالان اقتصادی اطمینان داد تامین ارز در سامانه نیما بدون هیچ مشکلی ادامه خواهد داشت.
در این اطلاعیه آمده است: «بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به عموم فعالان اقتصادی اطمینان میدهد ارز لازم به منظور واردات کالاها و خدمات مورد نیاز کشور از طریق سامانه نیما به عنوان مرجع رسمی ارز کشور تامین میشود. کلیه دستگاههای دولتی بویژه وزارتخانههای صمت، جهاد کشاورزی و نفت از طرف معاون اول محترم رئیسجمهور مکلف شدهاند در روند تخصیص، تامین و ایجاد تعهدات ارزی، با بانک مرکزی هماهنگی کامل داشته باشند. بانک مرکزی نیز نسبت به تخصیص مستمر ارز مورد نیاز فعالان اقتصادی در کوتاهترین زمان اقدام مینماید. بانک مرکزی نیز ضمن قدردانی از همراهی خوب صادرکنندگان، تاکید میکند کلیه تامینکنندگان ارز اعم از شرکتهای دولتی و غیردولتی موظفند طبق قانون، ارز حاصل از صادرات را در مهلت تعیینشده از طریق سامانه نیما عرضه نمایند. با متخلفان طبق قانون و بدون هرگونه اغماض برخورد خواهد شد.
بر اساس قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هرگونه معامله ارز خارج از شبکه صرافیها، بانکها و موسسات اعتباری دارای مجوز بانک مرکزی، قاچاق ارز محسوب شده و طبق قانون و از طریق مجاری قضایی، مرتکبان علاوه بر ضبط ارز، به پرداخت جریمه نقدی معادل ۲ برابر ارز مکشوفه و درصورت عدم توانایی در پرداخت، به حبس محکوم خواهند شد». در پایان این اطلاعیه آمده است: «لذا از هموطنان عزیز درخواست میشود از معاملات غیررسمی ارز اکیدا خودداری کنند».
ارسال به دوستان
روز پتروشیمی، فرصتی برای مرور موفقیتهای گذشته
شیرینی ثبت رکوردهای بینظیر
با تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور در سال 1392، روز هشتم دیماه به عنوان روز صنعت پتروشیمی در تقویم رسمی کشور درج شد تا نشانی از اهمیت بیبدیل صنعت پتروشیمی برای اقتصاد کشور باشد؛ اهمیتی که در سالیان اخیر بیش از گذشته آشکار شده است. نقش مهم صنعت پتروشیمی در افزایش صادرات غیرنفتی و ارزآوری برای کشور بویژه در شرایط تحریم، بر همگان آشکار شده است. با این حال همچنان صنعت پتروشیمی جایگاهی به فراخور تاثیرگذاری استراتژیک خود در اقتصاد کشور نزد تصمیمگیران و تصمیمسازان پیدا نکرده و صرفا به عنوان صنعتی ارزآور شناخته میشود و همین امر موجب شده کمتر به جایگاه واقعی این صنعت در تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع تکمیلی و به تبع آن اشتغالزایی و توسعه صادرات محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر واقف باشند. در حالی که اگر صنعت پتروشیمی جایگاهی بالاتر و والاتر در سیاستگذاریها و تصمیمات استراتژیک مسؤولان پیدا کند قطعا میتواند نقشی به مراتب مفیدتر از امروز به عنوان پیشران اقتصاد کشور، هم در توسعه صنایع کوچک، هم در اشتغالزایی، و هم در ارتقای سهم صنعت پتروشیمی در صادرات ایفا کند.
در این میان هلدینگهای پتروشیمی به طور عام و شرکتهای پتروشیمی به طور خاص، هر یک با توجه به ماهیت محصولات تولیدی خود گامهای بلند و موثری در افزایش سهم صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور برداشتهاند که شرکت پلیمر آریاساسول از این قاعده مستثنا نیست. پلیمر آریاساسول که یادگار مشارکت ایران و ساسول آفریقای جنوبی در اوایل دهه 1380 خورشیدی است طی بیش از یک دهه اخیر موفقیتهای فراوانی کسب کرده که موجب شده کارنامهای درخشان از این شرکت ثبت شود. پلیمر آریاساسول بارها موفق به کسب عناوینی همچون صادرکننده نمونه، تولیدکننده نمونه، صنعت سبز و... شده و در یک سال اخیر هم روند رشد شرکت پلیمر آریاساسول متوقف نشده تا این شرکت بتواند نقش تاثیرگذار خود را در پازل صنعت پیشرو پتروشیمی ایران توانمندتر از قبل ایفا کند.
با وجود چالشهای تحریم، امسال در شرکت پلیمر آریاساسول رکورد جدیدی در تولید ثبت کردیم تا اثبات شود رشد و پیشرفت، باور واقعی ما است و در عمل، به سمت تحقق آنچه به عنوان چشمانداز شرکت مشخص شده، یعنی سازمانی رقابتی در کلاس جهانی با سودآوری پایدار پیش میرویم. در ۶ ماهه نخست سال جاری، رکورد ۶ ماهه همه ادوار شرکت پلیمر آریاساسول با تولید 987 هزار تن محصول ثبت شد که نشان میدهد تولید این شرکت نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته ۲۶۰۰۰ تن افزایش داشته است. شرکت پلیمر آریاساسول در ۶ ماهه نخست امسال نسبت به همین مدت در سال گذشته ۲۲۰۰۰ تن در واحد الفین و۴۰۰۰ تن در واحدهای پلیمری، بیشتر محصول تولید کرده است. این میزان افزایش تولید، با توجه به محدودیت در بازار مصرف داخلی اتیلن رقم خورده است که آریاساسول توانست با جایگزینی صادرات اتیلن، بخشی از محدودیت فروش خود را جبران کند. پلیمر آریاساسول همچنین تا نیمه آذرماه امسال 550 میلیون دلار در سامانه نیما عرضه کرده تا نقش خود را در تثبیت نسبی شرایط ارزی کشور در شرایط تحریم بخوبی ایفا کند و جایگاه خود را به عنوان معتبرترین صادرکننده محصولات پتروشیمی تثبیت کند.
کسب نشان برتر سومین اجلاس سراسری تعالی کیفیت، کسب عنوان صادرکننده نمونه ملی، کسب عنوان شرکت برگزیده در نهمین همایش سراسری رضایتمندی مشتری با رویکرد مشتریمداری و همچنین کسب رتبه اعتباری بلندمدت AA برای دومین سال متوالی و کسب عنوان معتبرترین شرکت کشور برای سومین سال پیاپی توسط شرکت پلیمر آریاساسول در ماههای اخیر از دیگر برگهای زرینی است که در کارنامه پربار این شرکت ثبت شده است تا اثبات کند شرکت پلیمر آریاساسول، با توانی بیش از گذشته در مسیر رشد پایدار قرار دارد.
روز پتروشیمی امسال، بهانهای برای مرور مسیر گذشته شرکت و مهمتر از آن ترسیم چشمانداز پیش رو برای کسب موفقیتهای بیشتر و بیشتر است که با تلاش کارکنان شرکت آریاساسول حاصل خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
فروش 50 هزار میلیارد تومان از اموال بانک ملی ایران تا پایان سال
رئیس شورای هماهنگی بانکهای دولتی اعلام کرد بانکها بویژه بانکهای دولتی دارایی زیادی دارند اما این داراییها به نقدینگی تبدیل نشده و پشتوانه آنها در راستای تسهیلاتدهی قرار نگرفته است. محمدرضا فرزین با تاکید بر این نکته که در بانک ملی فروش ۵۰ هزار میلیارد تومان از اموال مازاد تا پایان سال انجام میشود، افزود: فروش اموال بانکها پیچیدگیهای خاص خود را دارد و مقررات بسیار سختی در این راستا داریم که کار بانکها را خیلی مشکل کرده است. وی خاطرنشان کرد: همین مشکلات درباره فروش داراییهای دولت نیز وجود دارد و بانک مرکزی باید اجازه دهد بانکها بخشی از داراییهایشان را به اوراق تبدیل کنند. رئیس شورای هماهنگی بانکهای دولتی همچنین تاکید کرد: در بانک ملی علاوه بر طلب ۸۵ هزار میلیارد تومانی از دولت، چندین شرکت و هلدینگ بزرگ هم داریم و در تازهترین اقدام، سهام متعلق به بانک در پالایشگاه شازند را روی تابلوی بورس برای فروش ثبت کردهایم و بزودی آن را میفروشیم.
***
کشف یک میدان گازی جدید در دریای سیاه ترکیه
رئیسجمهور ترکیه از کشف یک میدان گازی دیگر در قلمرو آبی این کشور در دریای سیاه خبر داد. آنطور که راشاتودی گزارش داده است، رجب طیب اردوغان از کشف یک میدان گازی دیگری در قلمرو این کشور در دریای سیاه خبر داد. وی گفت: با کشف این میدان حجم ذخایر گازی ترکیه در دریای سیاه به 710 میلیارد مترمکعب رسیده و ارزش آن یکهزار میلیارد دلار برآورد میشود. ترکیه قبلا یک میدان گازی به نام ساکاریا را در دریای سیاه کشف کرده بود که حجم ذخایر گازی این میدان در آخرین بهروزرسانی از 540 میلیارد مترمکعب به 652 میلیارد مترمکعب افزایش یافته است. اردوغان گفته ترکیه تاکنون 13 چاه در میدان ساکاریا حفر کرده است. رئیسجمهور ترکیه همچنین تأکید کرد یک میدان جدید با حجم ذخایر 58 میلیارد مترمکعبی در نزدیکی همین میدان بتازگی اکتشاف شده است. وی گفت: با میدان جدید کشف شده به نام جایکوما 1، حجم ذخایر گازی ما در دریای سیاه 170 میلیارد مترمکعب افزایش یافته و به 710 میلیارد مترمکعب رسیده است. اردوغان افزود: میدان جدید کشفشده به میدان ساکاریا متصل خواهد شد و سپس گاز آنها وارد شبکه توزیع ملی این کشور میشود. رئیسجمهور ترکیه ادامه داد: میدان ساکاریا بزرگترین میدان گازی کشفشده در دریای سیاه است و گازش از سال آینده وارد مدار توزیع در ترکیه میشود. ترکیه میخواهد سالانه 3.5 میلیارد مترمکعب از میدان ساکاریا گاز برداشت کرده و در فاصله 4 سال رقم مذکور را به 15 میلیارد مترمکعب برساند و درواقع یکسوم از نیاز این کشور به گاز را از این میدان برداشت کند.
***
25 بانک اوراق با سود 23 درصد میدهند
با اضافه شدن 8 بانک دیگر به مجموع بانکهای عرضهکننده اوراق گواهی سپرده مدتدار با نرخ سود ۲۳ درصد، شمار بانکهای ارائهکننده این اوراق به ۲۵ بانک رسید. با صدور مجور انتشار اوراق گواهی سپرده مدتدار برای بانکهای ملت، تجارت، سپه، کشاورزی، کارآفرین، صادرات، دی و پست بانک و اضافه شدن آنها به مجموع ۱۷ بانکی که پیش از این مجور صدور این گواهی را داشتند، تعداد بانکهای ارائهکننده این گواهی به ۲۵ بانک رسید. گفتنی است ۳ بانک از مجموع بانکهای کشور تاکنون درخواستی برای صدور مجوز به بانک مرکزی ارسال نکردهاند. پیش از این بانکهای ملی ایران، مسکن، رفاه کارگران، توسعه تعاون، خاورمیانه، پاسارگاد، پارسیان، سینا، سامان، اقتصاد نوین، شهر، ایرانزمین، سرمایه، گردشگری، ایران و ونزوئلا و همچنین مؤسسات اعتباری نور و ملل، بانکها و مؤسسات اعتباری بودند که از بانک مرکزی مجوز انتشار این اوراق را دریافت کرده بودند. مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده مدتدار ویژه سرمایهگذاری عام در نشست روز سوم دیماه سال جاری هیات عامل بانک مرکزی تصویب و در همان روز به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.
این اوراق با نرخ سود علیالحساب ۲۳ درصد منتشر میشود و فروش آن صرفاً برای افراد حقیقی ایرانی بالای ۱۸ سال مجاز است. مدت این اوراق حداکثر یک ساله است اما بانک مرکزی به بانکها این اجازه را داده است که این اوراق را با سررسیدهای زیر یک سال نیز منتشر کنند.
***
۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه بادی احداث میشود
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران گفت: احداث ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه بادی در صورت صدور مجوز از سوی شورای عالی اقتصاد دنبال میشود. جعفر محمدنژاد سیگارودی افزود: احداث ۳ هزار مگاوات نیروگاه بادی در حال حاضر در مرحله اخذ مجوز از شورایعالی اقتصاد است که به محض اخذ مجوز مناقصه آن برگزار خواهد شد. وی ادامه داد: پس از شناسایی ساختگاههای مناسب و تخمین ظرفیتها، مناقصه اعلام میشود. در این بخش امکان مشارکت برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی وجود دارد، البته قراردادها بر اساس مقررات و ضوابط داخلی منعقد خواهد شد. مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران درباره برنامههای دولت برای تولید و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، گفت: احداث ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در دوره ۴ ساله از جمله برنامههای دولت است و برنامهریزی و اقدامهای لازم برای تحقق این مهم از سال گذشته آغاز شده است. وی ادامه داد: برای تأمین ۷ هزار مگاوات انرژی خورشیدی، در اواخر سال گذشته سازمان ساتبا پیشنهادی را از طریق وزارت نیرو به شورای اقتصاد ارائه و ارسال کرد که در ابتدای امسال در جلسه شورای اقتصاد، مجوز احداث ۴ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ صادر شد و انتظار میرود مجوز تأمین ۳ هزار مگاوات انرژی خورشیدی برای سالهای آینده نیز اخذ شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|